Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Villarreal CF – FC Sevilla

2:3

koniec (1:0)

26.11.2017, 18:30 • 13. kolo • Tomáš Lengyel (@TomiLengy)

Villarreal bude dnešný duel so Sevillou dlho mrzieť. Domáci futbalisti kontrovali zápas, zásluhou Bakambua a Baccu si vypracovali dvojgólový náskok a do 55. minúty hostí takmer k ničomu nepustili. Sevilla však znížila zo štandardky, keď presne hlavičkoval Lenglet, a krátko potom sa presadil presnou strelou z hranice šestnástky aj Vázquez. Nečakaný návrat do zápasu hostí povzbudil a k absolútnemu obratu im pomohol Ruiz, ktorý zapríčinil penaltu a po druhej žltej karte sa nechal vylúčiť. Pokutový kop následne premenil Banega a zabezpečil tri body pred FC Sevilla. (20:23:40)

90+5

Koniec zápasu.

90+4

Žltá ponorka v absolútnom závere zatlačila svojho súpera. Carlos Bacca mohol vyrovnať, ale jeho volej zvnútra šestnástky minul bránu.

90+3

Hostia opäť naťahujú čas striedaním. Dnešný duel sa skončil pre Luisa Muriela, do hry naskočil Ganso.

90+2

Nicola Sansone predviedol vydarenú individuálnu akciu a v pokutovom území narazil do Guida Pizarra. Domáci si pýtali penaltu, no Jaume Costa (Villarreal) dostal akurát žltú kartu za protesty.

90+2

Hlavný rozhodca pridal iba tri minúty navyše. Domáci futbalisti majú minimum času na vyrovnanie.

90+1

90+1. Cédric Bakambu (VLR)

90+1

Cédric Bakambu vystrihol krásne nožničky. Domáci kanonier si našiel miesto v pokutovom území, efektne zakončil, ale k úspechu mu chýbal asi meter.

90

Tréner FC Sevilla zvolil taktické striedanie na konci riadneho hracieho času. Z ihriska odkráčal Pablo Sarabia, na jeho miesto vybehol Jesús Navas.

89

Hostia dostali loptu na polovicu Villarrealu a snažia sa získať čo najviac sekúnd. Domácim chýbajú sily na to, aby naháňali súpera.

87

Luis Muriel sa ocitol v tesnom ofsajde. Ak by si dal pozor na svoje postavenie, bol by sám pred Barbosom a mohol rozhodnúť.

86

Joaquín Correa (Sevilla) zastavil črtajúci sa protiútok domáceho tímu faulom na Álvara Gonzáleza. Hlavný rozhodca ihneď vytiahol žltú kartu.

84

Kouč Villarrealu si netrúfol na ofenzívnu hru vabank. Z ihriska stiahol záložníka Triguerosa, ktorého vymenil obranca Pau Francisco Torres.

83

Carlos Bacca sa zamotal s loptou v šestnástke, najprv chcel strieľať, potom prihrávať a napokon to skončilo stratou.

82

Domáci tréner môže urobiť ešte jednu zmenu, ale je v náročnej pozícii, pretože Ruiz bol vylúčený. Na trávniku zostali len traja obrancovia a Villarreal potrebuje posilniť útok.

81

Naopak Sevillčania môžu byť veľmi spokojní, pretože dnes neukázali veľa futbalového umenia. Aj z menej vydareného zápasu si však asi odnesú tri body.

80

Villarreal zažíva dnes mimoriadne smolný duel. Domáci futbalisti do 55. minúty kontrovali priebehu zápasu, viedli o dva góly, no momentálne prehrávajú a nestačia sa čudovať.

78

78. Éver Banega (SEV) - 2:3

78

Sevilla dala gól! Hostia otáčajú skóre. Loptu si postavil na biely bod ÉVER BANEGA, ktorý ju bez problémov napálil do stredu brány a nedal šancu Barbosovi.

77

Veľmi nepríjemný moment pre domáci tím. Víctor Ruiz (Villarreal) v pokutovom území zložil na trávnik prenikajúceho Gabriela Marceda a uvidel druhú žltú kartu. Okrem vylúčenia ho však mrzí aj zapríčinená penalta.

