Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

Eintracht Frankfurt – Bayern Mníchov

0:3

koniec (0:1)

22.12.2018, 18:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • 17. kolo • Vít Schück (@VitSchuck) cz

Tipsport: 6.27 5.07 1.49

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 6:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 9:4. (20:30:00)
Tři nastavené minuty uplynuly a zápas sedmnáctého kola končí. Bayern Mnichov si veze z Frankfurtu tři body za vítězství 3:0 a dostává se na druhé místo bundesligové tabulky před Mönchengladbach.

První pětačtyřicetiminutovka nabídla strhující podívanou. Domácí mohli jít v deváté minutě do vedení, ale Bayern zachránil proti střele Gaćinoviće parádním zákrokem Manuel Neuer. Následně udržel čisté konto také Kevin Trapp, který zlikvidoval dva hlavičky z malého vápna neskutečným reflexem. Až deset minut před koncem první půle se radoval mnichovský gigant, když po bleskové akci Müllera, Lewandowského a Ribéryho doklepl míč do odkryté branky právě poslední zmiňovaný. Bayern mohl přidat i druhý gól, ale Müller hlavičkoval pouze do břevna.

Po změně stran se Frankfurtu dařilo dlouho odolávat, domácí fotbalisté už neměli tolik sil na napadání a tak měli obránci Bayernu ulehčenou úlohu při rozehrávce. Až deset minut před koncem potvrdili Mnichovští dnešní vítězství, když se trefil podruhé v zápase Franck Ribéry. V samém závěru ještě pečetil tři body Bayernu Rafinha, kterému ulétl centr na Lewandowského za záda domácího brankáře.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Frankfurt se pokouší ještě zmínit tříbrankovou ztrátu, ale Willems ztratil balon ve středu pole a domácí se musí zasáhnout zpět do obrany. Kimmich přihrával k Alcantarovi, který ale vrací k obráncům.

90+2

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.

90+1

Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thomas Müller, přichází Meritan Shabani.

90

Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Robert Lewandowski, přichází Sandro Wagner.

90

Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Franck Ribéry, přichází Kingsley Coman.

89

89. RAFINHA - 0:3

89

Bayern právě vstřelil branku!
Neskutečný gól! Thomas Müller zabojoval o míč na pravé straně, poté přiťukl hrací předmět RAFINHOVI, který následně nejspíše centroval, ale balon zapadl skvěle za záda Kevina Trappa. Jestli chtěl obránce Bayernu najít Lewandowského, nebo chtěl geniálně přelobovat domácího brankáře, to ví jen on.

88

Thomas Müller byl faulován na půlící čáře. Zkušený německý útočník se poté ohnal po teprve devatenáctiletém NDickaovi. Ani nyní ale hlavní rozhodčí kartu neuděluje. Bayern pokračuje v držení balonu.

87

Domácím se nedaří usadit před vápnem Bayernu. Naopak do útoku si to namířil Lewandowski, až těsně před šestnáctkou ho zastavil skluzem Carlos Salcedo.

86

Süle byl sice pod tlakem, ale i tak se pokusil rozehrát konstruktivně. Po vysokém vhazování se do sebe pustili Müller s NDickem. Spor musel řešit až hlavní rozhodčí, který ale žlutou kartu nevytahuje.

85

Franck Ribéry jde po hattricku. Nyní se pětatřicetiletý Francouz pokoušel napadat rozehrávku domácího týmu. Nakonec získal míč pro Alabu, který bude vhazovat.

84

Domácí už nemají na srovnání stavu příliš času. Do konce utkání zbývá i s nastavením zhruba deset minut. Martínez se pokoušel přihrávat po lajně na Müllera, ale ten byl obsazen.

83

Na trávníku leží Rafinha. Krajní obránce Bayernu Mnichov podklouzl na pravé straně a nezaviněně upadl na zem.

82

Frankfurt se ale ještě snaží zdramatizovat úplný závěr zápasu. Přes Kostiće putoval míč na pravou stranu, odkud centroval do vápna Willems, ale v šestnáctce Bayernu nebyl Haller ani Jović.

