Menu

Tenis

Turnaj majsteriek (tvrdý povrch)

Venus Williams (5) – Jelena Ostapenková (7)

2:1 7:5, 6:7 (3), 7:5

koniec

24.10.2017, 13:41 • Centre Court, Singapore Indoor Stadium • Biela skupina • Vít Schück (@VitSchuck) cz

Tipsport: 1.75 1.92

7:5

Ostapenková měla co dělat, aby dostala svůj return přesného prvního podání do kurtu. Venus Williamsová podpořila svůj servisu parádním forhendem do opuštěného rohu dvorce a maratonský zápas končí.

40-0

Venus Williamsová měla problémy s nadhozem prvního podání. I tak ale dává eso! Tři mečboly pro Američanku.

6:5

Venus Williamsová je jeden gem od vítězství. Po prvním podání se sice musela bránit, ale Ostapenková až příliš riskovala a do kurtu svůj bekhend nedostala.

A-40

Ani tentokrát se nevydařilo první podání. Toho už téměř pravidelně využívá Američanka k přechodu k síti a nyní se už vyvedl. Brejkbol.

A-40

Je tady ještě jeden brejkbol. Williamsová byla opět téměř mimo hru, ale Ostapenková vyhazuje z jasné pozice míček do deblového území.

40-15

Jelena Ostapenková musela znovu přes druhé podání. Williamsová zaútočila returnem po lajně a má k dispozici dva brejkboly.

5:5

Američanka ukončuje velmi rychlý gem esem na boční lajnu. Zápas bude pokračovat.

4:5

Jelena Ostapenková musela použít druhé podání. Američanka returnovala jen za základní lajnu a po šesti brejcích v řadě je tady uhrané podání.

40-A

A je tady dokonce eso na boční lajnu z prvního podání.

40-0

Ostapenková našla prvním servisem jen polovinu sítě. S velmi pomalým druhým servisem si poradila Američanka a má další tři brejkboly.

4:4

Tvrdé podání si Williamsová nechala na důležitou výměnu. To jí ale nezachránilo. Ostapenková byla aktivnější hráčkou, od základní lajny dominovala a přesným bekhendem po lajně srovnává.

40-A

Venus Williamsová vyhodila první podání daleko do autu. I druhý servis jde mimo. Dvojchyba přihrává brejkbol.

30-40

Williamsová tlačí na podání, ale to se jí nedaří. Ostapenková si vybojovala tvrdým returnem pod nohy podávající hráčky další brejkbol.

4:3

Williamsová se tentokrát musela bránit, ale to jí vůbec nemuselo vadit. Ostapenková při přechodu k síti netrefila přesně svůj forhend a gem je tak u konce. Pátý brejk v řadě.

40-15

Dvacetiletá tenistka se nemůže trefit ani lehkým servisem do kurtu. Williamsová znovu přešla k síti a nyní už jí to vyšlo. Druhým volejem poslala míček mimo dosah soupeřky. Dva brejkboly.

3:3

Williamsové zafungoval první servis, poté měla Američanka jasnou pozici k postranní lajny, ale míček končí v síti.

40-A

Ostapenková má již pátý brejkbol v gemu. Postarala se o něj vítězným bekhendem křížem.

40-A

Williamsová se však nemůže spolehnout na první podání. Ostapenková zaútočila returnem křížem a má další možnost na ukončení gemu.

0-40

A jsou tady velmi rychle tři brejkboly. Williamsová se nevypořádala s returnem pod nohy.

3:2

Po prvním podání přišel tvrdý return Američanky do protipohybu soupeřky. Ostapenková se již do výměny zpět nedokázala vrátit a ztrácí tak další gem na servisu.

40-30

První podání se opět do vymezeného prostoru nevešlo. Williamsová se zaměřila na return po lajně, tím se dostala do ofenzivy a tu také proměňuje. Brejkbol.

