Menu

Futbal

Španielsky pohár

Valencia CF – FC Barcelona

0:2

koniec (0:0)

08.02.2018, 21:30 • Semifinále • Matej Kubove (@Matej Kubove)

: 5.1 4.33 1.85

FC Barcelona jednoznačne postupuje do finále Copa del Rey, kde ju čaká posledná prekážka za obhajobou a síce FC Sevilla. Zverenci Ernesta Valverdeho dnes zvíťazili na Mestalle 2:0 po góloch Coutinha a Rakitiča. Z mojej strany je to všetko, ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (23:23:25)

90+2

Koniec zápasu.

90+1

Žltú kartu dostáva Dani Parejo (Valencia CF).

90

Nadstavujú sa 2 minúty.

89

Yerry Mina vo svojom prvom vážnejšom zákroku, zrazil loptu pred Guedesom na rohový kop, ktorý nedokázali domáci zakončiť.

88

Solera najskôr prepadol Coutinho, potom ešte v páde narazil do Busquetsa. Každopádne, čo tým chcem vlastne povedať, mladík v službách Valencie bol faulovaný.

87

Lionel Messi vyslal kolmicu za obranu Valencie od postrannej čiary, Luis Suaréz do šance nabiehal z postavenia mimo hru.

86

Goncalo Guedes potiahol loptu do veľkého vápna súpera, Zazu nenašiel v ideálnej pozícií a Talianova následná prihrávka nebola vôbec presná.

85

Päť minút do konca. Toto už FC Barcelona nemôže prehrať.

84

Paulinho potiahol akciu dvoch proti jednému, ale Messiho zahnal a ten si už cez troch protihráčov pozíciu na strelu nevypracoval.

83

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Gerard Piqué, prichádza Yerry Mina.

82

Barcelona dala gól!
Po chybe v rozohrávke Valencie Luis Suaréz našiel na hranici veľkého vápna úplne voľného IVANA RAKITIČA, ktorý si loptu ešte potiahol, pripravil na strelu a trafil presne za Doménecha, čím už asi určite rozhoduje o postupe hostí do finále.

Rakitič (BAR) - 0:2

81

Lionel Messi a jeho tretia pozícia z priameho kopu spred šestnástky. Všetky išli postupne k horšiemu. Najskôr zamieril medzi tri žrde, potom do múru a teraz veľmi vysoko nad.

80

FC Barcelona je veľmi blízko k postupu do finále Copa del Rey. O túto možnosť ju môžu obrať už len tri góly Valencie. Tak to ale vôbec nevyzerá.

79

Domáci po ďalšej akcii rohový kop nezískali a to aj napriek tomu, že sa oň vehementne snažili.

78

Parejo rozohral roh na krátko, jeho narážačka so spoluhráčom nevyšla. Piqué ešte reklamoval zdravotné problémy, pravdepodobne iba naťahoval čas.

77

Po rozohrávke na krátko centroval na vzdialenejšiu žrď Coutinho, jeho center nenašiel žiadneho hráča.

76

76.

76

Gabriel Paulista okrem toho, že sklzom odohral loptu pred Luisom Suarézom na rohový kop, tohto hráča Barcelony aj nenápadne kopol. Naozaj nenápadne.

75

Žltú kartu dostáva Simone Zaza (Valencia CF).

74

Gayá mal na kopačke vyrovnanie, nakoľko po prihrávke Zazu bol totálne sám v malom vápne. Loptu len nasmeroval medzi tri žrde, Cillessen predviedol neskutočný reflexívny zákrok.

73

Jaume Doménech nemal väčší problém so zachytením nepresného pasu, ale čo bude pre domácich náročnejšie, tak založenie akcie.

71

Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Ezequiel Garay, prichádza Rubén Vezo.

70

Ezequeil Garay ostáva ležať na zemi, drží si však zadný sval. Valencia bude musieť striedať, nakoľko Argentínčan odchádza na nosidlách.

