Menu

Futbal

FA Cup

Liverpool FC – Everton FC

2:1

koniec (1:0)

05.01.2018, 20:55 • Anfield Road, Liverpool • 1/32 finále • Lukáš Podleśny (@LukasPodlesny) cz

Tipsport: 1.33 4.85 8.87

S konstatováním, že dnešní utkání na Anfield Road v Liverpoolu sledovalo 52 513 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou. (22:52:49)
Dnešní Merseyside derby je u konce a Liverpool se raduje z postupu do dalšího kola FA Cupu. Domácí se dostali do vedení po penaltě Jamese Milnera, avšak v 67. minutě se Gylfimu Sigurdssonovi podařilo vyrovnat. Vypadalo to na remízu a opakování na půdě Evertonu, nicméně to odmítl Virgil Van Dijk, který ve svém prvním utkání za Liverpool dokázal skórovat. V 84. minutě tak hlavou posunul The Reds přes městského rivala.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Domácí již úspěšně drží míč ve středu hřiště a nedovolují soupeři proniknutí do blízkosti Kariusovy brány.

90+2

Oxlade-Chamberlain si nachystal míč na levou nohu, avšak zakončení zpoza šestnáctky mu vůbec nesedlo. Míč zamířil výrazně mimo tři tyče.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty.

89

Hodně nepovedený centr z levé strany prolétl nad hlavami všech hráčů a skončil v zámezí. Navíc pak Kenny fauloval jednoho z protihráčů.

89

Kartónek žluté barvy ještě dostává Dominic Solanke (LIV).

88

Everton se maně snaží o nastěhování se na útočnou polovinu. Defenzíva domácích je momentálně velmi pozorná.

86

Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Jamie McCarthy, přichází Tom Davies.

84

84. Virgil VAN DIJK - 2:1

84

Liverpool právě vstřelil branku!
Domácí jdou zpět do vedení a může za to nejnovější posila The Reds. Dvakrát měl VIGRIL VAN DIJK velkou příležitost, když hlavičkoval po centru, dvakrát neuspěl. Nyní si ale počkal na skvělou přihrávku z rohového kopu, využil zaváhání nejistého Pickforda a posílá svého nového zaměstnavatele do vedení.

83

Domácí se v posledních minutách snaží dostat se k zakončení, které by vedlo k přímému ohrožení brankáře Pickforda. Zatím bez úspěchu.

82

Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Dominic Calvert-Lewn, přichází Oumar Niasse.

81

Dobrý centr prolétl až k Firminovi, který okamžitě sáhl k jedovaté střele na vzdálenější tyč. Míč byl ale před bránou odehrán jedním z obránců.

80

Poprvné se v ofenzívě předvedl Dominic Solanke. Mladý útočník si obře počínal na pravé straně, kde pro Liverpool vybojoval zajímavou standardku.

78

Nový kapitán Emre Can se dostal do těžké pozice, když měl proti sobě u brankové čáry dva hráče. Nakonec míč posunul jen do zámezí.

77

Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází James Milner, přichází Trent Alexander-Arnold.
Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Joe Gomez, přichází Dominic Solanke.

76

Defenzíva Liverpoolu si v pohodě poradila s centrovaným míčem a Lookman pak fauloval. Každopádně přichází další střídání domácích.

75

Hosté jsou při chuti a snaží se kombinovat na útočné polovině. Gomez si teď navíc pomohl nedovoleným způsobem.

73

Domácí ještě zahrávali rohový kop, ale po nepřesnostech šel míč daleko od brány Pickforda.

73

Prudký centr sice našel Van Dijkovu hlavu, ale od ní se míč dostal jen kamsi na střed šestnáctky. Tam byli v přesile obránci Evertonu.

72

Nedovolený zákrok soupeře si nyní vykoledoval Firmino. Liverpool bude rozehrávat poměrně daleko od Pickfordovy brány.

70

Adam Lallana pro dnešek končí a přepouští místo Georginiu Wijnaldumovi.

69

Liverpool okamžitě chystá své první střídání. Zatím ale kombinuje ve středu hřiště.

