Menu

Futbal

MONACObet liga

FK Poprad – KFC Komárno

0:2

koniec (0:1)

08.09.2018, 18:00 • NTC Poprad • 8. kolo • Lukáš Rastislav Ovšonka

Tipsport: 2.2 3.4 2.76

V druhom polčase hostia pokračovali v dobre organizovanom výkone a eliminovali všetky príležitosti Popradčanov. Poprad síce mal dobré šance, no nedokázal ich viackrát premeniť. V 62. minúte sa druhýkrát do streleckej listiny zápasu zapísal Nurković a stanovil na konečných 0:2. Komárno teda vďaka víťazstvu potvrdilo svoju aktuálnu líderskú pozíciu v tabuľke.

Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (19:49:11)

90+2

Koniec zápasu.

90+2

Šurnovský vhodil aut na útočnej polovici a to bude zrejme jedna z posledných herných činností v tomto zápase.

90+1

Komárno vhadzovalo aut na útočnej polovici. Hric hlavičkou loptu bezpečne upratal preč.

90

Rozhodcovia nadstavujú dve minúty.

89

Striedanie v tíme KFC Komárno: z ihriska odchádza Erik Mikeš, prichádza Lukáš Duda.

88

Pajer odzbrojil na obrannej polovici Romana Zemka, ktorý si síce pýtal faul, no hlavný rozhodca bol nekompromisný a na jeho ťahy neprikývol.

87

Slavomír Kica to už skúšal aj ďalekonosnou strelou asi z 35 metrov, no nebol úspešný. Lopta bola síce prudká, no výrazne jej chýbala presnosť.

86

Popradčania rozohrávali rohový kop. Na hlavičku skákal Lukáš Horváth, ale z nepriehľadnej situácie sa nepresadil.

85

Striedanie v tíme KFC Komárno: z ihriska odchádza András Meszáros, prichádza Aleksandr Luzin.

84

Zekucia si narazil loptu o Streňa, no tomu spracovanie nevyšlo. Zrejme chcel ihneď posúvať Maťašovi. Aut potom vhadzovalo Komárno, Nurković si následne pýtal faul, no jeho dožadovanie nebolo prijaté.

82

Streňo chcel rýchlym autovým vhadzovaním naštartovať po pravej strane Maťaša. Jemu však po bežeckej stránke stačil Ondruš a od lopty ho napokon odstavil.

81

Stano Šesták to skúsil zo štandardky tesne spoza vápna priamou strelou na bránu. Výrazne však bránu prestrelil a Slávik teda zasahovať nemusel.

80

Slavomír Kica síce na ľavom krídle obohral protihráča, no ten momentálne tŕpne v kŕčoch. Poprad však rozohral rohový kop, no Šesták sa do koncovky nedostal.
Dnešné stretnutie sleduje 1 311 divákov. Šláger ôsmeho kola druhej ligy prilákal na tribúny naozaj slušný počet divákov na pomery druhej najvyššej futbalovej súťaže.

77

Komárno aj naďalej bez problémov kontroluje dianie a necháva Popradčanov, aby sami tvorili hru. KFC totižto s prehľadom vedie od 62. minúty 0:2 a má to stále dobre rozohrané.

75

Pajer vysunul po ľavom krídle Streňa. No už pred touto prihrávkou sa Streňo vyskytol v ofsajdovej pozícii a po odpískaní ofsajdu ďalej pokračovať jednoznačne nemohol.

74

Maťaš sa s loptou rozbehol po pravej strane ihriska a premiestnil ju centrom pred bránku. Slávik bol pripravený a dokázal adekvátne reagovať.

73

Jančo centrom zo štandardky našiel v pokutovom území Zekuciu, ktorý hlavičkoval z mierneho predklonu. Slávik si však pripísal zákrok, nebol to pre neho extra ťažký zásah.

72

Komárno stále vďaka kompaktnej a koncentrovanej defenzíve eliminuje možnosti Popradčanov. Domáci sa však stále snažia, hľadajú medzery v obrane, no ak aj sem-tam nejakú nájdu, šancu nedokážu premeniť na gól.

70

Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Štefan Holiš, prichádza Viktor Maťaš.

