Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Celta Vigo – Athletic Club Bilbao

1:2

koniec (1:1)

07.01.2019, 21:00 • Estadio Abanca Balaídos, Vigo • 18. kolo • Michal Sadlek

: 2.62 3.15 3.33

To je teda odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:04:00)
Držanie lopty: 66 % : 34 %.
Strely na bránu: 3:4. Strely mimo: 9:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:21.
Bilbao v závere udržalo skóre 2:1 vo svoj prospech a pripisuje si extrémne dôležité tri body. Rozhodujúcim bol napokon gól Williamsa z 54. minúty. Od tohto momentu boli domáci aktívnejší, ich aktivita bola ale väčšinu času úplne jalová a zápas sa zmenil skôr na boj s veľkým množstvom tvrdých zákrokov a žltých kariet. V nadstavenom čase si vypracovala Celta ešte dve veľké príležitosti, gól ale nedala a tak prehráva druhý zápas za sebou. Naopak, Bilbao si pripisuje len tretiu výhru v sezóne a prvú vonku a hlavne sa dostáva mimo zostupové pozície.

90+6

Koniec zápasu.

90+6

Na záver zápasu mali domáci ešte jednu obrovskú šancu! Mallov center predĺžil Yokuşlu za seba hlavou, Gómez ale hlavičkoval z bezprostrednej blízkosti tesne mimo.

90+4

Cabral poslal ďalší nákop do pokutového územia, kde vyhral hlavičkový súboj Gómez. Pri ňom ale nebol nikto z hráčov Celty, a tak sa lopta následne dostala len k brankárovi Bilbaa Herrerínovi.

90+3

Konečne prišiel dobrý center od domácich. Kapitán Celty Mallo nacentroval do stredu šestnástky, kde loptu zasiahol hlavou Yokuşlu, poslal ju ale tesne mimo Herrerínovu bránu.

90+2

Žltú kartu za faul pri napádaní dostáva Iker Muniain (Athletic Club Bilbao).

90+1

Domáci už sú vo veľkom hernom kŕči a zúfalo nakopávajú loptu dopredu, tam sa k nej ale vždy dostane niekto v červenobielom.

90

Nadstavovať sa bude až šesť minút.

90

Domácich dlhá prestávka vyhodila z tempa a nedokážu sa vôbec dostať na útočnú polovicu.

89

Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iñigo Córdoba, prichádza Mikel Balenziaga.

88

Za obrovského piskotu divákov sa zdvihol zo zeme po ošetrení brankár hostí Herrerín a súčasne odchádza veľmi pomalým tempom k striedačke Córdoba, pre ktorého tento zápas končí.

86

Na zemi teraz leží brankár Herrerín, ktorého pri chytaní centru z priameho kopu zasiahol Gómez.

85

Žltú kartu za faul na Yokuşluho pred pokutovým územím dostáva Aritz Aduriz (Athletic Club Bilbao). Domáci budú mať štandardku.

85

Hostia opäť získali loptu. Muniain si ju narazil s Adurizom, v pokutovom území ale namiesto strely začal zbytočne kľučkovať a loptu stratil.

84

Córdoba z ničoho nič poslal za obranu Williamsa, na poslednú chvíľu ale loptu odkopol brankár Blanco, ktorý vybehol pred vlastné pokutové územie.

82

Juncà poslal krásny center do šestnástky a Eckertovi chýbali centimetre, aby loptu na bližšej tyči zasiahol. To bola veľká šanca...

81

Bilbao sa snaží trochu naťahovať čas a ešte viac znervózniť domácich. Drží loptu na svojej polovici a domáci tak musia hostí naháňať po celom ihrisku.

80

Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Fran Beltrán, prichádza Andrew Hjulsager.

80

Gómez a Martínez sa zrazili vo vzdušnom súboji. Horšie je na tom obranca hostí, ktorý musí byť ošetrený.

79

Sisto i Mallo sa snažili prekombinovať sa po pravej strane do pokutového územia, ani jednému z nich sa to ale nepodarilo. Útoky domácich sú veľmi monotónne a bez nápadu, a tak nemajú hostí čím zaskočiť.

