Menu

Futbal

Anglická Premier League

Swansea City – Manchester City

0:4

koniec (0:2)

13.12.2017, 20:45 • Liberty Stadium, Swansea • 17. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Tipsport: 12.3 6.51 1.26

Zápas prvého s posledným skončil jednoznačne v prospech Manchestru City, ktorý mal počas celého stretnutia hernú prevahu, ktorú okorenil štyrmi gólmi. Dvakrát sa trafil David Silva a po jednom raze aj Sergio Agüero a Kevin De Bruyne. Odo mňa je to všetko. Lúčim sa a prajem dobrú noc. (22:35:03)

90+2

Koniec zápasu.

90+1

Nadstavujú sa 2 minúty.

90

Po prihrávke Zinčenka z krídla pred veľké vápno prudkú strelu smerom nahor vypálil Sergio Agüero, bránu netrafil.

89

Tammy Abraham si to cez niekoľkých hráčov súpera nasmeroval zo stredu poľa pred šestnástku, až na jej hranici ho zastavil Mangala.

88

Bernardo Silva veľmi rýchlo prešiel až na hranicu šestnástky Swansea, technickým pokusom našiel len brankára Fabianskeho.

87

Narsingh ešte našiel pred malým vápnom súpera Abrahama, ten trafil do Otamendiho. Argentínsky stopér vzápätí zastavil na ceste do brány aj hlavičku, ktorú vyslal Ki.

86

Tréner Swansea Paul Clement už rezignoval. Cez zápas aktívny kouč teraz len sedí na lavičke a znechutene pozerá záver stretnutia.

85

85. Sergio Agüero (MAC) - 0:4

85

Manchester City dal gól!
Dočkal sa teda aj SERGIO AGÜERO, ktorý prebral loptu pred šestnástkou, vnikol do nej cez troch hráčov a prudkou strelou z uhlu smerom na vzdialenejšiu tyč strelil svoj desiaty tohtosezónny gól v Premier League.

84

Bernardo Silva to vyskúšal z diaľky, no bol veľmi nepresný a mieril vysoko nad bránu súpera.

83

Strela Sterlinga spoza šestnástky trafila van der Hoorna, následne pálil vysoko nad Zinčenko.

82

"Citizens" kombinujú ďaleko od brány Fabianskeho, napádanie Swansea je ale iba také, "aby bolo".

81

Ki poslal center z priameho kopu, hlavička van der Hoorna išla na bránu Edersona až po tom, ako mu bol odmávaný ofsajd.

80

Manchester City kontroluje hru a zvláda ustávať aj jemné náznaky šancí od hráčov Swansea. Záver stretnutia by si hostia mali postrážiť.

79

Súboje v strede poľa paradoxne vyzneli pre domácich, ale ani to im nepomohlo, aby sa dostali bližšie k bráne Edersona.

77

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Kevin De Bruyne, prichádza Ilkay Gündoğan.

76

Kevin De Bruyne skúsil preniknúť do šestnástky stredom ihriska, na tejto ceste bol zastavený. Vzápätí fauloval Danilo.

75

Zaujímavé je, že Ukrajinec Zinčenko, ktorý sa zvykne živiť ako záložník, vymenil na ľavej strane obrany iného pôvodom stredopoliara Delpha.

74

Raheem Sterling vnikol z krídla do pokutového územia, kde prepadol cez van der Hoorna, ale hlavný arbiter Taylor jasne signalizuje, že o faul nešlo.

73

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Fabian Delph, prichádza Olexandr Zinčenko.
Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Wilfried Bony, prichádza Leroy Fer.

72

Strelu Kevina De Bruyneho z priameho kopu tečoval Sterling, Angličan mieril nad priestor brány Fabianskeho.

71

David Silva a Raheem Sterling na krídle síce nevymysleli teraz nič, ale Ayew znova odchádza s faulom, takže nasleduje priamy kop.

70

Dvadsať minút ostáva do konca riadnej hracej doby v zápase, ktorý má Manchester City plne pod kontrolou a nevyzerá to tak, že by Swansea bola schopná vstať z mŕtvych.

68

Sterling to skúsil po ľavej strane, kadiaľ sa ďaleko nedostal. Swansea loptu na chvíľu získala, opäť ju už majú hostia.

67

Jordan Ayew si dnes koleduje o kartu, nakoľko aj teraz zozadu poslal na zem Davida Silvu a nebol to jeho prvý obdobný faul.

66

66.

66

Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Nathan Dyer, prichádza Luciano Narsingh.

