Menu

Futbal

Taliansky pohár

SSC Neapol – Atalanta Bergamo

1:2

koniec (0:0)

02.01.2018, 20:45 • Stadio San Paolo, Neapol • Štvrťfinále • David Suchý cz

: 1.95 3.8 5.1

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 9:13. (22:39:28)
Je tu konec! Dnešní utkání nakonec končí překvapivým vítězstvím a postupem Atalanty Bergamo. Nutno dodat, že domácí celek nepředváděj zrovna pohledný fotbal a povětšinu času jsme sledovali vyrovnanou podívanou. Atalanta dokázala ve druhém poločase skórovat hned dvakrát, přičemž Neapol reagovala pouze jedinou brankou. To vše znamená, že v domácím poháru pokračuje dále právě hostující celek.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Po Palominově faulu se pro Neapol naskýtá velmi slušná pozice z volného kopu. Jedná se o standardní situaci zhruba ze třiceti metrů od branky.

90

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

89

Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Gómez, přichází Haas.

87

Ten už směřoval do patřičného prostoru, kde si ale Petagna pomohl útočným faulem. Sepe se okamžitě chystá k rozehrávce.

86

Bergamo ale neponechává nic náhodě a po inkasované brance okamžitě zavelelo k útočným choutkům. Gómez navíc po sraženém centru vybojoval roh.

85

Závěrečné minutky určitě slibují zajímavé momenty. V tuto chvíli stačí domácím pouze jediná branka a zápas by šel tím pádem do prodloužení.

84

84. MERTENS - 1:2

84

Neapol právě vstřelila branku!
No vida, domácí se vracejí zpět do zápasu! Insigne vyslal lahůdkový centr na DRIESE MERTENSE, který využil nedorozumění v hostující obraně a hlavičkou k tyči snižuje na rozdíl jediné branky.

83

Tak v tuto chvíli se před domácím celkem naskytl obrovsky složitý úkol. Nejen, že Neapol prohrává o dvě branky, navíc do konce zápasu nezbývá už moc času.

82

Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Cornelius, přichází Petagna.

81

81. GÓMEZ - 0:2

81

Bergamo právě vstřelilo branku!
Neuvěřitelné, domácí jsou na pokraji vyřazení! Chiriches neustál souboj s ALEJANDREM GÓMEZEM, který z úhlu uháněl na Sepeho. Tvrdá rána v podání argentinského forvarda směřovala pod horní tyč, kam brankář nedosáhl.

81

Časomíra se nám dostala do závěrečné desetiminutovky, stále platí, že hosté jsou hodně blízko postupu. Naopak Neapoli se krátí čas...

80

Allanovi se hrubě nevyvedla kolmice na Mertense, která skončila pouze v náruči znuděného Berishy. Albánský brankář se ohlédl vpřed a poté přesným nákopem našel Corneliuse.

79

Stále sledujeme naprosto marné počínání domácích hráčů. Ti zřejmě nejeví zájem o kýženou vyrovnávací branku, neboť nikterak nemění svojí taktiku.

78

Allan evidentně nestíhal v rychlostním souboji s Corneliusem, který se po jemném kontaktu svalil k zemi. Jednoznačný faul, po kterém bude následovat standardka.

77

Cornelius si počkal na náběh Castagneho, který nezkoušel svoje štěstí proti přesile protihráčů a pouze vrátil hrací předmět na obrannou polovinu.

76

Insigne si narazil míč s Rogem a poté zkoušel šajtlí nalézt svého parťáka Mertense. Tuto chytrou nabídku ale přečetl Caldara, který odvrátil hrozící nebezpečí.

75

Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Cristante, přichází Iličić.

74

Střídající Allan okamžitě pocítil situaci na hřišti, neboť s nedovoleným zákrokem přispěchal Tolói. Hostující zadák hodně zariskoval, jednu žlutou kartu na kontě totiž už má.

