Menu

Futbal

Anglická Premier League

Arsenal FC – West Ham United

4:1

koniec (0:0)

22.04.2018, 14:30 • Emirates Stadium (Londýn) • 35. kolo • Filip Sabo

Tipsport: 1.51 4.64 6.59

Držanie lopty: 68 % : 32 %.
Strely na bránu: 8:4.
Strely mimo: 8:4.
Rohy: 8:6.
Ofsajdy: 1:1.
Fauly: 11:9. (16:28:20)
Skončilo sa nám londýnske derby medzi Arsenalom a West Hamom United, ktoré lepšie zvládol domáci tím. Po hodine hry bol stav síce ešte nerozhodný, ale Arsenal tromi gólmi v samom závere zmietol svojho súpera a celkom zaslúžene vyhral. Ja vám ďakujem za pozornosť a teším sa na vás opäť nabudúce. Krásny zvyšok nedele, stretnutie komentoval Filip Sabo.

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Aktivitou srší aj Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý si pýtal loptu. Tá ho nakoniec aj našla, ale zakončiť sa mu nakoniec nepodarilo.

90+2

O ďalší presný zásah sa pokúšal Granit Xhaka, ale jeho delovka nenašla priestor brány Joa Harta.

90+1

Na Emirates Stadium sa už oslavuje a fanúšikovia oslavujú svojho trénera ktorý po sezóne končí. Krásne gesto a uctenie si práce, keď sa celým štadiónom ozýva meno Arsene Wenger!

90

Hrať sa bude ešte štyri minúty!

89

89. Alexandre Lacazette (ARS) - 4:1

89

Arsenal FC dal gól! Gól strelil ALEXANDRE LACAZETTE.
Ďalší gólový úder nenechal na seba dlho čakať! Aaron Ramsey našiel prihrávkou pod seba voľného spoluhráča a Alexandre Lacazette nemal problém z blízka prekonať Joa Harta – 4:1!

88

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Danny Welbeck, prichádza Calum Chambers.

87

Žltú kartu dostáva Marko Arnautović (West Ham United).

86

Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Arthur Masuaku, prichádza Andy Carroll.

85

85. Alexandre Lacazette (ARS) - 3:1

85

Arsenal FC dal gól! Gól strelil ALEXANDRE LACAZETTE.
Tak a je definitívne rozhodnuté! Lopta sa dostala až na francúzskeho zakončovateľa, ktorý sa rozhodol tvrdo vystreliť. Loptu ešte tečoval obranca Aaron Cresswell a nakoniec skončila v sieti – 3:1!

84

Arsenal však pokračuje v tlaku a už sú domáci futbalisti nasťahovaný na polovici súpera. Zdá sa, že sa nechcú sústrediť len na obranu.

83

Hosťujúce mužstvo čaká náročná úloha. Vyrovnať stav stretnutia a pokúsiť sa získať nejaké body z tohoto súboja, čas sa neúprosne kráti!

82

82. Aaron Ramsey (ARS) - 2:1

82

Arsenal FC dal gól! Gól strelil AARON RAMSEY.
Domáci sa dostávajú do vedenia a strielajú tak trochu šťastný gól. Aaron Ramsey sa snažil v šestnástke nájsť svojho spoluhráča, ale Pierre-Emerick Aubameyang loptu netrafil. Nezasiahol ju ani žiadny obranca West Hamu a nakoniec skončila v sieti – 2:1!

81

Aj s touto štandardnou situáciu si obrana West Hamu dokázala poradiť a hlavou poslal loptu do bezpečia jeden z hráčov hostí!

80

Po rohovom kope nastali zmätky v šestnástke West Hamu a lopta zostala medzi nohami hráčov. Zmocniť sa jej snažil Danny Welbeck, ale v skrumáži sa mu nepodarilo zakončiť a všetko vyriešil Joe Hart!

