Menu

Futbal

Community Shield

Chelsea FC – Manchester City

0:2

koniec (0:1)

05.08.2018, 16:00 • Wembley stadium, Londýn • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Sergio Agüero sa stal hrdinom prvého tohtosezónneho súťažného stretnutia na najvyššej úrovni v Anglicku. Community Shield 2018 opanoval Manchester City, Pep Guardiola tak získava ďalšiu trofej, zatiaľ čo novému koučovi Chelsea Mauriziovi Sarrimu súťažná premiéra nevyšla. Odo mňa je to všetko, prajem vám pekný zvyšok víkendu. (17:55:48)

90+5

Koniec zápasu.

90+5

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Stones, prichádza Gomes.

90+4

90+4.

90+4

Brahim Diaz z ničoho nič nasadil jasle Azpilicuetovi na Gundogana, ktorý ostal sám pred Caballerom. Zakončenie smerujúce do brány zastavil Rudiger.

90+2

Manchester City sa snaží kontrolovať záver stretnutia, čo sa mu aj darí. Nič nenasvedčuje tomu, že by mali mať zverenci Pepa Guardiolu v úplnom závere nejaké problémy.

90+1

Nadstavujú sa 4 minúty.

90

Claudio Bravo po kontakte s Abrahomom ostal otrasený, už sa ale hrá a rozohráva sa roh. Rudiger nedokázal hlavou zakončiť.

89

Barkley unikol po pravej strane, poslal pas do šestnástky, kde Bravo v poslednej chvíli zastavil zakončenie Abrahama. Čiľan následne minul odrazenú loptu, pred Mosesom na poslednú chvíľu odkopol Otamendi.

88

88.

88

Caballero nepresne rozohral, Manchester City znova bez najmenších problémov získal loptu v strede poľa. Zdá sa, že toto stretnutie sa už iba dohrá.

87

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Laporte, prichádza Otamendi.

86

86.

86

Hra musí byť prerušená, pretože Aymeric Laporte potrebuje ošetrenie.

85

Tammy Abraham sa síce v šestnástke dostal k zrazenému centru od Marcosa Alonsa, nedokázal s ním však nič nemyslieť a o loptu prišiel.

84

Gabriel Jesus sa dostal k odrazenej lopte, mohol ísť sám na bránu súpera, ale David Luiz ho dobehol. Brazílčan sa dostal k strele, Caballero zasiahol.

83

Brahim Diaz znova v dobrej pozícii. Už bol vo vnútri vápna, keď vystrelil dosť dobre k žrdi, Caballero ale zakročil.

82

Manchester City kontroluje hru, Chelsea sa v podstate ani nemá kedy pozrieť na útočnú polovicu ihrisku zo svojho pohľadu.

81

Začal sa úplný záver stretnutia. Dokáže Chelsea "vstať z mŕtvych?"

80

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Agüero, prichádza Kompany.

79

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Pedro, prichádza Moses.

79

Sergio Aguro vyzval do šestnástky mladého Brahima Diaza, ktorý predviedol skvostnú kľučku na Marcosa Alonsa, z mierneho uhlu však trafil bočnú sieť.

78

Po niekoľkých súbojov v strede poľa dobre zapracoval Bernardo Silva, City získali loptu a snažia sa upokojiť hru.

77

Zatiaľ čo sa Chelsea snaží niečo vymyslieť, Pep Guardiola a jeho asistent Mikel Arteta vymysleli ďalšie striedanie. Kto príde na ihrisko? Dozviete sa už onedlho!

76

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Foden, prichádza Brahim Diaz.

75

Mladý Foden to ešte skúsil, ale nakoniec ide dole. Obrovský potlesk zo sektora fanúšikov Manchestru City.

74

74.

74

Phil Foden ostáva ležať na trávniku, zdá sa, že má kŕče. Pep Guardiola bude tohto mladíka, ktorý hral veľmi dobre, striedať.

72

Centrovaná lopta síce nebola ideálna, ale vrátila sa do malého vápna. David Luiz odvrátil na roh. Po ňom guľatý nezmysel našiel na malom vápne voľného Aguera, ktorého krásny volej zlikvidoval Caballero.

71

Manchester City získava priamy kop z krídla, centrovať do ohňa bude Ilkay Gundogan.

70

Aj v druhom polčase bola potrebná prestávka na osvieženie. Dvadsať minút do konca má Chelsea nesmierne náročnú úlohu, streliť minimálne dva góly a vypýtať si pokutové kopy.

