Menu

Futbal

Anglická Premier League

Watford FC – Chelsea FC

4:1

koniec (1:0)

05.02.2018, 21:00 • 26. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Tipsport: 6.77 4.39 1.53

Domáci Watford pôsobil lepšie od prvej minúty. Do vedenia išiel v prvom dejstve po penalte Deeneyho a aj keď kontrovalo hru, tak Chelsea vyrovnala vďaka Hazardovi. "Hornets" však rýchlo odpovedali nie jedným, ale dokonca tromi gólmi, o ktoré sa postarali Janmaat, Deulofeu a Pereyra, takže tri body ostávajú na Vicarage Road. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:57:12)

90+6

Koniec zápasu.

90+6

Zappacosta faulovaný na krídle, rozohral smerom dopredu. Hazard po nákope do šestnástky predĺžil loptu a Girouda, ktorý v páde zakončoval v obrovskej šanci, trafil Karnezisa.

90+5

Giroud poslal hlavou center od Fabregasa na hranicu malého vápna, tam sa k lopte nedokázal dostať Eden Hazard.

90+4

Chelsea síce ešte drží loptu na polovici súpera a snaží sa útočiť, ale všetkým je už jasné, že dnes to hostia na body nedotiahnu.

90+3

Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Troy Deeney, prichádza Andre Gray.

90+1

90+1. Roberto Pereyra (WAT) - 4:1

90+1

Tím Watford práve strelil gól!
Chelsea je v závere úplne mimo, druhý inkasovaný gól hostí totálne položil a domáci strieľajú ďalší jednoduchý gól. Doucouré potiahol loptu pred šestnástku, prihral do nej, kde bol ROBERTO PEREYRA síce z uhlu a bol pred ním Azpilicueta, ale po naznačení vystrelil presne do siete.

90

Nadstavuje sa 6 minút.

89

Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Gerard Deulofeu, prichádza André Carrillo.

88

88. Gerard Deulofeu (WAT) - 3:1

88

Tím Watford práve strelil gól!
GERARD DEULOFEU ťahal kontru domáceho celku do otvorenej obrany po krídle z vlastnej polovice. Pred šestnástkou zamieril do nej, Deeney mu odtiahol jedného súpera, Luiza, okolo druhého, Cahilla, vystrelil a to dokonca tak presne, že Courtois pri vzdialenejšej žrdi nemal nárok.

87

Zappacosta si síce vytvoril pozíciu na strelu, okamžite k nemu pribehol Doucouré, a tak Talian trafil iba do protihráča.

86

Gerard Deulofeu fauloval prenikajúceho Edena Hazarda a aj napriek tomu, že sa Španiel veľmi hneval, tak pri lopte ostane Chelsea.

85

Obrovské emócie prešli Vicarage Road v posledných minútach. Do konca riadneho hracieho času ostáva ešte päť minút, tak sa poďme prekvapiť čo majú pre nás aktéri nachystané.

84

84. Daryl Janmaat (WAT) - 2:1

84

Tím Watford práve strelil gól!
Predošlá šanca už nikoho fandiaceho domácim nezaujíma. DARYL JANMAAT potiahol loptu spred šestnástky do nej, narazil si a spred malého vápna zakončil ľavačkou do protipohybu Courtoisa.

84

Takmer to bolo znova priaznivejšie pre domácich, pretože Deeney vyslal do šance Deulofeua, ktorý v sklze poslal loptu zoči-voči Courtoisovi vedľa.

83

Watford chcel odpovedať, a tak prešiel po ľavej strane dopredu, no center Zeegelaara našiel rukavice Courtoisa.

82

82. Eden Hazard (CHE) - 1:1

82

Chelsea dala gól!

Tvrdá práca Watfordu počas celého zápasu je znegovaná kúskom geniality. EDEN HAZARD vystrelil spoza veľkého vápna a tesne nad zemou trafil presne k žrdi mimo dosah Karnezisa.

81

81. Cesc Fàbregas (CHE)

81

Eden Hazard sa krásne dostal do veľkého vápna, prihral pod seba, kde loptu prenechal Azpilicueta na Fabregasa, jeho pokus k žrdi Karnezis chytil.

80

Spoza veľkého vápna to skúsil po zemi Roberto Pereyra, guľatý nezmysel nasmeroval tak, že Thibaut Courtois so zákrokom problém nemal.

79

Deulofeu pasom na hranicu vápnu našiel Doucourého, ten cez hráčov súpera nedokázal zakončiť.

