Menu

Futbal

Európska liga

FC Viktoria Plzeň – Hapoel Be'er Sheva

3:1

koniec (1:0)

28.09.2017, 19:00 • Doosan Arena, Plzeň • 2 • Skupina G • Róbert Gašpárek

Zaznel záverečný hvizd hlavného rozhodcu, s ktorým prichádza aj koniec stretnutia. Zápas možno označiť ako veľmi atraktívny. Mali sme možnosť vidieť množstvo zaujímavých príležitostí na oboch stranách. Domáca Plzeň si do tabuľky pripíše plný bodový zisk po víťazstve 3:1. Odo mňa to je z tohto stretnutia všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (20:53:28)
Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 7:5.
Střely mimo: 5:7.
Rohy: 11:5.
Ofsajdy: 2:4.
Fauly: 13:13.

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Korhut dokázal poslať nadýchaný center z ľavej strany ihriska. V šestnástke sa najlepšie zorientoval Aleš Hruška, ktorý vyboxoval loptu za hranicu vlastného vápna.

90+1

Štvrtý rozhodca sa rozhodol nadstaviť v druhom polčase ešte tri minútky navyše.

89

89. Marek Bakoš (PLZ) - 3:1

89

Viktoria Plzeň dala gól!
Striedajúci MAREK BAKOŠ si zbehol do pokutového územia súpera, kde Martin Zeman poslal mäkkučký center, ktorý úspešný strelec poslal až za chrbát bezmocného gólmana. Stav stretnutia je 3:1!

88

Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 8314 platiacich divákov.

87

Domáci si po dobrej práci vybojovali rohový kop. Skvelý zákrok vyťahuje David Goresh a likviduje tak pokus do pravej šibenice. Vyslal ho Radim Řezník po tom, ako sa uvoľnil v pokutovom území.

86

86. Radim Řezník (PLZ)

86

Žltú kartu dostáva Loai Taha (Hapoel Be'er Sheva FC).

85

Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Michael Krmenčík, prichádza Marek Bakoš.

85

Patrik Hrošovský zakrútil rohový kop, ale nedokázal nájsť spoluhráčov. Jeden z obrancov loptu odvrátil.

84

Jan Kopic strieľa z hranice pokutového územia po brilantnom sóle. Loptu nasmeroval do ľavého horného rohu bránky. Gólman sa pri tomto pokuse predviedol a pokryl ho fantastickým zákrokom. Plzeň zahrá rohový kop.

83

V závere druhého polčasu boli hostia útočne aktívnejším celkom, ale po inkasovanom góle sa tempo hry z ich strany veľmi upokojilo. Nechajme sa prekvapiť, či hostia dokážu s nepriaznivým výsledkom niečo urobiť.

82

Tomas Pekhart si zbiehal na hranicu malého vápna na pretiahnutý center svojho spoluhráča. Ako prvý bol pri lopte Aleš Hruška, ktorý si loptu zo vzduchu stiahol.

81

Striedanie v tíme Hapoel Be'er Sheva FC: z ihriska odchádza Vladimir Broun, prichádza Michael Ohana.

80

Striedanie v tíme Hapoel Be'er Sheva FC: z ihriska odchádza Maor Melikson, prichádza Isaac Cuenca.

79

Maharan Radi skúsil šťastie z hranice veľkého vápna, ale jeho pokus smerujúci do pravej časti siete bol prislabý. Ales Hruška s pohodlným zákrokom.

78

Hapoel Be'er Sheva FC bude zahrávať outové vhadzovanie na polovici Viktorie Plzeň.

77

Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí sa formou krátkych prihrávok snažia rozhodiť defenzívu súpera a vytvoriť si tak lepšiu streleckú pozíciu.

76

76. Jan Kopic (PLZ) - 2:1

76

Viktoria Plzeň dala gól!
Andreas Ivanschitz sa na trávniku prezentoval prvým dotykom na ihrisku a hneď z toho bude asistencia. Milimetrovou prihrávkou našiel JANA KOPICA, ktorý strelou k bližšej žrdi dostáva svoj tím opäť do vedenia. Stav stretnutia je 2:1!

