Menu

Futbal

Talianska Seria A

Chievo Verona – Inter Miláno

1:1

koniec (0:1)

22.12.2018, 18:00 • Marco Antonio Bentegodi, Verona • 17. kolo • Michal Břuchanský cz

Tipsport: 7.61 4.65 1.47

Z tohoto dramatického utkání je to vše. Děkujeme za pozornost. (20:08:23)
Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:10.
Je dobojováno! Chievo dnes ukázalo velké fotbalové srdce a po nepovedeném konci prvního poločasu sympaticky vzdorovalo favorizovanému Interu, který si po změně stran vypracoval jen jednu větší šanci. I tak to vypadalo, že si Milánští závěr zápasu zkušeně pohlídají. Opak však byl pravdou, když brzy čtyřicetiletý kapitán Verony Sergio Pellissier přeloboval Handanoviče a zařídil svému týmu překvapivý bod za remízu 1:1. Pro Chievo je to už šestá remíza za sebou a bez jediného vítězství stále ztrácí na záchranu devět bodů. Inter naopak vyhrál jediné z posledních šesti soutěžních zápasů a jeho ztráta na druhou Neapol narostla už na osm bodů.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Chvíli to trvalo, ale nakonec jsme se přeci jen dozvěděli, že se penalta kopat nebude. Verona podle všeho vyválčí cenný bod!

90+4

Vecino pouštěl Vrsaljkovo vhazování do pokutového území, kde šel Valero velmi ochotně k zemi v souboji s Barbou. Na zisk pokutového kopu to nestačilo, nicméně hlavní sudí se raději poradí s kolegou u videa.

90+3

Pro Inter je to velká rána, ze které se musí rychle oklepat. Na odpověď má dispozici zhruba dvě minuty.

90+1

90+1. Sergio PELLISSIER - 1:1

90+1

Chievo právě vstřelilo branku!
To je neuvěřitelné, domácí na začátku nastaveného času vyrovnávají na 1:1! Marcelo Brozović naprosto zazdil rozehrávku rohového kopu a teď toho musí obrovsky litovat. Verona se díky tomu dostala k míči a usadila se na útočné polovině, kde Mariusz Stępiński hlavou prodloužil vysoký nákop na SERGIA PELLISSIERA. Ten se jednoduše dostal za obranu a velezkušeně přeloboval Handanoviče!

90

Vrasljko měl za cíl získat rohový kop a to se mu také podařilo, když napálil Barbu. Inter může šetřit další vteřinky u branky soupeře.

89

Federico Barba poslal k zemi Martíneze, kterého za žádnou cenu nechtěl nechat rozběhnout. Místo závěrečného tlaku Verony je k vidění poklidný závěr zápasu.

88

Icardi dostal únikovou přihrávku o chloupek později, než potřeboval. Míč dostihl až u koncové čáry ve chvíli, kdy mu byl máván ofsajd.

87

Žádné drama se nekoná. Sergio Pellissier v pozičním souboji stáhl k zemi Vrsaljka a Handanovič rozhodně nebude chvátat s rozehrávkou.

86

Icardi byl čistě odstaven od balónu. Stępiński posílal dlouhou diagonálu na pravou stranu, kde Perišić hlavou zahrál na rohový kop.

85

Përparim Hetemaj u středového kruhu jednoznačně fauloval Lautara Martíneze a nemálo tím zariskoval, protože už má na kontě jednu žlutou kartu.

84

Velké nedorozumění mezi Perišićem a D´Ambrosiem. Nepřesný pas putoval za koncovou čáru a Stefano Sorrentino okamžitě rozehrává.

83

Od dvou slepených šancí domácího kapitána Sergia Pellissiera nemusela obrana milánského favorita řešit žádné větší problémy. Inter aktuálně bezpečně kombinuje ve středu hřiště.

82

Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází João Mário, přichází Borja Valero.

82

Milan Škriniar svým dlouhým nákopem hledal Martíneze, kterého zakřižoval Rossettini a zakopl míč do autu. Před vhazováním se bude naposledy střídat.

81

Snadná práce pro Samira Handanoviče, který si stáhl ze vzduchu letící centr z kopačky Nicoly Rigoniho.

80

Do konce zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Chievo už musí začít riskovat a trochu pootevřít zadní vrátka, což rychlým útočníkům Interu může hrát do karet.

78

Sorrentino dosti nešikovně rozehrál na obránce, kteří byli pod tlakem napadajících útočníku Interu. K míči se dostal Perišić, ovšem sražená rána skončila právě u domácího strážce branky.