78

Zeegelaar sa po krídle ďaleko nedostal, to mu ale vôbec nemusí vadiť, nakoľko Watford kontroluje loptu a to v podstate domácim stačí.

77

Holebas poslal dosť tvrdú ranu spoza veľkého vápna, jeho prudký pokus si však našiel Thibaut Courtois a zasiahol.

75

Pätnásť minút do konca riadnej hracej doby a Chelsea je smerom dopredu jalová. Ak to takto bude pokračovať, tak gólu sa "The Blues" v dnešnom stretnutí nedočkajú.

74

Deeney, Deulofeu aj Janmaat boli v šestnástke Chelsea v dobrej pozícii, všetky dlho váhali a nakoniec prihrávali, čiže Courtoisa sa nepodarilo ohroziť.

73

Capoue tentoraz fauloval na vlastnej polovici, no rozohrávke do krídla prišiel center, ktorý našiel pozorného Karnezisa.

72

Capoue si síce vytvoril priestor pred veľkým vápnom, čo využil aj na strelu, lenže tá mu nesadla a loptu poslal vedľa priestoru brány.

71

Mariappa si poradil s pasom do svojho vápna, hráči v žltom preto môžu prejsť do protiútoku ťahanom po pravej strane.

70

Holebas poslal dlhý aut, ktorý sa podarilo Kantému veľmi rýchlo odvrátil. Pokus o kontru pokazila nepresná prihrávka od Girouda.

69

Pereyra sa chcel z krídla cez dvojicu obrancov súpera vtesnať do šestnástky, Fabregas mu loptu odkopol na aut.

68

Victor Moses sa pekne cez dvoch hráčov predral až do šestnástky, prihrávka na Girouda neprešla. Následný center ho už našiel, Francúz mieril nad.

66

66. Abdoulaye Doucouré (WAT)

66

Doucouré prebral loptu v strede poľa, odkiaľ si to nasmeroval až do šestnástky v otvorenej defenzíve Chelsea. Jeho prudkú strelu pod brvno Courtois dokázal vyraziť.

66

Francúzsky útočník Giroud by mohol byt pre Chelsea tým správnym mužom k prípadnému gólu, pretože momentálne má na konte sedemnásť gólov v Premier League počas toho, keď prišiel na ihrisko ako náhradník. V celej histórií ich má viac iba Jermaine Defoe a to 23.

65

Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Richarlison, prichádza Roberto Pereyra.

64

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Pedro, prichádza Olivier Giroud.

63

Na zemi sa počas akcie Watfordu z ničoho nič ocitol Pedro, s ktorým to nevyzerá dobre a je v opatere lekárov. Na ihrisko tak príde Giroud, ktorý sa chystal ale už skôr, ako sa Španiel zranil.

62

Žltú kartu dostáva Cesc Fàbregas (Chelsea FC).

62

Antonio Conte pravdepodobne o malú chvíľu bude striedať, do hry sa chystá Olivier Giroud.

61

Strely: 11 – 2

60

Holebas poslal z priameho kopu nízky center, lopta sa však odrazila pred veľké vápno na voľného Deulofeua, ktorý vystrelil tesne vedľa. Po rýchlom zisku lopty sa o niečo podobné pokúsil Richarlison, taktoež mieril o niekoľko centimetrov mimo.

59

Žltú kartu dostáva David Luiz (Chelsea FC).

58

Janmaat našiel centrom v šestnástke Richarlisona, ten ešte loptu posielal na Deeneyho, lenže anglický útočník sa k nej v malom vápne nedostal.

57

Pedro sa síce po kombinácii Chelsea v strede poľa naštartoval po pravej strane, v podstate nezašiel s loptou vôbec nikde.

56

Po peknej a rýchlej akcii hostí sa k centru sprava dostal Moses, jeho pas do malého vápna nenašiel vôbec nikoho.

55

Už sa konečne hrá, avšak hra bola prerušená minimálne tri minúty, čiže takýto úsek už teraz pripadá do úvahy pri nadstavení.

54

Marvin Zeegelaar odniesť na nosidlách potrebovať nebude, po ošetrení odíde z ihriska sám a spoločne s Mosesom sa následne vrátia do hry.

53

Ošetrovanie Zeegelaara stále pokračuje a nevyzerá to s ním najlepšie, nakoľko sú na hracej ploche aj nosidlá, zatiaľ čo Victor Moses bude v poriadku.

52

Zappacosta dostal pas na krídlo, poslal center na opačnú stranu malého vápna, kde sa zrazili Moses a Zeegelaar. Obaja potrebujú ošetrenie.

