Menu

Futbal

Medzinárodný prípravný zápas

Rumunsko – Čile

3:2

koniec (1:1)

31.05.2018, 16:00 • Sportzentrum Graz-Weinzödl (Graz) • David Suchý cz

Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 22:13. (17:49:58)
Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo hned pět branek, což muselo bavit nejednoho nezaujatého fanouška. Nakonec se z vítězství může radovat Rumunsko, které využilo dlouhé početní výhody. Ani Chilané si ale nevedli špatně, ke konci zápasu se jim směrem dopředu už moc nedařilo.

90+1

Konec zápasu.

90

Žlutou kartu dostává Romario Benzar (Rumunsko).

89

Závěrečné minuty zatím patří Rumunsku. Velkou zásluhu na tom má brankář Tătărușanu, který se svým výkopem nikam nespěchal.

88

Na druhé straně se celkem zbytečně dostal do obtížné situace Fernandés, který raději poslal míč až na brankáře Collaa.

87

Chile se na malý moment usadilo na útočné polovině, načež přišla fantastická kolmice od Martíneze. Henríquez se ale nacházel v těsném ofsajdu.

86

Tak v tuto chvíli to budou mít hosté obrovsky složité. Nejen, že prohrávají o jednu branku, navíc do konce zápasu nezbývá už moc času.

85

Střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází Guillermo Maripán, přichází Jimmy Martínez.

84

84. BUDESCU - 3:2

84

Rumunsko právě vstřelilo branku!
Jenomže jsou to domácí, kdo se nakonec dostává do vedení! Přihrávka za obranu nakonec našla CONSTANTINA BUDESCUA, který špičkou kopačky procedil míč pod Collaem.

81

Máme před sebou něco málo přes deset minut hry. Oba celky se střídají v držení míče, nyní musel bleskově z branky Collao.

80

Co chybělo! Hostující Sagal si potáhl míč do šestnáctky, odkud přízemní ránou jen o vlásek minul zadní tyč.

79

Tentokráte si vzal rozehrávku na starost Budescu, jehož obstřel skončil kousek nad branku. Hosté si museli pořádně oddychnout.

78

Băluţă poslal do nebezpečného prostoru ještě nebezpečnější centr, po kterém byl faulován Stanciu. Další standardka pro hráče ve žlutém.

77

Střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází Paulo Díaz, přichází Joseé Bizama.

76

Tím dalším, kdo se provinil nedovoleným zákrokem byl hostující středopolař Reyes. Domácí okamžitě rozehráli volný kop.

75

Střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází George Țucudean, přichází George Puşcaş.

74

Pořádnou výstrahu udělil hlavní sudí Henríquezovi, který už jednu žlutou kartu má. V následných minutách si tak bude muset dát obrovský pozor.

73

Střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází Gary Medel, přichází Felipe Mora.

72

Reyes si nejprve vyměnil míč s Medelem, načež se do zakončení dostal trochu nenápadný Valdés. Tătărușanu pokryl střed branky.

71

Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku. Vše nasvědčuje tomu, že v následujících minutách uvidíme opravdu vzrušující okamžiky.

70

Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Dragos Nedelcu, přichází Tudor Balata.

69

Najednou mají opět více ze hry domácí. Patřičný důraz projevil Chipciu, který střelou z velké blízkosti nepropálil brankáře.

68

Díaz přihrál Medelovi do těžké pozice, za což mu kolega určitě nepoděkoval. Celou situaci nakonec vyřešil odkopem Lichnovsky.

67

Hodně ostře šel do hlavičkového souboje domácí Balasa, který si opět pomáhal rukama. Tentokráte se to obešlo bez žluté výstrahy.

66

66. DEAC - 2:2

66

Rumunsko právě vstřelilo branku!
Je opět vyrovnáno! Nepřesná rozehrávka v podání brankáře Collaa nakonec přinesla svižnou akci domácích, kterou střelou do protipohybu brankáře vyřešil CIPRIAN DEAC.

66

Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Alexandru Cicâldău, přichází Constantin Budescu.

65

Teď to bylo hodně těsné. Dalekonosný nákop z obranné poloviny směřoval na Deace, který byl dle výroku pomezního opět v ofsajdu.

64

Krátké sevření nakonec končí dalším ofsajdem, ve kterém se tentokráte nacházel Deac. To následně potvrdil také opakovaný záběr.

