Menu

Futbal

Anglická Premier League

Manchester City – West Bromwich Albion

3:0

koniec (1:0)

31.01.2018, 21:00 • Etihad Stadium, Manchester • 25. kolo • Miroslav Kováčik

Tipsport: 1.14 9.2 22.3

Manchester City bez problémov zvládol úlohu favorita a zaznamenáva už 22 víťazstvo v tejto sezóne. Posledný West Bronwich zdolal hladko 3:0, keď sa postupne presadili Fernandinho, Kevin De Bruyne a Sergio Agüero. Hostia sa dostali do zakončení až v záverečnej päťminútovke, keď už The Citizens trošku poľavili v koncentrácii. Daniel Sturridge ani Matt Phillips ale svoje šance nevyužili, a tak si Ederson pripíše ďalšie čisté konto. Domácim zahrali do kariet aj zaváhania Chelsea či Manchestru United, a tak majú na čele tabuľky už 15-bodový náskok. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:02:00)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Zápas sa prakticky už iba dohráva. Manchester City je s trojgólovým náskokom spokojný a vďaka prehre svojho mestského rivala ešte zvýši svoj náskok na čele tabuľky Premier League.

90+2

Craig Dawson zaváhal a takmer jeho chybu potrestal striedajúci Brahim Díaz. Ten to skúsil technickým zakončením, no loptu nasmeroval len nad bránu West Bronwichu.

90+1

90+1. Matt Phillips (WBA)

90+1

V prvej minúte nadstaveného času dostal peknú prihrávku za obrannú líniu Matt Phillips. Dokázal sa presadiť aj cez Nicolása Otamendiho, ale jeho zakončenie pohotovo vyrazil Ederson.

90

Hlavný rozhodca dnešného zápasu Robert Madley pridáva ešte štyri minúty. Myslím, že je to trošku zbytočné, pretože o víťazovi zápasu je už definitívne rozhodnuté.

89

89. Sergio Agüero (MAC) - 3:0

89

Manchester City dal gól! The Citizens definitívne rozhodujú o osude dnešného zápasu. Raheem Sterling získal loptu na polovici ihriska a prešiel s ňou dopredu. Následne šikovnou kolmicou uvoľnil SERGIA AGÜERA a ten už vedel, ako naložiť so svojou príležitosťou.

88

88. Daniel Sturridge (WBA)

88

Gareth Barry trošku so šťastím poslal do brejku Daniela Sturridga. Bývalý útočník Liverpoolu mohol v novom pôsobisku debutovať vo veľkom štýle, no najskôr jeho strelu zblokoval Kyle Walker a následne netrafil opustenú bránu.

86

Na ihrisku sa nehrá, pretože domáci futbalista musí byť ošetrovaný. Okrem toho vidíme poriadne naštvaného Pepa Guardiolu, ktorému sa takého zákroky na jeho hráčov absolútne nepáčia.

85

Tak toto si Matt Phillips určite mohol odpustiť. Úplne zbytočne išiel tvrdo do súboja s Brahimom Díazom a môže byť rád, že za svoj nevyberaný zákrok dostal len žltú kartu.

84

84. Brahim Díaz (MAC)

84

Hostia takmer na výhodu rohového kopu doplatili. Hráči Manchestru City sa totiž dostali do rýchleho brejku. Raheem Sterling posunul loptu na Brahima Díaza, ale jeho strelu výborne vyrazil nohou Ben Foster. Následne pálil aj Bernardo Silva, no ten trafil len bočnú sieť.

83

Teraz sme videli snáď najpeknejšiu útočnú akciu hosti v dnešnom dueli. Daniel Sturridge šikovným oblúčikom vysunul Matta Phillipsa, ktorý cez Nicolása Otamendiho získal prvý rohový kop v zápase pre hostí.

82

Loptu teraz budú mať na kopačkách hostia. V strede ihriska trošku nešikovne zahral Kyle Walker. Lopta mu narazila do ruky, čo neuniklo pozornosti hlavného rozhodcu.