65

Swansea získala rohový kop, ktorý síce hostia dostali preč, ale Roque Mesa poslal prudkú strelu spoza veľkého vápna, ktorá za pomoci teču išla do protipohybu Edersona a tým pádom do brány, avšak brazílsky brankár stihol zastaviť svoj pohyb a fantasticky sa vrátiť späť, čím zabránil inkasovaniu.

64

Manchester City prešiel do kontry v štyroch hráčoch, lenže lopta sa Aguerovi zamotala pod nohami a odrazila k brankárovi Fabianskemu.

63

Ki poslal center z priameho kopu pred hranicu veľkého vápna. Odtiaľ sa k strele dostal Bony, jeho zablokovaný pokus na Edersona neprešiel.

62

Aj Sergio Aguero sa pomohol zapísať do streleckej listiny, no jeho pokus po trávniku smerom k vzdialenejšej žrdi išiel tesne vedľa.

61

Hostia dlho kombinujú pred šestnástkou súpera a aj keď sa do nej nevedia dostať, tak im to vôbec nevadí, pretože držia loptu na svojich kopačkách.

60

Swansea na chvíľu zatlačila súpera pred jeho šestnástku, ale loptu mali na kopačkách zväčša hráči z Manchestru, takže nebezpečenstvo pre Edersona nehrozilo.

59

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Fernandinho, prichádza Yaya Touré.

58

Fernandinho poslal nádherný pas do šestnástky na voľného Sterlinga, ktorý z prvej z voleja poslal loptu do Fabianskeho. Pískal sa ale ofsajd.

57

David Silva poslal prudký pas na hranicu malého vápna, kde sa ocitol voľný Mangala, ale francúzsky obranca sa k zakončeniu vo veľmi dobrej pozícii nedostal.

56

Znova fauloval Jordan Ayew, tentoraz potiahol za rameno Bernarda Silvu. Priamy kop pre hostí.

55

Danilo padá po zákroku Ayewa na útočnej polovici, je to však ďaleko od brány súpera, takže Manchester City pokračuje v postupnej rozohrávke.

54

Manchester City sa po prestávke ešte lepšie, ako v prvom dejstve a to je už čo povedať, pretože aj v úvodnom polčase mal všetko pod úplnou kontrolou.

53

53. David Silva (MAC) - 0:3

53

53. 0:3

53

Manchester City dal gól!
DAVID SILVA strieľa svoj druhý gól v stretnutí, keďže sa po krásnej kombinácii so Sterlingom ocitol sám pred Fabianskim a jednoduchým zakončením sa nemýlil.

52

Fernandinho si zbehol na krídlo, odkiaľ centrom po zemi hľadal Davida Silvu číhajúceho na malom vápne, včas odkopol van der Hoorn.

51

Po strele Aguera z vnútra šestnástky, ale mierneho uhlu, Fabianski vyrazil loptu pred prázdnu bránu. David Silva však na dorážku nedočiahol.

50

Raheem Sterling si nabehol do pokutového územia protivníka, pas na jeho osobu zastavil Lukasz Fabianski.

49

Do šance sa mohli dostať aj domáci hráči, ktorí získali rohový kop, lenže center Kiho našiel iba pozorného Danila.

47

Okamžite na úvod mal veľkú možnosť David Silva, ktorý sa ocitol po prihrávke od Aguera sám pred Fabianskim, lenže obstrel španielskeho záložníka išiel mimo.

46

Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Thomas Carroll, prichádza Tammy Abraham.

46

Začal sa druhý polčas.
Manchester City kontroluje hru v tomto zápase a dá sa očakávať, že to tak bude v aj v druhom dejstve. "Citizens" sú po góloch Davida Silvu a De Bruyneho na najlepšej ceste k ďalším trom bodov.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

Nadstavuje sa 1 minúta.

43

Jordan Ayew šprintoval za dlhým nákopom na polovicu súpera, pred dvojicou stopérov Manchestru City nemal šancu loptu stihnúť ako prvý najmenšiu šancu.

41

Po nepresnej prihrávke sa k lopte síce dostal brankár Fabianski, jeho výkp skončil len za postrannou čiarou.

40

Už len päť minút zostáva do konca prvého polčasu a zápas sa z vyjazdených koľají neposúva, pretože Manchester City hrá, Swansea bráni.

39

Až teraz sa Bernardo Silva cez otvorený priestor vydal k šestnástke, kde síce zle prihral, ale odrazenú loptu poslal za teču Naughtona vedľa Sterling.

38

"Citizens" kombinujú na svojej časti ihriska, respektíve kúsok za poliacou čiarou. Každopádne, neponáhľajú sa smerom dopredu.

37

Brazílčan Danilo ako pravák z ničoho nič vyskúšal svoju ľavačku. Jeho prudký pokus z osi ihriska na zahodenie nebol, Fabianski ale situáciu ustál.

