Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Real Valladolid – Rayo Vallecano

0:1

koniec (0:1)

05.01.2019, 13:00 • Estadio José Zorrilla, Valladolid • 18. kolo • Michal Sadlek

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (14:55:05)
Držanie lopty: 59 % : 41 %.
Strely na bránu: 5:5. Strely mimo: 5:2. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:23.
Hostia získavajú veľmi cenné tri body za výhru 1:0, o ktorej rozhodli gólom už v prvej minúte. Domáci si chvíľami vytvorili až drvivý tlak, svoje šance ale nedokázali premeniť a na vyrovnanie nevyužili ani penaltu. Valladolid tak prehral tretí zápas za sebou, hostia sa zase dotiahli bodovo na tímy mimo nezostupových priečok.

90+4

Koniec zápasu.

90+4

Hostia mohli rozhodnúť! Bébé obišiel posledného brániaceho hráča domácich a posunul loptu pred bránu Medránovi, ktorého strelu ale zneškodnil skvelým zákrokom brankár Masip.

90+3

Domáci získali rohový kop. Verdeho center vyboxoval Dimitrievski, k lopte sa ale dostal Nacho Martínez, ktorý vypálil na bránu. Jeho strelu brankár hostí chytil.

90+2

De Tomás striedal asi minútu. Uvidíme, či rozhodca tento čas nejak domácim vykompenzuje.

90+1

Striedanie v tíme Rayo Vallecano: z ihriska odchádza Raúl De Tomás, prichádza Tito.

90

Bude sa hrať ešte štyri minúty.

89

Domáci pokračujú v tlaku. Čop sa snažil prekľučkovať do šestnástky, čo sa mu nepodarilo a následne požadovali domáci ďalšiu penaltu za ruku Advínculu, obranca hostí ale loptu zrazil hruďou.

88

88. Míchel (RVL)

88

Míchel kopol penaltu mizerne. Jeho slabú prízemnú strelu k ľavej tyči vyrazil brankár Dimitrievski.

87

87. Duje Čop (RVL)

87

Domáci môžu byť za svoju aktivitu konečne odmenení! Čop si prevzal prihrávku v pokutovom území a Ba ho zrazil k zemi. Jasná penalta!

86

Planovi sa nevydaril center, obrancovia hostí ale loptu nedokázali odkopnúť, a tak sa dostala priamo k Verdemu. Striedajúcemu hráčovi však strela vôbec nesadla a skončila mimo.

85

Striedanie v tíme Rayo Vallecano: z ihriska odchádza Óscar Trejo, prichádza Álvaro García.

84

A lopta sa dostala k Medránovi, ktorý ju posielal okamžite kolmou prihrávkou na De Tomása. V súboji s obrancom ju ale útočník hostí stratil.

83

Antoñito centroval z pravej strany, Ba jeho center odhlavičkoval.

82

Trejo získal loptu pred vlastnou šestnástkou a sám ju potiahol až k šestnástke domácich, tam ale o ňu prišiel. Následný nákop domácich na Čopa bol veľmi nepresný a skončil priamo v rukaviciach brankára Dimitrievského.

81

Valladolid tak má opäť loptu a opäť kombinuje pred pokutovým územím hostí. Čop chcel posunúť loptu Verdemu do pokutového územia, na poslednú chvíľu dobre zasiahol Advíncula a loptu odkopol.

80

Domáci držali loptu na svojich kopačkách, po nepresnej prihrávke sa k nej ale dostal Medrán, ktorý ju nakopol dopredu na De Tomása. Útočník hostí si ale pomohol v súboji faulom.

78

Comesaña zahral rukou pred pokutovým územím, rozhodca ju ale neodpískal. Domáci pokračovali v akcii a Nacho Martínez nacentroval z ľavej strany, Dimitrievski sa však dostal k lopte ako prvý a loptu chytil.

77

Čop spracoval ťažký nákop na ľavom krídle a prihrával do pokutového územia, pred Planom loptu odkopol Amat. Domáci ale opäť postupne zvyšujú obrátky.

76

Hostia výrazne pridali v posledných 10-15 minútach na aktivite. Alcaraz potiahol za dres De Tomása, ale ani teraz nedostal žltú kartu.

74

Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Keko, prichádza Daniele Verde.

74

Po rohovom kope sa lopta dostala k Advínculovi, ktorý vystrelil z voleja spoza šestnástky. Lopta minula bránu domácich len o centimetre.

