Menu

Futbal

Anglická Premier League

Burnley FC – Liverpool FC

1:2

koniec (0:0)

01.01.2018, 16:00 • Turf Moor • 22. kolo • Tomáš Lengyel (@TomiLengy)

Tipsport: 6.09 3.82 1.66

Futbalisti Liverpoolu dosiahli zaslúžené, ale vydreté víťazstvo na trávniku Burnley. The Reds boli na Turf Moor aktívnejším tímom, mali viac z hry, no v koncovke sa im nedarilo podľa predstáv. Bezgólový stav zmenil až Sadio Mané po hodine hry, no hostia si náskok neudržali a tesne pred koncom riadneho hracieho času inkasovali z hlavy Johanna Gudmundssona. Skóre sa však menilo ešte raz, v nadstavenom čase zabezpečil Liverpoolu tri body Ragnar Klavan. (17:56:25)

90+6

Koniec zápasu.

90+6

Domáci futbalisti sa nevzdávajú a tlačia loptu do pokutového územia Liverpoolu. Medzitým Jürgen Klopp strieda, keď Alex Oxlade-Chamberlain prenechal svoje miesto Joelovi Matipovi.

90+4

90+4. Ragnar Klavan (LIV) - 1:2

90+4

Liverpool dal gól! Fanúšikovia The Reds takmer od radosti vybehli na trávnik. Hostia zužitkovali štandardnú situáciu. Center Oxlada-Chamberlaina usmernil Dejan Lovren pred odkrytú bránu a RAGNAR KLAVAN nemohol nedať.

90+3

Emre Can potiahol loptu zo stredu poľa bližšie k bráne Burnley a vypýtal si faul. Liverpool dostáva výhodu nádejnej štandardky.

90+2

Futbalisti Burnley naopak potvrdzujú, že nie náhodou sa držia hneď za šiestimi najlepšími tímami anglickej Premier League.

90+1

Liverpool sa dnes asi zase nevyhne strate bodov za remízu. V aktuálnom ročníku by išlo už o deviaty nerozhodný výsledok v podaní zverencov Jürgena Kloppa.

90

Riadny hrací čas sa naplnil. Hlavný rozhodca pridáva nad rámec deväťdesiatich minút ešte dvestoštyridsať sekúnd navyše.

89

Liverpoolčanov môže mrzieť nevyužitá šanca Alexa Oxlada-Chamberlaina, ktorý mal na kopačke rozhodnutie pred niekoľkými minútami. Teraz sa hostia snažia o strelenie druhého gólu.

88

88. Johann Gudmundsson (BLY) - 1:1

88

Burnley FC dáva gól! Domáci futbalisti dokázali vyrovnať. Charlie Taylor odcentroval do šestnástky, Sam Vokes predĺžil loptu na zadnú žrď a tam hlavičkoval do odkrytej siete JOHANN GUDMUNDSSON.

86

Burnley aj Liverpool dnes druhýkrát striedajú. Scott Arfield prenechal miesto Nakhimu Wellsovi, James Milner vymenil Adama Lallanu.

85

Zahrmelo aj na opačnej strane. Sam Vokes si našiel priestor na hrote, dostal presný center a kvalitnou hlavičkou donútil Simona Mignoleta k zákroku.

84

Liverpool mohol rozhodnúť o svojom víťazstve. Po rýchlom protiútoku sa hostia usadili v pokutovom území a Nick Pope musel zlikvidovať prudkú strelu Oxlada-Chamberlaina z tesnej blízkosti.

82

Do konca riadneho hracieho času zostáva menej ako desať minút. Obaja tréneri majú k dispozícii ešte dve striedania.

81

Ashley Barnes pohotovo vypálil halfvolejom zvnútra šestnástky, ale loptu poslal vedľa brány a Simon Mignolet nemusel zasahovať.

80

Ragnar Klavan nakopol loptu na hrot útoku, kde si hľadal miesto Roberto Firmino. Nick Pope bol však pohotový a zastavil akciu Liverpoolu.

