Menu

Hokej

NHL

Boston Bruins – New Jersey Devils

3:2

koniec (0:0, 3:2, 0:0)

24.01.2018, 01:05 • TD Garden, Boston • Vojtěch Balon (@VojtaBalon) cz

Tipsport: 1.7 4.19 4.38

Dobrou noc a brzy na počtenou. (03:57:40)
TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

1. Tuukka Rask (BOS) 37 zák., 2 góly, úsp. 94,9 %
2. Brad Marchand (BOS) 1+1
3. Damon Severson (NJD) 1+0
ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

David Pastrňák (BOS) 0+1, +0, 1 střela, čas na ledě 16:16
David Krejčí (BOS) 0+0, +0, 2 střely, čas na ledě 17:14
Zdeno Chára (BOS) 0+0, +0, 3 střely, čas na ledě 23:16
Pavel Zacha (NJD) 0+1, +1, 0 střel, čas na ledě 17:07
Brad Marchand ještě v samotném závěru poslal puk do prázdné branky Devils, kotouč ale překročil brankovou čáru až po vypršení času. O osudu tohoto utkání rozhodla druhá třetina, v níž padlo všech pět gólů. New Jersey sice dvakrát vedlo, domácí ale v obou případech těsné manko rychle smazali a v poslední minutě prostřední části poslal domácí do vedení Brad Marchand. K vidění dnes bylo pár kuriózních situací, například zhruba čtvrthodinovou pauzu vynucenou poruchou časomíry.

Konec zápasu.

59:28

Patrice Bergeron se ze středního pásma pokusil poslat puk do prázdné branky, nakonec ale těsně minul! Bruins tak bylo odpískáno zakázané uvolnění.

59:15

Ofsajd a v něm Kyle Palmieri, v probíhající poslední minutě třetí třetiny se bude vhazovat ve středním pásmu.

58:57

Přesilovka Devils je u konce. Ken Appleby míří na střídačku, hosté to v poslední minutě zkusí v šesti!

58:03

Ve vlastním oslabení se vydal kupředu Marchand, který ale z levéhi kruhu na připraveného Applebyho nevyzrál. Brad Marchand se po přerušení hry srazil s Marcusem Johanssonem a ten vypadá značně otřesen...

57:41

Palmierimu sjel na modré čáře puk z hokejky a skončil až ve středním pásmu, hosté tak musejí vyklidit vydobyté pozice v útočné třetiny.

56:58

Sami Vatanen se už během této přesilovky dostal ke dvěma střeleckým pokusům, navzdory clonícímu Boyleovi měl ale Rask dobrý výhled a v obou případech to zvládl.

56:12

Adam McQuaid (BOS) půjde pykat na dvě minuty za nedovolené bránění, hosté tak budou mít příležitost vyrovnat v přesilové hře.

55:37

Sean Kuraly získal puk na vlastní modré a vydal se do rychlého protiútoku, který nakonec zakončil střelou z levého kruhu, Ken Appleby si ale dokázal poradit.

54:42

Marcus Johansson se rozjel na pravém křídle a přesprintoval Cháru, poté jej ale kotouč neposlechl a sjel mu z čepele.

53:45

Tísněný Spooner vrátil puk Millerovi, bostonští hokejisté v této fázi zápasu především nechtějí udělat chybu.

52:49

Marchand se v dobré palebné pozici ještě rozhodl přihrávat a jeho pas byl takříkajíc na nikoho, k puku se ale poté ještě dostal David Pastrňák.

51:57

Staňte se fanoušky NHL.cz!

51:57

Už se hraje dlouho bez přerušení a na ledě se vlastně nic zajímavého neděje, čas ve třetí třetině rychle ubíhá.

51:10

Spooner podklouzl ve vlastním pásmu, hosté toho ale nedokázali využít a nyní musejí zakládat další akci z hloubi vlastní třetiny.

