Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Levante UD – Celta Vigo

1:2

koniec (0:2)

27.08.2018, 20:15 • Estadio Ciudad de Valencia, Valencia • 2. kolo • Miroslav Revaj

V druhom polčase sme napokon videli ešte jeden gól, zaznamenal ho z pokutového kopu Morales, ale pre domácich už prišiel tento kontaktný gól neskoro. Celta však takisto hrozila a mohla aj vyhrať vyšším gólovým rozdielom, dobré zákroky však predviedol aj jej brankár Álvarez. Hostia však dali o ten jeden gól viac a tak získavajú tri body.

S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem pekný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:12:03)

90+6

Koniec zápasu.

90+6

Žltú kartu dostáva Roberto Suárez Pier (Levante UD).

90+5

Navyše sú opäť v útoku futbalisti Celty Vigo, o osude stretnutia sa tak zdá byť rozhodnuté.

90+4

Hostia ešte aj zaútočili, loptu má vo svojej moci brankár Olazábal. Na jeden útok domácich to ešte stačiť bude, ale nevyzerá to už nijak nádejne.

90+3

Žltú kartu dostáva Sofiane Boufal (Celta Vigo).

90+2

Celta však drží hru ďaleko od svojej brány, hrá sa však do záverečného hvizdu hlavného rozhodcu. Vidina troch bodov sa však hosťom približuje.

90+1

Druhý polčas sa predlžuje o 5 minút!

90

Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Maxi Gómez, prichádza Dennis-Yerai Eckert.

89

Hostia ešte chvíľu zakombinovali na útočnej polovici, ale nič z toho už nevyťažili. Levante bude musieť skúsiť viacej zariskovať, už nemá čo stratiť.

88

Olazábal sa však už musel mať na pozore, ale center od rohovej zástavky vytesnil na ďalší rohový kop. Naopak, Celte toto úplne vyhovuje.

87

87. Maxi Gómez (CVG)

87

Zaútočili však teraz hostia, Boufal našiel dobrým centrom Gómeza, jeho zakončenie je zblokované na rohový kop pre Celtu. Toto domácim vôbec nevyhovuje.

86

Preto ostal na trávniku ležať aj faulovaný Roncaglia, ktorý si vyžiadal ošetrenie. Následne doputoval za postrannú čiaru, ale mal by sa do hry vrátiť.

85

Tento útok domácich je zastavený, Morales sa previnil nedovoleným zákrokom. Celta získava loptu na svoje kopačky a snaží sa naťahovať čas.

84

Čas sa však už začína krátiť, stále je bližšie k trom bodom Celta Vigo. Hostí však čaká ešte určite náročná úloha, domáci sú veľmi povzbudení streleným gólom.

83

Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Pione Sisto, prichádza Okay Yokuşlu.

82

82. Pione Sisto (CVG)

82

Bol tu však rýchly brejk hosťujúceho celku a Sisto mohol pri troške šťastia prinavrátiť vedenie Celty o dva góly! Jeho strelecký pokus však smeroval tesne vedľa domácej brány.

81

Domáci teda pochopiteľne vrhajú všetky sily do útoku a v pokutovom území Celty bolo veselo. Hostia to však ustáli a dostávajú loptu do bezpečia. Levante sa však nadychuje k ďalšiemu náporu.

80

Do konca riadneho hracieho času ostáva ešte desať minút, určite sa však bude aj nadstavovať. Celta trocha poľavila a ihneď je dráma na svete. tak sme teda určite zvedaví, ako to ešte celé dopadne.

79

79. José Luis Morales (LVN) - 1:2

79

Levante dalo gól!
Loptu si napokon na biely bod postavil kapitán domácich JOSÉ LUIS MORALES a vybral si opačnú stanu ako brankár súpera, takže zaznamenáva veľmi dôležitý kontaktný gól na 1:2 a ešte z toho bude dráma!

78

Brankár hostí Álvarez je aj potrestaný žltou kartou, čoskoro sa niekto z domácich postaví na zahranie pokutového kopu!

