Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Real Madrid – Real Sociedad San Sebastian

5:2

koniec (4:0)

10.02.2018, 20:45 • 23. kolo • Jakub Kocourek (@kubikocourek)

: 1.4 7.0 12.0

Real Madrid si dnes pripísal pomerne pohodlné tri body, keď najmä vďaka skvelo zvládnutému prvému polčasu zdolal Real Sociedad San Sebastian 5:2. Skóre stretnutia už v prvej minúte otvoril Lucas Vázquez, jeden gól pridal Toni Kroos, no a hetrikom sa prezentovala najväčšia hviezda Bieleho baletu Cristiano Ronaldo. Real sa tak ideálne naladil na náročný prvý zápas osemfinále Ligy majstrov, v ktorom v stredu na vlastnom štadióne privíta Paríž Saint-Germain. Odo mňa je to pre dnešok už definitívne všetko, prajem vám dobrú noc! (22:37:42)

90+2

Koniec zápasu.

90+2

Karim Benzema sa nemôže čudovať, že si na svoju adresu musí vypočuť nepríjemný piskot zo strany zaplnených tribún. V tejto chvíli totiž zahodil už svoju dnešnú snáď štvrtú či piatu absolútnu tutovku, keď úplne sám pred Géronimom Rullim po prihrávke od Cristiana Ronalda z hranice asi piatich metrov mieril nad!

90+1

Ešte tu máme symbolickú úpravu štatistík, keď žltú kartu napokon vidí aj domáci stredopoliar Mateo Kovačić.

90+1

Zápas sa doslova už len dohráva, napriek tomu vidíme sympatickú snahu zo snahy hostí. Ich kombinácie však neprinášajú želaný úspech.

90

Nadstavovať sa budú dve minúty.

90

90. Cristiano Ronaldo (REA)

90

Sám faulovaný Kroos našiel ideálnym centrom hlavu Cristiana Ronalda, ktorého zakončenie mierilo doslova pár centimetrov od ľavej žrde!

89

Tak predsa len ešte uvidíme jeden center do pokutového územia San Sebastianu. Nedovolený zákrok si od svojho súpera na hranici asi 25 metrov vypýtal Toni Kroos.

88

Karim Benzema sa po niekoľkých zbabraných tutovkách z prvého polčasu v tom druhom absolútne vytratil z ihriska. Teraz sa pripomenul pomerne štipľavým projektilom, ktorý však Géronimo Rulli rieši bez väčších problémov.

87

Keylor Navas riešil na opačnej strane nie príliš výrazný strelecký pokus z pomerne úctyhodnej vzdialenosti, o ktorý sa postaral Asier Illaramendi.

86

Cristiano Ronaldo nabíal doprava Garethovi Baleovi. Tomu však strela ani tentokrát nesadla úplne tak, ako by si predstavoval.

85

Futbalisti Realu Madrid majú loptu vo svojej moci a už sa pravdepodobne budú snažiť podržať ju čo najďalej od vlastného gólmana.

84

Posledným futbalistom, ktorý dnešný zápas nedohrá z dôvodu striedania bude hosťujúci Juanmi. Ten prepúšťa svoje miesto Jonovi Guridimu.

83

83. Asier Illarramendi (RSC) - 5:2

83

Real Sociedad San Sebastian dal gól! No tak teraz to skutočne vyzeralo, akoby domáci futbalisti boli mysľou už v stredajšom dueli. Nepochopiteľne totiž zabudli na ASIERA ILLARAMENDIHO, ktorý sa efektne položil do svojho voleja a skóruje tak do siete svojho bývalého zamestnávateľa.

82

Defenzíva Bieleho baletu však v druhom polčase nepôsobí úplne koncentrovaným dojmom a teraz bude musieť čeliť rohovému kopu súpera z ľavej strany.

81

Futbalisti Realu Madrid si rozhodne nemohli priať pohodovejšiu generálku pred mimoriadne náročným osemfinálovým súbojom Ligy majstrov proti Parížu Saint-Germain.

80

80. Cristiano Ronaldo (REA) - 5:1

80

Real Madrid dal gól! CRISTIANO RONALDO sa predsa len dočkal hetriku. Portugalčan najskôr nezištne sklepol loptu na kopačku Garetha Balea, Walesanova nie príliš vydarená strela vypadla dnes mimoriadne neistému Rullimu, Portugalčan situáciu dosledoval a loptu bez problémov dorazil do brány.