51

Žltú kartu dostáva Sebastian Prödl (Watford FC).

50

Richarlison si po krásnej kolmici za obranu takmer loptu spracoval a rútil by si sa do šance, v poslednej chvíli mu ju odkopol David Luiz.

49

Richarlison potiahol akciu pred šestnástku súpera, tam sa kontra domáceho celku zabrzdila a do ničoho neviedla.

48

Zeegelaar sa dostal k lopte na krídle, jeho prihrávka na hranicu veľkého vápna súpera nebola presná. Watford ešte napádal rozohrávku Chelsea, Capoue pri tom fauloval.

47

Deeney na hrote vyhral hlavičkový súboj s Cahillom, čo chcel na únik do šance využiť Richarlison, no ten si pomohol faulom proti Azpilicuetovi.

46

Začal sa druhý polčas.
Watford sa favorita vôbec nezľakol, práve naopak. Od začiatku je lepším a aktívnejším tímom a dokonca aj vedie, aj keď z nafilmovanej penalty, ktorú po zákroku na Deulofeua premenil Deeney. Navyše, Chelsea hrá od tridsiatej minúty bez vylúčeného Bakayoka.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Pedro strieľal z vnútra šestnástky po dobrej práci Mosesa, loptu nasmeroval vysoko nad.

45+2

Prudký center na prvú tyč asi neprečítal Courtois najlepšie, no lopta trafila do bočnej siete bez iného pričinenia.

45+1

Watford zavrel súpera do jeho šestnástky a roztočil okolo nej kolotoč zakončený na roh zrazenou strelou Capouého.

45+1

Nadstavujú sa 2 minúty.

45

Žltú kartu dostáva Richarlison (Watford FC).

44

Watford drží loptu na svojej polovici a prihráva si ju medzi defenzívnymi hráčmi. Dá sa povedať, že domácim to teraz stačí.

43

Pre domácich hráčov je gól obrovské povzbudenie, zatiaľ čo pre Chelsea po červenej karte ďalšia tvrdá rana.

42

42. Troy Deeney (WAT) - 1:0

42

Tím Watford práve strelil gól!
Domáci idú zaslúžene do vedenia, ale z nezaslúženej penalty. TROY DEENEY síce loptu poslal a rovnakú stranu, ako padal Courtois, ale Belgičan na túto bombu nemal nárok.

41

41. Gerard Deulofeu (WAT), Thibaut Courtois (CHE)

41

No ale teraz pozor, pretože Thibaut Courtois po pase za obranu od Janmaat fauloval Deulofeua a bude z toho penalta. Tá sa ale pískať nemala, nakoľko španielsky útočník po poriadne prihral.

41

David Luiz si pri rozohrávke zo svojej šestnástky zobral na seba veľa hráčov a o loptu prišiel. Prihrávka domácich za bránu ale presná nebola.

40

Päť minút do konca polčasu a stav sa stále nemenil. Zatiaľ k tomu nepomohla ani červená karta Bakayoka, avšak Watford hrá ako outsider veľmi dobre.

39

Chelsea to skúsila po ľavom aj pravom krídle, v oboch prípadoch sa musela otočiť a vrátiť loptu iba dozadu.

37

Janmaat na krídle preťal akciu Pedra faulom, španielsky útočník by rád pre Holanďana videl žltú kartu, podobne tak Conte. Tá neprišla.

36

Janmaat poslal dlhý center na vzdialenejšiu tyč pre Richarlisona, toho ubránil Moses a hlavou odvrátil tento pokus do bezpečia.

35

Po rýchlej akcii a narážačke skúsil strelu spred veľkého vápna Richarlison, našiel stred brány a s ním gólmana Courtoisa.

34

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Willian, prichádza Cesc Fàbregas.

33

Watford aktívne napáda rozohrávku súpera, hostia preto nevedia prejsť z vlastnej polovice na tú útočnú.

32

Janmaat neposlal presný center do vápna Chelsea, tá preto prešla do rýchlej kontre, no Moses sa už na polovici súpera zasekol a prihral loptu späť.

30

30. Tiemoué Bakayoko (CHE)

30

Tiemoué Bakayoko už od začiatku nebol vo svojej koži. Všetko to začalo chybou v rozohrávke, ktorá síce šancu neznamenala, ale trápenie Francúza pokračovala do prvého tvrdšieho faulu v strede poľa teraz aj do druhého. Po dvoch žltých teda prichádza rýchla červená karta.

