Menu

Futbal

Francúzsky pohár

Stade Rennes – Paríž Saint-Germain

1:6

koniec (0:4)

07.01.2018, 21:00 • Roazhon Park, Rennes • 1/32 finále • David Suchý cz

Tipsport: 11.7 7.28 1.2

Držení míče: 37 % : 63 %.
Střely na branku: 4:14. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:15. (22:48:47)
Je konec! Paris Saint-Germain naprosto ovládlo toto utkání a svému soupeři nasázelo hned šest branek. Rozdíl ve skóre mohl být ještě daleko větší, nicméně několikrát se předvedl také Diallo. Domácí hráči stačili reagovat pouze jednou brankou, na pokutový kop byl Trapp krátký.

90

Konec zápasu.

89

Hosté jsou už opět kolem pokutového území a obrana soupeře má najednou velké starosti. Diallo ale zatím zasahovat nemusel.

85

Mbappé pelášil za kýženým hattrickem, v cestě mu ale stál připravený Diallo. Ten jeho prudkou ránu schoval do své náruče.

84

Tak ani teď se Trapp nikterak nezapotil a i díky svým spoluhráčům nemusel vytasit žádný zákrok. Ochozy stadionu se pomalu začínají vyprazdňovat.

83

Střídající Amalfitano dokázal u levé postranní čáry vybojovat standardní situaci. Tu patrně rozehraje jeho kolega z útoku Mubele.

82

Momentálně sledujeme poklidnou pasáž, která nenabízí nic převratného. Oba celky zřejmě už pochopily, že o osudu zápasu už je rozhodnuto.

81

Časomíra se nám dostala do závěrečné desetiminutovky a s velkou jistotou se postupujícím stane Paris Saint-Germain. Domácí budou rádi, když nedostanou další branky.

80

Kdepak, ani tentokráte to nevyšlo. Bývalý hráč Barcelony parádně obstřeloval zeď, jenomže jeho pokus doplachtil těsně vedle šibenice.

79

Neymar si zopakuje standardku. Brazilec opět zaměstnal obranu, která si s ním nevěděla rady a pouze ho před vápnem skopla k zemi.

78

Už sedm branek přichystali dnešní aktéři fanouškům, přičemž stále do konce zápasu zbývá spousta času. Podaří se jednomu z celků ještě vsítit branku?

77

Zajímavý fakt obsahuje dnešní utkání. Do něj totiž na pár minut naskočil Motta, který během svého krátkého pobytu zavinil pokutový kop. Zkušený středopolař byl zřejmě vinnou zranění posléze vystřídán.

76

76. MBAPPÉ - 1:6

76

Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
Rázem je to o pět branek! Pařížané totiž podnikli další rychlý kontr, aktivní Di María poslal lahůdkovou přihrávku před prázdnou bránu KYLIANU MBAPPÉMU, který se ani tentokráte nemýlil.

75

Ihned z rozehrávky zkusil své štěstí aktivní Mubele, jenž pálil zhruba ze třiceti metrů. Do dráhy letu míče se ale postavil Silva.

74

74. Di MARÍA - 1:5

74

Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
Hosté si berou zpět svoje čtyřbrankové vedení! Trestuhodně spousta prostoru měl za pokutovým územím ÁNGEL DI MARÍA, který parádní ránou k tyči překonal Dialla.

73

Rennes si přichystalo další rohový kop, který kupodivu znamenal také další zakončení. To proběhlo z prostoru přední tyče, Trapp byl ale včas na svém místě.

72

Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Bourigeaud, přichází Sarr.
Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Khazri, přichází Amalfitano.

71

Do konce utkání zbývá už jen něco málo přes dvacet minut. Vypadá to, že se domácí konečně herně zvedli, i tak mají před sebou složitý úkol.

70

Právě Neymar si vzal na starost i následnou rozehrávku a vymyslel to opravdu parádně. Jeho projektil ale zastavila až branková konstrukce.

