Menu

Futbal

Európska liga

SK Slavia Praha – Zenit Petrohrad

2:0

koniec (2:0)

13.12.2018, 21:00 • Eden Aréna, Praha • 6 • Skupina C • Miroslav Kováčik

Český futbal bude mať v jarnej fáze Európskej ligy dvojnásobné zastúpenie. Po Viktorii Plzeň sa podarilo postúpiť aj pražskej Slavii, ktorá spečatila svoj postup dnešným triumfom nad Zenitom Petrohrad 2:0. "Sešívaní" o všetko podstatnom rozhodli v prvom dejstve, keď skórovali Jaromír Zmrhal a Miroslav Stoch. Hostia sa počas celého zápasu nezmohli na ani jednu strelu na bránu, čo je veľmi nelichotivá štatistika. Od 46. minúty hral aj Róbert Mak, ale z defenzívnej pozície nebol dostatočne aktívny. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:58:36)

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Spomínané striedanie je v tejto chvíli realitou. Na pár sekúnd vybieha na trávnik Alexandru Baluta. Naopak, dnešný zápas sa trošku predčasne končí pre krajného obrancu Jaroslava Zeleného.

90+1

Hlavný rozhodca Andrew Dallas príliš dnešný zápas nenaťahuje a pridáva už len 120 sekúnd. Zrejme sa ale veľa hrať ani nebude, keďže Jindřich Trpišovský ešte chystá taktické striedanie.

90

V poslednej minúte riadneho hracieho času diváci v Edene vytlieskávajú aj strelca druhého gólu Miroslava Stocha. Slovenského reprezentanta nahradzuje v samotnom závere Michal Frydrych.

89

89. Jaroslav Zelený (SLA)

89

Slavia držala loptu na svojich kopačkách a hosťom to príliš nevadilo. Akcia sa však postupne presunula do priestoru pravého krídla, potom zakončoval Jaroslav Zelený, ale jeho oblúčik gólom neskončil.

88

Jeden z hosťujúcich hráčov dlhým pasom hľadal Igora Smolnikova, ale vo vlastnej šestnástke kraľuje Ondřej Kolář. Vybehol ďaleko z brány a bez najmenších problémov chytil loptu do svojich rukavíc.

87

Ďalšia búrka nevôle na strane domácich fanúšikov. Tým sa nepáčil zákrok Róberta Maka na krajného obrancu Vladimíra Coufala. Hlavný rozhodca ale nepíska, a tak budú hostia vhadzovať.

86

Žltú kartu vidí aj slovenský reprezentant Miroslav Stoch. Rodák z Nitry trošku podcenil súboj s Igorom Smolnikovom. Ten už chcel nasadiť k akcii po pravej strane, no následne bol faulovaný.

85

Prvé striedanie na strane domáceho tímu. Milan Škoda prenecháva kapitánsku pásku Josefovi Hušbauerovi a zvyšok zápasu bude sledovať zo striedačky. Na jeho miesto prichádza Ibrahim Benjamin Traoré.

84

Slavia sa dostala do rýchleho brejku. Jaromír Zmrhal posunul loptu na Vladimíra Coufala, ten pasom z pravej strany hľadal pred bránou Milana Škodu, no tomu dnes zrejme nie je dopriané.

82

Dovolím si povedať, že zápas sa pomaličky dohráva. Slavia nedopustí podobné zaváhanie ako pred rokom a jej púť pohárovou Európou bude pokračovať. Dnešný duel mimochodom sleduje skoro 18-tisíc divákov.

81

Jaromír Zmrhal dostal presnú prihrávku po priestoru ľavého krídla. Zdvihol hlavu, poslal pekný center do šestnástky na Milana Škodu, ale pred domácim kapitánom zasiahol Michail Keržakov.

80

Vladimír Coufal vybojoval loptu v súboji s Róbertom Makom. Následne sa v šestnástke súpera snažil dostať do koncovky Tomáš Souček, ale veľmi dobre si s ním poradil Emanuel Mammana.