63

Po delší době se domácí dostali k exekuci rohového kopu. Nejvýše do vzduchu vyskočil Díaz, který odvrátil hrozící nebezpečí.

62

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Dnešní utkání přináší velkou bojovnost, což naopak škodí atraktivitě utkání.

61

Collao měl na odkop od branky hodně času, nicméně se mu příliš nezdařil. Moc tomu nepomohl ani Henríquez, který se nacházel někde jinde.

60

Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Ionuţ Nedelcearu, přichází Mihai Balasa.

59

Hosté jsou nadále aktivnější a na hrací ploše hraje pouze jedno mužstvo. Rumunsko je zřejmě zaskočené další inkasovanou brankou.

58

Logicky to přineslo další rohový kop pro Chile. Reyes to nemyslel vůbec špatně, avšak Tătărușanu si pro míč v poklidu vyběhl.

57

Rozhozená obrana domácích opět zaspala při bránění, tentokráte to z dobrých dvaceti metrů zkusil Medel. Tătărușanu musel k zemi.

56

Tak takovou zápletku asi čekal málokdo. Rumunsko mělo vše ve vlastních rukách, nicméně soupeř i v desíti vstřelil dvě branky.

55

Lichnovsky musel coby poslední bránící hráč za každou cenu trefit padající balón, což se mu také podařilo. Chile směřuje vpřed.

54

Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Gheorghe Grozav, přichází Alexandru Chipciu.
Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Dorin Rotariu, přichází Ciprin Deac.

53

53. REYES - 1:2

53

Chile právě vstřelilo branku!
Hosté otáčejí stav zápasu! Nedůraz bránícího Cicâldăua využil LORENZO REYES, který se natlačil do malého vápna a poté nekompromisně propálil Tătărușanua.

53

Zřejmě nejaktivnější hostující hráč Valdés to znovu zkoušel střelou z přímého kopu. Střelu ale poslal pouze do pětičlenné zdi.

53

Čtyřiadvacetiletý útočník to nakonec přeci jenom zkusil z velké vzdálenosti, jeho navštívenka ale neměla dobré parametry.

52

Chilané se celkem snadným způsobem dostali až k opačné šestnáctce, kde ale příliš dlouho váhal se střelou Valdés.

51

Poprvé se po svém příchodu na hrací plochu seznámil s míčem Albornoz, který byl okamžitě pod tlakem. Nakonec to ale zvládl na jedničku.

50

Na hrací ploše se i nadále přiostřuje. Tentokráte si o žlutou kartu řekl Henríquez, jenž šlapákem sestřelil soupeře.

49

Žlutou kartu dostává Dragos Nedelcu (Rumunsko).

48

Díaz si naprosto zbytečně zkomplikoval život, čímž přichystal dobrou šanci pro Rotariua. Domácí útočník trefil pouze nohu soupeře.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází Sebastián Vegas, přichází Miiko Albornoz.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hodně zajímavou podívanou. Nejprve se do vedení dostali domácí, navíc krátce poté obdržel červenou kartu hostující Castillo. Netrvalo vůbec dlouho a Chile se přeci jenom dostalo k vyrovnávací brance, která určila poločasový stav na 1:1.

45

První poločas skončil.

45

Ou! Z úctyhodné vzdálenosti to zkusil hostující Reyes a jeho rána div neskončila v levé šibenici.

44

Nejspíš podobný moment, jako u zákroku Castilla. Tentokráte si loktem pomohl Sapunaru, který ale neobdržel druhou žlutou kartu.

43

Nyní se na hrací ploše projevuje početní výhoda domácích. Ti jsou totiž častěji na míči, nicméně nyní přišel ostrý skluz od Nedelcua.

42

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

41

Střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází Martín Rodríguez, přichází Ángelo Henríquez.

40

Ovšem pouze za cenu rohového kopu. Stanciu poslal další parádní centr do malého vápna, Collao ale stačil míč vyboxovat.

39

Na druhé straně se podobnou situaci vzal na starost Stanciu. Po jeho centru vznikl před brankářem obrovský zmatek, hosté se ale ubránili.

34

Rumunsko je i nadále zamčené u vlastní šestnáctky. Navíc po dalším faulu zahrával Valdés volný kop z pravé strany, tentokráte ale centr odvrátil Nedelcu.

33

Žlutou kartu dostává Cristian Săpunaru (Rumunsko).