73

Z ničoho nič vystrelil zo strednej vzdialenosti presne k pravej tyči Bébé, Masip jeho strelu skvelým zákrokom vyrazil.

72

Comesaña po faule Alcaraza leží na zemi a evidentne naťahuje čas, čo sa vôbec nepáči domácim hráčom.

71

Bébé obišiel dvoch brániacich hráčov domácich, jeho center odrazil do autu Calero.

70

Držanie lopty: 55 % : 45 %

69

Moreno vybojoval svojim aktívnym pohybom loptu po faule Keka. Hostia v posledných minútach vyrovnali hru.

68

Antoñito si narazil loptu s Kekom a mohol ísť sám do pokutového územia hostí, rozhodcovia ale ukončili túto akciu, pretože Keko prihrával už spoza autovej čiary.

67

Útok hostí skončil pred pokutovým územím domácich. Trejo, ktorý je po striedaní Embarbu kapitánom, sa snažil presadiť na pravej strane, sám si ale loptu pri kľučke odkopol do autu.

66

Plano v súboji s Advínculom spadol veľmi nepekne na ľavú ruku, v zápase ale bude pokračovať.

65

Žltú kartu za podrazenie Alcaraza po odohraní lopty dostáva Bébé (Rayo Vallecano).

64

Dvakrát sa domáci pokúšali o center z pravého krídla, dvakrát ho odhlavičkovali obrancovia hostí. Bébé následne vybojoval loptu pri autovej čiare, jeho spoluhráči ale loptu len odovzdali pod tlakom domácim.

63

Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Toni Villa, prichádza Duje Čop.

63

Striedanie v tíme Rayo Vallecano: z ihriska odchádza Adrián Embarba, prichádza Bébé.

61

Domáci majú v druhom polčase jasnú prevahu a narozdiel od prvého polčasu sa dostávajú už i do gólových príležitostí. Jediné, čo tomu stále chýba, je gól.

60

60. Keko (RVL)

60

Keko si spracoval loptu na pravej strane a pomedzi niekoľkých hráčov hostí sa prekľučkoval do pokutového územia pred Dimitrievského. Brankár hostí jeho prízemnú strelu skvelým zákrokom chytil.

59

Žltú kartu dostáva Óscar Trejo (Rayo Vallecano).

58

Hostia sa konečne dostali do útoku. Advíncula si ale pred pokutovým územím neporozumel s Embarbom a narážačka do pokutového územia skončila u hráčov domácich.

57

Priamy kop zahrával Míchel, ktorý skúsil zaskočiť brankára Dimitrievského. Jeho strela končí tesne nad.

56

Prvú žltú kartu zápasu dostáva po faule na Villu Adrián Embarba (Rayo Vallecano). Domáci budú mať ďalší priamy kop.

55

Alcaraz ale opäť neprestrelil múr a následne obrancovia hostí loptu odkopli do autu.

54

Ten však nepriniesol žiadne nebezpečenstvo. Následne ale fauloval Villu tesne pred hranicou pokutového územia Velázquez a domáci budú mať priamy kop z dobrej streleckej pozície.

53

Valladolid je už ale späť na útočnej polovici a získal ďalší rohový kop.

52

Domáci teraz trochu zabrnkali na nervy svojich fanúšikov, pretože pod tlakom napádajúcich hráčov hostí prihral Olivas malú domov brankárovi Masipovi až do bránkoviska, domáci brankár loptu odkopol rýchlo aspoň do autu.

51

Keko sa snažil o prienik po pravom krídle, loptu mu ale odkopol na rohový kop Amat. Následný rohový kop bol rozohraný nakrátko, domáci sa však ani nedostali k centru a opäť kombinujú pred pokutovým územím hostí.

50

Opäť prišiel útok domácich. Center Ünala z pravej strany odkopol Velázquez, ale opäť len k hráčom Valladolidu.

49

Alcaraz skúsil vystreliť priamo na bránu, trafil ale len múr. Následný pokus o rýchly protiútok hostí skončil u domácich obrancov.

48

Ba si pomohol pri spracovaní lopty pred pokutovým územím rukou. Domáci budú mať priamy kop z cca 30 metrov.

47

Domáci začali druhý polčas tam, kde skončili ten prvý – na polovici hostí.