77

Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Emanuele Giaccherini, přichází Valter Birsa.

77

Právě Barba odevzdal míč v dosti nepříjemném prostoru. Perišić si posléze navedl míč na pravačku a z rohu vápna minul vzdálenější tyč.

76

Škriniar odhlavičkoval krátký centr na rohový kop. Po něm přiletěl další centr a ten na zadní tyči přeletěl číhajícího Federica Barbu.

75

Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Matteo Politano, přichází Lautaro Martínez.

74

Marcelo Brozović šel do skluzu proti Hetemajovi, který se malinko teatrálně skácel k zemi. Sudí viděl faul a nařídil standardní situaci z pravého křídla.

73

Po delší době se hra trochu uklidnila. Až Perišić zrychlil hostující útok výpadem po levém křídle, nicméně Icardimu neposlal žádný přesný centr.

71

Milan Škriniar ukázal své nesporné kvality a v důležitém souboji nedal žádnou šanci Stępińskému, na kterého mířil dlouhý nákop. Chievo ještě zůstalo u míče, který znovu mířil na Stępińského. Ten se k němu znovu nedostal a nevyprosil si ani rohový kop.

70

Mauro Icardi znovu dával míč velmi rychle od nohy. João Mário z toho nic nevytěžil, neboť jeho argentinský kolega byl přistižen v postavení mimo hru.

69

Giaccherini ztratil přehled a kontrolu nad míčem v pokutovém území. Domácí pak dvakrát neúspěšně centrovali a vše ukončila hodně nepřesná střele z voleje od Hetemaje.

68

Paweł Jaroszyński urychlil rozehrávku autového vhazování, které sám směroval k pokutovému území, ovšem jeho spoluhráči nedostali čas ani k pořádnému zpracování.

67

Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Radja Nainggolan, přichází Matías Vecino.

67

Verona v šesti lidech napadala v okolí pokutového území. Míč ale nezískala po faulu Giaccheriniho na Mária naopak bude muset bránit.

66

Zajímavá chorvatská spolupráce mezi Brozovićem a halvičkujícím Perišićem. Ten branku minul, ale mrzet ho to tolik nemusí, neboť byl signalizován ofsajd.

65

Mauro Icardo byl příjemcem lobované přihrávky dovnitř šestnáctky. Z plného pohybu udělal na Banim alespoň rohový kop.

64

Převaha Chieva byla narušena nepřesnou přihrávkou, nicméně Milánští po vhazování D´Ambrosia o balón okamžitě přišli.

62

Obraz hry se nám poněkolikáté naprosto změnil. Teď je to domácí Verona, která je mnohem aktivnější a přidělává velké starosti obráncům Interu.

61

Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Riccardo Meggiorini, přichází Mariusz Stępiński.

61

Další žlutá karta. Po zákroku na belgického záložníka Radju Nainggolana ji tentokrát viděl domácí středopolař Nicola Rigoni.

60

Držení míče: 33% – 67%.

59

Marcelo Brozović byl hodně pozdě v souboji s Giaccherinim, do kterého zezadu zajel a vyfasoval zaslouženou žlutou kartu.

59

A hned vzápětí další zajímavý moment! Jaroszyňski hlavou sklepl míč na Pellissiera, který byl zády brance, a tak zkusil nůžky. Míč proletěl jen kousek vedle pravé tyče hostující brány!

58

58. Sergio Pellissier (CHV)

58

Nečekaně mohlo být vyrovnáno! Giaccherini posunul Jaroszyńského přihrávku z pravé strany před sebe. Pellissier se dostal za obranu, ale Handanovič jeho střelu z pádu vytěsnil na roh!

57

Následovaly dva rohové kopy, které už tak nebezpečné nebyly. D´Ambrosio po tom druhém sklepával přetažený centr do Sorrentinovy náruče.

56

56. Mauro Icardi (INM)

56

Icardi si po kolmici od Nainggolana vyměnil míč s Perišićem. V pokutovém území se zasekávačkou zbavil skluzujícího Baniho, ale zprava vystřelil jen do gólmana Sorrentina!

55

Milan Škriniar skončil na zemi po souboji s Meggiorinim. Kvůli tomu se po soupeři slovně ohnal a uklidnit ho musel až hlavní rozhodčí.

54

Ze standardní situace nevytěžilo Chievo ani sebemenší náznak šance. Herní pohoda z první půlhodiny je zřejmě definitivně pryč.

