Menu

Futbal

Anglická Premier League

Everton FC – Manchester United

0:2

koniec (0:0)

01.01.2018, 18:30 • Goodison Park, Liverpool • 22. kolo • Viktor Kalinács

Tipsport: 5.52 3.86 1.7

Ja vám ďakujem za pozornosť, prajem ešte príjemný zvyšok večera. (20:25:51)
Po slabom prvom polčase prišlo silnejšie druhé dejstvo. Manchester United dominoval zápasu od zmeny strán približne až po 70. minútu, počas tejto doby hostia otvorili skóre zásluhou Martiala. Domáci sa síce vzchopili, no bez strely na bránu sa zvíťaziť nedá. Definitívnu bodku za duelom dal parádnou strelou Jesse Lingard.
Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 6:8. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:10.

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Everton dohrá duel na polovici Manchestru, gól však už nepadne.

90+2

Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Juan Mata, prichádza Axel Tuanzebe.

90+1

Tom Davies zahrával rohový kop po defenzívnej činnosti Jonesa. Michael Keane sa dostal k možnosti hlavičkovať, avšak tohto sezónna posila Evertonu míňa bránu.

90+1

Nadstavujú sa tri minúty.

90

Paul Pogba so snahou o individuálne riešenie situácie, Francúz sa ale v poslednom okamihu pošmykol. Je po šanci.

89

Nepresný center sprava, ktorý znamená ďalšie sekundy k dobru pre United. Domáci už vedia, že dnes body nezískajú.

88

James McCarthy nehrá vôbec v rukavičkách, jeho dohrávanie súbojov nie je vôbec fér. Aj takto sa ale dá podkopávať súperova mentalita.

87

Lingard gólom na 2:0 utíšil Goodison Park, aby si následne vyslúžil potlesk v stoji od hosťujúcich fanúšikov pri svojom striedaní. Na záverečné minúty vystuží obranu Manchestru Daley Blind.

86

Sam Allardyce už striedať nemôže, José Mourinho tak môže spraviť ešte dvakrát. Pri najbližšom prerušení hry príde na trávnik čerstvý muž.

85

Namiesto toho sa domáci musia iba brániť, rozumné posúvanie lopty od Manchestru.

84

Jordan Pickford až na tretí raz spacifikoval skákajúcu loptu, Everton už musí vrhnúť všetky sily do útoku.

83

Lingard na seba ťahá pozornosť, Mason Holgate ho zozadu surovo podkopol, Pogba žiada od hlavného rozhodcu aj viac, ako len žltú kartu.

82

Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Baye Oumar Niasse, prichádza Dominic Calvert-Lewin.

81

81. Jesse Lingard (MAN) - 0:2

81

Manchester United dal gól!
Neskutočné zakončenie od odchovanca Red Devils. JESSE LINGARD prešiel cez niekoľkých protihráčov, aby z hranice pokutového územia vystrúhal nádhernú technickú ranu! Pickford bez akejkoľvek šance na zákrok. Druhú gólovú asistenciu v stretnutí si pripísal Paul Pogba.

79

79. Jesse Lingard (MAN)

79

Neistý výbeh Pickforda, ktorý loptu nezachytil. O pár sekúnd neskôr sa píska ruka Holgata.

78

Jordan Pickford drží Everton nad vodou! Pogba na seba naviazal troch hráčov v modrom, získal tak priestor pre Lingarda, ktorý aj s pomocou teče Schneiderlina nechal vyniknúť mladého gólmana v službách Toffees! Rohový kop.

77

Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Anthony Martial, prichádza Marcus Rashford.

76

Štandardná situácia sa skončila úspechom pre brániaci sa tím, Manchester potrebuje upokojiť situáciu.

75

James McCarthy s Juanom Matom sa navzájom nešetria. Viaceré fauly mimo dohľadu hlavného rozhodcu, Mata v tomto momente už pohľadu Andre Marrinera neunikol.

74

Prečíslenie traja na dvoch, Mata radšej spomalil akciu. Škoda, mohol z toho byť nájazd Lingarda na Pickforda.

73

Teraz to však horí aj pred bránou United! De Gea nabáda svojich spoluhráčov k väčšiemu dôrazu. Matić netriafa loptu, tá sa dostáva na pravé krídlo. Vlašić ani Davies neprestrelili hradbu tiel, ďalší prudký center končí v náručí brankára Manchestru.