80

80. Franck RIBÉRY - 0:2

80

Bayern právě vstřelil branku!
Dnes to je zápas francouzského záložníka! Mnichovští nenápadně postupovali směrem kupředu. FRANCK RIBÉRY dostal nahrávku na ose trávníku, poté si ještě narazil s Kimmichem a trochu se štěstím zakončil k bližší tyči. Kevin Trapp opět neměl příliš šanci na zákrok.

79

Luka Jović se dral do pokutového území pro přízemní centr. Nejprve ho ale zastavil povedeným skluzem Hummels, poté měl srbský útočník ještě jednu šanci, ale tu mu překazil zase Kimmich.

78

Rafinha se štěstím získal míč ve středu pole, poté přihrával Lewandowski Alabovi, který ale už nedokázal balon zastavit na hrací ploše. S přibývajícím časem se tempo zápasu znovu zvyšuje. Alaba ještě dostává žlutou kartu za zbytečné zakopnutí balonu.

77

Jovićovi je pískán faul po souboji s Martínezem. Z místa přestupku těsně před vápnem Bayernu rozehrával Manuel Neuer, ale Lewandowski hlavičkový střet s Falettem nevyhrál.

76

Neuer vykopával na pravou stranu k Müllerovi. Hosté se ale v posledních minutách nemohou udržet na útočné polovině. Frankfurt se naopak nadechuje k závěrečnému tlaku.

74

Rafinha vhazoval zpoza postranní lajny. Lewandowski si dokázal míč zpracovat v pokutovém území, poté byl ale v obležení hned dvou obránců a proti přesile už se ke střele nedostal.

73

Frankfurt se rozhodně nevzdává. Jović si pomohl přihrávkou s Willemsem, poté se k němu míč vrátil, ale střelou z úhlu našel jen prostor boční sítě.

72

Také Rafinha skončil na trávníku. Haller zajel do soupeře po odehrání balonu, poté ještě podklouzl a sestřelil Rafinhu na útočné polovině.

71

Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Gélson Fernandes, přichází Nicolai Müller.

70

Alcantara si narazil s Ribérym, poté se pokoušel ještě přihrávat pod sebe, ale míč zasáhl Salcedo rukou v pokutovém území. Hlavní rozhodčí ale nechává hru pokračovat.

69

Thiago Alcantara posouval míč na pravou stranu, kde byl připravený k centru z prvního doteku Müller. Lewandowski ale míč nedokázal v pokutovém území zasáhnout hlavou.

68

Alcantara se dlouho držel v souboji s Fernandesem na nohou. Následně ale už nedokázal udržet stabilitu a poroučel se k zemi. Bayern bude pokračovat v držení balonu. Žlutou kartu dostává De Guzmán.

67

Franck Ribéry znovu zůstává na trávníku. Po zákroku Fernandese na Ribéryho se sice nepískalo, ale francouzský záložník se skácel k zemi. Domácí hráči dlouho rozmýšleli, jestli zakopnout míč do autu.

66

Ribéry si zkoušel protáhnout míč mezi dvěma bránícími hráči, ale nakonec se dokázal Salcedo s Da Costou domluvit a zkušeného Francouzce o balon připravili.

65

Willems přihrával k ose trávníku, kde ale přišel o balon v souboji Fernandes. Na druhou stranu pádil Müller, ale tomu zase vypíchl míč od kopaček Filip Kostić.

64

Alaba si udělal místo pro centr, poslal míč prudce do vápna, ale Müller z nadějné pozice přestřelil domácí branku o dobrých pět metrů. Kevin Trapp bude rozehrávat z vlastního vápna.

62

Frankfurt pokračoval v tlaku rohovým kopem. De Guznám kroutil míč do malého vápna, kde byl osamocen Danny Da Costa. Pohlednou patičkou v krkolomné pozici ale Neuera nepřekonal.

61

Martínez podrazil na třiceti metrech od branky Bayernu Willemse. Hosté rozehrávali nebezpečný volný přímý kop, ale před Jovićem odklidil balon do bezpečí Müller.

