Menu

Futbal

Liga majstrov

Tottenham Hotspur – Real Madrid

3:1

koniec (1:0)

01.11.2017, 20:45 • Wembley Stadium, London • 4 • Skupina H • Miroslav Kováčik

Tipsport: 3.15 3.47 2.39

V londýnskom Wembley sa dnes môže oslavovať. Tottenham zdolal úradujúceho šampióna Ligy majstrov Real Madrid 3:1, keď o svojom triumfe rozhodol už po 65 minútach hry. Vtedy skóroval Christian Eriksen, čím nadviazal na druhý presný zásah Deleho Alliho. Za hostí stihol skorigovať výsledok zápasu iba Cristiano Ronaldo, ktorý využil skrumáž pred bránou Huga Llorisa. Každopádne, Spurs postupujú do osemfinále Ligy majstrov, Los Blancos si musia na definitívu ešte počkať. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. Týmto zápasom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (22:40:45)

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Moussa Dembélé fauloval v strede ihriska, no teraz nešlo o žiadny zbytočne ostrý zákrok. Čas sa kráti a je jasné, že Tottenham postúpi do vyraďovacích súbojov Ligy majstrov.

90+1

Turecký rozhodca Cüneyt Çakır pridáva k dnešnému duelu ešte tri minúty. Počas tej prvej vyťahuje z vrecka žltú kartu a úplne zaslúžene ju dostáva frustrovaný Sergio Ramos.

90

Kiko Casilla teraz veľmi dobre čítal hru a včas zasiahol pred striedajúcim Fernandom Llorentem. Následne na druhej strane centroval Achraf Hakimi, ale hlavička Cristiana Ronalda nebola dôrazná.

89

Záver zápasu je poriadne nervózny, možno trošku až zbytočne. Moussa Dembélé teraz zrejme odplácal a tvrdo fauloval Sergia Ramosa. U hlavného rozhodcu si vyslúžil žltú kartu.

88

A ďalšia hlúposť v podaní Sergia Ramosa. Zozadu prebrúsil Deleho Alliho a turecký rozhodca mu jednoznačne mal udeliť žltú kartu. Po následnom priamom kope a centri Kierana Trippiera sa domáci nepresadili.

87

Sergio Ramos je poriadne frustrovaný a môže byť rád, že ho Cüneyt Çakır teraz nevylúčil. Snáď trikrát išiel lakťom v súboji s Moussom Dembelém a má veľké šťastie, že dohrá dnešný duel.

86

Theo Hernández po prihrávke Marcela ešte stihol loptu na ľavej strane a následne ju poslal do šestnástky. Jeho prízemný pas smeroval na Cristiana Ronalda, no pred ním zasiahol Eric Dier.

85

85. Cristiano Ronaldo (REA)

85

A ďalší strelecký pokus, tento raz z dielne Cristiana Ronalda. Najlepší futbalista roka 2017 podľa FIFA vystrelil spoza pokutového územia, lopta nepríjemne "zaplávala", ale napokon si s ňou Hugo Lloris poradil.

83

Tentokrát už musel Hugo Lloris zasahovať, pretože ho strelou spoza pokutového územia preveril Casemiro. Brazílčan ale mieril len do stredu brány, a tak si Francúz bez väčších ťažkostí poradil.

82

Striedajúci Theo Hernández sa okamžite zapojil do útočnej akcie svojho tímu. Jeho center preletel pokutovým územím, no žiadny z hráčov v tmavých dresoch sa do koncovky nepredral.

81

Zinedine Zidane poslednýkrát v dnešnom dueli strieda. Na trávnik posiela Thea Hernándeza, ktorý by mal operovať zrejme v krídelných priestor. Na lavičku náhradníkov smeruje Luka Modrić.

80

80. Cristiano Ronaldo (REA) - 3:1

80

Real Madrid dal gól! Desať minút pred koncom zápasu ešte hostia znižujú náskok súpera. Domáci trošku podcenili center z pravej strany, loptu vrátil do ohňa Marcelo a po drobnom závere ju nekompromisne poslal do siete z tesnej blízkosti CRISTIANO RONALDO.