79

Cristiano Ronaldo dnes evidentne veľmi túži po hetrikovom zásahu, no tentokrát sa pokúšal odcentrovať z pravej strany, loptu si našiel brankár hosťujúceho celku.

78

No tak hráči Bieleho baletu to v týchto chvíľach hrajú skutočne už na krásu a snažia sa loptu "odviezť až do brány". Cristianovi Ronaldovi to nevyšlo individuálne, a tak to skúšal prihrávkou pod seba na Garetha Balea, ktorému sa však lopta zamotala pod nohami.

77

Myslím, že to bol teraz Toni Kroos, kto zakončoval a Géronimovi Rullimu pri jeho ďalšom nie príliš istom zákroku pomáhal Asier Illaramendi.

76

Nedovolene si teraz v súboji s Jonom Bautistom počínal na polovici ihriska aj Dani Carvajal, ktrého zákrok vzbudil aj pomerne zbytočné vášne.

75

Juanmi sa pokúšal pretlačiť do nebezpečnej hlavičky po centri z pravej strany, no v súboji so Sergiom Ramosom si pomáhal rukami, čo je proti pravidlám futbalu.

74

74. Jon Bautista (RSC) - 4:1

74

Real Sociedad San Sebastian dal gól! Tento gól nie je ani tak odmenou pre hráčov San Sebastianu, ako skôr trestom za prílišnú pasivitu domácich futbalistov. Tá je však vzhľadom na ich ďalší zápasový program pochopiteľná. Peknú prihrávku za chrbát Raphaëla Varanea dostal JON BAUTISTA, ktorý to trafil presne popri pravej nohe Keylora Navasa.

73

Zinedine Zidane má pre dnešok dostriedané. Nejaké sily na stredu pošetrí aj Marco Asensio, ktorý prepúšťa svoje miesto na posledné minúty stretnutia Garethovi Baleovi.

72

Center do pokutového územia posielal Alberto de la Bella, pred Juanmim však veľmi dobre zapracoval Sergio Ramos, ktorý loptu odvrátil do bezpečia.

71

Raphaël Varane teraz musel predsa len zrýchliť, aby odvrátil kolmicu smerujúcu na Jona Bautistu aspoň na rohový kop.

70

Do konca zápasu zostáva posledných 20 minút a o víťazovi tohto súboja je už dávno rozhodnuté. Záver zápasu sa tak bude pravdepodobne dohrávať v pokojonom duchu.

69

69. Asier Illarramendi (RSC)

69

K lopte sa postavil bývalý hráč Bieleho baletu Asier Illaramendi. Jeho technický pokus presvišťal tesne nad brvno brány domáceho tímu!

68

Teraz sa to hráčom Realu Sociedad predsa len podarilo, Juanmi si pred pokutovým územím spracovával center z pravej strany, až ho k zemi poslal Mateo Kovačić, a tak je z toho pomerne zaujímavá pozícia zo štandardnej situácie priamo ohroziť bránu Keylora Navasa.

67

Hostia zo San Sebastianu sa predsa len snažia o nejakú aktívnejšiu kombináciu, no už takmer 70 minút hľadajú recept ako prekonať defenzívu Madridčanov.

66

Striedajúci Isco sa pokúšal nájsť na pravej strane rozbehnutého Daniho Carvajala, no lopta z Chorvátovej kopačky bola tentokrát až nezvykle nepresná.

65

Hráči Realu Madrid držia loptu na svojich kopačkách, občas to však vyzerá, že v druhom polčase behajú len preto, aby im nebola zima. Na nič vážnejšie totiž dôvod nemajú.

64

Druhému polčasu absolútne chýba akékoľvek tempo, to však neuberá na dobrej nálade domácim fanúšikom, ktorí naďalej ženú svojich miláčikov vpred.

63

Dvojité striedanie si prichystal aj Zinedine Zidane, ktorý sa rozhodol z ihriska stiahnuť Luku Modrića a dnes veľmi dobre hrajúceho Lucasa Vázqueza. Na ich miestach vidíme Isca s Mateom Kovačićom.

