Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

FC Schalke 04 – VfL Wolfsburg

2:1

koniec (1:1)

20.01.2019, 18:00 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • 18. kolo • Michal Sadlek

Tipsport: 2.25 3.26 3.66

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:01:46)
Držanie lopty: 46 % : 54 %.
Strely na bránu: 5:5. Strely mimo: 9:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:5.
Schalke predviedlo v druhom polčase výborný výkon a zaslúžene získava všetky tri body. Hrdinom domácich sa stal dvojgólový Daniel Caligiuri, ktorý strelil dva góly. Hostia nedokázali nadviazať na svoj výkon z prvého polčasu a v tom druhom si vypracovali jedinú vyloženú príležitosť, i to po obrovskej chybe domáceho obrancu Nastasića. Schalke sa tak posúva ďalej od zostupovej zóny na 12. miesto, naopak Wolfsburg po prvej prehre od začiatku novembra zostáva na šiestom mieste.

90+6

Koniec zápasu.

90+6

Domáci mali ešte jednu šancu. Kutucu si nabehol do otvorenej obrany, obišiel obrancu a vystrelil na vzdialenejšiu tyč. Casteels jeho strelu skvelým zákrokom vyrazil.

90+5

90+5. Haji Wright (SCH)

90+5

Ešte ale mohli pridať jeden gól! Serdar a Wright sa dostali do prečíslenia dvaja na nikoho. Serdar prihral pred bránou Wrightovi, ktorý ale z piatich metrov o centimetre nepochopiteľne minul bránu.

90+4

Domáci tréner poriadne natiahol čas svojimi striedaniami a domáci už chcú, aby rozhodca odpískal koniec.

90+3

Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Steven Skrzybski, prichádza Ahmed Kutucu.

90+2

Wright udržal loptu v obkľúčení troch hráčov Wolfsburgu a následne si to namieril do šestnástky hostí, kde po súboji s Rousillonom spadol. K nevôli domácich divákov i fanúšikov sa bude kopať len od brány Casteelsa.

90+1

Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Weston McKennie, prichádza Suat Serdar.

90

Bude sa hrať ešte štyri minúty.

90

Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Mark Uth, prichádza Haji Wright.

89

Po prihrávke Malliho totiž centroval Rousillon. Oczipka center zrazil na rohový kop.

88

McKennie, ktorý hrá dnes skvelý zápas, sa prekľučkoval cez troch protihráčov, prihrať na nabiehajúceho Schöpfa už ale nedokázal a musí bežať dozadu.

87

Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Yannick Gerhardt, prichádza Yunus Malli.

86

Uth zachytil rozohrávku hostí a hneď po zisku lopty strieľal, jeho pokus ale zablokoval Knoche. Vôbec si pritom nevšimol nabiehajúceho Oczipku, ktorý bol úplne voľný a mal pred sebou prázdny priestor.

85

Držanie lopty: 45 % : 55 %
Strely: 17:11

84

Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Renato Steffen, prichádza Felix Klaus.

84

Domáci majú loptu a opäť útočia. Caligiuri poslal pred bránu hostí nebezpečný center, pred ňou ale nebol nikto v modrom, aby zakončoval.

83

Arnoldovi sa center vôbec nevydaril a naopak, založil rýchly protiútok domácich. Ten sa skončil až pred šestnástkou Wolfsburgu, kde Utha o loptu obral Knoche.

82

Rudy dobre zasiahol v obrane proti Mehmedimu, keď mu v nádejnej pozícii odkopol loptu do autu. Hostia ale zostávajú pri lopte a po faule na Arnolda získali priamy kop.

80

Caligiuri rozohral priamy kop z ľavej strany centrom na prednú tyč, kde loptu odkopol na rohový kop William.

78

78. Daniel Caligiuri (SCH) - 2:1

78

Schalke 04 dalo gól!

Domáci sa konečne dočkali gólu! McKennie zaviezol loptu k šestnástke hostí a tam našiel na pravej strane voľného DANIELA CALIGIURIHO, ktorý si zasekol Rousillona a nechytateľnou strelou vymietol všetky pavučiny v pravom hornom rohu Casteelsovej brány.

77

Rohový kop ale nepriniesol žiadnu hrozbu pre Casteelsovu bránu. Nebezpečnejšia bola až následná Schöpfova prízemná strela, i s tou si ale belgický brankár poradil.

