Menu

Futbal

Medzinárodný prípravný zápas

Rusko – Argentína

0:1

koniec (0:0)

11.11.2017, 14:05 • Olympijský stadion Lužniky, Moskva • Miroslav Revaj

V druhom polčase gól dlho neprichádzal a zdalo sa, že ho v tomto zápase ani neuvidíme. Napokon však Argentína predsa len vyťažila zo svojej väčšej aktivity a v 86. minúte zariadil víťazstvo hostí v tomto prípravnom zápase Agüero.

Pekný zvyšok soboty praje Miroslav Revaj. (15:59:38)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Napokon sa však už Rusko do zakončenia nedostalo, o osude zápasu je tak už rozhodnuté.

90+2

Hostia zahrávali rohový kop, domáci sa ubránili a ešte skúšajú vyraziť do rýchleho protiútoku.

90

Napokon sa ešte nadstavujú 3 minúty!

89

Do konca riadneho hracieho času už veľa neostáva, zrejme sa však ešte niečo nadstaví. Argentína tak smeruje k víťazstvu v tomto prípravnom zápase.

88

Striedanie v tíme Rusko: z ihriska odchádza Rausch, prichádza Zabolotnyj.

87

Striedanie v tíme Argentína: z ihriska odchádza Agüero, prichádza Dybala.

86

86. Sergio Agüero (ARG) - 0:1

86

Argentína dala gól!

Tak predsa len sme sa dočkali gólu v tomto zápase a zrejme teda zaslúžene ho dáva Argentína! Hostia sa znova prebojovali na útočnú polovičku, postupnou kombináciou sa dostali až do pokutového územia domácich, tam sa k lopte dostal SERGIO AGÜERO, jeho prvú strelu ešte zblokovala obrana domácich ale druhý pokus hlavou už hosťujúcemu futbalistovi vyšiel – 0:1! Domáci sa hnevajú, aj z viacerých záberov sa zrejme jednalo o ofsajd.

84

Čas sa už postupne kráti, aj v týchto chvíľach je aktívnejšia Argentína, ale defenzíva domácej reprezentácie pracuje úspešne. Zatiaľ to tak vyzerá, že sa gólu v tomto zápase nedočkáme.

82

Striedanie v tíme Rusko: z ihriska odchádza Kokorin, prichádza Mirančuk.

81

Rusko sa však previnilo útočným faulom a tak sme nevideli zakončenie na bránu hostí. Pomaličky sa blíži záver tohto stretnutia, stav je 0:0!

80

Domáci Kokorin teraz získal svojou aktivitou rohový kop pre svoje mužstvo. Argentína sa tak teraz bude brániť tejto situácii, podobný priebeh sme v tomto zápase skoro nevideli.

79

K lopte sa teraz dostávajú aj domáci futbalisti, postupne sa snažia presunúť na útočnú polovičku. Zatiaľ tak stále márne čakáme na prvý presný zásah v tomto stretnutí.

78

Striedanie v tíme Argentína: z ihriska odchádza Salvio, prichádza Pavón.

77

Ani toto ťaženie Messiho úspešné nebolo, Akinfejev pohodlne ukryl strelu kapitána hostí do svojich rukavíc.

76

Argentína sa znova dostáva do útoku, Rusko dnes zrejme bude spokojné aj s remízou. Do konca zápasu však ešte nejaký ten čas ostáva.

75

Striedanie v tíme Argentína: z ihriska odchádza Di Maria, prichádza Perotti.

74

Táto útočná snaha hosťujúceho mužstva je prerušená, Di Maria sa ocitol v postavení mimo hru.

73

Pri lopte je aj naďalej Argentína, drží domácich pod tlakom, ale nedarí sa im teraz preniknúť na dostrel brány svojho dnešného súpera.

71

Na bránu domácich teraz pálil Agüero, ale jeho pokus bol veľmi nepresný a tak brankár Akinfejev zasahovať nemusel. Kapitán domácich však mal dnes oveľa viacej práce ako jeho náprotivok.

70

Hostia znova prenikajú na útočnú polovičku, domáci futbalisti sa tak pripravujú na ďalšie bránenie. Argentína by si určite zaslúžila tento zápas vyhrať, futbal sa však hrá na góly a ten hostia ešte nestrelili.

69

Striedanie v tíme Rusko: z ihriska odchádza Kuzjajev, prichádza Jerochin.

68

Tlak Argentíny tak aj naďalej narastá, stále sme však nevideli presný zásah. Zatiaľ bližšie vzhľadom na priebeh hry k nemu majú hostia.