32

32. MARIPÁN - 1:1

32

Chile právě vstřelilo branku!
Jenomže máme vyrovnáno! Hosté dostali k dispozici podobnou standardní situaci, tentokráte to ale Valdés vyřešil parádně. Jeho střílenou nabídku umístil za záda brankáře GUILLERMO MARIPÁN.

31

Krátce po třetinu zápasu pořádná zápletka. Další zápletka přichází záhy, neboť se pořádně rozpršelo.

30

30. Červená karta

30

To jsou věci! Chile zahrávalo standardní situaci, avšak po její exekuci skončil na zemi Toșca. Hlavní sudí nakonec ukázal přímo červenou Castillovi, který udeřil protihráče loktem do hlavy.

29

I nadále se hraje hodně od podlahy. Rumuni nedávají svému soupeři téměř žádný prostor, což také pocítila dvojice Vegas – Sagal.

28

Z hodně velké vzdálenosti to přímo na bránu zkoušel Medel. Jeho rána nebyla vůbec špatná, Tătărușanu ale tvrdou střelu skryl do náruče.

27

Na hrací plochu musel přiběhnout lékařský personál. Nějaké menší zdravotní problémy má domácí bek Benzar.

26

To jednoznačně potvrdil také Vegas, který pro změnu našel svým centrem rukavice Tătărușanua. Zanedlouho proběhne odkop.

25

V současné době sledujeme lehce nezáživnou pasáž hry. Ani jedno z mužstev se nedokáže dostat k souvislejší kombinaci.

24

Chilané to opět zkusili po křídelním prostoru, kde ale cestička vpřed byla příliš přehuštěná. Benzar se ujme autu.

23

Rodríguez zbytečně nic nevymýšlel a místo nákopu na rozběhnutého Castilla, konstruktivně rozehrál. Navíc to bylo s faulem Nedelcua.

22

Z pravé strany přiletěl přízemní centr, ke kterému se jako první dostal Castillo. Hostující forvard si ale nedokázal připravit míč ke střele.

21

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. V tuto chvíli jsou opět aktivnější hosté, avšak domácí jsou jednoznačně nebezpečnější.

20

Z tribun se ozývá pískot. Domácím fanouškům se totiž nelíbilo posouzení předešlé situace, ve které nakonec Benzar fauloval.

19

Odpovědnost na sebe vzal Stanciu, jehož kroucený centr směrem od branky nepřinesl žádné zakončení, nýbrž útočný faul.

18

Chile začíná být hodně nervózní. Soupeř táhl další nebezpečný výpad, který nakonec stačil zažehnat Maripán. Roh pro Rumunsko.

17

I tentokrát bylo oko pomezního přesné. Rotariu si totiž nabíhal za obranu, avšak v době přihrávky se tento křídelník nacházel v ofsajdu.

16

Zatím nevýrazný Castillo udělal několik kroků s balónem, načež se mu do cesty připletl Săpunaru. Jednoznačný faul domácího zadáka.

15

Hostující brankář se krátce po rozehrávce opět seznámil s míčem, nyní se ale jednalo o odkop od branky. Domácí fandové jsou ve varu.

14

14. STANCIU - 1:0

14

Rumunsko právě vstřelilo branku!
Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Ihned po autovém vhazování se NICOLAE STANCIU prodral do šestnáctky, odkud parádním obstřelem nedal Collaovi šanci.

14

Na opačné straně se do velkého úhlu dostal Rodríguez, který svojí zpětnou přihrávku poslal daleko do zámezí. Rumuni jsou zpět u míče.

14

Na pořadu dne byla standardka pro Rumunska. K rozehrávce se postavil Sparťan Stanciu, jehož rána směřovala vysoko nad.

13

Byl to právě domácí forvard Țucudean, který ostrou ránou orazítkoval horní konstrukci. Samotnému zakončení ale předcházel ofsajd.

12

Țucudean obdržel přihrávku zády k brance, nakonec byl hodně rychle odzbrojen. Vegas ale doslova věnoval míč soupeři.

11

Ani špetku prostoru neměl hostující Castillo, který ihned po otočce ucítil nohy protihráče. Nedovolený zákrok vytáhl Săpunaru.

10

Nakopávaný míč směřoval na Rotariua, který ale už nezachytil neposedný míč na hrací ploše. Nakonec to zřejmě bylo s faulem.

9

Až nyní se Rumunsko vymanilo z mírného sevření. Ihned poté Benzar vhazoval od pravé autové čáry, načež si jako adresáta vybral brankáře.

8

Ihned od úvodních minut je k vidění nespočet faulů. Další z nich předvedl levý bek Toșca, který pro změnu fauloval Díaze.