76

Pablo Fornals bol príliš ambiciózny. Síce pred sebou videl veľa voľného priestoru, no bol ďaleko od brány a nedokázal ju trafiť.

75

Villarreal nevyužil dva rohové kopy po sebe. Sergio Rico nemusel riešiť priamu strelu. Centrovanú loptu schoval v náručí.

74

Carlos Bacca dostal vynikajúcu prihrávku do behu, posunul si loptu do šestnástky, ale tam volil kľučku, ktorú vystihol Johannes Geis.

73

Po faule Banegu rozohrali domáci futbalisti priamy kop. Nicola Sansone zakrútil loptu na bránu, ale Sergio Rico stál na správnom mieste.

72

Éver Banega (Sevilla) musel zatiahnuť ručnú brzdu. Argentínčan zastavil rozbehnutého Triguerosa, ktorý následne spadol na trávnik.

71

Do konca riadneho hracieho času zostáva necelých dvadsať minút. Sevilla dvoma zlepenými gólmi vyrovnala stav stretnutia a momentálne je ťažké predpovedať, akým smerom sa bude zápas uberať.

69

Zmena prichádza aj na domácej strane. Roberto Soriano dnes zahodil viacero príležitostí a duel dopozerá na lavičke. Nahradil ho Nicola Sansone.

68

Hosťujúci kouč urobil prvé striedanie v dnešnom stretnutí. Z ihriska odišiel trochu prekvapený Franco Vázquez, šancu dostal Michael Krohn-Dehli.

67

Luis Muriel kvalitne vystrelil spoza hráča a donútil Mariana Barbosu k zákroku. Nasledoval rohový kop, ktorý hostia nevyužili.

66

Hlavný rozhodca sa vrátil k predošlej situácii. Guido Pizarro (Sevilla) vyprodukoval faul v strede ihriska a uvidel žltú kartu.

65

Futbalisti Villarrealu dostali výhodu, ocitli sa vo výhodnej brejkovej situácii, ale Pablo Fornals nemal komu prihrať.

64

Po jednom zo stretov v strede ihriska zostáva ležať Manu Trigueros. Domáci stredopoliar je ošetrovaný priamo na trávniku.

63

Séria tvrdých zákrokov na oboch stranách vyvolala vášnivú diskusiu. Hlavný rozhodca upokojuje vášne bez kartových trestov.

62

Manu Trigueros mohol strieľať spoza šestnástky, ale loptu si dal ďaleko od nohy a v sklze navyše fauloval protihráča.

60

Pablo Sarabia sa drží za hlavu, pretože dostal dobrú prihrávku do pokutového územia, ale ľavačkou trafil iba protihráča.

59

Domáci futbalisti aj fanúšikovia sú šokovaní. Sevilla sa z ničoho nič dostala na koňa a môže využiť herný výpadok Villarrealu.

58

58. Franco Vázquez (SEV) - 2:2

58

Sevilla dala gól! Hostia boli v doterajšom priebehu zápasu prakticky bez šancí a teraz bleskovo vyrovnali. FRANCO VÁZQUEZ technicky zakončil z hranice pokutového územia a Mariano Barbosa nedokázal zabrániť lopte v ceste do siete.

56

56. Clément Lenglet (SEV) - 2:1

56

Sevilla dala gól! Ramiro Guerra si bude spytovať svedomie, pretože daroval súperovi štandardku a jeho tím následne inkasoval. Éver Banega odcentroval do šestnástky, kde sa presadil hlavou CLÉMENT LENGLET.

55

Ramiro Guerra (Villarreal) nebol na trávniku ani desať minút a už uvidel žltú kartu. Hostia dostanú výhodu štandardky.

54

Roberto Soriano premrhal gólovú príležitosť. Domáci záložník postupoval na bránu z pravého krídla, mal dostatok času na strelu, ale neohrozil Rica a hneval sa sám na seba.

53

53. Carlos Bacca (VLR) - 2:0

53

Villarreal dal gól! CARLOS BACCA predviedol fantastický šprint cez polovicu ihriska, loptu si zobral neďaleko stredovej čiary, utiekol obrancovi, obišiel gólmana Rica a napol sieť. Svoj presný zásah však neoslavoval, pretože sa presadil proti bývalému zamestnávateľovi.

