Menu

Hokej

Majstrovstvá sveta U18

Bielorusko – Švédsko

3:4

koniec (1:0, 1:2, 1:2)

21.04.2018, 12:40 • Skupina A • Tomáš Lengyel (@TomiLengy)

: 15.0 11.25 1.09

Švédská hokejová reprezentácia do 18 rokov vyhrala aj druhý zápas na svetovom šampionáte v Rusku, no proti Bielorusom sa poriadne natrápila. Tri korunky dlho iba doťahovali náskok súpera, keď na zásah Alistrova odpovedal Wernblom a na gól Boršiova reagoval Boqvist. Rozhodnutie priniesla až tretia tretina. V nej Bielorusi doplatili na vylúčenia a inkasovali po presných strelách Pašića s Gustafssonom. V závere ešte so šťastím znížil Oksenťuk, ale na body to nestačilo. (14:58:46)

Koniec zápasu.

59:40

Bieloruskí mladíci si vytvorili záverečný tlak v šestici, no zbytočne stratili puk a v dnešnom zápase nezískajú žiaden bod.

58:50

Švédi dostali puk do útočného pásma, kde ho však dlho udržali a musia sa vrátiť späť. Bielorusi by radi opäť skúsili hru bez brankára.

58:05

58:05 Jevgenij Oksenťjuk (BLR) - 3:4

58:05

Bielorusko dalo gól! Hokejisti z východnej Európy so šťastím znížili. Prudká strela švihom JEVGENIJA OKSENŤUKA sa odrazila od švédskeho obrancu Lundkvista za chrbát bezmocného Jespera Eliassona.

57:37

Nikita Tolopilo zostal na striedačke a jeho spoluhráči skúšajú šťastie v šestici proti štyrom. V početnej prevahe zatlačili súpera, no čakajú na šance.

57:09

Albin Grewe sa previnil seknutím a dáva Bielorusom poslednú šancu na zdramatizovanie zápasu. Preto si ich tréner zobral aj oddychový čas.

56:47

Vladislav Koľačonok zbytočne váhal na modrej čiare a čakal na puk. Ten k nemu smeroval, ale napokon prešiel až do stredného pásma.

55:26

Švédi nevyužili prečíslenie štyroch proti dvom. Jonatan Berggren zobral zodpovednosť na seba, ale z uhla nedokázal vystreliť ani prihrať.

54:30

Dva presilovkové góly dodali švédskym hokejistom pohodu a zdá sa, že záver duelu už neprinesie žiadnu veľkú drámu.

53:38

Bieloruskí mladíci sa snažia niečo vymyslieť v ofenzíve, ale ich postup vpred zastavil úmyselný ofsajd.

52:41

52:41 David Gustafsson (SWE) - 2:4

52:41

Švédsko dalo gól! Krásna presilovková kombinácia pravdepodobne priniesla rozhodnutie. Jonatan Berggren našiel strieľanou prihrávkou voľného DAVIDA GUSTAFSSONA, ktorý len nastavil hokejku a skóroval. Asistencie: Jonatan Berggren, Adam Boqvist.

52:01

Bielorusi naďalej doplácajú na svoju nedisciplinovanosť a budú hrať zase v oslabení. Tentoraz sú to dve trestné minúty za príliš veľa hráčov na ľade.

51:21

51:21 Nikola Pašić (SWE) - 2:3

51:21

Švédsko dalo gól! Severania obliehali bieloruskú bránu a prvýkrát v zápase sa dostali do vedenia. V presilovke presne dorážal nepokrytý NIKOLA PAŠIĆ. Asistencie: Adam Boqvist, David Gustafsson.

50:30

Obrovská šanca Švédov. Nikita Tolopilo sedel v bránkovisku, nemal ani poriadne hokejku v rukách a odkryl väčšiu časť siete. Napriek tomu zasiahol proti Lundkvistovi.