60

Po hodině hry vede Bayern na trávníku Frankfurtu pouze o jediný gól. Nyní byl ale nachytán v ofsajdovém postavení Franck Ribéry a u balonu tak jsou domácí fotbalisté.

59

Po několika odrazech ve středu pole se pokusil o překvapivou přihrávku do vápna mnichovského celku Willems. Nakonec ještě posouval balon do šestnáctky Jović, ale Haller nedosáhl na hlavičku.

58

Alcantara si dal míč daleko od nohy, ale Fernandesovi se podařilo jen lehce zbrzdit akci hostujícího celku. Lewandowski se prokličkoval vápnem do vápna, ale poté mu míč utekl za koncovou lajnu.

57

Salcedo spolupracoval při rozehrávce s Da Costou. Frankfurt se ale s balonem nedostal ani ke středové čáře. Ribéryho však u rohového praporku vytloukl Kostić.

56

Javi Martínez posílal míč na Müllera, poté ale zaváhal v pokutovém území Alcantara a toho dokázal využít snadným odkopem Simon Falette. Také Bayern se už ve druhém poločase rozjíždí.

55

Další faul na Lewandowského. Polský útočník to dnes nemá vůbec jednoduché, nyní musel skousnout tvrdý střet s Fernandesem, který nebyl daleko od druhé žluté karty.

54

Alaba poslal míč k Ribérymu, ten následně udělal z Da Costy malého žáčka neskutečnou kličkou. Nakonec ale Ribéryho akce skončila po nepřesném zpracování Lewandowského.

53

Bayern je ve druhém poločase pasivní a čeká co předvedou protihráči. Willems si chtěl vymodlit odpískání faulu těsně před vápnem, ale nakonec se pokračovalo ve hře, ale Jovićova dělovka doplachtila jen vysoko nad tribunu.

51

Mizerná přihrávka Fernandese. Domácí kapitán se poté koukal na vykopnutý drn pod sebe. Bayern ale po snadném zisku dlouho neudržel míč pod kontrolou.

50

Druhá poločas nepokračuje v takovém tempu jak skončil ten první. De Guzmán s dokázal obtočit kolem Müllera, poté centroval do vápna, ale pouze do míst, kam dosáhl Manuel Neuer.

49

Frankfurt drží balon u středové čáry. Kevin Trapp se musel zapojit do rozehrávky, ale Da Costu na pravé straně pořádně zahnal až k postranní lajně.

48

Müller se sice skvěle obtočil kolem Fernandese, poté ale po lehkém kontaktu spadl na balon a hlavní rozhodčí k údivu hostujícího útočníka hraní rukou.

47

Salcedo musel hned na úvod skousnout nepříjemné nastřelení do obličeje od Alaby. Bayern se udržel v blízkosti vápna Frankfurtu, ale až do něj se nemůže probojovat.

46

Druhý poločas odstartovali rozehrávkou ze středového kruhu domácí fotbalisté. De Guzmán přihrával podél postranní lajny na Hallera, ale neuspěl a tak mohli jít do útoku hosté.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:35.
Tři nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. O poznání spokojeněji odcházejí do šaten fotbalisté Bayernu, kteří vedou ve Frankfurtu o jeden zásah.

První pětačtyřicetiminutovka nabídla strhující podívanou. Domácí mohli jít v deváté minutě do vedení, ale Bayern zachránil proti střele Gaćinoviće parádním zákrokem Manuel Neuer. Následně udržel čisté konto také Kevin Trapp, který zlikvidoval dva hlavičky z malého vápna neskutečným reflexem. Až deset minut před koncem první půle se radoval mnichovský gigant, když po bleskové akci Müllera, Lewandowského a Ribéryho doklepl míč do odkryté branky právě poslední zmiňovaný. Bayern mohl přidat i druhý gól, ale Müller hlavičkoval pouze do břevna.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Bayern v poklidu dohrává první poločas. Haller se ještě s Jovićem snažili napadat rozehrávku, ale k balonu se nemohli dostat. Neuer rozjel útočnou akci, po levém kraji putoval míč až k Müllerovi, který ale branku netrefil.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase tři minuty.