69

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Morata, prichádza Abraham.

68

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Mahrez, prichádza Gabriel Jesus.

67

Sergio Aguero v ofsajde, s tými sa v posledných minútach trochu roztrhlo vrece, alebo skôr také menšie, čiže vrecko.

66

66.

66

Riyad Mahrez poslal spred šestnástky dobrú tiahlu strelu smerom k vzdialenejšej žrdi, bránu o nejaký pol metrík netrafil.

65

Pedro sa dostal k strele z hranice veľkého vápna. Nebola ani prudká, ani presná, ale letela tesne vedľa nohy Stonesa. Keby ju anglický obranca tečoval, tak by mal Bravo celkom problém.

64

Veľmi dobrá robota Bernarda Silvu na krídle znamenala, že City udržali loptu, ale po pase doľava bol Mahrez znova v ofsajde.

63

Traja hráči Manchestru City sa rýchlo dostali k šestnástke súpera, avšak finálna prihrávka nevyšla. Drinkwater dokázal odkopnúť.

62

Riyad Mahrez sa nedostal k dlhému pasu za obranu Chelsea. Navyše, alžírsky záložník bol nachytaný v ofsajde.

61

Pedro znova avizuje nejaké zdravotné problémy. Prvýkrát ich mal už v prvom polčase po kontakte s Fernandinhom.

60

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Fabregas, prichádza Drinkwater.

59

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Hudson-Odoi, prichádza Willian.

58

58. Aguero (MAC) - 0:2

58

Manchester City dal gól!
SERGIO AGÜERO je dnes už dvojgólový. Znova kontra "Citizens", Bernardo Silva poslal kolmicu do šestnástky a Argentínčan trafil z prvej k žrdi. Jeho úvodný gól v tomto stretnutí bol dvojstý v drese Manchestru City, tento teda 201. v poradí.

57

Mahrez sa takmer pohral s dvomi obrancami súpera. Jedny jasle mu vyšle, potom skončil. Na druhej strane prišiel pas za obranu. Walker nakoniec Hudsona-Odoia postrážil.

56

Kyle Walker ostal na chvíľu na trávniku, loptu však mali jeho spoluhráči, ktorí chvíľu počkali a bez zakopnutia nakoniec hrali ďalej.

55

Manchester City sa rohovému kopu ubránil, Chelsea sa ale pokúša rozvinúť ďalšiu akciu.

54

César Azpilicueta dostal na pravej strane priestor a aj loptu, jeho center na zadnú tyč bol dobrý, ale odvrátený na roh.

53

Benjamin Mendy potiahol loptu po ľavej strane, ďaleko sa ale nedostal. Hru preto roztiahol do stredu poľa, následná kolmica vpred Mahreza nenašla.

52

Aguero dostal ďalší pas do šestnástky, tentoraz ešte prihral pod seba, kde bol mladý Phil Foden. Jeho pokus k žrdi Caballero chytil.

51

Vysoký presing Chelsea neviedol k zisku lopty, Manchester City dokázal z ošemetnej situácie "vykorčuľovať".

50

50.

50

Phil Foden poslal skvostnú prihrávku za obranu súpera, Sergio Aguero sa razom ocitol sám pred Caballerom, na ktorého ešte spravil kľučku, ale trafil iba bočnú sieť.

49

Pedro navážal loptu pred šestnástku súpera, ale počas jazdy sa stretol s protihráčom a spadol. Faul sa nepískal.

48

Jorginho stratil loptu v strede poľa, Aguero ju rýchlo dostal až do šestnástky Chelsea, kde okolo Davida Luiza poslal slabú strelu, minul bránu.

47

Pedro dostal pas na pravú stranu šestnástky, na dvakrát sa mu podarilo odcentrovať pred bránu, lenže tam zakročil brankár Bravo.

46

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Sané, prichádza Gündoğan.

46

Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas priniesol veľmi opatrný zápas, ani jeden tím nevynaložil nejaké väčšie úsilie, aby sme sledovali zaujímavý zápas. Jediný gól strelil Sergio Aguero, preto zatiaľ vyhráva. Druhý polčas sa začne zhruba o 17:05.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

45+1.

45+1

Obrovská chyba Claudia Brava, na ktorého išiel nepresný pas pre Moratu, lenže školácky si nechal loptu preskočiť cez hlavu a razom mal problémy. Ešte, že pri nej bol skôr ako tento španielsky útočník, našťastie pre City.

