Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Real Betis – UD Las Palmas

1:0

koniec (0:0)

19.04.2018, 21:30 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • 33. kolo • Miroslav Revaj

Aj v druhom polčase pokračoval tlak domácich, ktorý sa stále stupňoval. Hostia v závere dohrávali iba s 10 hráčmi a v nadstavenom čase prišiel predsa len gól domácich, postaral sa oň Firpo a tak tri body ostávajú doma po výsledku 1:0!

S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem už dobrú noc. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (23:26:59)

90+5

Koniec zápasu.

90+4

90+4. Júnior Firpo (RBE) - 1:0

90+4

Real Betis dal gól!
Tak predsa len! Domáci sa radujú z gólu, ktorý im prináša tri body z tohto zápasu a to celkom zaslúžene. Do pokutového územia sa dostal presný center na hlavu JÚNIORA FIRPA a ten nikým nekrytý dostal loptu do hosťujúcej brány – 1:0!

90+2

90+2. Aïssa Mandi (RBE)

90+2

Hostia sa snažia pri zisku lopty naťahovať čas čo to len pôjde. Domáci vysoko napádajú a Las Palmas má tak v nadstavenom čase ešte veľmi náročnú úlohu.

90+1

Naplno sa už rozbehol nadstavený čas, ktorý činí 5 minút!

89

Domáci Sanabria sa tlačil do zakončenia, ale napokon je mu odmávaný ofsajd. Riadny hrací čas tohto zápasu sa už čoskoro naplní, očakáva sa údaj o nastavenom čase.

88

Aktivita domácich tak prirodzene pokračuje ďalej, ale obrana hostí je stále pozorná. Určite nás však ešte čaká zaujímavý zvyšok tohto zápasu.

87

Žltú kartu dostáva Ximo Navarro (UD Las Palmas).

86

86. Míchel (LPA)

86

Tak to je komplikácia pre hosťujúci celok! Míchel dostáva po druhej žltej červenú kartu a tak ide predčasne pod sprchy. Pri tlaku domáceho celku to tak môže byť veľmi kľúčový moment.

84

Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Nacho Gil, prichádza Imoh Ezekiel.

83

Betis sa stále drží na útočnej polovici, ale dnes domácim zrejme gól dopriaty nebude. Nechajme sa však prekvapiť, ešte nejaký ten čas ostáva.

82

Ani teraz to tam domácim futbalistom nepadlo! Amat sa dostal do úniku na bránu hostí, ale Lizoain včas vybehol a zabránil domácemu futbalistovi skórovať. Aj vďaka brankárovi sú hostia dnes v hre aspoň o ten jeden bod.

81

81. Jordi Amat (RBE)

81

Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Ryad Boudebouz, prichádza Joel Campbell.

80

Rohovému kopu sa hostia bezpečne ubránili, ale tlak domácich pokračuje aj naďalej. Betis sa znova usadil na útočnej polovici.

79

Domáci Firpo sa po individuálnom prieniku dostal až do pokutového územia súpera a vybojoval tak pre svoj celok rohový kop. Las Palmas sa tak bude musieť mať na pozore.

78

Pomaly sa dostávame do záverečnej časti tohto stretnutia. Aktivita domácich neustupuje, ale cez pozornú defenzívu súpera sa ťažko dostávajú.

77

Žltú kartu dostáva Aïssa Mandi (Real Betis).

75

Hosťujúca defenzíva dnes pracuje veľmi úspešne, takisto je pozorný aj brankár Lizoain. Domáci však idú stále za troma bodmi, ktoré by ich šance o Európsku ligu posilnili.

74

Tlak domácich futbalistov stále pokračuje, ale dnes im zrejme gól dopriaty nebude. Ešte však nepredbiehajme, stať sa môže naozaj čokoľvek aj v závere stretnutia.

72

Sanabria sa dostával do hlavičkového zakončenia, ale lopta skoršie putovala do rukavíc brankára Lizoaina. Domáci sa však snažia o ďalší útok.