81

Začala sa nám posledná desaťminútovka zápasu. Olexandr Zinčenko to už mal na strelu, ale ešte posunul loptu do ľavého krídla na Brahima Díaza. Ten to skúsil individuálne, no včas ho zastavil Craig Dawson.

79

Striedajúci Brahim Díaz centroval z ľavej strany. Ben Foster jeho pas iba nadvihol a mal šťastie, že jeho menšie zaváhanie nepotrestal strelou do odkrytej brány Kyle Walker.

78

Svoj debut vo farbách West Bromwichu si odbije aj Daniel Sturridge, ktorý na záverečnú štvrťhodinu nahradí Josého Salomóna Rondóna. Druhýkrát strieda aj Pep Guardiola. Zaslúžený potlesk si užíva Kevin De Bruyne a prenecháva miesto Brahimovi Díazovi.

77

Domáci futbalisti kontrolujú priebeh zápasu a držia loptu na svojich kopačkách. West Bromwich sa stále k ničomu nedostal a zrejme nenapodobní svoje senzačne sobotné víťazstvo z Anfield Road.

76

Sergio Agüero vyzerá byť trošku frustrovaný. Aj teraz si hľadal miesto v pokutovom území súpera, ale pas Raheema Sterlinga z ľavej strany naňho neprešiel.

75

José Salomón Rondón je napokon potrestaný žltou kartou. Dlho to vyzeralo len na slovný dohovor, ale napokon sa hlavný rozhodca odhodlal siahnuť aj do svojho vrecka.

74

Teraz trošku zbytočne splanuli vášne na oboch stranách. José Salomón Rondón fauloval vo vzduchu Nicolása Otamendiho a následne zbytočne dohral súboj s debutujúcim Aymericom Laportem.

73

Kevin De Bruyne svojim presným zásahom výrazne upokojil dianie na ihrisku. Domáci futbalisti majú komfortný náskok a hosťom by na bodový zisk pomohol už len malý futbalový zázrak.

71

Domáci futbalisti mali výhodu priameho kopu, ktorého exekútorom bol Kyle Walker. Krajný obranca pekne poslal loptu ponad múr, ale našiel len pripraveného Bena Fostera.

70

Kevin De Bryune to skúsil strelou z obrovskej diaľky. Ben Foster bol trošku vybehnutý z brány a s pomerne veľkými problémami vytesnil ďalekonosný pokus belgického reprezentanta na rohový kop.

69

Domáci futbalisti sa tešia z gólu, no okrem toho dostáva žltú kartu James McClean. Ten ostrým sklzom chcel zastaviť pri gólovej akcii Kevina De Bryuna. Belgičan sa mu našťastie vyhol, no napriek tomu je z toho karta.

68

68. Kevin De Bruyne (MAC) - 2:0

68

Manchester City dal gól! Domáci futbalisti zaznamenávajú veľmi dôležitý druhý gól. KEVIN DE BRUYNE potiahol rýchly brejk domáceho mužstva, následne si vymenil loptu s Raheeomom Sterlingom a potom už nemal problém poslať loptu do prázdnej brány.

67

67. Olexandr Zinčenko (MAC)

67

Ukrajinský obranca Olexandr Zinčenko skúsil svoje šťastie strelou z veľkej diaľky. Jeho pokus ľavačkou nebol zlý, ale mieril tesne vedľa brány Bena Fostera. Nasledovať tak bude len odkop od brány.

66

Allan Nyom teraz neustál súboj s Bernardom Silvom. Po jeho menšom zaváhaní tak bude nasledovať rohový kop domáceho tímu. Už ho beží zahrať technicky zdatný Kevin De Bruyne.

65

65. Bernardo Silva (MAC)

65

Ben Foster predviedol ďalší parádny zákrok. Bernardo Silva dostal na hranici pokutového územia až príliš veľa priestoru, využil ho na technickú strelu, ktorú však pekným zákrokom vytesnil hosťujúci gólman.