77

77. Sergio Álvarez (CVG)

77

Bola nariadená penalta pre Levante! Domáci majú obrovskú šancu na kontaktný gól, keďže Dwamena postupoval sám na brankára a Álvarez ho poslal nedovolene na zem.

75

Domáci sa nasťahovali na útočnú polovicu a skúšajú niečo ešte vymyslieť. Kontaktný gól by im veľmi pomohol, ale musia ho dosiahnuť čo najskôr.

74

Žltú kartu dostáva José Campaña (Levante UD).

74

Levante ešte zahrávalo rohový kop, ale ten už nič podobné neponúkol. V záverečnej časti zápasu to teda ožíva na oboch stranách, stále môže byť ešte všetko otvorené.

73

73. Roger Martí (LVN)

73

Mohlo byť znížené! Martí sa dostal v pokutovom území súpera k odrazenej lopte, vypálil pod brvno, ale brankár Álvarez fantastickým zákrokom vytesnil loptu do bezpečia!

72

Teraz sa však Levante už usadilo na útočnej polovici, snaží sa tak niečo vymyslieť. Celta ale úspešne odoláva náporu domácich.

71

Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Enis Bardhi, prichádza Rubén Rochina.

69

Domácim sa však nedarí nič poriadneho vymyslieť, čas sa im bude postupne krátiť a začne sa tak prejavovať aj nervozita. Uvidíme, čo všetko nás do konca stretnutia ešte čaká.

68

68. Pione Sisto (CVG)

68

Mohlo byť definitívne rozhodnuté! Sisto zahrával priamy kop z tesnej blízkosti a jeho pokus končí na brvne! Levante tak ešte má akú takú nádej niečo vymyslieť.

67

Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Iago Aspas, prichádza Sofiane Boufal.

67

Dwamena veľmi aktívne zapadol do hry, ale teraz je jeho snaha prerušená kvôli ofsajdu. Lopta tak putuje na kopačky Celty.

66

Znova sa však domáci presúvajú na útočnú polovicu, ale nedarí sa im presne zakončiť. Ešte majú k dispozícii nejaký ten čas, aby to zmenili.

65

Sledovali sme útočné ťaženie domáceho tímu, ale celé to vyvrcholilo len Moralesovým nepresným pokusom, ktorý ešte zle tečoval Dwamena.

64

Druhý polčas napokon zatiaľ nieje tak zaujímavý ako ten prvý, ale až tak sa nenudíme. Hostia hrajú to čo im vyhovuje, domácim sa však nedarí v útoku.

63

Žltú kartu dostáva Hugo Mallo (Celta Vigo).

61

Nový muž na ihrisku Dwamena sa ihneď zapojil do útočnej akcie, ale nepodarilo sa mu nič zaujímavého vymyslieť a loptu už stráca. Levante sa tak sťahuje späť na svoju polovicu.

60

Hodina z tohto stretnutia už teda uplynula, Celta stále drží vedenie o dva góly a nijak výrazne sa v ohrození v druhom polčase neocitla. Levante svoje zbrane neskladá, ale musí si aj naďalej dávať pozor v zadných radoch.

59

Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Jason, prichádza Raphael Dwamena.

58

Po dlhšej výmene lôpt skúsili hostia zaútočiť. Alonso vyslal center pred bránu domácich, brankár Olazábal sa k lopte nedostal, ale to ani nikto z hosťujúceho celku.

56

Zakrátko tu však bol ďalší výpad domáceho celku, ale aj v tomto prípade loptu kryje pozorný brankár Álvarez. Levante bude musieť zlepšiť svoju koncovku, ak ešte pomýšľa na zdramatizovanie výsledku.

55

Sledovali sme rýchly brejk domáceho tímu, celé to zakončil Morales, ale len strelou do miest, kde stál pripravený brankár súpera. Celta tak rozbieha kombináciu na svojej polovici.

54

Celta to predsa len ešte skúša smerom dopredu, predsa len tretí gól by už mohol znamenať definitívnu poistku. Levante sa tak musí brániť, skôr by však potrebovalo streliť kontaktný gól.