71

Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Joaquín, prichádza Antonio Sanabria.

70

Aj túto útočnú snahu domácich prerušuje postranný rozhodca, ktorý nachytal Tella v ofsajde. K lopte sa tak dostávajú hostia, ktorí rozbiehajú svoju postupnú kombináciu.

69

Stále sa nič zaujímavého v posledných chvíľach na ihrisku nedeje. Domáci tlačia na hostí, ale Las Palmas úspešne odoláva tlaku súpera. Ešte je však k dispozícii dosť času, aby sa niečo zmenilo.

68

Žltú kartu dostáva Míchel (UD Las Palmas).

67

Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Alen Halilović, prichádza Vicente Gómez.

66

Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Sergio León, prichádza Cristian Tello.

65

Žltú kartu dostáva Sergio León (Real Betis).

64

Betis sa postupne drží na útočnej polovici, ale momentálne zo strany domácich nič zaujímavého neprichádza. Sledujeme tak nudnejšiu pasáž hry.

63

Obraz hry sa stále nemení, domáci hýria aktivitou a snažia sa skórovať. Zatiaľ to však vyzerá na deľbu bodov, s ktorou Betis zrejme až tak spokojný nebude.

62

62. Alejandro Gálvez (LPA)

62

Útočná snaha domácich stále pokračuje, hosťujúca defenzíva má stále plné ruky práce. Do konca stretnutia je ešte dostatok času, snáď prídu aj zaujímavé situácie.

61

Pred bránu hostí smeroval center z pravej strany, ale obrana Las Palmas dokázala loptu upratať do bezpečia. Tlak domácich však bude pokračovať ďalej.

60

Hodina z tohto stretnutia je už minulosťou, stále sme gól ešte nevideli. Najbližšie k nemu mali domáci futbalisti, ktorí hrajú veľmi aktívne, ale hostia držia nerozhodný stav.

58

Domáci sa snažia o vysoké napádanie a získať tak loptu na svoje kopačky. Z ich strany však teraz prišiel len nedovolený zákrok a tak sú hostia aj naďalej pri lopte.

57

V pokutovom území sa snažil presadiť domáci Barragán, ale napokon je z toho len odkop od brány hostí. Las Palmas sa pochopiteľne nikam neponáhľa.

56

Betis sa stále drží na útočnej polovici a domáci výrazne tlačia na svojho dnešného súpera. Uvidíme teda, či sa im podarí dnes skórovať, určite nato majú.

55

55. Sergio León (RBE)

55

León sa dostal k lopte a prenikol až do pokutového územia, ale jeho následná strela na bránu hostí už nijak nebezpečná nebola. Zrejme išlo s touto situáciou lepšie naložiť.

54

Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Alberto Aquilani, prichádza Javi Castellano.

53

Črtala sa ďalšia zaujímavá situácia zo strany domácich, ale tú prerušil postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd. K lopte sa tak dostávajú hostia.

52

Las Palmas teda ešte čelil rohovému kopu, ale hostia všetko úspešne ustáli. Domáci sú však stále pri útočnej chuti a tak sa ich súper musí mať na pozore.

51

51. Sergio León (RBE)

51

Betis bol blízko k otváraciemu gólu! Guardado vyslal prihrávku do pokutového územia a k zakončeniu sa dostal León, ale výborného Lizoaineho neprekonal ani na dvakrát.

50

Väčšiu chuť po víťazstve však zrejme majú domáci, ktorí sú stále v hre o Európsku ligu. Las Palmas naopak hrá o záchranu, ale zrejme je ich už o ich osude v tejto súťaži rozhodnuté.

49

Aj domácim sa podarilo preniknúť až do pokutového územia svojho súpera, ale ani z ich strany neprišlo zakončenie na bránu. Oba celky však začali druhé dejstvo aktívne.

48

Napokon sme boli aj svedkami útočného výpadu zo strany hostí. Castellano prenikol až do pokutového územia, ale k zakončeniu sa už nestihol dostať a lopta opustila hraciu plochu.