49:50

Tretie vylúčenie bieloruského hráča v tejto tretine. Tentoraz odišiel na trestnú lavicu Genadij Kosnickij za nedovolené bránenie.

49:40

Nikita Tolopilo prikryl odrazený puk od zadného mantinelu. Desať minút pred koncom tretej tretiny Bielorusi stále remizujú so Švédmi.

49:12

Švédom momentálne chýba pokoj na hokejkách. Na ich hernom prejave je cítiť, že sa duel nevyvíja podľa papierových predpokladov.

48:10

Nikola Pašić vystrelil švihom od modrej čiary a puk sa snažil tečovať David Gustafsson. Nikita Tolopilo úspešne zasiahol lapačkou.

47:40

Alexej Protas si netrúfol proti dvojici švédskych obrancov, ale aspoň získal niekoľko sekúnd a pomohol svojmu tímu.

47:12

Nikita Piškajlo si pomohol hokejkou v osobnom súboji a rozhodcovia ho opäť posielajú na trestnú lavicu za hákovanie.

46:40

Hra plynie rýchlo, pretože sa vôbec neprerušuje. Švédi sa márne snažia usadiť v útočnom pásme.

45:00

Stále sledujeme opatrnú hru bez gólových šancí. Vyhovuje to predovšetkým Bielorusom, ktorých by potešil aj bod.

44:14

Nässen a Piškajlo sa vrátili späť na ľadovú plochu, takže oba tímy sú v plnom počte. Puk sa nachádza za švédskou bránou.

43:20

Tretia tretina je opatrná a vyrovnaná. Brankári nemajú veľa práce a sledujú predovšetkým hru v strednom pásme.

42:14

Je po presilovke. Nikita Piškajlo chcel vybojovať puk, ale pomohol si hákovaním a pripravil svoj tím o šancu na skórovanie.

42:01

Bieloruskí mladíci dostávajú výhodu presilovej hry. Na trestnú lavicu putuje Linus Nässen za seknutie.

41:40

Švédi majú problém s prechodom cez prehustené stredné pásmo a zatiaľ sa nedostali na dostrel bieloruskej brány.

40:46

Bielorusi začínajú aktívnejšie. Dá sa očakávať, že s pribúdajúcimi minútami budú čoraz rýchlejšie strácať sily, a tak sa snažia prekvapiť favorita v úvode tretiny.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Švédski hokejisti rýchlo zmazali jednogólové manko z prvej tretiny, keď využil dvojnásobnú presilovku Lukas Wernblom, ktorý dorazil puk do prázdnej brány. Potom však prišla bieloruská početná výhoda a v tej vrátil svojmu tímu vedenie kapitán Arťom Boršiov. Švédi ale stihli do prestávky vyrovnať, keď skóroval Adam Boqvist.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:45

Severania prežili aj vylúčenie za veľa hráčov na ľade a v závere tretiny už neinkasujú, ale nerozhodný stav ich určite neteší.

38:50

Nils Hoglander sa vrátil späť na ľadovú plochu, takže Švédi hrajú v pätici. Presilovka Bielorusov však naďalej pokračuje.

38:20

Ilja Soloviov vynikajúco zasiahol v defenzíve. Bielorusi prepadli a pustili Švédov do brejku dvoch proti jednému, ktorý zastavil až posledný hokejista v červenom drese.

37:45

Švédska lavička pozerá na hlavných rozhodcov a nechápe. Arbitri videli päť žltých dresov na ľadovej ploche, a tak musia vylučovať.

37:10

Hneď v úvode oslabenia sa vydal dopredu švédsky útočník Jacob Olofsson, no tiesnený namieril iba do pripraveného Tolopila.

36:50

Zbytočné vylúčenie na švédskej strane. Nils Hoglander podržal hokejku bieloruskému útočníkovi po prehranom súboji a oslabil svoj tím.