79

79. Danny Welbeck (ARS)

79

Svoju famóznu kopaciu techniku nám predviedol Danny Welbeck, keď zakrútil loptu spoza šestnástky. Ďalší skvelý zákrok predviedol Joe Hart, keď končekmi prstov vyrazil loptu mimo priestoru brány!

78

Po nepresnej prihrávke od Bellerína sa lopty zmocnili hostia, ale predviedli rovnakú chybu a pri lopte je opäť Arsenal, ktorý momentálne diktuje tempo hry.

77

Konečne prišiel prudký center z ľavej strany, ale ten odvrátil pozorný Pablo Zabaleta.

76

Dlhé držanie lopty na kopačkách domáceho mužstva. Hostia sú zatlačený do vlastnej šestnástky a vyčkávajú k čomu sa odhodlá ich súper.

75

Arsenal má v posledných okamihoch herne navrch a snaží sa rozhodnúť o svojom víťazstve. Čas sa kráti a uvidíme, či sa mu to podarí.

74

Žltú kartu dostáva Shkodran Mustafi (Arsenal FC).

73

Z následného rohového kopu ohrozenie neprišlo, pretože lopta sa od dezorientovaného Laurenta Koscielneho odrazil k brankárovi a Joe Hart ju skrotil.

72

72. Granit Xhaka (ARS)

72

Krásna strela spoza šestnástky, ktorú vyslal Granit Xhaka! Brankár Joe Hart len končekmi prstov vyrazil tento pokus a zabránil gólu v sieti West Hamu United!

71

Ihneď po príchode smerovala lopta na Aubameyanga, ale len s problémami si loptu spracoval. Následná prihrávka na spoluhráča bola mimo už úplne.

70

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alex Iwobi, prichádza Pierre-Emerick Aubameyang.

69

Školácka chyba v podaní striedajúceho hráča Arsenalu, keď nahral loptu presne na kopačku protihráča. Tak toto si Ainsley Maitland-Niles nedá za klobúk.

68

Pretiahnutý center z ľavej strany smeroval na Dannyho Welbecka, ale ten nakoniec nedokázal udržať loptu v hre.

67

Hostia s ďalším rohovým kopom. Tento raz sa dokázali ubrániť a následný nákop do vápna zobral zo vzduchu brankár David Ospina.

66

Akciu Arsenalu zastavil hlavný rozhodca, ktorý si všimol, že Héctor Bellerín si v súboji pomáhal rukami.

65

Domáci sa snažili o rýchlu odpoveď. Aaron Ramsey sa snažil centrom nájsť spoluhráča v šestnástke, ale neskončilo to podľa jeho predstáv.

64

64. Marko Arnautović (WHU) - 1:1

64

West Ham United dal gól!
Gól strelil MARKO ARNAUTOVIĆ.
Po rohovom kope zostal West Ham aktívny a striedajúci Manuel Lanzini posunul loptu na voľného spoluhráča. Marko Arnautovič napálil loptu z ľavej strany a prekonal Davida Ospinu – 1:1!

63

Z ľavej strany sa o center pokúsil Arthur Masuaku. Dobre zakročila domáca obrana a nasledovať bude rohový kop hostí.

62

Žltú kartu dostáva Ainsley Maitland-Niles (Arsenal FC).

61

Dnešné stretnutie sleduje 59 422 divákov.

60

Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Edimilson Fernandes, prichádza Manuel Lanzini.
Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza João Mário, prichádza Javier Hernández.

59

Arsenal v druhom polčase dominuje a hráči West Hamu sú opäť zatlačený na vlastnej polovici ihriska.

58

Danny Welbeck motá obranu hostí a nakoniec musel Riceovi prísť na pomoc aj Pablo Zabaleta. Spoločnými silami ho konečne dokázali odzbrojiť.

57

K strele sa z pravej strany odhodlal aj Aaron Ramsey, ale jeho projektil netrafil bránu West Hamu. Hostia sa pomaly vytrácajú z hracej plochy.