53

Opäť sa k lopte dostávajú hostia, ktorí sa nemusia nikam ponáhľať a snažia sa hlavne hrať ďaleko od svojej brány. Uvidíme, či z ich strany ešte príde niečo zaujímavé.

52

A nebol to zlý pokus hosťujúcich futbalistov. Po peknej výmene lôpt sa do zakončenia dostal Gómez, ale jeho otočka a potom spomínané zakončenie kryje domáci brankár.

51

Podobne si teda poradila aj s centrovanou loptou, domáci tak budú teraz musieť prepnúť na obranný režim, kedže dopredu vyráža ich súper.

50

Napokon Levante získava rohový kop, vďačiť tomu môžu Moralesovi. Celta sa tak ešte bude musieť brániť, zatiaľ to však zvláda veľmi úspešne.

49

Domáci sa však snažia o vysoké napádanie súperovej rozohrávky a to sa im teraz aj vyplatilo. Levante získava loptu na svoje kopačky a už skúša vymyslieť útočnú akciu.

48

Hostia tak mali aj kus šťastia, takto rýchly gól by domácim určite pomohol. Stále teda Celta vedie dvojgólovým rozdielom a má všetko vo svojich rukách.

47

A mohli sme byť svedkami rýchleho gólu domáceho tímu v druhom polčase! Morales potiahol útok Levante, lopta sa v pokutovom území dostala na Martího, ale jeho strelecký pokus ide nad bránu súpera!

46

Druhý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril domácemu tímu, pred ktorým tak stojí veľmi náročná úloha, zmazať dvojgólové vedenie súpera.

46

Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Cheick Doukouré, prichádza Sanjin Prcić.

46

46. Roger Martí (LVN)

46

Začal sa druhý polčas.
Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa čoskoro začne!
V prvom polčase sme sa teda rozhodne nenudili. Domáci a aj hostia sa snažili predvádzať ofenzívne výpady, ktoré boli určite zaujímavé. Do vedenia išli hostia v 10. minúte, keď sa krásnym gólom prezentoval Sisto. Levante sa snažilo o rýchlu odpoveď, dokázalo si aj vytvoriť tlak, ale gól neprichádzal. V 35. minúte vyšiel hosťom rýchly brejk a Gómez ho zakončil druhým gólom Celty, prsty v ňom mal aj Stano Lobotka. Určite nás tak ešte čaká zaujímavý druhý polčas, začne sa približne o 21:17.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Oba tímy predviedli ešte po jednom útočnom výpade, ale nič zaujímavého to nebolo.

45

Ešte sa však nadstavujú dve minúty!

44

Napokon z toho boli až dva rohové kopy, ale ani jeden nič zaujímavého nepriniesol. Riadny hrací čas prvého polčasu sa teda čoskoro naplní.

43

Následne však už prišiel presný útok hostí a Celta získava rohový kop. Domáci sa tak budú v závere prvého polčasu ešte brániť.

42

Aj tak to však ešte hostia skúsili smerom dopredu, ale tento prechod im nevyšiel. Coke vyslal center do pokutového územia, ale lopta končí len u brankára Álvareza.

41

Ten si zobral na starosť Campaña, ale jeho center nebol nijak nebezpečný a pri lopte sú tak už hostia. Celta vyhráva o dva góly, takže sa nemá kam ponáhľať.

40

Čo sa teraz len potvrdilo, keď Alonso zbytočne stratil lopty a domáci sa pustili do rýchlej útočnej akcie. Araujovi sa však podarilo odvrátiť loptu na rohový kop.

39

Levante teraz získava priamy kop, ale nebude to z nebezpečnej vzdialenosti. Môžu však ešte držať súpera pod tlakom, z čoho môžu potom prameniť aj chyby.

38

Hostia sa teraz musia len brániť, domáci začínajú poriadne tlačiť, ale neprichádza žiadne zakončenie na bránu Celty. Stále do konca prvého polčasu ešte nejaký ten čas ostáva.