69

Zekucia posúval loptu po pravej strane, no nedokázal nájsť Streňa. Prihrávka skončila na hosťujúcich kopačkách, no potom Poprad získal loptu opäť, bude vhazovať aut.

67

Na trávniku potreboval ošetrenie Roman Zemko. Hosťujúci členovia realizačného tímu to vykonali rýchlo a v hre pokračuje Poprad rozohrávkou z oblasti stredovej línie.

66

66. Mészáros (KFK), Knurovský (PPD)

66

Komárno v ďalej šanci. Šurnovský zatiahol loptu do pokutového územia a preniesol ju jemným centrom na Mészárosa. Ten z ostrého uhla pálil, no len do Knurovského nastrčenej nohy.

65

Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Štefan Zošák, prichádza Matej Grešák.

64

Trojica brániacich hráčov bola vo výraznom oslabení proti pätici hostí. Nurković sa už rozbiehal do voľného priestoru, chcel si spracovať prihrávku od Mészárosa, no v poslednej chvíli ju zachytil Hric.

62

62. NURKOVIĆ - 0:2

62

KFC Komárno dáva gól!
Komárňania potvrdzujú veľkú koncentrovanosť v tomto zápase a využívajú príležitosť. Maximilián mal priveľa priestoru v stredovej zóne, trochu pobehol dopredu a potom preniesol hru na hranicu vápna, kde bol SAMIR NURKOVIĆ, ktorý si loptu spracoval a pekne ju poslal popri Knurovskom do siete!

60

Šesták rozbehol krídelnú akciu a následne posielal priamu loptu do vápna. Čakal si na ňu Zekucia, no defenzívna línia Komárna bola dobre sformovaná a Zemko bezpečne loptu odstavil preč.

59

Striedanie v tíme KFC Komárno: z ihriska odchádza Goran Matić, prichádza Roman Maximilián.

58

Jančo rozohrával rohový kop a loptu centrom poslal priamo do pokutového územia, kde si ju hľadal Holiš, no cez protihráča už zakončiť nedokázal.

57

Komárňania rozohrali roh na útočnej polovici, no potom loptu bezpečne dostali až dozadu na brankára Slávika. KFC hrá naozaj koncentrovane, vykonalo pár chýb, no tie domáci nepotrestali.

55

Nurković posielal loptu dopredu, no nepresná prihrávka napokon skončila len u Knurovského. Na opačnej strane to skúšal strelou Denis Jančo, no vôbec mu nevyšla.

53

Jančo sa pošmykol v strede poľa a prišiel o loptu. Hostia vo štvorici vyrazili dopredu, no napokon z tejto situácie nevyťažili. Mikeš si nerozumel s Nurkovićom a akcia bola na konci.

52

52. Šesták (PPD), Slávik (KFK)

52

Zošák výbornou prihrávkou našiel vo vápne Stanislava Šestáka, ktorý zakončoval z prvej. Bol v stopercentnej šanci, no napálil to len priamo do Slávika, ktorý zachránil Komárno od inkasovania!

51

Popović je späť na ihrisku a Komárno pokračuje v hre. Loptu dopredu nakopol Matić, no jeho spoluhráči si následne cestu k nej nenašli.

49

Zekucia autom posunul loptu do pokutového územia Holišovi, ktorý však nechtiac zasiahol aj Mihajla Popovića. Ten teraz leží na trávniku a čaká ešte aj na ošetrenie.

48

Domáci vhadzovali aut na útočnej polovici. Zošák sa pokúšal nájsť v šestnástke Stana Šestáka, ktorý to skúšal hlavičkou, no cez brániaceho hráča sa nepresadil.

47

Kristóf Domonkoš to spoza pokutového územia vyskúšal priamou strelou na bránku. Knurovský bol pripravený a dokázal strelu zachytiť.

46

Do druhého polčasu vstúpili oba tímy bez zmien v zostavách. Vymenili sa strany a zápas pokračuje počas vcelku prijateľného počasia.