79

Hostia mali výhodu rohového kopu, ale do zakončenia sa nedostali. Následne sa podporiť rýchly brejk snažil aj Miroslav Stoch, ale útočná akcia bola na ľavej strane zbrzdená.

78

Domáci fanúšikovia sú nespokojní s tým, že píšťalka hlavného arbitra zostala nemá. Nasledovať bude vhadzovanie, hoci Igor Smolnikov zrejme fauloval domáceho Petra Olayinku.

77

Po zlej rozohrávke brankára hostí sa dostal k lopte Josef Hušbauer. Ten doslova vletel do šestnástky Zenitu, ale loptu si nešťastne predkopol a už ju nedokázal zachytiť na hracej ploche.

75

Hra sa odvíja prevažne na polovici ruského mužstva. Ondřej Kolář je naďalej bez zákroku a je pravdepodobné, že si v tomto ročníku Európskej ligy pripíše na konto už štvrté čisté konto.

74

Tak až teraz sa končí séria štandardných situácii domáceho celku. Dôvodom je útočný faul jedného z hráčov Slavie. Myslím, že voči pravidlám si počínal obranca Tomáš Souček.

73

Posledné striedanie na strane hostí z Petrohradu. Na ihrisko na záverečných približne dvadsať minút vybieha Daler Kuzjajev a zápas sa končí pre trošku málo výrazného Olega Šatova.

72

Domáci pokračujú v sérii štandardných situáciach. Po rohu Miroslava Stocha sa totiž dostal k lopte Ondřej Kúdela a jeho center do šestnástky poslal mimo hracej plochy Luís Neto.

71

Miroslav Stoch vybojoval pre bielo-červené farby rohový kop. Rozohral ho s Josefom Hušbauerom, druhý menovaný poslal prudkú loptu do ohňa, ale rešpekt si zjednal brankár Michail Keržakov.

70

Nepresnosť v kombinácii domácich hráčov. Miroslav Stoch síce zachytil loptu na hracej ploche, akciu posunul niekam na os ihriska, ale následne sa nepresnou prihrávkou prezentoval Jaromír Zmrhal.

69

Skutočne na hracej ploche prebieha ošetrovanie spomínanej dvojice hráčov. O niečo horšie vyzerá slovinský obranca hostí, no zrejme bude môcť podobne ako Tomáš Souček pokračovať.

68

Josef Hušbauer poslal do šestnástky súpera dobrý center, ale v osobnom súboji sa hlavami zrazili Miha Mevlja a Tomáš Souček. Hlavný rozhodca odpískal útočný faul, no zrejme sa bude ošetrovať.

67

Hlavný rozhodca zo Škótska opäť vyťahuje z vrecka žltú kartu. Tentokrát je jej autorom Brazílčan Hernani, ktorý zbytočne ostro išiel do súboja s domácim podhrotovým hráčom Petrom Olayinkom.

66

Slavia Praha kontroluje vývoj zápasu a je veľmi málo pravdepodobné, že by prišla o postupovú miestenku. Zenit neprišiel do Edenu vo víťaznej nálade a predlžuje svoju sériu nelichotivých výsledkov.

65

Peter Olayinka sa snažil presadiť individuálne, ale dobre sa vrátil jeden z hráčov súpera. Nigérijský futbalista sa tak do zakončenia nedostal a nasledovať bude len odkop od brány Michaila Keržakova.

63

63. Miroslav Stoch (SLA)

63

Miroslav Stoch je skutočne majstrom striel spoza šestnástky. Tentokrát vystrelil pravačkou a opečiatkoval brvno brány ruského klubu. Na všetko sa z tesnej blízkosti prizeral jeho reprezentačný kamarát Róbert Mak.

62

Pre hostí sa črtal rýchly brejk, ale Vladimír Coufal to všetko vyriešil taktickým faulom. Navyše, spravil to tak šikovne, že si u hlavného rozhodcu ani len nevykoledoval žltú kartu.