69

Veľká chyba v rozohrávke Gayu vyslala do šance proti poslednému obrancovi Suaréza, ten ešte prihral na Messiho, ktorého zablokovali dvaja hráči. Rakitič sa napriek všetkému dostal k dvom strelám. Prvá išla do Garayovho rozkroku, odrazenú loptu ešte z lepšej pozície nasmeroval nepochopiteľne poriadne mimo.

68

Martín Montoya zobral síce Jordiho Albu sklzom cez loptu, ale poriadne tvrdo, čo hlavný rozhodca ocenil ako nedovolený zákrok.

67

Luciano Vietto sa svojou rýchlosťou dostal cez Piquého k strele. Španielsky obranca ju stihol zraziť presne do náruče Cillessena.

66

Zaza chce strieľať z vnútra šestnástky, zavadzal mu Gayá, a tak Talian centrom pred malým vápnom našiel Guedesa, jeho hlavička išla tesne nad.

65

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Andrés Iniesta, prichádza Paulinho.

64

64.

64

Iniesta sa dobre vrátil pomôcť svojim obrancom. Viettovi loptu vypichol tak, že po dotyku Argentínčana mohol Cillessen zakročiť rukami.

63

Rohovému kopu sa domáci ubránili, následný Messiho oblúčik skončil u Doménecha.

62

Domenéch odkopol loptu pred atakujúcimi súpermi, avšak Suaréz ju dostal späť a Messi strieľal vo veľmi dobrej pozícii len do brankára Valencie. Následnú dorážku Albu rukou na roh zrazil Montoya, jasná penalta sa nepíska.

61

Jordi Alba odvrátil loptu po centri z rohového kopu iba pred šestnástku technická strela z hranice poloblúka od Vietta nebola presná.

60

Nákop na Luisa Suaréza neskončil pri Uruguajčanovi, ako prvý sa k lopte dostal brankár Jaume Domenéch.

59

Philippe Coutinho si v strede poľa vypýtal faul od Zazu. Taliansky útočník mu najskôr nezobral loptu, a tak už musel zatiahnuť ručnú.

58

Sergio Busquets na svojej polovici o loptu prišiel, okamžite ho zastúpil Ivan Rakitič a získal ju späť do moci hostí.

57

Barcelona sa pokúsila o kontru na opačnú stranu ihriska, nepodarilo sa jej loptu dostať k priestoru brány. Domenénech od nej bude rozohrávať.

56

Soler okamžite v akcii, jeho akcia pred veľkým vápnom šancu neznamenala.

55

Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Rodrigo, prichádza Soler.
Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Francis Coquelin, prichádza Goncalo Guedes.

54

Faul v strede poľa prerušil snahu o kontru hráčov hostí. Valencia bude striedať, rovno dvakrát.

53

Lionel Messi si vytvoril pozíciu na strelu na hranici veľkého vápna, trafil Garaya. Odrazenú loptu zakončil Luis Suaréz, iba vedľa brány.

52

Luis Suaréz sa síce pošmykol, loptu pred Viettom sa mu v strede poľa aj napriek tomu podarilo udržať a už s ňou štartuje smerom do šestnástky.

51

Pokus o odpoveď domácim hráčom, ktorí na postup potrebujú tri góly a žiadny neinkasovať, nevyšiel. Fauloval Kondogbia.

49

49. Coutinho (BAR) - 0:1

49

Barcelona dala gól!
Luis Suaréz sa dostal do veľkého vápna cez obrancu súpera, odcentroval na vzdialenejšiu stranu malého vápna, kde v sklze poslal loptu do siete PHILIPPE COUTINHO. Jedno je isté, predĺženie dnes nebude.

49

Nízky center minul Zaza, lopta aj tak narobila v pokutovom území dosť problémov. Preč ju dostal Piqué.

48

Rodrigo si niekoľko metrov pred veľkým vápnom súpera vypracoval pozíciu na priamu strelu, zrazený pokus končí rohovým kopom.

