Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Real Madrid – Deportivo Alavés

3:0

koniec (1:0)

03.02.2019, 20:45 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • 22. kolo • Michal Sadlek

: 1.3 7.75 15.2

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:40:01)
Držanie lopty: 72 % : 28 %.
Strely na bránu: 8:1. Strely mimo: 8:5. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:12.
Real Madrid s prehľadom ovládol dnešný zápas a úplne zaslúžene získava všetky tri body. Hostia sa dostali do streleckých príležitostí len sporadicky, inak boli domáci jasne aktívnejší a pokojne mohli vyhrať i vyšším rozdielom. Real sa tak touto výhrou dotiahol na druhé Atlético Madrid na rozdiel dvoch bodov, Alavés klesol mimo pohárové pozície na siedme miesto.

90+2

Koniec zápasu.

90+1

90+1. Mariano Díaz (REA) - 3:0

90+1

Real Madrid dal gól!

Je hotovo! Odriozola Arzallus našiel krásnym centrom MARIANA DÍAZA, ktorý hlavičkou vo vzduchu trafil úplne presne k ľavej tyči Pachecovej brány. Krásny gól!

90

Bude sa hrať ešte dve minúty.

90

90. Álvaro Odriozola Arzallus (REA)

90

Odriozola si nabehol na krásnu prihrávku Casemira a skóroval, gól ale neplatí. V dobe Casemirovej prihrávky totiž stál v ofsajde.

90

Strely: 20:6
Strely na bránu: 6:1

89

Díaz potiahol loptu k pokutovému územiu hostí a spoza šestnástky vystrelil. S prízemnou strelou nemal Pacheco žiaden problém.

88

Ramos fauloval v strede poľa Wakasa, ktorý mu ešte vysvetľuje svoj názor na tento zákrok. Verdikt rozhodcu sa ale nemení.

87

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Vinícius Júnior, prichádza Isco.

86

Na opačnej strane sa ocitol v ofsajde Wakaso.

85

Viníciusov center z ľavej strany predĺžil za seba Asensio, Díaza ale asi táto prihrávka prekvapila, a tak sám pred bránou nedokázal zakončiť.

84

Odriozola sa po prihrávke Asensia ocitol úplne sám medzi obrancami, nemal ale čas si strelu pripraviť, a tak trafil vo veľkej šanci len brankára Pacheca.

83

Rohový kop predlžoval za seba hlavou Maripán, Guidettimu ale chýbalo pár centimetrov na to, aby zasiahol v bránkovisku Realu loptu. To bola dnes asi najväčšia šanca hostí.

81

Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Jonathan Calleri, prichádza Rubén Sobrino.

81

Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Manuel García, prichádza John Guidetti.

80

80. Vinícius Júnior (REA) - 2:0

80

Real Madrid dal gól!

Asensiov center z pravej strany preletel cez niekoľkých obrancov Alavésu až na zadnú tyč, kde stál VINÍCIUS JÚNIOR a ten strelou po zemi k vzdialenejšej tyči nedal Pachecovi žiadnu šancu. 2:0 pre Real Madrid!

79

Asensio vystrelil spoza šestnástky, namieril ale vysoko nad. Aktivita Realu ani s pribúdajúcimi minútami nepoľavuje.

78

Ramos pri centri z rohového kopu sotil na zem Laguardiu. Rozhodca všetko videl, a tak logicky odpískal faul.

77

Ceballos pre zmenu vysunul na pravej strane Odriozolu, ktorého center odvrátila obrana Alavésu. Ceballos to teda skúsil sám a získal po zablokovanej strele rohový kop.

76

Striedajúci Díaz sa hneď zapojil do hry, keď si nabehol na prihrávku Ceballosa. Predviedol ale tragikomický moment, keď si kopol namiesto lopty do vlastnej nohy a urobil kotrmelec.

75

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Mariano Díaz.

74

Žltú kartu za zásah Viníciusa Júniora vysokou nohou dostáva Mubarak Wakaso (Deportivo Alavés).

73

Držanie lopty: 71 % : 29 %

72

Pacheco loptu získal, po jeho rozohrávke ale nedokázali hostia loptu udržať a opäť ju má Real. Alavés má zhruba trikrát menej kontaktov s loptou ako Real.