70

Po delší době se nám připomněl nenápadný Neymar, jenž opět rozkmital své nohy a před vápnem vybojoval přímý kop. Provinil se předchozí úspěšný střelec Bourigeaud.

69

Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Motta, přichází Nkunku.

69

Fanoušci se dočkali i první branky ve druhém poločase a konečně se prosadil také domácí celek. Ten bude muset stále ještě vstřelit tři branky.

68

Khazri si seběhl daleko od pokutového území a jeho kolega mu adresoval přihrávka. Ihned poté následovala nahrávka k půlící čáře.

67

67. BOURIGEAUD - 1:4

67

Rennes právě vstřelilo branku!
Je sníženo! K exekuci pokutového kopu se postavil BENJAMIN BOURIGEAUD, který s trochou štěstí propálil Trappa.

67

Je tu pokutový kop pro Stade Rennes!

66

Danze pronikl po pravém křídle, v šestnáctce položil na zem Berchicheho a poté vypálil. Hostující brankář se opět nenechal zaskočit a vyrazil tuto střelu.

65

Nyní to Alves zřejmě trochu překombinoval a místo zakončení je výsledkem zbytečná ztráta míče. PSG si tento zápas užívá, situace se snaží za každou cenu šperkovat.

64

Ihned po svém příchodu na zelený pažit se Draxler dostal do velké šance, přičemž mu stačilo procedit míč do prázdné brány. Hostující hráč byl ale na poslední chvíli zakřižován.

63

Máme za sebou více než hodinu hry a stále to vypadá, že PSG si s přehledem pohlídá postup. Rennes ale začíná pořádně vystrkávat růžky.

62

Ze střední vzdálenosti to před chvílí zkoušel Gelin, domácí záložník sice nemířil zle, jeho pokus ale zachytil do náruče pozorný Trapp.

61

Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Verratti, přichází Motta.
Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Rabiot, přichází Draxler.

60

Postupem času se začínají objevovat také skulinky v obraně PSG. Tu před malým momentem mohl potrestat Mubele, jeho pokus ale mířil vedle brány.

59

Už, už to vypadalo, že Mbappé opět poběží sám na brankáře, i tentokráte ale výborně zafungovala obrana, která vystavila soupeře do ofsajdu.

58

Ve druhém poločase sledujeme o poznání vyrovnanější partii. Pařížané trochu zanevřeli na útočení a v současné době se soustředí na organizovanou defenzívu.

57

57. Mubele selhal v šanci.

57

Zničehonic se do velké šance dostal Mubele, který sice překonal Trappa, míč ale putoval těsně vedle tyče. Domácí byli blízko kontaktní brance.

56

Ihned po zisku míče chtěl Di María oslovit svého útočného parťáka Mbappého, kterému k zachycení balónu chyběl zhruba krok.

55

Khazri se obtočil kolem Berchicheho, který jeho manévr nedokázal zachytit. I tak se domácí forvard daleko nedostal, neboť obrana soupeř zatím funguje na jedničku.

54

Své rychlé končetiny před malým momentem nastartoval Mbappé, nicméně včas ho dokázal zakřižovat Gnagnon. Domácí obránce razantně odklidil balón.

53

Velezkušený Alves se rozhodl uklidnit hru a v současné době je k vidění poklidná kombinační hra u středového kruhu. Domácí napadají rozehrávku.

52

Trochu ukvapeně to z vlastní poloviny zamýšlel Kimpembe, který chtěl razantní kolmicí překvapit obranu soupeře. Ta tento úmysl ale hravě přečetla.

51

Až o necelou minutu byl Trapp přinucen k vážnějšímu zákroku, ukrytou ránu ale s přehledem zneškodnil. Na druhé straně nevyšla Neymarovi přihrávka na Rabiota.

50

Logicky tak následoval rohový kop, který ale opět nepřinutil Trappa k sebemenšímu zákroku. Rennes ale začali druhý poločas aktivněji.