29

Pedro síce opečiatkoval tyč po tom, ako mu loptu priklepol Moses, ale anglicko-nigérijský futbalista zahral rukou.

28

Holebas neposlal do vápna svoj typický dlhý aut, ale narazil si s Deulofeuom a až tak centroval. Našiel iba Courtoisa.

27

Španielsky útočník Deulofeu tentoraz centroval lepšie, loptu si aj napriek tomu v malom vápne postrážil Courtois a vyboxoval ju.

26

Po dlhom nákope z priameho kopu do šestnástky hostí loptu ako posledný zasiahol práve Bakayoko, čiže uvidíme rohový kop. Deulofeu poslal nízky pas, na ďalší odvrátil znova Bakayoko.

25

Žltú kartu dostáva Tiemoué Bakayoko (Chelsea FC).

24

Chelsea rozohráva akciu v strede poľa, presing Watfordu však guľatý nezmysel hosťom berie. Navyše, Deeneyho asi fauloval Bakayoko, no faul sa najskôr nepískal, pretože bola ponechaná výhoda.

23

Azpilicueta poslal pas zo stredu poľa za defenzívu Watfordu, lenže medzi Hazarda s Pedrom, takže k lopte sa poľahky dostal Karnezis.

22

Chelsea sa v posledných minútach snaží prebrať iniciatívu, cez pozornú defenzívu súpera však nevie prejsť. Kontru Watfordu zastavil David Luiz.

21

Troy Deeney na trávniku, poslal ho tam v súboji kapitánov Gary Cahill, ktorý si na neho v hlavičkovom súboji vyskočil. Domáci útočník bude v poriadku.

20

Stopér Prodl perfektne vytlačil Hazarda spred šestnástky takmer až do stredu poľa. Chelsea sa síce rýchlo vrátila späť, ale nákop Kantého bol poriadne nepresný.

19

Gary Cahill predviedol dôležitý zákrok proti rodiacej sa šanci súpera, čo Chelsea využila na rýchlu kontru, no pred šestnástku Watfordu táto aktivita skončila.

18

Domáci rozohrali na krátko, avšak do toho vletel Kanté a vypýtal si útočnú faul od hráčov Watfordu.

17

Richarlison svojou aktivitou vybojoval rohový kop. Do šestnástky sa preto presunula celá defenzíva smotánka Watfordu.

16

Watford vďaka dobrému pressingu získal lopty do svojej moci, akciu napriek tomu musí začínať z vlastnej polovice.

15

Azpilicueta sa snažil vyviesť loptu po pravom krídle, ale nakoniec sa s ňou radšej otočil a poslal späť. Dopredu prešli domáci, center z krídla nebol presný.

14

Richarlison prišiel síce o loptu veľmi rýchlo, avšak Watford sa k nej následne dostal. Nákop späť na tohto Brazílčana nebol presný.

12

Skoro som to zakríkol, pretože po zrazenom centri od Mosesa sa pred šestnástkou ocitol úplne voľný Willian, jeho prudká strela z prvej letela nad.

11

Watford má veľmi dobrý úvod stretnutia, pretože Chelsea ešte na vlastnú polovicu pustil iba minimálne a sám poriadne hryzie.

10

Richarlison si naviezol loptu z krídla na hranicu veľkého vápna, pokus cez Azpilicuetu smeroval mimo, ale bude z toho rohový kop. Deeney sa pred malým vápnom po presnom pase ocitol úplne sám, vo veľkej šanci loptu zakončiť nedokázal.

9

Gerard Deulofeu sa dostal do šestnástky a aj keď bol z uhlu, tak cez Luiza prudko vystrelil. Courtoisovi pomohla bočná sieť.

8

Janmaat poslal center do malého vápna, ktorý odvrátil Azpilicueta iba na nohu Doucourého, avšak jeho strela po zemi išla mimo.

7

Faul v strede poľa síce daroval loptu domácim hráčom, prihrávku za obranu David Luiz prihral na Courtoisa, ktorý rozohral.

6

Pedro sa z krídla dostal cez súpera, hodil si loptu do veľkého vápna, no tam bol pri nej ako prvý grécky brankár Karnezis.

5

Chelsea získala loptu na vlastnej polovici a kombinovala s ňou, avšak Bakayoko prihrával veľmi zle. Deulofeu takmer po obehnutí Cahilla prešiel do veľkej šance, pri lopte bol prvý Courtois.

4

Kanté zablokoval prihrávku na hrot domáceho útoku už v strede poľa, lopta sa však odrazila späť k hráčom Watfordu.