71

V ďalšom útoku Realu hľadal Benzema nabiehajúceho Odriozolu, pred ním odkopol loptu na rohový kop Duarte.

70

Následne ešte strieľal cez obrancu Vinícius Júnior, jeho pokus ale letí len na tribúnu za bránou.

69

Domáci ale pokračujú v útoku. Ceballos pekne prihral Modrićovi, ktorý ale pri pokuse o zaseknutie obrancu prišiel o loptu.

68

Real má loptu opäť plne pod kontrolou na útočnej polovici. Po Odriozolovom centri sa snažil prehodiť obrancu Benzema, to sa mu však nevydarilo. Následná Viníciusova strela bol zablokovaná Maripánom.

67

Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Burgui, prichádza Diego Rolán.

66

66. Karim Benzema (REA)

66

Na druhej strane sa po prihrávke Viníciusa dostal v šestnástke k bráne Benzema, jeho prihrávku cez bránkovisko ale nedokázal zasiahnuť nikto z domácich hráčov.

65

65. Jony (DAL)

65

Prvá skutočne nebezpečná príležitosť hostí. Jony dostal dobrú prihrávku do nábehu a keď sa dostal do šestnástky Realu, tak vystrelil. Namieril ale len do stredu brány, kde bol pripravený Courtois.

64

Vinícius si prevzal loptu na ľavom krídle, naviedol si ju na stred a vystrelil. Na dvakrát loptu chytil brankár Pacheco.

63

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Gareth Bale, prichádza Marco Asensio.

63

Bale zakrútil loptu nad bránu Pacheca.

62

Casemiro sa pokúsil o individuálny prienik, presne na hranici šestnástky ho ale podrazil Maripán. Domáci budú mať priamy kop zo skvelej streleckej pozície.

61

Nacho Fernández si neporozumel s Odriozolom, domáci ale opäť loptu získali okamžite späť. Následne preto musel po centri sprava odkopnúť loptu do bezpečia Laguardia.

60

Benzema si nabehol na prihrávku Ceballosa, prihrávku pred bránu ale zrazil na rohový kop Laguardia.

58

Na trávniku zostáva ležať Laguardia, ktorý sa vo vlastnom pokutovom území zrazil so spoluhráčom. Bude ale pokračovať v zápase.

57

57. Jonathan Calleri (DAL)

57

Hostia sa čoraz viac osmeľujú smerom dopredu. Burgui vysunul na ľavej strane do nábehu Calleriho, ten sa však už dostal príliš blízko bránkovej čiary a zo záklonu poslal loptu vysoko nad Courtoisovu bránu.

56

Ceballos založil útočnú akciu, ktorú zakončil Benzema prihrávkou pomedzi obrancov na Viníciusa. Ten si ale loptu nedokázal spracovať a lopta mu odskočila.

54

Žltú kartu za zásah vysokou nohou do brucha Reguilóna dostáva Burgui (Deportivo Alavés).

53

Strely: 11:3

52

Alavés získal loptu a prešiel do útoku. Vigaray poslal loptu do šestnástky. Garcíova strela z hranice šestnástky bola zablokovaná ku Callerimu, ktorého strela skončila na bočnej sieti.

51

Casemira zasiahol veľmi tvrdo do nohy pri autovej čiare Laguardia. Domáci záložník bude po ošetrení pokračovať v zápase.

50

Opäť však hostia len odovzdali loptu domácim. Odriozolovi sa center z pravej strany nevydaril, nedokázal ale zastaviť a vletel do novinárov za bránkovou čiarou. S bolestivou grimasou pokračuje v zápase.

49

Modrić našiel peknou kolmicou Balea, ktorý strieľal cez obrancu. Pacheco si s prízemnou strelou poradil.

48

Domáci pokračujú v druhom polčase tam, kde v prvom skončili – obliehaním pokutového územia Alavésu.

47

Po centri z pravej strany a posunutí od Balea pálil z prvej Benzema, brankár hostí Pacheco bol ale pripravený a loptu chytil.