62

Na opačnej strane si dobre splnil defenzívne povinnosti Lucas Vázquez, ktorý zapracoval proti striedajúcemu Igorovi Zubeldiovi.

61

Luka Modrić sa snažil centrom vyzvať na zakončenie Karima Benzemu, no ten na jeho ponuku nezareagoval tak, ako by mal.

60

Striedanie hostí napokon prichádza presne po hodine hry. Na ihrisku už neuvidíme dvojicu David Zurutuza-Sergio Canales, na ich pozíciach už registrujeme Jona Bautistu a Igora Zubeldiu.

59

Hráči Realu Sociedad už takisto evidentne pochopili, že dnes z toho body nebudú, a tak ani z ich strany to nie je žiadna obrovská snaha v druhej polovici stretnutia.

58

Tréner hostí Eusebio Sacristan vie, že dnešný duel už je stratený, no napriek tomu pošle do hry približne po hodine hry hneď dvoch čerstvých hráčov. Čaká už len na prerušenie hry, ktorá momentálne stratila akékoľvek tempo.

57

Luka Modrić si kvalitne prikryl loptu proti Asierovi Illaramendimu, ktorý ho poslal k zemi a hlavný rozhodca tak prerušuje hru a loptu prisudzuje Madridčanom.

56

Zinedine Zidane mohol byť s výkonom svojich zverencov v prvom polčase nadmieru spokojný, no v tom druhom už aj domáci futbalisti pokazili niekoľko jednoduchých prihrávok. Jednu takú od Marca Asensia sa teraz pokúsila využiť dvojica Mikel Oyarzabal-Álvaro Odriozola, no aj v ich spolupráci to zaškrípalo.

55

Druhý polčas zatiaľ svojim tempom pomerne logicky výrazne zaostáva za tým prvým. Cristiano Ronaldo sa teraz po ďalšej kolmici za obranu ocitol v ofsajdovom postavení.

54

Lucas Vázquez centroval z pravej strany, Cristiano Ronaldo si ešte pýtal sklepnutie lopty od Toniho Kroosa, no ten sa rozhodol vystreliť a Géronimo Rulli si pripísal jeden z najľahších zákrokov dnešného večera.

53

Prvý rohový kop znamenal aj prvú obrovskú príležitosť hosťujúceho celku. Do vzduchu sa skvelo zavesil Juanmi a jeho prudká hlavička lízala pravú žrď Navasovej brány!

52

52. Juanmi (RSC)

52

Po aktivite Davida Zurutuzu na ľavom krídle bude mať San Sebastian dokonca k dispozícii svoj prvý rohový kop v dnešnom stretnutí.

51

Luka Modrić bol až príliš agresívny v súboji proti Asierovi Illaramendimu na polovici hostí, čo neuniklo pozornému oku hlavného rozhodcu.

50

Real Sociedad síce drží loptu vo svojej moci, zatiaľ však neukázal ani len náznak nejakej väčšej kreativity, ktorá by viedla aspoň k zamestnaniu Keylora Navasa, ktorý dnes vo svojej bráne doslova mrzne.

49

O pár sekúnd neskôr prišiel zbytočný zákrok práve od Daniho Carvajala na svojho súpera de la Bellu, ktorý mu pred pár sekundami odobral loptu. Hlavný arbiter nemá zľutovane a Carvajal je tak druhým potrestaným hráčom.

48

Dani Carvajal v prvom polčase nejak nemal dôvod zapájať sa do útočnej aktivity svojho tímu, všetko to tam "zvládal" Lucas Vázquez. Teraz sa však krajný obranca Madridčanov vydal na ofenzívny výlet, po narážačke od Luku Modrića sa však cez Alberta de la Bellu k lopte nedostal.

47

Frustrácia hráčov San Sebastianu nekončí ani krátko po príchode zo šatní. Alberto de la Bella teraz absolútne zbytočne dohral Lucasa Vázqueza a vidí tak prvú žltú kartu zápasu z rúk rozhodcu Alejandra Hernandeza.

46

Druhý polčas odštartoval rozohrávkou zdecimovaných hostí,ktorí potrebujú tento zápas najmä dohrať so cťou. Ani jeden z trénerov zataľ nesiahol k žiadnej zmene vo svojej zostave.