46

Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Javi Moyano, prichádza Antoñito.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 14:04.
Hostia vstúpili do zápasu fantasticky, keď hneď v prvej minúte dali gól a následne mohli pridať i druhý. Potom ale iniciatívu plne prevzali domáci, ktorí si však napriek obrovskej prevahe v niektorých momentoch zápasu vytvorili len jednu šancu v závere prvého polčasu. Domáci tak majú rozhodne nad čím v šatni rozmýšľať.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Aj po tomto rohu sa hostia dostali k zakončeniu. Medránov center hlavou zasiahol Ba, lopta letí nad bránu domácich.

45+1

Center Embarbu prešiel na zadnú tyč k De Tomásovi. Jeho strela bola zrazená na ďalší rohový kop.

45

Bude sa hrať ešte jednu minútu.

44

Advíncula na druhej strane nacentroval z pravej strany, Olivas loptu odkopol na rohový kop. Embarba sa s rozohrávkou vôbec neponáhľa.

43

43. Keko (RVL)

43

Prvá veľká príležitosť domácich! Prihrávka z ľavej strany prešla pomedzi všetkých hráčov v pokutovom území až ku Kekovi, proti ktorému reflexívne zasiahol na bránkovej čiare brankár Dimitrievski.

42

Rozohrávka priameho kopu ale hosťom vôbec nevyšla a domáci prešli do rýchleho protiútoku. Ani po ňom sa ale do šance nedostali, pretože kolmú prihrávku do šestnástky na Villu odkopol do autu Advíncula.

41

Hra sa začína dosť kúskovať. Plano držal pri autovej čiare kapitána hostí Embarbu a hostia budú mať priamy kop.

40

Strelou z vlastnej polovice chcel zaskočiť domáceho brankára Masipa De Tomás, domáci brankár ale zacúval do brány včas a loptu chytil.

39

Advíncula zasiahol rukou tvár Plana, rozhodca ale neodpískal ani faul. Hlavný rozhodca zatiaľ nepredvádza dobrý výkon.

38

Po vzájomnom súboji sa ocitli na zemi Alcaraz a Trejo, hlavný rozhodca odpískal faul domáceho hráča.

37

A tento pokus o útok končí neúspešným spracovaním De Tomása pri autovej čiare, po ktorom lopta končí v aute.

36

Po veľmi dlhej dobe kombinujú hostia, loptu si ale posúvajú len okolo stredovej čiary, pretože domáci ich jednoducho ďalej svojim presingom nepúšťajú.

35

De Tomás sa dostal k odkopnutej lopte z vlastnej polovice, podľa názoru hlavného rozhodcu ale nedovoleným spôsobom, s čím útočník hostí evidentne nesúhlasí.

34

Ďalší útok domácich. Center letel na penaltový bod na Villu, ten sa ale k letiacej lopte nedostal.

33

Domáci ale získali zase loptu hneď späť a poslali do šestnástky center z ľavej strany. Amatova hlavička bola zablokovaná obrancom Vallecana a potom v súboji o loptu fauloval Keko.

32

Center z rohového kopu sa dostal za pokutové územie k Nachovi Martínezovi, ktorý ale podobne ako Villa pred chvíľou začal kľučkovať a loptu stratil.

31

Calero peknou prienikovou prihrávkou našiel v pokutovom území voľného Villu, ten ale namiesto okamžitej strely zvolil kľučku proti obrancovi a loptu stratil. Následne získal Keko aspoň odrazenú loptu a po zblokovanom centri rohový kop.

30

Obraz hry je v posledných minútach veľmi monotónny. Domáci kombinujú na polovici hostí, občas pošlú center do pokutového územia, ale gólová príležitosť neprichádza.

28

Lekári Vallecana musia byť úžasní, pretože po krátkom ošetrení brankár hostí vstal z mŕtvych a môže pokračovať v zápase.

27

Keko ostro napádal Dimitrievského, ktorý sa po tomto súboji hodil o zem a predvádza teraz divadlo hodné Neymara.

26

Ünal vybojoval už stratenú loptu pri bránkovej čiare v súboji s Velázquezom a po centri do pokutového územia sa tlačil do zakončenia Keko, pri spracovaní si ale pomohol rukou.

25

Villa pekne obišiel Amata a vletel do pokutového územia, na poslednú chvíľu ho ale o loptu pripravil Ba.

24

Domáci získali prevahu, majú častejšie loptu na svojich kopačkách a kombinujú na polovici hostí, to je ale asi tak všetko, čo zatiaľ predviedli.