46

Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 21:46.
Real Madrid úplne ovládol prvý polčas a zaslúžene vedie 1:0. Hostia sa nedostali absolútne k ničomu a i na polovici domácich boli len veľmi sporadicky. „Biely balet“ má zápas zatiaľ úplne pod kontrolou a pevným krokom kráča za tromi bodmi. Hostia tak budú musieť vo svojej hre niečo zmeniť, ak chcú dnes aspoň skomplikovať Realu cestu na tromi bodmi.

45

Prvý polčas sa skončil.

45

Benzema v poslednom útoku prvého polčasu vysunul na ľavej strane Viníciusa, ktorého prízemný center chytil vo vlastnom bránkovisku brankár Alavésu Pacheco.

44

Po následnom autovom vhadzovaní sa snažil nožničkami zakončiť Calleri, loptu ale netrafil.

43

Wakaso sa chcel predrať okolo Ramosa do pokutového územia, predkopol si ale loptu priďaleko, a tak mu ju Ramos odkopol do autu.

42

Vinícius sa dostal k lopte za obranou Alavésu na ľavej strane, vychádzal ale z ofsajdového postavenia.

41

Zápas sa v posledných minútach výrazne pritvrdil. Real každopádne pokračuje v hre, ktorú predvádzal v doterajšom priebehu prvého polčasu, a kombinuje na útočnej polovici.

40

Hostia po tomto faule rozohrali štandardku nákopom do pokutového územia, kde ale bol faulovaný Casemiro.

39

Wakaso ochutnal svoju medicínu. Vinícius ho v strede poľa zrazil k zemi.

38

Wakaso trafil nohu Odriozolu, hra ale pokračovala ďalej. Následne fauloval Laguardia Ceballosa, i tentokrát ale rozhodca faul neodpískal.

36

Odriozola Arzallus našiel nádhernou prihrávkou za obranu Benzemu, ktorý sa s Baleom sám na brankára Pacheca. Rozhodcovia mu odpískali ofsajd, v ktorom ale nestál. Real tak prišiel o obrovskú gólovú príležitosť...

35

Real s úplným prehľadom kontroluje zápas a aj keď sa po góle už tak netlačí dopredu, tak bez problémov zachytáva všetky útoky hostí.

33

Modrićov center bez problémov chytil vo vzduchu brankár Pacheco.

32

Žltú kartu za podrazenie Viníciusa Júniora pred pokutovým územím dostáva Víctor Laguardia (Deportivo Alavés). Real bude mať priamy kop z dobrej pozície.

30

30. Karim Benzema (REA) - 1:0

30

Real Madrid dal gól!

Domáci sa dočkali zaslúženej odmeny za svoju aktivitu! Vinícius vysunul prihrávkou pomedzi nohy Vigaraya do nábehu za obranu Reguilóna, ktorý si loptu potiahol k bránkovej čiare. Odtiaľ prihral do bránkoviska úplne voľnému KARIMOVI BENZEMOVI, ktorý už nemal problém loptu doraziť do prázdnej brány.

29

I hostia konečne niečo predviedli smerom dopredu. Burgui uvoľnil na pravej strane Vigaraya, ktorý ale centroval už spoza bránkovej čiary.

28

Real trochu stiahol nohu z plynu a po aktívnom úvode, kedy letela na Pacheca jedna strela za druhou sa snaží presadiť hlavne postupnou kombnáciou.

27

Vinícius si chcel naraziť loptu s Ceballosom, ten mu ale poslal nepresnú spätnú prihrávku. Lopta ale stále zostáva vo vlastníctve Realu Madrid.

26

Strely: 7:0

25

Domácim ale chýba trochu priamočiarosť. I teraz si veľmi dlho prihrávali zo strany na stranu, až to musel na seba zobrať Casemiro. Strela sa mu ale nevydarila a končí vysoko nad bránou Pacheca.

24

Vigaray sa snažil o prienik po pravom krídle, ani tento prienik ale nebol úspešný. Pri takomto priebehu zápasu je gól Realu len otázkou času...

23

Rohový kop odvrátila obrana hostí bez problémov, ani pokus o rýchly protiútok sa ale nevydaril. Jonymu totiž sklzom vypichol loptu Ceballos.

22

Modrić vyslal do nábehu na pravom krídle Odriozolu, jeho pokus o prihrávku pred bránu ale zrazil na roh Vigaray.