46

Začal sa druhý polčas.
Úvodná trištvrte hodina priniesla zaujímavé dianie. Poprad síce mal hernú aj územnú prevahu a vytváral si viac šancí, no futbalovú jednoduchosť predviedlo práve Komárno. V 35. minúte udrel Nurković a Komárno vedie 0:1.
Druhý polčas sa začne približne o 19:00.

45

Prvý polčas sa skončil.

45

45. Zošák (PPD)

45

Po rohovom kope mal Poprad ešte príležitosť. Pajer najprv strieľal z otočky, Zošák ešte trafil letiacu loptu hlavou, no usmernil ju z tesnej blízkosti ponad bránu.

44

Knurovský poslal od vlastnej bránky naozaj veľmi dlhú loptu smerom ku ľavému kraju. Dostihnúť sa ju snažil Streňo, no napokon si s ňou neporadil.

43

Jančo bol faulovaný v stredovej zóne, no zákrok na žltú kartu to nebol. Dopredu po rozohrávke môže ísť znovu Poprad.

42

Hlavný rozhodca si poriadok na ihrisku musel urobiť opäť. Po žltej karte dostali domáci Adam Pajer a hosťujúci Roman Zemko.

41

Popradčania mohli ísť do výhodného protiútoku, no z výhody sa stala nevýhoda. Holiš pokazil prihrávku na pravú stranu, kde bežal Zošák. Akcia sa výrazne zbrzdila a hostia sa stihli včas vrátiť a priestor prečísliť.

40

40. Mikeš (KFK)

40

Šikovnú príležitosť si hostia vytvorili opäť. Spoza šestnástky šikovne pálil Erik Mikeš a lopta obalila ľavú žrď Knurovského brány!

38

38. Žltá karta

38

Po súboji Streňa s hosťujúcim Samirom Nurkovićom sa museli krotiť vášne. Streňo sa s Nurkovićom už dostal aj do menšej strkanice, pribehli tam aj ostatní hráči, prebehlo pár slovných výmen, no všetko sa urovnalo. Streňo s Nurkovićom dostali obaja po žltej karte.

36

Zdalo sa, že Poprad má vcelku dobre rozbehnutý tento zápas. Hráči domáceho celku boli viac kreatívni a aj viac iniciatívni. Komárno si však trpezlivo počkalo na svoju príležitosť a využilo ju.

35

35. NURKOVIĆ - 0:1

35

KFC Komárno dáva gól!
Hostia strieľajú úvodný gól zápasu! Viacmenej z ničoho nič sa k lopte na hranici šestnástky po chybe domáceho hráča dostal SAMIR NURKOVIĆ a oblúčikom ju poslal do siete cez nič netušiaceho Knurovského!

34

Štefan Holiš si na hranici pokutového územia spracoval ťažký pas, pripravil si loptu a halfvolejom ohrozil Slávika. Lopta ešte bola jemne tečovaná protihráčom, no brankár KFC ju pozorne zachytil.

32

Brankár Slávik síce nerozohral veľmi presvedčivo, no napokon sa centru ako prví dotkli domáci a poslali ho za postrannú čiaru.

31

Jančo sa snažil dlhým centrom naštartovať Stana Šestáka, ktorý síce utekal za nakopnutou loptou, no pred pozorným Slávikom ju už dobehnúť nestihol.

30

Holiš trochu vyťahal za dres Erika Mikeša, no všetko ešte bolo v súlade s pravidlami. Komárno sa však už ďalej nedostalo, i keď získalo aut.

28

Šesták síce stihol ako tak dobehnúť prihrávku od Zekuciu, no hneď k nemu vyrazil rýchly Šurnovský, ktorý ho čistým sklzom odstavil od lopty.

27

Horváth pokazil prihrávku nakrátko smerom na Kicu. Popradčania teraz spravili po sebe viacero chýb a iniciatívu sa snažia prebrať hráči Komárna.

26

Streňo možno aj trochu zbytočne podkopol hosťujúceho hráča. Komárno si potom vypracovalo aj streleckú pozíciu. Z pravej strany z väčšieho uhla to skúšal Erik Mikeš, ale presný nebol.

25

Po tejto štandardke zahrávali hostia aj rohový kop, no ten sa vôbec neskončil úspešne. Nevyplynulo z neho zakončenie. Na útočnej polovici však Komárno ešte predsa len vďaka autu ostane.