61

Domáci sa dostali do súperovej šestnástky. Miroslav Stoch prihrávkou pod seba hľadal ešte Milana Škodu, ale pred kanonierom Slavie dokázal odvrátiť loptu do bezpečia obranca Luís Neto.

60

Hodinu hry máme za sebou a pražská Slavia smeruje do jarných vyraďovacích kôl Európskej ligy UEFA. Zenit Petrohrad stále nevystrelil smerom na bránu a nevyvíja príliš veľkú aktivitu smerom dopredu.

58

Na hraciu plochu vnikol jeden z fanúšikov hostí, ale následne bol mimo záberov televíznych kamier spacifikovaný. Tak, snáď budeme môcť v zápase pokračovať, za dvojgólového vedenia domáceho celku.

57

57. Ondřej Kolář (SLA)

57

Oleg Šatov dostal peknú loptu za obranu, ale zrazil sa s brankárom Ondřejom Kolářom. Ten zostal na zemi, no Sebastián Driussi nepochopiteľne hral ďalej, za čo si vyslúžil poriadny piskot domácich fanúšikov.

56

Aktuálne sa hra medzi šestnástkami oboch tímov. Slavia síce necháva súpera kombinovať na vlastnej polovici ihriska, ale to je veľmi ďaleko od brány Ondřeja Kolářa.

55

Róbert Mak hrá na veľmi netypickej pozícii ľavého krajného obrancu. Snaží sa síce podporovať ofenzívu ruského tímu, no zatiaľ sme rodáka z Bratislavy videli len v jednej útočnej akcii.

54

54. Sebastián Driussi (PET)

54

Teraz sa dostali do šance hostia. Igor Smolnikov si spracoval loptu v šestnástke, po jeho zblokovanej strele zakončoval aj Oleg Šatov, ale trafil len dobre pripraveného obrancu Ondřeja Kúdelu.

53

Druhému polčasu zatiaľ chýba potrebné tempo. Najmä výkon hostí zatiaľ zostáva za očakávaniami. Po prestávke sa nedostal k ohrozeniu brány, čo platí aj po zblokovanej strele Sebastiána Driussiho.

52

Rohový kop z ľavej strany zahral Miroslav Stoch. Autor druhého presného zásahu sa snažil nájsť spoluhráčov na prednej žrdi, ale napokon jeho center skončil iba na bočnej sieti brány Zenitu.

51

Josef Hušbauer centroval z pravej strany. V nebezpečnom priestore zviedol chlapský súboj Peter Olayinka s Mihom Mevljom, ale napokon slovinský obranca upratal loptu na rohový kop.

50

Teraz sa črtala šanca pre domácich hráčov. Vladimír Coufal podporil útok Slavie, medzi hosťujúcimi stopérmi bol osamotený Milan Škoda, ale center na domáceho kapitána bol o niečo vyšší ako byť mal.

49

Trošku so šťastím sa dostal k lopte Oleg Šatov. Prihrávkou pod seba našiel nabiehajúceho Matíasa Kranevittera, ale ten strelou z hranice šestnástky neohrozil gólmana Ondřeja Kolářa.

48

Domácich teraz musíme pochváliť za veľmi vysoké a aktívne napádanie. Hráči v modrých dresoch sa nedokázali dostať z vlastnej polovice ihriska a obranné duo Luís Neto a Miha Mevlja bolo v problémoch.

47

Slavia mala výhodu priameho kopu z približne 25 metrov. Exekútorom štandardnej situácie bol Miroslav Stoch, ale trafil múr, od ktorého sa lopta odrazila do náručia brankára Michaila Keržakova.

46

Hosťujúci tréner sa počas prestávky odhodlal hneď k dvom striedaniam. Anton Zabolotnyj skončil a na jeho miesto prichádza Róbert Mak. Okrem neho nastupuje aj Sebastián Driussi, ktorý vymenil Elmira Nabiullina.