49

Na opačné straně podklouzl v souboji jeden na jednoho Alves a Mubele se tak dostal do šestnáctky. Tam svojí střílenou nabídku poslal pouze do nohy soupeře.

48

Mbappé zkoušel zpětnou přihrávkou ještě nalézt Neymara, na poslední chvíli ale zaskočil Mexer, jenž tuto nabídku srazil do zámezí.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali tentokráte na starosti domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Lea-Siliki, přichází Llamas.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, na který by domácí určitě chtěli zapomenout. Pařížané si totiž se svým soupeřem dělali, co jen chtěli a výsledkem jsou zatím čtyři přesné trefy. Rozdíl ve skóre ale mohl být daleko větší, Rennes ale několikrát podržel brankář Diallo.

45

První poločas skončil.

44

Na opačné straně to Mubele zkoušel teatrálním pádem uvnitř pokutového území, rozhodčí mu ale tento pád nezbaštil. Pokutový kop se tak konat nebude.

43

43. NEYMAR - 0:4

43

Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
Neskutečný protiútok hostů končí další brankou! Domácí zahrávali rohový kop, po něm ale Neymar rozjel útočnou akci. Před šestnáctkou přišla přihrávka na Di Maríu, který ještě oslovil na zadní tyči Mbappého. Talentovaný útočník ale vrátil zpět na nohu NEYMARA, který to už měl snadné.

42

Hrací předmět je v tuto chvíli na obranné polovině Rennes, které stále nemůže najít skulinku v obraně. Momentálně to zkouší Gelin.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli sudí také něco nastaví.

38

Po hodně dlouhé době se Rennes dostalo k souvislejší práci s kulatým nesmyslem. Khazri chtěl z půlící čáry překvapit Trappa, jeho pokus ale byl hodně nepovedený.

37

Odpovědnost z přímého kopu na sebe pochopitelně vzal sám faulovaný, tedy Neymar, jehož obstřel velmi dobře zpacifikoval brankář Diallo.

36

Letní posila z Barcelony opět zaměstnala početnou skupinku protihráčů, která jeho driblink ukončila za cenu nedovoleného zákroku.

35

Jestliže si někdo myslel, že PSG rázem uklidní hru, tak byl na omylu. Hosté opět pomýšlí na další branku a obrana soupeře tak musí být v permanenci.

34

Neymar opět vtrhl za záda domácí obrany, která evidentně nestíhala. Brazilec chtěl po sólovém úprku zakončit mezi nohama Dialla, jenomže domácí brankář vytáhl důležitý zákrok.

33

Do palebné pozice se rázem dostal nikým neatakovaný Lo Celso, kterému ale sjel balón na vnější nárt a následně míč doputoval daleko od branky.

32

Akce PSG ale končí, neboť to s agresivitou přehnal právě Mbappé. Hostující mladíček šel do souboje rukama napřed, což odhalil také sudí.

31

Mbappé převzal přihrávku na hranici ofsajdu, posléze se protáhl kolem stojícího Bensebainiho a razantní přízemní střelou prověřil pozornost Dialla.

30

Mubele se dostal kolem napadajícího Alvese, následně mu ale cestu zkřížil Verratti. Domácí křídelník tak musel najít jinou cestičku, díky které se dostal zpět k půlící čáře.

29

Nezaujatý fanoušek musí být s dosavadním vývojem utkání jednoznačně spokojený. Pařížané si totiž vytvářejí řadu příležitostí a jen pořádnou dávkou štěstí domácí neprohrávají větším rozdílem.

28

Následně se k zakončení z pravé strany dostal Di María, jehož dělovku Diallo nedokázal zkrotit. S dorážku byl připravený Mbappé, který se ale nacházel v ofsajdu. Branka tak neplatí.

27

Málem jsme se dočkali čtvrté branky! Obrana tak dlouho ustupovala před Neymarem, který si navedl míč na pravou nohu a proti jeho ráně se velmi dobře předvedl Diallo.