21

Úvodných dvadsať minút je za nami a zápas zatiaľ pripomína hru mačky s myšou. Domáci Real má obrovskú prevahu a hostia majú problém podržať loptu a vôbec sa dostať na útočnú polovicu.

19

19. Sergio Reguilón (REA)

19

Domáci si posúvali loptu okolo celého pokutového územia, až kým ju nedostal Reguilón. Ten neváhal a vystrelil, avšak tiež tesne nad bránu.

18

Bale pri pokuse o prienik stratil loptu, hostia ale ani tentokrát neprešli na útočnú polovicu.

17

Hostia ale opäť rýchlo loptu stratili. Vinícius obral o loptu Wakasa, naviedol si ju na stred a vystrelil. Avšak, namieril len do stredu brány, kde stál pripravený Pacheco.

16

Vinícius nasadil jasličky na ľavej strane Duartemu a vysunul do šestnástky Benzemu, pred ním ale loptu chytil do rukavíc brankár Pacheco.

15

Následne sa pokúsil nákopom za obranu nájsť Ramos Balea, ani tak rýchly hráč ako je Bale ale nemal šancu túto prihrávku dobehnúť. Lopta končí u brankára hostí Pacheca.

14

Rohový kop ale zostane nevyužitý. Hostia sa dopustili v pokutovom území Realu útočného faulu.

13

Real výrazne vysunul svoj presing proti rozohrávajúcim hosťom, tí si ale poradili a prešli do útoku. Jonyho vysunul za obranu Wakaso, jeho center ale zrazil na rohový kop Nacho Fernández.

12

Vo vzdušnom súboji sa zrazili Ramos a García. Obaja kapitáni ale sú v poriadku a budú v zápase pokračovať.

11

Benzema hrá od začiatku s veľkou chuťou. Svojou prihrávkou hľadal Viníciusa, pred ním ale odkopol loptu Vigaray.

10

Casemiro fauloval v strede poľa Wakasa. Obaja hráči si to teraz vysvetľujú, hlavný rozhodca im preto dohovára.

9

9. Karim Benzema (REA)

9

Benzema si spracoval nákop z vlastnej polovice a po narážačke s Ceballosom vystrelil cez obrancu. Strela francúzskeho útočníka letí tesne mimo Pachecovu bránu.

8

Prvá kolmá prihrávka dopredu na Burguiho sa hosťom nevydarila. Útočník Alavésu bol prichytený v ofsajdovom postavení. Následne Reguilón fauloval Burguiho.

7

Real opäť drží loptu na útočnej polovici a hostí zatláča čoraz viac k ich bráne.

6

Domáci vstúpili do zápasu veľmi aktívne a hostia sa zatiaľ ešte ani poriadne nedostali k lopte.

5

Modrićov roh sa po niekoľkých zablokovaných pokusoch odrazil za šestnástku k Ceballosovi, ktorý poslal loptu z voleja tesne nad bránu hostí.

4

Bale nacentroval z pravej strany a Laguardia namiesto odkopu loptu len jemne posunul priamo na strelu Ceballosovi. Jeho strelu následne zblokoval na rohový kop.

3

Podobne, ako pred malým okamihom Benzema, to skúšal i Vinícius Júnior. Ani on sa ale do šance nedostal, loptu chytil brankár Pacheco.

2

Benzema sa snažil prekľučkovať do pokutového územia z ľavej strany, Vigaray ho ale o loptu pripravil. Hostia však loptu dlho neudržali, Wakasovi totiž lopta odskočila do autu.

1

Výkop prvého polčasu mali domáci, ktorí od vlastných obrancov prechádzajú do prvého postupného útoku. Od domácich sa dá dnes očakávať prevaha v držaní lopty.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Oba tímy práve nastupujú na ihrisko. Domáci Real bude hrať v tradičných bielych dresoch, hostia v modrobielych.
Úvodné zostavy:

Real Madrid CF: Courtois – Odriozola Arzallus, Nacho Fernández, Ramos (C), Reguilón – Modrić, Casemiro, D. Ceballos – Bale, Benzema, Vinícius Júnior.
Náhradníci: Navas – Díaz, Marcelo, Asensio, Isco, Sánchez, M. Llorente.