23

Držanie lopty: 59 % : 41 %

22

Advíncula udrel do chrbtu vo vzdušnom súboji Plana, ani teraz však rozhodca neudelil žltú kartu.

21

Priamy kop sa nevydaril, následne sa ale dostal k centru z ľavej strany Nacho Martínez a pri bližšej tyči hlavičkoval Keko, avšak nepresne.

20

Po tvrdom súboji v strede poľa zostal na chvíľu ležať na zemi Villa, našťastie ale bude pokračovať v zápase. Domáci budú rozohrávať priamy kop.

19

Ďalší center z pravej strany chytil brankár Dimitrievski. Po rozohrávajúcich hosťoch ale okamžite vyštartovali napádajúci domáci hráči a loptu získali späť.

18

Domáci ale postupne zvyšujú svoj tlak. Loptu držia na polovici hostí a postupne tlačia hostí čoraz bližšie k ich bráne. Center z pravej strany odhlavičkoval Advíncula, avšak opäť len k domácim hráčom.

17

Valladolid sa opäť dostal ku kombinácii na útočnej polovici, tá ale skončila po faule Alcaraza.

16

Embarbovi sa rozohrávka rohového kopu vôbec nevydarila. Lopta letela privysoko pre všetkých hráčov v pokutovom území.

15

Hostia pekne zakombinovali na pravej strane, center z pravej strany zrazil na roh Calero.

14

Domáci získali ďalší rohový kop, skončil ale podobne ako predošlý. Míchel nacentroval na bližšiu tyč, kde loptu odkopol bez problémov do bezpečia jeden z brániacich hráčov hostí.

13

Domáci vysúvajú svoj presing vyššie a hostia začínajú mať problémy s rozohrávkou. Dvakrát za sebou loptu pod veľkým tlakom napádajúcich hráčov loptu v podstate len odovzdali domácim.

12

Rozohrávka smerovala na bližšiu tyč, tam však stál De Tomás, ktorý loptu odhlavičkoval do autu.

11

Plano si pekne obhodil obrancu na ľavom krídle a nacentroval, center zrazil na rohový kop Ba.

10

Hra sa po akčnom úvode upokojila. Iniciatívu majú domáci, k ničomu sa ale zatiaľ nedostali. Navyše bol teraz odpískaný ofsajd Kekovi.

9

Domáci sa opäť pripravili vlastnou nepresnosťou o loptu pri prechode do útoku. Hostia sa nikam neponáhľajú a s prehľadom si posúvajú loptu okolo stredovej čiary.

8

Prvá strela domácich. Po priklepnutí Keka strieľal z hranice pokutového územia Míchel, lopta letí vysoko nad bránu hostí.

7

Valladolid je priebehom zápasom evidentne poriadne zaskočený. Domáci nie sú schopní podržať loptu na svojich kopačkách a veľmi rýchlo ju strácajú. Hostia navyše okamžite po zisku lopty štartujú dopredu.

6

Olivas sa pokúsil zaskočiť obranu hostí nákopom na Villu, bol však veľmi nepresný a skončil u brankára Dimitrievského.

5

Domáci sa prvýkrát usadili na útočnej polovici a kombinujú, zatiaľ ale bližšie k stredovej čiare ako k pokutovému územiu hostí.

4

Z tribún sa ozýva piskot, pretože domáci vstúpili do zápasu katastrofálne a mohli po troch minútach pokojne prehrávať o dva góly.

3

A už to mohlo byť 0:2! De Tomás dostal prihrávku za obranu, dostal sa však už do ostrého uhlu. Strelu k tyči chytil brankár domácich Masip.

1

1. Álvaro Medrán (VLL) - 0:1

1

Rayo Vallecano dalo gól!

Už po 30 sekundách hostia otvárajú skóre! Po peknej kombinácii na ľavej strane prišla lopta do pokutového územia k Embarbovi, ktorý ju z prvej posunul na ÁLVARA MEDRÁNA a ten obstrelil brankára Masipa.

1

Výkop zápasu mali hostia. Tí rozohrávajú od vlastných obrancov svoj prvý postupný útok.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Oba tímy práve nastupujú na ihrisko a zápas sa tak o chvíľu začne. Domáci budú hrať vo fialovobielych dresoch, hostia v čiernych s červeným pruhom cez hruď.
Úvodné zostavy:

Real Valladolid: Masip – Moyano (C), F. Calero, Olivas, Nacho Martínez – Keko, Míchel, Alcaraz, Plano – Ünal, T. Villa.
Náhradníci: Y. Rodríguez – Antoñito, Čop, B. Fernández, Leo Suárez, Tuhami, D. Verde.