67

67. Gylfi SIGURDSSON - 1:1

67

Everton právě vstřelil branku!
Je vyrovnáno! Defenzíva Liveproolu si nyní nepočínala ideálně, když nestíhala bránit rychlý protiútok. Lookman míč zleva dostal ke spoluhráči, jenž míč jako na zlatém podnose předložil GYLFIMU SIGURDSSONOVI. Islanďan zvolil technické přízemní zakončení a to skončilo přesně u tyče!

66

Calvert-Lewin se v pokutovém území tlačil k hlavičce, avšak dobře bránící Gomez mu nedal dostatek prostoru. Dokonce je pískán faul prvního zmíněného.

64

Hosté nyní velmi dobře zatlačili na Gomeze, který se s míčem musel vrátit až na obrannou polovinu Liverpoolu a ve výsledku míč stejně posunul do zámezí.

63

63. Nadějná hlavička Van Dijka

63

Virgil Van Dijk se na Anfieldu mohl uvést ve velkém stylu. Skvělý centr přistál přesně na jeho hlavě, avšak nizozemský stoper míč usměrnil jen doprostřed brány. Tam byl připraven Pickford.

62

Krajní obránci Liverpoolu dnes hrají velmi kvalitní zápas. Gomez se nyní zapojil do ofenzívy a vykoledoval si nedovolený zákrok. Volný kop ve prospěch The Reds.

61

Everton přesunul hru na útočnou polovinu. Ani střídající Lookman však hru hostujícího celku zatím příliš neoživil.

60

Oxlade-Chamberlain dostal výbornou přihrávku do pokutového území, ale poté zprava ještě hledal lépe postaveného spoluhráče. Míč se stal kořistí hostující obrany.

60

Druhá žlutá karta zápasu. Po šlapáku na Milnerovu pravačku ji vidí Jamie McCarthy (EVE).

59

Skvěle hrající Robertson se zleva protáhl do pokutového území a z velkého úhlu nakonec dokázal prověřit brankáře Pickforda. Gólman Evertonu vytáhl dobrý zákrok.

57

Centrovaný míč z místa předchozího přestupku letěl přesně do Kariusových rukavic, avšak ten zaváhal a nakonec míč nedokázal zkrotit. Naštěstí pro domácí to Everton nevyužil.

56

Na Bolasieho rychlý manévr nyní nedokázal reagovat Milner, který proto sáhl k nedovolenému zákroku. Everton získává volný kop.

55

55. Lallana pohrdl velkou šancí

55

Obrovská šance Liverpoolu. Lallana byl vysunut kolmou přihrávkou, mohl postupovat sám na gólmana, ale nakonec trochu tísněn Jagielkou zakončoval zcela mimo tři tyče.

54

Výborný centr na vzdálenější tyč skončil u zcela osamoceného Gomeze. Mladý obránce Liverpoolu byl možná i zaskočen, že měl tolik prostoru a hlavičku vůbec nezvládl.

54

Zleva se do pokutového území Evertonu dostal Sadio Mané. Přízemní zakončení sice poslal jen do blokujícího Kennyho, ale domácí získali roh.

53

Hodně rychlou akci Liverpoolu teď Lallana vyřešil roztažením hry na rozběhnutého Robertsona, ale ten si míč příliš předkopl.

52

Je tady zmiňované střídání. Odpracováno má Wayne Rooney, na trávník míří Ademola Lookman.

51

Zatímco se domácí chystají k navázání hry vhazováním, chystá Everton první změnu v sestavě. Ta zřejmě přijde při prvním přerušení.

50

Vysoký centr od rohového praporku dopadl přesně na střed pokutového území, avšak defenzíva Liverpoolu si s trochou štěstí poradila.

49

Výborný centr teď předvedl Wayne Rooney. Přes Robertsona se k zakončení hlavou tlačil Calver-Lewin, avšak domácí obránce míč dokázal posunout na rohový kop.

48

Zprava se do pokutového území prodral Bolasie. Místo zakončení nebo přihrávky však skončil na trávníku, což vedlo ke ztrátě kotouče.

47

Emre Can byl u postranní čáry hodně dlouho otravován frustrovaným Rooneym. Anglický útočník si trochu řekl o žlutou kartu, nicméně ta už by pro něj byla druhou.