79

Veľký potlesk si zaslúži Harry Kane, ktorý pôvodne nemal pre svalové problémy dnes nastúpiť. Napokon hral a skutočne ho bolo vidieť. Teraz ho domáci tréner strieda a prenecháva miesto Fernandovi Llorentemu.

78

Tak toto mohol byť už poriadny debakel! Kieran Trippier centroval z pravej strany, Nacho Fernández absolútne nedôrazne bránil Dele Alliho, no ten odmietol hattrick nepresnou hlavičkou snáď z piatich metrov.

77

Marco Asensio sa presadil cez dvojicu hráčov súpera. Tesne pred šestnástkou si chcel naraziť loptu s Cristianom Ronaldom, ale Portugalčanovu prihrávku dobre prečítal Davinson Sánchez.

76

Marcelo centroval z ľavej strany, ale našiel len marockého obrancu Achrafa Hakimiho, ktorý už loptu nezachytil na hracej ploche. Nasledovať bude tak ďalší odkop od brány Huga Llorisa.

75

Kto by to bol povedal, že štvrťhodinu pred koncom bude Tottenham viesť nad Realom Madrid trojgólovým rozdielom? Hosťom sa dnes nedarí a nezmení to zatiaľ ani Borja Mayoral, ktorý sa ocitol v ofsajde.

74

Zinedine Zidane posiela na trávnik dvojicu nových hráčov. Borja Mayoral smeruje na hrot útoku a nahradzuje Isca. Takisto končí aj trápiaci sa Karim Benzema, ktorého vymení Marco Asensio.

72

Domáci futbalisti teraz držia loptu na svojich kopačkách a prihrávajú si na vlastnej polovici ihriska. Zaplnené Wembley aplauduje po každej úspešnej prihrávke, čo je pomerne zaujímavé.

71

Ben Davies poslal prízemný center do pokutového územia súpera. Do neho vletel Christian Eriksen, ale išiel smerom od brány, a tak brankár Kiko Casilla zasahovať nemusel.

70

Už len dvadsať minút zostáva do konca zápasu. Hugo Lloris bude môcť odkopávať od svojej brány a zbierať cenné sekundičky, pretože Cristiano Ronaldo nezachytil center Toniho Kroosa.

69

Madridčania sa trápia a nevedia sa presadiť cez zhustenú domácu defenzívu. Teraz centroval z ľavej strany Marcelo, ale Karim Benzema nemal prakticky žiadnu šancu dostať sa k lopte.

68

Hostia mali výhodu rohového kopu, ale zahrali ho veľmi zle. Následne na druhej strane zakončoval prudkou strelou Christian Eriksen, ale mieril len nad bránu madridského klubu.

67

Ani teraz sa hosťom nepodarilo skorigovať výsledok zápasu. Z hranice pokutového územia vystrelil Cristiano Ronaldo, ale jeho pokus smerujúci k pravej žrdi chytá do dvoch rúk Hugo Lloris.

66

Domáci tréner druhýkrát v zápase strieda. Na lavičku náhradníkov putuje trošku nevýrazný Harry Winks a na jeho miesto prichádza čerstvý Moussa Dembélé.

65

65. Christian Eriksen (TOT) - 3:0

65

Tottenham dal gól! Je rozhodnuté! Kohúti strieľajú v londýnskom Wembley tretí gól po fantastickom rýchlom brejku. Všetko to začal Dele Alli, následne Harry Kane cez Nacha Fernándeza posunul loptu na CHRISTIANA ERIKSENA a ten tiesnený Lukom Modrićom prekonal bezmocného Kika Casillu.

63

Luka Modrić fauluje v strede ihriska a dáva tak domácim hráčom priestor na malý oddych. Real Madrid stupňuje svoj tlak, no pred zrakom Raúla Gonzáleza či Roberta Carlosa nevie nájsť recept na prekonanie Huga Llorisa.

62

Po zblokovanej strele Toniho Kroosa mali Madridčania výhodu rohového kopu. Po ňom sa dostali do zakončenia Casemiro, Cristiano Ronaldo aj Sergio Ramos, ale po obrovskom závere hostia napokon nepretlačili loptu za bránkovú čiaru.