46

Začal sa druhý polčas.
Real Madrid predviedol v prvom polčase dnešného ligového duelu proti Realu Sociedad San Sebastian doslova galakoncert. Domáci išli do vedenia už v prvej minúte, keď sa po centri Cristiana Ronalda krásnou hlavičkou presadil Lucas Vázquez. Na 2:0 zvyšoval v závere prvej polhodiny sám Cristiano Ronaldo, ktorý sa presadil ešte raz a jeho dva góly delil aj presný zásah Toniho Kroosa. Naviac, dve či tri stopercentné tutovky už dnes zahodil Karim Benzema, jednu pridal aj Marco Asensio, jednoducho Biely balet má za sebou dobrý 45-minútový tréning na stredajšiu Ligu majstrov proti PSG. v druhom polčase môže Zinedine Zidane šetriť svoje najväčšie opory. My však veríme, že sa ešte nejakých gólov či už na jednej alebo druhej strane dočkáme.

45

Prvý polčas sa skončil.

44

Luka Modrić to skúšal tentokrát kolmo smerom na Lucasa Vázqueza, no Raúl Navas bol v tomto prípade na tom správnom mieste.

43

Bude zaujímavé sledovať, či sa rozhodne hlavný rozhodca nadstaviť vôbec aspoň jednu minútu, zápas totiž zatiaľ prebieha pomerne plynule bez nejakých väčších zdržaní.

42

Real by najradšej z ihriska ani neschádzal, veď v prvom polčase zatiaľ predvádza doslova galakoncert a nebyť zahodených stopercentných príležitostí, už teraz to mohlo byť možno 8:0.

41

Momentálne sa chvíľu nehrá, keď na zemi po zásahu loptou od Xabiho Prieta zostáva ležať Sergio Ramos. Domáci kapitán by však mal byť podľa všetkého v poriadku.

40

Do konca prvého polčasu zostáva posledných päť minút, no a musím povedať, že by som momentálne nechcel byť v koži hráčov San Sebastianu, ktorí sa môžu cez prestávku tešiť na poriadny vietor v kabíne zo strany ich trénera.

39

No a už to mohlo byť dokonca 5:0, Marco Asensio však zahodil stopercentnú tutovku, keď mu pred prázdnou bránkou po prihrávke od Marcela zblokoval strelecký pokus jeden zo súperových obrancov.

38

Hostia pôsobia už od úvodných sekúnd zápasu doslova zúfalo a vyzerá to, že ich dnešný duel bude bolieť nielen fyzicky, ale najmä psychicky, pretože zatiaľ sledujeme v podstate hru mačky s myšou.

37

37. Cristiano Ronaldo (REA) - 4:0

37

Real Madrid dal gól! Na Estádio Santiago Bernábeu sa nám dnes rodí debakel. Defenzíva San Sebastianu dnes akoby spala. Dnes už snáď po štvrtýkrát dostal obrovsky veľa priestoru CRISTIANO RONALDO, ktorý sa po centri z pravej strany zavesil do vzduchu a hosťujúci gólman bol znova bezmocný!

36

Teraz navyše prichádza aktivita Lucasa Vázqueza, ktorý cez Alberta de la Bellu vybojoval pre domáceho favorita ďalší rohový kop z pravej strany.

35

Hostia už po 35 minútach prehrávajú 3:0, no môžu si za to takpovediac sami. Porti trápiacemu sa súperovi totiž nastúpili s obrovským rešpektom, čo dokáže tak skúsené mužstvo, akým je Real Madrid, naplno využiť.

34

34. Toni Kroos (REA) - 3:0

34

Real Madrid dal gól! Lucas Vázquez si po góle z úvodnej minúty pripisuje aj asistenciu. Tesne pred pokutovým územím prihral úplne voľnému TONIMU KROOSOVI, a ten to trafil skutočne nádherne! Géronimo Rulli sa mohol len obzrieť a obdivovať.

33

33. Cristiano Ronaldo (REA)

33

Po rohovom kope zostal v šestnástke súpera Sergio Ramos, hlavičkou sklepol krásne na Cristiana Ronalda a ten strelou do pravej žrde takmer zbúral bránu Géronima Rulliho!

