Menu

Futbal

Holandská Eredivisie

FC Twente – Heracles Almelo

2:1

koniec (1:0)

29.09.2017, 20:00 • De Grolsch Veste, Enschede • 7. kolo • Vít Schück (@VitSchuck) cz

Tipsport: 1.77 3.91 4.17

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:15. (21:55:59)
Je konec! Twente dokázalo vydřít druhou výhru v ligovém ročníku. Domácí celek vstoupil do zápasu fantasticky, když již ve druhé minutě poslal Twente do vedení Fredrik Jensen. Poté útočná hra opadla na obou stranách, až s příchodem druhé půle vletěli do ofenzivy hráči Heraclesu. Po osmi minutách druhé půle srovnal krok s domácím týmem Paul Gladon, který umístil milimetrovou přihrávku hlavou do protipohybu gólmana Twente. Mužem zápasu se však stal střídající Danny Holla, který si vzal před vápnem na starost rozehrávku volného přímého kopu. Míč zakroutil přes zeď na přední tyč a poté už mohl jít slavit. Bram Castro marně plachtil vzduchem.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Oussama Assaidi, přichází Cristián Cuevas.

90+3

Mohlo být definitivně rozhodnuto. Domácí šli ve třech do pokutového území do rozhozené obrany. Tom Boere si však chtěl vstřelit gól, nepřihrával lépe postaveným spoluhráčům a tak Twente bude muset ještě bránit.

90+2

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.

90+1

Luciano Slagveer zkušeně držel balon u rohového praporku zády k brance. Nakonec mu je odpískán nedovolený zákrok, když odstrčil příliš silně Pröppera.

90

U středové lajny faul poslán k zemi hostující Monteiro. Heracles toho však vůbec nevyužil, naopak ztratil balon a hráčům Twente již stačí jen držet míč na kopačkách co nejdále od své branky.

89

Domácí hráči rozehráli jen do kombinace. Centr však na sebe nenechal čekat. Castro se musel hodně natahovat ve svém vápně, aby zkrotil pas na Assaidiho.

88

Heracles se nemůže usadit na útočné polovině. Twente se již zaměřuje mnohem více na obrannou činnost. Nyní ale vyrazil po zisku míč do útoku Boere. Podržel zkušeně balon a nechal se faulovat.

87

Slagveer skvěle napadat, dokázal získat balon na Pröpperovi, ale poté ho právě hostující stoper čistým skluzem obrat o míč.

86

Naopak na druhé straně mohl přidat pojišťovací gól domácí Oussama Assaidi. Střela z úhlu však Castra vůbec nepřekvapila.

84

Thomas Lam si pomohl v hlavičkovém souboji faulem a daroval tak Heraclesu volný přímý kop. A ten mohl skončit vyrovnáním. Po zpětné hlavičce měl na přední tyči míč na noze Darri, minul odkrytou branku.

83

Peterson se zapojil poprvé po příchodu na trávníku do hry. Před brankovou lajnou se mu ale postavil do cesty Ter Avert a nebude to tak ani rohový kop pro Heracles.

82

Posledních zhruba deset minut i s nastavením především pro Heracles. Castro musel rychle před vápno, aby odkopl dlouhý pas na Boerea.

81

Nakrátko rozehraný rohový kop se hostům vůbec nevydařil. Nakonec z toho byl téměř dokonalý protiútok, ale Vučkič nepřesně přihrál na nabíhajícího Slagveera.

80

Heraclesu nezbývá již příliš mnoho času na další odpověď. Hostující celek se pokouší vytvořit tlak na útočné polovině.

79

Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Brandley Kuwas, přichází Kristoffer Peterson.

77

77. Danny HOLLA - 2:1

77

Twente právě vstřelilo branku!
Tak to je paráda! Střídající DANNY HOLLA si postavil míč na místo přestupku. Opřel se do balonu a střelou přes zeď na přední tyč posouvá Twente znovu do jednobrankového vedení. Bram Castro si u tyče lehce sáhl na balon, ale už ho nestačil vyrazit.

76

Na trávníku se začíná pořádně přiostřovat. Nyní fauloval těsně před vápnem Herdeveld. Domácí mají nadějnou pozici k ohrožení branky.