67

Hostia znova prenikli do pokutového územia, k zaujímavej strele sa dostal Di Maria, jeho pokus len tesne minul bránu domácich!

66

Argentína aj naďalej ostáva v útoku, opakuje sa tak obraz hry z prvého polčasu. Domácim tak znova neostáva nič iné, ako sa brániť na svojej polovičke.

65

V pokutovom území sa do zakončenia na bránu domácich dostal Otamendi, jeho nožničky však Akinfejev efektne zneškodnil! Gól tak už ozaj visí na vlásku.

64

V útoku ešte ostáva hosťujúca reprezentácia, Argentína sa však nikam nehrnie a skúša udrieť postupne. Stále tak čakáme na prvý presný zásah tohto prípravného stretnutia.

63

Druhý polčas je tak veľmi zaujímavý! Salvio sa v pokutovom území premiestnil ku zadnej tyčke a jeho pokus len tesne minul horné časti domácej brány.

62

Argentína sa teraz dostáva k lopte, hostia na nič nečakajú a okamžite vyrážajú do rýchleho protiútoku. Rusko sa tak musí vrátiť späť na svoje územie.

61

Glušakov znova zakončoval na bránu hostí! Tentokrát to však už bolo priamo v pokutovom území, strela domáceho futbalisti narobila Romerovi problémy, brankár Argentíny však podržal svoje mužstvo.

60

Rusko začína postupne hru vyrovnávať, znova sú tak v akcii domáci reprezentanti a tak sa hostia musia mať na pozore.

59

59. Glušakov (RUS)

59

Striedanie v tíme Argentína: z ihriska odchádza Lo Celso, prichádza Gómez.

58

A je tu šanca domácich futbalistov! Aj z väčšej vzdialenosti to vyskúšal domáci futbalista Glušakov, jeho pokus len tesne minul bránu Argentíny.

57

K lopte sa teraz dostáva domáca reprezentácia, rozbieha kombináciu na svojej polovičke. Argentína však ihneď predvádza vysoké napádanie súperovej rozohrávky.

56

Priamy kop napokon rozohral kapitán hostí Messi, jeho center padol na hlavu Agüera, ale ten už nedokázal loptu presne umiestniť do domácej brány.

55

Domáci teraz zastavili akciu svojho súpera iba za cenu faulu, Argentína tak získava priamy kop zo zaujímavej vzdialenosti.

54

Hostia znova rozbiehajú svoju postupnú kombináciu a snažia sa presunúť na súperovu polovičku. Rusku tak neostáva nič iné, ako sa znova brániť.

53

Rusko napokon skúšalo preniknúť na útočnú polovičku, ale domáci vyprodukovali iba nepresnú prihrávku a tak je už pri lopte Argentína.

51

Domáca reprezentácia však momentálne kombinuje na svojej polovičke, domáci sa nikam neponáhľajú.

50

Rohový kop už žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol a tak môže skúsiť ísť dopredu Rusko.

49

49. Messi (ARG)

49

Veľká šanca na strane hostí! Messi využil zaváhanie domácej obrany a postupoval sám na Akinfejeva, hosťujúci futbalista preloboval domáceho brankára, ale lopta do brány nezapadla, pretože Rausch ju v poslednej chvíli upratal do bezpečia.

48

Argentína vstupuje aj do druhého polčasu aktívne, domáci sa tak musia brániť na svojej polovičke. Uvidíme, aký priebeh bude mať toto dejstvo.

47

Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti. Na strane Ruska sme zaznamenali dve výmeny, hostia tak zrejme nestriedali.

46

Striedanie v tíme Rusko: z ihriska odchádza Fernandes, prichádza Smolnikov.
Striedanie v tíme Rusko: z ihriska odchádza Poloz, prichádza Dzagojev.

46

Začal sa druhý polčas.
Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!

Uvidíme, či tréneri spravia aj nejaké zmeny do druhého dejstva.
Skončil sa prvý polčas tohto prípravného stretnutia medzi mužstvami Ruska a Argentíny. Od samotného výkopu boli aktívnejší hostia a mali k dispozícii aj pár dobrých príležitostí. Domáci toho veľa nepredviedli a Akinfejev musel vytiahnuť dva výborné zákroky.

Uvidíme, čo nám teda ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 15:07!

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

45. Agüero (ARG)

45

Tak predsa len sme v samom závere prvého polčasu ešte videli zajímavú príležitosť! Agüero sa v pokutovom území domácich dostal do zaujímavého zakončenia, ale jeho strelu z voleja dokázal brankár Akinfejev vyraziť na rohový kop!