64

Raheem Sterling sa ani tentokrát nedokázal presadiť. Opäť bol u neho včas Craig Dawson a jeho center ľavačkou zblokoval ešte pred pokutovým územím The Baggies.

63

Craig Dawson veľmi dobre ustál súboj s Raheemom Sterlingom. Ten ho nedokázal rozpohybovať a preto jeho následná snaha o center nedopadla podľa jeho predstáv.

62

Kyle Walker sa už vrátil späť na hraciu plochu. Z nej sa mohol prizerať centru Kevina De Bruyna, ktorý však bol zblokovaný. Následne chcel loptu vyviesť Matt Phillips, ale príliš ďaleko sa nedostal.

60

Máme za sebou hodinu hry a na Etihad Stadium je stále o čo hrať. Momentálne je ale hra prerušená, pretože po predošlom súboji musí byť ošetrovaný domáci krajný obranca Kyle Walker.

59

Allan Nyom sa tentokrát predviedol aj pri plnení defenzívnych úloh. Kyle Walker sa snažil odcentrovať z pravej strany, no tiesnený spomínaným obrancom hostí nemal jeho pas najlepšie parametre.

58

Jednu z ojedinelých útočných akcii predviedli aj hostia. James McClean posunul loptu na Allana Nyoma, ten centroval z ľavej strany, ale našiel len pripraveného Edersona.

57

Teraz sledujeme pomerne rozháraný úsek hry. Manchester City by však rozhodne mal pokračovať vo svojej útočnej aktivite a pokúsiť sa pridať ešte druhý, poisťovací gól.

56

Domáci futbalisti to skúšali po pravej strane. Bernardo Silva ale nevyzrel na brániaceho Garetha McAuleyho, ktorý ho nepustil k centru do pokutového územia.

55

Alan Pardew posiela na trávnik Matta Phillipsa, ktorý by mal byť platný predovšetkým svojou rýchlosťou. Naopak, dnešný zápas sa skončil pre pomerne nevýrazného Sama Fielda.

54

Na striedačke hostí je teraz rušno a zrejme budeme svedkami ďalšieho striedania. West Bromwich skutočne potrebuje niečo zmeniť, pretože zatiaľ sa nedostal k žiadnej strele na bránu.

53

Ďalší center z pravej strany letel do pokutového územia hostí. Na zakončenie sa už chystal Raheem Sterling, no tesne pred ním poslal loptu do bezpečia Craig Dawson.

52

52. Sergio Agüero (MAC)

52

Kyle Walker presným centrom z pravej strany našiel v pokutovom území Sergia Agüera. Ten bol otočený chrbtom k bráne, a tak to skúsil efektne pätičkou. Ben Foster bol ale na tento typ zakončenia pripravený.

51

Domáci futbalisti kombinovali na útočnej polovici ihriska, ale po nepresnom pase o držanie lopty prišli. Pokračovať tak budeme vhadzovaním posledného tímu tabuľky Premier League.

49

Gareth Barry fauloval v strede poľa a môže byť rád, že od hlavného rozhodcu Roberta Madleyho neuvidel žltú kartu. Momentálne na trávniku nie je ani jeden kartovo potrestaný hráč.

48

José Salomón Rondón si dobre pokryl loptu telom otočený chrbtom k bráne. Proti presile obrancov súpera to následne spravil najlepšie ako mohol, keď si vypýtal faul v súboji s Aymericom Laportem.

47

47. Raheem Sterling (MAC)

47

Raheem Sterling zahodil obrovskú šancu. Ilkay Gündoğan využil voľné územie a poslal mu prihrávku do priestoru ľavého krídla. Angličan si krásne zasekol Craiga Dawsona, ale z tesnej blízkosti mieril vedľa brány Bena Fostera.

46

Ilkay Gündoğan si na začiatku druhého polčasu chcel naraziť loptu s Raheemom Sterlingom. Jeho prihrávka ale nebola najpresnejšia, a tak sa Angličan už k lopte nedostal.