61

Sergio Ramos výborne vystúpil a zastavil rýchly brejk domácich. Následne centroval z ľavej strany Marcelo, ale Cristianovi Ronaldovi chýbalo pár centimetrov k tomu, aby dokázal hlavičkovať.

60

Hodina zápasu je za nami a Tottenham smeruje do jarných vyraďovacích kôl Ligy majstrov. Moussa Sissoko sa teraz síce previnil voči pravidlám faulom, no všetko sa to udialo ešte na obrannej polovici Realu Madrid.

59

Domáci to teraz skúšali opäť kolmou prihrávkou za obranu, Harry Kane sa ale k lopte nedostal. O pár sekúnd neskôr sa nepresadil ani Karim Benzema, s ktorým si bez problémov poradil Jan Vertonghen.

58

Real Madrid má ešte približne pol hodinu na to, aby urobil niečo s nepriaznivým výsledkom zápasu. Teraz ale o držanie lopty prichádza, pretože Cüneyt Çakır píska nedovolený zákrok Toniho Kroosa.

56

56. Dele Alli (TOT) - 2:0

56

Tottenham dal gól! Domáci futbalisti sú blízko k tomu, aby si pripísali na konto skalp úradujúceho šampióna Ligy majstrov. DELE ALLI sa presadil cez Casemira, dostal sa k strele pravačkou a tú nešťastne tečoval do siete Sergio Ramos. Kiko Casilla nemal šancu zasiahnuť a Cristiano Ronaldo tomu nemôže uveriť – 2:0.

55

No, hovorili sme, že Hugo Lloris je v poriadku, no teraz sme videli na lavičke rozcvičovať sa náhradného brankára Michela Vorma. Uvidíme, či v dohľadnom čase nastane zmena v domácej bráne.

54

Hostia mali teraz výhodu rohového kopu, no Sergio Ramos hlavičkoval vedľa. O pár sekúnd neskôr sa snažil vypýtať si faul Marcelo, ale Cüneyt Çakır mu na jeho filmovanie neskočil.

53

Marcelo dostal veľa priestoru na ľavej strane. Prízemný pasom hľadal v pokutovom území Cristiana Ronalda, ale ten sa k lopte nedostal. Po neistom zákroku Huga Llorisa poslal loptu do bezpečia Eric Dier.

52

Hugo Lloris napokon nepotreboval pomoc lekárov a môže pokračovať v zápase. Zatiaľ nadväzuje na výborný výkon z Madridu, kde vychytal v niekoľkých šanciach najmä Karima Benzemu.

51

Exekútorom priameho kopu bol Toni Kroos. Nemec poslal loptu do ohňa, no dobre zakročil Hugo Lloris. Francúz sa však nešťastne zrazil so Sergiom Ramosom a vyzerá byť trošku otrasený.

50

Moussa Sissoko príliš nezapadol do dnešného zápasu. Teraz sa počínal nedovolene v súboji s Marcelom a hlavný arbiter Cüneyt Çakır mu dohovára. Každopádne, hostia budú mať výhodu priameho kopu.

49

Cristiano Ronaldo získal loptu na pravej strane a následne ju posunul na Achrafa Hakimiho. Ten sa prezentoval centrom z pravej strany, no loptu upratal do bezpečia ráznym odkopom Christian Eriksen.

48

Tottenham agresívne napáda rozohrávku súpera. Madridčania s tým majú evidentne veľké problémy a ešte sa nedostali pred pokutové územie súpera. Teraz sa nepresadil proti presile Karim Benzema.

47

Harry Kane to teraz spravil fantasticky. Získal zdanlivo stratenú loptu a presadil sa cez Sergia Ramosa. Následne posielal loptu do šestnástky, no v poslednej chvíli zasiahol pred Christianom Eriksenom vracajúci sa Luka Modrić.

46

Zinedine Zidane ani Mauricio Pochettino počas prestávky nezasiahli do svojej zostavy. V úvode druhého polčasu majú loptu v moci hráči madridského Realu, ale kombinujú len v strede ihriska.