76

Caligiuri vybojoval už prakticky stratenú loptu a po zásahu Rousillona vybojoval pre domácich rohový kop.

74

Na zemi leží Steffen, ktorého poslal tvrdým sklzom na zem Stambouli. Hlavný rozhodca však neodpískal ani faul.

73

Hostia mohli po zisku lopty rýchlo zaútočiť, Steffen ale pri spracovaní prihrávky v strede poľa zakopol. Našťastie pre neho už sú jeho spoluhráči pripravení v obrane.

72

Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Elvis Rexhbecaj, prichádza Josip Brekalo.

71

Ani jeden z trénerov zatiaľ nestriedal, dajú sa tak teda očakávať v najbližších minútach zmeny v zostavách.

70

McKennie poslal príliš prudkú kolmú prihrávku Uthovi a ten tak nemal žiadnu šancu dostihnúť loptu.

69

Oczipka spracoval krásny pas Rudyho na ľavom krídle, potom ale nezmyselne a zbrklo prihral pred bránu Wolfsburgu, kde nebol nikto okrem pripraveného Rexhbecaja.

68

Rousillon sa predral po ľavom krídle až k šestnástke domácich, tam ho ale o loptu pripravil Caligiuri. Hra sa v posledných okamihoch výrazne pritvrdila.

66

Žltú kartu za tvrdý zákrok zozadu dostáva Weston McKennie (FC Schalke 04).

66

Strely: 15:11

65

65. Wout Weghorst (WOF)

65

Nastasić úplne nezmyselne prihral pod tlakom napádanému kolegovi z obrany Sanému, ktorého obral o loptu Weghorst. Holandský útočník okamžite strieľal z uhlu na bránu, tesne ju však minul.

63

Rudy zozadu sotil na zem Arnolda. Hostia budú mať priamy kop.

62

Uth sa v súboji s Gerhardtom dostal k lopte, pomohol si však pri tom faulom.

61

Hra sa po predošlých nebezpečných momentoch Schalke výrazne upokojila. Oba tímy si dávajú pozor na chybu v obrane a nepúšťajú súpera k rozohrávke na útočnej polovici.

59

McKennie sa snažil prekľučkovať cez hráčov Wolfsburgu, Knoche ho ale o loptu pripravil. Hneď ju však odovzdal späť domácim.

58

Hostia prvýkrát v druhom polčase zaútočili a dostali sa na dlhšiu dobu na útočnú polovicu, nedostali sa však k ničomu nebezpečnému pre bránu Nübela.

56

Schöpf sa dostal k strele z hranice šestnástky, hneď dvojica protihráčov však jeho pokus zablokovala a odrazenú loptu chytil Casteels.

55

Ďalšia rýchla akcia Schalke končí odkopom Knocheho na rohový kop. Domáci tím vstúpil do druhého polčasu skvele a hostia sa len bránia.

54

Caligiuri si skvele nabehol na krížny pas Rudyho a rozhodol sa vystreliť z voleja. Strela sa mu však vôbec nevydarila, doletela totiž až do autu.

53

Domáci mali v priebehu dvoch minút tri obrovské príležitosti. Hostia by potrebovali na začiatku druhého polčasu budíček, pretože asi ešte zostali hlavami v šatni.

52

Skrzybského center poslal hruďou vo vlastnej šestnástke Arnold len k McKenniemu, ktorého strela z prvej skončila tesne mimo.

51

51. Sebastian Rudy (SCH)

51

Po rohovom kope nadvihol loptu na prednej tyči hlavou Rudy a jeho hlavička spadla zhora na brvno hosťujúcej brány!

51

51. Mark Uth (SCH)

51

Domáci boli blízko ku gólu! McKennie dobehol prihrávku zo stredu poľa a už z bránkovej čiary nacentroval presne na hlavu Utha, ktorého presnú hlavičku k tyči vyrazil fantastickým zákrokom Casteels.

50

Po rohovom kope hostí strieľal spoza pokutového územia Steffen. Loptu ale poslal výrazne nad bránu.

49

Knoche rozohral nepresne a k lopte sa dostal Schöpf, ktorý chcel poslať kolmicou za obranu do samostatného úniku Utha. Prihrávka ale nebola vôbec presná a skončila u brankára Casteelsa.

48

Hostia sa nikam neponáhľajú. Trojica Knoche – Casteels – Brooks si prihráva loptu okolo vlastného pokutového územia a nikto v modrom ich nenapáda.