46

Začal sa druhý polčas.
Manchester City má dnešný duel pod kontrolou. West Bronwich sa k domácej šestnástke prakticky nedostal a v druhom polčase bude doháňať jednogólové manko. Po geniálnom pase Kevina De Bruyna sa dostal do šance Fernandinho a strelou medzi nohy prekonal Bena Fostera. Spomínaný Belgičan bol jednoznačne najaktívnejším hráčom na trávniku, vystrelil celkovo štyrikrát, z toho trikrát do priestoru brány. Po góle volala najmä jeho šanca z 28. minúty. Na oboch stranách sme videli aj vynútené striedania. V druhom polčase už neuvidíme Davida Silvu ani poľského záložníka Grzegorza Krychowiaka.

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Hostia mali výhodu priameho kopu. Loptu do šestnástky favorita poslal Gareth Barry, jeho pas smeroval na Craiga Dawsona, ale ten sa proti presile súperových hráčov nepresadil.

45+1

Manchester City kontroluje záver prvého dejstva. Kombinuje na polovici ihriska a užíva si svoju územnú prevahu. Po góle Fernandinha stále vedie pred vlastnými fanúšikmi najtesnejším rozdielom.

45

Riadny hrací čas prvého polčasu vypršal. Podľa očakávaní sme svedkami bohatejšej porcie nadstavených minút. Štvrtý rozhodca ukazuje, že navyše budeme hrať ešte 180 sekúnd.

44

Kyle Walker to teraz spravil veľmi šikovne. Dlhý pas za obrannú líniu domáceho tímu si nielenže postrážil, ale prihrávkou hlavičkou poslal loptu do rúk brazílskeho brankára Edersona.

43

Hlavný rozhodca píska faul, čo sa nepáči najmä domácim fanúšikom. Voči pravidlám sa totiž previnil Aymeric Laporte. Naopak, faulovaným hráčom v strede ihriska bol striedajúci Gareth Barry.

42

Domáci futbalisti kombinujú na súperovej polovici, no všetko je to príliš ďaleko od brány Bena Fostera. Ten síce raz inkasoval, no okrem toho predviedol niekoľko kvalitných zákrokov.

41

Prvý polčas sa dostáva do svojej záverečnej päťminútovky. Predošlé striedania a ošetrovania trošku dostali hráčov z tempa a je pravdepodobné, že sa to odzrkadlí aj na nadstavenom čase.

40

Avizované striedanie je v tejto chvíli realitou. David Silva opúšťa dianie na ihrisku a ešte v prvom polčase prenecháva miesto v stredovej formácii Ilkayovi Gündoğanovi.

39

David Silva nevyzerá dobre. Španielsky záložník sa síce po krátkom ošetrení vrátil na ihrisko, no zrejme bude musieť striedať. S najväčšou pravdepodobnosťou ho nahradí Ilkay Gündoğan.

37

Domáci futbalisti zahrali rohový kop nakrátko. Napokon sa k centru z pravej strany odhodlal Kyle Walker, ale loptu poslal len do náručia brankára Bena Fostera.

36

36. Kevin De Bruyne (MAC)

36

Ben Foster musel predviesť ďalší pohotový zákrok. K strele z vnútra pokutového územia sa dostal Kevin De Bruyne, no mieril len do stredu brány. Anglický gólman tak jeho pokus vyrazil na rohový kop.

35

David Silva je už v opatere klubových lekárov Manchestru City. Tí sa o neho starajú tesne za postrannou čiarou. Pep Guardiola zatiaľ nestrieda, a tak domáci hrajú v početnom oslabení.

34

Na trávniku Etihad Stadium sa opäť nehrá, pretože zdravotné problémy má tentokrát David Silva. Španiel pomaly smeruje k lavičke náhradníkov a zrejme bude musieť striedať.

33

Alan Pardew už v prvom polčase musí zasahovať do svojej zostavy na trávniku. Pre zdravotné problémy zo zápasu odstupuje Grzegorz Krychowiak a na jeho miesto prichádza Gareth Barry.