36

Lukasz Fabianski s dobrým zákrokom, pretože zastavil prudký center letiaci do jeho šestnástky pred dobiedzajúcimi hráčmi súpera.

34

34. Kevin De Bruyne (MAC) - 0:2

34

Manchester City dal gól!
KEVIN DE BRUYNE poslal prudký center, ktorý preletel okolo Otamendiho, čo Fabianskeho zmiatlo a ten druhýkrát loví loptu zo siete.

33

Raheem Sterling faulovaný Naughtonom tesne vedľa pokutového územia Swansea, Manchester City zas môže zahroziť.

32

Sterling vďaka svojej rýchlosti dostal loptu do veľkého vápna, kde si ju zasekol a prihral do druhej vlny. Dvojicu spoluhráčov však nenašiel.

31

Poľský gólman je už v poriadku, takže môže rozohrávať z vlastného pokutového územia, kde ho fauloval David Silva.

30

Lukasz Fabianski potrebuje ošetrenie od klubových lekárov, nejaký čas sa preto hrať nebude.

29

Sergio Aguero ako nôž maslom cez štyroch hráčov súpera prešiel do šestnástky a dokonca k strele, ktorú fantasticky na dvakrát zachytil Fabianski. Toho vzápätí nechtiac fauloval David Silva.

28

Manchester City sa okamžite derie dopredu za ďalšou ofenzívnou akciou, táto však bola včas domácimi hráčmi zastavená.

27

27. David Silva (MAC) - 0:1

27

Manchester City dal gól!
Swansea síce odvrátila akciu súpera, ale iba na kopačku Bernarda Silvu, ktorý poslal center na hranicu malého vápna, kde nikým nestrážený DAVID SILA loptu len nasmeroval do siete.

25

David Silva získal rohový kop, ktorý aj sám rozohral, no center tohto Španiela odvrátil Bony. Lopta sa však do ohňa vrátila po ďalšom pase. Ten Fabianski podbehol, Otamendi tak pálil z hranice malého vápna, ale zároveň veľkého uhlu, nad.

24

Bernardo Silva uvoľnil na krídlo nabiehajúceho Kevina De Bruyneho, jeho center bol veľmi nepresný.

23

Naughton a Nathan Dyer to vymysleli veľmi pekne na pravej strane, ktorá bola dosť otvorená a prepadnutí Delpha ešte viac. Bony však loptu do šestnástky nedostal, nakoľko perfektne zasiahol Fernandinho.

22

Manchester City rozohráva na vlastnej polovici. Lopta sa vzápätí dostala k Bernardovi Silvovi, ktorý pekným centrom našiel na hranici malého vápna Aguera. Hlavička útočníka "Citizens" smerovala tesne nad.

21

Swansea sa chcela postupne posúvať k bráne Edersona, nakoniec sa Mawson takmer zamotal a o loptu prišiel. Proti Aguerovi ju našťastie pre domácich udržal.

20

Rozohrávka priameho kopu priniesla center, ktorý sa nedokázal označiť za podarený, pretože zakončenie napriek snahe Otamendiho neprišlo.

18

Bernardo Silva tesne pred hranicu pokutového územia Swansea nedokázal prihrať, pretože tento pokus zastavila ruka Ayewa. Nasleduje priamy kop.

17

De Bruyne na krídle vedľa šestnástky domácich znova hľadal Bernarda Silvu, Portugalčana tentoraz čistým sklzom zastavil Olsson.

16

Sergio Agüero obdržal na hranicu malého vápna skvelý pas zľava do Davida Silvu, hlavička Argentínčana išla nad priestor brány Swansea.

15

Ki potiahol loptu pred pokutové územia Manchestru City, kde ju prenechal na Ayewa, ale jeho center zastavil Ederson.

14

Kevin De Bruyne skúsil vystreliť z voleja po tom, ako obdržal krásny pas zľava do Davidu Silvu. Belgičan namieril vysoko nad bránu Fabianskeho.

12

Kevin De Bruyne sa veľmi pekne vyhol hráčom súpera pred pokutovým územím Swansea, avšak po prihrávke na krídlo Bernardo Silva loptu na ihrisku neudržal.

11

Bony Wilfried spracoval nákop na jeho osobu, loptu dokonca udržal v súboji s Fernandinhom, avšak vzápätí Olssonovi ušla za čiaru.

10

Z ničoho nič sa do šance dostali aj futbalisti Swansea City, pokus z diaľky od Jordana Ayewa mieril k žrdi, skončil zákrokom Edersona.

9

9.