47

Útočná snaha domácich je prerušená hlavný rozhodcom, ktorý signalizuje ich útočný faul. K lopte sa tak už dostáva hosťujúci celok.

46

Druhý polčas tohto zápasu je už v plnom prúde, výkopom ho odštartoval domáci celok. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave.

46

Začal sa druhý polčas.
Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
Skončil sa už prvý polčas tohto zápasu, gól sme v ňom napokon nevideli. Aktívnejším dojmom pôsobili domáci futbalisti, ale veľa príležitostí na skórovanie nemali. Všetko je tak ešte v druhom polčase otvorené, začať by sa mal približne o 22:33!

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

Napokon sa nadstavuje ešte 1 minúta!

44

Čoskoro sa už naplní riadny hrací čas prvého polčasu. Uvidíme, či hlavný rozhodca zápasu Sánchez ešte niečo nadstaví, ale veľa dôvodov k tomu nemá.

43

Domáci sa ešte snažia niečo vymyslieť, ale už to teda vyzerá, že stav 0:0 ostane v platnosti až do polčasovej prestávky.

42

Na oboch stranách však pribúdajú aj nepresnosti, čo uberá na tempe hry. Zrejme sa tak o všetkom bude rozhodovať v druhom polčase, hostia sú však zrejme s takýmto stavom spokojní.

41

Hra sa prelieva z jednej strany na druhú, záver prvého polčasu teda prináša vyrovnaný priebeh. Stať sa však ešte môže hocičo, ostáva dohrať pár minút.

40

Ani rohový kop hostí zmenu skóre nepriniesol, lopta sa tak dostáva späť na domáce kopačky. Uvidíme, čo ešte ponúknu zvyšné minúty prvého polčasu.

39

Postupnou kombináciou sa hostia dostali až na dostrel domácej brány a získavajú tak ďalší rohový kop. Domáci sa tak teraz budú musieť mať na pozore.

38

Práve hostia sa teraz dostávajú k lopte, ale nikam sa pred koncom prvého polčasu neponáhľajú. Betis sa však snaží o vysoké napádanie, hostia však vo svojej kombinácii chyby nerobia.

37

Betis zakladá jeden útočný výpad za druhým, ale hostia stále pevne odolávajú. Domáci si však musia dávať pozor na rýchle protiútoky zo strany hosťujúceho celku.

36

Koniec prvého polčasu sa teda blíži a zatiaľ to vyzerá, že sa gólu v prvom dejstve nedočkáme. Aktivita domácich však stále trvá a tak sa ešte môže stať niečo, čo by tento stav zvrátilo.

35

Žltú kartu dostáva Nacho Gil (UD Las Palmas).

34

V pokutovom území Las Palmas vznikla trocha neprehľadná situácia, po ktorej lopta opustila hraciu plochu a tak to bude odkop od brány hosťujúceho celku.

33

Aktivita domáceho celku pokračuje naďalej, ale hostia sa stále úspešne bránia, aj keď nedávno mali aj kus šťastia. Gól sme stále nevideli a tak krátko pred koncom prvého polčasu je stav zápasu 0:0.

32

Žltú kartu dostáva Jonathan Calleri (UD Las Palmas).

31

31. Sergio León (RBE)

31

To sa však teraz mohlo zmeniť! V pokutovom území, tesne pred hosťujúcou bránou sa dostal do zakončenia León, ale jeho pokus vyráža brankár Lizoain výborným zákrokom do bezpečia.

30

Polhodina z hry už uplynula, stále teda čakáme na prvý presný zásah v tomto zápase. Aktívnejším dojmom pôsobia podľa očakávania domáci futbalisti, ale zatiaľ im to vytúžený gól neprináša.

29

Dlho netrvalo a aktívny León sa dostal do ďalšieho zakončenia. Teraz to skúšal zaujímavým spôsobom a to nožničkami, ale previnil sa len útočným faulom.