32

Karim Benzema nedá gól snáď z ničoho! Luka Modrić vymyslel ndáhernú kolmicu do rozhodenej defenzívy na Cristiana Ronalda, ktorý ju potiahol až do pokutového územia, kde našiel práve Benzemu, no ten znova pred úplne opustenou bránou trafil len obetavého Raúla Navasa!

31

Dnes to skutočne vyzerá tak, akoby futbalisti San Sebastianu nastúpili až s prílišným rešpektom voči hviezdnemu súperovi, keď z ich strany vidíme len minimálne pokusy o ohrozenie brány súpera.

30

Marcelo išiel pri postrannej čiare do súboja so Xabim Prietom, obidvaja si z tejto konfrontácie odniesli bolestivú grimasu, hlavný rozhodca prisudzuje loptu hosťom.

29

Po rozohrávke nám zápas znova spadol do zabehnutých koľají. Madridčania kombinujú na polovici súpera, ktorý sa stiahol hlboko na vlastnú polovicu.

28

No tak predsa len domáci pridali ešte v prvej polhodine zápasu svoj druhý gól a zatiaľ pevnými nohami kráčajú za dôležitými troma bodmi, ktoré vo svojej súčasnej situácii potrebujú doslova ako soľ.

27

27. Cristiano Ronaldo (REA) - 2:0

27

Real Madrid dal gól! Hráči Realu Madrid si teraz z celej defenzívy San Sebastianu spravili doslova divákov. Marco Asensio vycvičil dvojicu súperov, vyzval na center z hranice bránkovej čiary Marcela, ktorý našiel nepochopiteľne nikým nekrytého CRISTIANA RONALDA, ktorý sa už z takýchto pozícií nezvykne mýliť.

26

Cristiano Ronaldo sa skúšal presadiť individuálne na pravom krídle cez Alberta de la Bellu, no stratil stabilitu, a tak z tohto mikrosúboja vyšiel úspešnejšie obranca San Sebastianu.

25

Na ľavej strane ofenzívy Madridčanov kombinoval Marco Asensio s Marcelom, no brazílsky obranca sa k prihrávke od svojho spoluhráča do pokutového územia nedostal.

24

Luka Modrić sa pokúšal obslúžiť Cristiana Ronalda kolmicou do pokutového územia, lopta však znova doputovala k brankárovi San Sebastianu.

23

Akcia Realu Madrid sa napokon končí centrom Marca Asensia do rukavíc Géronima Rulliho potom, čo Cristiano Ronaldo pred pár sekundami nastrelil Aritza Elustonda.

22

Raphaël Varane sa teraz zbytočným váhaním v rozohrávke dostal pod veľký tlak zo strany Juanmiho, no ukázal veľkú psychickú pohodu v dnešnom stretnutí, keď si so súperovým útočníkom dokázal poradiť a navyše založil protiútok svojho tímu.

21

Hráči Realu Madrid odúvodných sekúnd hrajú so svojim dnešným súperom doslova bago, keď mu loptu požičiavajú len na niekoľkosekundové intervaly.

20

Dvadsať minút dnešného zápasu máme za sebou, ukončilo nám ich previnenie voči pravidlám zo strany Sergia Canalesa, ktorý sa, podľa všetkého, ocitol v postavení mimo hry.

19

Spoluhráči Karima Benzemu sa dnes zatiaľ snažia svojmu spoluhráčovi, ktorý sa v tejto sezóne výrazne trápi, veľmi pomáhať, no Francúzovi to dnes opäť absolútne nejde. Aj tentokrát sa mu lopta odrazila od nohy po jednoduchej prihrávke nakrátko od Toniho Kroosa.

18

Tentokrát sa francúzsky zakončovateľ tesne nedostal ku kolmici od Toniho Kroosa, keď lopta napokon doputovala až ku Géronimovi Rullimu.

17

No tak bleskurýchly gól tomuto duelu skôr uškodil. Od presného zásahu Lucasa Vázqueza mal Real ešte jednu čistú príležitosť, no Karim Benzema ju premeniť nedokázal.

16

Álvaro Odriozola sa vydal na sympatický ofenzívny výlet, napokon však pre svoj tím nevybojoval ani len rohový kop, keď potom, čo jeho center zrazil Marcelo, sa lopta za bránkovú čiaru dostala práve od centrujúceho obrancu Realu Sociedad.

