Menu

Futbal

Španielska LaLiga

FC Barcelona – CD Leganés

3:1

koniec (1:0)

20.01.2019, 20:45 • Camp Nou (Barcelona) • 20. kolo • Michal Sadlek

: 1.35 10.5 31.0

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:46:41)
Držanie lopty: 72 % : 28 %.
Strely na bránu: 7:2. Strely mimo: 7:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:18.
Barcelona bola v tomto zápase jasne lepšia a úplne zaslúžene získava tri body. Jediná komplikácia prišla v podobe inkasovaného gólu, potom sa ale prejavila útočná kvalita domácich a hlavne Messiho, ktorý zápas definitívne zlomil na stranu domácich. Určite sa však bude ešte dlho rozoberať gól Suáreza, ktorý padol po nie práve najkrajšom súboji s brankárom hostí. Barcelona bude mať teda i po tomto kole na čele päťbodový náskok pred druhým Atléticom Madrid. Leganés bude na 14. mieste s dvojbodovým odstupom od zostupovej zóny.

90+7

Koniec zápasu.

90+7

Alba našiel presným centrom voľného Suáreza, ktorý z prvej poslal loptu k ľavej tyči. Cuéllar bol na zemi včas a loptu skvelým zákrokom chytil.

90+6

Rohový kop bol rozohraný na krátko a po odrazenom centri napriahol z voleja Rakitić. Loptu poslal na tribúnu ako suvenír divákom.

90+5

Rakitić obišiel na ľavom krídle Nyoma a v obkľúčení získal pre Barcelonu rohový kop.

90+4

Nyom v súboji doslova hodil o zem Jordiho Albu. Prečo nedostal kartu, je asi pre všetkých záhadou...

90+2

90+2. Lionel Messi (BAR) - 3:1

90+2

Barcelona dala gól!

Je asi definitívne rozhodnuté! LIONEL MESSI si narazil loptu s Albom a po jej spracovaní v strede pokutového územia nechytateľne zavesil pod brvno brány Leganés. Krásna akcia!

90+1

Santos si spracoval nákop z rozohrávky faulu, v dobe prihrávky ale stál v ofsajde.

90

Nadstavovať sa bude ešte sedem minút.

90

Faul napokon rozohrala Barcelona na krátko a loptu stratila. Malcom hneď po strate lopty radšej faulom zastavil Silvu, ktorý loptu získal.

89

Siovas zachytil rozohrávku Busquetsa, hostia loptu ale okamžite stratili. Následne faulovali na vlastnej polovici Messiho, domáci tak získavajú priamy kop.

88

Hostia sa snažia aspoň v závere zatlačiť Barcelonu. Prienik El Zhara zastavil odkopom lopty na tribúnu Jordi Alba.

87

Silva udržal loptu na útočnej polovici a po narážačke s Nasjrím sa chcel dostať do šestnástky. Roberto mu v tom dobrým defenzívnym zákrokom zabránil.

86

Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Mikel Vesga, prichádza Javi Eraso.

86

Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Óscar Rodríguez, prichádza Nabil El Zhar.

84

Z ničoho nič sa ale takmer dostali hostia do veľkej príležitosti. Santos si nabiehal za obranu Barcelony za nákopom z vlastnej polovice a len odkop Vermaelena mu na poslednú chvíľu zabránil v zakončení.

83

Barcelona svojou kombináciou vôbec nepožičiava hosťom loptu a tí sú nútení behať zo strany na stranu za domácimi hráčmi.

82

Messi si niekoľkokrát narazil loptu so Suárezom a postupne sa dostali do šestnástky. Poslednú prihrávku už ale Suárez nedokázal spracovať a Nyom mu loptu odkopol.

80

Následne zostal pred bránou hostí ležať Suárez a domáci hráči sa vrhli smerom k brankárovi Cuéllarovi. Opakovaný záber odhalil, že Cuéllar po chytení lopty úmyselne vrazil do Uruguajčana. Asi to mala byť akási pomsta za zásah Suáreza pri inkasovanom góle.