46

Začal sa druhý polčas.
Pražská Slavia vyhráva po prvom polčase nad Zenitom Petrohrad 2:0. Do zápasu síce o niečo lepšie vstúpili hostia, ale postupne sa začali čoraz viac presadzovať „sešívaní“. V 32. minúte sa po peknej akcii presadil Jaromír Zmrhal a o necelých desať minút neskôr krásnou technickou strelou skóroval Miroslav Stoch. Hostia nevystrelil na bránu ani raz, a tak je domáce vedenie absolútne zaslúžené.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

Riadny hrací čas prvého polčasu sa v týchto chvíľach naplnil. Hlavný arbiter ešte pridáva obligátnych 60 sekúnd, no je pravdepodobné, že si „sešívaní“ odnesú do kabín dvojgólový náskok.

44

Prvý polčas sa pomaly chýli k svojmu záveru. Rozhodne spokojnejší môžu byť domáci futbalisti, ktorí sa po góloch Jaromíra Zmrhala a Miroslava Stocha dostali do nádejného vedenia.

43

Slavia mala výhodu priameho kopu z pomerne dobrej pozície. Zodpovednosť na svoje plecia zobral znovu Miroslav Stoch, ale tentokrát mieril vysoko nad bránu Michaila Keržakova.

42

Michail Keržakov si pripisuje na konto úspešný zákrok. Ten bol z kategórie ľahších pretože pokusu Tomáša Součeka spoza šestnástky chýbala razancia a takisto smeroval len do stredu brány.

41

41. Miroslav Stoch (SLA) - 2:0

41

Tím Slavia práve strelil gól! Ďalší hviezdny moment pre slovenského futbalistu MIROSLAVA STOCHA. Rodák z Nitry dostal trošku viac priestoru na pravom krídle, ľavačkou vystrelil cez brániaceho Elmira Nabiullina a s prispením žrde prekonal Michaila Keržakova.

40

Po zákroku Claudia Marchisia mali domáci výhodu rohového kopu. Miroslav Stoch kopol loptu do nebezpečného priestoru, ale tentokrát brankár Michail Keržakov nemusel zasahovať.

38

Futbalisti Zenitu sú zatiaľ smerom dopredu veľmi málo výrazní. Každopádne, ani prípadná prehra nič nezmení na ich prvenstve v skupine a účasti v jarných vyraďovacích kolách Európskej ligy.

37

Domáci to tentokrát skúsili cez pravú stranu, ale pas na kapitána Milana Škodu neprešiel. Dopredu tak mohol ísť Hernani, ale jeho diagonálna prihrávka nebola z kategórie presných.

36

Elmir Nabiullin bude dohrávať zápas pod hrozbou vylúčenia. Ruskému obrancovi totiž popri postrannej čiare utekal Jaromír Zmrhal a musel ho faulovať len za cenu kartového napomenutia.

35

Slavia sa po strelení gólu trošku stiahla a necháva hrať ruský klub. Uvidíme, či za nepriaznivého stavu nasadí tréner Sergej Semak aj slovenského reprezentanta Róberta Maka.

34

Okamžite sa zlepšila aj nálada na tribúnach pražského Edenu. Domáci fanúšikovia oslavujú gól Jaromíra Zmrhala a rozhodne im nevadí, že hráči v modrých dresoch kombinujú na vlastnej polovici ihriska.

33

Presne toto domáce mužstvo potrebovalo. Pred rokom posledný zápas v skupine Európskej ligy proti kazašskej Astane nezvládlo, no už teraz je jasné, že na rozdiel od tohto duelu dnes neodíde strelecky naprázdno.

32

32. Jaromír Zmrhal (SLA) - 1:0

32

Tím Slavia práve strelil gól! Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia. Peter Olayinka kolmicou uvoľnil Josefa Hušbauera, ten prihrávkou pod seba našiel osamoteného JAROMÍRA ZMRHALA, ktorý upratal loptu do odkrytej časti brány.