73

To jsou věci, jeden z hostů sice zahrál rukou, hlavní sudí ale pokutový kop neodpískal. Z našeho pohledu musíme říct, že se jednalo o hraniční situaci.

72

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Ounas, přichází Allan.

71

Za postranní čárou se nám připravuje poslední střídání domácího tábora. Na hrací plochu se podíva Brazilec Allan, který by měl pomoci k vyrovnávací brance.

70

Zielińskiho přízemní nabídka doletělěa pouze na nohu Tolói, který posléze vyvezl balón daleko od šestnáctky. Následně se neujal ani centr z nohy Hysaje.

69

Snad první dotyk s míčem zaznamenal Insigne. Domácí hráč ale při kontakt s balónem podklouzl, nicméně ztrátu míče hodně rychle napravil.

68

Cristante se hezky obtočil kolem bránícího hráče a poté oslovil na pravé straně osamoceného Corneliuse. Ten pálil pohotově pouze doprostřed branky.

67

Rohový kop byl pro změnu rozehrán nakrátko, nicméně ani tato rozehrávka nepřinesla nic nebezpečného. Gómez totiž kroutil balón daleko od spoluhráčů.

66

Gómez opět zaměstnal útočnou vazbu domácího celku, jeho technick rána skončila právě na jednom z obránců. Posléze se Gosensovi nevyvedl centr, i tak budou hosté zahrávat další roh.

65

Tak ani z tohoto mráčku nezapršelo, Chiriches si totiž počínal proti pravidlům a byl odpískán útočný faul. Hra se mezitím přesunula na druhou polovinu.

64

Z velké dálky napřáhl Rog, kterému pod nohy skočil tuším, že Cristante. Zablokovaná střela znamená zisk rohového kopu, je tu šance na vyrovnání.

63

Už poměrně delší časový úsek čekáme na něco kloudnějšího z domácí strany. Zatím se jedná o pouhé náznaky, které s přehledem krotí obrana soupeře.

62

K exekuci se postavil technicky dobře vybavený Gómez, kterému rozehrávka trvala hodně dlouho. To náležitě ocenily ochozy bouřlivým pískotem.

61

Castagne přeposlal přihrávku na Corneliuse, jenž byl okamžitě dostoupen pohotovým Koulibalym. Talentovaný obránce ale zahrál pouze za cenu rohového kopu.

60

Palomino vyslal kolmici na velmi aktivního Gómeze, který se nakonec jako poslední dotkl bralónu. Sepe okamžitě rozehrál od své svatyně.

59

Bergamo se zatím brání bez větších komplikací. Navíc si s kulatým nesmyslem zahrál také brankář Berisha, který pochopitelně pozdržel cenné vteřinky.

58

Nejdříve hlavní sudí nechal po zákroku na Insigneho hru plynout, posléze na opačné straně musel rychle jednat Chiriches. Bývalý zadák Tottenhamu to nakonec zvládl na jedničku.

57

Tak uvidíme, jaký vliv bude mít příchod nejlepšího střelce Neapole v letošní sezóně. Na hrací plochu se taktéž dostal velmi dobře hrající Insigne.

56

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Callejón, přichází Mertens.
Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Hamšík, přichází Insigne.

55

Na opačné straně to taktéž centrovanou nabídkou zkoušel Ounas, jenž chytře kroutil míč směrem do branky. Caldara se ale prezentoval včasným odvrácením.

54

Rohový kop ale opět dopadl stejně, jako všechny předchozí. Posléze se ještě neujal načechraný centr z kopačky Tolóie.

53

I po vstřelené brance mají více ze hry hosté, kteří si navíc vynutili rohový kop. Ten bude rozehrán z levé strany, Sepe tak bude muset být ve střehu.

52

Domácí hráči se rázem dostávají do úplně jiné situaci. V tuto chvíli budou muset vstřelit minimálně jednu branku, v opačném případě postupuje Atalanta.