75

Teď už to ale za žlutou je. Kuwas zastavil zezadu unikajícího Slagveera.

74

Pelupessy ještě po nedovoleném zákroku lehce šlápl soupeři na koleno a hned byl na trávníku poprask. Domácí se dožadovali červené karty, ale ta nepřichází. Nepřichází ani žádný další trest pro hostujícího kapitána.

73

Vučkič s přehledem ozbrojil ve středu pole Monteira. Ani další přihrávka nebyla přesná a slovinský záložník se musí opět vracet do obrany.

72

Luciano Slagveer se snažil ještě zastavit balon na hrací ploše. Pröpper se dostal před domácího útočníka a nenechal soupeře ani dotknout se balonu.

71

Bram Castro nepřesně rozehrál, ale domácí napadající hráči toho nedokázali využít. Boere měl najednou míč u kopačky, ale zase ho pěkně rychle odevzdal.

70

Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Michael Leindl, přichází Danny Holla.

69

Třicet metrů od branky fauloval domácí Bijen a Pelupessy tak mohl zkusit ohrozit Brondeela. Míč končí vysoko nad domácí brankou.

68

Brahim Darri měl před sebou dálnici, podobně jako při vyrovnávací brance, nyní ale přesnou přihrávku pod sebe nepřidal.

67

Také domácí se chtějí protlačit do útoku. Vučkič však ztratil balon ve středovém kruhu a poté musel sáhnout k faulu.

66

Brondeel musel boxovat míč v malém vápně. Rozhodně nic příjemného pro domácího gólmana, ale Twente se díky tomu dostalo k balonu.

65

Heraclesu nerozhodný výsledek nestačí. Nyní se pokoušel o centr do vápna Duarte. Thomas Lam musel nebezpečný pas odhlavičkovat na rohový kop.

64

Liendl ztratil balon ve středu pole a zavařil tak svým spoluhráčům v obraně. Bijen se musel rychle vracet s nabíhajícím Gladonem. Gladon má po vstřelené brance chuť útočit.

62

Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Tim Breukers, přichází Wout Droste.

61

Střídající Adnane Tighadouini si postavil míč na místo přestupku, ale rozvlnil střelou přes zeď jen boční síť.

60

Po hodině hry byl faulován před vápnem domácí Boere a Twente bude mít další nebezpečnou šanci na ohrožení Castrovy branky.

59

Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Fredrik Jensen, přichází Adnane Tighadouini.

58

Následně si domácí přáli odpískání pokutového kopu, ale hlavní rozhodčí nechal po lehkém přistrčení Slagveera v pokutovém území bez povšimnutí.

57

Domácím se ale vůbec rozehrávka nepodařila. Jensen napálil míč jen do obranné zdi.

56

Ale Twente chce znovu strhnout stav na svou stranu. Assaidi se skvěle dostal před obránce a ten ho musel v blízkosti vápna faulovat. Je z toho žlutá karta pro Robina Pröppera a nadějná pozice k ohrožení branky.

55

Hostující hráči jsou najednou pokropeni živou vodou. Ještě více se snaží napadat rozehrávku Twente a to nyní přineslo zisk míče.

53

53. Paul GLADON - 1:1

53

Heracles právě vstřelil branku!
Zničehonic je srovnáno! Heracles byl aktivnějším týmem ve druhém poločase a je za to odměněn. Brahim Darri se skvěle uvolnil na levé straně poté předložil milimetrový centr přesně na hlavu PAULA GLADONA, který nenápadnou hlavičkou do protipohybu brankáře srovnává stav zápasu.

52

Twente ještě zůstalo v blízkosti šestnáctky Heraclesu. Po rohovém kopu se balon odrazil přímo na kopačku Liendla, který se ale šance zalekl a zpoza vápna nevystřelil.

51

Toho málem využili domácí. Assaidi se skvěle uvolnil na levé straně, dostal se do vápna přes tři bránící hráče, ale přihrávku na Boereho už nepřidal.

50

Pelupessy už měl nakročeno ke střele ze střední vzdálenosti, ale podklouzl v nejdůležitější okamžik a o balon přišel.