75

Ogu si spracoval presnú prihrávku spoluhráča a následne technickým spôsobom zakončil z väčšej vzdialenosti. Aleš Hruška si na svoje konto pripíše ďalší dôležitý zákrok.

74

Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Daniel Kolář, prichádza Andreas Ivanschitz.

73

Daniel Kolář si v súboji počínal nedovoleným spôsobom, vďaka čomu budú hostia zahrávať voľný kop zo strednej vzdialenosti.

72

Korhut si teraz príliš nerozumel so svojim spoluhráčom v kombinácii a tak si loptu pohodlne prevzal jeden z domácich hráčov.

71

FC Viktoria Plzeň bude zahrávať outové vhadzovanie na polovici súpera.

69

69. Anthony Nwakaeme (HBE) - 1:1

69

Tím Hapoel Sheva práve strelil gól!
ANTHONY NWAKAEME si centrovanú loptu Dora Ela sklepol za seba a z ťažkej streleckej pozícii dokázal loptu poslať presne do ľavého spodného cípu bránky. Stav stretnutia je 1:1!

68

To je šanca! Anthony Nwakaeme vyprodukoval super strelu z hranice šestnástky. Brankár mal šťastie, keď lopta preletela kúsok nad brvnom.

67

Loptu majú pod kontrolou hostia, ktorí si ju medzi sebou vymieňajú na vlastnej polovici ihriska.

66

Havel svojou prihrávkou hľadal Hořavu, ale ten v kľúčovom momente neudržal stabilitu a tak si loptu nespracoval. Pri lopte sa už nachádza súpera.

65

Hatem Abd Elhamed so šmýkačkou, ale rozhodca Istvan Vad píska pre nedovolený zákrok.

64

Anthony Nwakaeme sa dokázal zbaviť Patrika Hrošovského, ale nedokázal prepasírovať loptu ďalej do vápna súpera. Lopta sa už nachádza mimo ohrozenia.

63

Striedanie v tíme Hapoel Be'er Sheva FC: z ihriska odchádza Ben Sahar, prichádza Anthony Nwakaeme.

62

Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Milan Petržela, prichádza Martin Zeman.

61

Ben Sahar sa individuálnym spôsobom dostal až do šestnástky, kde bol však na domácu defenzívu prikrátky a o loptu prišiel.

60

FC Viktoria Plzeň mala výhodu rohového kopu, ale Patrik Hrošovský sa ho rozhodol zahrať krátkou formou.

59

Pomer držania lopty je: 56% – 44%.

58

Centrovanú loptu po rohovom kope dokázal zachytiť jeden z obrancov, ktorý ju poslal do bezpečnej vzdialenosti.

57

Havel sa pokúsil ohroziť gólmana strelou z hranice veľkého vápna, ale jeho snaha bola stečovaná. Viktoria Plzeň bude zahrávať rohový kop.

56

Žltú kartu dostáva Milan Havel (FC Viktoria Plzeň).

56

Tomáš Hájek je prvý pri odrazenej lopte, ale jeho strela končí zablokovaná. Obrana si môže odfúknuť.

55

Parádnu individuálnu akciu predviedol Tomáš Hořava, keď predčil dvoch obrancov a spoza pokutového územia vypálil tesne pod brvno. Gólman bol pripravený a predviedol výborný zásah. Asistent rozhodcu ukazuje smerom k rohovej zástavke. Plzeň rozohrá roh.

54

54. Tomáš Hořava (PLZ)

54

Vladimir Broun sa prezentoval perfektným obranným zákrokom, po ktorom loptu poslal za postrannú čiaru. Domáci budú vhadzovať.

53

Domáci futbalisti sa spoločne s loptou usadili na polovici súpera, kde si snažia pomocou krátkych prihrávok vytvoriť lepšiu streleckú pozíciu.

52

Center po rohovom kope bol poslaný na bližšiu žrď, kde jeden z hráčov hostí vyhral hlavičkový súboj, ale lopta si to namierila vedľa ľavej tyčky. Plzeň bude loptu odkopávať od vlastnej bránky.

51

51. John Ogu (HBE)

51

Aleš Hruška teraz vytiahol fantastický zákrok po strele z voleja v podaní Ogu. Hapoel Beer Sheva ma výhodu rohového kopu.