31

Hostia chybovali pred vlastnou šestnástkou, ale následne vynikajúco zblokovali hneď niekoľko striel. Spoza pokutového územia to skúšal aj Miroslav Stoch, ale trafil Matíasa Kranevittera.

30

Polhodinu hry nám ukončil nedovolený zákrok domáceho kapitána. Milan Škoda si pomohol rukami v súboji s Mihom Mevljom, a tak od vlastnej šestnástky budú rozohrávať hráči súpera.

29

Hostia sa presadili cez ľavú stranu, ale center preletel celou šestnástkou súpera. Momentálne nesledujeme nejaký pekný futbal, skôr je to taktické čakanie na mimoriadne dôležitý úvodný gól.

28

Slavia má jednoznačnú územnú prevahu, ale zatiaľ sa dostala len k jednému priamemu ohrozeniu brány. Zenit Petrohrad sa dobre bráni a vyčkáva na svoju šancu. Bez gólov sa hrá aj v Kodani.

27

Hra sa teraz odvíja v okolí stredového kruhu. Naďalej možno konštatovať, že najväčšiu šancu doterajšieho priebehu mal Kamerunčan Michael Ngadeu, ktorý nebezpečne hlavičkoval po rohovom kope.

25

Hlavný rozhodca Andrew Dallas prvýkrát siaha do svojho vrecka. V hlavičkovom súboji s Mihom Mevljom si nedovoleným spôsobom pomohol Milan Škoda a je prvým potrestaným hráčom dnešného stretnutia.

24

Pre hostí sa teraz črtala šanca na rýchly brejk, ale Hernani to všetko pokazil nepresnou prihrávkou na útočníka Antona Zabolotnyjho. Ten nebol dostatočne rýchly v súboji s domácim bekom.

23

Tentokrát Jaroslav Zelený veľmi dobre podporil útok domáceho tímu. Presným centrom našiel v šestnástke Petra Olayinku, no ten si chcel ešte loptu spracovať, čo dokonale využil Elmir Nabiullin.

22

Jaroslav Zelený nebol istý vo svojom priestore. Prehral súboj s Igorom Smolnikovom, ten posunul loptu na Claudia Marchisia, ale strela talianskeho záložníka neohrozila Ondřeja Kolářa.

21

Anton Zabolotnyj sa zvíjal na trávniku po súboji s Michaelom Ngadeom. Hlavný rozhodca Andrew Dallas ale tentokrát do píšťalky nefúkol, a tak bude nasledovať vhadzovanie domácej družiny.

20

Nedovolených zákrokov nám pribúda. Tentokrát sa voči pravidlám previnil Argentínčan Matías Kranevitter a podľa jeho gestikulácie sa mu to rozhodne nepáči. Pri lopte však zostanú domáci futbalisti.

19

Hernani sa snažil založiť rýchly brejk hostí, ale tesne za poliacou čiarou ho taktickým faulom zastavil Josef Hušbauer. Spravil to veľmi dobre, keďže sa jeho zákrok zaobišiel bez kartového trestu.

18

Pražská Slavia sa zatiaľ nedokáže dostatočne presadiť cez sformovanú obranu ruského tímu. Môžeme si povedať, že Zenit posledné dve súťažné stretnutia prehral a dokopy v nich inkasoval až poltucet gólov.

17

Po peknej individuálnej akcii Tomáša Součeka mali domáci k dispozícii rohový kop. Loptu do šestnástky napokon z ľavej strany poslal Miroslav Stoch, ale Emanuel Mammana ju upratal do autu.

16

Elmir Nabiullin prenikal do šestnástky českého mužstva, ale bol veľmi dobre zdvojený. Myslím, že to bol Josef Hušbauer, kto prišiel na pomoc Vladimírovi Coufalovi a získal loptu do svojej moci.