56

Granit Xhaka robí ďalšiu školácku chybu, keď nedokázal presne vrátiť loptu na nohu spoluhráča a len rozhadzuje rukami. Zbytočne, teraz to bola jeho nepresnosť.

55

Domáci sú pri chuti a v dobrej palebnej pozícii sa ocitol Alexandre Lacazette. Ideálny čas na zakončenie však preváhal a tak nedokázal ohroziť Joa Harta.

54

Trestuhodná strata lopty na vlastnej polovici v podaní Xhaku, ale výborný obranný zákrok predviedol Laurent Koscielny a zaskočil za svojho spoluhráča.

53

Svoju rýchlosť nám teraz predviedol Alex Iwobi, ale celú snahu pokazil následným centrom, ktorý sa mu vôbec nepodaril.

52

52. Nacho Monreal (ARS) - 1:0

52

Arsenal FC dal gól! Gól strelil NACHO MONREAL.
A máme tu prvý gól! Center od rohovej zástavky smeroval na Monreala a ten volejom rozjasal divákov na Emirates Stadium. Naozaj krásny gól – 1:0!

51

Žltú kartu dostáva Pablo Zabaleta (West Ham United).

51

Výbornú defenzívnu prácu odviedol pri rohovom kope Aaron Ramsey a Arsenal sa rútil do brejku. Nedovolený zákrok predviedol Pablo Zabaleta a rozhodca bude trestať.

50

Aktivita priniesla hosťom možnosť zahrať si rohový kop, keď Mustafi dokázal loptu odkopnúť len za postrannú čiaru.

49

Domáci však zostali pri lopte a razantne vypálil z diaľky Nacho Monreal. Brankár Joe Hart si pripisuje ďalší úspešný zákrok.

48

Dobrý center do malého vápna v podaní Arsenalu, ale tam najvyššie vyskočil Angelo Ogbonna a hlavou poslal loptu do bezpečia.

47

O kombináciu sa pokúšal domáci tím, ale Alexandre Lacazette nedokázal vrátiť spoluhráčovi presnú loptu a tak je na rade West Ham United.

46

Začal sa druhý polčas.
Máme tu polčasovú prestávku mužstvá odchádzajú do kabín za nerozhodného stavu. Záver prvého polčasu sa nám kvôli zraneniu na domácej strane o čosi pretiahol, ale ani tak sme presný zásah nevideli. Verme, že sa dočkáme po zmene strán.

45+5

Prvý polčas sa skončil.

45+4

Druhý center od rohovej zástavky už bol lepší, ale lopta dopadla na hlavu Laurenta Koscielneho a Arsenal sa v závere prvého polčasu ubránil.

45+3

Lopta smerovala na prednú tyč, kde bol pripravený pozorný domáci hráč a hostia si budú môcť štandardnú situáciu zopakovať.

45+2

Výbornú prácu odviedol Arthur Masuaku a získal loptu pre svoj tím. Tej sa zmocnil Marko Arnautović a po jeho aktivite bude nasledovať rohový kop hostí.

45+1

Striedajúci hráč sa nám hneď po nástupe predviedol, ale jeho akciu prerušil hvizd hlavného rozhodcu. Domáci tím sa previnil ofsajdom.

45

Hrať sa bude ešte päť minút!

44

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Mohamed Elneny, prichádza Ainsley Maitland-Niles.

43

Stále sa nehrá, pretože prebieha ošetrovanie domáceho futbalistu. V súboji sa ocitol s Markom Noblom a už je samozrejmé, že Arsenal bude musieť nútene striedať.

42

Zranenie na domácej strane. Problémy má Mohamed Elneny a zdá sa, že bude musieť striedať. Uvidíme, či bude schopný dohrať aspoň prvé dejstvo.

41

Žltú kartu dostáva Granit Xhaka (Arsenal FC).