36:31

Alexej Protas vystrelil švihom spoza švédskeho obrancu, ktorý puk zblokoval. Ten potom letel priamo do lapačky Jespera Eliassona.

35:48

Ilja Krylovič sa pokúšal o individuálny prienik cez švédsku obranu, ale kreatívna kľučka neprekvapila hráča v žltom.

35:00

Bielorusom postupne dochádzajú sily. Včera hrali náročný večerný zápas proti Kanade a potrebovali by prestávku.

34:12

34:12 Adam Boqvist (SWE) - 2:2

34:12

Švédsko dalo gól! Tri korunky sa dočkali zaslúženej odmeny v podobe vyrovnania. Obranca ADAM BOQVIST naštartoval rýchly brejk svojho tímu, v prečíslení dvoch proti jednému mohol prihrávať, ale namieril presne. Asistencie: Nikola Pašić, Jesper Eliasson.

33:40

Adam Boqvist chcel prekvapiť bieloruskú obranu strieľanou prihrávkou od modrej čiary pred bránu, no nenašiel žiadneho voľného spoluhráča.

32:31

Švédski mladíci krásne kombinujú, ale góly by chceli dávať do prázdnej brány, čo im zatiaľ nevychádza. Bielorusi už dlhšie nevyšli z obranného pásma.

31:30

Bielorusi sa vrhajú do každej strely, bojujú o puk ležiac na ľade a odmenou je pre nich stále priaznivý výsledok. Herná prevaha je však na strane Švédov.

30:45

Krátka švédska presilovka o dvoch hráčov je na konci. Severania musia ísť za pukom do stredného pásma.

30:31

Bielorusi zvládajú časté oslabenia vďaka obrovskej bojovnosti, no teraz zle vystriedali a čaká ich ďalší trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.

29:40

Adam Boqvist na seba skvelo naviazal bieloruských hráčov, našiel bekhendom pred bránou úplne voľného Jonatana Berggrena, ale ten trafil lapačku Tolopila.

28:45

Bieloruská defenzíva teraz prepadla a švédsky brejk riešila na poslednú chvíľu zákrokom proti pravidlám. Dve trestné minúty za nedovolené bránenie dostal Vladislav Koľačonok.

28:00

Bielorusi vystrelili v druhej tretine iba dvakrát, ale stále si držia výborný výsledok a vďaka gólu Boršiova majú tesný náskok.

27:10

Danil Stepanov predviedol krásnu individuálnu akciu, prekľučkoval sa cez trojicu švédskych hokejistov, no jeho strela švihom napokon minula bránu.

26:48

Nikola Pašić sa ocitol vo veľmi dobrej pozícii pred bieloruskou bránou, ale nebol pripravený na prihrávku a trafil iba Nikitu Tolopila.

26:27

Druhá polovica početnej prevahy už Bielorusom nevyšla podľa predstáv. Nedokázali sa udržať v útočnom pásme a Eliassona neohrozili.

25:10

Ilja Usov mohol zakončovať do prázdnej brány, ale nedokázal zblízka trafiť puk. Bielorusi však v presilovke výborne kombinujú a majú šance.

24:27

Presilovka Bielorusov bude pokračovať, pretože gól padol pri signalizovanom vylúčení švédskeho hráča. Na trestnú lavicu mieri Jacob Olofsson za podrazenie.

24:27

24:27 Arťom Boršjov (BLR) - 2:1

24:27

Bielorusko dalo gól! Jesper Eliasson zaváhal pri jednoduchom zákroku. Bielorusi nehrali presilovku dobre, nedokázali sa usadiť v pásme a napriek tomu skórovali. Od modrej čiary sa so šťastím presadil kapitán ARŤOM BORŠIOV. Asistencie: Viktor Masilevič.

23:02

Iba chvíľu hrali oba tímy v plnom počte. David Gustafsson podrazil pri mantineli bieloruského obrancu Škrabova a odchádza na trestnú lavicu.