15

Na konci úvodnej štvrťhodiny poslal dlhé vhadzovanie do domácej šestnástky Elmir Nabiullin. Paradoxne tým založil rýchly brejk súpera, no ten pokazil Jaromír Zmrhal nepresným pasom na Miroslava Stocha.

14

Jaroslav Zelený tvrdým spôsobom atakoval Olega Šatova. Hlavný rozhodca síce necháva hre voľný priebeh, no domácemu krajnému obrancovi sa pomaly kopia nedovolené zákroky.

13

Zenit zaútočil po pravej strane. Igor Smolnikov prenikol až do šestnástky súpera, ale jeho následný center nenašiel ani jedného z dvojice útočníkov Anton Zabolotnyj a Oleg Šatov.

12

Po lepšom úvode hostí prebrali režisérsku taktovku zverenci Jindřicha Trpišovského. Tí sú zatiaľ v tabuľke na druhej postupovej pozícii, pretože v paralelne hranom zápase v Kodani takisto ešte nepadol gól.

10

Miroslav Stoch si to pripravoval na strelu, ale napokon posunul loptu na Josefa Hušbauera. Skúsený domáci hráč prudko vystrelil z prvej, ale po dobrom bloku súpera bude nasledovať len rohový kop.

9

Pre domáci tím sa naskytá šanca v podobe štandardnej situácie v blízkosti šestnástky súpera. Je to dôsledok faulu Emanuela Mammanu, ktorý nedovolene atakoval prenikajúceho Petra Olayinku.

8

Tentokrát hlavný rozhodca Andrew Dallas píska v prospech domáceho celku. Po autovom vhadzovaní Vladimíra Coufala fauloval portugalský obranca Luís Neto domáceho kapitána Milana Škodu.

7

Slavia trošku zaváhala v rozohrávke, ale nebola za to potrestaná. Brazílčan Hernani si nepotykal so spracovaním lopty pred šestnástkou súpera, a tak ho dokázali odzbrojiť hráči v bielo-červených dresoch.

6

Domáci futbalisti sa dostali do prvého nebezpečného zakončenia, ale streleckú smolu v pohárovej Európe sa im zatiaľ nepodarilo prelomiť. Teraz zostanú pri lopte hostia, pretože fauloval Jaroslav Zelený.

5

5. Michael Ngadeu (SLA)

5

Vladimír Coufal dostal výbornú loptu za obrannú líniu súpera, ale jeho center odvrátil Matías Kranevitter. Onedlho mali domáci výhodu rohového kopu a Michail Keržakov predviedol skvelý zákrok po hlavičke Michaela Ngadeua.

4

Prvá útočná akcia aj na strane pražského celku. Jaromír Zmrhal sa presadil po ľavej strane, do šestnástky súpera poslal strieľanú prihrávku, ale Josef Hušbauer sa do zakončenia nepredral.

3

Michael Ngadeu odvrátil loptu len na rohový kop ruského tímu. Center smeroval na prednú žrď, ale veľmi dobrú prácu odviedol Tomáš Souček. Momentálne sa hra odohráva v strede ihriska.

2

Hostia sa pomerne ľahko presadili po pravej strane. Center do domácej šestnástky poslal Igor Smolnikov, ale dobrý obranný zákrok previedol kamerunský stopér Michael Ngadeu.

1

Úvodný výkop dnešného zápasu mali hosťujúci futbalisti z druhého najväčšieho mesta Ruska. V základnej zostave Zenitu ale chýba slovenský reprezentant Róbert Mak. Na strane pražského klubu budeme pozorne sledovať Miroslava Stocha.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu, Zelený – Hušbauer, T. Souček – Stoch, Olayinka, Zmrhal – Milan Škoda (C).
Náhradníci: Kovář – Baluta, Deli, Frydrych, Matoušek, Sýkora, Traoré.