50:19

Chárova střela od modré trefila nohy Zajace, načež svěřenci Johna Hynese vytlačili černou pryž alespoň do středního pásma.

49:38

Hra byla po delší době přerušena a následovat bude další komerční přestávka.

48:45

Backes u hrazení obral o puk rozehrávajícího Bena Lovejoye, který poté vybojoval kotouč zpět, načež ho ovšem poslal na zakázané uvolnění.

48:17

Miles Wood z ostrého úhlu nahodil puk na brankáře Bruins, který tentokrát předvedl vcelku nejistý zákrok, nakonec to ale stačilo.

47:33

Obránce Damon Severson se dostal do samostatného úniku, Raska ale ze stoprocentní pozice nepropálil a gólman Bruins zastavil i jeho následnou dorážku!

46:51

Andy Greene ještě obětavým způsobem udržel puk v útočném pásmu, poté jej ale černá pryž neposlechla a Pastrňák ji dostal až na opačný konec hřiště.

45:53

Po Lovejoyově střele z pravé strany vznikl před Raskem krátký závar, nikdo v bílém dresu se ale nedostal k dorážce.

44:58

Třetí třetina zatím kdovíjaký hokej nenabízí, oproti prostřední dvacetiminutovce si obě mužstva mnohem pečlivěji hlídají zadní vrátka.

44:11

Will Butcher nabral rychlost ve středním pásmu, poté ale jen nahodil puk směrem k Raskovi a odjel střídat.

43:04

Tuukka Rask měl pořádně zakrytý výhled, pokus veterána Boylea od modré ale přesto dokázal polapit a přerušil hru.

42:26

Sean Kuraly vystřelil od pravého hrazení, na Applebyho si ale nepřišel. Domácí se snaží proti trojce New Jersey střílet doslova ze všech pozic.

41:30

Riley Nash s Davidem Backesem se dostali jen do středního pásma, poté se ale vydali napadat rozehrávku Devils a nakonec se dostali ke kotouči v útočné třetině.

40:24

Další nepěkné obrázky. Devin Berg upadl po kontaktu s Pastrňákem u hrazení a čárový arbitr vypadá otřeseně, doufejme, že bude v pořádku.

40:01

Komplikace pro Devils. Cory Schneider o druhé přestávce kvůli zranění v dolní části těla odstoupil a protože je zraněný i tradiční náhradník Kinkaid, do hry se dostává trojka Ken Appleby.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně ve 3:12.
Ve druhé třetině jsme se už gólů dočkali, červené světlo se rozsvítilo hned pětkrát. Devils byli stejně jako v první třetině mírně aktivnějším týmem, na góly Wooda i Seversona ale domácí v obou případech přispěchali s rychlou odpovědí a v poslední minutě druhé třetiny Bruins poslal do vedení Marchand.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:27

39:27 Brad MARCHAND - 3:2

39:27

Bruins právě vstřelili branku!
Poprvé v utkání se Bruins dostávají do vedení. Pastrňák a BRAD MARCHAND ujeli do přečíslení dvou na jednoho a druhý jmenovaný naznačil přihrávku, poté si ale přehodil kotouč na bekhend a dokonale zaskočil nicnetušícího Schneidera. Asistence: David Pastrňák.

38:28

Carlova nepřesná rozehrávka skončila až u Hischiera, ani Devils se ale následně nepodařilo rozehrát a puk doletěl na zakázané uvolnění.

37:35

V závěru druhé třetiny sledujeme hlušší pasáž hry, zhruba patnáctiminutová (!) přestávka kvůli potížím s časomírou utkání viditelně poznamenala a oba brankáři jsou nyní prakticky bez práce.

36:16

Ve středním pásmu se srazili spoluhráči Kuraly a Schaller, naštěstí pro Bruins z toho ale žádná šance pro Devils nepramenila.

35:37

Brandon Carlo si na útočné modré nedokázal zpracovat skákavý kotouč a Marcus Johansson poté dostal puk až do soupeřova pásma, a Devils tak mohou vystřídat.