44

Do konca prvého polčasu ostáva približne 1 minúta, uvidíme, či sa ešte niečo nadstaví alebo rozhodca Skomina pošle obe mužstvá po 45 minútach na polčasovú prestávku.

43

Momentálne sú pri lopte domáci futbalisti, kombinujú však na svojej polovičke. O všetkom tak zrejme rozhodne druhý polčas tohto zápasu.

42

Ani záver prvého polčasu veľa zaujímavých momentov neponúka, zrejme sa už oba tímy budú snažiť iba dohrať zvyšné minúty a sústrediť sa na druhé dejstvo.

41

Táto útočná snaha hosťujúcej reprezentácie úspešná nebola, lopta doputovala za postrannú čiaru a tak to bude výkop od brány domáceho kapitána.

40

Do konca prvého polčasu ostáva ešte 5 minút, zrejme sa nadstavovať nebude. Argentína je aj naďalej aktívnejšia, ale presný zásah sme ešte nemali možnosť vidieť.

39

Obrana domácich sa teraz musela mať na pozore, Messi ťahal ďalší útok hostí, ale ďalej ako pred 16-tku ho domáca obrana nepustila. Argentína však ešte v útoku ostáva.

38

Hostia sú však teraz zahnaní na svoju polovičku, do kombinácie sa zapája aj brankár Romero. Rusi ani nejavia snahu o napádanie, zrejme je ich hlavným cieľom neinkasovať do konca prvého polčasu.

37

Rohový kop nám však už nič neponúkol, domáci sa úspešne ubránili aj tejto situácii. Argentína však začína znova útočiť.

36

Zaujímavá príležitosť na hosťujúcej strane! Argentína úspešne prenikla až do pokutového územia, Agüero vyslal presnú prihrávku na Messiho, tomu sa do zakončenia hodil jeden z domácich obrancov a loptu tečoval na rohový kop!

35

Argentína po faule zahrávala priamy kop na útočnej polovičke, túto situáciu však domáci ubránili. Hostia však znova útočia, zrejme takýto obraz hry už uvidíme aj do konca prvého polčasu.

34

Domáci sa snažia tvoriť hru cez rýchle protiútoky, ale tie sú zatiaľ len veľmi neúspešné. Avšak, ani kombinácia hosťujúcej reprezentácie úspešná nie je.

33

Obra hry sa nemení, Argentína je pri lopte a kombinuje na útočnej polovičke. Zaujímavý priebeh má tak zatiaľ toto stretnutie, gól by sme však už určite všetci radi videli.

32

Štadión v Lužnikách je však veľmi slušne zaplnený, domáci fanúšikovia už pomaličky začínajú žiť svetovým šampionátom u nich a takisto vidieť Argentínu naživo si nenechá ujsť žiadny futbalový fanúšik.

31

Tridsať minúť z hry už ubehlo, stále sme nevideli presný zásah. Aktívnejší sú hostia, ale mali k dispozícii len jednu zaujímavejšiu príležitosť. Domáci zatiaľ hrajú iba druhé husle v tomto zápase.

30

Napokon sme boli svedkami strely na bránu Argentíny, lopta však minula jej priestor a Romero tak loptu uvedie do hry svojim výkopom.

29

Rusku sa napokon podarilo teraz založiť presný útok a po faule získava nebezpečný priamy kop. Uvidíme, ako s ním domáci futbalisti naložia, hostia sa musia mať na pozore.

28

Aj naďalej tak sledujeme kombináciu Argentínu na útočnej polovičke, ruská defenzíva však stále odoláva. Domáci sa tak stále poriadne do útoku nedostali, to sa ich fanúšikom nepáči.

27

Hostia znova prenikli pred domácu 16-tkku, Messi však už nestihol vyslať presnú prihrávku. Rusi však loptu iba odkopli za postrannú čiaru a tak Argentína ostáva v útoku.

26

Sledovali sme ojedinelý útok domácej reprezentácie, po nepresnej prihrávke sa k lopte dostal brankár Romero, ktorý už posiela svojich spoluhráčov smerom dopredu.

25

Argentína už rozbieha ďalšiu kombináciu, Rusko tak aj naďalej ostáva na svojej polovičke a čaká, čo si jeho dnešný súper na neho pripraví.

24

K strele spoza 16-tky sa teraz dostal Agüero, ale jeho pokus minul priestor domácej brány. Tlak na bránu domácich sa stupňuje, Rusko zatiaľ nepredviedlo dokopy nič.