28

K strele z väčšej vzdialenosti sa teraz odhodlal León, ale jeho pokus smeroval len do stredu brány, kde stál pripravený brankár Lizoain a tak strelu domáceho futbalisti bezpečne kryje.

27

Ani ďalší rohový kop nič zaujímavého neponúkol, lopta je však stále na domácich kopačkách. Hostia sa tak musia teraz len brániť a vyvarovať sa chybám, ktoré by domáci mohli potrestať.

26

Aj naďalej však pokračuje tlak domáceho celku, ktorý zahrával rohový kop a po zásahu hosťujúcej obrany si túto situáciu zopakujú. Betis je tak teraz veľmi aktívny.

25

25. Júnior Firpo (RBE)

25

Táto situácia však už vyzerala nebezpečnejšie! Firpo si prebral úspešnú prihrávku pred bránu hostí, ale jeho následné zakončenie nebolo presné. Škoda pre domácich, toto vyzeralo už celkom nádejne.

24

Na druhej strane posielal Barragán strieľaní center na bránu hostí, ale lopta končí tesne nad ňou. Lizoain sa tak už pripravuje k svoju odkopu, nikam sa však neponáhľa.

23

Las Palmas začína byť čoraz viac nebezpeční. Ďalší útočný výpad ťahal Aquilani, ale následne signalizuje postranný rozhodca ofsajd hosťujúceho celku. Máme tak možnosť sledovať vyrovnané stretnutie.

22

Rohový kop však nič zaujímavého neponúkol, domáci všetko zvládli a už si aj stihli prebrať loptu na svoje kopačky. Späť na svoju polovicu sa tak vracia hosťujúci celok.

21

Zakrátko však prišiel ďalší útočný výpad zo strany hostí a budeme svedkami ich prvého rohového kopu v tomto zápase. Na pozore sa tak teraz bude musieť mať domáca defenzíva.

20

Do útoku sa však už postupne dostávajú aj futbalisti Las Palmas. Míchel sa pokúsil o individuálnu akciu, ale napokon je z toho len odkop od domácej brány.

19

Medzičasom rozbehli domáci opäť svoju postupnú kombináciu smerom dopredu, ale ich súper si stále úspešne stráži svoj priestor a domácich tak k ničomu nepúšťa. Uvidíme, ako sa teda bude prvé dejstvo ďalej vyvíjať.

18

Boli sme svedkami prvej zaujímavejšej situácie zo strany hostí. Po hlavičkovom zakončení musel zasahovať už aj brankár Giménez, ale všetko s prehľadom zvládol.

17

Domáci však stále pôsobia aktívnejším dojmom. Joaquín ťahal ďalší útočný výpad, ale aj ten sa podarilo hosťujúcej defenzíve pokryť. Tlak Betisu opäť narastá.

16

Teraz sa však už domácim podarilo preniknúť až do pokutového územia, ale po ďalšom dobrom zákroku obrany súpera sa znova do ničoho nedostali. Hostia sa však v posledných chvíľach musia sústrediť hlavne na bránenie.

15

Hosťujúca obrana bola teraz pozorná pri útočnom výpade domácich a tak ani teraz sa futbalisti Betisu nedostali do zakončenia. Las Palmas sa stále nikam nehrnie a kombinuje na svojej polovici.

14

Na oboch stranách pribúda aj počet nedovolených zákrokov. Prvému polčasu teda chýba zatiaľ väčší impulz, snáď sa to čoskoro zmení. Hlavne zo strany domácich, ktorí sú favoritom tohto zápasu.

13

Toto útočné snaženie domácich prerušuje postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd Barragána. Las Palmas sa nikam neponáhľa, takisto sa snaží o postupnú kombináciu.

12

Častejšie sa teraz k lopte dostávajú futbalisti Betisu, pribúda aj počet ich útočných výpadov. Stále sme však nič zaujímavého nevideli, ale stretnutie sa ešte ani poriadne nezačalo.

