Menu

Futbal

Anglická Premier League

Manchester City – Arsenal FC

3:1

koniec (2:1)

03.02.2019, 17:30 • Etihad Stadium, Manchester • 25. kolo • Michal Sadlek

Tipsport: 1.24 7.16 12.2

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:28:28)
Držanie lopty: 59 % : 41 %.
Strely na bránu: 12:2. Strely mimo: 3:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 11:8.
Manchester City úplne ovládol druhý polčas a zaslúžene víťazí. Arsenal sa v druhom polčase nedostal ani k jednej strele a bol dopredu úplne neškodný, naopak, každý útok domácich hrozil nebezpečenstvom pre Lenovu bránu. Agüero v druhom polčase dokončil hetrik a dá sa tak označiť za najlepšieho hráča dnešného zápasu. Manchester City sa tak dnešnou výhrou posúva späť na druhé miesto so stratou dva body na vedúci Liverpool, ktorý ale ešte má zajtrajší zápas s West Hamom k dobru. Arsenal po tomto kole klesol na šieste miesto, pretože sa po dnešnej výhre v Leicestri pred neho dostal Manchester United.

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Domáci v úplnom závere nadstaveného času s prehľadom držia loptu na útočnej polovici a prihrávajú si pri pokutovom území Arsenalu.

90+2

Hostia teraz držia loptu na útočnej polovici, ich kombinácia ale nie je vôbec priamočiara a skôr naznačuje, že hostia už čakajú na koniec tohto trápenia.

90+1

Strely v druhom polčase: 13:0

Arsenal sa v druhom polčase nedostal vôbec k ničomu.

90

Bude sa hrať ešte tri minúty.

90

Mahrez si naviedol loptu na stred a spoza šestnástky ľavačkou vystrelil. Bránu Arsenalu ale minul.

90

Arsenalu sa vôbec nedaria v závere útočné akcie. Po ďalšom pokuse o útok loptu stratili a Torreira musel sklzom zastaviť loptu letiacu na nabiehajúceho Sterlinga.

89

Domáci obrancovia si prihrávali pred vlastným pokutovým územím, kam sa postupne vysunul presing hráčov hostí. Tí si tak pomohli malou domov na brankára Edersona, ktorý však loptu odkopol priamo do autu.

88

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Kevin De Bruyne, prichádza Riyad Mahrez.

87

De Bruyne zostáva ležať na zemi a spoluhráči mu pomáhajú s kŕčmi.

86

Bernardo Silva obral skvelým obranným zákrokom o loptu Denisa Suáreza a potiahol loptu na útočnú polovicu, kde prihral nabiehajúcemu Sterlingovi. Ten sa uvoľnil na pravej strane, na poslednú chvíľu ale jeho strelu zablokoval Koscielny.

85

Arsenal sa ešte snaží na konci zápasu niečo urobiť s výsledkom. Postupne zatláča domácich čoraz viac k ich bráne, strelecké zakončenie ale zatiaľ neprichádza.

84

Guendouziho obral o loptu v stredovom kruhu Sterling, ktorý vyzval svojou prihrávkou k strele Jesusa. Tomu však zakončenie vôbec nevyšlo a v dobrej pozícii namieril len po zemi do stredu brány, kde bol pripravený Bernd Leno.

83

Aubameyang si na ľavej strane narazil loptu s Monrealom, ten ale asi jeho úmysel nepochopil, pretože spätnú prihrávku poslal ako center pred bránu. Aubameyang si nabiehal na ľavej strane, a tak nemal šancu dostať sa k lopte.

82

Po spätnej prihrávke sa dostal k strele Gündoğan, jeho tvrdý pokus ale vyrazil Leno do pravej strany. Tam stál Lichtsteiner, ktorý loptu poslal dopredu.

82

Jesus sa hneď po svojom príchode dostal s loptou do pokutovéhp územia, jeho strieľaný center odkopol Koscielny. Domáci ale pokračujú v akcii...

81

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Sergio Agüero, prichádza Gabriel Jesus.

80

Mustafi teda nemohol pokračovať v zápase a musel byť vystriedaný. Pre striedajúceho Mavropanosa je to, podobne ako pre Denisa Suáreza, prvý ligový zápas za Arsenal. Tréner Emery sa asi modlí, aby bol Mustafi v poriadku, zoznam zranených obrancov Arsenalu je totiž už veľmi dlhý...

79

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Shkodran Mustafi, prichádza Konstantinos Mavropanos.

79

Po nepresnej kolmici Walkera sa lopta dostala až k brankárovi Lenovi, ktorý rozohráva útočnú akciu Arsenalu. Tá sa končí po faule De Bruyneho na Aubameyanga.

79

Mustafi sa už vrátil na ihrisko. Medzitým hra pokračovala centrom Bernarda Silvu z pravej strany, ktorý pred nabiehajúcim Agüerom na prednej tyči odkopol Monreal.

78

Mustafi vypadá otrasene, za autovú čiaru ale našťastie odchádza po vlastných.

77

Po tejto štandardke zostal ležať na trávniku Mustafi, ktorý potrebuje ošetrenie.

76

De Bruyne strieľal priamo na bránu, jeden z brániacich hráčov Arsenalu loptu odhlavičkoval a následne vyrazil Leno i tečovanú strelu Agüera.

75

David Silva sa predral cez dvoch hráčov Arsenalu, na ľavom krídle ho ale zastavil poctivo sa vracajúci Denis Suárez. Po následnom autovom vhadzovaní ale podržal Ramsey Agüera. Manchester City bude mať priamy kop.

74

Agüero fauloval v hlavičkovom súboji Torreiru, zostáva ale mierne otrasený. Našťastie to vypadá tak, že bude v zápase pokračovať.

73

Fernandinho sa po prihrávke Agüera dostal k centru z pravej strany, loptu ale poslal za bránu Arsenalu. Domáci ale znovu získali loptu späť a opäť zakladajú ďalší postupný útok.

72

Mustafi ale pod tlakom napádajúceho Sterlinga rozohral veľmi zle a odkopol loptu k domácim obrancom.

71

Torreira zachytil ďalšiu rozohrávku domácich. Podobne ako predtým Gündoğan prihral dozadu svojim obrancom, ktorí zakladajú postupnú útočnú akciu hostí.

70

Bernardo Silva prihral do druhej vlny De Bruynemu, ktorý asi ani sám nevie, či strieľal alebo centroval. Lopta sa každopádne po jeho zásahu zatočila až takmer do autu.

70

Mustafi ale mizerne rozohral a prakticky prihral Gündoğanovi, ktorý loptu podržal a následne prihral dozadu obrancom.

69

Ramsey hneď po svojom príchode podržal loptu na útočnej polovici a rozvinul postupnú kombináciu na polovici domácich.

68

Arsenal prechádza na systém so štyrmi obrancami. Okrem toho si odkrúti ligovú premiéru v drese Arsenalu Denis Suárez.

66

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Sead Kolašinac, prichádza Denis Suárez.

66

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alex Iwobi, prichádza Aaron Ramsey.

66

Iwobiho oblúčik na nabiehajúceho Lacazettea sa nevydaril a hostia musia rýchlo bežať späť. Sterlinga ale o loptu čisto pripravil pred pokutovým územím Arsenalu Monreal.

65

Žltú kartu za nafilmovaný pád v pokutovom území po súboji s Mustafim dostáva Ilkay Gündoğan (Manchester City).

64

Mustafi získal loptu a vrátil ju Lenovi malou domov. Nemeckému brankárovi sa ale odkop vôbec nevydaril a skončil v aute.

63

Domáci sú pri chuti a v druhom polčase majú jasnú prevahu. De Bruyne z pravého krídla, odkiaľ bežne centruje, vystrelil priamo na bránu. Leno bol pripravený a jeho strelu vyboxoval.

61

61. Sergio Agüero (MAC) - 3:1

61

Manchester City dal gól!

SERGIO AGÜERO završuje svoj hetrik! Sterling sa skvele uvoľnil na ľavom krídle cez Iwobiho a Koscielného a nacentroval do bránkoviska, kde loptu zasiahol v sklze rukou Agüero a napriek snahe brankára Lena sa lopta predsa len dostala za bránkovú čiaru. Keby však bol v Anglicku systém VAR, tak by gól neplatil...

61

Strely v druhom polčase: 5:0

61

Kolašinac posielal z ľavej strany po zemi strieľanú prihrávku, nikto z hráčov Arsenalu ale jeho úmysel nepochopil, a tak loptu bez problémov chytil brankár domácich Ederson.

60

Monreal zachytil prihrávku Bernarda Silvu a konečne tak získal loptu pre hostí, ktorý musia doháňať jednogólovú stratu. Lichtsteinera čistým sklzom zastavil Sterling, ktorý sa poctivo vrátil do obrany.

59

Stále bezo zmeny. Lopta je vo vlastníctve Manchesteru City...

58

Domáci si opäť posúvajú loptu okolo pokutového územia hostí. Hostia sa snažia vykrývať všetky voľné priestory.

57

Sterling pekne posunul loptu na nabiehajúceho De Bruyneho, ktorý ale trafil zblízka len brankára Lena.

56

Prvýkrát v druhom polčase držia loptu dlhšiu dobu hostia, zatiaľ je to ale len na ich polovici. Do kombinácie sa zapojil i brankár Leno.

55

Domáci sa nikam neponáhľajú a prihrávajú si na vlastnej polovici. Hostia ich prakticky vôbec nenapádajú.

54

Bernardo Silva vyzval k strele De Bruyneho, ktorého prízemný pokus vyrazil brankár Arsenalu Bernd Leno. Následne bol dorážajúcemu Bernardovi Silvovi odpískaný ofsajd.

54

Ani tentokrát sa ale nedokázali udržať na dlhšiu dobu na útočnej polovici a loptu rýchlo stratili.

53

Lenovi vypadla ľahká De Bruyneho strela, našťastie pre hostí ju ale chytil včas. Hostia prechádzajú do útoku.

52

Na druhej strane sa snažil o center z ľavej strany Kolašinac, jeho nákop ale zablokoval Fernandinho. Ten sa následne pokúsil o prenesenie hry dopredu na Sterlinga, Monreal mu ale loptu odhlavičkoval do autu.

51

Strely: 8:4

50

David Silva trafil len červenobiely múr a následne sa Silvovi nevydarila prihrávka pred brána. Lopta končí v náručí brankára Lena.

49

Koscielny stiahol v súboji pred šestnástkou k zemi Agüera. Domáci budú mať priamy kop zo skvelej streleckej pozície.

49

Sterling si spracoval ťažký pas pred pokutovým územím Arsenalu a posunul loptu do druhej vlny Bernardovi Silvovi. Jeho strela z prvej sa ale vôbec nevydarila a skončila na tribúne.

48

Tam ju ale červenobieli dlho neudržali a do postupného útoku tak opäť prechádza Manchester City.

47

Po centri De Bruyneho z ľavej strany sa lopta niekoľkokrát nebezpečne odrazila v pokutovom území a napokon ju získal Guendouzi, ktorý ju potiahol na útočnú polovicu.

46

Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 18:32.
Hrdinom prvého polčasu je rozhodne Sergio Agüero, ktorý otvoril skóre už v prvej minúte a tesne pred koncom polčasu dostal domácich opäť do vedenia. Hostia sa v prvej polovici polčasu v podstate len bránili, paradoxne ale po prvej útočnej akcii dokázali zásluhou Koscielného vyrovnať. V druhej časti polčasu sa domácim postupne herne vyrovnávali, veľkú príležitosť si ale nedokázali vypracovať. Ak si teda chcú dnes priniesť do Londýna nejaké body, tak budú musieť v druhom polčase poriadne zabrať.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Bernardo Silva pekne uvoľnil na pravej strane De Bruyneho, ktorého krížna strela z otočky tesne minula Lenovu bránu.

45+1

Domáci držia v nadstavenom čase loptu a zjavne už nechcú dovoliť útok hostí.

45

Bude sa hrať ešte dve minúty.

44

44. Sergio Agüero (MAC) - 2:1

44

Manchester City dal gól!

Nádherná akcia domácich, ktorou úplne rozobrali obranu hostí! Sterling si narazil loptu s Gündoğanom, ktorý mu ju vrátil oblúčikom za obranu hostí a anglický krídelník prihral cez bránkovisko k druhej tyči úplne voľnému SERGIOVI AGÜEROVI, ktorý už nemal najmenší problém doraziť loptu do prázdnej brány.

43

Kolašinac sa s rozohrávkou vôbec neponáhľal, čo vyvolalo piskot domácich tribún. Čakanie sa mu však nevyplatilo, center bez problémov odhlavičkoval Otamendi, ktorý stál pri prednej tyči.

42

Aubaymeyang dostal loptu pred pokutovým územím a z hranice šestnástky vystrelil, obranca domácich ale jeho strelu zablokoval na rohový kop.

40

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie De Bruyneho v strede poľa Lucas Torreira (Arsenal FC).

40

De Bruyne zasiahol v strede poľa nohu Lacazettea, žltú kartu ale nedostáva. Tento zákrok by si ju zaslúžil.

39

Odrazenú loptu získal Aubaymeyang, ktorý ju posunul do druhej vlny Torreirovi. Jeho strelu zablokoval Gündoğan.

38

Arsenal ku koncu prvého polčasu vyrovnáva postupne hru. Kolašinac sa dostal pomedzi dvoch obrancov k strele, Ederson ju vyboxoval.

37

Leno s Koscielnym sa nedohodli, kto odvráti center z ľavej strany, a tak ho nezasiahol ani jeden. Našťastie pre nich za nimi nebol žiaden nabiehajúci hráč domácich.

36

Tam sa dostal k lopte Lacazette, ktorý obišiel v strede poľa Bernarda Silvu a kolmou prihrávkou vyzval do nábehu Aubamyeanga. Skvele ale zareagoval brankár Ederson, ktorý dobre čítal hru a vybehnutím pred pokutové územie odkopol pred gabonským útočníkom loptu.

35

Lichtsteiner odhlavičkoval center na rohový kop. Nákop z rohu zase pre zmenu odhlavičkoval Monreal dopredu.

34

Center Davida Silvu z ľavej strany chytil bez problémov brankár Leno. Po jeho rozohrávke ale nedokázali spoluhráči loptu podržať a opäť ju majú v moci domáci hráči.

33

Guendouzi loptu potiahol po ľavej strane a dobre preniesol loptu na Lichtsteinera na pravú stranu. Ten hľadal centrom do bránkoviska Aubameyanga, pred ním ale loptu na poslednú chvíľu nadvihol Otamendi.

32

Zatiaľ ale kombinujú len okolo stredového kruhu.

32

Jednu z týchto prihrávok dokázali hostia podržať, a tak môžu prejsť do postupného útoku.

31

I teraz sú The Citizens pred šestnástkou Arsenalu a hľadajú priestor na kolmú prihrávku a nábeh. Červenobiela stena ale všetky tieto pokusy zachytáva.

30

Držanie lopty: 70 % : 30 %

Domáci sú aktívnejší, hostia ich ale po inkasovanom góle skvele pokrývajú a po zisku lopty vyrážajú do rýchlych protiútokov.

29

Na druhej strane po tom, čo Torreira pri rozohrávke trafil rozhodcu, sa k odrazenej lopte dostal De Bruyne. Bez váhania vystrelil, lopta ale končí na tribúne ako suvenír pre jedného z divákov.

28

Lacazette poslal do nábehu na ľavej strane Kolašinaca, ktorý chcel evidentne zaskočiť brankára domácich Edersona strelou z ostrého uhlu. Trafil však len bočnú sieť.

27

Ďalší center Bernarda Silvu zablokoval Monreal, ktorý loptu dokonca získal pre hostí. Jeho spoluhráči v strede poľa ale po okamžitom presingu domácich loptu stratili.

26

Hostia už ale o loptu prišli a museli rýchlo bežať späť, pretože protiútok domácich ťahal po ľavej strane Sterling. Ten napokon nacentroval na Agüera, ktorý však stál v ofsajde.

25

Arsenal je vôbec prvýkrát v celom zápase dlhšiu dobu usadený na útočnej polovici a snaží sa o postupný útok.

24

Po centri z rohu sa ocitol na zemi Fernandinho, ktorý ale fauloval Mustafiho. Rozohrávať bude spred svojej brány brankár Arsenalu Bernd Leno.

23

Bernardo Silva dostal peknú prihrávku od De Bruyneho do šestnástky, jeho center ale odkopol na roh Torreira.

22

Hra sa po akčnom úvode trochu upokojila. Hostia vysunuli svoj presing omnoho vyššie, loptu ale nezískali. Nákop na Agüera odkopol do autu Koscielny.

21

Aubameyang skvele podržal loptu v strede poľa a poslal do nábehu Kolašinaca, ktorého ale na poslednú chvíľu pripravil o loptu Walker. Ten okamžite prenáša hru späť na polovicu Arsenalu, kde sa doteraz zápas väčšinu času odohrával.

20

Po hlavičkovom súboji s Fernandinhom je ošetrovaný Lacazette. Nevypadá to ale na nič vážne a Francúz by tak mal v zápase pokračovať.

19

Rohový kop odvrátila obrana hostí, následne sa ale po Walkerovom centri dostal k strele Otamendi. Leno bol pripravený a strelu chytil.

18

Laporte uvoľnil do nábehu Agüera, ktorý vrátil loptu Laportemu. Center francúzskeho obrancu zrazil na rohový kop Mustafi.

17

Držanie lopty: 64 % : 36 %

16

Manchester City kontroluje loptu na útočnej polovici a zatláča hostí čoraz viac k ich bráne. Agüera ale teraz zastavil ofsajdový verdikt.

15

De Bruyne prenikol do šestnástky po pravej strane, jeho center ale nedokázal zasiahnuť nabiehajúci Agüero. Lopta ale zostáva vo vlastníctve domácich.

14

Center ale nebol vôbec vydarený a odvrátil ho hneď prvý brániaci hráč domácich.

13

David Silva sklzom zasiahol do nohy Torreiru. Arsenal bude mať priamy kop.

12

Zápas od začiatku nabral vysoké tempo a padli už dva góly. Verme, že to bude ďalej takto pokračovať.

11

11. Laurent Koscielny (ARS) - 1:1

11

Arsenal FC dal gól!

Je vyrovnané! Prvý výlet Arsenalu k bráne domácich končí streleným gólom. Center Torreiru predĺžil za seba hlavou na prednej tyči Monreal a LAURENT KOSCIELNY, ktorý zostal trestuhodne nepokrytý v bránkovisku, už nemal problém hlavou doraziť loptu do odkrytej brány.

11

Prvá nebezpečnejšia akcia Arsenalu. Kolašinac si nabiehal za podrazenou prihrávkou Iwobiho, loptu pred ním odkopol na rohový kop Walker.

10

De Bruyne nacentroval skvele na zadnú tyč, kde si nabiehal Laporte a ten hlavičkou k pravej tyči prekonal Lena. Gól ale kvôli ofsajdu Laporteho neplatí.

10

Domáci získavajú po faule priamy kop z pravej strany.

9

Monreal ale loptu nevydareným nákopom v podstate vrátil domácim a tí ju okamžite prenášajú na útočnú polovicu, kde prechádzajú do ďalšieho postupného útoku.

8

Útočná akcia domácich končí faulom Agüera na Monreala v hlavičkovom súboji. Arsenal môže konečne trochu upokojiť hru a podržať loptu na svojich kopačkách.

7

Domáci Manchester City má zápas v úvode úplne pod kontrolou. Ďalší center z ľavej strany odkopol do autu Koscielny.

6

Po rohovom kope sa k odrazenej lopte dostal Sterling, ktorý namieril spoza šestnástky smerom na bránu. Brankár hostí Leno loptu vyboxoval.

5

Bernardo Silva sa uvoľnil na pravej strane a centroval do bránkoviska, na prednej tyči však odkopol loptu na rohový kop Koscielny.

4

Iwobimu sa v úvode zápasu vôbec nedarí. Pri pokuse o rýchly protiútok Arsenalu stratil loptu a domáci sa s ňou okamžite usadili na útočnej polovici.

3

Agüero si nabiehal na prihrávku Bernarda Silvu, Mustafi ho ale stiahol v pokutovom území k zemi. Hlavný rozhodca penaltu nepíska.

1

1. Sergio Agüero (MAC) - 1:0

1

Manchester City dal gól!

Domáci otvárajú skóre už v prvej minúte! Iwobi stratil loptu a Laporte, ktorý ho o ňu pripravil, nacentroval presne na nabiehajúceho SERGIA AGÜERA. Argentínsky útočník už potom nemal problém zblízka prekonať brankára Lena.

1

Zápas rozohrali hostia, ktorí ale pri pokuse o prvú útočnú akciu loptu stratili.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Domáci Manchester City bude hrať v tradičných belasých dresoch, hostia v červenobielej kombinácii.
Oba tímy práve nastupujú na ihrisko, zápas sa tak o chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte – B. Silva, Fernandinho, Gündoğan, D. Silva (C), De Bruyne – Agüero, Sterling.
Náhradníci: Muric – Danilo, Stones, Jesus, Mahrez, Delph, Sané.

Arsenal FC: Leno – Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Lichtsteiner, Torreira, Guendouzi, Kolašinac – Aubameyang, Iwobi – A. Lacazette.
Náhradníci: Čech – Alnaní, Ramsey, Denis Suárez, Özil, Mavropanos, Nketiah.

Rozhodca: Atkinson – Child, Betts.
V posledných piatich sezónach je vo vzájomných zápasoch úspešnejší domáci Manchester City, ktorý z desiatich zápasov vyhral štyri, štyri remizoval a dva prehral. V lige však Manchester City prehral s Arsenalom naposledy v decembri 2015 a v rámci všetkých súťaží (Premier League + Ligový pohár) ťahá proti Arsenalu sériu štyroch výhier za sebou. V minulej sezóne vyhral Manchester City doma 3:1 a vonku 3:0. Manchester City vyhral i prvý vzájomný zápas v tejto sezóne na pôde Arsenalu (2:0).
Arsenal FC

Arsenal sa po rozpačitom konci minulého roku začína asi vracať do víťaznej formy. Pred týmto kolom je na štvrtom mieste zaručujúcom miestenku do Ligy majstrov, o skóre pred piatou Chelsea a o dva body pred šiestym Manchestrom United. Z posledných štyroch zápasov vyhral tri, hlavne ale v jednom z týchto zápasov vyhral doma nad Chelsea 2:0 a touto výhrou sa na ňu bodovo dotiahol. Arsenal má tretí najlepší útok ligy (50 strelených gólov) a druhého najlepšieho strelca súťaže (Pierre-Emerick Aubameyang – 15 strelených gólov), súčasne však dopláca na pomerne deravú obranu (až 33 inkasovaných gólov). Vonku sa navyše tímu ani zďaleka nedarí tak, ako doma. V 11 zápasoch vonku získal Arsenal len 15 bodov a z posledných štyroch zápasov na cudzích ihriskách prehral tri. Pokiaľ však chcú hostia v dnešnom ťažkom zápase zabodovať, tak tieto štatistiky musia prelomiť.

Posledných 5 zápasov:
Liverpool – Arsenal 5:1
Arsenal – Fulham 4:1
West Ham – Arsenal 1:0
Arsenal – Chelsea 2:0
Arsenal – Cardiff 2:1
Manchester City

Domáci tím stále bojuje o titul, za prvým Liverpoolom už ale začína trochu zaostávať. Pred týmto kolom strácajú „The Citizens“ na lídra 5 bodov. Ďalší bod stratili v poslednom kole, keď v utorok podľahli na pôde Newcastlu United napriek tomu, že od prvej minúty viedli. Predošlé štyri zápasy za sebou však Manchester City vyhral, pričom porazil v extrémne dôležitom zápase doma i Liverpool (2:1). Domáci sú najproduktívnejším tímom ligy (63 strelených gólov) a majú druhú najlepšiu obranu súťaže (len 19 inkasovaných gólov). Doma je navyše Manchester City najlepším tímom ligy, keď z 12 domácich zápasov vyhral 11. Dnes by tak podľa týchto papierových predpokladov mal byť favoritom zápasu.

Posledných 5 zápasov:
Southampton – Manchester City 1:3
Manchester City – Liverpool 2:1
Manchester City – Wolverhampton 3:0
Huddersfield – Manchester City 0:3
Newcastle – Manchester City 2:1
Vitajte pri šlágri 25. kola anglickej Premier League, v ktorom sa stretnú Manchester City a Arsenal FC. Stretnutie sa začne o 17:30.

Manchester City – Arsenal FC

3:1

koniec (2:1)

Späť na online

Góly: 1. Agüero, 44. Agüero, 61. Agüero – 11. Koscielny

Karty:   65. Gündoğan (MAC) – 40. Torreira (ARS)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 3:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 11:8.

Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte – B. Silva, Fernandinho, Gündoğan, D. Silva (C), De Bruyne (88. Mahrez) – Agüero (81. Jesus), Sterling.
Náhradníci: Muric – Danilo, Stones, Jesus, Mahrez, Delph, Sané.

Arsenal FC: Leno – Mustafi (79. Mavropanos), Koscielny (C), Monreal – Lichtsteiner, Torreira, Guendouzi, Kolašinac (66. Denis Suárez) – Aubameyang, Iwobi (66. Ramsey) – A. Lacazette.
Náhradníci: Čech – Alnaní, Ramsey, Denis Suárez, Özil, Mavropanos, Nketiah.

Rozhodca: Atkinson – Child, Betts