45

Nadstavujú sa 2 minúty.

44

Riyad Mahrez sa znova dostal cez Marcosa Alonsa, centrom našiel iba rukavice Caballera.

43

Hudson-Odoi našiel pred vápnom súpera Moratu, ten bol od lopty okamžite odzbrojený Saném, ktorý sa výborne vrátil.

42

Kyle Walker zvládol súboj pri svojej rohovej zástavke, odkopom trafil Hudsona-Odoia a bude z toho odkop od brány Brava.

41

Pedro na trávniku, Mendy loptu zakopol. Zdá sa, že po kontakte s Fernandinhom bude Španiel potrebovať ošetrenie, no bude v poriadku.

40

Leroy Sané nedokázal a v postate ani nemal šancu zachytiť náročný pas na krídlo, loptu do hry vrátil Azpilicueta.

39

John Stones zastavil prihrávku do šestnástky City, následne však Mendy odkopom loptu súperovi vrátil.

38

Marcos Alonso poslal zľava dobrý center smerom na zadnú tyč, ktorý išiel mimo dosah hráčov, ale padal do brány a takmer prekvapil Claudia Brava. Čiľan sa ale nachytať nenechal.

37

Pedro je dnes v podstate neviditeľný, teraz asi vôbec prvýkrát niečo spravil na útočnej polovici. Jeho kolmica však našla iba Caballera.

36

Rýchla kontra Manchestru City mala priniesť strelu Mahreza, ten totiž dostal ideálnu prihrávku do šestnástky na strelu z prvej. Zaváhal a David Luiz odkopol.

35

Desať minút pred koncom prvého polčasu to stále vyznieva lepšie v prospech City, ale posledné minúty opticky patria Chelsea.

34

Hudson-Odoi využil otvorenú diaľnicu z krídla pred šestnástku súpera na osi ihriska, jeho technický pokus ale išiel do stredu brány a Bravo zakročil.

33

Chelsea sa dostával veľmi pomaly z vlastnej polovice. Zrýchli to ale faul na Pedra, previnil sa Aymeric Laporte.

32

Callum Hudson-Odoi si pripravil zakončenie asi meter od šestnástky súpera, technický pokus letel kúsok nad roh brány Brava.

31

Jorginho sa pokúsil o prihrávku vzduchom do vápna City, našiel iba pripraveného Claudia Brava, ktorý nemal žiadne problémy.

30

Hráči Chelsea sa bez väčších problémov ubránili, hru navyše prerušil ofenzívny faul Riyada Mahreza.

29

Fabregas v súboji na hranici svojej šestnástky odkopol loptu pred hráčmi súpera, bude z toho ale roh pre Manchester City.

27

Nehralo sa takmer dve minúty, až na konci tejto dvadsiatejsiedmej prichádza rozohrávka Brava.

26

Hlavný rozhodca Jon Moss prerušil hru, kvôli vysokým londýnskym teplotám nasleduje prestávka na občerstvenie a osvieženie.

25

Walker síce na vlastnej polovici nasadil jasle Moratovi, ale prihral priamo na Fabregasa. Chelsea prešla do zakončenia, spomínaný Morata zakončil z hranie vápna nad.

24

Sergio Aguero však vyrazil do rýchlej kontry. Loptu potiahol pred šestnástku, poslal ju na Saného, ktorý mohol ísť do obrovskej šance, no guľatý nezmysel si predkopol až ku Caballerovi.

23

Bernardo Silva si v strede poľa pomohol faulom a aj keď sa čuduje, tak loptu získavajú hráči Chelsea.

22

Chelsea sa pokúša rozvinúť svoju akciu, cez pozornú defenzívu Manchestru City sa hráčom v tmavomodrom nedarí prejsť.

21

Riyad Mahrez sa dostal cez Marcosa Alonsa k centru do šestnástky súpera, defenzíva Chelsea zakročila. Akciu zastavil faul na Barkleyho.

20

Prvých dvadsať minút máme za sebou, sledujeme však hlavne veľmi opatrný zápas. Šancu sme videli iba jednu, padol z nej gól, o ktorý sa postaral Sergio Aguero.

19

Kyle Walker sa ako pravý obranca z ničoho nič objavil na ľavom krídle, o loptu ale prišiel. Na jeho pozícii ho zastúpil Fernandinho, City loptu získal.