50

Loai Taha zložil protihráča na trávnik. Istvan Vad mal jasný výhľad a fúkol do píšťalky.

49

Elhamed si snažil naraziť loptu so svojim spoluhráčom, ale ten mu ju nedokázal vrátiť. Hostia budú vhadzovať na polovici súpera.

48

Hostia sa na dlhší čas usadii na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.

47

Žltú kartu dostáva Ben Sahar (Hapoel Be'er Sheva FC).

46

Začal sa druhý polčas.
Máme tu koniec prvého polčasu. Ten bol pomerne ofenzívny, mali sme možnosť vidieť zopár zaujímavých príležitostí na oboch stranách. Domáci futbalisti sú zatiaľ lepším tímom. Vsadili na kombinačný štýl hry a naopak hostia sa sústredia na pevnú defenzívu a udrieť sa snažia po rýchlych kontrách. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

V prvom polčase sa nadstavuje ešte jedna minútka navyše.

45

John Ogu sa včas vrátil do zadných radov, kde zastavil rozbiehajúci sa útok súpera, a tak nedovolil hocikomu zakončiť. Skvelá práca!

44

Patrik Hrošovský sa zmocnil milimetrovej prihrávky a vystrelil z väčšej diaľky. Pokus ale zablokoval hráč súpera.

43

K realizácii rohového kopu sa postavil Ján Kopic, ale center to mohol byť aj lepší. Loptu pohodlne upratala defenzíva.

42

Hrošovský vďaka svojej útočnej aktivite dokázal pre svoj tím vybojovať výhodu rohového kopu. Nechajme sa prekvapiť, ako s ním domáci vynaložia.

41

Ben Sahar bol v ofsajde za obranou súpera a asistent rozhodcu to videl. Súperov tím bude zahrávať nepriamy voľný kop.

40

Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala ku vzdialenejšej žrdi, kde stál dobre postavený brániaci hráč, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.

39

Hapoel Beer Sheva mala po nedovolenom zákroku výhodu rohového kopu. Centrovaná lopta prepadla až ku Alešovi Hruškovi, ktorý musel zasahovať. Hostia budú pokračovať ďalším rohovým kopom.

38

Maharan Radi poslal prudký center do šestnástky súpera, ktorý však pohodlne upratala domáca defenzíva.

37

Aleš Hruška si na svoje konto pripísal prvý úspešný zákrok po nepríjemnom zakončení Pikharta. Lopta putuje do zámedzia a hostia budú zahrávať rohový kop.

36

Michael Krmenčík to prehnal v súboji s agresivitou a rozhodca Istvan Vad odpískal nedovolený zákrok.

35

Hordy hráčov čakajú v šestnástke na center z rohového kopu. Ján Kopic napokon opäť volí rozohrávku na krátko.

34

Exekútor rohového kopu sa rozhodol pre krátku rozohrávku, čo znamená, že domáci môžu aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.

33

Milan Havel dokázal odcentrovať z ľavej strany ihriska. K lopte sa ako prvý dostal brániaci hráč, ktorý loptu upratal do zámedzia. Plzeň bude pokračovať rohovým kopom.

32

32. John Ogu (HBE)

32

Ogu sa pokúsil prekvapiť gólmana strelou z dobrých tridsiatich metrov. Tento tvrdý projektil smeroval mimo bránky.

31

Už to vyzeralo tak, že sa Milan Petržela dostane do ďalšej skvelej príležitosti, ale zastavil ho verdikt asistenta rozhodcu. Ofsajd!

29

29. Milan Petržela (PLZ) - 1:0

29

Viktoria Plzeň dala gól!
Ján Kopic dokázal využiť rozhodenú defenzívu súpera a presnou prihrávkou našiel úplne voľného MILANA PETRŽELU, ktorý strelou z prvej našiel voľný priestor medzi tromi žrďami. Stav stretnutia je 1:0!

29

Ben Sahar sa ocitol v kilometrovom ofsajdovom postavení. Domáca Plzeň má výhodu nepriameho voľného kopu.