15

Cristiano Ronaldo sa znova ako víchor vrútil do do pokutového územia súpera, no tentokrát vynikajúcu robotu odviedol Raúl Navas, ktorý hviezdneho Portugalčana dokázal vytlačiť z nebezpečnej pozície.

14

Brankár San Sebastianu Géronimo Rulli teraz nepredviedol úplne sebavedom zákrok, keď mu z rukavíc vypadol pomerne jednoduchý center z kopačky Marca Asensia. Nechýbalo veľa a Karim Benzema by sa ocitol v ďalšej jasnej príležitosti.

13

Na opačnej strane to s aktivitou v súboji s Alvarom Odriozolom prehnal Cristiano Ronaldo, ktorý sa však následne súperovi športovo za svoje nedovolené počínanie ospravedlnil.

12

Navyše, teraz vyrobili futbalisti Realu Sociedad až komický ofsajd, keď si absolútne nerozumeli pri pokuse o kombináciu cez obrannú formáciu domácich.

11

Predsa len sa o center do šestnástky pokúšal Alberto de la Bella, no ten skončil len na jeho nepripravenom spoluhráčovi Juanmim.

10

Hráči Bieleho baletu sa v tejto chvíli znova stiahli do defenzívy, no to akoby pre ich súperov akoby nič neznamenalo, keď ich útoky sú naďalej mimoriadne bezzubé.

9

Hostia to zatiaľ skúšajú len nie príliš výraznými útokmi po krídlach, Keylor Navas zatiaľ nemusel riešiť ani len center do svojho pokutového územia.

8

Prvý rohový kop zápasu rozohrával favorizovanejší z dvojice Realov, defenzíva San Sebastianu si tentokrát poradila, napriek tomu musí riešiť jeden nájazd na svoju bránu za druhým.

7

7. Karim Benzema (REA)

7

Vážne aj toto sa dá nedať? No tak táto nepremenená príležitosť Karima Benzemu sa môže pokojne v najbližších dňoch stať hitom internetu. Francúzsky útočník totiž po fantasticej práci Marcela zakončoval do absolútne opustenej brány, no lopta pristála len na pravej žrdi brány Geronima Rulliho!

6

Karim Benzema si vypýtal od Luku Modriča loptu za obranu, tá však skončila len v rukaviciach Geronima Rulliho.

5

No tak v týchto momentoch to vyzerá, že sa Madridčania rozhodne nebudú nikam ponáhľať. Momentálne držia loptu na polovici súpera a trpezlivo hľadajú nejakú medzeru v jeho defenzíve.

4

Hostia to skúsili nesmelo po svojej pravej strane, center Álvara Odriozolu však nemal absolútne žiadnu šancu na úspech, a tak môže byť defenzíva domácich naďalej v pokoji.

3

Okamžite po rozohrávke sa navyše futbalisti Realu Madrid vyrútili opäť na polovicu súpera, kde to však tentokrát proti Albertovi de la Bellovi s aktivitou prehnal strelec otváracieho góu zápasu Lucas Vázquez.

2

No tak presne takýto štart do stretnutia si favorizované domáci predstavovali, Real Sociedad totiž bude musieť otvoriť hru a skvelým ofenzívnym hráčom Madridčanov sa tak bude lepšie útočiť do otvorenej defenzívy súpera.

1

1. Lucas Vázquez (REA) - 1:0

1

Real Madrid dal gól! Domáci Real Madrid si nemohol priať krajší vstup do zápasu. Biely balet rozbehol akciu až z lvastných zadných radov, nenápadne sa dostala až ku Cristianovi Ronaldovi, ktorý skvelým centrom do pokutového územia našiel LUCASA VÁZQUEZA, a ten sa skvelým spôsobom zavesil do vzduchu. Otvárací gól padol v 49. sekunde zápasu.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – L. Vázquez, Modrić, Kroos, Asensio – Benzema, Ronaldo.
Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, Bale, Casemiro, Hakimi, Isco, Kovačić.

Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Odriozola Arzallus, A. Elustondo, Navas, de la Bella – Prieto, Illarramendi, Zurutuza, Oyarzabal – Juanmi, Canales.
Náhradníci: Toño – D. Llorente, Zubeldia, Agirretxe, Rodrigues, Bautista, Guridi.

Rozhodca: Alejandro Hernandez.
Vážení fanúšikovia!