26

Domácí chtěli ihned po rozehrávce vstřelit kontaktní branku, přízemní centr ale srazil do zámezí Kimpembe. Rennes si přichystalo rohový kop.

25

Domácí obrana je jednoznačně na ručník. Soupeř si s nimi zatím děla, co jen chce a jestliže to takhle půjde dále, čeká Rennes pořádný příděl.

24

24. Di MARÍA - 0:3

24

Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
Tohle zavání debaklem! Berchiche načasoval fantastickou přihrávku přesně k naběhnuvšímu ÁNGELU DI MARÍOVI, který se ve vyložené šanci nemýlil.

24

Ndombe přiťukl Khazrimu, který toho u brankové čáry příliš nevymyslel. Místo toho následovala ztráta míče, avšak domácí se k balónu rychle vrátili.

23

Tohle je přehlídka vyložených šancí! Di María nalezl milimetrovou přihrávkou Neymara, který z první rozezvučel horní konstrukci.

22

Z levé strany zkoušel do malého vápna poslat ostrý centr Bensebaini, jeho nabídku ale odkopl razantně do zámezí pozorný zadák Silva.

21

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nabídla rovnou dvě branky. O obě se postarali hosté, jenž jednoznačně udávají tempo zápasu.

20

Tam byla ale početná skupinka hráčů v opačných dresech a akce tak brzy skončila. Navíc se dalším faulem provinil středopolař Verratti.

19

S míčem si zahrál také hostující brankář, který místo odkopu od branky zvolil rozehrávku po zemi. Jeho spoluhráči to následně zkoušejí křídelním prostorem.

18

Na hřišti je v tuto chvíli zcela patrné, kdo je favorit zápasu. PSG dokázalo v úvodní dvacetiminutovce vstřelit už dvě branky a postup mají na dosah.

17

17. NEYMAR - 0:2

17

Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
Je tu další branka v domácí síti! Hosté na malém vápně tak dlouho šperkovali celou situaci, až se k míči dostal NEYMAR, který propálil Dialla.

17

Verrattimu se sice nepodařil odzbrojit agilního Khazriho, to se ale poté povedlo jeho kolegovi. Je tak pískán útočný faul domácího forvarda.

16

Při předchozí akci se hosté vystavili do ofsajdu, to ale nemuselo tolik vadit. S další akcí totiž pádil vpřed Lo Celso, kterého fantasticky vychytal Diallo.

15

A netrvalo dlouho a hlavní sudí musel opět pískat. Tentokráte se přílišnou agresivitou prezentoval Silva, jenž stáhl k zemi unikajícího Khazriho.

14

Mbappé se opět uvolňoval na hranici pokutového území, odkud chtěl ještě vyšperkovat pozici pro Di Maríu. Bývalý hráč madridského Realu ale nezalepil skákající přihrávku.

13

Od úvodních minut sledujeme hodně ofenzivní podívanou, přičemž se oba celky snaží o rychlé vedení svých akcí. Úspěšnější jsou ale zatím hosté.

12

Rabiot nepřesně přihrával na Silvu, který se musel pro hrací předmět vrátit až na obrannou polovinu. Pařížané to v tuto chvíli zkoušejí po levé straně.

11

Ani po vstřelené brance se obrázek hry příliš nemění. Nyní ale Alvesovi odskočil balón od kopačky a následně se prezentoval nedovoleným zákrokem.

10

Na úvodní branku tohoto klání jsme tak nemuseli dlouho čekat, hosté sice neproměnili úvodní šanci, nicméně ta druhá už byla využita.

9

9. MBAPPÉ - 0:1

9

Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
Hosté se dostávají do vedení! Silva narýsoval lukrativní kolmici na KYLIANA MBAPPÉHO, který tváří v tvář Diallovi zamířil k bližší tyči.

9

Berchiche pokračoval v tandemu s Neymarem, načež druhý jmenovaný to zkoušel individuálním průnikem. Početná skupinka domácích ho ale obrala o balón.