49

Už to vypadalo, že by se domácí mohli vydat do přečíslení tři na dva. Při zisku míče však Slagveer fauloval hlavní rozhodčí, který stál velmi blízko píská nedovolený zákrok.

48

Heracles v úvodu druhé půle kontroluje míč na svých kopačkách. Monteiro hledal dlouhou přihrávkou Gladona, který byl ale předskočen Bijenem. Míč se odrazil opět k hostující hráčům.

47

Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou domácí fotbalisté. Boere se dostal s míčem snadno až před vápno, ale jeho přihrávka nebyla dostatečně přesná a balon končí mimo hru.

46

Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Peter van Ooijen, přichází Reuven Niemeijer.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 21:01.
Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a tak se oba odebírají do šaten. Twente mělo bleskový nástup do zápasu. Již ve druhém minutě, vůbec v první útočné akci udeřilo. Assaidi ještě pálil do obránce, ale poté se míč odrazil přesně na kopačku Fredrika Jensena, který dopravil balon do sítě. Následně měli domácí ještě několik slibných šancí, ale ty již Castro zneškodnil. Heracles dokázal od třicáté minuty také útočit, k vyloženým příležitostem se však nedostal. Twente má slušně našlápnuto k druhé výhře v ligovém ročníku.

45

První poločas skončil.

45

Konec první půle se odehrává ve středu trávníku. Pelupessy si pomohl lehkým přidržením a domácí měli ještě jeden pokus poslat míč do vápna. I tam však došlo k nedovolenému zákroku.

44

Minutu před pauzou se dostal k balonu domácí Michael Liendl, který si kličkou do středu vytvořil prostor, ale velmi rychle proti němu vystoupil z obranné řady Pröpper, který jeho dělovku zblokoval.

42

Po centru téměř ze středu trávníku hlavičkoval na zadní tyči hostující Kuwas. V těžké pozici ale poslal míč jen dva metry od tyče.

41

Dlouhý nákop na pravou stranu si domácí obrana bez problémů pohlídala. V hustém dešti nakonec fauloval Gladon a u balonu jsou hráči Twente.

40

První poločas pomalu míří ke svému závěru. Domácí stále vedou gólem ze druhé minuty nejtěsnějším rozdílem. V posledních minutách se ale více u míče objevuje Heracles.

39

Parádně obranou práci předvedl Ter Avest, který ve skluzu vypíchl balon útočícímu Darrimu. Akce ale ještě pokračovala. Ke střele se zničehonic dostal Gladon, ale vystrašil jen diváky za brankou.

38

Při napadání fauloval Slagveer a tak hosté mohli začít útočnou akci z klidové pozice. Domácí se ale jen tak nevzdali a znovu zatlačili rozehrávající hráče.

36

Rychlá akce domácího celku končí zblokovaným centrem na rohový kop. Ten rozehráli domácí do kombinace, ale ani střela zpoza vápna se nevešla mezi tři tyče.

35

Po faulu Van Ooijena rozehrál volný přímý kop Jensen. V klubku hráčů se procpal ve vápně k balonu jen hostující stoper Pröpper.

34

Gladon si neporadil se skákavým míčem v rychlém náběhu. Domácí se tak mohli lehce dostat až na útočnou polovinu, kde akci zastavuje faulující Van Ooijen.

33

Heracles měl k dispozici volný přímý kop. Pelupessy se ujal rozehrávky, ale míč poslal jen na zadní tyč, kde byl Darri ve skluzu. Míč však umístil mimo tři tyče.

32

Heracles se dostává více a více do útočné fáze. Další faul musel předvést domácí Vučkič, který už má na svém kontě žlutou kartu.

31

U středové lajny fauloval domácí Liendl. Následně se však dopustil ještě oplácení Monteiro a rozhodčí musel rychle přispěchat k pošťuchujícím se hráčům.

30

Přesně po půlhodině hry musel zasahovat domácí Brondeel. Centr z levé straně bez problémů ukryl v rukavicích.

29

Bijen fauloval ve středu pole, následně hosté rychle rozehráli. Gladon měl balon v blízkosti pokutového území, ale proti trojici bránících hráčů se ke střele neprosadil.

28

Tempo hry s postupujícím časem opadává. Domácí už nemají tak drtivou převahu jako v úplném úvodu zápasu.