78

Strely: 8:7

77

Aduriz strieľal spoza šestnástky, Blanco jeho pokus k tyči skvelým zákrokom vyrazil.

76

Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Dani García, prichádza Mikel San José.

76

A ďalší faul. Beltrán zrazil k zemi prenikajúceho Muniaina. Za tento zákrok tiež mohla byť žltá karta.

75

Daní García sa asi pri predošlom zákroku zranil, pretože teraz signalizoval na striedačku, že bude musieť striedať.

74

Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Sofiane Boufal, prichádza Dennis-Yerai Eckert.

74

A hneď potom stiahol Boufal k zemi Daniho Garcíu. Faulov už začína byť priveľa a vo vzduchu je cítiť červenú kartu...

73

Capa obral o loptu Sista, rozhodca mu ale odpískal faul.

72

Domáci boli usadení na polovici hostí, opäť ale loptu stratili a opäť i faulovali. Beltrán fauloval Muniaina, ktorý ho obral o loptu.

71

Beñat to skúšal podobne ako pred chvíľou, tentokrát na de Marcosa. Ako prvý sa ale k lopte dostal domáci brankár Blanco.

70

Beñat našiel za obranou voľného Capu, ten ale stál v dobe prihrávky v ofsajde. Útočiť tak opäť môžu domáci, ktorí musia doháňať jednogólové manko.

69

Po ošetrení Berchicheho zápas pokračuje. V posledných minútach sa výrazne pritvrdilo a tímy si teraz doslova nič nedarujú.

67

Žltú kartu za tvrdý zákrok vo vzduchu na Berchicheho dostáva Hugo Mallo (Celta Vigo). I on môže byť rád, že nedostal rovno červenú...

67

Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iñaki Williams, prichádza Aritz Aduriz.

66

Domáci stále kombinujú na polovici hostí a posielajú do šestnástky jeden center za druhým, obrana Bilbaa ale funguje veľmi spoľahlivo a so všetkými pokusmi si zatiaľ poradila.

65

Domáci tréner jednoznačne zavelil do útoku, keďže poslal na ihrisko ďalšieho útočníka.

64

Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Stanislav Lobotka, prichádza Pione Sisto.

63

Držanie lopty: 66 % : 34 %

62

Méndez videl na pravom krídle úplne voľného Malla, poslal mu ale veľmi nepresnú prihrávku. Hostia však loptu pod tlakom len odkopli na polovicu domácich.

61

Domáci postupne získavajú prevahu. Hostia sa sťahujú do obrany a vyčkávajú na rýchle protiútoky.

60

Rozohrávka sa ale domácim vôbec nevydarila a de Marcos loptu bez problémov odkopol.

59

Boufal si musí v dnešnom zápase veľa pretrpieť. Teraz bol zrazený k zemi pred pokutovým územím Bilbaa, Celta tak bude mať priamy kop.

58

58. Dani García (ATB)

58

Dani García (Athletic Club Bilbao) poslal surovým, možno až likvidačným sklzom k zemi Boufala. Okamžite dostáva žltú kartu a ani neskúša s rozhodcom diskutovať, pretože vie, že to mohlo byť pokojne i za červenú kartu.

57

Williams je dnes pri chuti. S loptou si to po ďalšom rýchlom protiútoku domácich namieril k bráne domácich a aj keď ho Araujo zastavil, tak bol schopný prihrať na zadnú tyč Muniainovi. Na poslednú chvíľu zasiahol brankár Blanco, ktorý loptu aspoň vyrazil do Muniaina a od neho sa lopta odrazila tesne mimo domácu bránu.

56

Strely na bránu: 4:3

54

54. Iñaki Williams (ATB) - 1:2

54

Bilbao dalo gól!

Hostia sa opäť dostávajú do vedenia! Brankár hostí Herrerín našiel milimetrovým pasom za obranu nabiehajúceho útočníka IÑAKIHO WILLIAMSA, ktorý už vedel, ako naložiť so samostatným nájazdom. Loptu si potiahol do pokutového územia a po zemi obstrelil brankára Blanca.