8

8. Mbappé selhal v šanci.

8

Neymarovo přenesení hry našlo nohu Alvese, který ihned cpal balón pod sebe. Tam číhal připravený Mbappé, jenž ve stoprocentní šanci přestřelil.

7

Khazri dokázal přenést hru na pravou stranu na Bourigeauda, který podle výroku sudího nebyl faulovaný. Hra tak pokračuje dále, momentálně hraje s míčem Diallo.

6

Neymar zkoušel kolmicí za obranu nalézt svého útočného parťáka Mbappého, který se ale hnul špatným směrem. Aut pro domácí mužstvo.

5

Hned v úvodu se nám předvedl technicky velmi dobře vybavený Neymar, jenž obalamutil Lea Silikiho. Ten Brazilce poté pouze zatáhl za dres.

4

Na útočnou polovinu se podívalo také Rennes. Domácí to zkoušeli po pravé straně, přičemž se zdálo, že se jako poslední dotkl míče Kimpembe. Bude se ale vykopávat od branky.

3

PSG začalo toto klání hodně poklidnou kombinací na vlastní polovině, přičemž si míče užila snad kompletní jedenáctka. Posléze Mbappé centroval pouze k Diallovi.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Stade Rennes FC: Diallo – Danzé (C), Gnagnon, Mexer, Bensebiani – Gélin – Bourigeaud, Lea-Siliki, André, Mubele – Khazri
Náhradníci: Koubek, Amalfitano, Afonso, Hunou, Sarr, Brandon, Maouassa

Paris Saint-Germain FC: Trapp – Alves, Silva, Kimpembe – Berchiche – Veratti, Lo Celso, Rabiot – Di María, Mbappé, Neymar
Náhradníci: Areola – Motta, Meunier, Nsoki, Marquinhos, Draxler, Nkunku.
Stade Rennes FC

Ani domácí celek si v Ligue 1 nevede zle. Vždyť se nachází na devátém místě tabulky, když získal pětadvacet bodů. Ovšem v posledních třech utkáních získalo Rennes pouhý bod. Nejlepším střelcem týmu je Wahbi Khazri, jenž vsítil šest branek. Ex-sparťanský brankář v domácích barvách Tomáš Koubek bude tedy čelit nejlepšímu útoku ve Francii. Také pro Rennes je to premiérový vstup do Coupe de France.
Paris Saint-Germain FC

PSG v francouzské Ligue 1 vládne, když už posbíralo padesát bodů a na čele tabulky si vybudovalo devíti bodový náskok před Monacem a Lyonem. Dnes hostující celek odešel poražen pouze jednou a v devatenácti kolech ztratil pouze sedm bodů. Nejlepším střelcem týmu je Edinson Cavani, jenž se prosadil již devatenáctkrát. Pro tým z hlavního města je to v letošní sezóně premiérový start v Coupe de France.
Vítám vás u francouzského poháru, jenž má na programu zajímavé střetnutí. Obrovský favorit na trofej Paris Saint-Germain FC vyzve na hřišti soupeře Stade Rennes FC.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Stade Rennes – Paríž Saint-Germain

1:6

koniec (0:4)

Späť na online

Góly: 67. Bourigeaud (pen.) – 9. Mbappé, 17. Neymar, 24. Di María, 43. Neymar, 74. Di María, 76. Mbappé

Držení míče: 37 % : 63 %.
Střely na branku: 4:14. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:15.

Stade Rennes: Diallo – Danzé (C), Gnagnon, Mexer, Bensebiani – Gélin – Bourigeaud, Lea-Siliki, André, Mubele – Khazri
Náhradníci: Koubek, Amalfitano, Afonso, Hunou, Sarr, Brandon, Maouassa

Paríž Saint-Germain: Trapp – Alves, Silva, Kimpembe – Berchiche – Verratti, Lo Celso, Rabiot – Di María, Mbappé, Neymar
Náhradníci: Areola – Motta, Meunier, Nsoki, Marquinhos, Draxler, Nkunku