45

Zdravotní potíže měl také Danny Da Costa, který zůstal na chvíli na trávníku, ale po přerušení hry se rychle zvedá na nohy a může se pokračovat.

44

44. Müllerova hlavička do břevna

44

Minutu před pauzou se dostal k balonu domácí Jetro Willems, ten přihrával svému kapitánovi Fernadesovi. Bayernu se podařilo získat míč v nebezpečném prostoru, Lewandowski milimetrově našel Müllera, který trefil hlavičkou břevno!

43

Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Mijat Gaćinović, přichází Jonathan de Guzmán.

42

Mijat Gaćinović se bez cizího zavinění sesunul k zemi. S ofenzivním záložníkem to nevypadá dobře, Gaćinović se ihned chytl za zadní stehenní sval.

41

Frankfurt v posledních minutách na obhájce titulu nestačí. Salcedo měl potíže s Lewandowským, ale nakonec pomohl svému spoluhráči vyběhnutím Kevin Trapp.

40

První poločas pomalu míří ke svému závěru. Ribéry je zpět ve hře a ihned si řekl o přihrávku. Následně vyzval ke kombinaci svého parťáka z levého kraje Davida Alabu. Alcantarova rána z hranice vápna neměla potřebou razanci.

39

Po krátké odmlce může zápas pokračovat. Kimmich rozehrál jen do kombinace k Martínezovi. Bayern se znovu dostal na útočnou polovinu, ale Müller už míč neudržel proti přesile.

38

S Ribérym to nevypadá nejlépe, zkušený Francouz kulhá za postranní lajnu a není jasné jestli bude pokračovat ve hře.

37

Fernandes sestřelil ve středu pole Ribéryho a je potrestán žlutou kartou. Domácí kapitán jako první dnes vidí žlutý trest.

36

36. Franck RIBÉRY - 0:1

36

Bayern právě vstřelil branku!
Bayern se dostává do vedení po bleskové akci! Müller využil na pravé straně zaváhání Kostiće, dokázal najít se štěstím Lewandowského. Ten skvěle naznačil postup do středu, ale míč následně posunul k brankové čáře. Polský útočník ještě našel před zcela odkrytou brankou FRANCKA RIBÉRYHO a ten už měl snadnou úlohu.

36

Alaba našel u postranní lajny čekajícího Ribéryho. Následně se ale musel vracet do obrany Süle, který pokryl nabíhajícího Joviće. Útok Bayernu tak musí znovu začít u obránců.

35

Kostićovo vhazování našla pouze Rafinhu. Bayern ale tentokrát nikam nespěchá a přihrává zpět k Hummelsovi a Neuerovi. Frankfurt už nemá tolik sil na agresivní napadání jako v úvodu zápasu.

34

Rafinha spolupracoval s Müllerem, který ale sám na Kostiće nevyzrál. Hosté se ale udrželi u balonu v prostoru před vápnem Frankfurtu. Po dlouhém autovém vhazování se dostal k míči jen Fernandes.

33

Mnichovský celek pokračuje v aktivní hře směrem dopředu. Před Kimmicha putoval míč k Alabovi na levém kraji. Da Costa zastavil akci Bayernu jen za cenu malého faulu.

32

Joshua Kimmich se vyzkoušel centr i od rohového praporku. Martínez se dostal k hlavičce, míč ale poslal pouze nad břevno. Navíc je také pískán faul Lewandowskému, který zablokoval Trappa.

31

Právě Joshua Kimmich se postavil k rozehrávce volného přímého kopu. Balon nebezpečně dolétl až ke vzdálenější tyči, odkud poslal míč jen těsně vedle vlastní tyče Salcedo.

30

První půlhodina hry úvodní branku nepřinesla. Müller chtěl posunout míč patou na Lewandowského, ale polský útočník byl až za obráncem Frankfurtu. Domácí si ale balonu příliš dlouho neužili, je píská faul na Kimmicha.