26

Tom Boere se také připomněl na trávníku. Jeho střela z otočky však nenadělala hostujícímu brankáři žádné problémy.

25

Akci Twente rozjel u pravé postranní lajny Vučkič. Slovinský ofenzivní fotbalista si poradil s Duartem, ale poté přetáhl svůj centr až daleko za zadní tyč.

24

Také Brondeel musel být poprvé ve střehu. Z rychlém přechodu do útoku střílel z prvního doteku Brandley Kuwas. Jeho rána však byla nepřesná.

23

Na levém kraji se rozbíhal za míčem Liendl. Ještě před ním ale dokázal odkopnout alespoň na autové vhazování bránící Breukers.

22

Brahim Darri se zkoušel prodrat po levém kraji. Pod tlakem musel přihrávat na osu trávníku, kde byl připravený Gladon. Střela útočníka Heraclesu z velké dálky končí jen na tribuně.

21

Joey Pelupessy měl před sebou spoustu prostoru ve středu pole. Hostující kapitán se vydal individuálně k vápnu, ale ztroskotal hned na prvním obránci.

20

V první dvacetiminutovce se hosté k ničemu nedostali. Twente kontroluje hru kombinací a vydává se do smrtících brejků.

19

Už to vypadalo, že by se mohl dostat k balonu při rychlém náběhu hostující Paul Gladon, ale Brondeel skvěle vyběhl a akci zmařil ještě před zakončením.

18

Domácí šli v šesti do rychlého kontru. Jensen získal na polovině trávníku míč, dostal se až před vápno, ale tam již nepřidal přesnou přihrávku a hned pětice spoluhráčů se na něj vyčítavě dívá.

17

Šance od rohového praporku se domácím nevydařilo. Ihned v prvním vzdušném souboji fauloval Bijen a je po akci. Bram Castro může být protentokrát v klidu.

16

Nyní to zkoušel na levé straně hrající Liendl. Po narážečce s Boerem vybojoval pro svůj tým rohový kop.

15

Před vápnem ztratil balon Hardeveld a hned bylo zle. Naštěstí pro hosty se Boere dostal mezi dva obránce a ke střele neměl dostatek klidu.

14

Heracles se stále ještě nedostal s míčem do blízkosti pokutového území domácího celku. Naopak hráči Twente kontrolují hru dlouho rozehrávkou.

12

Na branku Brama Castra se hnal další rychlý útok. Z pravé strany pronikl do šestnáctky Vučkič, zpětnou přihrávkou ještě hledal lépe postaveného Jensena, který ale druhou branku nepřidal.

11

Twente se stále tlačí do útoku, chce co nejdříve zápas rozhodnout. Slagveer měl hodně prostoru na pravém kraji, ale jeho klička nebyla dostatečně rychlá, aby oklamala soupeře.

10

Vučkič srazil k zemi zezadu rozběhnutého Gladona a to neušlo oku hlavního rozhodčího. Je tady první žlutá karta zápasu.

9

Monteiro fauloval ve středu pole Jensena. Domácí rychle rozehráli, ale u dlouhého nákopu byl jako první Castro, který odpravil balon mimo pokutové území.

8

Až nyní se Heracles dostal s balonem také na útočnou polovinu. Moc dlouho to však hostujícímu týmu nevydrželo. Na pravé straně chyboval Darri a míč mají znovu domácí.

6

Další stoprocentní šance domácího celku. Po zblokované střele Liendla propadl balon k úplně nehlídanému Boerovi, který z pěti metrů nedokázal překonat Castra.

5

Domácí po divokém startu do zápasu uklidňují hru postupnou kombinací ve středu pole.

4

Jensen si při dorážce narazil žebra. Tlak Twente však stále pokračuje. Hostující celek se nemůže vymanit ze své poloviny trávníku.

2

2. Fredrik JENSEN - 1:0

2

Twente právě vstřelilo branku!
Tak to je vstup do zápasu jako hrom od Twente! Assaidi dostal milimetrovou nahrávku na levé straně, po zasekávačce nechal projet soupeře ve skluzu daleko od míče, ale jeho střelu skvěle vykopl z brankové čáry Pröpper. Následně se ale dostal k dorážce FREDRIK JENSEN, který dopravil balon do sítě.