52

Éver Banega mohol prihrávať napravo aj naľavo spoluhráčom, no skúsil vystreliť. Domáci loptu zrazili na rohový kop.

49

Sevillčania majú dnes problém v ofenzíve. Na lavičke však čakajú viacerí nebezpeční hráči. Útok by mohli oživiť Wissam Ben Yedder, Jesús Navas alebo Nolito.

48

Cez prestávku nedošlo k žiadnej zmene v zostavách, ale hneď v úvode druhého dejstva prichádza prvé striedanie. Pravdepodobne zranený Rodrigo Hernández opustil trávnik, nahradil ho Ramiro Guerra.

47

Cédric Bakambu dosiahol v dnešnom stretnutí deviaty gól v aktuálnej sezóne. Viac dosiahol v španielskej najvyššej súťaži iba Lionel Messi.

46

Hneď po zmene strán sa domáci ocitli v dobrej príležitosti. Pablo Fornals zostal voľný v šestnástke, ale jeho hlavičke chýbala presnosť.

46

Začal sa druhý polčas.
Villarreal potvrdzuje svoju silu na domácej pôde a v súboji proti FC Sevilla vedie po prvom polčase najtesnejším rozdielom 1:0. Domáci futbalisti boli aktívnejší, mali viac z hry a dokázali skórovať, keď v 19. minúte zužitkoval presnú prihrávku pred prázdnu bránu Cédric Bakambu.

45

Prvý polčas sa skončil.

44

Carlos Bacca bol v hraničnej ofsajdovej situácii. Rozhodca na čiare však zdvihol zástavku a hra musela byť prerušená.

43

Hlavný rozhodca musel vstúpiť do zápasu, pretože hráči FC Sevilla sa dopustili série nedovolených zákrokov. Všetko sa však vyriešilo dohovorom.

41

Mario Gaspar preveril Sergia Rica strelou takmer cez celé ihrisko. Hosťujúci gólman súperovi poďakoval za pozdrav.

40

Aktívny Muriel sa opäť zjavil v nebezpečnom priestore, ale ani v tomto prípade nedokázal obísť brániacich hráčov.

39

Luis Muriel pomotal hlavy domácim obrancom, dostal sa na dostrel brány, ale volil prihrávku do priestoru, kde nikto nebol.

38

Soriano pravdepodobne inšpiroval Banegu, ktorý takisto skúšal vystreliť spoza šestnástky. Jeho pokus bol rovnako nepresný.

37

Roberto Soriano dnes páli z väčších vzdialenosti, ale chýba mu presnosť. Tentoraz opäť neohrozil Sergia Rica.

36

Villarreal v domácom prostredí dokazuje svoju silu. V aktuálnom ligovom ročníku na vlastnom trávniku ani raz neprehral a inkasoval jediný gól.

34

FC Sevilla čaká na prvú gólovú šancu v dnešnom stretnutí. Vo výbornej pozícii sa ocitol pred desiatimi minútami Luis Muriel, ale tomu rozhodca nesprávne odmával ofsajd.

33

Manu Trigueros zvládol súboj na ľavej strane, potom prihral voľnému Pablovi Fornalsovi, ale ten v zakončení zbytočne špekuloval.

31

Na opačnej strane ihriska prišla nepresná strela spoza šestnástky. Mariano Barbosa loptu iba sledoval a nemusel zasahovať.

30

Sporný moment v pokutovom území hostí. Carlos Bacca mohol zakončovať po prihrávke Cédrica Bakambua, ale Gabriel Mercado ho telom tvrdo odstavil.

29

Carlos Bacca sa ocitol v súboji jedného proti jednému, ale nedokázal obísť Johannesa Geisa, ktorý ho na dvakrát zastavil.

28

Úvodný gól zápasu pomohol. Od dvadsiatej minúty vidíme atraktívnejší futbal, šance pribúdajú a máme sa na čo pozerať.