29

Hosté mají s frankfurtským napadáním pořádně problémy. Kimmich ztratil balon těsně před vápnem, ale poté odskočil míč od kopaček také Gaćinovićovi.

28

Tentokrát se ale Ribérymu příliš centr do vápna od rohového praporku nevyvedl. Falette byl výborně postavený ve středu vápna s odstavil od balonu Müllera.

27

Ribéry ukázal, že i v pětatřiceti letech může v klidu rychlostně konkurovat i o deset let mladším. Da Costa francouzskému hráči nestačil a byl rád za odkopnutí na rohový kop.

26

Frankfurt měl k dispozici rohový kop. Sébastien Haller si naskakoval na prudký centr, ale těsně před ním dokázal odpravit balon do bezpečí Süle. Následnou střelu z dálky si Neuer pohlídal.

25

Lewandowski je zpět ve hře. U balonu byli sice hosté, ale po mizerné rozehrávce Hummelse se museli obránci Bayernu rychle vracet. Jović ale podobně nepřesně hledal Hallera.

24

Lewandowski je stále na trávníku a nevypadá to s ním zrovna nejlépe. Polský kanonýr bude pokračovat ošetření na hrací ploše.

23

Tentokrát vhazoval míč zpoza postranní lajny Alaba, Ribéry si dokázal zpracovat, poté ještě přistrčil hrací předmět Lewadowskému a ten dostal pořádně naloženo od Salceda.

22

Po divokém úvodu se hra lehce uklidňuje. Willems si narazil s Jovićem, poté se ale do kombinace domácího celku vložil Rafinha. Nepřipravenou ránu z hranice vápna si Neuer u své tyče pohlídal.

21

Úvodní dvacet minut sice branku nepřineslo, ale oba týmy nastoupily do zápasu ve velkém tempu. Salcedo zkoušel dlouhým pasem najít Joviće, ale Hummels měl výškovou převahu a naplno jí využil.

20

To se Neuerovi nestává často. Jeho rozehrávka skončila za postranní lajnou. Kostić rychle vhazoval míč do hry, ale i domácí hráči udělali malou chybu v kombinaci.

19

Ofenzivní hráče Frankfurtu výborně napadají rozehrávku Bayernu. Ani Martínez neměl klid na přihrávku k Ribérymu, na druhou stranu po zisku míče mířil Haller, ale byl v těsném ofsajdu.

18

S Kimmichem si narazil na pravém kraji Rafinha. Zkušený Brazilec zatím není příliš ve hře, nyní navíc ztratil balon v nebezpečném prostoru a poté musel jen děkovat Hummelsovi, který se vrátil skvěle s Gaćinovićem.

17

Javi Martínez si pomohl u středové čáry přidržením v souboji s Fernandesem. Domácí celek se tak téměř zadarmo dostává s balonem na útočnou polovinu.

16

Také Frankfurt se dostává po krátké odmlce k balonu. Willems měl našlápnuto na levé straně, ale míč mu utekl k nohám Ribéryho. Zkušený Francouz uklidňuje hru ve středu pole.

15

Strhující podívaná pokračuje. Bayern se usadil na útočné polovině, ale Kimmichova přihrávka byla na Ribéryho až příliš prudká. Na druhé straně pádil do útoku Jović, ale také na míč nedosáhl.

14

14. Trappovy vynikající zákroky u brankové čáry

14

Obrovská šance Bayernu! Po rozehrávce od rohového kopu hlavičkoval zcela osamocený Süle, Trapp skvěle zasáhl, poté ještě posílal míč do odkryté branky Müller, ale Trapp předvedl neskutečný zákrok na brankové čáře.

13

U balonu na místě přestupku byl pouze David Alaba. Tvrdou ránu před zeď ale dokázal Kevin Trapp vyrazit nad břevno. Tlak Bayernu bude pokračovat rohovým kopem.

12

Franck Ribéry se dostal ke střele, poté ještě přihrával k Müllerovi, který byl na pětadvaceti metrech faulován Hallerem. Nebezpečná pozice pro domácího brankáře.