3

Courtois bol pod tlakom, čiže odkopol len za postrannú čiaru. Späť do veľkého vápna Chelsea prišli dva centre, s obomi si defenzíva hostí poradila.

2

Nákop za obranu domáceho celku nebol presný, lopta prešla vedľa brány za čiaru, takže rozohrávať bude Karnezis.

1

Pondelková dohrávka kola odštartovala výkopom Watfordu, ktorý nastupuje v klasických žltých dresoch, Chelsea má zas typické modré.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Watford FC: Karnezis – Mariappa, Prödl, Holebas – Janmaat, Capoue, Doucouré, Zeegelaar – Deulofeu, Richarlison – Deeney (C).
Náhradníci: Bachmann – Mukena, N'Dong, Lukebakio, Carrillo, Pereyra, Gray.

Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, David Luiz, Cahill (C) – Moses, Kanté, Bakayoko, Zappacosta – Willian, Pedro – E. Hazard.
Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Emerson, Fàbregas, Drinkwater, Hudson-Odoi, Giroud..
Watford FC

Londýnsky celok nedávno skončil svoju päť v FA Cupe, odkiaľ ho vyradil Southampton, a tak sa môže sústrediť iba na Premier League. Tam je síce jedenásty, avšak má 27 bodov, čo je od priepasti zostupu momentálne vzdialené iba štyri bodíky. Navyše, "Hornets" sa nachádzajú vo veľmi zlom období, keď z posledných desiatich duelov prehrali až desať, dva remizovali a zvíťazili len na "Boxing day" proti Leicesteru. Najlepším strelcom v Premier League je záložník Abdoulaye Doucouré, ktorý sa postaral o sedem gólov. V januári do mužstva pribudli mladý brankár Pontus Dahlberg, záložník Didier Ibrahim N'Dong a útočník Gerard Deulofeu. Hosťovať odišli Mauro Zaráte, Costel Pantilimon, Isaac Success a Brice Dja Djédjé, natrvalo sa porúčal Ben Watson.

Chelsea FC

Antonie Conte a jeho zverenci určite nebudú radi spomínať na posledné ligové kolo, kedy doma podľahli 0:3 Bournemouthu, pričom tretí gól strelil bývalý hráč "The Blues" Nathan Aké. Chelsea tak nenadviazala na kolo predtým, keď na ihrisku súpera zmietla Brighton & Hove Albion pomerom 4:0. Aktuálne je londýnsky tím na štvrtom mieste so ziskom 50 bodov. Rovnaký počet má aj tretí Liverpool. Piaty Tottenham ich má 48, tretí Manchester United 53 a prvý Manchester City už 68. Chelsea navyše koncom januára vypadla z Ligového poháru proti Arsenalu, ale zároveň postúpila zo štvrtého kola FA Cupu cez Newcastle United. Najlepšími strelcami klubu vo všetkých súťažiach sú dvaja dvanásťgóloví hráči – Eden Hazard a Álvaro Morata. Michy Batshuayi sa presadil dvanásťkrát. Počas januára do mužstva pribudla hlavne trojica Ross Barkley (Everton), Emerson Palmieri (AS Rím) a Olivier Giroud (Arsenal). Oficiálne do Atlética odišiel Diego Costa a Michy Batshuayi bude hosťovať v Borussii Dortmund. Z ďalších mien Todd Kane, Charly Musonda, Abdul Rahman Baba, Nathan, Kenedy či Jake Clarke-Salter.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Watford FC – Chelsea FC

4:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 42. Deeney (pen.), 84. Janmaat, 88. Deulofeu, 90+1. Pereyra – 82. E. Hazard

Karty:   45. Richarlison (WAT), 51. Prödl (WAT) – 25. Bakayoko (CHE), 59. David Luiz (CHE), 62. Fàbregas (CHE)   30. Bakayoko (CHE)

Watford FC: Karnezis – Mariappa, Prödl, Holebas – Janmaat, Capoue, Doucouré, Zeegelaar – Deulofeu (89. Carrillo), Richarlison (65. Pereyra) – Deeney (C) (90+3. Gray).
Náhradníci: Bachmann – Mukena, N'Dong, Lukebakio, Carrillo, Pereyra, Gray.

Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, David Luiz, Cahill (C) – Moses, Kanté, Bakayoko, Zappacosta – Willian (34. Fàbregas), Pedro (64. Giroud) – E. Hazard.
Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Emerson, Fàbregas, Drinkwater, Hudson-Odoi, Giroud.