27

Cédric Bakambu zostal voľný na ľavom krídle, loptu výborne sklepol do šestnástky voľnému Carlosovi Baccovi, ale jeho strela z prvej smerovala nad bránu.

26

Domáci futbalisti nemohli pokračovať vo svojej útočnej akcii. Roberto Soriano sa ocitol v postavení mimo hru.

25

Franco Vázquez chcel odkopnúť loptu zo šestnástky, ale nešťastne si ju odpálil do ruky. Hlavný rozhodca domácim nedaroval penaltu.

23

Tesne po Murielovej šanci rozhodca prerušil hru a ukázal prvú žltú kartu v zápase. Uvidel ju Víctor Ruiz (Villarreal) za faul spred niekoľkých sekúnd.

23

Pablo Sarabia a Luis Muriel sa dostali do brejku dvoch proti jednému, druhý menovaný postupoval sám na bránu, ale rozhodcovia videli ofsajd, ktorý bol hraničný.

22

Hostia trochu ožili a snažia sa čo najviac tlačiť loptu do pokutového územia. Center na Muriela však nenašiel adresáta.

21

Cédric Bakambu odviedol kvalitnú prácu v defenzíve. Pri rohovom kope vyskočil najvyššie a odhlavičkoval loptu do bezpečia.

20

Sevilla mohla rýchlo reagovať. Odrazená lopta si našla voľného Joaquína Correu, ktorého strela bola zblokovaná nad bránu.

19

19. Cédric Bakambu (VLR) - 1:0

19

Villarreal dal gól! Zmena skóre by mohla zápasu pomôcť. Pablo Fornals si počkal na pohyb spoluhráča, načasoval mu prihrávku cez celú šestnástku a CÉDRIC BAKAMBU napálil loptu do odkrytej siete.

18

Sledujeme súboj dvoch popredných španielskych tímov, ale predvedená hra tomu nezodpovedá. Je však potrebné dodať, že oba kluby mali v priebehu týždňa povinnosti v európskych pohároch.

17

Žltá ponorka dlho kombinovala, takmer dve minúty si posúvala loptu, ale iba v priestoroch, odkiaľ sa nedá ohroziť súperova brána.

15

Sevilla sa vydala do rýchleho protiútoku, Luis Muriel však prihral na ľavú stranu Joaquínovi Correovi, ktorý bol vytlačený do rohu ihriska.

14

Hostia dostali loptu po rohovom kope do pokutového územia, ale to bolo všetko. Strela z otočky bola veľmi nepresná.

13

Pablo Sarabia nebezpečne zakončoval zvnútra šestnástky. Prvou strelou trafil Jaumeho Costu, ktorý spadol na trávnik, a druhý pokus zrazili domáci na roh.

12

Roberto Soriano mal možnosť na reparát. Tentoraz sa ocitol ešte v lepšej pozícii na hranici šestnástky, no nedokázal trafiť bránu.

11

Po rohovom kope vypálil pravačkou Roberto Soriano. Brankár Sergio Rico si loptu príliš nevšímal, no tá letela iba tesne nad brvno.

10

10. Roberto Soriano (VLR)

10

Domácim sa otvoril priestor na rýchly protiútok. Kombinácia im nevyšla ideálne, ale Pablo Fornals sa dostal k lopte a jeho strela bola zblokovaná na roh.

9

Lopta lieta z jednej strany na druhú. Hráči si ju prekopávajú, ale iba v území medzi šestnástkami.

7

Villarreal a Sevilla sú tabuľkovými susedmi. Hostia sú na piatom mieste a domáci na šiestej priečke. Ani jeden z tímov sa však nemusí obávať o svoje postavenie, pretože ich odstup od štvrtého Realu Madrid aj siedmeho Realu Sociedad je bezpečný.

6

Začiatok je opatrný z oboch strán. Najmä domáci sú zatiaľ statickí a súpera chcú unaviť zdĺhavou rozohrávkou.

4

Clément Lenglet vysunul dlhým nákopom svojho spoluhráča na hrote útoku. Mariano Barbosa pohotovo vybehol a chytil loptu do rukavíc.

3

Hostia mali výhodu rohového kopu a mohli zahrávať ešte jednu štandardku, pretože lopta smerovala za čiaru od Bakambua.

