Menu

Futbal

Anglická Premier League

Manchester City – West Ham United

1:0

koniec (0:0)

27.02.2019, 21:00 • Etihad Stadium, Manchester • 28. kolo • Michal Sadlek

Tipsport: 1.09 12.5 29.8

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:00:53)
Držanie lopty: 75 % : 25 %.
Strely na bránu: 7:1.
Strely mimo: 11:1.
Rohy: 12:2.
Ofsajdy: 8:2.
Fauly: 2:6.
Manchester City vyhral asi zaslúžene, bol to ale výrazne väčší boj, ako sa asi pred zápasom očakávalo. O víťazstve domácich rozhodol po pomerne diskutabilnej penalte Agüero. Inak mali Citizens zápas pod kontrolou od prvej minúty a boli jasne aktívnejší, do vyložených gólových príležitostí sa ale dostávali len sporadicky. Hostia mali za celý zápas jedinú veľkú príležitosť, v ktorej vychytal domáci brankár Ederson Carrolla, inak sa nedostali v útoku k ničomu a za celý zápas vyslali na bránu City dve strely. Manchester City zostáva na druhom mieste s jednobodovou stratou na vedúci Liverpool, West Ham klesol na desiate miesto.

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Domáci s prehľadom kontrolujú záver zápasu. Foden so Sterlingom držia loptu v rohu ihriska, kde pripravujú hostí o cenné sekundy.

90+2

Domáci znovu rozohrali roh na krátko, po niekoľkých prihrávkach pri rohovej zástavke sa však ocitol Sterling v ofsajde.

90+1

Foden uvoľnil peknou prihrávkou doľava Gündoğana, jeho strelu ale zablokoval Fredericks na ďalší rohový kop.

90

Bude sa hrať ešte štyri minúty.

89

Domáci rozohrali rohový kop na krátko, následný Sterlingov center ale hostia odkopli. Lopta sa však znovu vrátila na kopačky domácich.

88

De Bruyneho center zastavil Ogbonna, ktorý sa snažil posunúť do nábehu Lanziniho. Ten ale narazil na Danila, ktorý ho o loptu pripravil.

87

Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho De Bruyneho dostáva Michail Antonio (West Ham United).

85

Antonio sa previnil faulom v strede poľa. Domáci sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú a trochu naťahujú čas.

85

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Sergio Agüero, prichádza Philip Foden.

83

Diangana sa snažil prekľučkovať individuálne z pravej strany do pokutového územia City, lopta mu ale odskočila. Diop teda aspoň nacentroval na Carrolla, útočník hostí ale hlavou poslal loptu vysoko nad bránu domácich.

82

Na opačnej strane po rýchlom protiútoku chcel nacentrovať pred bránu Edersona Fredericks, zostalo ale len u chcenia, pretože loptu poslal za bránu domáceho tímu.

81

De Bruyne skúsil zaskočiť Fabiańského nečakanou strelou spoza šestnástky, poľský brankár si ale s týmto pokusom bez problémov poradil.

80

Držanie lopty: 75 % : 25 %

78

Bernardo Silva si spacoval krásny pas od Gündoğana a prihrávkou do stredu vyzval k strele Sterlinga. Ten sa však dostal do obkľúčenia obrancov hostí a strelou po zemi tesne minul bránu Fabiańského.

76

Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Felipe Anderson, prichádza Grady Diangana.

76

I hostia ale predviedli, že dokážu rýchlo zaútočiť. Po zisku lopty po rohovom kope domácich zaútočil Anderson, ktorého center bol zablokovaný na roh hostí.

75

Strela Bernarda Silvu bola zablokovaná Ogbonnom na rohový kop. Na rohy aktuálne vedie City 10:1.

74

Zabaleta získal loptu v stredovom kruhu, Anderson ale jeho pas na útočnú polovicu nedokázal spracovať a domáci znovu okamžite prešli do protiútoku.

73

Domáci tak prešli do postupného útoku, ktorý skončil po tom, čo brankár Fabiański chytil Sterlingov center z pravej strany.