46

Začal sa druhý polčas.
Vo Wembley sme sledovali veľmi zaujímavé úvodné dejstvo. Chvíľu boli lepší domáci, chvíľu zase hostia. Hra sa prelínala z jednej strany na druhú a pokojne sme mohli vidieť viac než jeden gól. Ten zaznamenal Dele Alli, keď zužitkoval presný pas Kierana Trippiera. Po inkasovanom góle Real Madrid zvýšil aktivitu, do zakončení sa dostal Cristiano Ronaldo či Karim Benzema, no brankár Hugo Lloris zatiaľ odoláva. Okrem toho domáci prišli o Tobyho Alderweirelda. Belgičan sa zranil a v polovici polčasu ho nahradil Moussa Sissoko. Druhé dejstvo sa začne o 21:46 hod.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

V závere prvého polčasu si domáci fanúšikovia pýtali pokutový kop. Dele Alli prepadol cez Casemira, no myslím si, že Cüneyt Çakır vyhodnotil situáciu správne a na biely bod neukázal.

45

Riadny hrací čas prvého polčasu na naplnil. Cüneyt Çakır pridáva ešte obligátnych 60 sekúnd naviac. Na ihrisko sa už vrátil aj Ben Davies, ktorý mal nejaké zdravotné problémy.

43

Hugo Lloris opäť musel predviesť svoje brankárske kvality. Po peknej akcii z pravej strany pálil z takého half-voleja Karim Benzema a nechýbalo veľa, aby jeho strela skončila v domácej sieti.

42

Na druhej strane sa črtala šanca pre hostí. Karim Benzema sa presadil na pravej strane, svojim pasom hľadal Cristiana Ronalda, no ten bol dobre bránený a do gólového zakončenia sa nedostal.

41

41. Harry Kane (TOT)

41

Tottenham mal obrovskú šancu zvýšiť svoj náskok. Kieran Trippier sa presadil na pravej strane a poslal loptu do šestnástky. Moussa Sissoko ju ideálne netrafil, no so šťastím ju posunul Harrymu Kaneovi. Ten bol zoči-voči brankárovi, ale loptu napálil len do Ramosa.

40

Real Madrid sa do zakončenia tentokrát nedostal. Celú jeho aktivitu stopla nepresná prihrávka Luku Modrića. Bývalého hráča londýnskeho Tottenhammu v dnešnom stretnutí nie je príliš vidno.

39

Na pravej strane bol faulovaný Casemiro. Následne poslal center do šestnástky Toni Kroos, ale nenašiel nikoho v tmavom drese. Na prekvapenie väčšiny fanúšikov vo Wembley bude nasledovať rohový kop.

38

Real Madrid po inkasovanom góle herne ožil. Do niekoľkých zakončení sa dostal už aj Cristiano Ronaldo. Pripomíname jeho štatistiku – proti Tottenhamu počas svojej kariéry ešte nikdy neprehral.

37

Na pravej strane teraz dostal trošku viac priestoru Isco. Následne poslal loptu do ohňa, no našiel len Kierana Trippiera. Ten si loptu spracoval na hrudi, a tak ju mohol do rukavíc chytiť Hugo Lloris.

36

Domáci sa teraz prezentovali peknou akciou. Dele Alli šikovným oblúčikom uvoľnil Harryho Kanea. Angličan to skúsil volejom, no loptu nasmeroval len do miest, kde stál pripravený Kiko Casilla.

35

Po zblokovanej strele Marcela mali hostia výhodu ďalšieho rohového kopu. Z ľavej strany centroval do šestnástky Isco, ale tretíkrát v priebehu niekoľkých minút dobre zasiahol domáci brankár.

33

33. Cristiano Ronaldo (REA)

33

A ďalšie zakončenie portugalského útočníka v službách Realu Madrid. Cristiano Ronaldo sa po centri z pravej strany dostal k strele, ale mieril len do stredu brány, kde našiel pripraveného Huga Llorisa.