72

Do konca duelu zostáva niečo vyše dvadsať minúť, Nikola Vlašić neprešiel cez Shawa.

70

Po veľmi dlhej dobe tu bol aj postupný útok od Evertonu. Pogba si žiadal faul po napádaní súpera, ten sa ale nepískal. Luke Shaw tak mierne prepadol, čo naplno využil Holgate na presný center, ktorý skončil na hlave Niassa. Hlavička k tyči, de Gea môže byť rád, že nemusel zasahovať. Rozhodovali centimetre.

69

Mierne štuchance Shawa s Pickfordom, hlavný rozhodca to necháva bez povšimnutia.

68

Prvá zmena sa nezadržateľne blíži aj od Josého Mourinha, Sam Allardyce teraz s úsmevom na tvári podal loptu Lindelöfovi.

67

Dlhá kolmica na Martiala z vlastnej polovice, Francúz si loptu nedokázal ideálne spracovať, bude sa tak vhadzovať.

66

Everton sa v druhom polčase prakticky iba bráni. Hostia mohli vyhrávať aj vyšším rozdielom, len aby to Manchester nemrzelo.

65

Anthony Martial mohol navýšiť na 2:0, to by však buď musel lepšie vystreliť, alebo presnejšie prihrať na Pogbu, ktorý lízol loptu hlavou. Trochu lepší pas vzduchom a bol by z toho gólová hlavička do poloodkrytej brány.

63

Pogba sa svojou dokonalou prácou prebil až pred samotného Pickforda, umiestnenie strely už také ideálne nebolo. Jordan Pickford napriek tomu v plnej permanencii, rohový kop pre United.

62

Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Yannick Bolasie, prichádza Aaron Lennon.
Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Wayne Rooney, prichádza James McCarthy.

62

Na center si naskakoval aj Marcos Rojo, ten ale tvrdo dopadol na zem. Stopérovi United to vyrazilo dych, spamätať sa mu pomohla aj dvojnásobná zmena na domácej strane.

61

Štandardka rozohraná nakrátko, Manchester zľava vymyslel zaujímavú situáciu, tá sa ale gólom neskončila.

60

Šikovná otočka od Lingarda, ktorý naznačil pohyb doľava, šiel ale doprava. Prišla aj strela, tá bola zrazená na roh. Obrana Evertonu má čoraz väčšie trhliny.

59

Úsmevná situácia v stredovom kruhu. Yannick Bolasie fauloval Lingarda, Pogba v snahe o neprerušenie hry drgol do Andre Marrinera. Hlavný arbiter spadol na zem, po prevrátení ale odpískal spomínaný zákrok Bolasieho.

57

57. Anthony Martial (MAN) - 0:1

57

Manchester United dal gól!
Červeným diablom to vychádza až teraz! Rýchly prechod do útoku, prihrávka na hranicu veľkého vápna a krásny obstrel od ANTHONYHO MARTIALA. Technická strela slávi úspech! Gólovú asistenciu si pripísal Paul Pogba.

55

Pogba si narazil loptu s Lingardom, Francúz sa dostal do šestnástky, kde hľadal Martiala. Strieľaná prihrávka adresáta nenašla, domáci gólman si na loptu nesiahol. Odkop od brány.

54

Pogba nachytaný v ofsajde, domáci si môžu aspoň na chvíľu vydýchnuť.

53

Hostia zvyšujú obrátky, Shaw s centrom z ľavej strany, Pickford musel opäť zasahovať pred Herrerom. Hluché obdobie duelu z pohľadu Toffees.

51

51. Juan Mata (MAN)

51

Juan Mata dostal dostatok času aj priestoru. Španielsky kúzelník to využil na pohyb s loptou, nasledoval náprah. Strela spoza pokutového územia skončila na tyči, Pickford bol na pokus Matu prikrátky, Everton zachránila konštrukcia brány!

50

Morgan Schneiderlin výborne zasiahol proti Matovi, futbalisti United s pressingom na útočnej polovici.

49

Manchester usadený na polovici Evertonu. Bude z toho niečo?

48

Rohový kop odvrátený, strelecké šťastie skúsil z veľkej diaľky aj Marcos Rojo. Ale naozaj iba skúsil, zakončenie nemalo nárok na úspech.