32

Hlavný rozhodca dnešného duelu prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po trošku zbytočne tvrdom zákroku v strede ihriska je kartovo potrestaný domáci David Silva.

31

Raheem Sterling hľadal prihrávkou z ľavej strany Sergia Agüera. Jeho zblokovaný pas sa následne odrazil na nohu Kevina De Bruyna a hosťujúci brankár mal šťastie, že Belgičan z hranice šestnástky mieril nad bránu.

30

Máme za sebou polhodinu a hry a stále musíme konštatovať jasnú územnú i streleckú prevahu domácich. Navyše, Fernandinho naskočil späť do zápasu, takže striedanie ešte nie je nutné.

29

Na ihrisku sa teraz nehrá, pretože zrejme nejaké svalové problémy má Fernandinho. Strelec doposiaľ jediného gólu musí byť ošetrovaný a popri autovej čiare sa už rozcvičuje Ilkay Gündoğan.

28

28. Kevin De Bruyne (MAC)

28

Ben Foster teraz podržal svoj tím. Sergio Agüero krásne posunul loptu do behu Kevinovi De Bruyneovi, ten smeroval sám na anglického brankára, ale z vnútra pokutového územia mieril len do jeho nôh.

27

Sam Field sa snažil odcentrovať z ľavej strany, ale našiel len brániaceho Kylea Walkera. Ten jeho center zblokoval a následne založil útočnú akciu hráčov v belasých dresoch.

26

Zverenci Pepa Guardiolu sa opäť dostali do súperovej šestnástky. Raheem Sterling sa snažil nájsť ešte lepšie postaveného Sergia Agüera, ale jeho úmysel prečítal jeden z obrancov hostí.

24

Domáci futbalisti mohli streliť druhý gól v dnešnom dueli. Rýchly brejk potiahol Raheem Sterling, následne sa k prízemnému centru z ľavej strany dostal David Silva, ale na jeho strieľanú prihrávku nereagoval Sergio Agüero.

23

Olexandr Zinčenko si teraz splnil defenzívne úlohy. Zabránil rohovému kopu a navyše v súboji s Josém Salomónom Rondónom vybojoval vhadzovanie v blízkosti vlastnej šestnástky.

22

Kevin De Bruyne poslal do šestnástky súpera dobrý center, no našiel ním len jedného z obrancov hostí. West Bronwich sa tentokrát ubránil a teraz bude môcť založiť novú útočnú akciu.

21

Grzegorz Krychowiak si pomohol nedovolene v súboji s domácim kapitánom Davidom Silvom. Manchester City tak bude mať výhodu ďalšieho priameho kopu. Ten zrejme rozohrá Kevin De Bruyne.

20

Domáci futbalisti po dvadsiatich minútach vedú a smerujú za ziskom očakávaných troch bodov. Samozrejme, stále do konca zápasu zostáva veľa času, no brankár Ederson zatiaľ sleduje hru z úctivej vzdialenosti.

19

19. Fernandinho (MAC) - 1:0

19

Manchester City dal gól! Kevin De Bruyne opäť ukázal svoju futbalovú genialitu. Krásnou kolmou prihrávkou poslal do šance FERNANDINHA, ten sa presadil cez Garetha McAuleyho a strelou medzi nohy Bena Fostera otvára gólový účet dnešného duelu.

18

Bernardo Silva centroval z pravej strany. Jeho pas mal smerovať zrejme na Sergia Agüera, no ešte pred Argentínčanom loptu odvrátil do bezpečia egyptský obranca Ahmed Hegazy.

17

Kevin De Bruyne je v dnešnom zápase pri streleckej chuti. Po peknej kombinácii hráčov v belasých dresoch to skúsil strelou spoza šestnástky, no tá bola zblokovaná na vhadzovanie.

16

Jay Rodriguez cez víkend zažiaril dvoma gólmi na liverpoolskom Anfield Road. Teraz sa snažil rozvinúť rýchly brejk hostí, ale prihrávku od svojho spoluhráča zachytil mimo hracej plochy.