47

Gayá poslal zľava veľmi dobrú loptu. Pred Viettom ju odkopol Piqué tak, že na zadnej žrdi nezakončoval ani Zaza.

46

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza André Gomes, prichádza Philippe Coutinho.

46

Začal sa druhý polčas.
Úvodné dejstvo nám prinieslo množstvo šancí na oboch stranách, na gól však stále čakáme a preto má bližšie k postupu FC Barcelona. Tá si drží priebežný náskok z prvého stretnutia 1:0.

45+0

Prvý polčas sa skončil.

45

Po kontakte Rodriga s Umtitim vedľa vápna sa nepískalo. Španiel tak prihral pred vápna na Coquelina, jeho center našiel v šestnástke Kondogbiu, no ten dlho váhal, a tak cez Gomesa namieril iba do bočnej siete.

44

Rakitič prestrčil loptu pred malého vápna na Luisa Suaréza. Uruguajčan sa po otočke dostal k strele, cez dvoch obrancov mieril iba do pripraveného Doménecha.

43

Lionel Messi sa cez troch hráčov preštrikoval do veľkého vápna protivníka, center na Sergiho Roberta odvrátil Gayá.

42

Jordi Alba si zbytočne pýtal faul pred šestnástkou Valencie, Montoya sa mu do cesty postavil tak umne, že o faul nešlo.

41

Lionel Messi sa pokúsil oblúčikom dostať loptu do vápna protivníka, no jeho úmysel zachytil Kondogbia a toho fauloval Suaréz.

40

Päť minút do konca prvého polčasu. Na úvodný presný zásah teda stále čakáme.

39

Iniesta sa popri bránkovej čiare cez dvojicu obrancov nedostal, získal aspoň aut.

38

V strede poľa sa už píska proti domácej bráne. Fanúšikovia Valencia tak znova môžu bučať na prihrávky hostí.

37

Iniesta poslal krásny oblúčik za obranu súpera pre Messiho, toho v súboji jednoznačne predskočil brankár Jaume Doménech a aj Argentínčana poslal na zem, ale za toto si Messi nemohol pýtať penaltu, nakoľko gólman do toho išiel tvrdo, ale v rámci všetkých jeho regulí.

36

Valencia prešla do rýchlej kontry, tá bola nakoniec zakončená nepresným centrom z krídla. Cillessen si poradil.

35

Lionel Messi sa dostal k druhému priamemu kopu z dobrej pozície, tentoraz sa mu podaril trafiť iba dobre postavený múr.

34

Žltú kartu dostáva Rodrigo (Valencia CF).

33

Po pravej strane to hosťom nevyšlo, tí teda vrátili loptu späť do stredu poľa a tam s ňou bezpečne kombinujú.

32

Lopta po rohovom kope vypadla zo šestnástky, späť ju dostal Montoya pekným prienikom a následnou strelou do Piquého, ktorý znova zamedzil šanci.

31

Sergio Busquets sa zrazil v strede poľa s protihráčom, píska sa faul hráča Barcelony. Vzápätí Zazu v poslednej chvíli pred veľkou šancou zastavil Piqué.

30

Po polhodine stretnutia musíme konštatovať, že na gól stále čakáme. Messi mohol moje slová vyvrátiť, spoza vápna totiž krásnou strelou mieril oba tesne vedľa.

29

Luis Suaréz bol na konci akcie svojho tímu, postranný rozhodca ho totiž nachytal v postavení mimo hru.

28

Barcelona zase usadená na útočnej polovici, kombinácia hráčov v pásikavom sa ale zatiaľ k šestnástke neblíži.

27

Iniesta hľadal Albu vo vápne Valencie, loptu na neho nepustil Montoya. Zaza následne prešiel dopredu, obhodil si súpera, prihral na Vietta, tam akcia opäť zamrzla. Rodrigo teda pálil spoza vápna, Cillessen dobre zakročil.