47

47. Juan Mata (MAN)

47

Shaw nevypustil svoj výbeh, získal loptu a nabil Matovi. Ten spoza šestnástky vystrelil a Pickford musel vyrážať nad brvno!

46

Po zmene strán zatiaľ bezo zmien, jediným potrestaným hráčom zostáva Wayne Rooney.

46

Začal sa druhý polčas.
Sledujeme pomerne nudný futbal. Málo šancí, ešte menej striel a nula gólov. To je zhrnutie prvého polčasu v skratke.

Druhý polčas sa začne približne o 19:33.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Jesse Lingard si splnil svoje defenzívne povinnosti, prvé dejstvo je za nami.

45+1

Phil Jones vytlačil Niassa až k postrannej čiare, ešte je tu jedna možnosť pred polčasovou prestávkou pre Everton.

45+1

Nadstavuje sa jedna minúta.

45

Posledná minúta riadnej hracej doby prvého polčasu pred nami, veľa sa nadstavovať nebude.

44

Po odvrátenej možnosti na skórovanie prišiel ďalší stret už bývalých spoluhráčov. Lingard škaredo dohrával Schneiderlina, hlavný arbiter musí výrazne dohovárať.

43

Wayne Rooney nezahral najférovejšie voči svojmu bývalému spoluhráčovi. Martial ťahal prečíslenie svojho mužstva, Rooney však mienil inak. Faul zozadu, žltá karta a štandardná situácia pre Red Devils.

42

Mason Holgate najprv oklamal dvoch hráčov, aby loptu vôbec netrafil. Črtá sa protiútok United.

41

41. Jesse Lingard (MAN)

41

Hostia si pískajú priamy kop po avizovanej ruke domáceho hráča, ten sa však nepíska. Na konci tej istej minúte tu bola snaha Lingarda, ktorý po rýchlom driblingu vypálil k vzdialenejšej tyči. Neúspešne. Strela skončila zhruba meter a pol vedľa žrde.

40

Na druhej strane sme videli brejk Manchestru. Ander Herrera nemieril úplne presne, získal však aspoň roh. Ten rozohral Juan Mata, skóre stretnutia sa nemení...

39

Zblokovaná strela Roja, ktorý bol o desať sekúnd neskôr zosmiešnený Bolasiem. Ten si predtým vychutnal aj Matića, z akcie však nič nebolo.

38

Pogba vyskúšal pozornosť súperovho brankára, Pickford zasahovať nakoniec nemusel. Pogbov pokus mierne tečoval Tom Davies – rohový kop.

37

Kontroverzné rozhodnutie. Morgan Schneiderlin s nie najčistejším zákrokom na Martiala, previnenie voči pravidlám to nebolo.

36

Tempo sa zrýchlilo, vidíme viac osobných súbojov na ostrie noža.

35

Tom Davies si ukážkovo nabehol za obrancov v červenom, no z mierneho uhla triafa iba telo jedného z futbalistov United.

34

Napádanie Herreru narobili domácim chaos. Jemný oblúčik na Lingarda ešte Ashley Williams zvládol odvrátiť, Cuco Martina však na osi ihriska stratil loptu, čo využil spomínaný Herrera. Strela z približne dvadsiatich metrov letela azda päť metrov nad.

33

Yannick Bolasie to opäť skúšal zľava, už to bolo presnejšie. Napriek všetkému odrazil jeho center Phil Jones.

32

Tom Davies stratil balans po súboji s Matićom, Andre Marriner faul neodpískal. K lopte sa tak dostal Luke Shaw, Manchester sa ale musí brániť aj naďalej.

31

Pogba sa pri svojom prieniku nešťastne pošmykol, čo okamžite využil Mason Holgate na razantný odkop na polovicu súpera.

30

Yannick Bolasie prešprintoval Lindelöfa a odcentroval z ľavého krídla. De Gea iba kontroloval dráhu lopty, tá napokon skončila za postrannou čiarou.

28

28. Anthony Martial (MAN)

28

A ďalšia šanca! Shaw vyzval Martiala k nábehu do veľkého vápna, ten sa dostal do výhodnej pozície na center. Prízemná prihrávka prekvapila všetkých okrem Pickforda, ktorý ju pohotovo vyráža pred seba. Bola tu možnosť na dorážku, Pogba a ani iní hráči v červenom však blízko neboli.