18

Sergio Agüero sa znova dostal k lopte pred veľkým vápnom Chelsea, jeho strelu po trávniku tentoraz dokázal zastaviť Willy Caballero.

17

Fabregas to kopol veľmi dobre smerom na zadnú tyč, kde už smeroval Marcos Alonso. Bol úplne sám, no Claudio Bravo v poslednej chvíli zasiahol.

16

Manchester City sa rohu síce ubránil, ale Jorginho zabojoval o odrazenú loptu a získal priamy kop. Pred Brava tak znova priletí center.

15

Chelsea to skúsila po pravej strane, center Azpilicuetu Morata netrafil, Kyle Walker odpratal loptu radšej na rohový kop.

14

Zápas teraz určite dostane väčší náboj, zatiaľ to bolo veľmi vlažné a bolo cítiť, že je to prvý súťažný zápas sezóny.

13

13. Aguero (MAC) - 0:1

13

Manchester City dal gól!
Mladý Phil Foden dostal veľa priestoru, naviezol loptu k šestnástke, kde ju prihral na SERGIA AGÜERA a ten osamotený z hranice veľkého vápna trafil mimo dosah Caballera k žrdi.

12

Zdĺhavá rozohrávka Manchestru City, znova vidíme vynikajúci presing hráčov Chelsea. Vyústilo to do stratu lopty "Citizens."

10

Riyad Mahrez vyslal do šestnástky Aguera, ktorého pokus zablokoval David Luiz. Lopta zastal presne v rohu ihriska, kde jej pomohla zástavka. Po následnom súboji sa odkopáva od brány Caballera.

9

Niekoľko súbojov na malom priestore ihriska skončilo lepšie pre Manchester City, lopta sa od Barkleyho odrazila za postrannú čiaru.

8

Hudson-Odoi sa chcel predrať cez dvojicu protihráčov až do veľkého vápna, túto púť ale nezvládol ideálne. O loptu prišiel.

7

Riyad Mahrez svojim zakončením trafil iba múr, Manchester City ostal na útočnej polovici. V podstate sa ale zverencom Pepa Guardiolu nepodarilo nič vymyslieť.

6

Jorginho si pomohol faulom niekoľko metrov od vlastnej šestnástky. Mahrez to skúsi priamou strelou.

5

Manchester City sa snaží založiť akciu z vlastnej polovice, cez presing hráčov Chelsea sa to zatiaľ nedarí. Sané však loptu potiahol dopredu, Bernardo Silva centroval z malého vápna pred bránu, no nepresne.

4

Kombinácia Chelsea na útočnej polovici nebola ideálna, dnes tím vedený ako domáci, ale hrá sa na neutrálnej pôde, o loptu prišiel.

3

Mahrez dostal loptu na hranicu veľkého vápna, okamžite však pri ňom boli David Luiz aj Marcos Alonso, a tak strela Alžírčana neprešla. Ďalšie zakončenie, tentoraz od Saného, mierili mimo troch žrdí.

2

Riyad Mahrez získal loptu v strede poľa, pomohol si ale faulom. Začiatok stretnutia je opatrný, videli sme už niekoľko nepresností.

1

Výkop stretnutia obstaral Álvaro Morata, prišiel nákop na krídlo, kde fauloval Hudson-Odoi. Manchester City sa dostáva k lopte.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Chelsea FC: Caballero – Azpilicueta (C), Rüdiger, David Luiz, M. Alonso – Jorginho, Fabregas, Barkley – Pedro, Morata, Hudson-Odoi
Náhradníci: Bułka – Christensen, Zappacosta, Drinkwater, Moses, William, Abraham

Manchester City: C. Bravo – Walker, Stones, Laporte, B. Mendy – Fernandinho (C) – Bernardo Silva, Mahrez, Foden, Sané – Agüero
Náhradníci: Ederson – Kompany, Gündoğan, Otamendi, Gabriel Jesus, Brahim Diaz, Gomes

Rozhodca: Jon Moss – Adam Nunn, Eddie Smart.

Keď sa Chelsea a Manchester City naposledy stretli v boji o Community Shield.