26

Rodrigo sa dostal k šestnástke, tam prenechal loptu na Vietta, ten proti dvojici hráčov zamrzol a rýchlo o ňu aj prišiel.

25

Zabojovať sa snažil ešte Lionel Messi, Garay v súboji krajanov odprevadil loptu za bránkovú čiaru.

24

Prihrávky hráčov Barcelony v okolí veľkého vápna protivníka pokračujú aj v tejto chvíli, kolmica Rakitiča do vápna neprešla.

23

Center do vápna FCB sa neujal. Guľatý nezmysel ušiel na polovicu ihriska, odtiaľ znova začínajú kombinovať futbalisti v bielych dresoch a síce domáci.

22

Rakitič prestrčil loptu pred veľké vápno Valencie, Messiho ani Suaréza nájsť nedokázal. Hostia ostávajú v nápore.

21

Valencia sa síce ubránila, loptu však jej hráči odkopli na polovicu súpera, kde sú pri nej zas Barcelončania.

20

Alba si vymenil loptu s Messim a vnikol do veľkého vápna, center do malého nebol presný.

19

Coquelin na krídle prerušil akciu súpera, Valencia prechádza dopredu. Zaza si našiel loptu na pravej strane, jeho center do druhej vlny nebol presný.

18

Hostia usadení pred veľkým vápnom protivníka, smerom do neho sa príliš nenáhlia a iba kombinujú v menej nebezpečných zónach.

17

Barcelona vysoko napáda rozohrávku súpera, defenzíva Valencie však túto situáciu zatiaľ zvláda veľmi dobre.

16

16.

16

Luis Suaréz si nabehol do malého vápna na prihrávku od Sergiho Roberta z krídla, Uruguajčan nedokázal loptu zachytiť na hracej ploche.

15

Pätnásť minút za nami, oba celky mali po jednej dobre šanci. Messiho vychytal Doménech, pokus Rodriga zas zastavilo brvno.

14

Pred bránu Barcelony priletela prvý nebezpečná lopta, Rodrigo ju na hranici malého vápna trafil pred Piquém a opečiatkoval brvno!

12

Gabriel Paulista zrazil center pred svojím malým vápnom priamo na vlastnú bránu, Jaume Doménech dokázal včas zareagovať a zakročiť.

11

Simone Zaza síce išiel do sklzu v snahe získať loptu od Sergiho Roberta. Krajný obranca Barcelony spadol na zem bez poriadneho dotyku od talianskeho útočníka, faul sa píska aj tak.

10

Messi prihrávkou popred šestnástku súpera našiel iba Montoyu, jeho snaha o rýchly protiútok proti bývalému klubu skončila už v strede poľa.

9

Lionel Messi poslal ponad múr peknú strelu k bližšej žrdi, brankár Jaume Domenéch predviedol veľmi pekný zákrok a loptu vyrazil do bezpečia.

8

Parejo sa vyhol atakujúcemu hráčovi súpera a pokúsil sa o kolmicu za defenzívu súpera, loptu nasmeroval iba k Umtitimu. Po prechode hostí vpred získal pred šestnástkou priamy kop Messi.

7

Lionel Messi potiahol loptu pred veľké vápno súpera, do neho si ju hodil Luis Suaréz, situáciu k spokojnosti zvládol zachrániť Gayá.

6

Po narážačke so Zazom pred veľkým vápnom hostí strieľal Coquelin, našiel iba pripraveného gólmana Cillessena.

5

Jordi Alba síce dokázal pas na ľavú stranu skrotiť, to sa mu podarilo až za postrannou čiarou. Nákop na hrot ofenzívy odstránil Piqué.

4

Barcelona znova na lopte, od Piquého sa snažili hostia prejsť dopredu po pravej strane, tam o loptu prišiel André Gomes.

3

Domáci síce loptu získali, dostali sa s ňou iba k poliacej čiare. Zdravotné problémy ale avizuje Kondogbia, Ten ostáva ležať po súboji s Gomesom.