27

Do hlavičkového zakončenia sa dostal Marcos Rojo. Hlavička to bola z približne desiatich metrov, Pickford s ňou nemal problémy.

26

Jesse Lingard zamestnal až troch protihráčov. Na pravej strane bol úplne voľný Victor Lindelöf, ten sa k lopte nedostal kvôli faulu Michaela Keana. Štandardka pre Manchester.

25

Center pred bránu už také zmätky nenarobil, David de Gea si stiahol loptu zo vzduchu do náruče.

24

Phil Jones spravil chybu na hranici šestnástky, ktorú bleskovo využil Baye Oumar Niasse na prienik bližšie k de Geovi. Všetko to hasil sklzom až Rojo. Nebyť toho, de Gea by musel vytiahnuť jeden zo svojich extra zákrokov, inak by z toho bol asi gól.

23

Baye Oumar Niasse bol v čase prihrávky spoluhráča za posledným obrancom Manchestru, preto sa píska ofsajd.

22

Ander Herrera sa hnevá na rozhodcu, faul to ale bol. Už to vyzeralo tak, že to bude aj s kartou, tá však stále neprichádza.

21

Uspávacia taktika od United vyústila do nečakanej prihrávky na Martiala. Správne načasovaný pas aj nábeh, chýbalo pár centimetrov a Martial by loptu lepšie spracoval a šiel by na Pickforda úplne sám.

20

Faul Pogbu na útočnej polovici. Kapitán Manchestru v dnešnom zápase očividne nie je spokojný s vývojom duelu v Goodison Parku.

19

Center Rooneyho už Yannick Bolasie nedokázal zachytiť v rámci ihriska. Nasleduje tak kop od brány de Geu. Sledujeme viac-menej nezáživný futbal.

18

Nikola Vlašić správne číhal na odrazenú loptu za pokutovým územím, avšak presnosť tejto strely bola žalostná.

17

Tom Davies so zakončením spoza veľkého vápna, no to však bolo zblokované. Tretí roh pre Everton.

16

Úvodná štvrťhodina je už minulosťou, stále čakáme na prvú strelu do priestoru brány.

15

Marcos Rojo na ofenzívnom výlete. Dobrá práca stopéra United, z ktorej mohol ťažiť Martial. Pokus Francúza však skončil ďaleko za bránou Pickforda.

14

Hráči v červených dresoch predviedli krásnu akciu. Pogba si narazil loptu s Lingardom, vďaka čomu sa dostal do šestnástky. Nasledoval center pod seba, zakončiť mohli ako Martial, tak aj Herrera, no táto dvojica sa nedohodla a všetko to skončilo totálnym fiaskom!

13

Kombináciu Evertonu zastavil až Mata, karta sa obrátila a bránia sa domáci.

12

Domáci držia Manchester na jeho vlastnej polovici, hostia sa bránia v troch líniách.

11

Niasse robí nepríjemnosti Rojovi. Argentínsky reprezentant radšej odvracia na rohový kop. Ten sa domácim nevydaril, Bolasie si nerozumel so spoluhráčom, lopta skončila za postrannou čiarou.

10

Preťažený center letel do územia nikoho, Ander Herrera svojím vzdušným pasom našiel iba pripraveného Martinu.

9

Luke Shaw s nešťastným sklzom, po ktorom nasleduje štandardka pre Everton. Rozohrávať ju bude Wayne Rooney.

8

Krásne prenesenie hry od Pogbu na Matu, ten však pri prihrávke triafa iba protihráča, ktorý aj s prispením Victora Lindelöfa získava pre svoj tím autové vhadzovanie.

7

V hustom lejaku sa hráči boria nielen so súperom, ale aj s podmienkami. Bude zaujímavé sledovať, komu bude zrýchlený terén viac sedieť.

6

Vysoká noha v súboji od Lingarda, toto sa jednoducho píska. Na kartu to nebolo.

5

Mason Holgate s hlavičkou z dobrej vzdialenosti, obranca Evertonu mieri, žiaľ pre domácich, vysoko nad.

4

Prvá šanca Evertonu, Davies pripravil palubnú pozíciu pre Holgata, lopta sa odrazila k Rooneymu, ktorý trafil Jonesa. Zblokovaná strela, nasleduje prvý roh.

3

Rojo s problémami vzadu, Baye Oumar Niasse z uhla nemal šancu presne a najmä gólovo zakončiť.