24

Matić odcentroval loptu zo štandardky. Dlhý center letel k opačnej žrdi, kde boli domáci futbalisti a súperovi nedovolili zakončiť.

22

Šesták poslal dobrý center blízko pred bránku, odkiaľ mohli Popradčania výrazne ohroziť bránu a aj skórovať. Lenže dvaja z nich sa nedohodli a žiadne zakončenie na bránu sme nevideli.

21

Štandardku rozohrával Štefan Zošák a snažil sa niekoho nájsť pri vzdialenejšej žrdi. Brankár Slávik tam však kraľoval a loptu vo vzduchu zachytil.

20

20. Žltá karta

20

Hlavný rozhodca po prvýkrát v stretnutí vytiahol aj žltú kartu. Dostáva ju Marcel Ondruš za svoj faul pár metrov pred šestnástkou.

19

Domáci napokon zahrali rohový kop nakrátko, na hranici šestnástky posielal takú strieľanú prihrávku pred bránu Streňo, no priamo do rúk ju zachytil Slávik a upokojil hru.

18

Domáci už chceli zahrávať roh, no Marcel Ondruš kľačal v šestnástke a držal sa za tvár. Ktovie, čo sa tam stalo.

17

Domáci zahrávali roh, Jančo posúval loptu nakrátko do vnútra šestnástky, no tam si už domáci nerozumeli. Hostia boli v kompaktnej defenzíve a loptu vybojovali.

15

Kica chcel po ľavej strane ihriska naštartovať Streňa, no ten napokon ostal po prihrávke v pomykove. Čakal zrejme trochu iný pas.

14

Šesták posielal na prvý pohľad nevinný center do vápna. Brankár Slávik však ostal trochu zmätený. Napokon však mal aj šťastie, keďže Streňo s Holišom loptu nedobehli.

13

Mikeš nedovoleným zákrokom na ľavej strane zneškodnil Horvátha a ihneď sa pískalo.

12

Šurnovský chcel po ľavej strane rozbehnúť komárňanskú akciu, no zastavilo ho už prvý domáci brániaci hráč. Komárno sa teda bližšie pred bránku nedostalo.

11

Zošák zo štandardky poslal naozaj mäkkučký center pred malé vápno, kde sa snažil loptu zasiahnuť Pajer, no nič z toho nakoniec nebolo. Situáciu mal pod kontrolou Slávik.

10

Šesták z pravej strany prenášal hru do pokutového územia, kde mal rozbehnutého Kicu, no napokon tento hráč už nestihol loptu dobehnúť.

9

Horváth si zasekol loptu už na kraji šestnástky a chcel ešte mäkkým centrom nájsť niekoho bližšie pred bránkou. Komárňania však svoje vápno prehustili a s prehľadom sa ubránili.

8

Domonkos ešte pri ľavej postrannej čiare dohrával súboj so Zekuciom. Popradský obranca si ho však postrážil a nedovolil mu získať loptu.

7

7. Šesták (PPD), Slávik (KFK)

7

Obrovskú príležitosť mal Poprad. Stanislav Šesták sa v šestnástke uvoľnil na dlhý center z pravej strany. Spracoval si loptu na hrudi, pripravil si ju a prudko vypálil. Slávik sa veľmi dobre hodil k pravej žrdi a strelu odrazil!

6

Krisztiánova rozohrávka z obrannej polovice nenašla adresáta vpredu pri postrannej čiare. Loptu ihneď získali domáci a otočili hru.

5

Mészáros pri postrannej čiare nepustil k lopte Streňa. Telom si pokryl loptu a nedovolil Streňovi ani len na sekundu sa jej dotknúť.

4

Štefan Holiš sa prudko rozbehol za loptou, ktorá bola bez držiteľa pred šestnástkou Komárna. Brankár Slávik však rýchlo vybehol a odkopol ju.

3

Mészáros si pripravil loptu na pravej strane ihriska a posielal vcelku prijateľný center pre Samira Nurkovića, ktorý aj hlavičkoval, no len do zeme. Knurovský si potom loptu bez problémov pokryl a rozohral.