40

Center z pravej strany vyslal Pablo Zabaleta, ale vo vápne sa mu nepodarilo nájsť žiadneho spoluhráča a tak bude rozohrávať David Ospina. Záver prvého polčasu sa práve začal.

39

Arsenal zbytočne stráca loptu v strede poľa po nepresnej prihrávke a už sa jeho hráči musia vracať do obrany, pretože do útoku zavelili hostia.

38

Defenzívne povinnosti si splnil Marko Arnautović, ktorý odhlavičkoval loptu preč do bezpečia. Zakročil v poslednej sekunde, pretože tam už naskakoval Alexandre Lacazette.

37

Budeme svedkami ďalšieho rohového kopu Arsenalu. Po strele Nacha Monreala sa lopta odrazila od jedného s obrancov West Hamu a skončila za postrannou čiarou.

36

Joe Hart sa s odkopom nikam neponáhľa a nakoľko sa blíži záver prvého polčasu, dáva svojim spoluhráčom priestor na vydýchnutie.

35

Dobrý center z pravej strany hľadal v pokutovom území Dannyho Welbecka, ale ten si nedokázal s touto loptou poradiť a tak bude rozohrávať pre zmenu Joe Hart.

34

34. Granit Xhaka (ARS)

34

West Ham sa snaží o rýchlu odpoveď, ale táto lopta bola nepresná a doputovala až k domácemu brankárovi. David Ospina ju schoval vo svojom náručí a čaká na pohyb spoluhráčov.

33

K strele sa nakoniec odhodlal Granit Xhaka a Joe Hart bol pripravený! Očakával strelu na túto stranu a dobre zakročil!

32

Hostia sa previnili faulom a Arsenal bude zahrávať štandardnú situáciu zo sľubnej pozície. Pri lopte už stojí Aaron Ramsey a aj Granit Xhaka.

31

Prvú strelu v zápase predviedol aj Alexandre Lacazette, ale nie je príliš spokojný. Hnevá sa na seba, pretože z dobrej pozície nedokázal trafiť bránu.

30

Arsenal začína svoju ďalšiu akciu až od stopérov a hostia vyčkávajú na svojej polovici. Nemíňajú sily zbytočným vysokým napádaním a čakajú na súpera.

29

Dobrú akciu teraz zohral ofenzívny trojlístok domácich, na ktorej konci bol anglický reprezentant Danny Welbeck. Strela mu však vôbec nesadla a Joe Hart tak nemusel zasahovať.

28

Hostia teraz držia loptu na kopačkách a kombinujú na vlastnej polovici. Útočné tykadlá sú obsadené a tak sa nikam s rozohrávkou neponáhľajú.

27

Znovu v akcii Cheikhou Kouyaté, ale tento raz zastavil akciu Arsenalu čistým spôsobom, za čo si vyslúžil potlesk fanúšikov hostí.

26

Na trávniku zostal ležať Aaron Ramsey a dôvodom je tvrdý zákrok, ktorý predviedol Cheikhou Kouyaté. Ten sa teraz s domácim hráčom vôbec nepáral a zložil ho na zem.

25

Teraz mali hostia aj kus šťastia. Do lopty sa v veľkej diaľky oprel Danny Welbeck a len tesne minul priestor brány Joa Harta!

24

Jednotka v bráne West Hamu teraz nepôsobila príliš isto pri centri z pravej strany. Nakoniec však zažehnala nebezpečenstvo a hostia sa ubránili.

23

Ďalší pokus o prekvapivú prihrávku za obranu na aktívneho Arnautoviča, ale nepresnosť naštrbila plány hostí a Rakúšan nedokázal tento pokus spracovať.

22

Faulovaný bol Pablo Zabaleta a West Ham dostal k dispozícii štandardnú situáciu. Hostia sa ju však rozhodli rozohrať nakrátko a držia loptu na svojich kopačkách.