23:00

Bielorusi hrajú v pätici. V oslabení síce raz inkasovali, ale vzhľadom na prevahu Švédov môžu byť radi aj za to.

22:45

Adam Boqvist prenikol po pravom krídle, pripravil si puk na zakončenie a spoza hráča nepríjemne vystrelil. Tolopilo síce jeho pokus neudržal, no rozhodcovia hru prerušili.

22:18

22:18 Lukas Wernblom (SWE) - 1:1

22:18

Švédsko dalo gól! Obrovský tlak priniesol vyrovnanie. Tri korunky dlho zvierali súpera, ale puk dotlačili do siete až po veľkom boji. V bránkovisku napokon uspel LUKAS WERNBLOM. Asistencie: Oskar Bäck, Jonatan Berggren.

21:00

Nepríjemný moment pre Bielorusov, ktorí budú hrať oslabení o dvoch hráčov. Hlavný rozhodca najskôr signalizoval trest pre Kosnického a potom sa k nemu pridal aj Škrabov.

20:24

Adam Ginning schoval puk do svojej korčule a rozhodcovia ho nemohli nájsť. Kuriózna situácia na chvíľu prerušila zápas.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Úvod zápasu bol jasne v réžii švédskych hokejistov. Severania vybehli na súpera a hrali tri presilovky za sebou. V nich si vytvorili tlak aj šance, ale neskórovali. V hre piatich proti piatim už boli Bielorusi nebezpeční a dokázali otvoriť skóre. Do streleckej listiny sa zapísal Vladimir Alistrov.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:53

Nikita Piškajlo prenikol po pravom krídle a skúsil vystreliť spoza hráča. Jeho pokus skončil ukrytý medzi betónami Eliassona.

19:25

Bieloruskí mladíci držia puk na hokejkách a postupne sa ho snažia dostať až za švédsku bránu, čo sa im zatiaľ darí.

18:40

Bielorusi v závere tretiny zvýšili aktivitu a favorizovaného súpera nepúšťajú do tlaku. Musia si však dať pozor na posledné sekundy.

17:43

Vladislav Koľačonok zostal úplne voľný na modrej čiare, dostal presnú prihrávku a ihneď prudko vypálil príklepom. Jesper Eliasson úspešne zasiahol.

16:56

Tri korunky sa po inkasovanom góle herne hľadajú. Doteraz mali jasnú prevahu, avšak doplácajú na slabý dôraz v koncovke.

16:10

Oskar Bäck unikal po ľavom krídle, ale zbytočne sa otáčal a prihrával dozadu na voľného Pašića, ktorý nebol na túto situáciu pripravený.

15:23

15:23 Vladimir Alistrov (BLR) - 1:0

15:23

Bielorusko dalo gól! Švédi nevyužili tri presilovky a teraz ich to môže mrzieť. VLADIMIR ALISTROV získal puk medzi kruhmi, rýchlo sa otočil a namieril nechytateľne do ľavého horného rohu. Asistencie: Vladislav Barkovskij, Alexej Protas.

14:35

Bielorusi hrajú takmer v domácom prostredí, pretože hala v Magnitogorsku ich ženie dopredu. V hre piatich proti piatim si vytvorili tlak pred Eliassonom.

13:46

Na konci bieloruského oslabenia sa vydal na ofenzívny výlet Danil Stepanov, ktorého strela švihom skončila na zadnom mantineli.

13:15

Švédi urobili chybu v útočnom pásme. Nerozumeli si na modrej čiare a omylom poslali puk na hráča stojaceho v strednej časti klziska.

12:30

Švédsky obranca Adam Boqvist zamiešal pukom na modrej čiare, zbavil sa brániaceho hráča a švihom ohrozil Tolopila, ktorý ani tentoraz neinkasoval.

11:46

Vylúčenie v tíme Bielorusko (Vladimir Alistrov – 2 min., podrazenie).