32

32. Cristiano Ronaldo (REA)

32

Cristiano Ronaldo teraz ukázal svoje futbalové majstrovstvo. Pohral sa s dvoma hráčmi domáceho tímu, prehodil si loptu na ľavačku, no jeho zakončenie vyrazil na ďalší rohový kop Hugo Lloris.

31

Harry Kane skúšal svoje šťastie strelou z veľkej diaľky. Kiko Casilla ale zasahovať nemusel, pretože anglický kanonier trafil len pred šestnástkou postaveného Casemira.

30

Máme za sebou polhodinu dnešného zápasu. Hostia teraz mali výhodu dvoch rohových kopov. Pri tom prvom to vyzeralo tak, že sa dostane do zakončenia Cristiano Ronaldo, no pred ním zasiahol Ben Davies.

29

Hugo Lloris si na konto pripisuje ďalší dobrý zákrok. Tentokrát ho strelou z vnútra pokutového územia preveril netradičný strelec Casemiro. Francúz ale stihol včas zasiahnuť ľavou rukou.

28

Televízne kamery si všímali Cristiana Ronalda, ktorý je poriadne frustrovaný. Do zakončenia sa nedostal ani tesne po strelenom góle domácich, keďže center Toniho Kroosa nebol kvalitný.

27

27. Dele Alli (TOT) - 1:0

27

Tottenham dal gól! Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia z akcie, ktorú sme tu dnes už raz mali. Kieran Trippier si nabehol na krížny pas, z pravej strany poslal loptu pred bránu a tentokrát si jeho prihrávku našiel DELE ALLI. Hostia boli ale zrejme poškodení, pretože Kieran Trippier bol minimálne v hraničnom postavení.

25

Hostia si teraz nerozumeli v rozohrávke... Achraf Hakimi nezachytil loptu na hracej ploche, a tak budeme v zápase pokračovať vhadzovaním domáceho mužstva. To muselo preskupiť rozostavenie po striedaní Tobyho Alderweirelda.

24

Prvé striedanie dnešného zápasu je realitou. Neslávne sa zápas končí pre domáceho obrancu Tobyho Alderweirelda, ktorý sa zranil. Na jeho miesto prichádza Moussa Sissoko.

23

Tak toto nevyzerá dobre. Toby Alderweireld zostáva ležať po predošlej akcii na trávniku a drží sa za stehenný sval. Vyzerá to tak, že už v prvom polčase bude musieť Mauricio Pochettino nútene striedať.

22

Máme za sebou polovicu prvého polčasu. Toby Alderweireld sa snažil presadiť individuálne aj na druhej strane, no čistým spôsobom ho odstavil od lopty brazílsky záložník Casemiro.

21

Veľmi dobre teraz zapracoval Toby Alderweireld. Belgický obranca sa nenechal pomýliť kľučkami Isca a nepustil ho k prihrávke na Karima Benzemu. Domáci okamžite zakladajú ďalšiu útočnú akciu.

20

Hostia mali teraz trošku smoly. Marcelo nepodareným odkopom poslal loptu do vlastnej šestnástky. V nej kúzlil s loptou Harry Winks, dostal sa aj k centru, no ten bezpečne kryje brankár Kiko Casilla.

19

Londýnčania mali výhodu prvého rohového kopu. Kieran Trippier hľadal svojim centrom z pravej strany Davinsona Sáncheza, no pred ním loptu upratal do bezpečia Cristiano Ronaldo.

18

Domáci futbalisti majú v úvode zápasu miernu územnú prevahu. Teraz ale kombinujú príliš ďaleko od brány Realu Madrid. Každopádne, hostia potvrdzujú, že nie sú v top forme.

17

Achraf Hakimi sa teraz zaskvel peknými kľučkami na svojej pravej strane. O pár sekúnd neskôr píska hlavný arbiter Cüneyt Çakır, ktorý si všimol nedovolený zákrok Deleho Alliho na Toniho Kroosa.

16

Tottenham to často skúša kolmými prihrávkami, ktoré zväčša smerujú na nabiehajúceho Harryho Kanea. Podobne tomu bolo aj v predošlej akcii, no pred Angličanom dobre zasiahol Nacho Fernández.