15

15. Kevin De Bruyne (MAC)

15

Kevin De Bruyne si to pripravoval na center z pravej strany, ale na prekvapenie množstva fanúšikov na štadióne vystrelil. Nečakal to ani Ben Foster, ale napriek tomu sa mu podarilo vyraziť jeho strelecký pokus.

14

Kyle Walker sa teraz snažil presadiť po pravej strane, ale proti dvojici hráčom súpera neuspel. Dobre zapracoval Ahmed Hegazy, ktorý ho odzbrojil a následne poslal loptu do bezpečia.

13

Kevin De Bruyne sa ocitol na trávniku po hlavičkovom súboji s Grzegorzom Krychowiakom. Poliak si pomáhal v rozpore s pravidlami, a tak hlavný rozhodca Robert Madley prisudzuje loptu domácim.

12

Manchester City mal výhodu rohového kopu. Zahrával ho Belgičan Kevin De Bruyne, no pokus o nacvičený signál absolútne nevyšiel. Hostia následne odkopli loptu na útočnú polovicu.

10

Máme za sebou úvodných desať minút zápasu. Domáci futbalisti majú stále častejšie loptu na svojich kopačkách, ale cez niekoľko obranných valov súpera sa zatiaľ nevedia presadiť.

9

Teraz sa snažili niečo vymyslieť smerom dopredu aj hostia, no ich útočnú aktivitu ukončila nepresná prihrávka na úrovni poliacej čiary. Nasledovať tak bude domáce vhadzovanie.

8

8. David Silva (MAC)

8

Domáci fanúšikovia si teraz pýtali pokutový kop, no Robert Madley zostáva pokojný. David Silva spadol na trávnik po kontakte s Claudiom Yacobom, ale penalta sa zrejme správne nepískala.

7

Zverenci Pepa Guardiolu majú od začiatku stretnutia jasnú územnú prevahu. West Bromwich sa zatiaľ statočne bráni a nepúšťa obrovského favorita zápasu do vážnejších šancí.

6

Domáci zatlačili posledný tím tabuľky do vlastnej šestnástky. Do nej smerovalo hneď niekoľko centrov. O ten posledný sa z pravej strany postaral Kyle Walker, ale Ben Foster loptu vyboxoval do bezpečia.

5

V strede poľa sme teraz videli nepríjemný zákrok Fernandinha na Grzegorza Krychowiaka. Brazílčan pristúpil nohu poľskému reprezentantovi, hoci úmysel v tom určite nebol.

4

Exekútorom priameho kopu bol domáci kapitán David Silva. Španiel prevetral svoju ľavačku, ale loptu nasmeroval len do dobre postaveného múru, ktorý si postavil Ben Foster.

3

Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu z pomerne dobrej palebnej pozície. Sergio Agüero postupoval smerom k hosťujúcej šestnástke, no zozadu ho fauloval Grzegorz Krychowiak.

2

David Silva si šikovne narazil loptu s Raheemom Sterlingom. Anglický reprezentant následne z ľavej strany hľadal pred bránou Sergia Agüera, no pred ním dobre zakročil brankár Ben Foster.

1

Úvodný výkop dnešného duelu mali hostia, no veľmi rýchlo o loptu prišli. Prvú útočnú akciu favorita zápasu sa snažil rozvinúť Francúz Aymeric Laporte, ktorý dnes debutuje v belasom drese.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Manchester City: Ederson – Walker, Laporte, Otamendi, Zinčenko – De Bruyne, Fernandinho, Silva (C) – B. Silva, Agüero, Sterling.
Náhradníci: Bravo – Danilo, Kompany, Adarabioyo, Gündoğan, Y. Touré, Díaz.

West Bromwich Albion: Foster – Nyom, C. Dawson, Hegazy, McAuley – Field, Yacob, Krychowiak, McClean (C) – Rondón, Jay Rodriguez.
Náhradníci: Myhill – Phillips, Brunt, Burke, Barry, R. Harper, Sturridge.