2

Barcelona sa od štartu stretnutia drží na lopte, momentálne s ňou kombinuje na polovici súpera.

1

Takmer okamžite po rozohrávke sa na zemi ocitá Jordi Alba, toho v snahe získať loptu fauloval Simone Zaza.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Valencia CF: Jaume – Montoya, Garay, Gabriel Paulista, Gayà – Kondogbia, Coquelin, Parejo (C) – Rodrigo, Vietto, Zaza
Náhradníci: Neto – Lato, Guedes, R. Vezo, Maksimovič, Soler, S. Mina

FC Barcelona: Cillessen – S. Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Busquets – A. Gomés, Rakitič – Iniesta (C) – Luis Suárez, L. Messi
Náhradníci: ter Stegen – Semedo, Y. Mina, P. Coutinho, Paulinho, Paco Alcácer, A. Vidal.
Valencia CF

Valencia v tomto ročníku Copa del Rey prešla v štvrtom kole cez Real Zaragoza po výhrach 2:0 a 4:1, v osemfinále vyradila aj UD Las Palmas (1:1, 4:0), ale väčšie problémy mala v štvrťfinále proti Deportivu Alavés. Doma totiž vyhrala len 2:1 a keďže v odvete rovnakým pomerom uspel i baskický tím, tak sa predlžovalo a stretnutie dokonca dospelo do penaltového rozstrelu. V ňom "netopiere" vyhrali 3:2. V odvete semifinále proti FC Barcelona budú mať úlohu ešte ťažšiu, nakoľko na Nou Campe prehrali síce iba 1:0, ale nenachádzajú sa v ideálnej forme, V lige prehrali posledné tri stretnutia, z posledných deviatich neuspeli až v šiestich prípadoch. Najlepším strelcom tímu v Copa del Rey je trojica Santi Mina, Rodrigo a Luciano Vietto, všetci dali po tri góly.

FC Barcelona

"Blaugranas" zatiaľ kráčajú súťažou pomerne jednoznačne, nakoľko uspeli v štvrtom kole s treťoligovým tímom Real Murcia, aj s náhradníkmi a juniormi vyhrali 3:0 a 5:0. V osemfinále Barcelona vyradila Celtu Vigo. Po remíze 1:1 prišlo víťazstvo 5:0. Vo štvrťfinále sa síce v mestskom derby najskôr tešil Espanyol výhrou 1:0, avšak na Nou Campe bolo po výsledku 2:0 všetko zabudnuté. Aj do odvety semifinále vstupuje FC Barcelona v lepšej pozícia, doma totiž vyhrala najtesnejším rozdielom 1:0. Do kariet zverencom trénera Ernesta Valverdeho hrá aj súčasná forma a to aj napriek tomu, že naposledy prišla remíza, znova v mestskom derby. Barcelončania sú ale jednoznačne na prvom mieste tabuľky. Najlepším strelcom klubu v Copa del Rey je trojica José Manuel Arnáiz, Lionel Messi a Luis Suaréz. Všetci sa trafili trikrát.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:30.

Valencia CF – FC Barcelona

0:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 49. Coutinho, 82. Rakitič

Karty:   34. Rodrigo (VAL), 75. Zaza (VAL), 90+1. Parejo (VAL)

Valencia CF: J. Doménech – Montoya, Garay, Gabriel Paulista, Gayà – Kondogbia, Coquelin, Parejo (C) – Rodrigo, Vietto, Zaza
Náhradníci: Neto – Lato, Guedes, R. Vezo, Maksimovič, Soler, S. Mina

FC Barcelona: Cillessen – S. Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Busquets – A. Gomés, Rakitič – Iniesta (C) – Luis Suárez, L. Messi
Náhradníci: ter Stegen – Semedo, Y. Mina, P. Coutinho, Paulinho, Paco Alcácer, A. Vidal

Prvý zápas: Barcelona - Valencia 1:0