78

James Tarkowski išiel nešetrne do sklzu proti jednému z hráčov v bielom. Mal šťastie, že zasiahol loptu. Inak by určite uvidel žltú kartu.

77

Burnley takisto nezužitkovalo výhodu rohového kopu. Po štandardke hlavičkoval Ben Mee, no ani len netrafil bránu.

76

Po ďalšom rohovom kope Liverpoolu zakončoval hlavou Dejan Lovren. Chorvátsky stopér len pozdravil Nicka Popa.

75

Roberto Firmino sa pretlačil k lopte v pokutovom území a potom prihrával popred bránu. Tam však nemal žiadneho spoluhráča.

74

Trent Alexander-Arnold je pri chuti. Mladý krajný bek tentoraz neprihrával, ale vystrelil pravačkou z diaľky. Loptu musel vytlačiť na roh Nick Pope.

73

The Reds nevyužili dva rohové kopy za sebou, ale teraz dostanú výhodu tretieho. Vybojoval ho Trent Alexander-Arnold.

72

Jürgen Klopp takisto reaguje striedaním. Na lavičku odišiel strelec jediného gólu Sadio Mané, nahradil ho Roberto Firmino.

71

Evidujeme prvé striedanie v dnešnom zápase. V drese Burnley zišiel z trávnika Jeffrey Hendrick, ktorého nahradil Sam Vokes.

70

Trent Alexander-Arnold síce neprešiel cez brániaceho Charlieho Taylora, ale získal pre Liverpool ďalší rohový kop.

69

Zaujímavý moment na Turf Moor. Lopta sa odrazila mimo ihriska a skončila na streche jednej z tribún. Musí sa hrať s inou.

68

Sadio Mané a Alex Oxlade-Chamberlain si nerozumeli v útočnej akcii dvoch proti trom. Druhý menovaný dostal prihrávku do nevhodného priestoru.

67

Liverpool rozohral rohový kop. Center smeroval na prvú žrď, odkiaľ nepresne hlavičkoval Georginio Wijnaldum.

66

Trent Alexander-Arnold je čoraz aktívnejší na pravom krídle. Center na gól Maného mu zdvihol sebavedomie a teraz spoluhráčov zásobuje loptami.

65

Scott Arfield chcel využiť nedorozumenie v defenzíve Liverpoolu, ale Dejan Lovren ho odzbrojil od lopty v pokutovom území.

63

Prišla rýchla odpoveď domáceho tímu. Steven Defour si urobil priestor na strelu spoza šestnástky a prudkým pokusom preveril Simona Mignoleta.

62

Prvý gól by mohol zápasu pomôcť. Futbalisti Burnley budú musieť pridať v ofenzívnej fáze a budú sa viac tlačiť pred Simona Mignoleta.

61

61. Sadio Mané (LIV) - 0:1

61

Liverpool dal gól! Hosťom vyšla rýchla priamočiara akcia. Alex Oxlade-Chamberlain potiahol loptu stredom ihriska, potom presne odcentroval Trent Alexander-Arnold a SADIO MANÉ vypálil z hranice šestnástky presne do pravého horného rohu brány.

60

Máme za sebou bezgólovú hodinu hry. Podľa očakávania sledujeme na Turf Moor dobrú defenzívu Burnley, ktorá nepúšťa favorita do šancí.

58

The Reds stratili loptu na útočnej polovici, pretože Dejan Lovren stiahol na trávnik Ashleyho Barnesa. Burnley môže zaútočiť.

57

Momentálne sledujeme slabšiu pasáž. Liverpoolčania kombinujú v blízkosti vlastnej brány a nevedia sa dostať ďalej.

55

Liverpoolu rovnako ako pred dvoma dňami proti Leicestru nevychádzajú rohové kopy. Adam Lallana neprestrelil hráčov pred sebou.

54

Sadio Mané nebol v ofsajdovej pozícii, prenikol po pravom krídle a potom prudko centroval pred bránu. Ben Mee loptu upratal na ďalší roh.