23

Pri lopte je opäť Argentína a tak je Rusko znova pod tlakom. Hostia sú zatiaľ jasne lepším celkom, ale zatiaľ im to vytúžené ovocie v podobe gólu neprináša.

22

Rohový kop už žiadnu zaujímavú príležitosť neponúkol, domáci sa ubránili bez menších problémov. Snáď predchádzajúca situácia dodá tomuto stretnutiu väčší náboj.

21

21. Di María (ARG)

21

Konečne je tu prvá zaujímavá príležitosť tohto zápasu! Domáci stratili loptu a do rýchleho protiútoku išla Argentína. Po výbornej kombinácii sa v pokutovom území dostal do zakončenia Di Maria, ale proti jeho strele vytiahol Akinfejev výborný zákrok a loptu nohou vyrazil na rohový kop!

20

Navyše teraz hostia znova chybovali a tak sa k lopte dostáva domáci výber. Rusko sa snaží založiť rýchly útok.

19

Domáci futbalisti sú teraz pod tlakom, ale ich súperovi sa ešte nepodarilo presnou strelou preveriť kvality domáceho brankára a kapitána v jednej osobe Akinfejeva.

18

Rusko sa snaží hrať na rýchle protiútoky, ale tie nikam nevedú. Pri lopte je tak opäť Argentína, ktorá sa postupne posúva bližšie k domácej bráne.

17

Teraz sa črtala zaujímavá príležitosť na hosťujúcej strane, ale napokon z toho nič nebolo. Messi dobre zakombinoval s Di Mariom, druhý menovaný následne posielal loptu pred bránu, ale hviezde z Barcelony chýbal krok aby sa dostala k lopte.

16

Aj naďalej sú častejšie v držaní lopty hostia, ale nedarí sa im doťahovať svoje útočné výpady do úspešného konca. Uvidíme, dokedy domáca defenzíva bude odolávať.

15

Na útočnej polovičke znova kombinuje Argentína, ale domáca defenzíva je veľmi pevná a hostí nepúšťa na dostrel brány. Stále tak čakáme na nejaký ten náboj v tomto zápase.

14

Boli sme svedkami prvého rohového kopu v tomto zápase. K dispozícii ho mala domáca reprezentácia, ale ani z toho nič zaujímavého neprišlo.

13

Lopta je tak znova na kopačkách hostí, Argentína však zatiaľ kombinuje na svojej polovičke. Uvidíme, kedy príde prvá zaujímavá situácia v tomto zápase.

12

Teraz sme boli svedkami menšieho tlaku domácich futbalistov, ale v rozhodujúcej chvíli sa aj Rusi previnili ofsajdom. Zatiaľ tak má najviac práce v zápase postranný rozhodca.

11

Hosťujúcu reprezentáciu však zatiaľ trápi koncovka. Rusko sa tak znova dostáva k lopte a skúša rozbehnúť úspešnú kombináciu. Zatiaľ tak moc pohľadný zápas nesledujeme.

10

Domáci sa teraz snažili o rýchly útočný výpad, ale nevyšiel im podľa predstáv a lopta skončila iba u futbalistov Argentíny. Hostia tak už rozbiehajú svoju kombináciu.

9

Argentínu však teraz znova zastavuje ofsajd. Akinfejev si tak prebral loptu a dlhým výkopom hľadá vpredu svojich spoluhráčov z útoku.

8

Opäť však už začína útočiť Argentína, domáci sa tak budú musieť znova brániť. Z domácich tribún ihneď počuť piskot, tie by najradšej videli útok svojho mužstva.

7

Rusko sa teraz dostáva k lopte, rozbieha kombináciu na svojej polovičke. Hostia sa tak teraz sťahujú späť na svoje územie, domáci však zatiaľ do útoku nevyrážajú.

6

Argentína je aj naďalej aktívnejšia a tlačí sa na útočnú polovičku. Rusi sa zatiaľ v zápase len hľadajú, hostia tak napĺňajú úlohu mierneho favorita tohto zápasu.

5

A máme tu ďalší ofsajd na hosťujúcej strane. Salvio si dobre nabehol za obranu do pokutového územia a aj zakončil, ale bol v jasnom postavení mimo hru.

4

Rusi založili svoj prvý útočný výpad na súperovi polovičku, po peknej kombinácii prenikol s loptou do pokutového územia Rausch, ale bol čisto odstavený od lopty. Domáci si pýtali penaltu.