79

79. Jordi Alba (BAR)

79

Suárez si pred šestnástkou narazil loptu s Albom a nakoniec sa sám dostal do zakončenia. Namieril však v skvelej streleckej pozícii len do stredu brány, kde stál pripravený Cuéllar.

78

Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Martin Braithwaite, prichádza Michael Santos.

78

Messi stratil loptu v súboji so Siovasom, obranca Leganés ale nedokázal prihrať presne na nabiehajúceho Braithwaitea a poslal loptu do autu.

77

Strely na bránu: 3:1

76

Po dlhej prestávke spôsobenej ošetrovaním brankára Cuéllara sa opäť pokračuje v hre. Barcelona má loptu, zatiaľ ale kombinuje len okolo stredovej čiary.

74

Hlavný rozhodca gól ani len nekonzultoval s videorozhodcom, napriek tomu sa však rozhodne dá označiť ako kontroverzný.

71

71. Luis Suárez (BAR) - 2:1

71

Barcelona dala gól!

Domáci sa konečne dočkali druhého gólu! Messi vystrelil spoza šestnástky do pravého horného rohu a Cuéllar jeho strelu fantastickým zákrokom vyrazil len nad seba. K lopte ako prvý pribehol LUIS SUÁREZ a dorazil ju do brány. Opakovaný záber ukázal, že Suárez pri dorážke trafil brankára Cuéllara.

70

Messiho oblúčik na Suáreza zastavil Tarín, domáci ale prakticky okamžite získali loptu späť. Ich tlak sa každou minútou zvyšuje.

70

Držanie lopty: 70 % : 30 %

69

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ousmane Dembèlé, prichádza Malcom.

68

Nyom zasiahol tvrdo prenikajúceho Messiho, faul sa však nepíska.

67

Braithwaite získal loptu v strede poľa a bez váhania vystrelil, avšak veľmi nepresne.

66

Vypadá to na zrazenie kolena. Lekári už signalizujú na lavičku domácich, že bude nutné skvele hrajúceho Dembèlého vystriedať.

65

65. Ousmane Dembèlé (BAR)

65

Dembèlé sa pri spracovaní pošmykol a leží na zemi. Zo zeme sa stále nedvíha a vypadá to s ním pomerne vážne.

64

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Arthur, prichádza Ivan Rakitić.

64

Messi si hneď pri svojom príchode na ihrisko nasadil kapitánsku pásku.

64

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Carles Aleñá, prichádza Lionel Messi.

62

Dembèlé je dnes nezastaviteľný. Obišiel obrancu a prihral Suárezovi, ktorý však nedokázal obísť kapitána hostí Siovasa.

61

Óscar Rodríguez vystrelil z priameho kopu len do stredu brány, kde stál pripravený ter Stegen.

60

Braithwaite hrá výborný zápas. Prevzal si loptu na vlastnej polovici a rozbehol sa s ňou smerom k bráne Barcelony. Pretlačil sa okolo niekoľkých hráčov Barcelony a až pred pokutoým územím ho stiahol k zemi Sergi Roberto. Barcelonský obranca dostáva žltú kartu, hostia zase získavajú priamy kop.

60

Strely: 9:2

59

Dembèlé si však i po góle Leganés ide svoje. Obhodil si elegantne Silvu a prenikol do šestnástky, svojou strelou ale nenamieril medzi tri tyče.

57

57. Martin Braithwaite (LGS) - 1:1

57

Tím Leganés práve strelil gól!

Šok pre Camp Nou! Nasjrí si nabehol na skvelý pas Recia za obranu a svojou prihrávkou do bránkoviska našiel úplne presne nabiehajúceho MARTINA BRAITHWAITEA, ktorý loptu dorazil do odkrytej brány. Dánsky útočník strieľa svoj prvý gól v Primera Division.