28

Daniel Kolář predviedol dobrý pohyb s loptou. Strelu z hranice veľkého vápna netrafil ideálne a poslal ju vedľa ľavej žrde. Pekná individuálna akcia!

26

Presnú prihrávku dostal Ján Kopic a okamžite vyslal raketovú strelu z diaľky. Žiaľ, jeho úchvatná snaha skončila kúsok od ľavej žrde. Gólman by si na túto strelu asi aj tak nesiahol.

25

Michael Krmenčík sa po súboji ocitol v strede pola na zemi, čo neuniklo pozornosti hlavného rozhodcu. Ten hvizdom vstupuje do diania hry a nariadil voľný kop v prospech domáceho celku.

24

Plzeň zahrá rohový kop. Nádeje na gólové zakončenie ale hasnú s odkopom obrancu.

23

Michael Krmenčík získal kontrolu nad centrom do veľkého vápna a vystrelil. Jeden z obrancov ale výborne zareagoval a jeho prudkú prízemnú strelu smerujúcu k pravej žrdi zablokoval. Asistent rozhodcu správne nariadil rohový kop pre Plzeň.

22

Ján Kopic sa ucitol spoločne s loptou v pokutovom území súpera, odkiaľ sa pokúsil ohroziť gólmana. Lopta si však nenašla cestu medzi tri žrde, pretože jeho strelecký pokus zblokoval jeden z obrancov.

21

Mihaly Korhut spáchal menší faul a útok súpera je prerušený. Od hlavného rozhodcu dostáva upozornenie, že pri ďalšom priestupku žltej karte neunikne.

20

Hneď vzápätí sme sledovali ofsajdové postavenie aj na opačnej strane. Hráčom, ktorý si to zle načasoval sa tentoraz stal Krmenčík.

19

Zástavka letí do nebies! Pekhart sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovej pasci súpera.

18

Mihaly Korhut si splnil svoje obranné povinnosti, keď si dokázal postrážiť priestor na ľavom krídle a tak zastaviť útok súpera.

17

Budeme sledovať outové vhadzovanie v prospech domácej Viktorky na polovici súpera.

16

Istvan Vad vstupuje do diania na ihrisku. Na vine je taktický faul a hlavným vinníkom je Daniel Kolář.

15

Jeden z hráčov Beer Shevy si to zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovom postavení.

14

Skvelá práca hosťujúcej defenzívy, ktorá dokázala zastaviť rozbiehajúci sa útok súper stredom ihriska. Pri lopte sú hostia, ktorí sa snažia dostať do rýchleho protiútoku.

13

Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty je: 54% – 46%.

11

Radim Řezník svojím centrom našiel lepšie postaveného Krmenčíka, ktorému chýbal možno jeden meter, aby rozveselil domáce publikum. Jeho hlavičkový pokus nebol úspešný.

10

Futbalisti hosťujúceho celku získali výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.

8

FC Viktoria Plzeň mala výhodu priameho voľného kopu. Ten zahral Patrik Hrošovský, ale jeho center končí nezdarom.

7

Pekhart sa po skvelej prihrávke dostal do samostatného úniku, ale jeho finálne zakončenie bolo veľmi nepresné. Nasledovať bude odkop od bránky Viktorie Plzeň.

6

Ku realizácii voľného kopu sa postavil Kopic, ale jeho centrovaný pokus nenašiel nikoho z jeho spoluhráčov.

5

Kolář bol zastavený nedovoleným zákrokom, po ktorom bude Viktoria Plzeň zahrávať voľný kop z väčšej vzdialenosti.

4

4. Radim Řezník (PLZ)

4

Radim Řezník si vytvoril priestor, aby mohol z hranice veľkého vápna vyslať strelu na bránku. Nanešťastie pre neho, lopta narazila len do ľavej tyčky.

3

Lopta sa nachádza na polovici Viktorie Plzeň, ale sú to práve domáci futbalisti, kto má loptu pevne pod kontrolou.

2

Ben Sahar doručil do šestnástky sľubný center, ale jeden z hráčov súpera získal loptu a odvrátil tak hrozbu. Lopta je za bránkovou čiarou a Plzeň má odkop od bránky.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda, Hájek, Havel – Hořava, Hrošovský – Petržela, D. Kolář (C), Kopic – Krmenčík.
Náhradníci: Kozáčik – Zeman, Živulić, Ivanschitz, Řezníček, Bakoš, J. Kovařík.