37

Domáci sa teda presúvajú na útočnú polovicu, aby sa im to podarilo. Celta sa však bráni úspešne, až na jedno menšie zaváhanie pracuje jej defenzíva úspešne.

36

Levante tak čaká veľmi náročná úloha. Domáci nehrajú vyslovene zle, ale hosťom proste zatiaľ vyšlo na čo siahli. Uvidíme, či sa im podarí dosiahnuť aspoň kontaktný gól do konca prvého polčasu.

35

35. Maxi Gómez (CVG) - 0:2

35

Celta Vigo dalo gól!
Celta však navršuje svoje vedenie a vyhráva už o dva góly! Celé to začalo u slovenského reprezentanta Lobotku, ktorý poslal prihrávku na Sista, ten potom vysunul do šance krásnou prihrávkou MAXIHO GÓMEZA a ten aj z mierneho uhla prekonáva domáceho brankára – 0:2!

34

Levante však ukazuje, že to chce svojmu súperovi znepríjemniť. Určite sa tak máme ešte načo tešiť, hostia sa postupne vysúvajú vyššie.

33

Pri lopte je teraz Celta Vigo, ktorá sa nemá kam ponáhľať. Podstatné pre hosťujúci celok je, aby si udržal svoje tesné vedenie do konca prvého polčasu.

32

V týchto chvíľach však sledujeme aj nepresnosti na oboch stranách, lopta lieta od jedného tímu k druhému. Oba celky sa išli občerstviť, po krátkej pauze budeme pokračovať.

30

Ubehla nám polhodina z tohto stretnutia, hostia stále vyhrávajú o jeden gól, aj keď to platiť nemuseli. Tak ako mohol byť stav vyrovnaný, mohli hostia aj viesť o dva góly.

29

Na útočnú polovicu sa teraz presúva domáci celok, ale v posledných chvíľach sa mu nedarí preveriť obranu súpera. Uvidíme, ako sa bude prvý polčas ďalej vyvíjať.

28

Sledovali sme center do pokutového územia domácich, Gómez loptu netrafil a padol len na zem. Skúsil to u hlavného rozhodcu, či by z toho nebola penalta, ale tento pokus bol márny.

27

Domáci sa pokúsili zahrať rýchly protiútok, Toňo sa však previnil len nedovoleným zákrokom a tak je Celta znova pri lopte. Hostia však držia hru v strede poľa.

26

Hostia sa presunuli cez postupné prihrávky na útočnú polovicu, ale nehrnú sa do zakončenia na bránu súpera. Levante sa pochopiteľne snaží o vysoké napádanie.

25

Znova sa striedajú útočné výpady na oboch stranách, tempo zápasu sa tak navršuje, čo je pre nezaujatého diváka určite len dobre. Celta si však stále drží svoje tesné vedenie.

23

Celta získala po rýchlom brejku ďalší rohový kop, ktorý rozohrala expresne rýchlo, ale zakončenie od Malla bola veľmi nepresné a Olazábal zasahovať nemusel.

22

22. Roger Martí (LVN)

22

Na druhej strane to bola ešte väčšia šanca a to na vyrovnanie skóre! Morales našiel presným centrom Martího, ale jeho hlavička ide tesne nad bránu súpera!

20

20. Maxi Gómez (CVG)

20

Pri troške šťastia mohli hostia navýšiť svoje vedenie! Aspas centroval do pokutového územia domácich, k zakončeniu sa chystal Gómez, ale ten len mierne tečoval loptu a tá sa do brány nevošla.

19

Celta teraz navyše kombinuje na útočnej polovici, takže domáci musia prepnúť na obranný režim. Hostia sa však hlavne snažia hrať aj s loptou čo najďalej od svojej brány.

18

Ešte sme sledovali centrovanú loptu pred bránu domácich, ale Olazábal ju schoval do svojich rukavíc. Opäť to tak ožíva na oboch stranách, Celta stále vedie o jeden gól.