53

Domáci sa snažili o akciu v štýle Barcelona – krátke prihrávky, ktorými hľadali voľný priestor v obrane Bilbaa. Po nepodarenej prihrávke Juncu ale loptu stratili.

52

Hostia predviedli skvelý rýchly protiútok. Williams sa dostal cez dvoch brániacich hráčov Celty do pokutového územia, kde na poslednú chvíľu jeho pokus zblokoval Yokuşlu. Lopta sa dokotúľala tesne vedľa brány domácich.

51

Gómez vystrelil cez obrancu, Herrerín tento pokus vyrazil. Lopta sa potom dostala k Boufalovi, jeho strela ale bola zblokovaná Martínezom.

50

Yokuşlu našiel peknou prihrávkou pred pokutovým územím Beltrána a záložník domácich vystrelil cez obrancu, Herrerín s jeho pokusom nemal problém.

49

Beñatov center bez problémov odhlavičkoval Gómez a po súboji pri autovej čiare získali loptu domáci.

48

Muniain sa dvakrát pokúsil nacentrovať z ľavej strany, oba jeho centre ale boli zablokované Mallom. Následne ho znovu fauloval Yokuşlu a hostia budú mať ďalšiu štandardnú situáciu.

47

Ani jeden z tímov zatiaľ nedokázal podržať loptu na svojich kopačkách a po sérii súbojov v strede poľa rýchlo mení majiteľa.

46

Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k striedaniu ani na jednej strane.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 22:04.
Videli sme zaujímavý prvý polčas, po ktorom je výsledok 1:1. Hostia boli v jeho prvej polovici aktívnejší a za svoju aktivitu boli odmenení vedúcim gólom Muniaina. Od tohto momentu ale boli aktívnejší domáci, ktorí napokon dokázali vyrovnať ešte pred prestávkou a pribalili tak hosťom na cestu do šatne gól. V druhom polčase nás teda určite čaká ešte veľký boj o body a zaujímavý zápas.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+2

45+2. Fran Beltrán (CVG) - 1:1

45+2

Celta Vigo dalo gól!

Je vyrovnané! Gómez predĺžil Mallov center z rohového kopu na vzdialenejšiu tyč a tam bol voľný FRAN BELTRÁN, ktorý loptu dorazil do odkrytej brány.

45+1

Mallo našiel presným centrom Gómeza, ktorý sa v pokutovom území otočil a vystrelil. Strelu zrazil Martínez na rohový kop.

45

Bude sa hrať ešte jednu minútu.

44

Tentokrát si už ale Williams spracoval prihrávku z vlastnej polovice a prihral Beñatovi pred bránu. Tomu chýbali centimetre na to, aby jeho loptu dorazil do brány, i tak sa ale guľaté čudo takmer dokotúľalo do brány. Lopta napokon skončila tesne mimo.

43

Cabral na poslednú chvíľu zastavil prihrávku letiacu na úplne voľného Williamsa. Domáci však loptu len odovzdali späť hosťom.

42

Domáci sú opäť nasťahovaní pred pokutovým územím hostí, červenobiela stena ale zatiaľ nepovolila.

41

Méndez našiel centrom z priameho kopu Cabrala, jeho hlavička končí výrazne mimo.

40

Žltú kartu dostáva Iñigo Córdoba (Athletic Club Bilbao). Vôbec sa mu totiž nevydaril obranný sklz proti Boufalovi a trafil ho do členku pravej nohy.

40

Córdoba sa krásne zbavil kľučkou dvoch hráčov Celty naraz, následne už ale svojim centrom nenašiel nabiehajúceho Williamsa. Lopta sa ešte odrazila k Muniainovi, ktorý chcel sám preniknúť do pokutového územia, to sa mu ale nepodarilo.

39

Držanie lopty: 65 % : 35 %

38

Pekný center Beltrána letel na zadnú tyč, kde si nabiehal Gómez, Herrerín bol ale pri lopte ako prvý a skryl ju do rukavíc.