21

Po dobrej práci Marka Arnautoviča sa dostal k strele z dobrej pozície Edimilson Fernandes. Jeho projektil však nemieril do priestoru Ospinovej brány.

20

Alexandre Lacazette mal problémy so spracovaním, čo ihneď využil Mark Noble a o loptu ho obral.

19

West Ham sa zmocnil lopty a pokúsil sa dokonca o brejk, ale táto prihrávka na Marka Arnautoviča bola až príliš dlhá.

18

Domáci futbalisti upokojujú hru a snažia sa pomalou rozohrávkou rozhodiť obranu súpera. Ten však pozorne bráni a vyčkáva na svojej polovici.

17

Center do šestnástky Arsenalu a k hlavičke sa dostal Arthur Masuaku. Lopta triafa brvno domácej brány a na Emirates Stadium to len zahučalo!

16

16. Cheikhou Kouyaté (WHU)

16

Po zákroku Ospinu sa West Ham dostal k prvému rohovému kopu v stretnutí. Obrana Arsenalu si však poradilo a nakoniec sa domáci zmocnili lopty.

15

15. Marko Arnautović (WHU)

15

Hráči West Hamu dokázali opäť pohroziť. Tento raz sa do lopty oprel z ľavej strany Marko Arnautovič a Ospina musel loptu vyraziť mimo priestor brány.

14

Tento raz sa im nepodarilo zahrať štandardnú situáciu podľa predstáv a loptu poslala do bezpečia pozorný obrana hostí.

13

Arsenal sa pokúsil o rýchly prechod do útoku, ale obrana West Hamu si dala pozor a nasledovať bude tretí rohový kop domácich.

12

12. João Mário (WHU)

12

Opäť bol v akcii João Mário! Ten ťažil z prihrávky Marka Arnautoviča, ale pre brankára Ospinu nebol žiadny problém schovať loptu vo svojej náruči.

10

Krásnu prihrávku vymyslel João Mário a nabiehajúci Edimilson Fernandes sa takmer zmocnil lopty. Chýbal mu malý kúsok a mohol ísť sám na Ospinu.

9

Opäť dobrá lopta do šestnástky a tento raz sa k hlavičke dostal Laurent Koscielny. Ani tento pokus nesmeroval medzi tri tyče a Joe Hart nemusel zasahovať.

8

Nacho Monreal sa snažil poslať loptu do vápna z ľavej strany, ale jeho center bol zrazený a uvidíme druhý rohový kop Arsenalu v tomto stretnutí.

7

Lopta už smeruje do šestnástky a k hlavičke sa dostal Danny Welbeck! Tento pokus však nesmeruje medzi tri tyče a Joe Hart si môže vydýchnuť.

6

Zatiaľ sa väčšina hry odohrávala medzi šestnástkami oboch mužstiev. Uvidíme však prvý rohový kop v zápase, ktorý budú zahrávať domáci.

5

Ťažká lopta, ktorá smerovala na Joãa Mária. Ten ju ešte dokázal spracovať, ale okamžite bol pri ňom Mohamed Elneny a o loptu ho obral.

4

Cez dvoch hráčov sa predral Aaron Ramsey, ale následná prihrávka na Mondreala bola nepresná a hostia tak môžu upokojiť hru na vlastnej polovici.

3

Do rozohrávky domáceho mužstva sa zapojil aj brankár David Ospina, ktorý zaskakuje za Petra Čecha. Loptu už poslal na svojich spoluhráčov, ale jeden z nich ju okamžite stráca.

2

Hostia sa po pár sekundách zmocnili lopty a snažili sa o prvý ofenzívny výpad. Ich akcia však nikam neviedla a loptu len odovzdali súperovi.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Hráči oboch mužstiev už v sprievode rozhodcov nastupujú na trávnik. O pár okamihov sa tento zápas dvoch rivalov začne!
Úvodné zostavy:

Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Xhaka, Elneny – Iwobi, Ramsey, Welbeck – A. Lacazette.
Náhradníci: Macey – Mertesacker, Holding, Chambers, Nelson, Aubameyang, Maitland-Niles.