7

Netrvalo dlouho a bylo opět pískáno. Tentokráte si obranným faulem pomohl Cicâldău, který takticky poslal k zemi Valdése.

6

Nedelcearu nyní vytasil hodně důležitý obranný zákrok, díky kterému za sebe nepustil Sagala. Hosté budou i přesto vhazovat.

5

Rodríguez pláchl po pravé straně, avšak následně celou akci nevyřešil dle představ. Polovysoká nabídka skončila v zámezí.

4

V souboji o míč se Valdés opřel do Nedelceaura, který po ostrém zákroku skončil na zemi. Rumunsko bude rozehrávat z vlastní poloviny.

3

Poprvé do směrem dopředu zkusili také hosté, Vegas se ale po levém křídle daleko nedostal. Chile to zkouší přes pravou stranu.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Rumunsko: Tătărușanu – Benzar, Nedelcearu, Săpunaru, Toșca – Cicâldău, Nedelcu, Stanciu – Rotariu, Țucudean, Grozav
Náhradníci: Deac, Bălașa, Chipciu, Man, Anton, Băluță, Puşcaş, Băluţă, Budescu, Bancu. Lung, Manea, Niţă, Stoian, Mitriță

Chile: Collao – Díaz, Lichnovsky, Maripán, Vegas – Medel, Reyes – Rodríguez, Valdés, Sagal – Castillo
Náhradníci: Aria, Albornoz, Fernándes, Dávila, Mora, Toselli, Roco, Bizama, Sierralta, Martínez, Cuevas, Araos, Kuscevic, Henríquez.
Chile

Na opačné straně stojí Chile, které se rovněž musí smířit s nepostupem. Situace byla před posledním kvalifikačním kolem celkem dobrá, avšak porážka proti jistému postupujícímu z Brazílie měla fatální následky. Chilané se totiž propadli až na šestou pozici, tedy první nepostupovou. O tom, jak byla tato skupina vyrovnaná, svědčí bodový rozdíl mezi třetím a sedmým týmem. Zde se nachází pouze čtyřbodový rozdíl, který nejvíce odneslo právě Chile. Tento Jihoamerický celek má rovněž za sebou několik přátelských zápas. Nejprve si Chile poradilo se Švédskem, posléze ale přišla remíza s Dánskem.
Rumunsko

Fotbalisté Rumunska předváděli ve skupinové fázi kvalifikace o mistrovství světa velmi kolísavé výkony. Ty nakonec měly za výsledek až čtvrtou pozici, která logicky postup neznamená. Rumuni ztráceli na druhé Polsko propastných sedm bodů, což se už několik zápasů před koncem nedalo smazat. Tento celek si ale naplánoval hned čtyři přátelské zápasy, přičemž hned tři z nich skončily kýženým vítězstvím. Rumunsko si postupně poradilo s Tureckem, Izraelem a Švédskem. Jediná porážka přišla od Nizozemska, které zvítězilo přesvědčivě 3:0.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Mistrovství světa v Rusku se neúprosně blíží, nicméně ještě před ním si to v přátelském zápase rozdá Rumunsko a Chile.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Rumunsko – Čile

3:2

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 14. Stanciu, 66. Deac, 84. Budescu – 32. Maripán, 53. Reyes

Karty:   33. Săpunaru (RUM), 49. Nedelcu (RUM), 90. Benzar (RUM) – 50. Henríquez (CLE)   30. Castillo (CLE)

Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 22:13.

Rumunsko: Tătărușanu – Benzar, Nedelcearu (60. Balasa), Săpunaru, Toșca – Cicâldău (66. Budescu), Nedelcu (70. Balata), Stanciu – Rotariu (54. Deac), Țucudean (75. Puşcaş), Grozav (54. Chipciu)
Náhradníci: Deac, Bălașa, Chipciu, Man, Anton, Băluță, Puşcaş, Băluţă, Budescu, Bancu. Lung, Manea, Niţă, Stoian, Mitriță

Čile: Collao – Díaz (77. Bizama), Lichnovsky, Maripán (85. Martínez), Vegas (46. Albornoz) – Medel (73. Mora), Reyes – Rodríguez (41. Henríquez), Valdés, Sagal – Castillo
Náhradníci: Aria, Albornoz, Fernándes, Dávila, Mora, Toselli, Roco, Bizama, Sierralta, Martínez, Cuevas, Araos, Kuscevic, Henríquez