53

João Mário fauloval dvakrát během patnácti vteřin. Poprvé Meggioriniho a posléze Jaroszyńského. Podruhé už se to neobešlo bez karty.

52

Rossettini na hraně vápna sebral míč Joãu Máriovi. Získat ho pak chtěl Perišić, kterému byl odpískán útočný faul.

51

Handanovič se přes dva hráče nedostal k hodně nepovedenému centru od Hetemaje. Míč propadl na levou stranu, odkud přihrával Jaroszyński, ale slovinský gólman už na první tyči nezaváhal.

50

Obrana Interu vystavila Sergia Pellissiera do ofsajdu, takže osobní souboj s nizozemským stoperem de Vrijem už byl de facto zbytečný.

49

Icardi zády brance nezpracoval přihrávku od Nainggolana, který se mu nabízel na narážečku a přitom zfauloval Baniho.

48

Napodruhé hosté rozehráli na krátko. Politanův centr nikoho v bílém nenašel a stejně to dopadlo i po přihrávce Perišiće na Mária.

47

Perišić věděl o rozběhnutém Icardim, který si ve vápně navedl míč na levačku, ale přes blokujícího Baniho svou střelu neprocedil. Následoval roh, jenž se bude opakovat.

46

Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Sofian Kiyine, přichází Paweł Jaroszyński.

46

Začal druhý poločas.
Hlavní rozhodčí nenastavil ani vteřinu a ukončil první poločas, čímž udělal Veroně velkou laskavost. Domácí tým se po vydařeném začátku dostal pod velký tlak a v devětatřicáté minutě inkasoval z kopačky Perišiće. Inter to výrazně nabudilo a neustále zatápěl obraně Chieva, které poločasová přestávka určitě bodne.

45

První poločas skončil.

44

Milánští si začali věřit a v posledních minutách jednoznačně kralují. Perišić zleva centroval na zadní tyč, u které stál João Mário, ovšem z dobré pozice vůbec netrefil branku.

43

Icardi musel zastavit rychlý postup v pokutovém území. V něm zastavil míč pro Perišiće, který přiběhl z druhé vlny a neúspěšně se snažil vymodlit pokutový kop.

42

Nainggolan z prvního doteku přihrával na Icardiho a ten zase na Mária. Ten už byl atakován obráncem a po pádu na zem zákonitě přišel o míč.

41

Përparim Hetemaj zahrál rukou nedaleko od půlící čáry a dokonce za to dostal od hlavního sudího žluté napomenutí.

40

Tento moment může o mnohém rozhodnout. Verona okamžitě po rozehrávce přišla o balón a musí opět poctivě bránit.

39

39. Ivan PERIŠIĆ - 0:1

39

Inter Milán právě vstřelil branku!
Hosté se v devětatřicáté minutě dostávají do vedení! Icardi si zpracoval těžký míč na ose hřiště a posunul ho doleva. D´Ambrosio dlouho nevymýšlel a odcentroval přesně na nohu IVANA PERIŠIĆE, jenž zblízka nekompromisně napálil balón do sítě.

38

Inter byl postupně vytlačován a vrátil se až k Samiru Handanovičovi, od kterého začíná další postupná akce.

37

Škriniar se trochu vysunul a vymyslel přihrávku do pravého křídla. Politano se o pár metrů vrátil a pak nepřesně odcentroval, z čehož plyne Sorrentinova rozehrávka.

36

Vzduchem to hostům zatím moc nejde. Přesvědčili se o tom také po centru Nainggolana, který domácí jednoduše odvrátili.

35

Depaoli opravdu vydatně podporuje domácí útok. Teď si ale předkopl míč daleko před sebe a toho okamžitě využil slovenský stoper Milan Škriniar.

34

Matteo Politano si navedl míč na osu hřiště a levačkou vypálil. Střela se mu absolutně nepovedla a proletěla několik metrů od Sorrentinovy brány.

33

Pěkné přenesení hry doprava na Depaoliho. Domácí poté znovu otočili na druhou stranu, ale Pellissier sklepával centr pro nikoho.

32

Verona se po menší odmlce usadila na polovině soupeře, ale míč pod kontrolou rozhodně nemá. Totéž ale platí i o obráncích Interu, kterým se nedaří dostat míč do klidné rozehrávky.

31

Politanův střílený centr defenziva Chieva odvrátila do relativního bezpečí. Danilo D´Ambrosio bude vracet míč do ohně z dlouhého autu.

30

Sofian Kiyine napravo od pokutového území poslal k zemi Vrsalkja a jako první vyfasoval žlutou kartu. Inter bude pokračovat standardkou.