West Ham United: Hart – Rice, Ogbonna, Cresswell – Zabaleta, Kouyaté, Noble (C), Masuaku – E. Fernandes, Mário – Arnautović.
Náhradníci: Adrián – Evra, Lanzini, Cullen, Carroll, Hugill, J. Hernández.

Rozhodca: L. Mason – H. Lennard, M. Wilkes.
Súboj týchto dvoch mužstiev vždy sľubuje výborný futbal s množstvom zaujímavých momentov. Ten predchádzajúci ligový duel sa však skončil bez gólov a tak verme, že uvidíme krásne futbalové divadlo. Favoritom je samozrejme domáci Arsenal, ale stať sa môže všetko. Stretnutie bude komentovať Filip Sabo.
West Ham United sa nachádza na štrnástej priečke a na svojom konte má 35 bodov. Od zóny zostupu delí tento tím šesť bodov a tak stále musí bojovať o definitívnu záchranu. V predošlom kole sa v súboji proti Stoke City zrodil nerozhodný výsledok, ktorý v samom závere zariadil striedajúci Andy Carroll. Tím pod vedením Davida Moyesa tak natiahol bodovú sériu už na tri stretnutia v rade, čo im v tejto fáze súťaže veľmi pomohlo. West Ham nemá problém so strielaním gólov, ale skôr s defenzívou. Najlepším strelcom je s deviatimi presnými zásahmi Marko Arnautovič.
Arsenal FC sa nachádza na šiestej priečke a na svojom konte má 54 bodov. Táto pozícia mu zaručuje, že sa kvalifikuje do Európskej ligy. Pred Burnley FC má však náskok iba dva body a tak stále nemá vyhraté. Sezóna sa dá hodnotiť ako menej úspešná, pretože v klube určite čakali lepšie umiestnenie. Svet obletela správa, že po tomto ročníku končí dlhodobý manažér a ikona klubu – Arsene Wenger. Jeho zverenci v predchádzajúcom kole nestačili na Newcastle United, keď prekonali slovenského brankára iba raz a to žiaľ nestačilo. Arsenal však doma patrí k najlepším tímom a túto štatistiku by rád potvrdil. Góly sa očakávajú od ofenzívnych hviezd a najviac ich má na svojom konte francúzsky zakončovateľ Lacazette, konkrétne jedenásť.
Vitajte pri sledovaní anglického futbalu! Nedeľa už tradične patrí Premier League a nás čaká špeciálny zápas! V derby sa proti sebe postavia dva londýnske kluby. Domáci Arsenal privíta na Emirates Stadium rivala West Ham United. Kto lepšie zvládne túto konfrontáciu?
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

Arsenal FC – West Ham United

4:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 52. Monreal, 82. Ramsey, 85. A. Lacazette, 89. A. Lacazette – 64. Arnautović

Karty:   41. Xhaka (ARS), 62. Maitland-Niles (ARS), 74. Mustafi (ARS) – 51. Zabaleta (WHU), 87. Arnautović (WHU)

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:9.

Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Xhaka, Elneny (44. Maitland-Niles) – Iwobi (70. Aubameyang), Ramsey, Welbeck (88. Chambers) – A. Lacazette.
Náhradníci: Macey – Mertesacker, Holding, Chambers, Nelson, Aubameyang, Maitland-Niles.

West Ham United: Hart – Rice, Ogbonna, Cresswell – Zabaleta, Kouyaté, Noble (C), Masuaku (86. Carroll) – E. Fernandes (60. Lanzini), Mário (60. J. Hernández) – Arnautović.
Náhradníci: Adrián – Evra, Lanzini, Cullen, Carroll, Hugill, J. Hernández.

Rozhodca: L. Mason – H. Lennard, M. Wilkes

Diváci: 59 422