34:48

Na samotném konci bostonské přesilovky se ještě ke střele od modré dostal Zdeno Chára, kanon slovenského veterána ale za Schneiderova záda nepropadl!

34:19

Travis Zajac se ve vlastním oslabení vydal do protiútoku, jeho nahození si ale Rask pohlídal a Bruins už míří zpět do útočného pásma.

33:52

Už se konečně zase hraje. Na konci přesilovkové kombinace Bruins stál David Krejčí, jehož pokus z levého kruhu ale Cory Schneider dokázal zastavit.

32:53

Hra zůstává nadále přerušena kvůli problému s časomírou.

32:53

32:53 Patrice BERGERON - 2:2

32:53

Bruins právě vstřelili branku!
Svěřenci Bruce Cassidyho se usadili v útočném pásmu a rána Krejčího z levé strany ještě orazítkovala tyč, o chvilku později ale z vrcholu kruhů vypálil PATRICE BERGERON a jeho rána už skončila v síti! Asistence: Brad Marchand a Torey Krug.

32:03

To jsou věci. Johansson (NJD) podrazil Carla, Boston si tak zahraje přesilovku pět na tři.

31:30

Poměr sil na ledě se vyrovná a poté si Bruins zahrají dlouhou přesilovku, Miles Wood (NJD) dostal trest na 2+2 minuty za nedovolené bránění a krosček!

31:08

Jinak se domácí v této početní nevýhodě brání velmi slušně, napadající Marchand teď o dobrých deset sekund pozdržel rozehrávku Willa Butchera.

30:20

Ou. Ihned po vyhraném buly se puk odrazil k úplně volnému Palmierimu, jehož dělovka z mezikruží prosvištěla těsně vedle pravé tyče.

30:00

Matt Grzelcyk (BOS) za zbytečnou vysokou hůl v útočném pásmu dostal dvouminutový trest, svěřenci Bruce Cassidyho tak půjdou opět do čtyř.

29:03

29:03 Damon SEVERSON - 1:2

29:03

Devils právě vstřelili branku!
Pastrňák nabil na střelu Krugovi, jeho pokus byl ale zblokován a hosté založili bleskový protiútok, který nakonec končí gólem! Johansson po přihrávce od Zachy vyřešil přečíslení tři na dva křižným pasem na DAMONA SEVERSON, který z první propálil přesouvajícího se Raska! Asistence: Marcus Johansson a Pavel Zacha.

28:20

Dvakrát v krátkém časovém sledu od modré tvrdě vypálil Zdeno Chára, jeho první rána ale orazítkovala jen zadní hrazení a tu druhou dokázal Schneider polapit.

27:45

Z ostrého úhlu to teď zkusil i Sean Kuraly, jeho pokus si ale Cory Schneider pohlídal a následovat bude komerční přestávka.

27:03

27:03 Riley NASH - 1:1

27:03

Bruins právě vstřelili branku!
Vedení New Jersey ale dlouho nevydrželo, jinak nepříliš dobře hrající Bruins vyovnávají! Danton Heinen u mantinelu vybojoval puk pro RILEYHO NASHE, který z prakticky nulového úhlu nahodil kotouč na Schneidera a ten nestihl zareagovat. Asistence: Danton Heinen.

26:31

Hischierem tísněný David Pastrňák přenesl hru na Kruga, který sice neudržel puk v útočném pásmu, následná rozehrávka Devils ale skončila na zakázaném uvolnění.

25:44

John Moore se na útočné modré zmocnil odraženého kotouče, jeho následné nahození ale Raska nenachytalo v nedbalkách. Protiakci Bruins už zakládá Matt Grzelcyk.

25:01

David Krejčí se dostal jen do středního pásma, načež se rozhodl nic nevymýšlet a jen nahodil kotouč směrem ke Schneiderovi.