51

51. CASTAGNE - 0:1

51

Bergamo právě vstřelilo branku!
Tak pozor, hosté se totiž dostávají do vedení! Gómez opět poslal do pokutového území centr, kterým našel hruď Corneliuse. Dánský kanonýr pálil pouze do padajícího hráče, od kterého se míč odrazil přesně k TIMOTHYMU CASTAGNEMU, jenž už našel cestičku do sítě.

51

Padající balón směřoval ke Callejónovi, který zkoušel z první přeposlat na Zielińskiho. Tento záměr ale skvěle vystihla obrana soupeře.

50

Sepe se nepředvedl zrovna přesvědčivou rozehrávkou, neboť přihrávku zachytil Gómez. Ten centrem hledal na zadní tyči Corneliuse, pro kterého byla nabídka příliš vysoká.

49

Cornelius se po kontaktu s Ruiem svalil uvnitř šestnáctky k zemi, hlavní sudí mu ale tento teatrální pád nezbaštil. Pokutový kop se tak nepíská.

48

Koulibaly opět režíroval hru na vlastní polovině, jeho pas sice směřoval na Callejóna, španělský forvard si ale s touto prudkou přihrávkou nedokázal poradit.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nenabídl žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme velice vyrovnanou podívanou, přičemž si větší šance přichystala Neapol. Domácí hráči ale ani jednou nepřekonali Berishu,a na druhé straně se Atalanta nedostala k ničemu stoprocentnímu.

45

První poločas skončil.

44

Žlutou kartu dostává Tolói (Atalanta Bergamasca Calcio).

42

Slovenský reprezentační záložník Hamšík se chopil rozehrávky volného kopu z hlouby pole. Místo centrovaného balónu do šestnáctky, raději zvolil lehký dloubáček na Hysaje.

41

Žlutou kartu dostává Caldara (Atalanta Bergamasca Calcio).

40

Do dalšího zakončení se prodral Cornelius, který ale pálil z velmi ostrého úhlu. I tak jeho rána byla velmi nebezpečná, nakonec však minula prostor tří tyči.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli hlavní sudí také něco nastaví.

38

Poslední minuty patří hráčům Atalanty, kteří si začínají s míčem o poznání víc rozumět. Akce jsou vedeny spíše křídelním prostorem.

37

Tolói oslovil na levé straně aktivního Gosense, jenž s trochou štěstí prošel kolem napadajícího Hysaje. Hostující zadák posléze pouze přihrál zpět na Palomina.

36

Ounas si zpracovával míč zády k brance, napadající Caldara ho posléze obral o balón. Tento zisk míč ale k ničemu nevedl, akce totiž hodně rychle skončila.

35

Taktickým faulem si před malým momentem pomohl Caldara, jenž podržel soupeře. Hlavní sudí tento zákrok uviděl a odpískal faul.

34

Gosens načasoval svůj úprk po levé straně, načež zkoušel najít centrem Gómeze. Maličký forvard se protlačil k hlavičce, kterou musel Sepe vyrazit nad břevno.

33

Posléze to jeden z domácích fotbalistů zkoušel lišácky přes více než polovinu hřiště. Tento pokus o překvapení ale nevyšel, míč dopadl zhruba čtyři metry vedle.

32

32. Berisha měl velké štěstí.

32

Ani tohle nekončí brankou! Callejón naservíroval výborný míč na zadní tyč, kde ale Zieliński nedokázal překonat Berishu. Další stoprocentní šance Neapole.

31

Rui si nekomplikoval život a raději přihrál až k Sepemu. Domácí brankář posléze napodobil svého obranného kolegu a pouze roztáhl hru na pravou stranu.

30

Hra se nám přelévá z jedné strany na druhou, ani jedno z mužstev ale není schopno dojít až k pokutovému území. Sepe bude odkopávat od branky.

29

Ofsajd také na druhé straně. Koulibalyho dalekonosný pas směřoval na Callejóna, který taktéž neodhadl svůj náběh. Pomezní musel být znovu v akci.