11:40

Grigorij Gotovec sa tlačil do zakončenia pred švédskou bránou. Bol však nepríjemne tiesnený a nedokázal vystreliť na Eliassona.

11:02

Severania sú v doterajšom priebehu zápasu jasne strelecky aktívnejší. Tolopila zasypali už desiatimi pokusmi, no neujala sa ani dorážka Oskara Bäcka.

10:20

Švédi zatiaľ neprevyšujú svojho súpera po korčuliarskej stránke, ale presnejšie si prihrávajú a držia puk častejšie na hokejkách.

09:47

Bielorusi prežili aj druhé oslabenie v úvodnej tretine. Opäť sa dostali pod tlak, ale Nikita Tolopilo zlikvidoval všetky strely.

09:25

Jonatan Berggren dostal výbornú prihrávku na os klziska, nebezpečne vystrelil švihom, no Nikita Tolopilo zrazil puk do bezpečia.

08:30

Tri korunky stratili veľa času pri prechode cez modrú čiaru a navyše vyprodukovali ofsajd. Nasleduje vhadzovanie v neutrálnej zóne.

07:47

Vylúčenie v tíme Bielorusko (Grigorij Gotovec – 2 min., podrazenie).

07:10

Švédom nevyšiel prechod do útočného pásma. Tobias Björnfot nemal podporu spoluhráčov a puk iba nahodil za Tolopila.

06:30

Veľká šanca Bielorusov. Pred švédskou bránou sa objavila hneď dvojica hráčov, ktorá sa pokúšala o dorážky, ale vzrušenie bolo zbytočné.

04:55

Švédski mladíci mali k dispozícii presilovú hru pri vylúčení jedného z Bielorusov. Vytvorili si prevahu, ale Tolopilo odolal všetkým strelám.

03:30

Napokon sme sa dočkali aj obrázkov priamo z dejiska zápasu. V Metallurg Aréne momentálne Švédi tlačia Bielorusov v obrannom pásme.

02:53

Vylúčenie v tíme Bielorusko (Genadij Kosnickij – 2 min., držanie).

02:00

Zo zápasu Bieloruska proti Švédsku nie je dostupný žiaden televízny prenos, takže sme odkázaní výlučne na štatistické zdroje. Prvú strelu do priestoru brány si pripísali hokejisti z východu Európy.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Bielorusko: Tolopilo (Veremejčik) – Koľačonok, Soloviov (A), Boršiov (C), Škrabov, Kazianin, Barkovskij, Kosnickij – Masilevič (A), Piškajlo, Gotovec – Protas, Alistrov, Krylovič – Usov, Oksenťuk, Sergeňa – Stepanov, Ažgirej.

Švédsko: Eliasson (Lindbom) – A. Boqvist, Ginning (C), Johansson, Björnfot, Granberg, Lundkvist, Andersson – Hoglander, Bäck, Wernblom (A) – Fagemo, Olofsson (A), Lilja – D. Gustafsson, Berggren, Pašić – Grewe, Westfält, Jakobsson – Nässén.

Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu majstrovstiev sveta hokejistov do 18 rokov. Program tretieho hracieho dňa otvorí súboj A-skupiny medzi Bieloruskom a Švédskom.

Bielorusko vlani zotrvalo v elitnej kategórii svetového šampionátu tejto vekovej kategórie, a tak sa na turnaji predstaví dva razy po sebe prvýkrát od roku 2004. Hokejisti z bývalej krajiny Sovietskeho zväzu pred rokom na Slovensku zvládli dôležité duely o záchranu s Lotyšmi. Po štyroch prehrách v základnej skupine vyhrali sériu s pobaltským súperom 2:1 na zápasy. Teraz sa opäť predpokladá ich boj o zotrvanie medzi desiatkov najlepších tímov sveta. Papierové prognózy potvrdili už v prvom vystúpení na MS, keď podľahli favorizovanej Kanade 3:8.

