Menu

Futbal

Medzinárodný prípravný zápas

Turecko – Irán

2:1

koniec (1:0)

28.05.2018, 20:15 • Başakşehir Fatih Terim Stadyumu, Istanbul • Michal Břuchanský cz

Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (22:20:35)
Je dobojováno! Přípravné utkání mezi Tureckem a Íránem končí vítězstvím domácích fotbalistů 2:1. O obě branky Turků se postaral Cenk Tosun a v obou případech se trefil pár minut po začátku poločasů. Íránci se gólově prosadili až v nastaveném čase, kdy nařízenou penaltu precizně proměnil Ashkan Dejagah a stanovil tím finálovou podobu skóre.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Hosté chvíli po rozehrávce vybojovali míč a přesunuli se na útočnou polovinu. Ke střele z dálky napřáhl předchozí úspěšný střelec Dejagah, ale Kirintiliho branku tentokrát netrefil.

90+2

90+2. Ashkan DEJAGAH - 2:1

90+2

Írán právě vstřelil branku!
Uzbecký rozhodčí pochopitelně nařídil rohový kop, k jehož rozehrávce se postavil ASHKAN DEJAGAH a poslal míč ze svého pohledu do levého dolního rohu.

90+1

90+1. Penaltový zákrok Bayrama

90+1

Červenou kartu dostává Ömer Bayram (Turecko). Hráč Akhisaru Belediyespor tak vydržel na hřišti jen pět minut.

90+1

Pouraliganji prodloužil centr k vzdálenější tyči na Ghoddose, jehož hlavičku Kirintili vyrazil jenom na dalšího z Íránců. Ten okamžitě dorážel a na brankové čáře trefil ruku Bayrama, jenž za zmaření gólové šance dostává rovnou červenou kartu.

90+1

Nad rámec druhého poločasu se přidávají tři minuty.

90

Çağlar Söyüncü byl ve správný čas na potřebném místě a Ebrahimiho prudký centr z levého křídla odehrál do autu na rohový kop.

89

Jiskřičku hostující naděje na vyrovnání mohl vykřesat Alireza Jahanbakhsh, nicméně solidní pokus třicetiletého útočníka Heerennveenu branku o kousek minul.

87

Ghoddos pokazil dozadu mířící přihrávku a může být hodně rád, že pomezní rozhodčí chybně odmával ofsajd unikajícího Serbesta.

86

Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Hasan Ali Kaldirim, přichází Ömer Bayram.

84

Jeden z íránských obránců se natlačil před Kaldirima, který místo zpracování míče fauloval. Následuje postupná rozehrávka hostů.

82

A opět se nehraje. Tentokrát kvůli tomu, že na trávníku zůstává ležet Yokuşlu. Hráč Trabzonsporu inkasoval tvrdý úder do pravé tváře.

81

Hra se v posledních minutách vesměs zastavila, ani jeden z trenérů rozhodně nešetří se střídáními a podobně využívají širokou lavičku.

80

Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Sardar Azmoun, přichází Reza Ghoochannejhad.

78

Azmoun přihrál více doleva na Ebrahimiho, ale jeho centr letěl přesně k obranné linii Turků, kteří s ním neměli žádné větší potíže.

Turecko – Irán

2:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 5. Tosun, 50. Tosun – 90+2. Dejagah (pen.)

Karty:   43. Akbaba (TUR) – 72. Chesmi (IRN)   90+1. Bayram (TUR)

Turecko: Kirintili – Özbayraklı, Ayhan, Söyüncü, Kaldirim (86. Bayram) – Ünder (46. Gürler), Topal (77. Bulut), Akbaba (58. Özyakup), Yokuşlu, Yazici (65. Türüç) – Tosun (77. Serbest).
Náhradníci: Tekin, Bolat – Bayram, Gürler, Özyakup, Bulut, Çelik, Tekdemir, Türüç, Karaman, Malli, Kahveci, Ersoy, Serbest, Özcan.

Irán: Beiranvand – Rezaeian, Chesmi, Pouraliganji, Mohammadi – Ansarifard (67. Dejagah), Hajsafi (58. Amiri), Shojaei (67. Ebrahimi) – Jahanbakhsh (75. Torabi), Azmoun (80. Ghoochannejhad), Taremi (58. Ghoddos).
Náhradníci: Abedzadeh, Mazaheri – Amiri, Dejagah, Ebrahimi, Ezzatollah, Ghoddos, Gholizadeh, Ghoochannejhad, Hosseini, Khanzadeh, Montazeri, Torabi.

Rozhodca: Kovalenko – Serazitdinov, Usmanov (všichni Uzbekistán)