37

Fauly: 7:7

Nedovolených zákrokov sme dnes videli skutočne veľa.

36

Zápas má zatiaľ pomerne vysoké tempo a hrá sa vcelku otvorený futbal. Méndez strieľal z prvej po prihrávke Gómeza, lopta ale letí až na tribúnu za bránou hostí.

35

Mallo poslal center do stredu pokutového územia, kde bolo ale len niekoľko hráčov v červenobielom, a tak lopta letí ďaleko od brány Bilbaa.

34

Gómez našiel pekným pasom Beltrána, ktorý loptu ešte posunul Boufalovi, ten sa ale cez dvoch obrancov nepresadil. Vybojoval však aspoň rohový kop pre domácich.

33

Po individuálnej akcii z ľavej strany napriahol k strele z hranice pokutového územia Boufal, Núñez však jeho strelu zblokoval. Domáci reklamujú ruku obrancu hostí, rozhodca ale penaltu nepíska.

32

Muniain asi niečím naštval Yokuşluho, pretože ho záložník domácich tvrdo fauloval už tretíkrát po sebe. Yokuşlu si začína koledovať o červenú kartu, keďže jednu žltú už má.

31

Muniain chcel vyysunúť za obranu Beñata, na poslednú chvíľu ale zasiahol obranca Araujo, ktorý loptu vybojoval pre domácich.

30

Hostia vysunuli svoj presing vyššie v porovnaní s predchádzajúcimi minútami a získali loptu na útočnej polovici.

29

Mizernú rozohrávku Herrerína zachytil Beltrána, neporozumel si ale s Gómezom, ktorý sa rozbehol na druhú stranu, ako čakal. Lopta tak končí naspäť u brankára Bilbaa.

28

Cabral chcel prekvapiť obranu Bilbaa nákopom z vlastnej polovice na nabiehajúceho Gómeza, to ale evidentne bolo len jeho zbožné želanie. Nákop bol totiž tak nepresný, že brankár Herrerín sa nemusel ani pohnúť, aby ho chytil.

27

Všetci hráči Bilbaa sú teraz vo vzdialenosti zhruba 30 metrov od svojej brány a táto hlboká obrana zatiaľ slávi úspech. Domáci sa okrem strely do tyče z priameho kopu nedostali vôbec k ničomu.

26

Domáci po zisku loptu rýchlo zaútočili, Mallov center bol však zblokovaný. Lopta sa ale i vrátila k domácim, ktorí majú od vedúceho gólu Bilbaa iniciatívu na svojej strane.

25

Žltú kartu za zásah lakťom do tváre Muniaina dostáva Okay Yokuşlu (Celta Vigo).

25

Juncà našiel v pokutovom území voľného Beltrána, ten sa ale s loptou okolo obrancu nedokázal otočiť.

24

Domáci naďalej držia loptu na polovici hostí, tí ale zatiaľ veľmi dobre pokrývajú všetky voľné priestory a nedávajú im priestor na kolmé prihrávky.

23

Lobotka zaviezol loptu pred pokutové územie hostí a tam prihral na ľavú stranu Juncovi, jeho center bol ale zblokovaný do autu.

22

Blanco sa zahral s nervami domácich fanúšikov. Po malej domov zdržoval rozohrávku, kým sa k nemu nepriblížil napádajúci Williams. Blanco ho potom trafil svojim odkopom, našťastie pre domáceho brankára sa lopta odrazila späť k nemu a nie k útočníkovi hostí.

21

Bilbao skvele vykročilo za prvým víťazstvom vonku v sezóne. Ešte je ale pred nami viac ako 70 minút zápasu.

19

19. Iker Muniain (ATB) - 0:1

19

Bilbao dalo gól!

Hostia otvárajú skóre! Williams si spracoval nákop z vlastnej polovice, obišiel Cabrala a poslal presnú prihrávku pred bránu na nabiehajúceho IKERA MUNIAINA, ktorý zblízka loptu dorazil do prázdnej brány.