47

Domáci však loptu pomerne rýchlo stratili po nepresnom nákope Nastasića. Rozohrať môže brankár hostí Casteels.

46

Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 19:03.
V prvom polčase boli aktívnejším tímom hostia, ktorí však inkasovali ako prví. Následne zatlačili domáce Schalke a dočkali sa vyrovnania, druhý gól však už nedokázali streliť, a tak sa ide do šatní s polčasovým výsledkom 1:1. Dúfajme, že i v druhom polčase uvidíme nejaké góly, pretože ku koncu polčasu sa výrazne zvýšil počet nepresností a faulov.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Peknou rýchlou kombináciou na jeden dotyk sa dostali domáci za pár sekúnd od vlastnej šestnástky k hosťujúcej. Caligiuri si následne obhodil obrancu a vystrelil cez ďalšieho, bránu Casteelsa ale minul.

45

Bude sa hrať ešte dve minúty.

45

Caligiuri centroval z pravej strany a odrazená lopta sa dostala k Schöpfovi. Jeho strelu však zablokoval Knoche.

44

Rexhbecaj po dlhom ošetrovaní odchádza krívajúc za autovú čiaru. Vypadá to ale tak, že sa do hry opäť vráti.

42

Na zemi leží po súboji so Schöpfom Rexhbecaj. Spomalený záber ukázal, že mu domáci hráč skočil na členok. Takéto zákroky by rozhodcom nemali uniknúť.

41

Dvakrát mohli teraz hostia rýchlo zaútočiť, dvakrát ale ich akciu zabrzdila nepresná finálna prihrávka. Po druhej z nich bude vhadzovať Caligiuri.

40

40. Matija Nastasić (SCH)

40

Caligiuri nacentroval úplne presne na zadnú tyč, tam ale nedokázal loptu usmerniť do brány v sklze obranca Nastasić.

39

Rousillon pri rozohrávke stratil loptu a musel faulovať Schöpfa, ktorý si ho elegantne obhodil. Priamy kop pre domácich.

38

Ďalší Saného center už taký presný ani zďaleka nebol a doletel priamo do rúk brankára Casteelsa.

37

Po dlhej dobe sú v útočnej akcii i domáci. Nákop Saného sa snažil hlavou posunúť na spoluhráčov McKennie, loptu ale hlavičkou poslal len za bránkovú čiaru.

36

Strely: 4:7

Wolfsburg začína získavať kontrolu nad zápasom.

35

Hostia rozohrali na krátko, Mehmediho center ale opäť odvrátil z pokutového územia modrobiely múr.

34

Arnoldov center odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Schalke na prednej tyči. Potom však fauloval práve Arnolda Caligiuri, hostia tak budú mať priamy kop z pravej strany.

33

Až teraz sa to konečne podarilo hosťom, ktorý sa okamžite usadili na útočnej polovici. Mehmedi si nabiehal za pasom Rousillona a v súboji so Saném získal rohový kop.

31

V posledných chvíľach si oba tímy niekoľkokrát vymenili navzájom loptu v strede poľa. Ani jeden z nich nie je teraz schopný získať kontrolu nad stredom poľa.

29

Na druhej strane strieľal z prvej spoza šestnástky Caligiuri, ohrozil ale skôr podávačov lôpt za bránou ako bránu za Casteelsom.

27

A Nübel predviedol ešte jeden zákrok pri tejto akcii Wolfsburgu, keď na jej konci chytil strelu Steffena letiacu pod brvno.

26

Mladý brankár Nübel sa opäť predviedol v skvelom svetle. Výborne vybehol proti Gerhardtovi, ktorý sa dostal do samostatného nájazdu a donútil hosťujúceho hráča, aby ho trafil.

25

Williamov center bez problémov zastavil Nastasić, následne ale jeho spoluhráči opäť len odovzdali loptu hosťom.

24

Hostia sú po vyrovnávajúcom góle pri chuti a svojim aktívnym presingom donútili domácich k chybe pri rozohrávke. Caligiuri musel pod tlakom odkopnúť loptu len na polovicu hostí, kde sa jej zmocnil brankár Casteels.

23

Uth skočil na nohu Rousillonovi, kartu ale domáci hráč za tento faul nedostáva.