Rozhodca: Robert Madley.
Príjemný večer prajem všetkým futbalovým fanúšikom. Anglická Premier League podobne ako včera pokračuje zápasmi vloženého 25. kola. My sa v tomto textovom prenose pozrieme na Etihad Stadium, kde suverénny líder tabuľky privíta West Bromwich Albion.

MANCHESTER CITY

Manchester City vedie najvyššiu anglickú súťaž s komfortným 12-bodovým náskokom pred svojim mestským rivalom. V sezóne doposiaľ nebodoval len raz, keď na liverpoolskom Anfield Road prehral 3:4. V rámci Premier League sa môže pochváliť najlepšou ofenzívou. Zaznamenal už 70 gólov, pričom až o tridsať z nich sa postaralo duo Sergio Agüero a Raheem Sterling. Dnes snáď nikto nepochybuje o tom, že Citizens po štyroch rokoch opäť získajú majstrovský titul. Ďalšie tri body by mali získať aj v stretnutí s WBA, ktorého v októbri minulého roka zdolali 3:2. Počas víkendu zverenci Pepa Guardiolu uspeli v prestížnom FA Cupe, keď bez väčších problémov zdolali waleský Cardiff. Španielsky tréner ale po zápase šťastím nežiaril. V závere prvého polčasu totiž prišiel po škaredom zákroku Joea Bennetta na dlhší čas o Leroya Saného. Nemec je tak ďalším menom na listine zranených hráčov, kde už figurujú Fabian Delph, Gabriel Jesús či Benjamin Mendy. The Sky Blues včera predstavili aj novú 65-miliónovú posilu Aymerica Laporteho, ktorý sa stal vôbec najdrahšou posilou v histórii klubu.

WEST BROMWICH ALBION

Pri pohľade na aktuálnu tabuľku by futbalisti West Bromwichu nemali mať dnes veľa šancí na úspech. V predošlých piatich dueloch vyhrali len raz a aj preto im patrí 20. miesto. Na konte majú dvadsať bodov, teda o dva menej ako predposledný Southampton. Sezónu na trénerskej lavičke začal Tony Pulis, no kvôli slabým výkonom ho nahradil Alan Pardew. Hlavným problémom mužstva je ofenzíva. West Bromwich nastrieľal len 19 gólov, čo predstavuje priemer 0,79 gólu na zápas. Vedenie klubu na túto negatívnu štatistiku reagovalo príchodom Daniela Sturridga, s ktorým sa dohodlo na hosťovaní do konca sezóny. Angličan je kmeňovým hráčom Liverpoolu a práve tento celok The Baggies cez víkend senzačne zdolali v FA Cupe. Na výhre 3:2 mal najväčší podiel strelec dvoch gólov Jay Rodriguez. Pre svalové problémy musel nútene striedať Hal Robson-Kanu s Kieranom Gibbsom, a tak je ich dnešný štart otázny. West Bromwich má proti Manchestru City katastrofálnu bilanciu. Posledných trinásť súťažných duelov prehral a v Premier League ho naposledy zdolal v roku 2008.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Manchester City – West Bromwich Albion

3:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 19. Fernandinho, 68. De Bruyne, 89. Agüero

Karty:   32. Silva (MAC) – 69. McClean (WBA), 75. Rondón (WBA), 85. Phillips (WBA)

Držení míče: 74 % : 26 %.
Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:10.

Manchester City: Ederson – Walker, Laporte, Otamendi, Zinčenko – De Bruyne (78. Díaz), Fernandinho, Silva (C) (40. Gündoğan) – B. Silva, Agüero, Sterling.
Náhradníci: Bravo – Danilo, Kompany, Adarabioyo, Gündoğan, Y. Touré, Díaz.

West Bromwich Albion: Foster – Nyom, C. Dawson, Hegazy, McAuley – Field (55. Phillips), Yacob, Krychowiak (33. Barry), McClean (C) – Rondón (78. Sturridge), Jay Rodriguez.
Náhradníci: Myhill – Phillips, Brunt, Burke, Barry, R. Harper, Sturridge.

Rozhodca: Robert Madley