72

Agüero zachytil prihrávku hostí v strede poľa, rýchly protiútok ale založiť nedokázal, pretože obrana West Hamu bola veľmi rýchlo sformovaná na vlastnej polovici.

70

Bernardo Silva si to ale hneď vynahradil, keď vytancoval Zabaletu a prihral do druhej vlny priamo na nabiehajúceho Danila. Brazílčanova presná strela k ľavej tyči po zemi skončila skvelým zákrokom brankára Fabiańského.

69

Po krátkej kombinácii domácich sa lopta odrazila k Bernardovi Silvovi, ktorý si ju chcel posunúť na stred do strely. Lopta mu ale odskočila a obranca hostí ju odkopol.

68

De Bruyneho center hlavou predlžil smerom k bráne David Silva stojaci na prednej tyči, Carroll ale loptu z bránkovej čiary vyhlavičkoval.

67

Zablokovaný center z ľavej strany znamená ďalší rohový kop City.

66

Agüero si dobre nabehol na kolmú prihrávku za obranu a skúšal prelobovať Fabiańského. Jeho pokus sa ale počítať do štatistík nebude, pretože stál v dobe prihrávky v ofsajde.

64

Obrovská príležitosť domácich! Bernardo Silva našiel prihrávkou do druhej vlny Sterlinga, ktorého strelu skvelým zákrokom vyrazil brankár Fabiański. Dorážku Davida Silvu následne zastavil na bránkovej čiare Fredericks.

63

Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Benjamin Johnson, prichádza Pablo Zabaleta.

62

Sterling si potiahol loptu po ľavom krídle, center sa mu ale nevydaril a skončil na opačnej strane za autovou čiarou.

61

Domáci konečne vedú, v útočnej aktivite ale nepoľavujú. Sterlingov center odkopol na poslednú chvíľu pred De Bruynem Fredericks.

59

59. Sergio Agüero (MAC) - 1:0

59

Manchester City dal gól!
SERGIO AGÜERO penaltu s istotou premenil. Brankára West Hamu Fabiańského poslal do ľavej strany a penaltu kopol bez problémov po zemi k pravej tyči.

58

58. Bernardo Silva (MAC)

58

Bernardo Silva sa z pravej strany snažil prekľučkovať cez troch protihráčov West Hamu. Keď sa však medzi nich dostal, tak ho Anderson podrazil, a pretože sa táto situácia odohrala v pokutovom území, tak budú domáci kopať penaltu! Spomalený záber ale ukazuje, že Bernardo Silva skôr spadol sám...

57

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Leroy Sané, prichádza Bernardo Silva.

56

Anderson sa prekľučkoval od stredovej čiary k pokutovému územiu City cez troch protihráčov, Danilo ho ale čisto o loptu pripravil. Brazílsky obranca potom loptu vyviezol na útočnú polovicu.

55

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Riyad Mahrez, prichádza Raheem Sterling.

54

Mahrez dobre našiel nabiehajúceho Saného, toho ale nachytala obrana hostí v ofsajde.

52

De Bruyne sa uvoľnil na pravom krídle a posielal prihrávku za seba, Rice však bol pripravený a loptu odkopol, Znovu sa však vrátila k domácim, ktorí zvyšujú svoj tlak.

51

Na opačnej strane to najprv skúšal centrom Sané a potom i Zinčenko, oba nákopy ale hostia odkopli.

50

50. Andy Carroll (WHU)

50

Obrovská šanca hostí! Antonio uvoľnil na ľavej strane striedajúceho Lanziniho, ktorý si loptu medzi obrancami City zasekol a potom našiel na opačnej strane Carrolla. Strelu útočníka hostí z prvej vyrazil Ederson, ktorý sa stihol premiestniť k druhej tyči.

49

De Bruyneho center odhlavičkoval Ogbonna a potom sa v hlavičkovom súboji previnil faulom Zinčenko. Hostia majú prvýkrát v druhom polčase možnosť v pokoji rozohrať.