2:2

Venus Williamsová musela použít při brejkbolu druhé podání. Následně Američanka vyhazuje z kurtu další lehký úder a Ostapenková si tak bere zpět ztracené podání.

30-40

Po parádním servisu na boční lajnu měla Williamsová otevřený celý dvorec pro zakončení. To se ale vůbec nepodařilo a poté už Ostapenková prohazuje bekhendem.

2:1

Williamsová se dostala do hry po lehkém prvním podání, následně Ostapenková přetahuje svůj forhend do autu a brejk je na světě.

A-40

Po čtvrté dvojchybě v gemu přichází další brejkbol.

A-40

Opět jen druhé podání pro mladší z hráček. A další dvojchyba. Williamsová má brejkbol.

40-30

Další nepřesné první podání lotyšské hráčky. A další dvojchyba přináší brejkbol.

1:1

Snad první čistá hra v celém zápase. Jelena Ostapenková se snažila dostat míčem křížem k postranní lajně, ale míček se zastavil o síť.

0:1

Jelena Ostapenková se dostala až z nemožné pozice, odvrátila pět brejkbolů, dokonale otočila tento gem a je v rozhodující sadě ve vedení.

A-40

Opět jen druhé podání pro Ostapenkovou. Po dvojchybě přichází pátý brejkbol v prvním gemu třetí sady.

A-40

Jelena Ostapenková poslala první podání jen do poloviny sítě. Toho využila Američanka k aktivní hře od základní lajny. Další brejkbol.

40-0

Jelena Ostapenková se hned v prvním gemu rozhodující sady dostává pod tlak. Venus Williamsová trefila return přesně do rohu kurtu a má tři brejkboly.

6:7

Jelena Ostapenková musela použít druhé podání. Williamsová se navezla do returnu, tím zatlačila soupeřku, ale skvěle Ostapenková výborně hrála pod nohy nabíhající hráčce a Williamsová už nedokázal přihrát síť. O vítězce rozhodne třetí sada!

3-6

Ostapenková se dostala do hry returnem pod nohy podávající hráčky. Williamsová se ještě udržela ve výměně, ale ne na dlouho. Ostapenková má hned tři setboly.

6:6

Jelena Ostapenková netrefila ani nyní první podání do kurtu. Williamsová zatlačila znovu returnem po lajně, poté přešla k síti, ale tam už hrát nemusela. O druhém setu rozhodne tiebreak.

40-15

První podání zastavila páska. Na druhém servisu si smlsla Američanka, která hned returnem ukončila výměnu. Dva brejkboly.

5:6

I při brejkbolu musela Američanka přes druhé podání. Jelena Ostapenková se opřela do returnu druhého podání, umístila míček do rohu kurtu a půjde podávat na zisk druhé sady.

30-40

První podání v důležitou chvíli odhodila páska do autu. A je tady brejkbol. Ostapenková rozběhala soupeřku, která je nucena hrát jen do sítě.

5:5

Ostapenková napálila první podání do sítě. Na druhý servis měla zálusk Williamsová, ale její return příliš nezaškodil. Naopak Ostapenková přidává důležitý úder a je z nejhoršího venku. 5:5!

A-40

Jelena Ostapenková měla opět problémy s nadhozem podání. Williamsová se udržela ve hře jen vysokým returnem, toho ale Ostapenková nedokázala využít a po kratší výměně je tady mečbol. Lotyška hraje bekhendem jen do sítě.

5:4

Jelena Ostapenková returnuje první razantní podání na tělo jen do autu. Američanka je tak jeden gem od první výhry na letošním Turnaji mistryň.

4:4

Ostapenková znovu našla servisem středovou lajnu, poté se opřela z nedobré pozice do bekhendu po lajně a znovu se míček dotkl lajny.

4:3

Američanka znovu otáčí druhou sadu na svou stranu. Celý gem ukončuje vůbec první esem v zápase.