56

Suárez si spracoval loptu pred šestnástkou, namiesto prieniku si ale zasekol obrancu a vystrelil. Lopta letí mimo bránu Cuéllara.

55

Domáci sú nasťahovaní na útočnej polovici a predvádzajú svoju klasickú hru na krátke prihrávky. Všetci hráči Leganés bránia vo vzdialenosti najďalej 30 metrov od svojej brány.

54

Žltú kartu za faul pri napádaní Omerua dostáva Carles Aleñá (FC Barcelona).

53

Strely: 7:1

52

Na Dembèlého center si najvyššie vyskočil Piqué, smerom na bránu Leganés ale hlavou nenamieril. Medzitým sa začal rozcvičovať Lionel Messi, čo vyvolalo obrovské nadšenie na tribúnach Camp Nou.

51

Dembèlé vysunul za obranu Roberta, ktorého veľmi agresívne zastavil Silva. Barcelona získava priamy kop z pravej strany.

50

Ďalší krásny moment Ousmanea Dembèlého. Pätičkou pomedzi nohy domáceho obrancu totiž vysunul do šance Coutinha. Brazílčan však vystrelil len nad bránu hostí.

49

Dnešné stretnutie sleduje 50 670 divákov. Na Camp Nou je dnes veľa voľných miest.

48

Braithwaite sa dostal k lopte a bežal s loptou po ľavom krídle, center pred bránu sa mu už ale vôbec nevydaril a skončil ďaleko za bránou domácich.

47

Po rozohrávajúcich hráčoch Barcelony znovu vyštartovali napádajúci hostia, i tak ale domáci obrancovia dokázali bez problémov založiť útočnú akciu.

46

Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 21:49.
Barcelona bola v prvom polčase jasne lepšia a úplne zaslúžene vedie. Leganés sa nedostalo k ničomu a na útočnej polovici boli hostia len sporadicky. Hra sa odohrávala len pred jednou bránou a hlavne útočná trojica Coutinho – Suárez – Dembèlé predvádza skvelý výkon. I bez Messiho tak Barcelona zatiaľ s prehľadom kráča za tromi bodmi.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Braithwaite v poslednom útoku prvého polčasu hľadal z pravej strany nabiehajúceho Recia, prihrávku ale zastavil Vermaelen.

45

Bude sa hrať ešte jednu minútu.

45

Coutinho zachytil rozohrávku domácich a posunul loptu Dembèlému na pravú stranu. Francúz mu loptu vrátil do druhej vlny, avšak Coutinho trafil z prvej výrazne mimo.

44

Suárez nacentroval presne na Dembèlého, ktorý mu chcel loptu vrátiť už do pokutového územia. Cuéllar ale vybehol včas a loptu pred uruguajským útočníkom chytil.

42

Leganés po inkasovanom góle výrazne vysunulo svoj presing bližšie k bráne Barcelony. Obrancovia domácich s tým ale nemajú problém a i tak sa im darí bez väčších problémov rozohrať.

41

A verdikt hlavného rozhodcu sa nemení ani po konzultácii s videorozhodcom.

40

Coutinho oblúčikom poslal do nábehu Suáreza, ktorý obišiel vybiehajúceho brankára Cuéllara, následne sa ale teatrálnym pádom hodil o zem. Hlavný rozhodca mu na to neskočil a penalta sa tak kopať nebude.

39

Dembèlé opäť obišiel štyroch protihráčov a loptu stratil až v súboji s Omeruom. Hlavný rozhodca faul neodpískal a spomalený záber mu napriek piskotu domácich tribún dal za pravdu. Dembèlé totiž pred pokutovým územím zakopol.

38

Tarín pri rozohrávke trafil napádajúceho Suáreza, lopta sa však našťastie pre hosťujúceho obrancu odrazila priamo k brankárovi Cuéllarovi a nie domácemu útočníkovi.

37

Coutinho sa po prihrávke Jordiho Albu obtočil okolo svojho strážcu, k strele sa ale nakoniec nedostal.