46

Oba celky jdou do druhé půle beze změn v sestavě. Úvod po přestávce je poněkud opatrný, hraje se především u poloviny hřiště.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 21:58.
Úvodních 45 minut zápasu je minulostí a spokojenější je zatím favorizovaný Liverpool. Domácí měli většinu času více ze hry a často drželi hru na útočné polovině. Everton se pokoušel hrozit především z rychlých protiútoků, nicméně pozorná obrana The Reds soupeře dosud nepustila k přesnější střele. Zatím jediný gólový moment přišel ve 35. minutě, kdy James Milner proměnil pokutový kop nařízený po faulu na Lallanu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Hodně velká nepřesnost v podání Rooneyho, který se marně snažil o posunutí míče k postranní čáře. Míč šel daleko mimo dosah všech Rooneyho spoluhráčů.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty.

44

Everton se nastěhoval na útočnou polovinu. Až do šestnáctky sice kombinace nevedla, avšak hosté již několik desítek vteřin zůstávají v blízkosti pokutového území.

43

Konečně se zase hraje. Liverpool hru navázal vhazováním, načež následoval solidní centr do pokutového území. Oxlade-Chamberlain se k míči neprodral.

41

Tak trochu kupodivu hlavní rozhodčí nesáhl k druhému karetnímu trestu zápasu. Vše je řešeno domluvami.

40

Pickford se po špatně malé domů dostal pod tlak a Holgate následně u postranní čáry prudce strčil do Firmina. První hlouček emocí je tady.

39

Domácí v klidu drží míč daleko od svého brankáře. Navíc se teď šikovně uvolnil Gomez, kterému ale vůbec nesedl centr do šestnáctky.

38

Liverpool se pokouší uklidnit evertonské snahy o rychlou reakci na úvodní branku a kombinuje na útočné polovině hřiště. Zatím bez výraznějšího posunu vpřed.

37

Rooney se v běhu pokusil prohnat kolem Firmina, avšak ten předvedl dobrý návrat a čistým skluzem hostujícího útočníka odzbrojil. Everton po chvíli získává vhazování.

35

35. James MILNER - 1:0

35

Liverpool právě vstřelil branku!
K exekuci pokutového kopu se podle očekávání postavil kapitán JAMES MILNER, který nevymýšlel nic světoborného, počkal si na mírný pohyb Pickforda a poslal míč doprostřed brány.

34

34. Penaltový faul na Lallanu

34

PENALTA! Adam Lallana se v pokutovém území prodíral přes Holgatea, který si ho přidržel a hlavní rozhodčí razantně ukázal na puntík!

33

Podruhé v utkání si Mané připravil míč na tvrdou střelu zpoza šestnáctky. Nyní už to vypadalo podstatně lépe, nicméně kulatý nástroj přeci jenom vylétl výrazně mimo.

32

Rychlonohý Calvert-Lewin byl osloven jedním ze spoluhráčů, avšak míč byl příliš dlouhý a Karius ho před soupeřem v pohodě odehrál do bezpečného prostoru.

31

Lallana teď nedokázal přesně přenést hru na Firmina. Brazilec musel couvat, otáčel se a míč se mu nakonec od hlavy odrazil za brankovou čáru.

30

Kolem půlhodiny hry se Liverpool ne a ne dostat k zakončení. Naopak je to spíše Everton, který se častěji snaží o pronikání na útočnou polovinu.

29

Bolasie si s Robertsonem zatím vůbec neví rady. Nyní s mladým obráncem The Reds prohrál rychlostní souboj, po kterém si Karius může připravit odkop.

28

Nepřesnost na pravé straně Liverpoolu. Domácí u poloviny hřiště získali jen vhazování a záhy poté míč doslova darovali soupeři.

27

Robertson odhlavičkoval prudký centr na bližší tyč, nicméně míč poslal pouze k Martinovi. Ten se opřel do střely zpoza šestnáctky, avšak ohrozil tak maximálně diváky za Kariusovou bránou.

27

Hosté to na útočné polovině neudělali vůbec špatně. Bolasie měl dvakrát možnost centru do pokutového území, ale v obou případech si poradila obrana Livepoolu. Následovat bude roh.