17

Na druhej strane sa však už musel mať brankár Olazábal, ktorý vyboxoval loptu do bezpečia, ale išiel vysoko zo svojej brány. Sisto to teda vyskúšal z veľkej diaľky, ale jeho pokus na bránu neprešiel.

16

Stále máme možnosť sledovať, ako sa domáci tím snaží o rýchle vyrovnanie. Celta si však drží svoje tesné vedenie, ale pripomínam, že prvý polčas je ešte len vo svojom zábehu.

15

Z tohto už bolo zakončenie na bránu domácich. Morales predviedol pekný výpad do pokutového územia, skúsil to prízemným pokusom k tyčke, ale chýbala tomu potrebná razancia a Álvarez si pripisuje bezproblémový zákrok.

14

Napokon z toho bola centrovaná lopta do pokutového územia, k zakončeniu sa chystal Martí, ale nepodarilo sa mu to. Celta tak ustála tento tlak súpera.

13

Momentálne tak sledujeme tlak domáceho celku, Levante sa postupnými prihrávkami presúva pred pokutové územie, uvidíme, či z toho bude aj strelecký pokus.

12

K lopte sa už dostáva domáci celok, ktorý sa snaží odpovedať čo najrýchlejšie. Celta sa tak vracia späť na svoje územie, bude sa musieť znova brániť.

11

Oba tímy začali veľmi aktívne a tak takýto rýchly gól nieje žiadnym prekvapením. Stále je však ešte všetko otvorené, snáď podobných situácii uvidíme častejšie.

10

10. Pione Sisto (CVG) - 0:1

10

Celta Vigo dalo gól!
Teraz je už z toho gólu, ktorý určite pôjde medzi kandidátov na najkrajší gól tejto sezóny La Ligy! Skvelý center od rohovej zástavky si dokázal spracovať PIONEHO SISTA, ale bolo to za pokutovým územím. Spomínaný Sista napokon prenikol až do šestnástky, krásne oklamal súpera a z veľkého uhla bombou poslal loptu do horného rohu brány – 0:1!

10

Hostia pohodlne ubránili rohový kop a vyrazili do rýchleho brejku. Levante si teraz vyskúša opačnú úlohu, bude musieť brániť roh súpera. Úspešne to zvládli v úvode stretnutia, uvidíme, ako to bude teraz.

9

Center, ktorý smeroval pred bránu Celty bol odvrátený na rohový kop. Levante tak teraz diktuje tempo hry, ale ešte sa nedostalo k zakončeniu na bránu.

8

Levante si ešte na útočnej polovici pobudne, kedže Morales bol opäť veľmi aktívny a vypýtal si faul. Domáci získavajú priamy kop a môžu znova skúsiť ohroziť bránu súpera.

7

Dlho však netrvalo a domáci opäť zaútočili. Morales sa rozhodol pre individuálnu akciu, prenikol až do pokutového územia, ale tam už nedokázal nič vmyslieť, od lopty bol včas odstavený.

6

Domáci rozohrali spomínaný rohový kop nakrátko, ale nič zaujímavého nám to neponúklo. Po nepresnej kombinácii lopta končí u futbalistov Celty Vigo.

5

Tento útočný výpad domácich už bol úspešnejší a Levante získava po odvrátenom centri pred bránu aspoň rohový kop. Celta tak tak ešte bude musieť brániť.

4

Levante sa presunulo na útočnú polovicu, kde rozbieha svoju postupnú kombináciu. Celta sa okamžite snaží o vysoké napádanie, zatiaľ tak čakáme na prvý strelecký pokus.

3

V tomto prípade sa však Celta ďaleko nedostala a tak opäť lopta končí na kopačkách domáceho tímu. Oba celky sa však v úvode stretnutia snažia hrať aktívne smerom dopredu.

2

Hneď v úvode stretnutia zahrávala Celta rohový kop, ale nič zaujímavého nám hostia neukázali. Domáci Morales sa snažil rozvinúť útok svojho tímu, ale lopta je spať u hosťujúceho celku.