11

Parádní spolupráce Joviće s Hallerem. Stoperská dvojice měla co dělat s nebezpečným náběhem frankfurtského týmu. Nakonec ale pálil Jović ve skluzu jen těsně vedle pravé tyče.

10

Frankfurt se po na konci první desetiminutovky dostává do zajímavého tlaku. Neuer musel před napadajícím Hallerem pouze odkopávat na útočnou polovinu. Lewandowski ale dokázal vybojovat autové vhazování.

9

9. Nebezpečná akce ofenzivních es Frankfurtu

9

Manuel Neuer musel předvést svou extratřídu! Haller zavezl míč na útočnou polovinu, poté přihrával na hranici vápna, kde si dávali přednost Jović s Fernandesem, ale nakonec z pravé straně pálil nebezpečně Gaćinović.

9

Martínez sice nakopával míč na útočnou polovinu, ale jen daleko od svých spoluhráčů. Lewandowski ani Müllere neměli šanci balon zpracovat.

8

Kimmich se nedokázal zbavit Willemse, už to vypadalo, že hostující záložník ztratí balon, ale nakonec si pomohl přihrávkou přes Hummelse až k Neuerovi.

7

Domácí sice získali míč, ale po s přispěním faulu Fernandese, který sestřelil zezadu Müllera. Právě zkušený hráč Bayernu následně vystartoval na soupeře.

6

Manuel Neuer se musel pořádně natáhnout pro centr, který mířil k nohám Joviće. Srbský útočník byl sice bráněn Sülem, ale i tak pomohl brankář Bayernu svým spoluhráčům.

5

Alaba spolupracoval s Müllerem, poté letěl centr do vápna, kde operoval z hostujícího týmu pouze Lewandowski, který byl pokrytý hned dvojicí bránících hráčů.

4

Franck Ribéry neměl příliš času, ale i tak se pokusil vysunout průnikovou přihrávkou Lewandowského. Nepřesný pas skončil pouze u domácího brankáře Kevina Trappa.

3

Od Neuera putoval míč ke Kimmichovi. Hosté se okamžitě přesunuli do středu trávníku, odkud směřoval balon k nohám Müllera. Kostić dokázal vytlačit soupeře do autu.

2

Také Frankfurt se dostává s balone na útočnou polovinu. Williems se pokoušel přihrávat na Hallera, který ale nebyl dostatečně rychlý na prudký pas.

1

Fotbalisté Bayernu Mnichov rozehráli první poločas ze středového kruhu. Po pohledné kombinaci ve středu pole se dostal k balonu Alaba, který vybojoval velmi rychle také rohový kop. Nakonec se ale píská ofsajd, který celé akci předcházel.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas sedmnáctého kola nejvyšší německé soutěže Bundesligy tak může za několik málo okamžiků začít.
Úvodní sestavy:

Eintracht Frankfurt: Trapp – D. da Costa, Salcedo, Falette, N'Dicka, Kostić – Gaćinović, G. Fernandes, Willems – Haller, Jović.
Náhradníci: Rönnow – de Guzmán, Hrgota, N. Müller, Russ, Stendera, Tawatha.

Bayern Mnichov: Neuer – Rafinha, Süle, Hummels, Alaba – Kimmich, Javi Martínez – T. Müller, Th. Alcântara, Ribéry – Lewandowski.
Náhradníci: Ulreich – Wagner, J. Boateng, Coman, Mai, Shabani.

Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Sinn.
Posledních pět vzájemných zápasů

12.08. 2018 Frankfurt – Bayern 0:5
19.05. 2018 Bayern – Frankfurt 1:3
28.04. 2018 Bayern – Frankfurt 4:1
09.12. 2017 Frankfurt – Bayern 0:1
11.03. 2017 Bayern – Frankfurt 3:0
Bayern Mnichov

Mnichovský gigant získal v minulé sezoně již šestý německý titul v řadě. S ohromných náskokem jednadvaceti bodů nechal Bayern za sebou všechny své pronásledovatele v čele se Schalke, Hoffenheimem nebo Borussií Dortmund. V Lize mistrů se Bayern prokousal až mezi nejlepší čtyřku, ale v boji o finále jen těsně podlehl pozdějšímu vítězi Realu Madrid.