3:3

Je srovnáno. Venus Williamsová opět zaútočila returnem a Lotyška ani neudržela míček ve hře.

40-15

Dva brejkboly také na druhé straně. Venus Williamsová znovu nachytala soupeřku returnem pod nohy.

2:3

A ten také po svém využívá. Nechytatelný return křížem znamená třetí vyhraný gem v řadě pro nováčka na Turnaji mistryň.

30-40

Po tvrdém servisu na tělo se Ostapenková dostala rychle do výměny, poté si rozpohybovala soupeřku a má po vítězném úderu brejkbol.

2:2

Po kvalitním prvním servisu do středu kurtu pomohla mladší z hráček páska sítě, která výrazně zbrzdila míček.

2:1

Ani nyní se první podání vůbec nevydařilo. Po druhém servisu se už hrálo od základní lajny. Ostapenková zariskovala a míček dopadl přesně tam, kam si přála – do rohu dvorce. Lotyška si velmi rychle bere ztracené podání zpět.

30-40

Venus Williamsová vyhodila první podání daleko do autu. A po dvojchybě je tady brejkbol pro Lotyšku.

2:0

I proti brejkbolu se muselo hrát jen přes druhé podání. Williamsová útočila returnem, poté se musela také bránit, ale to jí stačí. Ostapenková totiž neudržela míček v kurtu. První brejk ve druhém setu.

A-40

První podání končí jen v deblovém území. Williamsová se vydala po kvalitním returnu po lajně rychle k síti. První volej byl přesný a další už přijít nemusel. Brejkbol.

1:0

Nejrychlejší gem celého zápasu. Venus Williamsová ukončila úvodu hru přímým bodem po prvním servisu na boční lajnu.

7:5

Ostapenková našla prvním servisem přesně středovou lajnu, s tím si ale Williamsová náramně poradila. Lotyška si šla agresivně za srovnáním, ale tvrdým forhendem nepřehrála síť. První sada tak jde na konto zkušeně Američanky.

A-40

Jelena Ostapenková měla v důležitý moment prvního setu problémy s nadhozem servisu. Po druhém podání se dostala Williamsová do výměny returnem křížem, následně hraje Ostapenková jen do sítě a je tady tak první setbol.

6:5

Po kvalitním prvním podání k boční lajně se dostala Lotyška do hry. Následně ale mladší z hráček netrefila ideálně svůj bekhend a ten končí v síti. Najednou to je Williamsová, která je gem od zisku první sady.

5:5

Navíc nyní musela hrát Lotyška přes druhé podání. Další přestřelka od základní lajny končí chybou mladší z hráček. První sada bude pokračovat.

40-0

Jelena Ostapenková sice trefila první podání, ale poté od základní lajny vyhodila svůj forhend až za kurt. Tři brejkboly.

4:5

Jelena Ostapenková se opřela do returnu křížem, ale míček končí v autu. Lotyška ještě vyzkoušela jestřábí oko, ale o to potvrzuje nepřesný úder.

3:5

Jelena Ostapenková potvrzuje brejk kvalitním prvním servisem na boční lajnu a je tak jeden gem od zisku první sady.

3:4

To by neměla žádná hráčka na okruhu. Venus Williamsová trefila parádní první podání, ale Ostapenková se ještě opřela do returnu a trefila přesně roh kurtu. Američanka se už jen smutně ohlédla za míčkem.

15-40

Po servisu na boční lajnu se přisunula Venus Williamsová rychle k síti. Dva voleje ještě zvládla, ale třetí již končí v autu. Dva další brejkboly pro Lotyšku.

3:3

Opět jen druhé podání pro Lotyšku. Podobně jako před malou chvílí Williamsová, tak nyní i Ostapenková ukončuje gem dvojchybou.

40-15

Jelena Ostapenková trefila první podání do středu kurtu, následně se ale musela bránit. Z nouze hrála forhend po lajně jen do autu. Dva brejkboly pro Američanku.