Zenit Petrohrad: M. Keržakov (C) – Mammana, Neto, M. Mevlja, Nabiullin – Smolnikov, Marchisio, Kranevitter, Hernani – A. Zabolotnyj, Šatov.
Náhradníci: Luněv – Aňukov, Driussi, Kuzjajev, Mak, Terentěv, Le Musajev.

Rozhodcovia: Andrew Dallas – Francis Connor, Douglas Potter – Stuart Stevenson.
Vážení futbaloví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z Európskej ligy UEFA. Záver základných skupín neobíde ani pražský Eden, kde domáca Slavia privíta už postupujúci Zenit Petrohrad. Úvodný výkop je na programe o 21:00 hod.

SLAVIA PRAHA

Slavia Praha mala po výhre v dánskej Kodani všetky tromfy v rukách, no situáciu si zbytočne skomplikovala. Odvetnú časť začala domácou remízou 0:0 so spomínaným mužstvom a následne prehrala na pôde Bordeaux 0:2. Naďalej jej patrí druhá priečka, no pred Kodaňou má už len dvojbodový náskok. Generálku na veľmi dôležitý súboj „sešívaní“ zvládli, keď v najvyššej českej súťaži zdolali Mladú Boleslav 3:2. Gólovo sa presadil aj Miroslav Stoch, ktorý si svojimi výkonmi vybojoval opätovnú nomináciu do reprezentačného výberu. V pohárovej Európe ale neskóroval od novembra 2016. Problémom je zranenie Stanislava Tecla, ktorý dlhší čas laboruje so zraneným kolenom. K dispozícii nebude ani Slovák Jakub Hromada, no ostatní hráči sú zdraví. Slavia bola v podobnej situácii aj vlani, tiež potrebovala v záverečnom dueli bodovať, no doma podľahla kazašskej Astane tesne 0:1.

ZENIT PETROHRAD

Zenit Petrohrad má isté prvé miesto v skupine, keďže pred Slaviou má nedostihnuteľný náskok štyroch bodov. V piatich zápasoch sa trikrát tešili z víťazstva a dvakrát sa musel uspokojiť s nerozhodným výsledkom. Na začiatku októbra české mužstvo porazil 1:0, keď desať minút pred koncom skóroval Alexandr Kokorin. Ten si však potom poriadne zavaril, je obvinený z chuligánstva a vo vyšetrovacej väzbe pobudne minimálne do februára budúceho roka. Paradoxom prvého merania síl bolo, že zverenci Jindřicha Trpišovského viac držali loptu na kopačkách a na strely na bránu vyhrali jednoznačne 11:2. Dnes určite budú na herný výkon nadviazať a postúpiť do jarnej fáze súťaže. Zenit posledné dva súťažné zápasy prehral, pričom prekvapujúca bola najmä porážka na pôde Arsenalu Tula 2:4. V základnej zostave nechýbal Róbert Mak a veríme, že rovnako tomu bude aj v Edene.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

SK Slavia Praha – Zenit Petrohrad

2:0

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 32. Zmrhal, 41. Stoch

Karty:   25. Milan Škoda (SLA), 86. Stoch (SLA) – 36. Nabiullin (PET), 67. Hernani (PET)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 3:1. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:10.

SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu, Zelený (90+2. Baluta) – Hušbauer, T. Souček – Stoch (90. Frydrych), Olayinka, Zmrhal – Milan Škoda (C) (85. Traoré).
Náhradníci: Kovář – Baluta, Deli, Frydrych, Matoušek, Sýkora, Traoré.

Zenit Petrohrad: M. Keržakov (C) – Mammana, Neto, M. Mevlja, Nabiullin (46. Driussi) – Smolnikov, Marchisio, Kranevitter, Hernani – A. Zabolotnyj (46. Mak), Šatov (73. Kuzjajev).
Náhradníci: Luněv – Aňukov, Driussi, Kuzjajev, Mak, Terentěv, Le Musajev.

Rozhodca: Andrew Dallas – Francis Connor, Douglas Potter – Stuart Stevenson

Diváci: 17 748