53

Po rohovom kope zakončoval hlavou Georginio Wijnaldum, no holandský stredopoliar neohrozil brankára Nicka Popa.

52

Hosťom sa otvoril priestor na rýchly brejk, ale domáci zostali vzadu s dostatočným počtom hráčov. Ben Mee zrazil strelu Adama Lallanu na rohový kop.

51

Sadio Mané spadol v pokutovom území po kontakte s jedným z domácich obrancov. Hlavný rozhodca bol blízko a neodpískal penaltu.

50

Liverpoolčania sú naďalej aktívnejší, ale na útočnej polovici sa presadzujú len veľmi ťažko. Sadio Mané, Adam Lallana a Dominic Solanke si nevypracovali gólovú šancu.

48

Alex Oxlade-Chamberlain dostal dobrú prihrávku od Adama Lallanu, ale nedokázal vystreliť cez brániaceho Stevena Defoura.

47

Hráči sa rovnako ako v prvom dejstve musia vyrovnať s prudkým dažďom, ktorý neustáva od úvodu zápasu.

46

Cez prestávku sa neudiali žiadne zmeny. Obaja tréneri ponechali na trávniku svoje základné jedenástky.

46

Začal sa druhý polčas.
Futbalisti Burnley potvrdzujú, že ich postavenie v hornej polovici tabuľky nie je náhodné. Domáci nepustili favorizovaný Liverpool do vážnejšej gólovej príležitosti a držia nerozhodný stav 0:0.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Sadio Mané neuspel v osobnom súboji na hrote útoku. Spadol a navyše stál aj v tesnom ofsajde.

45

Úvodné dejstvo neprinieslo veľa prerušení, ale hlavný rozhodca napriek tomu pridal obligátnu jednu minútu.

44

Charlie Taylor poslal prudkú loptu do šestnástky Liverpoolu. Obrancovia The Reds sa len prizerali a nebyť Ragnara Klavana, niekto z domácich mohol zakončovať do odkrytej siete.

42

Liverpool nevyužil chybnú rozohrávku domáceho tímu. Dominic Solanke prihral na ľavej strane voľnému Alexovi Oxladovi-Chamberlainovi, no jeho strela bola zablokovaná.

41

Jack Cork chcel vysunúť na pravej strane Jeffreyho Hendricka, ale loptu mu poslal príliš prudko, a tak opustila trávnik.

40

Futbalisti Burnley v ostatných minútach získavajú kontrolu nad zápasom a sú aktívnejší. Liverpool sa v závere polčasu bráni.

38

Domáci mohli nečakane skórovať. Scott Arfield získal odrazenú loptu na hranici šestnástky a prudkou strelou po trávniku len tesne minul cieľ.

37

Alex Oxlade-Chamberlain výborne prihral do pokutového územia, kde si nabiehali Sadio Mané aj Dominic Solanke. V koncovke si však zbytočne zavadzali.

36

Johann Gudmundsson tentoraz kvalitne odcentroval do šestnástky, kde sa snažil o zakončenie Ashley Barnes. Loptu však minul.

35

Futbalisti Burnley nevyužili ponúknutý priamy kop. Johann Gudmundsson nedokázal prepáliť pred ním stojaci múr Liverpoolu.

34

Alex Oxlade-Chamberlain poslal oblúčik do pokutového územia. Do koncovky sa tlačili Adam Lallana a Dominic Solanke, no loptu schoval v náručí Nick Pope.

33

Sadio Mané zostáva v aktuálnej sezóne v tieni Coutinha, Salaha alebo Roberta Firimina. Africký útočník dnes dostal priestor v základnej zostave, no čaká na šancu.

32

Sadio Mané využil voľný priestor pred sebou, rozbehol sa smerom k šestnástke Burnley, ale jeho strela nebola presná.

31

Georginio Wijnaldum skúsil vystreliť z diaľky, ale lopta mu vôbec nesadla na kopačku a poslal ju vysoko nad bránu.