15

Na konci štvrťhodiny hry sa dostali na dostrel hostia. Do domácej šestnástky smerovali centre z jednej či druhej strany, no veľmi dobre si poradila dvojica Davinson Sánchez a Jan Vertonghen.

14

Teraz sa črtala ďalšia šanca pre domácich. Harry Kane preniesol hru na pravú stranu. Následne prvým dotykom posielal loptu pred bránu Kieran Trippier, ale na jeho strieľaný center nereagoval Dele Alli.

13

Pred malou chvíľou sme v ofsajdovom postavení videli Karima Benzemu, ktorý sa na začiatku novej sezóny trápi. Každopádne, tempo hry začína pomaly narastať, o čo sa možno trošku prekvapujúco starajú najmä domáci hráči.

11

11. Harry Kane (TOT)

11

Harry Kane je v úvode zápasu nesmierne aktívny. Teraz sa dostal k prihrávke Deleho Alliho, pretlačil sa cez Sergia Ramosa, no jeho technické zakončenie z hranice šestnástky príliš nepreverilo Kika Casillu.

10

Harry Kane teraz krásnym pasom za obranu našiel Christiana Eriksena. Dánsky stredopoliar sa mohol dostať do čistej gólovej šance, no loptu si nespracoval ideálne a následne mu ju zobral vracajúci sa Sergio Ramos.

9

Christian Eriksen to teraz skúšal kolmou prihrávkou na Harryho Kanea. Jeho úmysel ale dokonale prečítal Sergio Ramos a následne vyviezol loptu takmer na polovicu ihriska.

8

Prvýkrát musel zasahovať aj Kiko Casilla. Z pravej strany centroval do pokutového územia Kieran Trippier, hľadal Harryho Kanea, ale pred ním včas zasiahol brankár kráľovského veľkoklubu.

7

Real Madrid sa dostal do rýchlej kontry po tom, čo domáci trošku prepadli v strede poľa. Achraf Hakimi centroval z pravej strany, no našiel len pripraveného Erica Diera.

6

Hostia mali výhodu rohového kopu z ľavej strany. Loptu do pokutového územia poslal Isco, našiel hlavu Sergia Ramosa, no španielsky obranca minul bránu Hugo Llorisa.

5

Marcelo centroval zo svojej ľavej strany, no jeho pas smerujúci do šestnástky bol zblokovaný. Následne upratal loptu do bezpečia zrejme stredový obranca Davinson Sánchez.

4

Dele Alli sa po treste vrátil do zostavy domáceho tímu a teraz sa tlačil za loptou. Nacho Fernández si s ním ale poľahky poradil a nepustil anglického reprezentanta do prvého domáceho zakončenia.

3

Hugo Lloris si na svoje konto pripisuje prvý úspešný zákrok. Spoza pokutového územia vystrelil španielsky záložník Isco. Jeho strela mierila len do stredu brány, a tak nemal veľa šancí na úspech.

2

Isco teraz dlhým pasom hľadal Cristiana Ronalda. Portugalčan bol ale dobre strážený, a tak lopta doputovala až k Hugovi Llorisovi. Francúz tak môže rozohrať útočnú akciu domácich.

1

Úvodný výkop dnešného zápasu mali domáci futbalisti. Na hrote útoku napokon nastúpil aj Harry Kane, ktorý mal počas týždňa svalové problémy. V prvej minúte kontrolujú hru obrancovia Tottenhamu.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Alderweireld, D. Sánchez, Vertonghen – Trippier, Eriksen, Winks, Dier, Davies – Kane, Alli.
Náhradníci: Vorm – Rose, Heung-min, Moussa Sissoko, F. Llorente, M. Dembélé, Aurier.

Real Madrid CF: Casilla – Hakimi, Ramos (C), Nacho Fernández, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modrić – Isco, Benzema, Ronaldo.
Náhradníci: Ramos – Vallejo, Hernández, L. Vázquez, Asensio, Mayoral, D. Ceballos.