24:02

Pavel Zacha našel chytrým pasem v předbrankovém prostoru pozapomenutého Johanssona, jenž ale z bezprostřední blízkosti nedokázal dostat puk přes Raskův beton!

23:09

Jesper Bratt se rozjel po pravém křídle, bránící Krug jej ale vytlačil ze střelecké pozice. Kotouč ale ještě zůstává v útočném pásmu Devils.

22:05

22:05 Miles WOOD - 0:1

22:05

Devils právě vstřelili branku!
Zdálo se, že úvodní branka Devils je jen otázkou času, což se nakonec potvrdilo. Bruins tak už v šestém utkání po sobě inkasovali jako první. Will Butcher vypálil z pravého kruhu a MILES WOOD jeho pokus dokázal protečovat mimo Raskův dosah. Asistence: Will Butcher a Nico Hischier.

21:53

Ben Lovejoy nic nevymýšlel a bekhendovým obloučkem vyhodil kotouč až do útočného pásma, Zdeno Chára teď má čas a klid na rozehrávku.

21:10

Pavel Zacha pronikl s pukem na hokejce do útočné třetiny a poté přenechal kotouč Staffordovi, který ale z ostrého úhlu výrazně minul.

20:34

Po Vatanenově nepřesvědčivé rozehrávce od modré vystřelil Patrice Bergeron, Schneider ale měl dobrý výhled a bez potíží zasáhl.

20:01

Začala druhá třetina.
Po dvaceti minutách se jde do kabin za bezbrankového stavu, za který mohou být rozjetí Bruins rádi, Devils totiž vstoupili do zápasu velmi aktivně a Tuukku Raska zasypali ohromnou porcí dvaceti střel. Nechme se překvapit, zdali se obraz hry nějak změní ve druhé třetině, která začne v 0:03.

20:00

První třetina skončila.

19:42

Brian Boyle ještě napadá rozehrávku Bruins, zdá se ale, že v první třetině už se na ledě nic převratného nestane.

19:06

Patrice Bergeron vyhrál buly pro Marchanda, který vůbec neváhal a okamžitě vypálil, lapačka Coryho Schneidera ale byla ve správný čas na správném místě.

17:55

Kyle Palmieri i Matt Grzelcyk už jsou zpět na ledě, před námi už jsou jen poslední dvě minuty první třetiny.

17:20

I Sami Vatanen už se vrátil do hry, John Hynes tak má znovu k dispozici všech šest obránců. Jeden z nich, Damon Severson, teď zaváží puk do útočné třetiny.

16:38

Krejčí s Krugem se díky povedené kombinaci usadili v útočném pásmo, tam ale dlouho nevydrželi a Devils poté vyhodili puk až k Raskovi. Oba týmy nyní střídají.

15:51

To bylo rychlé. Matt Grzelcyk (BOS) přizvedl svou hůl do obličeje Colemana, přesilovka Bruins je tak u konce.

15:38

Kyle Palmieri (NJD) vyfasoval dvě minuty za krosček na Kruga, také Bruins si tak zahrají svou první přesilovku.

15:33

Brad Marchand se proháčkoval ze středního pásma až na levý kruh, jeho následná střela ale Raskovi nepřidělala žádné starosti.

15:01

Lovejoyův pokus od modré si Tuukka Rask snadno pohlídal, byl to už jeho sedmnáctý zákrok v zápase. Před námi je další komerční přestávka.

13:50

Z akce Seana Kuralyho žádné nebezpečí pro Devils nevzešlo, Marcus Johansson a John Moore už pomalu zakládají protiútok hostí.

12:53

John Moore už je zpět ve hře a nyní se dokonce dostal ke střele od modré, s tou si však Tuukka Rask dokázal poradit.

12:30

Riley Nash se zničehonic zjevil v předbrankovém prostoru, už ale nestihl pořádně vystřelit a Schneider v poklidu přerušil hru. Následovat bude komerční přestávka.