28

Castagne na nic nečekal a okamžitě po zisku míče se snažil nastartovat Corneliuse. Dánský reprezentant to znovu přehnal s rychlostí náběhu a i tentokráte se nacházel v ofsajdu.

27

Žlutou kartu dostává Rog (SSC Neapol).

26

Na druhé straně si za obranu sebíhal Cristante, který byl zřejmě zaskočený, že se k němu balón nakonec dostal. Hostující záložník tak nedokázal kloudně zpracovat neposednou přihrávku.

25

Obrana Begama opět naprosto zaspala a věnovala spousta prostoru Ounasovi. Alžírský útočník zkoušel zakončit nůžkami, balón ale mířil daleko vedle tyče.

24

Rui přistoupil hodně rychle ke Castagnemu, který po pár krocích skončil na zemi. Hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře a Ounas se dostal ke střele, která vystoupala vysoko nad.

23

Na hrací ploše to začíná hodně vřít. Hlavní sudí musel udělit už dva žluté kartónky, v obou případech se jednalo o hodně ostré zákroky.

22

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, přičemž stále platí, že je stav bezbrankový. O něco více ze hry má Neapol, jenž při svých útočných choutkách využíva především Callejóna.

21

Žlutou kartu dostává Koulibaly (SSC Neapol).

20

Žlutou kartu dostává Freuler (Atalanta Bergamasca Calcio).

20

Jeden z domácích vyslal náramnou kolmici na Callejóna, který se natahoval po balónu. Rychlonohý křidelník ale ztrácel několik čísel a míč tak pouze proletěl kolem branky.

19

Cornelius si nyní absolutně neporozuměl s naběhnuvším Gosensem a balón poslal úplně do jiného prostoru. Atalanta se tak vrací zpět s nepořízenou.

18

Momentálně sledujeme nezáživnou pasáž utkání, která nenabízí nic moc zajímavého. Naopak je k vidění spousta nepřesností a také osobních soubojů.

17

K rozehrávce se postavil Diawara, jenž centroval zhruba ze čtyřiceti metrů. Ani tentokráte se ale jeho kolegové nedostali nejvýše do vzduchu.

16

Callejón si doslova vymodlil faul ve středu hřiště. Hlavní sudí dlouho váhal s odpískáním nedovoleného zákroku, nakonec ale po konzultaci nařídil volný kop.

15

Ani druhý rohový kop nedonutil Sepeho k žádnému zákroku, naopak se z následující akce vystavili hosté do ofsajdu. Za obranou se totiž nacházel forvard Cornelius.

14

Hned dva střelecké pokusy vyprodukovali hosté, přičemž se obrana Neapole nenacházela zrovna v dobrém rozpoložení. Ani jedno zakončení ale nedoletělo až k Sepemu.

13

Trochu kostrbatá akce v podání Atalanty nakonec znamenala první zakončení na Sepeho. De Roonova slabá střela byla ještě ztečována za brankovou čáru.

12

Neapol si přichystala druhý rohový kop, který byl rozehrán z pravé strany. Načechraný bochánek plachtil na malé vápno, kde ho opět odvrátila pozorná obrana.

11

Caldara musel hodně přidat na rychlosti, neboť se do velké šance řítil Zieliński. Hostující zadák nakonec předvedl náramný skluz, kterým srazil střelu.

10

Logicky tak následoval rohový kop, ze kterého ale nehrozilo žádné nebezpečí. Naopak se hosté v poklidu ubránili a v tuto chvíli jsou na útoční polovině.

9

9. Berisha vytasil důležitý zákrok.

9

Tak až nyní to Callejón zkusil přímo na bránu. Jeho střela mířila velmi dobře ke vzdálenější tyči, kam se dokázal vyšvihnout Berisha.

8

Na opačné straně hřiště to hosté zkoušeli přenesením těžiště hry na Gosense, kterému ale odskočil kulatý nesmysl až za autovou čáru.

7

Callejón si opět seběhl za obranu soupeře, nicméně ani tentokráte si neporadil s vracejícími se obránci. Ani z této akce tak není žádné zakončení.