3

Hostia vstúpili do toho zápasu veľmi aktívne, Messi si prebral loptu a dostal sa až do pokutového územia, jeho pokus zblokovala obrana domácich ku Di Mariovi, ale ten sa už ocitol v postavení mimo hry.

2

Argentína si aj naďalej drží loptu na svojich kopačkách, postupne sa snažia presunúť na polovičku svojho dnešného súpera. Rusko sa snaží vysoko napádať.

1

Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mala Argentína. Domáci futbalisti majú dnes na sebe červené dresy, hostia zvolili modrobielu kombináciu.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Začiatok zápasu sa tak troška posunie, dozneli hymny oboch krajín.
Pred výkopom sú tu ešte samozrejme štátne hymny.
Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, zápas sa tak už čoskoro začne!
Úvodné zostavy:

Rusko: Akinfejev – Fernandes, Džikija, Vasin, Kudrjašov, Rausch – Kuzjajev, Glušakov – Kokorin, Smolov, Poloz

Náhradníci: Gabulov, Luněv – Dzagojev, Jerochin, Kombarov, Kutěpov, Alexej Mirančuk, Anton Mirančuk, Neustadter, Smolnikov, Zabolotnyj, Žirkov

Argentína: Romero – Otamendi, Pezzella, Mascherano – Salvio, Perez, Kranevitter, Lo Celso, Di Maria – Messi – Agüero

Náhradníci: Guzmán – Banega, Benedetto, Dybala, Fazio, Gómez, Insúa, Mammana, Paredes, Perotti, Rigoni

Rozhodca: Skomina – Praprotnik, Vukan (všetci Slovinsko)
Príjemné sobotné popoludnie prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zaujímavého priateľského zápasu medzi mužstvami Ruska a Argentíny už veľa času neostáva. Obe mužstvá už absolvovali svoju rozcvičku a tak diváci na štadióne už každú chvíľu očakávajú úvodný výkop. Z pozície rozhodcov povedú zápas páni zo Slovinska a to Skomina – Praprotnik, Vukan. Olympijský štadión v Lužnikách je tak už na všetko pripravený, čaká sa len na príchod oboch mužstiev a rozhodcov tohto stretnutia. Pri sledovaní tohto prenosu prajem príjemný športový zážitok, z pozície komentátora ho sprostredkuje Miroslav Revaj.
Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Ruska a Argentíny. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 14:00!

V tomto týždni budeme opäť svedkami aj futbalových zápasov reprezentačných mužstiev. Tímy, ktoré sa kvalifikovali na MS v Rusku a aj tie, ktoré tento úspech nezaznamenali odohrajú prípravné zápasy. Niektoré mužstvá čaká ešte zápolenie v baráži. Prvý prípad sa týka aktérov tohto stretnutia, hosťujúca krajina nachádzajúceho šampionátu privíta na svojej pôde súpera z Argentíny.

Rusko:
Domáca reprezentácia nemusela hrať kvalifikáciu a tak absolvovala viacero prípravných zápasov. Rusko sa zúčastnilo aj Pohára konfederácií, kde sa mu však nedarilo. V základnej skupine skončilo na 3. mieste a tak do ďalších bojov nepostúpilo.

Argentína:
Hosťujúca reprezentácia musela hrať kvalifikáciu a na MS sa prebojovala na poslednú chvíľu. Napokon sa Argentína umiestnila na 3. mieste v skupine a postúpila na záverečný šampionát. Uvidíme, ako sa jej tam napokon bude dariť.

Favorit:
Ťažko označiť favorita tohto zápasu. Budeme svedkami určite zaujímavej konfrontácie, stávkové kancelárie favorizujú Argentínu. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.

Z pozície komentátora sa na vás teší Miroslav Revaj.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

Rusko – Argentína

0:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 86. Agüero

Rusko: Akinfejev (C) – Fernandes, Džikija, Vasin, Kudrjašov, Rausch – Kuzjajev, Glušakov – Kokorin, Smolov, Poloz
Náhradníci: Gabulov, Luněv – Dzagojev, Jerochin, Kombarov, Kutěpov, Alexej Mirančuk, Anton Mirančuk, Neustadter, Smolnikov, Zabolotnyj, Žirkov

Argentína: Romero – Otamendi, Pezzella, Mascherano – Salvio, Perez, Kranevitter, Lo Celso, Di Maria – Messi (C) – Agüero
Náhradníci: Guzmán – Banega, Benedetto, Dybala, Fazio, Gómez, Insúa, Mammana, Paredes, Perotti, Rigoni

Rozhodca: Skomina – Praprotnik, Vukan (všetci Slovinsko)