Hapoel Be'er Sheva FC: Goresh – Broun, Taha, Elhamed – Elo, Radi, Ogu, Melikson (C), Korhut – Sahar, Pekhart.
Náhradníci: Haimov – Ghadir, A. Nwakaeme, Cuenca, Ohana, Einbinder, Zrihan.

Rozhodca: Vad – Albert, Berettyán.
Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 2. kolo skupinovej fázy Európskej ligy, kde FC Viktoria Plzeň bude hostiť na vlastnom štadióne Hapoel Be'er Sheva FC. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

FC Viktoria Plzeň:

Futbalisti Viktorie sa v uplynulom ročníku umiestnili na druhom mieste s dvojbodovou strátou na Sláviu Praha. Napriek tomu si zistili miestenku v kvalifikácii Ligy majstrov. V prvom predkole sa si zmerali sily s Steaua Bukurešť, kde po výsledkoch 2:2 a 1:4 vypadli do predkola o skupinu Európskej ligy. Tam narazili na cyperský futbalový klub AEK Larnaka, kde po výsledkoch 3:1 a 0:0 postúpili do skupiny G. V prvom kole narazili opäť na Steaua Bukurešť na ich vlastnom trávniku, kde prehrali rozdielom triedy. V 21. minúte išli po nariadenom pokutovom kope do vedenia domáci po presnom zásahu Budescu. Rovnaký hráč sa trafil opäť v 44. minúte. V 72. minúte pridal ešte tretí kúsok do bránky súper Alibec, ktorý stanovil výsledok na konečných 3:0.

Hapoel Be'er Sheva FC:

Futbalisti tohto izraelského celku sa v domácej súťaži minulú sezónu umiestnili v základnej časti na prvej priečke so ziskom 59 bodov a tak postúpili ďalej do play-off, po ktorom sa stali majstri ligy a tým si zaručili miestenku v kvalifikácii Ligy majstrov. V predkole narazili na Maribor. Napriek tomu, že zvládli domáci zápas výsledkom 2:1, tak na ihrisku súpera prehrali 0:1 a tak zostúpili do druhej najprestížnejšej súťaži priamo do skupiny. V prvom kole sa predstavili pred zrakmi vlastných fanúšikov, ktorí sa prišli pozrieť na zápas s Luganom. V 2. minúte išli do vedenia domáci po presnom zásahu Einbindera. V 11. minúte nedokázal premeniť pokutový kop Pekhart. Diváci sa ďalšieho gólu dočkali až v 60. minúte, kedy zvýšil náskok svojho tímu Tzedek. Rovnaký hráč skóroval v 67. minúte opäť, ale tentoraz do nesprávnej bránky. Zápas sa skončil výsledok 2:1 z pohľadu izrealského celku, vďaka čomu sa s plným bodovým ziskom nachádzajú na druhej priečke hneď za FCSB.

Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

FC Viktoria Plzeň – Hapoel Be'er Sheva

3:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 29. Petržela, 76. Kopic, 89. Bakoš – 69. A. Nwakaeme

Karty:   56. Havel (PLZ) – 47. Sahar (HBE), 86. Taha (HBE)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 5:7. Rohy: 11:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 13:13.

FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda, Hájek, Havel – Hořava, Hrošovský – Petržela (62. Zeman), D. Kolář (C) (74. Ivanschitz), Kopic – Krmenčík (85. Bakoš).
Náhradníci: Kozáčik – Zeman, Živulić, Ivanschitz, Řezníček, Bakoš, J. Kovařík.

Hapoel Be'er Sheva: Goresh – Broun (81. Ohana), Taha, Elhamed – Elo, Radi, Ogu, Melikson (C) (80. Cuenca), Korhut – Sahar (63. A. Nwakaeme), Pekhart.
Náhradníci: Haimov – Ghadir, A. Nwakaeme, Cuenca, Ohana, Einbinder, Zrihan.

Rozhodca: Vad – Albert, Berettyán

Diváci: 8314