2

Kolmica na Lingarda za obranu, Jordan Pickford vyšiel z brány von, aby na dvakrát zneškodnil príležitosť United.

1

Ander Herrera a Jesse Lingard obstarali výkop stretnutia, hostia sa museli ihneď brániť ataku Bolasieho. Center navrátilca do zostavy skončil v rukaviciach de Geu.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Everton FC: Pickford – Holgate, M. Keane, A. Williams, Cuco Martina – Davies, Schneiderlin – Vlašić, Rooney (C), Bolasie – Niasse.
Náhradníci: Robles – Kenny, Jagielka, James McCarthy, Lennon, Calvert-Lewin, G. Sigurdsson.

Manchester United: de Gea – Lindelöf, P. Jones, Rojo, Shaw – A. Herrera, N. Matić – Mata, P. Pogba (C), Lingard – Martial.
Náhradníci: Romero – Smalling, Blind, Rashford, Mchitarjan, Darmian, Tuanzebe.

Rozhodca: Marriner – Ledger, West.
Everton FC

Modrá časť Liverpoolu sa po zlom úvode sezóny dokázala postaviť na nohy a vrátila sa do vrchnej časti tabuľky. Avšak ani Evertonu sa v decembri nedarilo, posledné tri merania síl sa skončili prehrou s Bournemouthom (1:2) a remízami 0:0 s West Bromom, respektíve s Chelsea. Napriek tomu všetkému patrí The Toffees priebežná deviata pozícia so ziskom 27 bodov. Strata na pohárové priečky zabezpečujúce futbalovú Európu činí desať bodov. Sam Allardyce nemôže v prvom stretnutí nového roka počítať s Bainesom, Colemanom, Morim a Stekelenburgom, pomaly, ale iste sa blíži návrat dlhodobo zraneného Rossa Barkleyho.
Manchester United

Forma Red Devils je na zaplakanie. Posledné tri duely v Premier League sa pre United skončili remízou. Ak k tomu pridáme aj zaváhanie v Carabao Cupe, červená časť Manchestru je bez výhry už štyri súťažné duely. Posledný zápas odohrali zverenci Josého Mourinha v predposledný deň roku 2017, na domácej pôde však nedokázali vstreliť Southamptonu ani gól, vďaka čomu sa stretnutie skončilo už spomínanou remízou 0:0. Tieto neslávne výsledky zapríčinili pád United na tretiu pozíciu v lige, strata na prvé City je už 14-bodová. Čo je však horšie, k už tak veľkému lazaretu sa pridala dvojica Ibrahimović – Lukaku. Zlatan bude chýbať svojmu tímu približne mesiac, zatiaľ čo Lukaku sa zranil v úvodných minútach duelu s The Saints. Z ihriska bol odnášaný na nosidlách a s kyslíkovou maskou na tvári. Dĺžka jeho absencie je otázna. V Goodison Parku sa určite nepredstavia ani Fellaini, Carrick a Bailly, otázny je návrat Valenciu a Smallinga.
Vážení diváci, vitajte pri sledovaní textového priameho prenosu zo zápasu 21. kola anglickej Premier League. Ako lepšie odštartovať rok 2018, ako sledovaním futbalového súboja na severe Anglicka? Manchester United cestuje do Liverpoolu, kde ho bude hostiť Everton.

Stretnutie sa začne o 18:30.

Everton FC – Manchester United

0:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 57. Martial, 81. Lingard

Karty:   43. Rooney (EVE), 83. Holgate (EVE)

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 6:8. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:10.

Everton FC: Pickford – Holgate, M. Keane, A. Williams, Cuco Martina – Davies, Schneiderlin – Vlašić, Rooney (C) (62. James McCarthy), Bolasie (62. Lennon) – Niasse (82. Calvert-Lewin).
Náhradníci: Robles – Kenny, Jagielka, James McCarthy, Lennon, Calvert-Lewin, G. Sigurdsson.

Manchester United: de Gea – Lindelöf, P. Jones, Rojo, Shaw – A. Herrera, N. Matić – Mata (90+2. Tuanzebe), P. Pogba (C), Lingard (87. Blind) – Martial (77. Rashford).
Náhradníci: Romero – Smalling, Blind, Rashford, Mchitarjan, Darmian, Tuanzebe.

Rozhodca: Marriner – Ledger, West