9

David Silva vysunul na krídlo Sterlinga, ten bol zdvojený, takže k centru neprešiel. Loptu vrátil len smerom dozadu.

8

Nákop na pravú stranu ofenzívy waleského tímu presný nebol, krídelník Dyer sa k lopte nedostal. Tá mu ušla za autovú čiaru.

7

Po rohovom kope strieľal z hranice veľkého vápna Fernandinho, jeho dobrú strelu na bránkovej čiare fantasticky zastavil Fabianski.

6

Sergio Agüero sa fantasticky po spracovaní lopty prekľučkoval cez štyroch hráčov súpera až do zakončenia zvnútra pokutového územia, mieril do bočnej siete.

5

Krajný obranca Manchestru City Danilo bol veľa svojej šestnástky faulovaný Ayewom, k lopte sa tak znova dostane hosťujúci tím.

4

Po chybe Bernarda Silvu sa k lopte síce dostal Bony, ale okamžite ho zastavil David Silva. Dopredu idú "Citizens".

3

Sterling nedokázal v šestnástke spracovať dlhý pas na jeho osobu, lopta mu ušla za bránkovú čiaru. Rozohrávať bude môcť Fabianski.

2

Sergio Aguero čakal na loptu v šestnástke súpera, kde nabiehali hneď niekoľko hráčov hostí, ale David Silva svoju prihrávku nasmeroval iba na hráčov v bielych dresoch.

1

Manchester City sa ako favorit stretnutia od rozohrávky drží na lopte a postupne sa posúva ihriskom smerom k šestnástke Swansea.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Swansea City: Fabiański – Naughton, van der Hoorn, Mawson, M. Olsson – Ki Song-jung, Mesa – T. Carroll, Dyer, J. Ayew – Bony (C).
Náhradníci: Mulder – Fer, T. Abraham, L. Narsingh, Clucas, Rangel, F. Fernández.

Manchester City: Ederson – Danilo, Mangala, Otamendi, Delph – De Bruyne, Fernandinho, Silva (C) – Sterling, Agüero, B. Silva.
Náhradníci: Bravo – Walker, Gündoğan, Sané, Jesus, Zinčenko, Y. Touré..
Swansea City

Waleský klub neprežíva dobrý ročník, pretože sa nachádza na poslednom mieste a keďže všemožné štatistiky Premier League hovoria, že máloktorý klub sa udrží v lige, ak je po Vianociach na chvoste tabuľky. Tie sa pomaly blížia, no aj keď ešte nejaký čas ostáva, tak Swansea má ťažký los. Po stretnutí so City príde na rad Everton, vzápätí Crystal Palace, Liverpool, Watford a na Nový rok Totenham.

"Swans" naposledy síce vyhrali doma nad WBA, ale dovtedy ťahali sériu siedmich duelov bez výhry. V tomto ročníku zvíťazili iba trikrát. Najlepším strelcom klubu je Tammy Abraham, ktorý dal štyri góly.

Manchester City

Jednoznačné výsledky zverencov Pepa Guardiolu pokračujú. Manchester City počas aktuálnej sezóny vyhral až pätnásťkrát z doterajších šestnástich kôl, len raz remizovali. To bolo ešte v druhom kole proti Evertonu. Posledné štyri stretnutia síce "Citizens" vyhrali tesne 2:1, ale tri body sú tri body. Hlavne posledné kolo s Manchestrom United bolo veľmi dôležité.

Bledomodrí hráči z Manchestru majú na prvom mieste tabuľky už 46 bodov, Manchester United a Chelsea, dvojica prenasledovateľov, stráca už jedenásť bodíkov.

Najlepšími strelcami v Premier League sú dvaja hráči. Sergio Agüero aj Raheem Sterling dali po deväť presných zásahov.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

Swansea City – Manchester City

0:4

koniec (0:2)

Späť na online

Góly: 27. Silva, 34. De Bruyne, 53. Silva, 85. Agüero

Swansea City: Fabiański – Naughton, van der Hoorn, Mawson, M. Olsson – Ki Song-jung, Mesa – T. Carroll (46. T. Abraham), Dyer (66. L. Narsingh), J. Ayew – Bony (C) (73. Fer).
Náhradníci: Mulder – Fer, T. Abraham, L. Narsingh, Clucas, Rangel, F. Fernández.

Manchester City: Ederson – Danilo, Mangala, Otamendi, Delph (73. Zinčenko) – De Bruyne (77. Gündoğan), Fernandinho (59. Y. Touré), Silva (C) – Sterling, Agüero, B. Silva.
Náhradníci: Bravo – Walker, Gündoğan, Sané, Jesus, Zinčenko, Y. Touré.

Rozhodca: Taylor – Betts, Kirkup