25

James Milner se na levé straně šestnáctky výborně opřel do těžkého zakončení. Gomezův centr sice dokázal trefit, ale razantní zakončení prolétlo jen kolem Lallany a šlo mimo tři tyče.

24

Znovu je to Robertson, kdo likviduje ofenzívu Evvertonu. Když si totiž postrčil míč po lajně, byl faulován důrazným McCarthym.

23

Virgil Van Dijk si počínal jistě, když předskočil Calvert-Lewina a odehrál míč do bezpečí. Everton ale naváže hru vhazováním.

22

Bolasieho souhra s Calver-Lewinem nepřinesla nic zajímavého a pozor tak musela dávat defenzíva Evertonu. Oxlade-Chamberlain však přízemní střelou trefil jen blokujícího soupeře.

21

Až nyní to z pravé strany zkusil Kenny. Tomu však vystavil stopku pozorný Robertson, který sáhl k přesnému a čistému obrannému zákroku.

20

Everton nyní kombinuje u poloviny hřiště a drží soupeře v šachu. Jenže nějaký posun směrem ke Koriusově bráně se nekoná.

18

Kombinace domácího celku sice většinou vede k přiblížení se k pokutovému území, avšak tam v drtivé většině končí. Nějaké přesnější zakončení zatím nepřichází.

17

Calvert-Lewin si příliš pomáhal rukama, když se chtěl dostat před dvojici Van Dijk – Robertson. Výsledkem byl nedovolený zákrok na nejnovější posilu The Reds, Virgila Van Dijka.

16

Oxlade-Chamberlain se po delší době pokusil zapojit do kombinace. Jenže přihrávka na pravou stranu byla příliš rychlá a bývalý ofenzivní hráč Arsenalu ji nestihl.

15

Na polovině hřiště byl nedovoleným způsobem zastaven Mané, který rychle roztahoval hru na pravou stranu. Provinil se McCarthy, tudíž se bude kopat proti Evertonu.

14

Mané to na nějakých třiceti metrech od brány neudělal špatně, když si nachystal míč na technické zakončení. To sice přišlo, ale míč rotoval znovu hodně daleko od Pickforda.

13

Domácí už se zase snaží prodrat k přímému ohrožení Pickforda. Souhra kousek za pokutovým územím však zaskřípala a po Canově nepřesnosti jde míč až k polovině.

12

Emre Can se odhodlal k zakončení zpoza šestnáctky. Jenže míč mu na kopačku vůbec nesedl a zamířil hodně daleko od Pickfordovy brány.

11

Aktivní Bolasie se po kombinaci se Schneiderlinem dostal k finálnímu centru do pokutového území. Skákvaý míč se však stal kořistí Lorise Kariuse.

10

Bolasie si na straně znovu příliš neporadil s Robertsonem, který se mu dobře postavil do cesty a vykoledoval si nedovolený zákrok. Liverpool nakonec dostává výhodu.

9

Naprosto bez problémů Liverpool ubránil standardní situaci Evertonu a donutil hosty k dlouhé malé domů. Pickford pak pokazil daleký odkop.

8

Robertson se sice hodně zlobí, avšak po jeho souboji s Bolasiem je asistentem rozhodčího nařízen rohový kop ve prospěch Evertonu.

7

Hodně tvrdě teď Gomeze skluzem podťal Wayne Rooney (EVE). Hlavní rozhodčí poprvé tasí žlutou kartu.

6

Virgil Van Dijk nyní trochu přitvrdil, avšak nepočínal si nedovoleně. Liverpool se pomalu dostává zpět na útočnou polovinu.

5

Až nyní se v útoku připomněli také hosté. Bolasie si na levé straně šikovně obhodil Virgila Van Dijka, nicméně v pokutovém území ho čistým způsobem pohlídal Robertson.

4

Domácí mají od začátku zápasu více ze hry a svého městského rivala momentálně vůbec nepouštějí k míči.

3

Oxlade-Chamberlain potáhl míč zprava až na hranici pokutového území. Následně se pokusil prostrčit kulatý předmět do šestnáctky, avšak celá akce se přesunula až k rohovému praporku. Everton bude vhazovat.