Manchester City – pravděpodobná sestava:

Bravo – Bolton, Denayer, Laporte, Zinchenko – Foden, Brahim Diaz, Gomes – Mahrez, Nmecha, Sané.
Posledních pět zápasů Manchesteru City:

ICC: Bayern Mnichov 2:3 Manchester City
ICC: Manchester City 1:2 Liverpool
ICC: Manchester City 0:1 Dortmund
PL: Southampton 0:1 Manchester City
PL: Manchester City 3:1 Brighton
Manchester City:

Manchester City v loňské sezóně naprosto dominoval, když získal titul s rovným počtem sto bodů a skóre 106:27. Citizens si připsali pouhé dvě prohry a hned třicet dva výher. V FA Cupu už to tak slavné nebylo, jelikož vypadli už v osmifinále hodně překvapivě s Wiganem, když na jeho půdě prohráli 0:1. Do následující sezóny je stále hlavním trenérem Pep Guardiola. I v Manchesteru City přišla posila a to Rijad Mahréz za 67 800 000 € z Leicestru. Ovšem Citizens do toho zápasu rovněž nenastoupí v nejlepší sestavě, jelikož budou chybět Walker, Kompany, Stones, Delph, gólman Ederson a dvě velké ofenzivní opory De Bruyne a Sterling. Manchester City získal FA Community Shield rovněž 4x, naposled tomu bylo v roce 2012.
Chelsea FC – pravděpodobná sestava:

Caballero – Azpilicueta, Rüdiger, Luiz, Alonso – Fábregas, Jorginho, Barkley – Pedro, Morata, Hudson-Odoi.
Posledních pět zápasů Chelsea:

ICC: Arsenal 2:1pp Chelsea
ICC: Chelsea 2:1pp Inter
PK: Perth Glory 0:1 Chelsea
FAC: Chelsea 1:0 Manchester United
PL: Newcastle 3:0 Chelsea
Chelsea FC:

Chelsea se v loňské sezóně umístila až na pátém místě se sedmdesáti body a skóre 62:38. Nejlepším střelcem byl s dvanácti góly belgičan Eden Hazard. The Blues ovšem dominovali v FA Cupu, když se v jeho finálním závěru utkali s Manchesterem United. Ve 22. minutě se postaral o vedoucí branku Chelsea Eden Hazard. Následně i přes nápor Red Devils už branka nepadla a tento londýnský celek se tak mohl radovat ze zisku tohoto poháru. V letní přípravě došlo ke změně na postu hlavního trenéra, když byl odvolán ne zrovna přátelsky Antonio Conte a místo něj nastoupil Maurizio Sarri. Chelsea ulovila za 57 000 000 € italec Jorginho, který přišel z Neapole. V přátelských utkání se Chelsea nejprve utkala s Perth Glory, ovšem vyhrála pouze 1:0. Následně se na International Cupu střetla s Interem, který porazila po pokutových kopech 2:1. Poslední zápas bylo londýnské derby v Dublinu s Arsenalem, ale tentokrát Chelsea podlehla po pokutových kopech 1:2. The Blues ovšem nenastoupí ve stoprocentní sestavě, jelikož se z dovolených ještě nevrátily opory Thibaut Courtois, Gary Cahill, Eden Hazard, N’Golo Kanté ani Olivier Giroud. Chelsea získala FA Community Shield 4x, naposled v roce 2009.
V FA Community Shield se proti sobě utkají týmy Chelsea FC a Manchester City. Naposled se spolu tato mužstva utkala v rámci 29. kola Premier League na půdě Manchesteru. Tehdy se o jedinou branku postaral domácí Bernardo Silva a Citizens tak vyhráli 1:0. Nyní se bude už tradičně hrát na stadionu Wembley. Tento největší stánek v Anglii nabídne kapacitu pro 90 000 diváků. Utkání bude řídit hlavní rozhodčí Jon Moss a jeho asistenti Adam Nunn a Eddie Smart.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Chelsea FC – Manchester City

0:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 13. Agüero, 58. Agüero

Chelsea FC: Caballero – Azpilicueta (C), Rüdiger, David Luiz, M. Alonso – Jorginho, Fabregas, Barkley – Pedro, Morata, Hudson-Odoi
Náhradníci: Bułka – Christensen, Zappacosta, Drinkwater, Moses, Willian, Abraham

Manchester City: C. Bravo – Walker, Stones, Laporte, B. Mendy – Fernandinho (C) – Bernardo Silva, Mahrez, Foden, Sané – Agüero
Náhradníci: Ederson – Kompany, Gündoğan, Otamendi, Gabriel Jesus, Brahim Diaz, Gomes

Rozhodca: Jon Moss – Adam Nunn, Eddie Smart