2

Hostující hráči rozehráli první poločas ze středového kruhu. Ihned po rozehrávce se dostal k balonu Gladon, který ještě hledal rozběhnutého Darriho, ale ten již neudržel míč na hrací ploše.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Twente: Brondeel – ter Avest (C), Lam, Bijen, van der Lely – Vučkić, Jensen, Leindl – Slagveer, Boere, Assaidi.
Náhradníci: Hengelman, Drommel – Hooiveld, Thesker, Laukart, Kvasina, Holla, van der Heyden, George, Tighadouini, Cuevas.

Heracles Almelo: B. Castro – Breukers, R. Pröpper, Hardeveld, L. Duarte – Monteiro, Pelupessy (C), van Ooijen – Kuwas, Gladon, Darri.
Náhradníci: Zeinstra, Brouwer – D. Wuytens, Van den Buijs, Droste, Navrátil, Peterson, Vermeij, Niemeijer.

Rozhodčí: Higler – Balder, Bluemink.
Posledních pět vzájemných zápasů

20.01. 2017 Twente – Heracles 1:0
02.10. 2016 Heracles – Twente 1:1
15.01. 2016 Twente – Heracles 4:0
29.08. 2015 Heracles – Twente 2:0
23.01. 2015 Twente – Heracles 2:0
Heracles Almelo

Oproti dnešnímu soupeři se Heracles v závěru loňského ročníku vyhoupl tabulkou až na finální desáté místo, ale i on zůstal bez pohárové Evropy. Do nové sezony vstoupil Heracles senzační výhrou nad slavným Ajaxem 2:1. Po dvou remízách a dvou prohrách se ale poté Heracles propadl do druhé polovině tabulky. Až v minulém kole přišla druhá výhra v sezoně! Proti Rodě vystřelil tři body až ve třetí nastavené minutě druhého poločasu Vincent Vermeij z Nizozemska. Heracles je v útoku mnohem efektivnější než Twente a má hned čtyři dvougólové střelce.
FC Twente

Twente prohrálo poslední tři zápasy minulé sezony a propadlo se tak na konečné sedmé místo, které nezajistilo týmu z východu Nizozemska evropské poháry. To nového ročníku Eredivisie vstoupilo Twente hrůzostrašně, první čtyři zápasy prohrálo! Až na domácí půdě proti Utrechtu přišla malá naději na zlepší pozice v tabulce. Utrecht si odvezl z Enschede čtyřbrankovou porážku. V minulém týdnu se ale již Twente vrátilo k nevýraznému výkonu. Na stadionu Groningenu rozhodl jen jediný gól, který vstřelil domácí Oussama Idrissi. Twente má dvougólového střelce Toma Boerea, který se prosadil proti Venlu a také proti Utrechtu.
Krásný páteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší nizozemská soutěž Eredivisie pokračuje již sedmým kolem a my se společně zaměříme na zápas Twente, které před vlastním publikem přivítá Heracles.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

FC Twente – Heracles Almelo

2:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 2. Jensen, 77. Holla – 53. Gladon

Karty:   10. Vučkić (TWE) – 56. R. Pröpper (HRC), 75. Kuwas (HRC)

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:15.

FC Twente: Brondeel – ter Avest (C), Lam, Bijen, van der Lely – Vučkić, Jensen (59. Tighadouini), Leindl (70. Holla) – Slagveer, Boere, Assaidi (90+4. Cuevas).
Náhradníci: Hengelman, Drommel – Hooiveld, Thesker, Laukart, Kvasina, Holla, van der Heyden, George, Tighadouini, Cuevas.

Heracles Almelo: B. Castro – Breukers (62. Droste), R. Pröpper, Hardeveld, L. Duarte – Monteiro, Pelupessy (C), van Ooijen (46. Niemeijer) – Kuwas (79. Peterson), Gladon, Darri.
Náhradníci: Zeinstra, Brouwer – D. Wuytens, Van den Buijs, Droste, Navrátil, Peterson, Vermeij, Niemeijer.

Rozhodca: Higler – Balder, Bluemink