Rayo Vallecano: Dimitrievski – Advíncula, Velázquez, A. Ba, Amat, Á. Moreno – Embarba (C), Comesaña, Medrán, Trejo – De Tomás.
Náhradníci: Alberto García – Á. García, Gálvez, Bébé, Pozo, Tito, Moreno.

Rozhodca: Cordero Vega.
Keďže oba tímy sú v tejto sezóne nováčikmi, tak sa v predošlých dvoch sezónach stretli len v druhej najvyššej súťaži. Bilancia z týchto zápasov je vyrovnaná – 1 zápas vyhral Valladolid, 1 Vallecano a dva zápasy skončili remízou. V Primera Division sa naposledy stretli v sezóne 2013/2014, kedy sa oba zápasy skončili remízami (0:0, 1:1). Zaujímavosťou ale je, že v Primera Division Valladolid prehral s Vallecanom naposledy ešte vo februári 2002.
Rayo Vallecano

Hostia od začiatku sezóny tvrdo bojujú o záchranu, zatiaľ sa im to ale napriek zlepšeniu v posledných zápasoch nedarí. Pred týmto zápasom sú na predposlednom a hlavne zostupovom 19. mieste so ziskom 13 bodov a na prvé nezostupové miesto strácajú 3 body. Ich forma sa ale výrazne zlepšila – z posledných štyroch zápasov vyhrali dva a nechýbalo veľa, aby zabodovali i na ihrisku Realu Madrid, kde prehrali tesne 0:1. Vallecano sa podarilo trochu zlepšiť i predtým katastrofálnu obranu, napriek tomu je ale stále druhou najhoršou v súťaži (až 32 inkasovaných gólov). Bilancia v zápasoch vonku je taktiež desivá – 8 zápasov, 4 získané body a aktuálne séria piatich prehier vonku za sebou.

Posledných 5 zápasov:
Valencia – Vallecano 3:0
Vallecano – Eibar 1:0
Betis – Vallecano 2:0
Real Madrid – Vallecano 1:0
Vallecano – Levante 2:1
Real Valladolid

Domáci po sľubnom začiatku sezóny stratili trochu dych a postupne sa tabuľkou prepádavajú. Pred dnešným zápasom sú na 12. mieste so ziskom 21 bodov. Forma Valladolidu tiež nie je nijak oslnivá – z posledných ôsmich zápasov vyhrali jediný. Dôvodom je predovšetkým slabá strelecká produktivita (len 16 strelených gólov), iba dva tímy totiž strelili menej gólov ako Valladolid. Povzbudením pred dnešným zápasom nie je ani doterajšia domáca bilancia Valladolidu, pretože v 8 domácich zápasoch získali len osem bodov.

Posledných 5 zápasov:
Sevilla – Valladolid 1:0
Valladolid – Leganés 2:4
Real Sociedad – Valladolid 1:2
Valladolid – Atlético Madrid 2:3
Athletic Bilbao – Valladolid 1:1
Vitajte pri zápase 18. kola španielskej Primera Division, v ktorom sa stretnú Real Valladolid a Rayo Vallecano.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.

Real Valladolid – Rayo Vallecano

0:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 1. Medrán

Karty:   56. Embarba (VLL), 59. Trejo (VLL), 65. Bébé (VLL)

Nepremenená penalta: 88. Míchel (RVL), brankár Dimitrievski zneškodnil

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:23.

Real Valladolid: Masip – Moyano (C) (46. Antoñito), F. Calero, Olivas, Nacho Martínez – Keko (74. D. Verde), Míchel, Alcaraz, Plano – Ünal, T. Villa (63. Čop).
Náhradníci: Y. Rodríguez – Antoñito, Čop, B. Fernández, Leo Suárez, Tuhami, D. Verde.

Rayo Vallecano: Dimitrievski – Advíncula, Velázquez, A. Ba, Amat, Á. Moreno – Embarba (C) (63. Bébé), Comesaña, Medrán, Trejo (85. Á. García) – De Tomás (90+1. Tito).
Náhradníci: Alberto García – Á. García, Gálvez, Bébé, Pozo, Tito, Moreno.

Rozhodca: Cordero Vega

Diváci: 17 261