Deportivo Alavés: Pacheco – Vigaray, Maripán, Laguardia, R. Duarte – Wakaso, Pina, García (C) – Burgui, Calleri, Jony.
Náhradníci: Domínguez – Guidetti, Navarro, Marín, Perera, Sobrino, Rolán.

Rozhodca: Jaime Latre.
Od návratu Alavésu sa tieto dva tímy stretli v predošlých dvoch sezónach štyrikrát a vždy vyhral Real Madrid, s celkovým skóre 13:2. Real Madrid doma stratil body s Alavésom len jedenkrát v histórii, a to v sezóne 1999/2000 po domácej prehre 0:1. Výhra Alavésu 1:0 sa zrodila i v prvom vzájomnom zápase tejto sezóny, Real tak má svojmu súperovi rozhodne čo vracať.
Deportivo Alavés

Hostia naopak zažívajú na svoje pomery skvelú sezónu, aj keď sa v posledných kolách trochu zosunuli v tabuľke nižšie. Pred týmto kolom boli na piatom mieste, o štyri body za štvrtou Sevillou a o sedem za dnešným súperom z Madridu. Ich forma však nie je vôbec dobrá – od začiatku novembra vyhrali len trikrát a v posledných troch zápasoch získali len jeden bod, pričom mali v týchto zápasoch skóre 1:6. Je teda jasné, že len vyrovnanosť tímov za Alavésom je dôvodom, prečo je Alavés ešte tak vysoko. Dnes potrebujú hostia zabodovať, aby si svoju pohárovú pozíciu udržali, avšak vonku patria medzi priemer Primera Division. Z 11 zápasov na cudzích ihriskách si priviezli domov len 13 bodov.

Posledných 5 zápasov:
Real Sociedad – Alavés 0:1
Alavés – Valencia 2:1
Girona – Alavés 1:1
Getafe – Alavés 4:0
Alavés – Vallecano 0:1
Real Madrid CF

Domáci Real sa po nie príliš vydarenej polovici sezóny snáď už konečne začína dvíhať. Na treťom mieste však kvôli predošlým zlým výsledkom stráca už desať bodov na vedúcu Barcelonu a päť bodov na mestského rivala Atlético. Napriek nepresvedčivým výkonom je jeho výsledková forma dobrá, pretože vyhral posledné tri zápasy za sebou. Veľkým nedostatkom Realu v tejto sezóny je až prekvapivo priepustná obrana. Za 21 zápasov inkasoval až 26 gólov a z tímov v hornej polovici tabuľky je horší len Eibar. Doma je Real štvrtým najlepším tímom súťaže, keď si v 10 domácich zápasoch pripísal sedem výhier. S ohľadom na tieto štatistiky a posledné výsledky bude dnes Real favoritom.

Posledných 5 zápasov:
Villarreal – Real Madrid 2:2
Real Madrid – Real Sociedad 0:2
Betis – Real Madrid 1:2
Real Madrid – Sevilla 2:0
Espanyol – Real Madrid 2:4
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu 22. kola španielskej Primera Division, v ktorom sa stretnú Real Madrid CF a Deportivo Alavés. Stretnutie sa začne o 20:45.

Real Madrid – Deportivo Alavés

3:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 30. Benzema, 80. Vinícius Júnior, 90+1. Díaz

Karty:   32. Laguardia (DAL), 54. Burgui (DAL), 74. Wakaso (DAL)

Držení míče: 72 % : 28 %.
Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 8:5. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:12.

Real Madrid: Courtois – Odriozola Arzallus, Nacho Fernández, Ramos (C), Reguilón – Modrić, Casemiro, D. Ceballos – Bale (63. Asensio), Benzema (75. Díaz), Vinícius Júnior (87. Isco).
Náhradníci: Navas – Díaz, Marcelo, Asensio, Isco, Sánchez, M. Llorente.

Deportivo Alavés: Pacheco – Vigaray, Maripán, Laguardia, R. Duarte – Wakaso, Pina, García (C) (81. Guidetti) – Burgui (67. Rolán), Calleri (81. Sobrino), Jony.
Náhradníci: Domínguez – Guidetti, Navarro, Marín, Perera, Sobrino, Rolán.

Rozhodca: Jaime Latre

Diváci: 53 132