V přípravě si Bayern vyšlápl v rámci International Champions Cupu na PSG, poté ale ve stejném turnaji nestačil na Juventus ani Manchester City. Novou sezonu ale Mnichovští odstartovali ziskem německého superpoháru, když jasně smetli 5:0 Frankfurt.

Letos ale v Bayern v Bundeslize nezáří jako obvykle. Po šestnácti odehraných kolech je "až" na třetím místě s šestibodovou ztrátou na Borussii Dortmund. Ve vloženém kole si mnichovský tým poradil s Lipskem až když v závěru druhého poločasu rozhodl jedinou brankou zápasu Franck Ribéry.

V základní skupině Ligy mistrů německý gigant ani jednou neprohrál. Do losu šel z prvního místa, ale vyfasoval loňské finalisty z Liverpoolu a na jaře je tak čeká pořádná šichta.
Eintracht Frankfurt

Fotbalisté Frankfurtu prožili průměrnou loňskou sezonu v Bundeslize. Především horší jarní části odsoudila Eintracht až na osmou pozici daleko za příčkami zaručující pohárovou Evropu. V německém poháru ale dokázal outsider z Frankfurtu projít až do finále a v něm proti slavnému Bayernu Mnichov také uspěl. Dvěma zásahy se podílel na historickém zisku trofeje Ante Rebić, na konečných 3:1 upravoval skóre v šesté minutě nastavení Mijat Gacinović.

V přípravě dokázal Frankfurt porážet týmy z nižších německých soutěží. Proti zvučnějších jménům už to tak slavné nebylo. Nevedlo se hlavně proti italským celkům Empoli a Spalu, se kterými Frankfurt prohrál 0:2, respektive 1:2.

Ani úvod nového ročníku Bundesligy se Frankfurtu nevydařil. Po zlepšených výkonech především v říjnu a listopadu se Eintracht vyhoupl až na aktuální pátou pozici s minimální ztrátou na místa před sebou. A mohlo být ještě lépe, o šest bodů totiž Frankfurt v těsných zápasech s Wolfsburgem a Herthou.

V druhé nejprestižnější klubové soutěži se Frankfurtu daří nad míru. Německý tým jde od vítězství k vítězství, v šest zápasech ještě neztratil ani bod jako jeden ze dvou týmů společně se Salzburgem. V prvním kole vyřazovací části si Frankfurt zahraje s Šachtarem Doněck.
Krásný sobotní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší německá soutěž Bundesliga pokračuje sedmnáctým kolem a my se společně zaměříme na utkání Frankfurtu, který vyzve na domácím stadionu Bayern Mnichov.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Eintracht Frankfurt – Bayern Mníchov

0:3

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 36. Ribéry (Lewandowski), 80. Ribéry (Kimmich), 89. Rafinha (T. Müller)

Karty:   37. G. Fernandes (FRN), 68. de Guzmán (FRN) – 78. Alaba (BAY)

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 6:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 9:4.

Eintracht Frankfurt: Trapp – D. da Costa, Salcedo, Falette, N'Dicka, Kostić – Gaćinović (43. de Guzmán), G. Fernandes (C) (71. N. Müller), Willems – Haller, Jović.
Náhradníci: Rönnow – de Guzmán, Hrgota, N. Müller, Russ, Stendera, Tawatha.

Bayern Mníchov: Neuer (C) – Rafinha, Süle, Hummels, Alaba – Kimmich, Javi Martínez – T. Müller (90+1. Shabani), Th. Alcântara, Ribéry (90. Coman) – Lewandowski (90. Wagner).
Náhradníci: Ulreich – Wagner, J. Boateng, Coman, Mai, Shabani.

Rozhodca: Gräfe – Kleve, Sinn