18

Núñez sa opäť dostal k hlavičkového zakončeniu, tentokrát ale jeho hlavička po centri Beñata z priameho kopu končí mimo bránu domácich.

17

Córdoba obral o loptu obrancu domácich a okamžite centroval do pokutového územia. Tam center nezasiahol nikto, následne ale v súboji pred pokutovým územím fauloval Capu Boufal. Priamy kop pre hostí.

16

Tentokrát už ale nebol tak vydarený ako ten predošlý. Méndezov center letel priamo do rukavíc brankára Herrerína.

15

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za faul na Lobotku Iñaki Williams (Athletic Club Bilbao). Domáci budú opäť zahrávať priamy kop.

14

Gómez obstrelil múr a trafil ľavú tyč Herrerínovej brány!

14

Faul pred pokutovým územím prišiel i na druhej strane, Núñez stiahol k zemi Boufala. Domáci budú mať taktiež štandardnú situáciu.

13

13. Unai Núñez (ATB)

13

Hostia získali priamy kop. Martínez predĺžil center pred bránu hlavou na Núñeza, ktorý tiež hlavou loptu poslal presne pod brvno, gólu však zabránil skvelým zákrokom brankár Blanco.

12

Na druhej strane našiel Córdoba svojim centrom do pokutového územia Williamsa, ten si však loptu spracoval chrbtom k bráne. K strele sa už nedostal.

12

Mallo prenechal rozohrávku rohového kopu Méndezovi, center ale odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč hostí

11

Boufalov center z ľavej strany bol zrazený obrancom Bilbaa za bránkovú čiaru, domáci budú kopať prvý rohový kop zápasu.

10

Bilbao loptu dlho neudržalo a v podstate ju len odovzdalo súperovi, ktorý zakladá ďalší útok.

9

Boufal roztiahol hru do šírky a na pravom krídle našiel Malla, ktorý nacentroval do pokutového územia. Tam ale nebol nikto z domácich hráčov a center tak len preletel na druhú stranu.

8

Domáci sa snažia hru trochu upokojiť a držia loptu na svojich kopačkách.

8

Córdoba pekne zakombinoval s Muniainom a následne nacentroval do pokutového územia, Cabral jeho center odkopol.

7

Méndez mieril priamo k vzdialenejšej tyči, jeden z obrancov Bilbaa však loptu odkopol.

7

Na druhej strane ale prvý útok domácich zastavil Beñat faulom pred pokutovým územím na Gómeza, domáci tak budú mať priamy kop zo zaujímavej pozície.

6

Williams si narazil loptu s Muniainom a potom poslal prihrávku na nabiehajúceho de Marcosa. Blanco ale dobre prečítal loptu, a bol tak pri lopte ako prvý. Hostia sú v úvode jednoznačne aktívnejší.

5

De Marcos obišiel jedného z brániacich hráčov Celty, Araujo mu ale následne sklzom loptu odkopol.

4

Lobotka obral o loptu pred pokutovým územím prenikajúceho Córdobu, jeho spoluhráči ju ale nedokázali udržať.

3

Po nepodarenom nákope Martíneza lopta doletela až k brankárovi domácich Blancovi. Tomu sa ale odkop vôbec nevydaril a loptu poslal priamo do autu.

2

Hostia ale získali loptu späť a zatiaľ s ňou kombinujú okolo stredovej čiary.

1

Výkop zápasu mali hostia a okamžite poslali nákop dopredu na Williamsa, ten ale v hlavičkovom súboji loptu nedokázal udržať.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Oba tímy práve nastupujú na ihrisko. Domáci budú hrať v belasých dresoch, hostia v červenobielych.
Úvodné zostavy:

Celta Vigo: Blanco – Mallo (C), Cabral, N. Araujo, Juncà – Beltrán, Yokuşlu, Lobotka – Méndez, Gómez, Boufal.
Náhradníci: S. Álvarez – Eckert, Hjulsager, Roncaglia, Jozabed, Sisto, K. Vázquez.