2:3

A třetí brejk dnešního zápasu jen na světě. Venus Williamsová ho darovala soupeřce dvojchybou na konec gemu.

40-A

Venus Williamsová se nemůže trefit do prvního podání a stojí jí to další fiftýn. Ostapenková se navezla do returnu, přešla rychle do ofenzivní pozice a skvěle zakončila po lajně. Brejkbol.

40-A

Po tvrdém podání do středu kurtu se tentokrát musela Lotyška nejdříve bránit. Dokázala se ale dostat z obrany do útoku a poté zakončila celou výměnu parádním úderem mimo dosah soupeřky. Brejkbol.

2:2

Jelena Ostapenková se dostala z nejhoršího, otočila skóre gemu na svou stranu. Závěrečný bod přidala přímo ze servisu.

2:1

Venus Williamsová měla problémy s nadhozem servisu. Zkušeně ale pojistila druhé podání a poté už přišel jen vyhozený return do deblového území.

15-40

Williamsová napálila první podání do sítě. Po dalším parádním úderu po lajně jsou tady další dva brejkboly pro nejmladší účastnici letošního Turnaje mistryň.

1:1

Jelena Ostapenková musela i proti brejkbolu hrát přes druhé podání. Druhý servis vylétl do těsného autu do deblového koridoru a Williamsová si tak bere ztracené podání zpět.

40-15

Také Ostapenková se musela spolehnout jen na druhé podání. Williamsová zatlačila returnem do rohu kurtu a poté už přichází vynucená chyba Lotyšky.

0:1

Jelena Ostapenková se rozhodně v úvodu zápasu zkušenější hráčky nezalekla. Po nechytatelném returnu křížem jde do vedení.

40-A

První podání zastavila páska sítě. Po druhém podání znovu útočila hráčka na returnu. Lotyška si dvěma údery připravila pozici a už ani nemusela zakončovat. Obranný úder Američanky jde do autu. Brejkbol.

V. Williams – J. Ostapenková

2:1 7:5, 6:7 (3), 7:5

koniec

Späť na online

Štatistiky:
čas zápasu: 3:05
3. set: 1:04
Williams - Ostapenková
3. set Stretnutie 3. set
Čas
1:04 3:05 1:04
získané body celkom
52 141 126 43
najdlhšia séria získaných bodov
5 7 4 4
Setboly
2 4 1 0
Mečboly
2 3 0 0
víťazné údery *
0 0
nevynútené chyby *
0 0
úspešnosť na sieti *
0 %
0 %
Štatistiky na podaní
Čas hier pri vlastnom podaní
0:18 1:00 1:19 0:32
Esá **
3 4 2 2
Dvojchyby **
2 10 13 8
udržané podania
3 / 6
50 %
9 / 18
50 %
7 / 18
39 %
2 / 6
33 %
Odvrátené brejboly
5 / 8
63 %
9 / 18
50 %
15 / 26
58 %
13 / 17
76 %
body pri vlastnom podaní
21 / 38
55 %
63 / 125
50 %
64 / 142
45 %
26 / 57
46 %
body po 1. podaní *
0 %
0 %
body po 2. podaní *
0 %
0 %
úspešnosť 1. podania *
0 %
0 %
úspešnosť 2. podania *
0 %
0 %
priemerná rýchlosť prvého podania *
priemerná rýchlosť druhého podanie *
najrýchlejšie podanie *
Štatistiky na príjme
Premenené brejkboly
4 / 17
24 %
11 / 26
42 %
9 / 18
50 %
3 / 8
38 %
body pri súperovom podaní
31 / 57
54 %
78 / 142
55 %
62 / 125
50 %
17 / 38
45 %
body po príjme 1, podania *
0 %
0 %
body po príjme 2. podania *
0 %
0 %
Informáciu ku štatistikám

** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne