Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

VfL Wolfsburg – Bayer Leverkusen

0:3

koniec (0:1)

26.01.2019, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • 19. kolo • Michal Sadlek

Tipsport: 2.96 3.59 2.45

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa.
Držanie lopty: 47 % : 53 %.
Strely na bránu: 4:14. Strely mimo: 4:7. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 10:14.
Druhý polčas, rovnako ako ten prvý, ponúkol skvelý futbal. Leverkusen sa zásluhou Vollanda dostal do dvojgólového náskoku a aj keď sa domácim podarilo gólovo odpovedať, tak ich gól kvôli ofsajdu neplatil. Následne už Wolfsburg otvoril hru a Leverkusen voľný priestor v obrane súpera využil na strelenie tretieho gólu a potvrdenie svojho víťazstva. Je nutné ale asi uznať, že hostia boli priamočiarejší, rýchlejší a viac sa dostávali do streleckých pozícii, takže ich víťazstvo je viacmenej zaslúžene. Leverkusen sa tak dotiahol na svojho dnešného súpera na rozdiel jediného bodu a je v tabuľke na deviatom mieste. Wolfsburg po druhej jarnej prehre klesol mimo pohárové priečky na ôsme miesto.

90

Koniec zápasu.

90

Žltú kartu dostáva Jérôme Roussillon (VfL Wolfsburg).

88

88. Julian Brandt (LEV) - 0:3

88

Bayer Leverkusen dal gól!

Je asi definitívne rozhodnuté! Bellarabi našiel pekným centrom z pravej strany JULIANA BRANDTA, ktorý loptu bez problémov dorazil do odkrytej brány. Brandt strieľa svoj prvý gól v sezóne.

86

Žltú kartu za faul v strede poľa dostáva Maximilian Arnold (VfL Wolfsburg). Hostia sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú a opäť tak získajú ďalšie cenné sekundy.

84

Wolfsburg ale loptu opäť stratil a s pokojom ju držia hostia. Tí zatiaľ s veľkým prehľadom kontrolujú svoj dvojgólový náskok.

83

Z tejto akcie sa ale domáci nedostali k ničomu, naopak sami museli hasiť rýchly protiútok hostí. Nepresná prihrávka hostí v strede poľa im k tomu výrazne pomohla.

81

Steffen po zisku lopty vyštartoval dopredu a bežal s ňou do útoku, nepodarenou prihrávkou na spoluhráča ale celú akciu zbrzdil. Domáci držia loptu v blízkosti šestnástky Leverkusenu.

78

Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Wendell, prichádza Mitchell Weiser.

78

Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza William, prichádza Felix Klaus.

78

Leverkusen má dokonca v posledných chvíľach loptu na svojich kopačkách omnoho častejšie a prakticky ju domácim nepožičiava. Nayvše ju drží na polovici domácich, čo nutí Wolfsburg koncentrovať sa na obranu.

77

Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Leon Bailey, prichádza Julian Baumgartlinger.

76

Tlak domácich sa čoraz viac otupuje. Na ich kopačky sa už evidentne začína vkrádať v čoraz väčšej miere nervozita...

76

Žltú kartu dostáva Leon Bailey (Bayer Leverkusen). (11:23:28)

73

Hostia opäť zahrozili ďalším nebezpečným brejkom, Bellarabiho nedôrazné zakončenie ale našťastie pre prehrávajúcich domácich bez problémov chytil jeden z hlavných hrdinov tohto zápasu Koen Casteels.

71

Jeden taký protiútok práve teraz prišiel. Aránguiz ho zakončil strelou zo strednej vzdialenosti, Casteels však vyrazil i jeho pokus.

70

Domáci sú nasťahovaní na útočnej polovici a snažia sa postupným útokom nájsť priestor v obrane hostí. Hostia už sa nikam neponáhľajú a vedomí si svojmu náskoku trpezlivo čakajú na rýchle protiútoky.

69

Hra pokračuje útočnou akciou hostí, ktorú zakončil Havertz. Jeho pokus letí mimo tri tyče.

66

66. Renato Steffen (WOF)

66

Renato Steffen strelil gól, po konzultácii s videorozhodcom bol ale odvolaný. Malli, ktorý Steffenovi loptu narazil do samostatného úniku, totiž stál v ofsajde.

65

Wolfsburg sa snaží kombináciou dostať bližšie k bráne hostí, tí im v tom zatiaľ bránia.

63

Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Elvis Rexhbecaj, prichádza Josip Brekalo.

62

62. Kevin Volland (LEV) - 0:2

62

Bayer Leverkusen dal gól!

Hostia odskakujú do dvojgólového náskoku! KEVIN VOLLAND obišiel obrancu, pripravil si priestor na strelu a z pravej strany strelou k bližšej tyči prekonal domáceho brankára. 2:0 pre Leverkusen!

61

Weghorst vyskúšal pozornosť brankára hostí zo strednej vzdialenosti, Hradecký bol však pripravený a bez problémov strelu chytil.

60

60. Koen Casteels (WOF)

60

A mohli za to pykať! Znovu sa totiž musel predviesť brankár Casteels, ktorý vyrazil strelu Brandta z ľavej strany a následne chytil i nevydarenú dorážku Vollanda.

59

Domáci napádajú rozohrávku hostí na ich vlastnej polovici, k lopte sa ale zatiaľ nedostali.

58

Ten ale končí tak, ako vlastne všetky rohové kopy v dnešnom zápase – žiadne nebezpečenstvo pre brániaci sa celok neprišlo.

57

Hostia sú v posledných chvíľach o niečo aktívnejší a viac sa tlačia dopredu k súperovej bráne. Za svoju aktivitu sú odmenení ďalším rohovým kopom.

56

Žltú kartu dostáva Wendell (Bayer Leverkusen).

55

Center hostí z pravej strany letel k ľavej tyči, kde sa o dorážku pokúšal Volland. Loptu ale dorážal už spoza bránkovej čiary.

54

Žltú kartu dostáva John Anthony Brooks (VfL Wolfsburg).

53

Rohový kop hostí už ale taký nebezpečný nebol. Domáca obrana ho bez problémov odvrátila a naopak, založila útok domácich.

52

Havertz prenikol do šestnástky a prihral na ľavú stranu Baileymu, ktorého pokus musel ďalším skvelým zákrokom vyraziť nad svoju bránu brankár domácich Casteels.

51

Na trávniku zostáva ležať Wendell a netvári sa úplne optimisticky. Možno tak uvidíme dnešné druhé vynútené striedanie.

50

I druhý polčas sa začal veľmi ofenzívne a pokračuje v duchu tohto zápasu. Oba tímy už vytvorili nebezpečnejšie situácie pred bránou protivníka.

48

Na druhej strane v samostatnom úniku prekonal Hradeckého Weghorst, Lars Bender ho ale na čiare skvele zastúpil a odkopol na poslednú chvíľu loptu na rohový kop.

47

Leverkusen sa takmer dostal v úvode druhého polčasu do ďalšej príležitosti. Volland pri pokuse o strelu spadol po súboji s Williamom, tentokrát sa ale jednalo o čistý zákrok.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 16:33.
Prvý polčas priniesol vyrovnaný futbal a šance na oboch stranách, pričom najaktívnejším hráčom smerom dopredu bol rozhodne Karim Bellarabi. Ani jeden z jeho skvelých streleckých pokusov však neskončil gólom. Hostí to ale asi nemrzí, pretože sa tesne pred koncom polčasu po premenenej penalte Havertza dostali predsa len do vedenia. Domáci po góle do šatne teda musia cez prestávku rozmýšľať nad tým, ako by mohli tento zápas v druhom polčase otočiť.

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+3

Bellarabi je dnes skutočne pri chuti a opäť donútil svojou strelou spoza šestnástky k skvelému zákroku domáceho brankára Casteelsa. Belgický gólman si ale poradil.

45+3

Žltú kartu za úplne zbytočný zákrok na útočnej polovici po odohraní lopty dostáva Charles Aránguiz (Bayer Leverkusen).

45

Prvý polčas sa bude hrať ešte tri minúty.

45

45. Kai Havertz (LEV) - 0:1

45

Bayer Leverkusen dal gól!

KAI HAVERTZ exekúciu penalty nijak nekomplikoval a poslal loptu bezpečne k pravej tyči. Brankár Casteels sa vrhol na druhú stranu a nemohol tak zasiahnuť. 1:0 pre Leverkusen!

44

Žltú kartu dostáva William (VfL Wolfsburg).

43

William fauloval vo vlastnom pokutovom území prenikajúceho Vollanda, uvidíme tak penaltu Leverkusenu!

41

Následne Casteels dobre zakročil i proti zakončeniu Havertza. Obaja brankári zatiaľ predvádzajú skvelé výkony.

40

Na opačnej strane sa do zakončenia dostal Volland, Casteels si poradil a strelu vyrazil.

39

Weghorst sa trochu z ničoho nič dostal do veľkej príležitosti. Skvelý zákrok ale predviedol brankár Leverkusenu Hradecky, ktorý jeho pokus zblízka vyrazil.

37

37. Renato Steffen (WOF)

37

Steffen sa dostal k odrazenej lopte v pokutovom území, loptu ale poslal ľavačkou tesne mimo bránu Hradeckého.

36

Rohový kop hostí bol bez problémov ubránený a zaútočiť mohli domáci. Opäť ich, ako už dnes niekoľkokrát, zastavila ich vlastná nepresnosť.

35

Volland si nabiehal za prihrávkou za obranu a už sa dostával pred bránu. Na poslednú chvíľu mu loptu odkopol Tah na rohový kop.

34

Bailey sám rozohral štandardku priamou strelou na bránu, Casteels si ale dal pozor a loptu bezpečne chytil.

33

Žltú kartu dostáva Elvis Rexhbecaj (VfL Wolfsburg).

33

Práve Malli rozohral rohový kop, rozohrávka sa mu ale vôbec nevydarila a loptu vlastne len daroval hosťom. Tí sa vyrútili do rýchleho protiútoku a len faul Rexhbecaja na Baileyho zabránil gólovej príležitosti hostí.

32

Následný protiútok Wolfsburgu končí zablokovaným centrom Malliho. Nasledovať bude rohový kop domácich.

31

Leverkusen získal loptu a Aránguiz hneď hľadal spoluhráčov vpredu. Jeho prihrávku ale žiaden z nich nedokázal spracovať a lopta končí až u domáceho brankára Casteelsa.

30

Na druhej strane to veľmi podobným spôsobom skúšal Weghorst, ani on ale nedokázal namieriť presne.

29

Bellarabi opäť strieľal zo strednej vzdialenosti, tentokrát sa mu ale strelecké zakončenie nevydarilo tak, ako v predošlých prípadoch. Lopta letí na tribúnu za bránou.

27

Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Admir Mehmedi, prichádza Yunus Malli.

27

Na zemi ale zostáva ležať Mehmedi a musí byť ošetrený. Vypadá to na vynútené striedanie v domácom tíme.

26

Weghorst sa pokúsil o individuálny prienik a takmer sa dostal do tesnej blízkosti brány hostí, nakoniec mu v tom Tah sklzom zabránil.

24

Konečne sa im podarilo dostať spod presingu a hneď z toho bola ďalšia nebezpečná situácia pred bránou domácich. Bellarabi poslal po centri loptu k vzdialenejšej tyči a Casteels musel jeho pokus skvelým zákrokom vyraziť.

22

Loptu drží Leverkusen, kvôli agresívnemu presingu domácich sa mu ale vôbec nedarí dostať sa na útočnú polovicu.

21

Center sa ale Mehmedimu vôbec nevydaril a skončil priamo v rukaviciach brankára Hradeckého.

20

Hostia fauloval na vlastnej polovici a domáci tak získavajú priamy kop zo strednej vzdialenosti.

18

Zápas má zatiaľ opticky vyrovnaný priebeh, hostia už ale mohli vďaka trom nebezpečným strelám pokojne viesť.

16

Mehmedi utiekol obrancom na pravej strane a pretlačil sa do šestnástky do zakončenia. Jeho prízemná strela o kúsok minula ľavú tyč Hradeckého brány.

15

A pokúsili sa i zaútočiť, ich útočnú akciu ale zastavil faul domácich. Priamy kop pre hostí.

14

Ten ale nepriniesol žiadnu nebezpečnú situáciu pre obranu Leverkusenu. Hostia získali loptu.

13

Prvý rohový kop zápasu si po zrazenom centri Rexhbecaja vybojovali domáci.

11

Ďalšia krásna strela Bellarabiho, tentokrát končí tesne mimo pravej tyčky domácej brány. Záložník hostí je dnes zjavne pri chuti.

9

Center zľava prepadol pomedzi niekoľkých hráčov Wolfsburgu do pokutového územia domácich, kde ho chytil bez problémov brankár Casteels.

8

A hneď prichádza ďalší ofsajd na strane domácich. Ich útočná hra zatím viazne a v ich útokoch je viditeľný akýsi nesúlad.

7

Domáci sa snažili rýchlo odpovedať na Bellarabiho ranu do brvna. Prienikovú prihrávku za obranu poslal Arnold, Weghorst ale stál v ofsajde.

5

5. Karim Bellarabi (LEV)

5

Prvá veľká príležitosť zápasu prichádza na strane hostí. Bellarabi si zasekol obrancu a z hranice pokutového územia trafil svojou bombou brvno Casteelsovej brány!

4

Z pravej strany letel pekný center do pokutového územia hostí, na ktorý si nabiehal domáci útočník Weghorst. Napokon mu ale chýbalo niekoľko desiatok centimetrov, aby loptu zasiahol.

3

I domáci tím predviedol svoj prvý útok. Steffen nacentroval loptu do šestnástky protivníka, ďalšia kombinácia bola ale zastavená ofsajdovým verdiktom proti Weghorstovi.

2

Domáci budú hrať v dnešnom zápase v tmavozelených dresoch, hostia vo svetlomodrých. A práve hostia sa ako prví pokúsili zahroziť, svojou kombináciou sa ale nedokázali dostať do zakončenia.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Roussillon, Brooks, Knoche, William – Arnold – Rexhbecaj, Gerhardt – Mehmedi, Weghorst, Steffen.
Náhradníci: Pervan – Brekalo, Itter, Klaus, Malli, Uduokhai, Verhaegh.

Bayer Leverkusen: Hradecky – L. Bender (C), Tah, S. Bender, Wendell – Aránguiz – Bailey, Havertz, Brandt, Bellarabi – Volland.
Náhradníci: R. Özcan – Alario, Baumgartlinger, Dragović, Kohr, Paulinho, Weiser.

Rozhodca: Felix Zwayer.
V predošlých piatich sezónach bola bilancia medzi týmito dvoma tímami vyrovnaná – štyrikrát vyhral Wolfsburg, štyrikrát Leverkusen a dvakrát sa zrodila remíza. V prvom vzájomnom zápase vyhral Wolfsburg v Leverkusene 3:1. Zaujímavosťou je, že vo vzájomných zápasoch padá pomerne dosť gólov. Najmenší počet gólov vo vzájomnom zápase za posledných desať rokov sú dva góly (1:1 v sezóne 2012/2013), inak počet gólov v zápasoch neklesol pod tri góly.
Bayer Leverkusen

Hostia, naopak, zaostávajú v tejto sezóne za očakávaniami. Tím, ktorý tradične bojoval o pohárové miestenky, je až na 10. mieste, avšak na 6. miesto, ktoré drží práve Wolfsburg stráca len 4 body. Problémom Leverkusenu je predovšetkým tragická obrana, horších je totiž podľa počtu inkasovaných gólov len posledných 5 tímov tabuľky. Po tragickom úvode sezóny sa ale výkony Leverkusenu výrazne zlepšili. Z posledných siedmich zápasov vyhrali 4 a jeden remizovali. Pokiaľ sa teda chcú ďalej doťahovať na hornú časť tabuľky, tak potrebujú dnes opäť zabrať.

Posledných 5 zápasov:
Leverkusen – Augsburg 1:0
Frankfurt – Leverkusen 2:1
Schalke – Leverkusen 1:2
Leverkusen – Hertha 3:1
Leverkusen – Mönchengladbach 0:1
VfL Wolfsburg

Domáci tím je s priebehom tejto sezóny asi zatiaľ veľmi spokojný, pretože po 18 odohraných zápasoch je na šiestom mieste. V minulom kole prvýkrát od začiatku novembra prehral (so Schalke 1:2), inak je ale možné formu Wolfsburgu hodnotiť ako veľmi dobrú. Z predošlých šiestich zápasov totiž vyhral 5 a jeden remizoval. Doma však Wolfsburg rozhodne nie je tímom, ktorý by vzbudzoval obrovskú hrôzu. V tabuľke domácich zápasov je až na 13. mieste, pretože z predošlých 9 domácich zápasov vyťažil len 12 bodov.

Posledných 5 zápasov:
Wolfsburg – Hoffenheim 2:2
Norimberg – Wolfsburg 0:2
Wolfsburg – Stuttgart 2:0
Augsburg – Wolfsburg 2:3
Schalke – Wolfsburg 2:1
Vitajte pri zápase 19. kola nemeckej Bundesligy, v ktorom sa stretnú VfL Wolfsburg a Bayer Leverkusen.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

VfL Wolfsburg – Bayer Leverkusen

0:3

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 45. Havertz (pen.), 62. Volland, 88. Brandt

Karty:   33. Rexhbecaj (WOF), 44. William (WOF), 54. Brooks (WOF), 86. Arnold (WOF), 90. Roussillon (WOF) – 45+3. Aránguiz (LEV), 56. Wendell (LEV), 76. Bailey (LEV)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 4:14. Střely mimo: 4:7. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 10:14.

VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Roussillon, Brooks, Knoche, William (78. Klaus) – Arnold – Rexhbecaj (63. Brekalo), Gerhardt – Mehmedi (27. Malli), Weghorst, Steffen.
Náhradníci: Pervan – Brekalo, Itter, Klaus, Malli, Uduokhai, Verhaegh.

Bayer Leverkusen: Hradecky – L. Bender (C), Tah, S. Bender, Wendell (78. Weiser) – Aránguiz – Bailey (77. Baumgartlinger), Havertz, Brandt, Bellarabi – Volland.
Náhradníci: R. Özcan – Alario, Baumgartlinger, Dragović, Kohr, Paulinho, Weiser.

Rozhodca: Felix Zwayer