36

Siovas zastavil ďalší samostatný prienik Dembèlého, loptu ale následne odkopol opäť k obrancom Barcelony, ktorý môžu založiť ďalší útok.

35

Hostia dvakrát získali loptu, dvakrát ale o ňu okamžite prišli. Nedokážu si totiž pri rozohrávke vôbec poradiť s okamžitým presingom domácich.

34

Barcelonu gólový úspech povzbudil v ďalšej útočnej aktivite. Aleñá vybojoval loptu v strede poľa a hľadal prienikovou prihrávkou Suáreza, pre Uruguajčana ale bola prihrávka príliš rýchla.

32

32. Ousmane Dembèlé (BAR) - 1:0

32

Barcelona dala gól!

Francúzsky krídelník domácich sa dočkal odmeny za svoj skvelý výkon! Jordi Alba z pravého krídla našiel v strede pokutového územia hostí úplne voľného OUSMANEA DEMBÈLÉHO, ktorého strela sa od pravej tyče odráža do siete.

31

Prvá väčšia príležitosť domácich. Dembèlé pekným oblúčikom za obranu poslal do nábehu Suáreza, ktorý však dokázal špičkou kopačky loptu usmerniť len do bočnej siete.

30

Žltú kartu dostáva Kenneth Omeruo (CD Leganés), ktorý na Suárezovi predviedol nezmyselný faulovací dvojboj – skočil mu na nohu a ešte ho trafil lakťom do tváre.

30

Nyom centroval z pravej strany a Óscar Rodríguez sa dostal k strele, Piqué ju odrazil mimo.

29

Dozadu však hostia zatiaľ fungujú skvele. Domácich nepustili ani do jednej vyloženej príležitosti.

28

Leganés má asi prvýkrát v zápase dlhšie loptu na svojich kopačkách, k ničomu sa ale i tak nedostalo. Reciov pokus o vysunutie kolegov na hrote útoku bol veľmi nepresný a brankár Barcelony ter Stegen mohol bez problémov rozohrať.

27

Keďže Messi je na striedačke, tak sa exekúcie priameho kopu ujal Luis Suárez. Uruguajčan múr prestrelil, trafil ale len do priestoru, kde bol pripravený brankár Leganés Cuéllar.

26

Aleñá sa prekľučkoval cez troch protihráčov podobne, ako predtým Dembèlé, získal ale len priamy kop po faule Braithwaitea. Ten už si začína koledovať o druhú žltú kartu.

25

Suárez predviedol svoju techniku, keď si prvým dotykom Albovho centru loptu spracoval a druhým ju hneď vystrelil, avšak vysoko nad Cuéllarovu bránu.

24

Držanie lopty: 73 % : 27 %

23

Dembèlé hrá skutočne skvele. Ďalším sólom sa dostal cez troch protihráčov a prihral na druhú stranu Albovi, ktorého strelu zablokoval Tarín.

22

Žltú kartu za držanie Coutinha za dres dostáva Rodrigo Tarín (CD Leganés).

22

Na druhej strane Vesga krásnou kolmicou poslal po ľavom krídle dopredu Nasjrího, ktorý i vystrelil z hranice pokutového územia, avšak výrazne mimo.

21

Coutinhov center skúsil hlavou poslať na bránu Roberto, za jeho hlavičkou si ale pokojným krokom došiel brankár Cuéllar.

20

Brankár hostí za veľkého piskotu tribún poriadne natiahol odkop od brány. Vôbec sa mu však nevydaril, prihral totiž domácim obrancom.

18

Dembèlé si tentoraz narazil loptu so Suárezom omnoho lepšie ako pred krátkou chvíľou, brankár Cuéllar bol ale pri lopte včas a chytil ju pred nabiehajúcim Francúzom.

17

Dembèlé hrá zatiaľ výborný zápas. Opäť sa uvoľnil na pravej strane a nacentroval pred bránu. Jeho center odhlavičkoval Siovas len k Robertovi, ktorého pokus o center na nabiehajúceho Suáreza skončil ďaleko za bránou.