30

Ubehla prvá polhodina dnešného zápasu. Zatiaľ sledujeme duel bez gólových šancí, v ktorom je aktívnejší Liverpool.

28

Emre Can nepresne prihrával dozadu a ponúkol loptu domácim. Scott Arfield najskôr neúspešne strieľal spoza šestnástky a potom ohrozil Mignoleta hlavičkou.

27

Joe Gomez odcentroval do šestnástky, Dominic Solanke vložil hlavu do dráhy letu lopty, no poslal ju mimo brány.

26

Liverpool nevie, čo má vymyslieť proti domácim futbalistom. Hostia síce neustále kontrolujú loptu, no ťažko sa dostávajú na dostrel brány.

24

Dominic Solanke a James Tarkowski bojovali o loptu pri rohovej zástavke. Mladému útočníkovi hostí došla trpezlivosť, a tak fauloval protihráča.

23

The Reds sa nedokážu presadiť proti sformovanej obrane Burnley. Domáci sú vo veľkom počte pod loptou a zhusťujú priestor okolo šestnástky.

22

Adam Lallana sa takisto nepresadil v súperovej šestnástke. Anglický reprezentant bol odtlačený od lopty a nemohol zakončovať.

21

Jack Cork nepresne centroval do pokutového územia. Tam si síce nabiehal Jeffrey Hendrick, ale nebol včas na správnom mieste.

20

V priebehu úvodných dvadsiatich minút zápasu mali hostia loptu na kopačkách až 74 % času. Ich územná prevaha ale neprináša gólové príležitosti.

19

Liverpool nevyužil rohový kop a musel sa brániť rýchlemu brejku Burnley. Adam Lallana však v riskantnom sklze zastavil Johanna Gudmundssona.

17

Futbalisti Burnley takmer vôbec neopúšťajú svoju obrannú polovicu, ale v defenzíve vykrývajú nebezpečné priestory a súperovi neponúkajú šance.

16

Alex Oxlade-Chamberlain sa rozbehol s loptou smerom k bráne a vypálil spoza šestnástky. Jeho tvrdý pokus z diaľky skončil na rukaviciach Nicka Popa.

14

Domáci priaznivci tlieskajú, pretože hostia boli postupne vytlačení z útočnej polovice a museli si pomôcť prihrávkou na Mignoleta.

13

Doterajší priebeh duelu je veľmi opatrný. V prípade Liverpoolu je vidieť, že viaceré zmeny sa podpísali na súhre hráčov. Burnley produkuje svoj klasický trpezlivý defenzívny futbal.

12

Emre Can vybojoval loptu pred šestnástkou Burnley, odcentroval do pokutového územia, ale Dominic Solanke sa nedostal k zakončeniu.

10

Dominic Solanke posielal kolmicu za obranu domácich. James Tarkowski a Charlie Taylor sa zrazili a lopta od nich smerovala priamo do rukavíc Nicka Popa.

9

Nepresná rozohrávka Liverpoolu priniesla domácim šancu na brejk. Ashley Barnes zakončoval zvnútra šestnástky mimo brány.

8

Phil Bardsley bol pod tlakom dvoch napádajúcich hráčov, ale ukázal svoje skúsenosti a bez problémov loptu poslal brankárovi Popovi.

7

Liverpoolu dnes okrem Salaha chýba aj tvorca hry Coutihno. Navyše, len na lavičke je zatiaľ Roberto Firmino. Nabitý zápasový program si žiada rotáciu zostavy.

6

Adam Lallana kvalitne odcentroval z ľavého krídla do pokutového územia. Sadio Mané však nestál na správnom mieste.

5

Simon Mignolet dostal v predošlom kole voľno, no dnes opäť stojí v bráne Liverpoolu. Belgický gólman teraz pomáhal svojim spoluhráčom v rozohrávke.

4

Séria hlavičiek v strede poľa nepriniesla nič zaujímavé. Hostia napokon skrotili loptu a môžu založiť útočnú akciu.

3

Liverpoolčania podľa očakávania od úvodu kontrolujú loptu. Dá sa predpokladať, že podobný obraz uvidíme počas celého stretnutia.