28

28. Šance Icardiho a dorážka Nainggolana

28

První šance pro hosty! João Mário roztáhl hru do volné levé strany. Icardi po vynikajícím centru vypálil přesně do Sorrentina a dalekonosná dorážka Nainggolana už putovala nad břevno.

27

Politanův centr byl sražen do autu. D´Ambrosio ho rychle vhodil, jenže jeho spoluhráči místo dalšího posunu zařadili zpátečku.

26

Kromě Meggioriniho střely z úplného úvodu zápasu se toho na trávníku moc neudálo. Hlavně výkon Interu je zatím výrazně za očekáváním.

25

Fabio Depaoli prohrál hlavičkový souboj před Handanovičem, ke kterému bezpečně sklepl míč Danilo D´Ambrosio.

24

Domácí se vykombinovali přes zahuštěný střed hřiště, ovšem hned po prvním dlouhém nákopu k pokutovému území o míč přišli.

23

Jeden z mála dotyků s míčem pro Nainggolana, který zprava centroval, ale pro Icardiho to bylo příliš vysoké. Hlavička argentinského kanonýra neměla šanci na úspěch.

22

Standardní situace však měla hodně daleko k dokonalosti. Inter se snadno ubránil a rychle se přemístil na útočnou polovinu.

21

Sergio Pellissier nedoskočil Giaccheriniho centr, ze kterého přesto resultuje rohový kop. To probudilo také diváky, kteří nyní hlasitě podporují hráče v tmavých dresech.

20

Inter vytáhl napadání a pořádně zavařil rozehrávajícím protihráčům. Bani vše vyřešil přenesením hry na Barbu, který nakopl míč pryč z vlastní půlky.

19

Škriniar naprosto pokazil rozehrávku a odevzdal míč v hodně nebezpečném prostoru. Naštěstí pro hosty Pellissier nezvládl příjem centru z levého křídla.

18

Brozovićův přetažený centr jeden z jeho spoluhráčů sklepával do ohně, ale nic nebezpečného tím nevymyslel. Po faulu Politana už hraje Chievo.

17

Poprvé se Inter dostal do souvislejšího tlaku. Máriův špatný centr prodloužil Depaoli na rohový kop.

16

Milánští rozjeli kolotoč přihrávek na pravé straně, odkud poslal centr Šime Vrsaljko, nicméně Verona menší závar u vápna přečkala bez úhony.

15

Danilo D´Ambrosio udržel na svých zádech Hetemaje a doprovodil balón za postranní čáru, zpoza které jej sám vrátil do hry.

14

Politano se jako jediný postavil do zdi proti centru z pravé strany. O ten se postaral Giaccherini, jenomže klíčovou hlavu vyhrál jeden z hostujících obránců.

13

Škriniar rychle dostoupil Hetemaje, jenže ho podle názoru hlavního arbitra fauloval. Domácí můžou zahrozit ze standardní situace.

12

Politano si dal balón daleko od nohy, ale ještě ho stihl na hrací ploše. K ničemu to ale nevedlo, neboť centr přes obránce neprošel.

11

João Mário zkoušel centrovat z pravé strany, ovšem míč se z pokutového území okamžitě vrátil. Vrsaljko vhazoval a Inter se vrátil na vlastní půlku.

10

Sofian Kiyine opět nasměroval přihrávku za pravou postranní čáru. O pár vteřin později přišel dlouhý nákop končící u Handanoviče.

9

Spousta nepřesností a nezvládnutých prvních doteků od obou týmů. Inter odevzdal míč po autovém vhazování a trochu překvapivě má mnohem více práce v obraně.

8

Hetemaj celou akci zadrbal hodně nepřesným pasem do pravého křídla, kde se mu nabízel volný Fabio Depaoli. Následuje autové vhazování D´Ambrosia.

7

Hostující stopeři na poslední chvíli zastavili rychlý přechod Verony do útoku. Domácí přesto pokračují v útočné akci.

5

Perišić tentokrát centroval přes Depaoliho. Míč se ve vápně snažil zkrotit Mauro Icardi, nicméně se mu to nepodařilo natolik, aby mohl zakončovat.

4

Ivan Perišić si všiml volného prostoru před sebou. Míč si navedl na levačku, ale zpoza šestnáctky ho napálil kousek nad břevno Sorrentinovy brány.

3

Milánští ještě čelili rohovému kopu, ale brankáře Handanoviče tentokrát ve štychu nenechali. Inter otáčí hru a žene se do prvního útoku.