16

Barcelončania okamžite získali loptu späť a Piqué hľadal svojim nákopom nabiehajúceho Dembèlého. Brankár Cuéllar dobre čítal hru a dostal sa k Piquého nákopu ako prvý.

15

Aleñá vybojoval loptu a chcel si naraziť so Suárezom, spätná prihrávka od uruguajského útočníka ale nebola presná a letela úplne inde, ako nabiehal Aleñá.

14

Arthur skvelou kolmicou pomedzi troch obrancov hľadal Albu, krajný obranca si ale nedokázal loptu spracovať tak, aby mohol vystreliť.

13

Vermaelen zastavil center Recia, potom ale nerozohral presne a poslal loptu len do autu. To ale domácim vadiť nemusí, okamžite totiž získali loptu späť pod svoju kontrolu.

12

Žltú kartu za zásah rukou do tváre protihráča dostáva Sergio Busquets (FC Barcelona).

11

Omeruo hľadal svojou prihrávkou Braithwaitea, pred ním ale loptu zastavil Piqué, ktorý si pomohol pri rozohrávke s brankárom ter Stegenom.

10

Dembèlé prešprintoval obrancu Leganés a prihrával pred bránu, nenašiel však ani Coutinha ani Suáreza. Následná strela Coutinha bola zrazená nad bránu Leganés.

9

Ďalší faul hostí, tentokrát potiahol Nyom k zemi Coutinha. Hostia už šesťkrát faulovali.

8

Prvú žltú kartu zápasu dostáva Martin Braithwaite (CD Leganés), ktorý zasiahol vo výskoku Piquého nohou do hrude.

8

Dembèlé nasadil jasličky dvom obrancom Leganés, Siovas ho ale tesne pred pokutovým územím zastavil.

7

Ter Stegen sa trochu pohral s nervami domácich fanúšikov, keď obišiel kľučkou pred vlastnou bránou Nasjrího. Následne ale skvelý dojem pokazil odkopom priamo do autu.

6

Óscar Rodríguez získal loptu a pokúsil sa o individuálny prienik cez obrancov Barcelony. Piqué si s ním poradil a o loptu ho obral.

5

Odkop od brány poslal Cuéllar priamo k hráčom Barcelony, ktorí znovu prechádzajú k postupnej kombinácii.

4

Alba hľadal svojim krížnym pasom nabiehajúceho Roberta, ten už ale nedokázal spracovať loptu na hracej ploche.

3

Barcelona už prešla k hre na krátke prihrávky a postupne sa približuje k šestnástke Leganés.

2

Aleñá fauloval pri stredovej čiare, následnú rozohrávku ale hostia vôbec nezvládli, keď Vermaelena fauloval Braithwaite.

1

Výkop zápasu mali hostia, ktorý však loptu po nevydarenom nákope Omerua okamžite stratili. Hneď od začiatku tak môže Barcelona začať so svojou tradičnou hrou na krátke prihrávky.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Oba tímy už sú na ihrisku a zápas sa tak o chvíľu začne. Domáci budú hrať v tradičných červenomodrých dresoch, hostia v bielomodrých.
Zostava Barcelony je dnes bez jej dvoch stabilných súčastí – Ivana Rakitića a hlavne Lionela Messiho, ktorí zostávajú len na striedačke.
Úvodné zostavy:

FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Vermaelen, Alba – Aleñá, Busquets (C), Arthur – O. Dembèlé, L. Suárez, Coutinho.
Náhradníci: Cillessen – Semedo, Rakitić, Messi, Malcom, Murillo, Arturo Vidal.

CD Leganés: Cuéllar – Tarín, Omeruo, Siovas (C) – Nyom, Vesga, Óscar Rodríguez, Recio, J. Silva – Braithwaite, Nasjrí.
Náhradníci: Lunin – Juanfran, Gumbau, El Zhar, V. Kravec, Eraso, Santos.