48

Danilo si narazil na pravej strane s Agüerom a následne poslal strieľaný center do bránkoviska hostí, odkiaľ ho odkopol na rohový kop Fredericks.

47

Domáci pokračujú tak, kde v prvom polčase skončili – obliehaním pokutového územia West Hamu. Mahrezova strela bola zablokovaná, Ogbonna však loptu odkopol znovu len k domácim.

46

Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Samir Nasri, prichádza Manuel Lanzini.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 22:02.
Zápas možno trochu prekvapivo neponúkol veľa zaujímavých momentov, skóre je tak úplne logicky 0:0. City malo jasnú prevahu a nedovolilo West Hamu ani jednu strelu na bránu, samo sa ale okrem šancí hneď v úvode zápasu nedostalo v podstate k ničomu. Výkon domácich jednoducho nebol v prvom polčase vydarený, uvidíme teda, či príde k nejakej zmene v druhom polčase.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Prvý polčas končí symbolicky kombináciou City, po ktorej získali domáci rohový kop. Center Danila však bez väčších problémov chytil vybiehajúci Fabiański.

45

Bude sa hrať ešte jednu minútu.

45

Už je ale hra tam, kde bola drvivú väčšinu prvého polčasu – pred pokutovým územím West Hamu.

44

Antonio našiel presným centrom v strede šestnástky City Carrolla, kapitánovi hostí ale pri spracovaní lopta odskočila a nedokázal tak zakončiť.

43

Antonio znovu získal loptu a znovu ju potiahol na útočnú polovicu, tam ho ale dobre zastavil Zinčenko a hosťom tak nezostalo nič iné, len prejsť do postupného útoku.

42

Hostia udržujú priestor pred vlastným pokutovým územím neuveriteľne prehustený. Domácim tak nezostáva nič iné, len to skúšať po krídlach a kombináciou.

41

Žltú kartu dostáva Ryan Fredericks (West Ham United).

40

Antonio potiahol loptu k šestnástke City, tam ho ale o ňu pripravil Sané. Ten okamžite vyrazil dopredu a v stredovom kruhu ho zozadu podrazil Fredericks.

39

Mahrez si dobre nabehol na odrazenú loptu po centri zľava, pri pokuse o kľučku proti Johnsonovi si ju ale predkopol ďaleko a skončila za bránkovou čiarou.

38

Ani tentokrát ale hostia loptu dlho neudržali. Presing domácich je dnes neskutočne efektívny.

37

Zinčenko najprv skúšal kolmú prihrávku na Davida Silvu, tá ale neprešla. Poslal teda z ľavej strany prudký center, bol však privysoký pre všetkých hráčov v pokutovom území.

35

Domáci majú znovu loptu pod kontrolou na útočnej polovici. Veľké gólové príležitosti ale mali hneď na začiatku zápasu a od tej doby sa k ničomu nebezpečnému nedostali.

34

Strely: 11:0
Strely na bránu: 1:0

33

Ani tentokrát sa Mahrezovi kolmica na De Bruyneho nevydarila. Lopta skončila u Fabiańského, ktorý ju okamžite nakopol dopredu.

32

Ďalší rohový kop rozohrali domáci centrom na prednú tyč na Otamendiho. Hlavička obrancu City skončila mimo Fabiańského bránu.

31

Mahrez bol hlavnou postavou i ďalšieho útoku domácich, tentokrát ale nedokázal svojou prihrávkou za obranu nájsť De Bruyneho a lopta skončila za bránkovou čiarou.

30

Anderson sa skúšal prekľučkovať cez dvoch hráčov City, nepodarilo sa mu to však a okamžite prišiel rýchly protiútok domácich. Ten zakončil strelou z pravej strany Mahrez, namieril ale len do stredu brány West Hamu, kde stál pripravený Fabiański.

29

De Bruyne trafil prihrávkou Andersona, ktorý si potiahol loptu smerom k bráne domácich. Danilo sa s ním ale dobre vrátil a sklzom mu loptu vypichol do autu.