6

Hrací předmět se posléze dostal až k Berishovi, který raději zvolil odkop na pravou stranu hrací plochy. Atalanta to v tuto chvíli zkouší středem.

5

Koulibalymu se podařilo dalekonosným pasem nalézt na hranici ofsajdu nachazejícího se Callejóna, který to ale nezkusil individuálně, ale pouze zpětně přihrával.

4

Tolói vhazoval od pravé autové čáry, svůj adresovaný míč ale hodil daleko od Castagneho. Místo kloudnější kombinace je tu odkop od domácí svatyně.

3

Do první šance se řítil Callejón, kterého ale velmi dobře stačil zastavit vracející se Caldara. Ten nejen, že zamezil střele, následně také vyvezl balón.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

SSC Neapol: Sepe – Hysaj, Chiriches, Koulibaly, Duarte – Rog, Diawara, Hamšík – Callejón, Ounas, Zieliński
Náhradníci: Rafael, Reina – Alan, Jorginho, Maggio, Scarf, Mertens, Leandrinho, Maksimović, Insigne, Albiol, Tonelli

Atalanta Bergamasca Calcio: Berisha – Tolói, Caldara, Palomino – Castagne, de Roon, Freuler, Gosens – Cristante – Cornelius, Gómez
Náhradníci: Masiello, Orsolini, Vido, Mancini, Petagna, Rossi, Haas, Hateboer, Spinazzola, Iličić, Schmidt, Gollini.
Atalanta Bergamasca Calcio

Atalanta Bergamo předváděla v uplynulé sezóně velmi slušné výkony, který jí vynesly až na čtvrtou příčku. Právě tato pozice znamenala účast ve skupinové fázi Evroské ligy, ze které tento celek postoupil z prvního místa. Co se týče letošního ročníku, tam je situace velmi podobná. Bergamo zatím okupuje devátou pozici, přičemž na vedoucí Neapol ztrácí už propastných jednadvacet bodů. Pro Atalantu se bude jednat taktéž o druhé představení v rámci italského poháru. Bergamo si totiž v prvním zápase poradilo se Sassuolem 2:1.
SSC Neapol

Fotbalisté Neapole předvádějí v letošním ročníku velmi sympatické výkony, který je vynesly až na samotný vrchol tabulky. Třetí největší město Itálie letos pocítilo hořkost porážky pouze v jediném případě, a to proti italskému vícemistrovi Juventusu. Právě tato ztráta nabídla turínskému velkoklubu šanci dotáhnout se na vedoucí příčku. Ve hře ale stále je milánský Inter, jenž se z třetí pozice dívá na vedoucí Neapol s šestibodovým rozestupem. Pro Neapol se jedná o druhé utkání v rámci domácího poháru, v tom prvním si totiž poradila s nevyzpytatelným Udinese 1:0.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italský pohár má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SSC Neapol a Atalanta Bergamasca Calcio.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

SSC Neapol – Atalanta Bergamo

1:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 84. Mertens – 51. Castagne, 81. Gómez

Karty:   21. Koulibaly (NEA), 27. Rog (NEA) – 20. Freuler (ABC), 41. Caldara (ABC), 44. Tolói (ABC)

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 9:13.

SSC Neapol: Sepe – Hysaj, Chiriches, Koulibaly, Duarte – Rog, Diawara, Hamšík – Callejón, Ounas, Zieliński
Náhradníci: Rafael, Reina – Alan, Jorginho, Maggio, Scarf, Mertens, Leandrinho, Maksimović, Insigne, Albiol, Tonelli

Atalanta Bergamo: Berisha – Tolói, Caldara, Palomino – Castagne, de Roon, Freuler, Gosens – Cristante – Cornelius, Gómez
Náhradníci: Masiello, Orsolini, Vido, Mancini, Petagna, Rossi, Haas, Hateboer, Spinazzola, Iličić, Schmidt, Gollini