2

Sevillčania postupujú dopredu popri pravej čiare. Domáci futbalisti ich však nepúšťajú do blízkosti brány.

1

Úvodný výkop mali na starosti futbalisti Villarrealu. Domáci hráči nastúpili v tradičných žltých dresoch, Sevilla hrá dnes v čiernom.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Cédric Bakambu si prebral cenu pre najlepšieho hráča uplynulého mesiaca v La Lige. Útočník Villarrealu zaznamenal v októbri šesť gólov. Pred výkopom ešte prichádza na rad minúta ticha.
Úvodné zostavy:

Villarreal CF: Barbosa – M. Gaspar, Álvaro González, V. Ruiz, J. Costa – R. Soriano, Hernández, Trigueros – Bakambu, Fornals, Bacca.
Náhradníci: Asenjo – Marín, N. Sansone, Antonio Rukavina, Guerra, Raba, Francisco Torres.

FC Sevilla: S. Rico – Mercado, Geis, Lenglet, Carole – Banega, Pizarro – Sarabia, F. Vázquez, Correa – Muriel.
Náhradníci: Soria – Corchia, Krohn-Dehli, Ben Yedder, Navas, Ganso, Nolito.
Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu trinásteho kola španielskej La Ligy. V súboji dvoch tímov z horných poschodí tabuľky proti sebe nastúpia Villarreal CF a FC Sevilla.

Villarreal po slabšom rozbehu postupne stúpa nahor. V dvanástich kolách zaznamenal šesť víťazstiev, tri remízy a tri porážky, vďaka čomu nazbieral 21 bodov so skóre 19:12. Žltá ponorka odštartovala nový ligový ročník dvoma prehrami, ale v nasledujúcich desiatich dueloch iba raz nebodovala. Od konca septembra je však v lige neporazená, keď zo šiestich stretnutí vydolovala štyri výhry a dvakrát si rozdelila body so súpermi. Navyše sa Villarrealu darí aj v Európskej lige, kde si zabezpečil postup zo základnej skupiny.

Sevilla musí takisto skĺbiť účinkovanie v európskych pohároch so zápasmi v domácej súťaži. Po dobrom začiatku sezóny jej ako keby dochádzala dych, pretože v ostatných piatich stretnutiach až trikrát prehrala, pričom dovtedy mala na konte jedinú porážku zo siedmich súbojov. V priebežnom účtovaní má na konte 22 bodov za sedem víťazstiev, jednu remízu a štyri prehry. Sevillčania si tak držia miesto v popredí ligovej tabuľky a sú blízko postupu do vyraďovacej fázy Ligy majstrov. Utorková remíza s Liverpoolom ich výrazne priblížila k osemfinálovým bránam.

Minulosezónne vzájomné zápasy Villarrealu so Sevillou v La Lige nepriniesli ani jeden gól. V oboch dueloch sa zrodila remíza 0:0.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Villarreal CF – FC Sevilla

2:3

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 19. Bakambu, 53. Bacca – 56. Lenglet, 58. F. Vázquez, 78. Banega (pen.)

Karty:   23. V. Ruiz (VLR), 55. Guerra (VLR), 90+2. J. Costa (VLR) – 66. Pizarro (SEV), 72. Banega (SEV), 86. Correa (SEV)   77. V. Ruiz (VLR)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 10:3. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 9:17.

Villarreal CF: Barbosa – M. Gaspar, Álvaro González, V. Ruiz, J. Costa – R. Soriano (69. N. Sansone), Hernández (48. Guerra), Trigueros (84. Francisco Torres) – Bakambu, Fornals, Bacca.
Náhradníci: Asenjo – Marín, N. Sansone, Antonio Rukavina, Guerra, Raba, Francisco Torres.

FC Sevilla: S. Rico – Mercado, Geis, Lenglet, Carole – Banega, Pizarro – Sarabia (90. Navas), F. Vázquez (68. Krohn-Dehli), Correa – Muriel (90+3. Ganso).
Náhradníci: Soria – Corchia, Krohn-Dehli, Ben Yedder, Navas, Ganso, Nolito.