Athletic Club Bilbao: Herrerín – Capa, Núñez, I. Martínez, Berchiche – Beñat, Dani García – de Marcos, Muniain (C), I. Córdoba – I. Williams.
Náhradníci: Simón – Aduriz, Balenziaga, Guruzeta, San José, Nolaskoain, Susaeta.

Rozhodca: Martínez Munuera.
V posledných sezónach je vo vzájomných zápasoch jednoznačne úspešnejšie Bilbao. Za posledných 5 sezón sa z výhry radovalo šesťkrát, trikrát sa zápas skončil remízou a len raz zvíťazila Celta Vigo, a to v minulej sezóne výsledkom 3:1. Druhý vzájomný zápas v minulej sezóne sa v Bilbau skončil remízou 1:1
Athletic Club Bilbao

Pre tradičný baskický klub je zatiaľ táto sezóna katastrofou. Pred dnešným zápasom sú hostia na zostupovom 18. mieste, za čo môže hlavne 10 remíz (zo 17 zápasov) a len dve výhry na ich konte. Z posledných piatich zápasov prehrali len jeden, ale kvôli trom remízam získali len šesť bodov. Práve neschopnosť vyhrávať vyrovnané zápasy je najväčším problémom Bilbaa, pokiaľ ale nechcú mať hostia ešte väčšie problémy, tak musia nutne začať bodovať. Je však jasné, že dnes ich čaká veľký boj i s nimi samými, pretože budú hrať vonku a zatiaľ sú jediným tímom Primera Division, ktorý vonku nevyhral ešte ani raz...

Posledných 5 zápasov:
Bilbao – Getafe 1:1
Levante – Bilbao 3:0
Bilbao – Girona 1:0
Alavés – Bilbao 0:0
Bilbao – Valladolid 1:1
Celta Vigo

Domáci tím, na ktorého súpiske sú i dvaja slovenskí reprezentanti Stanislav Lobotka a Róbert Mazáň, rozhodne nemôže byť s doterajším priebehom sezóny spokojní. Tím, ktorý by mal bojovať o pohárové priečky, je totiž až na 14. mieste tabuľky. Z posledných piatich zápasov vyhrala Celta dva, oba ale boli veľmi dôležité, pretože boli proti tímom zo spodnej časti tabuľky. Celta si tak udržala určitý odstup (konkrétne má na zostupovú 18. priečku náskok 5 bodov) a pokiaľ chce, aby to tak aj zostalo, musí dnes opäť zabodovať.

Posledných 5 zápasov:
Real Sociedad – Celta Vigo 2:1
Celta Vigo – Huesca 2:0
Villarreal – Celta Vigo 2:3
Celta Vigo – Leganés 0:0
Barcelona – Celta Vigo 2:0
Vitajte pri zápase Celta Vigo – Athletic Club Bilbao, ktorý uzavrie program 18. kola španielskej Primera Division.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Celta Vigo – Athletic Club Bilbao

1:2

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 45+2. Beltrán – 19. Muniain, 54. I. Williams

Karty:   25. Yokuşlu (CVG), 67. Mallo (CVG) – 15. I. Williams (ATB), 40. I. Córdoba (ATB), 58. Dani García (ATB), 85. Aduriz (ATB), 90+2. Muniain (ATB)

Držení míče: 66 % : 34 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 9:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:21.

Celta Vigo: Blanco – Mallo (C), Cabral, N. Araujo, Juncà – Beltrán (80. Hjulsager), Yokuşlu, Lobotka (64. Sisto) – Méndez, Gómez, Boufal (74. Eckert).
Náhradníci: S. Álvarez – Eckert, Hjulsager, Roncaglia, Jozabed, Sisto, K. Vázquez.

Athletic Club Bilbao: Herrerín – Capa, Núñez, I. Martínez, Berchiche – Beñat, Dani García (76. San José) – de Marcos, Muniain (C), I. Córdoba (89. Balenziaga) – I. Williams (67. Aduriz).
Náhradníci: Simón – Aduriz, Balenziaga, Guruzeta, San José, Nolaskoain, Susaeta.

Rozhodca: Martínez Munuera

Diváci: 13 266