22

Hostia sú teda odmenení za svoju aktivitu v posledných minútach. Domáci budú musieť opäť začať predvádzať niečo i smerom dopredu.

20

20. Elvis Rexhbecaj (WOF) - 1:1

20

VfL Wolfsburg dal gól!

Je vyrovnané! Mehmedi si skvele nabehol na center Steffena a z ostrého uhlu trafil tyč Nübelovej brány. Lopta sa potom odrazila priamo k ELVISOVI REXHBECAJOVI, ktorý prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.

19

Mehmedi trafil múr, lopta sa ale odrazila naspäť k hosťom.

18

McKennie si spracoval loptu pred šestnástkou Schalke rukou, domáci tak budú čeliť priamemu kopu hostí z nebezpečnej streleckej pozície.

17

Hostia držia loptu a kombinujú na útočnej polovici. Domáci ale zatiaľ veľmi dobre vykrývajú všetky priestory na možné prihrávky, a tak si hráči Wolfsburgu loptu len posúvajú zo strany na stranu.

15

Držanie lopty: 39 % : 61 %
Strely: 3:2

14

Arnold prešiel cez troch hráčov Schalke a potom si narazil loptu s Mehmedim, následne ale pri spracovaní lopta odskočila Rexhbecajovi a domáci ju tak získali úplne zadarmo.

13

Rýchly protiútok domácich zakončil trochu zbrklo Skrzybski, jeho strela tesne minula bránu hostí. Spoluhráči sú naňho právom nahnevaní, pretože minimálne na pravej strane mal úplne voľného kolegu.

12

Uth predlžoval loptu za seba do šestnástky, Brooks ale jeho úmysel vystihol. K lopte sa následne dostal Caligiuri, ktorého center doletel priamo do rukavíc brankára hostí Casteelsa.

11

Hra sa po aktívnom úvode zápasu trochu upokojila. Loptu držia domáci obrancovia, ktorých napádajú hostia, modrí si ale dokázali poradiť i pod tlakom.

10

Uth sa dral za odkopom z vlastnej obrany a po nepresvedčivej malej domov Brooksa sa k lopte takmer i dostal. Casteels ale skvele čítal hru a dostal sa k lopte ako prvý.

8

8. Daniel Caligiuri (SCH) - 1:0

8

Schalke 04 dalo gól!

Brankár Casteels vystihol stranu, DANIEL CALIGIURI ale kopol penaltu ideálne k pravej tyči, a tak belgický brankár nemal šancu. 1:0 pre Schalke!

7

7. Alessandro Schöpf (SCH)

7

Skrzybski vybojoval loptu a posunul ju Schöpfovi, ktorý s ňou vletel do šestnástky. Zastavil ho však William, keď mu skočil na nohu. Penalta pre Schalke!

6

Následný rohový kop doletel na zadnú tyč, kde stál opäť Mehmedi. Hráč hostí už bol ale v ostrom uhle a tak loptu len jemne tečoval smerom na Nübela.

5

5. Admir Mehmedi (WOF)

5

Steffen nacentroval do bránkoviska úplne presne na hlavu Mehmediho, ktorý poslal hlavou loptu pod brvno. Nübel fantastickým reflexívnym zákrokom vyrazil loptu nad bránu.

4

Hostia trochu zazmätkovali pri rozohrávke a nechýbalo veľa, aby sa k lopte dostal Uth. Rousillon si napokon v spolupráci s brankárom Casteelsom poradil.

3

McKennie získal loptu a sám si to namieril priamo cez obrancov k bráne hostí, jeho strelu napokon zablokoval Brooks.

2

Mehmedi si nabiehal za centrom Steffena, chýbalo mu však pár krokov na to, aby si center spracoval na ihrisku. Domáci ale loptu dlho neudržali, Nübel poslal svoj prvý odkop od brány do autu.

1

Výkop zápasu mali hostia, ktorí začínajú svoj prvú kombináciu z vlastnej obrany. Zatiaľ sa nikam s rozohrávkou neponáhľajú a ani domáci ich k tomu veľmi nenútia, pretože ich prakticky nenapádajú.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Oba tímy už sú na ihrisku, zápas sa tak o chvíľu začne. Domáci budú hrať v tradičných modrých dresoch, hostia v tmavozelených.
Kapitán domácich a tradičná brankárska jednička Schalke 04 Ralf Fährmann bude dnes len na striedačke domácich. Namiesto nebo bude v bráne domácich reprezentant Nemecka do 21 rokov Alexander Nübel.
Úvodné zostavy:

FC Schalke 04: Nübel – D. Caligiuri, Sané, Nastasić, Oczipka – Stambouli (C), Rudy – Schöpf, McKennie, Skrzybski – Uth.
Náhradníci: Fährmann – Mendyl, Mascarell, Kutucu, Wright, Serdar, Teuchert.