Španielska Primera División ma počas tohto víkendu na programe zápasy 23. kola. Spoločne sa pozrieme do Madridu, kde domáci Real privíta na Estadio Santiago Bernabeu Real Sociedad. Stretnutie sa začína o 20:45.

REAL MADRID

Real Madrid prežíva jednu z najhorších sezón za posledné roky. Potom, čo v posledných dvoch ročníkoch absolútne ovládol pohárovú Európu, mal aj v tejto sezóne len tie najvyššie ambície. V domácej súťaži sa mu však absolútne nedarí a zdá sa, že na zisk majstrovského titulu môže definitívne zabudnúť. Aktuálne mu totiž patrí až štvrtá priečka a na svojho odvekého rivala FC Barcelona stráca až 19 bodov. Zverenci Zinedinea Zidanea sa v priebehu sezóny nevyhli niekoľkým zbytočným zaváhaniam. Spomeňme napríklad prehry s takými tímami ako sú Leganes či Girona. V ofenzíve Bieleho baletu to poriadne škrípe. Občas sa síce objavia svetlé záblesky ako triumf 7:1 nad Deportivom La Coruña, no okrem toho to je často veľké trápenie. Za všetko hovorí fakt, že taký skvelý kanonier, akým je Cristiano Ronaldo, skóroval v tejto ligovej sezóne zatiaľ len osemkrát, a to je najlepším strelcom tímu. Na druhej strane, Los Merengues aj celkom často inkasujú. Dohromady ich defenzíva kapitulovala už 21-krát. Je to síce tretie najlepšie číslo v súťaži, ale taká Barcelona inkasovala zatiaľ len 11-krát a Atlético Madrid dokonca len 9-krát. Zinedine Zidane dnes nebude môcť počítať len s obrancom Jesusom Vallejom a pravdepodobne ani s doliečujúcim sa Danim Ceballosom.

REAL SOCIEDAD

Real Sociedad sa v aktuálnej sezóne obrovsky trápi. V 22 zápasoch nazbieral len 26 bodov momentálne mu patrí až 14. priečka. Od pásma zostupu pritom zverencov trénera Eusebia Sacristana delí len šesť bodov. Mimoriadne problémy má San Sebastian najmä v defenzíve, ktorá je so 40 gólmi štvrtou najhoršou v španielskej najvyššej súťaži. Zaujímavosťou však je, že ofenzíva zase bielomodrým funguje skvelo, keď pri 41 strelených góloch je štvrtou najlepšou v lige. V zápasoch Realu Sociedad tak padá pomerne veľa gólov. Svedčí o tom aj posledné ligové kolo, v ktorom San Sebastian rozstrieľal trápiacu sa La Coruñu vysoko 5:0. Jedným presným zásahom sa na tomto triumfe podieľal aj Willian José, ktorý je s 11 gólmi najlepším strelcom celého tímu. Real Sociedad pritom týmto víťazstvom pretrhol nelichotivú sériu štyroch prehier v rade. Tréner Eusebio Sacristan má pred dnešným mimoriadne náročným duelom na pôde veľkého favorita plnú hlavu starostí. Až sedem jeho zverencov totiž trápia zdravotné problémy, a tak sa o ich štarte rozhodne až tesne pred zápasom.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

Real Madrid – Real Sociedad San Sebastian

5:2

koniec (4:0)

Späť na online

Góly: 1. L. Vázquez, 27. Ronaldo, 34. Kroos, 37. Ronaldo, 80. Ronaldo – 74. Bautista, 83. Illarramendi

Karty:   49. Carvajal (REA), 90+1. Kovačić (REA) – 47. de la Bella (RSC)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 11:10.

Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – L. Vázquez (63. Isco), Modrić (63. Kovačić), Kroos, Asensio (73. Bale) – Benzema, Ronaldo.
Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, Bale, Casemiro, Hakimi, Isco, Kovačić.

Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Odriozola Arzallus, A. Elustondo, Navas, de la Bella – Prieto, Illarramendi, Zurutuza (60. Zubeldia), Oyarzabal – Juanmi (84. Guridi), Canales (60. Bautista).
Náhradníci: Toño – D. Llorente, Zubeldia, Agirretxe, Rodrigues, Bautista, Guridi.

Rozhodca: Alejandro Hernandez