1

Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcemu celku, ktorý odohrá toto stretnutie v bielych dresoch. Domáci majú na sebe červenomodrú kombináciu a musia sa teda ihneď brániť.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa čoskoro začne!
Prajem príjemný futbalový večer! Dnes sú na programe dve dohrávky v rámci druhého kola španielskej La Ligy. Tá prvá sa odohrá o malú chvíľu, na Estadio Ciudad de Valencia sa stretne domáce Levante, ktoré privíta na svojom trávniku Celtu Vigu. Zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. V základnej jedenástke Celty Vigo nájdeme aj tradične Stana Lobotku, Róbert Mazáň dnes v zostave hostí nefiguruje ani na lavičke náhradníkov. Stretnutie z pozície rozhodcov povedú páni Hernández – Sobrino, Naranjo. Všetko je tak už pripravené, tesne pred výkopom sa opäť prihlásime.
Úvodné zostavy:

Levante UD: Olazábal – Coke, Suárez Pier, Postigo, Toňo – Jason, Campaña, E. Bardhi, Doukouré, Morales – Martí

Náhradníci: Aitor Fernández – Chema, Prcić, Rochina, Pedro López, Dwamena, Luna

Celta Vigo: S. Álvarez – Roncaglia, N. Araujo, Cabral – Mallo, Lobotka, Beltrán, Alonso – Aspas, Gómez, Sisto

Náhradníci: Blanco – Costas, Yokuşlu, Mor, Boufal, Méndez, Eckert

Rozhodca: Hernández – Sobrino, Naranjo
Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Levante UD a Celta Vigo. Zápas sa začína o 20:15.

Španielska Primera Division bude pokračovať cez víkend svojim druhým kolom, tradične sú však zápasy rozdelené na tri dni od piatka do pondelka. V tomto prenose zavítame na Estadi Ciutat de València, kde domáce Levante privíta Celu Vigo.

Levante UD:
Hlavnou úlohou tohto klubu z Valencie bude udržanie sa v najvyššej španielskej súťaži. V minulom ročníku po fantastickom závere, v ktorom dokázali uštedriť jedinú porážku majstrovskej Barcelone, obsadili 15. pozíciu. Vstup do nového ročníka vyššiel Levante úspešne, keď na pôde Betisu zvíťazilo 3:0. Ambície bodovať tak bude mať Levante aj v prvom domácom zápase.

Celta Vigo:
Hostia obsadili v minulom ročníku 13. miesto, čo bolo zrejme sklamaním. V novej sezóne má tak Celta Vigo určite vyššie ciele, dopomôcť k tomu by jej mali aj Stanislav Lobotka a Róbert Mazáň. Celta dokázala na úvod nového ročníka zaznamenať jeden bod za remízu 1:1 s Espanyol Barcelona.

Určite nás teda čaká zaujímavé stretnutie, ťažko ešte určiť pozíciu favorita. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.

Levante UD – Celta Vigo

1:2

koniec (0:2)

Späť na online

Góly: 79. Morales (pen.) – 10. Sisto, 35. Gómez

Karty:   74. Campaña (LVN), 90+6. Suárez Pier (LVN) – 63. Mallo (CVG), 78. S. Álvarez (CVG), 90+3. Boufal (CVG)

Levante UD: Olazábal – Coke, Suárez Pier, Postigo, Toňo – Jason (59. Dwamena), Campaña, E. Bardhi (71. Rochina), Doukouré (46. Prcić), Morales (C) – Martí.
Náhradníci: Aitor Fernández – Chema, Prcić, Rochina, Pedro López, Dwamena, Luna.

Celta Vigo: S. Álvarez – Roncaglia, N. Araujo, Cabral – Mallo (C), Lobotka, Beltrán, Alonso – Aspas (67. Boufal), Gómez (90. Eckert), Sisto (83. Yokuşlu).
Náhradníci: Blanco – Costas, Yokuşlu, Mor, Boufal, Méndez, Eckert.

Rozhodca: Hernández – Sobrino, Naranjo

Diváci: 21122