2

Jürgen Klopp dnes nemôže počítať s najlepším strelcom Mohamedom Salahom, ktorý má zdravotné problémy. Rovnako chýbajú Jordan Henderson alebo Daniel Sturridge.

1

Úvodný výkop mali na starosti domáci futbalisti. Oba tímy sa budú musieť vyrovnať s daždivým počasím a podmočeným trávnikom.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Burnley FC: Pope – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Arfield, Cork, Defour, Gudmundsson – Hendrick – Barnes.
Náhradníci: Lindegaard – K. Long, Lowton, Vokes, Walters, Wells, A. Westwood.

Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Lovren, Klavan, Joe. Gomez – Oxlade-Chamberlain, Can, Wijnaldum – Mané, Solanke, Lallana.
Náhradníci: Karius – Firmino, Ings, Matip, Milner, Robertson, Woodburn.
Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 22. kola anglickej Premier League. Program duelov na Britských ostrovov je momentálne poriadne nahustený. Na Nový rok proti sebe nastúpia Burnley FC a Liverpool FC.

Burnley prekvapivo drží krok s najbohatšími anglickými klubmi a nachádza sa na siedmej pozícii hneď za elitnou šestkou v podobe Manchestru City, Manchestru United, Chelsea, Liverpoolu, Tottenhamu a Arsenalu. Zverenci Seana Dycha trápia konkurenciu najmä výbornou obranou, keď v 21 stretnutiach inkasovali iba 17 gólov. Na druhej strane, ani ich veľa nedávajú, pretože súperových brankárov prekonali 18-krát. Nabitý program okolo Vianoc v Premier League oddelí najlepšie tímy od slabších a v prípade Burnley sa ukazuje, že šírka kádra je v tomto období limitujúca. The Clarets získali v ostatných štyroch ligových stretnutiach len tri body za remízy s Brightonom, Manchestrom United a Huddersfieldom, pričom si medzitým pripísali aj jednu porážku s Tottenhamom.

Liverpool sa môže pochváliť sériou pätnástich súťažných duelov bez prehry, z ktorých až dvanásť odohral v anglickej najvyššej súťaži. The Reds však musia mrzieť časté remízy aj s mužstvami mimo hornej časti tabuľky, ktoré ich obmedzujú v posune nahor. Momentálne sa tak nachádzajú na štvrtej priečke s trojbodovou stratou na tretí Manchester United a so štvorbodovým mankom na druhú Chelsea. V tesnom závese za nimi sú však londýnske celky Tottenham a Arsenal. Liverpolčania si preto nemôžu dovoliť zaváhania a teší ich fakt, že po Vianociach zvládli oba domáce zápasy, keď porazili Swansea 5:0 a Leicester City 2:1.

Prvý vzájomný súboj v aktuálnej sezóne na Anfielde priniesol remízu 1:1, keďže Liverpool doma nezužitkoval hernú prevahu. Dnes môžeme opäť očakávať väčšiu aktivitu The Reds, ktorí sú vonku najproduktívnejší tímom v celej Premier League. V desiatich dueloch u súperov dosiahli až 27 gólov, no 20 inkasovali. Naopak, Burnley doma skórovalo iba sedemkrát a len šesťkrát inkasovalo.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Burnley FC – Liverpool FC

1:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 88. Gudmundsson – 61. Mané, 90+4. Klavan

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:7. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 4:12.

Burnley FC: Pope – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Arfield (86. Wells), Cork, Defour, Gudmundsson – Hendrick (71. Vokes) – Barnes.
Náhradníci: Lindegaard – K. Long, Lowton, Vokes, Walters, Wells, A. Westwood.

Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Lovren, Klavan, Joe. Gomez – Oxlade-Chamberlain (90+6. Matip), Can, Wijnaldum – Mané (72. Firmino), Solanke, Lallana (86. Milner).
Náhradníci: Karius – Firmino, Ings, Matip, Milner, Robertson, Woodburn.