12:13

Zatím se vůbec nenudíme, sledujeme svižný hokej nahoru – dolů se šancemi na obou stranách. Aktivnější jsou trochu překvapivě hosté, kteří vedou na střely už 12:5.

11:22

Odraženého puku se v mezikruží zmocnil Patrice Bergeron a bez váhání vypálil, jeho pokus ale mířil přímo do míst, kde stál připravený Cory Schneider.

10:52

Od modré to zkusil Torey Krug a Schneider jeho ránu vykopl pravým betonem, naštěstí pro něj a pro Devils nebyl nikdo v černo-žlutém připraven na dorážku.

10:14

Rychlík Miles Wood přebruslil Cháru a z vrcholu levého kruhu vypálil, jeho nepříliš přesný pokus ale nakonec Raska vůbec neohrozil.

09:41

Stefan Noesen se od levého hrazení natlačil až do brankoviště, zakončit se mu už ale nepodařilo a poté se hra konečně uklidnila, u puku je domácí obránce Carlo.

08:57

Colemanovu střelu z vrcholu kruhů sice Rask pouze vyrazil, k dorážce už se ale nikdo v bílém dresu nedostal.

08:15

Před Raskem vznikl nepřehledný závar a Brandon Carlo nakonec doslova z brankové čáry vyhodil puk do bezpečí!

07:20

Jake DeBrusk zkusil štěstí z pravého kruhu, Schneider si ale připsal další jistý zákrok a přerušil hru. Následovat bude komerční přestávka.

06:55

New Jersey hraje jen na čtyři obránce, Vatanen a Moore se do hry stále nevrátili. Nechme se překvapit, jak dlouho to ještě bude trvat a jak to hrající čtyřku poznamená.

06:11

Andy Greene zničehonic ujel po levém křídle, jeho střelu na zadní tyč ale Tuukka Rask dokázal vyrazit a Bruins už zakládají protiútok.

04:49

Krátce po buly se Bergeron pokusil zaskočit Schneidera, brankář Devils ale zareagoval včas a reflexivně zasáhl.

04:30

Damon Severson si nedokázal zpracovat skákavou přihrávku od Greenea, čehož využil Pastrňák a poté se dostal ke střele z mezikruží, Schneider si ale připsal snadný zákrok.

03:42

Svěřenci Bruce Cassidyho vyhodili puk až ke Corymu Schneiderovi, to už je přesilovka New Jersey téměř u konce.

03:14

Potíže pro Devils, po Mooreovi zůstal otřesený i další obránce Sami Vatanen, který se jen velmi těžko sbírá z ledu a odjíždí na střídačku.

02:43

Bývalý Medvěd Stafford se natlačil až do předbrankového prostoru, střela už mu ale nevyšla podle představ.

02:10

Kyle Palmieri to zkusil ihned po buly, jeho pokus ale nenadělal Raskovi žádné potíže a Brad Marchand poté vyhodil kotouč do bezpečí.

01:44

Brandon Carlo (BOS) trefil vysokou holí Hischiera, hosté si tak zahrají svou první přesilovku.

01:33

Svěřenci Johna Hynese začali velmi aktivně, v útočném pásmu se ale dlouho neudrželi a Jake DeBrusk poté dostal kotouč do bezpečí.

00:41

John Moore se zapojil do rychlé protiakce Devils a po Zachově přihrávce bekhendem nahodil kotouč na Raska, poté se ale nešťastně doklouzal až do hrazení a vypadá to, že je očividně otřesený.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Chára, Carlo, Krug, McQuaid, Grzelcyk, K. Miller – Marchand, Bergeron, Pastrňák – DeBrusk, Krejčí, Spooner – Heinen, Riley Nash, Backes – Schaller, Kuraly, Acciari.