11

Hostia zastavili útok domácich len za cenu ďalšieho faulu. Následne domáci chvíľu kombinovali na súperovej polovici, ale k žiadnej zaujímavej situácii nedošlo.

10

Zo strany Las Palmas teraz prišiel len útočný faul, takže sa k lopte dostávajú domáci futbalisti. Betis už teda rozbieha svoju ďalšiu kombináciou a pomocou postupných prihrávok sa snaží preniknúť na útočnú polovicu.

9

Aj hostia sa už pokúšajú o útočné výpady, ale domáci sú v obrane takisto pozorný. Zatiaľ teda sledujeme vyrovnané stretnutie, aj keď domáci sa snažia hýriť väčšou aktivitou.

8

Teraz však už hosťujúci brankár musel aj zasahovať. Ruiz sa dostal k lopte a odhodlal sa k strele z väčšej vzdialenosti, ale Lizoain bol pozorný a tento pokus domáceho futbalistu bezpečne pokryl.

7

Črtala sa zauujímavá situácia v pokutovom území hostí. Podarilo sa tam preniknúť domácemu Leónovi, ale napokon ho obrana Las Palmas včas od lopty odstavila čistým spôsobom.

6

Domáci celok sa postupne dostáva na útočnú polovicu, ale zatiaľ sa do zakončenia nedostal. Hostia sa však musia brániť pred svojim pokutovým územím, sledujeme teda menší tlak zo strany Betisu.

5

Úvod zápasu je opatrný z oboch strán, oba celky sa po zisku lopty nikam neponáhľajú a skúšajú niečo vymyslieť cez postupnú kombináciu, ako to teraz ukazuje Betis.

4

Guardado odchádza za postrannú čiaru, vyzerá byť v poriadku. V hre sa tak už môže pokračovať ďalej, pri lopte sú hostia, ale momentálne kombinujú len na svojej polovici.

3

Betis operoval pred pokutovým územím súpera, ale napokon sa hra musela prerušiť, pretože domáci Guardado ostáva ležať na trávniku a vyžaduje si ošetrenie.

2

Dopredu sa už snaží preniknúť domáci celok, ale hostia dobre bránia svoje územie a tak domácich futbalistov do ničoho nepúšťajú. Las Palmas sa však musí mať na pozore.

1

Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcemu celku. Aquilani sa okamžite snažil o útočný výpad, ale ocitol sa v postavení mimo hru.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak už čoskoro začne. Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
Prajem príjemný neskorý večer všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu v rámci 33. kola španielskej Primera Division medzi mužstvami Real Betis a UD Las Palmas už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. Favoritom zápasu sú domáci futbalisti a podľa postavenia v tabuľke sa očakáva ich víťazstvo, rozhoduje sa však na ihrisku. Stretnutie s pozície rozhodcov povedú páni Sánchez – Aguilar, Callego. Na Estadio Benita Villamarína je už všetko pripravené, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia. Tesne pred výkopom sa vám opäť prihlásime.
Úvodné zostavy:

Real Betis: D. Giménez – Mandi, Bartra, Amat – Barragán, Guardado, Ruiz, Firpo – Joaquín, Boudebouz – León

Náhradníci: Pedro López – Camarasa, A. Sanabria, J. Campbell, Durmisi, Tello, Rubén Castro

UD Las Palmas: Lizoain – Míchel, David García, Navarro, Gálvez, D. Castellano – Gil, Etebo, Aquilani, Halilović – Calleri

Náhradníci: Chichizola – Simón, Aguirregaray, V. Gómez, Ezekiel, J. Castellano, Expósito