Rozhodcovia: Cüneyt Çakır – Bahattin Duran a Tarik Ongun (TUR).
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej Ligy majstrov. Šlágrom dnešného hracieho dňa je jednoznačne súboj v londýnskom Wembley, kde Tottenham Hotspur privíta obhajcu ušatej trofeje Real Madrid. Hlavným arbitrom zápasu bude Cüneyt Çakır z Turecka.

TOTTENHAM

Londýnsky Tottenham je veľmi blízko k postupu do jarných vyraďovacích kôl Ligy majstrov. V prvom zápase zdolal Borussiu Dortmund 3:1, čo možno označiť za jeho kľúčové víťazstvo. Následne poľahky vyhral v Nikózii a svoju neporaziteľnosť si udržal aj na Štadióne Santiaga Bernabéua. V Madride remizoval 1:1, keď ho niekoľkými výbornými zákrokmi podržal brankár Hugo Lloris. V tomto zápase ešte chýbal dištancovaný Dele Alli, no dnes by nemal chýbať v základnej zostave. Počas minulého týždňa sa však zranil Harry Kane, a tak je jeho štart ohrozený. Zverenci Mauricia Pochettina chcú prerušiť sériu dvoch prehier, keď najskôr neuspeli v Carabao Cupe a cez víkend najtesnejším rozdielom podľahli Manchestru United. Kohúti majú v európskych pohároch vo Wembley dobrú bilanciu. V ostatných piatich dueloch neinkasovali a v podobnom trende by radi pokračovali. Vo svojom poslednom domácom dueli rozdrvili FC Liverpool 4:1, parádne im vyšli rýchle brejky a zrejme na niečo podobné sa budú spoliehať aj proti madridskému Realu.

REAL MADRID

Kráľovský veľkoklub má pred dnešným duelom úplne rovnakú bilanciu ako Tottenham. So ziskom siedmich bodov a skóre 7:2 vedie tabuľku a prípadným víťazstvom môže spečatiť svoj postup. V úvodnom zápase zdolal APOEL jasne 3:0 a okrem spomínanej domácej remízy zvládol aj náročný zápas s Dortmundom. Ten na konci septembra predvádzal výborné výkony, viedol tabuľku Bundesligy, ale aj vďaka dvom gólom Cristiana Ronalda prehral 1:3. Generálka na zápas vo Wembley Madridčanom vôbec nevyšla. Na pôde Girony prehrali 2:1, hoci po úvodnom dejstve viedli. Nováčik súťaže ale dokázal zápas zvrátiť a musíme konštatovať, že vyhral zaslúžene. Cristiano Ronaldo opäť neskóroval a okamžite sa začalo hovoriť o jeho streleckej kríze. Zaujímavosťou je, že proti Tottenhamu vo svojej kariére ešte neprehral a v 17 zápasoch zaznamenal deväť gólov. Vo forme nie je ani Karim Benzema, ktorý v novej sezóne strelil vo všetkých súťažiach zatiaľ len dva góly. Hostia nenastúpia v Londýne v plnej sile. Zranení sú Mateo Kovačević, Gareth Bale, Dani Carvajal či Keylor Navas.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

Tottenham Hotspur – Real Madrid

3:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 27. Alli, 56. Alli, 65. Eriksen – 80. Ronaldo

Karty:   89. M. Dembélé (TOT) – 90+1. Ramos (REA)

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 7:10. Střely mimo: 2:3. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:6.

Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Alderweireld (24. Moussa Sissoko), D. Sánchez, Vertonghen – Trippier, Eriksen, Winks (66. M. Dembélé), Dier, Davies – Kane (79. F. Llorente), Alli.
Náhradníci: Vorm – Rose, Heung-min, Moussa Sissoko, F. Llorente, M. Dembélé, Aurier.

Real Madrid: Casilla – Hakimi, Ramos (C), Nacho Fernández, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modrić (81. Hernández) – Isco (74. Mayoral), Benzema (74. Asensio), Ronaldo.
Náhradníci: Ramos – Vallejo, Hernández, L. Vázquez, Asensio, Mayoral, D. Ceballos.

Rozhodca: Cüneyt Çakır – Bahattin Duran a Tarik Ongun (TUR)