New Jersey Devils: Schneider (Appleby) – A. Greene, Vatanen, J. Moore, Severson, Butcher, Lovejoy – Bratt, Hischier, Palmieri – Ma. Johansson, Zajac, Stafford – Wood, Zacha, Noesen – Coleman, Boyle, J. Hayes.

Rozhodčí: Hebert, Skillitier – Berg, Amell.
Vzájemné zápasy
New Jersey Devils 2:3pp Boston Bruins
Boston Bruins 3:2 New Jersey Devils
New Jersey Devils 3:0 Boston Bruins
Boston Bruins 2:1 New Jersey Devils
New Jersey Devils 24-14-8
Hosté přijíždí do TD Garden s dvěma porážkami za sebou a dnes se pokusí tuto sérii prolomit. Devils jsou na pátém místě Východní konference se ziskem 56 bodů po 46 zápasech. Na deváté Pens mají Devils náskok pouhých tří bodů, a tak se jim dnes bude každý bod hodit.

Poslední utkání
New Jersey Devils 0:3 Detroit Red Wings
x – Bertuzzi, Booth, Larkin
Schneider 27/30 – 90%

Nejproduktivnější hráči
Taylor Hall 17+31
Jesper Bratt 12+18
Nico Hischier 8+20
Boston Bruins 27-10-8
Domácí hokejisté bodovali už šestnáctkrát za sebou, což je vyhouplo na druhé místo Východní konference se ziskem 62 bodů po 45 utkáních. Bruins mají o několik zápasů méně než jejich nejbližší konkurenti, a tak se Medvědi mohou prokousávat tabulkou výš a výš.

Poslední utkání
Montreal Canadiens 1:4 Boston Bruins
Pacioretty – Pastrňák 2x, Krug, Nash
Rask 20/21 – 95,2%

Nejproduktivnější hráči
Brad Marchand 20+28
David Pastrňák 20+24
Patrice Bergeron 19+20
Dobrý večer všem fanouškům NHL! Těsně před blížícím se all-star víkendem se společně podíváme na utkání mezi Bruins a Devils.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Boston Bruins – New Jersey Devils

3:2

koniec (0:0, 3:2, 0:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 28. Riley Nash (Heinen), 33. Bergeron (Marchand, Krug), 40. Marchand (Pastrňák) – 23. Wood (Butcher, Hischier), 30. Severson (Ma. Johansson, Zacha)

Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Chára, Carlo, Krug, McQuaid, Grzelcyk, K. Miller – Marchand, Bergeron, Pastrňák – DeBrusk, Krejčí, Spooner – Heinen, Riley Nash, Backes – Schaller, Kuraly, Acciari.

New Jersey Devils: Schneider (41. Appleby) – A. Greene, Vatanen, J. Moore, Severson, Butcher, Lovejoy – Bratt, Hischier, Palmieri – Ma. Johansson, Zajac, Stafford – Wood, Zacha, Noesen – Coleman, Boyle, J. Hayes.

Rozhodca: Hebert, Skillitier – Berg, Amell

Priebeh zápasu
1. tretina
01:44 BOS 2 Carlo, nebezpečná hra vysokou hokejkou
15:38 NJD 2 Palmieri, krosček
15:51 BOS 2 Grzelcyk, nebezpečná hra vysokou hokejkou
Po 1. tretine
2. tretina
22:05 NJD 0:1 Wood (Butcher, Hischier)
27:03 BOS 1:1 Riley Nash (Heinen)
29:03 NJD 1:2 Severson (Ma. Johansson, Zacha)
30:00 BOS 2 Grzelcyk, nebezpečná hra vysokou hokejkou
31:30 NJD 2+2 Wood, nedovolené bránenie+krosček
32:03 NJD 2 Ma. Johansson, podrazenie
32:53 BOS 2:2 Bergeron (Marchand, Krug)
39:27 BOS 3:2 Marchand (Pastrňák)
Po 2.tretine
3. tretina
40:01
56:12 BOS 2 McQuaid, nedovolené bránenie
Koniec