Rozhodca: Sánchez – Aguilar, Callego
Nenechajte si toto atraktívne futbalové stretnutie ujsť a sledujte ho s nami! Zápasom vás bude sprevádzať Miroslav Revaj.
V poslednom vzájomnom zápase sa presadil ba Jonathan Calleri a rozhodol o triumfe Las Palmas. Podobný výsledok by tomuto tímu určite pomohol a vykresal nádej na záchranu, ale na Estadio Benito Villamarín to bude veľmi náročné.
UD Las Palmas sa nachádza na predposlednej devätnástej priečke a na svojom konte má iba 21 bodov. S veľkou pravdepodobnosťou sa tím pod vedením trénera Francisca Jemeza Martina po tejto sezóne s najvyššou súťažou rozlúči. Dôvodom sú aj posledné tri ligové prehry v rade, ktoré iba podčiarkli nevydarenú sezónu. Tá posledná sa zrodila pred vlastnými fanúšikmi, keď najtesnejším rozdielom podľahli Realu Sociedad. Na záchranu stráca Las Palmas desať bodov a teoretická šanca existuje. Mužstvo však inkasovalo druhý najvyšší počet gólov a v ofenzíve nastrieľalo druhý najnižší, čo aj odzrkadľuje ich tabuľkové postavenie. Najlepším strelcom tímu je Jonathan Calleri, ktorý zaznamenal sedem gólov. Chýbať bude dvojica Momo a Bigas. Nad ďalšou dvojicou Emenike a Penalba visí otáznik. Pred hráčmi Las Palmas je náročná úloha.
Real Betis sa momentálne nachádza na piatej priečke a na svojom konte má 52 bodov. Táto pozícia zaručuje priamy postup do skupiny Európskej ligy pre nasledujúcu sezónu. Na svojho prenasledovateľa z Villarrealu má však Betis náskok iba jeden bod. V hre o pohárovú miestenku je aj Sevilla, ktorá stráca tri body. Real Betis ťahá fantastickú sériu piatich víťazstiev za sebou vďaka čomu sa vyšvihol v tabuľke veľmi vysoko. Počas týchto duelov inkasoval len jeden jediný gól, čo je skvelá vizitka. Naposledy si odniesol tri body zo súboja s Gironou, keď na jej pôde zvíťazil najtesnejším rozdielom. Manažér Quique Setien určite bude od svojich zverencov očakávať ďalší plný bodový zárez a spoliehať sa bude najmä na skvelú streleckú formu Sergia Leona. Ten je s 11 presnými zásahmi najlepším strelcom mužstva. Absentovať však bude trojica Adan, Feddal a Garcia. Otázny je aj štart Guerrera. Urobí Betis ďalší dôležitý krok k miestenke do skupiny Európskej ligy?
Vitajte pri sledovaní španielskeho futbalu! V trošku netradičnom čase sa hlási o slovo La Liga. Sezóna sa pomaly blíži ku koncu a ešte nie je o všetko rozhodnuté. Čaká nás atraktívny zápas, v ktorom Real Betis privíta na svojom trávniku UD Las Palmas! Sledujte toto stretnutie s nami!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:30.

Real Betis – UD Las Palmas

1:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 90+4. Firpo

Karty:   65. León (RBE), 77. Mandi (RBE) – 32. Calleri (LPA), 35. Gil (LPA), 68. Míchel (LPA), 87. Navarro (LPA)   86. Míchel (LPA)

Real Betis: D. Giménez – Mandi, Bartra, Amat – Barragán, Guardado, Ruiz, Firpo – Joaquín (C) (71. A. Sanabria), Boudebouz (81. J. Campbell) – León (66. Tello).
Náhradníci: Pedro López – Camarasa, A. Sanabria, J. Campbell, Durmisi, Tello, Rubén Castro.

UD Las Palmas: Lizoain – Míchel, David García (C), Navarro, Gálvez, D. Castellano – Gil (84. Ezekiel), Etebo, Aquilani (54. J. Castellano), Halilović (67. V. Gómez) – Calleri.
Náhradníci: Chichizola – Simón, Aguirregaray, V. Gómez, Ezekiel, J. Castellano, Expósito.

Rozhodca: Sánchez – Aguilar, Callego