2

Kicov šikovný center z ľavej strany mal zrejme doraziť k Holišovi, no ten bol zozadu tiesnený Popovićom a loptu si nespracoval.

1

Úvodný výkop stretnutia zahrávali futbalisti domáceho mužstva. Ihneď sa Pajer pokúsil rozbehnúť prvú akciu po ľavom kraji. Kica však vysokú loptu nespracoval.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Na trávnik už nastupujú oba celky. Popradčania odohrajú dnešné stretnutie v tmavomodrých dresoch a Komárňania v bielych.
Úvodné zostavy:

FK Poprad: Knurovský – Zekucia, Hric, Horváth, Kica, Pajer, Zošák (C), Jančo, Šesták, Holiš, Streňo
Náhradníci: Malec, Palša, Maslo, Maťaš, Kačmarčík, Urbanič, Grešák

KFC Komárno: Slávik – Popović, Ondruš, Krisztián, Šurnovský, Domonkos, Zemko, Mikeš, G. Matić, Mészáros, Nurković (C)
Náhradníci: Duda, Maximilián, Luzin, Fronc, Leckéši

Rozhodca: Ihring – Vitko, Vass.
Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 2. ligy. Pod Tatrami budeme svedkami šlágra 8. kola. FK Poprad na svojom trávniku privíta lídra tabuľky KFC Komárno. Stretnutie sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

FK Poprad
Popradskí futbalisti sa po nie veľmi vydarenom vstupe do druhej ligy už zastabilizovali a momentálne sú s 11 bodmi a skóre 16:13 na 5. pozícii v tabuľke. Popradčania zo siedmich odohraných zápasov dokázali tri vyhrať, dvakrát remízovať a takisto dva razy prehrať. Naposledy sa „orli“ predstavili na štadióne pod Dubňom, kde odohrali stretnutie s „béčkom“ Žiliny. Zápas sa skončil remízou 1:1 a obom tímom zaručil zisk jedného bodu. Predtým odohral Poprad dva domáce duely, v ktorých bol úspešný. Zdolal Lokomotívu Košice 2:1 a Lipany 7:0.

KFC Komárno
KFC Komárno je zatiaľ pre väčšinu fanúšikov druholigového futbalu prekvapením a osviežením aktuálneho ročníka. Komárňania momentálne vedú tabuľku 2. ligy so ziskom 17 bodov a výborným skóre 15:4. Komárno zatiaľ dokázalo v tejto ligovej sezóne vždy v každom zápase bodovať. Naposledy sa tak stalo na domácom trávniku po víťazstve nad Skalicou 3:1 a zdolaní Prešova vonku 1:2. Komárno má teda na konte 5 víťazstiev a 2 remízy a pod Tatrami sa rozhodne bude snažiť o natiahnutie tejto veľmi priaznivej šnúry bez prehry.

V minulej sezóne sa zrodili dva rozdielne výsledky vo vzájomných zápasoch. Najprv Poprad 7. októbra 2017 si z juhozápadu Slovenska priviezol domov všetky tri body po jasnej výhre 0:4, no v následnej odvete na jar 24. apríla 2018 sa už body delili po výsledku 1:1.

Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu. Prajem vám pekný športový zážitok.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

FK Poprad – KFC Komárno

0:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 35. Nurković, 62. Nurković

Karty:   38. Streňo (PPD), 42. Pajer (PPD) – 20. Ondruš (KFK), 38. Nurković (KFK), 42. Zemko (KFK)

FK Poprad: Knurovský – Zekucia, Hric, Horváth, Kica, Pajer, Zošák (C), Jančo, Šesták, Holiš, Streňo
Náhradníci: Malec, Palša, Maslo, Maťaš, Kačmarčík, Urbanič, Grešák

KFC Komárno: Slávik – Popović, Ondruš, Krisztián, Šurnovský, Domonkos, Zemko, Mikeš, G. Matić, Mészáros, Nurković (C)
Náhradníci: Duda, Maximilián, Luzin, Fronc, Leckéši

Rozhodca: Ihring – Vitko, Vass

Diváci: 1 311