2

Joel Matip se pokusil o dlouhé přenesení míče na levou stranu. Rozběhnutého spoluhráče však příliš dlouhým centrem nenašel.

1

Velmi rychle po úvodním výkopu soupeře se k míči dostali fotbalisté Liverpoolu. Po faulu na Fimina se však bude rozehrávat zhruba od poloviny hřiště.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Liverpool FC: Karius – Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson – Can, Lallana, Milner (C) – Mané, Firmino, Oxlade-Chamberlain
Náhradníci: Ward – Wijnaldum, Lovren, Klavan, Ings, Solanke, Alexander-Arnold

Everton FC: Pickford – Kenny, Holgate, Jagielka (C), Martina – McCarthy, Schneiderlin – Sigurdsson, Rooney, Bolasie – Calvert-Lewin
Náhradníci: Robles – Williams, Niasse, Davies, Vlašić, Loookman, Baningime

Rozhodčí: Madley – Perry, Holmes.
POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

10.12.2017 Liverpool – Everton 1:1
1.4.2017 Liverpool – Everton 3:1
19.12.2016 Everton – Liverpool 0:1
20.4.2016 Liverpool – Everton 4:0
4.10.2015 Everton – Liverpool 1:1
EVERTON FC

Na rozdíl od svého rivala se Everton v dosavadním ročníku spíše trápí. Aktuálně je totiž až na deváté pozici Premier League a v posledních čtyřech utkáních nezaznamenal ani jedno vítězství. V prosinci se sice začalo blýskat a lepší časy, nicméně přelom roku Everton absolvoval s jednou vstřelenou brankou ve čtyřech zápasech. Navíc na Anfield Road hosté nevyhrál od roku 1999!

Stejně jako Liverpool se Everton do dnešního 1/32 finále dostal po dvou volných kolech.

Posledních pět utkání

1.1.2018 Everton – Man. United 0:2
30.12.2017 Bournemouth – Everton 2:1
26.12.2017 West Brom – Everton 0:0
23.12.2017 Everton – Chelsea 0:0
18.12.2017 Everton – Swansea 3:1
LIVERPOOL FC

Domácí fotbalisté dnes budou v roli favorita. V anglické Premier League se totiž drží na čtvrtém místě, přičemž jen tři body je dělí od druhé pozice. Navíc se v případě Liverpoolu jedná o druhý nejofenzivnější celek ligy a na domácí půdě The Reds inkasovali jen čtyři góly v jedenácti ligových zápasech. Navíc Liverpool neprohrál v šestnácti po sobě jdoucích zápasech a na Anfield Road v letošní sezóně bodoval ve všech utkáních.

Do dnešního 1/32 finále FA Cupu se svěřenci Jürgena Kloppa dostali díky dvěma volným losům.

Posledních pět zápasů

1.1.2018 Burnley – Liverpool 1:2
30.12.2017 Liverpool – Leicester 2:1
26.12.2017 Liverpool – Swansea 5:0
22.12.2017 Arsenal – Liverpool 3:3
17.12.2017 Bournemouth – Liverpool 0:4
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:55.

Liverpool FC – Everton FC

2:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 35. Milner (pen.), 84. Van Dijk – 67. Sigurdsson

Karty:   89. Solanke (LIV) – 7. Rooney (EVE), 60. McCarthy (EVE)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 8:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:16.

Liverpool FC: Karius – Gomez (77. Solanke), Matip, Van Dijk, Robertson – Can (C), Lallana (70. Wijnaldum), Milner (C) (77. Alexander-Arnold) – Mané, Firmino, Oxlade-Chamberlain
Náhradníci: Ward – Wijnaldum, Lovren, Klavan, Ings, Solanke, Alexander-Arnold

Everton FC: Pickford – Kenny, Holgate, Jagielka (C), Martina – McCarthy (86. Davies), Schneiderlin – Sigurdsson, Rooney (52. Lookman), Bolasie – Calvert-Lewin (82. Niasse)
Náhradníci: Robles – Williams, Niasse, Davies, Vlašić, Lookman, Baningime

Rozhodca: Madley – Perry, Holmes

Diváci: 52 513