Rozhodca: De Burgos Bengoetxea.
Od sezóny 2016/2017, kedy sa Leganés dostalo do najvyššej španielskej súťaže, sa tieto tímy stretli päťkrát. V predošlých dvoch sezónach vyhrala všetky zápasy Barcelona s celkovým skóre 13:3. Prvý vzájomný zápas tejto sezóny ale na pôde Leganés senzačne prehrala 1:2. Svojmu súperovi tak má Barca rozhodne čo vracať...
CD Leganés

Hostia majú narozdiel od domácich úplne iné starosti. Aj keď sú v tabuľke na 13. mieste, tak od zóny zostupu ich vo vyrovnanom strede ligového pelotónu delia len tri body a každá strata bodov tak môže vyústiť v prepad do priameho boja o záchranu. V poslednom kole si však Leganés pomohlo domácou výhrou nad beznádejne poslednou Huescou 1:0 a aspoň nateraz sa trochu vzdialilo zostupovým pozíciám. Ligová forma Leganés je tiež pomerne dobrá – z posledných deviatich zápasov prehrali hostia jediný, v tejto sérii však uhrali až 5 remíz. Dnes ich čaká extrémne náročný súboj a vonku im to pritom vôbec nejde, keď sú tretím najhorším tímom súťaže v zápasoch vonku...

Posledných 5 zápasov:
Leganés – Getafe 1:1
Celta Vigo – Leganés 0:0
Leganés – Sevilla 1:1
Espanyol – Leganés 1:0
Leganés – Huesca 1:0
FC Barcelona

Barcelona zatiaľ vládne španielskej lige a pred druhým Atléticom Madrid má náskok dvoch bodov s jedným zápasom k dobru. Jej forma v posledných týždňoch je famózna – vyhrala šesť ligových zápasov za sebou s impozantným skóre 18:1. Doma je súčasne druhým najlepším tímom ligy a má suverénne najviac strelených gólov – až 53. Obrovská útočná produktivita Barcelony je tiež vidieť i v tabuľke strelcov, kde má na prvých dvoch miestach svojich hráčov. So 17 gólmi vládne zatiaľ Lionel Messi, za ktorým nasleduje so 14 strelenými gólmi jeho kolega z útoku Luis Suárez. Barcelona tak je dnes jasným favoritom a cieľom nemôže byť nič iné, ako zisk troch bodov.

Posledných 5 zápasov:
Espanyol – Barcelona 0:4
Levante – Barcelona 0:5
Barcelona – Celta Vigo 2:0
Getafe – Barcelona 1:2
Barcelona – Eibar 3:0
Vitajte pri zápase 20. kola španielskej Primera Division, v ktorom sa stretnú FC Barcelona a CD Leganés.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

FC Barcelona – CD Leganés

3:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 32. O. Dembèlé, 71. L. Suárez, 90+2. Messi – 57. Braithwaite

Karty:   12. Busquets (BAR), 54. Aleñá (BAR), 60. Roberto (BAR) – 8. Braithwaite (LGS), 22. Tarín (LGS), 30. Omeruo (LGS)

Držení míče: 72 % : 28 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:18.

FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Vermaelen, Alba – Aleñá (64. Messi), Busquets (C), Arthur (64. Rakitić) – O. Dembèlé (69. Malcom), L. Suárez, Coutinho.
Náhradníci: Cillessen – Semedo, Rakitić, Messi, Malcom, Murillo, Arturo Vidal.

CD Leganés: Cuéllar – Tarín, Omeruo, Siovas (C) – Nyom, Vesga (86. Eraso), Óscar Rodríguez (86. El Zhar), Recio, J. Silva – Braithwaite (78. Santos), Nasjrí.
Náhradníci: Lunin – Juanfran, Gumbau, El Zhar, V. Kravec, Eraso, Santos.

Rozhodca: De Burgos Bengoetxea

Diváci: 50 670