Švédsko na ostatných dvoch majstrovstvách sveta "osemnástok" postúpilo do semifinále. V roku 2016 získalo striebornú medailu, ale vlani na Slovensku mu nevyšli rozhodujúce zápasy podľa predstáv. V semifinále prehralo tesne s Američanmi a v dueli o tretie miesto nestačilo na Rusko. Tri korunky patria tradične medzi ašpirantov na cenné kovy a inak tomu nie je ani teraz. V Magnitogorsku začali víťazstvom 3:1 proti Švajčiarom, keď o ich triumfe rozhodol strelec hetriku Jonatan Berggren.

Bielorusko a Švédsko si zmerali sily aj na prechádzajúcich majstrovstvách sveta na Slovensku. V základnej skupine odohrali spolu veľmi vyrovnaný duel, ktorý napokon ovládli Severania 3:2. Víťazstvo im však zabezpečil až gól dvanásť sekúnd pred záverečnou sirénou.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:30.

Bielorusko – Švédsko

3:4

koniec (1:0, 1:2, 1:2)

Späť na online

Góly a asistencie: 16. Alistrov (Barkovskij, Protas), 25. Boršjov (Masilevič), 59. Oksenťjuk – 23. Wernblom (Bäck, Berggren), 35. A. Boqvist (Pašić, Eliasson), 52. Pašić (A. Boqvist, D. Gustafsson), 53. D. Gustafsson (A. Boqvist, Berggren)

Bielorusko: Tolopilo (Veremejčik) – Koljačonok, Solovjov (A), Boršjov (C), Škrabov, Kazjanin, Barkovskij, Kosnickij – Masilevič (A), Piškajlo, Gotovec – Protas, Alistrov, Krylovič – Usov, Oksenťjuk, Sergeňja – Štěpanov, Ažgirej.

Švédsko: Eliasson (Lindbom) – A. Boqvist, Ginning (C), Johansson, Björnfot, Granberg, Lundkvist, Andersson – Hoglander, Bäck, Wernblom (A) – Fagemo, Olofsson (A), Lilja – D. Gustafsson, Berggren, Pašić – Grewe, Westfält, Jakobsson – Nässén.

Priebeh zápasu
1. tretina
02:53 BLR 2 Kosnickij, držanie
07:47 BLR 2 Gotovec, podrazenie
11:46 BLR 2 Alistrov, podrazenie
15:23 BLR 1:0 Alistrov (Barkovskij, Protas)
Po 1. tretine
2. tretina
21:00 BLR 2 Kosnickij, hákovanie
BLR 2 Škrabov, nedovolené bránenie
22:18 SWE 1:1 Wernblom (Bäck, Berggren)
23:02 SWE 2 D. Gustafsson, podrazenie
24:27 BLR 2:1 Boršjov (Masilevič)
24:27 SWE 2 Olofsson, podrazenie
28:45 BLR 2 Koljačonok, nedovolené bránenie
30:31 BLR 2 príliš veľa hráčov na ľade, odpyká Gotovec
34:12 SWE 2:2 A. Boqvist (Pašić, Eliasson)
36:50 SWE 2 Hoglander, držanie hokejky
37:45 SWE 2 príliš veľa hráčov na ľade, odpyká Johansson
Po 2.tretine
3. tretina
42:01 SWE 2 Nässén, sekanie
42:14 BLR 2 Piškajlo, hákovanie
47:12 BLR 2 Piškajlo, hákovanie
49:50 BLR 2 Kosnickij, nedovolené bránenie
51:21 SWE 2:3 Pašić (A. Boqvist, D. Gustafsson)
52:01 BLR 2 príliš veľa hráčov na ľade, odpyká Alistrov
52:41 SWE 2:4 D. Gustafsson (A. Boqvist, Berggren)
57:09 SWE 2 Grewe, sekanie
58:05 BLR 3:4 Oksenťjuk
Koniec