VfL Wolfsburg: Casteels (C) – William, Knoche, Brooks, Roussillon – Arnold – Gerhardt, Rexhbecaj – Steffen, Weghorst, Mehmedi.
Náhradníci: Pervan – Itter, Brekalo, Klaus, Malli, Uduokhai, Verhaegh.

Rozhodca: Gräfe – Achmüller, Sinn.
V posledných piatich sezónach bolo úspešnejšie Schalke, ktoré z desiatich zápasov vyhralo 6 zápasov, 2 sa skončili remízou a len dva vyhral Wolfsburg. Schalke doma s Wolfsburgom prehralo naposledy v septembri 2009 a odvtedy vyhralo proti Wolfsburgu všetky zápasy okrem jedného, ktorý sa skončil remízou. Prvý vzájomný zápas tejto sezóny sa však skončil víťazstvom Wolfsburgu 2:1.
VfL Wolfsburg

Hostia sa, narozdiel od domácich, rozohrali v druhej polovici jesene do úžasnej formy, ktorá ich postupne vytiahla až na pohárovú 6. priečku. V posledných šiestich zápasoch získal Wolfsburg 16 bodov a aktuálne ťahá sériu troch výhier za sebou. Vonku je navyše tretím najlepším tímom, keď si z ôsmich cudzích ihrísk priniesol domov 16 bodov. Hostia sa tak podľa formy v závere jesene asi dajú považovať za mierneho favorita dnešného zápasu a určite budú chcieť začať na jar tam, kde na jeseň skončili.

Posledných 5 zápasov:
Frankfurt – Wolfsburg 1:2
Wolfsburg – Hoffenheim 2:2
Norimberg – Wolfsburg 0:2
Wolfsburg – Stuttgart 2:0
Augsburg – Wolfsburg 2:3
FC Schalke 04

Tak nevydarenú polovicu sezóny, akú odohralo Schalke na jeseň, už v Gelsenkirchene veľmi dlho nezažili. Namiesto boja o pohárové priečky hrajú domáci o záchranu a na 14. mieste majú na barážovú 16. pozíciu náskok len 4 body. Z posledných siedmich zápasov Schalke vyťažilo len osem bodov, našťastie ale v poslednom jesennom kole vyhralo nad Stuttgartom 3:1 a aspoň trochu sa vzdialilo priamym záchranárskym problémom. Dnes však Schalke čaká domáci zápas s rozbehnutým súperom a doma sa modrým v tejto sezóny vôbec nedarí, keď v ôsmich zápasoch získali len 9 bodov.

Posledných 5 zápasov:
Hoffenheim – Schalke 1:1
Schalke – Dortmund 1:2
Augsburg – Schalke 1:1
Schalke – Leverkusen 1:2
Stuttgart – Schalke 1:3
Vitajte pri zápase FC Schalke 04 – VfL Wolfsburg, ktorý uzavrie 18. kolo nemeckej Bundesligy.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

FC Schalke 04 – VfL Wolfsburg

2:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 8. D. Caligiuri (pen.), 78. D. Caligiuri – 20. Rexhbecaj

Karty:   66. McKennie (SCH)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 9:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:5.

FC Schalke 04: Nübel – D. Caligiuri, Sané, Nastasić, Oczipka – Stambouli, Rudy – Schöpf, McKennie (90+1. Serdar), Skrzybski (90+3. Kutucu) – Uth (90. Wright).
Náhradníci: Fährmann – Mendyl, Mascarell, Kutucu, Wright, Serdar, Teuchert.

VfL Wolfsburg: Casteels – William, Knoche, Brooks, Roussillon – Arnold – Gerhardt (87. Malli), Rexhbecaj (72. Brekalo) – Steffen (84. Klaus), Weghorst, Mehmedi.
Náhradníci: Pervan – Itter, Brekalo, Klaus, Malli, Uduokhai, Verhaegh.

Rozhodca: Gräfe – Achmüller, Sinn