2

Hodně svižný start od Chieva. Handanovič po pár vteřinách musel skákat k levé tyči a vyrážet nepříjemnou dalekonosnou střelu Riccarda Meggioriniho.

1

Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v tmavě modrých, zatímco hosté v kompletně bílých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Chievo Verona: Sorrentino – Depaoli, Rossettini, Bani, Barba – P. Hetemaj, N. Rigoni, Kiyine – Pellissier (C), Giaccherini, Meggiorini.
Náhradníci: Caprile, Šemper – Birsa, Burruchaga, Cesar, Djordjević, Jaroszyński, Léris, Obi, Stępiński, Tanasijević, Tomović.

Inter Milán: Handanovič – Vrsaljko, de Vrij, Škriniar, D'Ambrosio – Mário, Brozović, Nainggolan – Politano, Icardi (C), Perišić.
Náhradníci: D. Padelli – Valero, Candreva, Dalbert, Gagliardini, Baldé, Lautaro Martínez, Ranocchia, Vecino.

Rozhodčí: Pasqua – Posado, Galetto.
Vzájemné zápasy
22.04.2018 Chievo – Inter 1:2
03.12.2017 Inter – Chievo 5:0
14.01.2017 Inter – Chievo 3:1
21.08.2016 Chievo – Inter 2:0
03.02.2016 Inter – Chievo 1:0.
Inter Milán

Neoddiskutovatelný favorit tohoto střetnutí musel v uplynulých měsících rozložit síly mezi ligovou soutěž a Ligu mistrů, ve které smolně obsadil třetí příčku a postoupil jen do jarní fáze Evropské ligy. V ligové soutěži si tento slavný milánský klub nevedle vůbec špatně, díky druhé nejlepší obraně a deseti vítězstvím z šestnácti zápasů osidluje třetí místo, z něhož ztrácí na druhou Neapol šest, a na vedoucí Juventus už čtrnáct bodů. Inter měl na startu prosince těžký los a z dvojzápasu proti AS Řím a Juventusu uhrál jediný bod. Vůbec jednoduché to neměl ani před týdnem doma proti Udinese, které porazil 1:0 díky Icardiho penaltě z poslední čtvrthodiny. Právě argentinský snajpr je jednoznačně nejlepším týmovým střelcem, v šestnácti zápasech posbíral devět branek a na další dvě přihrál.
Chievo Verona

Domácí tým neslavně dotahuje loňskou černou sérii Beneventa, které čekalo na první vítězství až do devatenáctého kola. Chievo doteď posbíralo jen sedm remíz a devět porážek. V tabulce má navíc jen čtyři body, neboť další tři mu svaz odebral za nepovolené praktiky při přestupech. Veronský klub tak je na posledním dvacátém místě, z něhož ztrácí na záchranu velmi těžko dohnatelných devět bodů. Chievo navázalo na sedmizápasovou šňůru porážek pro změnu remízovou sérií. Už šestou plichtu v řadě zaznamenalo minulý týden na hřišti Spalu, kde diváci neviděli žádný gól. Ostatně střílení gólů je u Verony velký problém, na kontě jich má jen dvanáct, o rovnou třetinu z nich se postaral polský útočník Mariusz Stępiński.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Chievo Verona – Inter Miláno

1:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 90+1. Pellissier (Stępiński) – 39. Perišić (D'Ambrosio)

Karty:   30. Kiyine (CHV), 41. P. Hetemaj (CHV), 61. N. Rigoni (CHV) – 53. Mário (INM), 59. Brozović (INM)

Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:10.

Chievo Verona: Sorrentino – Depaoli, Rossettini, Bani, Barba – P. Hetemaj, N. Rigoni, Kiyine (46. Jaroszyński) – Pellissier (C), Giaccherini (77. Birsa), Meggiorini (61. Stępiński).
Náhradníci: Caprile, Šemper – Birsa, Burruchaga, Cesar, Djordjević, Jaroszyński, Léris, Obi, Stępiński, Tanasijević, Tomović.

Inter Miláno: Handanovič – Vrsaljko, de Vrij, Škriniar, D'Ambrosio – Mário (82. Valero), Brozović, Nainggolan (67. Vecino) – Politano (75. Lautaro Martínez), Icardi (C), Perišić.
Náhradníci: D. Padelli – Valero, Candreva, Dalbert, Gagliardini, Baldé, Lautaro Martínez, Ranocchia, Vecino.

Rozhodca: Pasqua – Posado, Galetto