28

Mahrez si dobre nabehol na prihrávku De Bruyneho, v momente prihrávky ale stál v ofsajde. Domácim to ale asi nevadí, hostia znovu loptu dlho neudržali.

27

David Silva prihral do stredu šestnástky na Agüera, ktorého strelu zablokoval v sklze rukou Ogbonna tesne mimo vlastnú bránu. Domáci okamžite vybehli za hlavným rozhodcom, ten im ale ukazuje, že sa penalta kopať nebude.

26

Držanie lopty: 82 % : 18 %

25

Hostia sa postupne osmeľujú. Fredericks založil rýchly protiútok, ktorý ale skončil po nepresnej kolmici Nasriho na Andersona.

24

Na opačnej strane uvoľnil peknou kolmicou na pravom krídle Nasri Antonia, center Antonia už ale dokázal bez väčších problémov odhlavičkovať Otamendi.

23

Saného center akrobaticky vyboxoval Fabiański k Danilovi, ktorý strelou z voleja prestrelil jeho bránu.

22

Zinčenkov center z ľavej strany znovu zablokoval Fredericks na rohový kop. Na rohy je stav aktuálne 4:0 v prospech domácich.

20

Domáci chceli okamžite po zisku lopty zrýchliť hru kolmou prihrávkou na Saného, ten ale nedokázal túto loptu spracovať na hracej ploche.

19

West Ham je asi prvýkrát dlhšiu dobu s loptou na útočnej polovici. Po nevydarenom prieniku Antonia po pravom krídle ale hostia loptu stratili.

18

De Bruyne posielal do pokutového územia z pravej strany prízemný center, Agüero na prednej tyči ho ale nedokázal ani spracovať, ani zasiahnuť a lopta skončila za bránkovou čiarou.

17

Mahrez zablokovaným centrom získal rohový kop pre City. I túto štandardku ale dokázala vyriešiť obrana hostí.

16

Obraz hry sa stále nemení. City kontroluje hru a pri tomto tempe útokov je strelený gól len otázkou času.

14

Ďalší útok domácich zastavil ofsajd Saného pri nábehu na kolmú prihrávku zo stredu poľa.

13

De Bruyne krásnou prihrávkou pomedzi dvoch obrancov našiel Davida Silvu. Ten ešte posunul loptu za seba do druhej vlny Gündoğanovi, záložník City ale z prvej poslal loptu vysoko nad bránu West Hamu.

12

Hostia odvrátili rohový kop domácich, lopta sa ale znovu vrátila k belasým. Od začiatku zápasu vidíme obliehanie šestnástky West Hamu.

11

Mahrez si narazil v šestnástke loptu s Agüerom a na poslednú chvíľu jeho strelu zablokoval Ogbonna. Následne zablokoval Fredericks center z ľavej strany na ďalší rohový kop City.

10

U Antonia to vypadá ešte i na problém s ramenem, krídelník hostí sa ale vracia na trávnik. Medzitým sú domáci znovu v postupnom útoku.

9

Danilo zasiahol lakťom hlavu Antonia v hlavičkovom súboji. Hráč hostí musí byť ošetrený.

8

Saného center odhlavičkovala obrana hostí, ale len k Mahrezovi. I jeho center odvrátila obrana West Hamu a následný nákop na Agüera chytil poľský brankár hostí.

7

Fredericks sklzom odkopol loptu od Saného na rohový kop.

6

Agüero sa snažil prekľučkovať po ľavej strane, to sa mu však nepodarilo a jeho tečovaný center sa odrazil do stredu šestnástky k De Bruynemu. Belgičan volejom tesne minul bránu hostí.

5

Domáci vstúpili do zápasu veľkým tlakom. De Bruyne sa uvoľnil na pravej strane a poslal prízemný center do šestnástky hostí, kam si skvele nabehol David Silva a zblízka trafil pravú tyč brány West Hamu.

4

Johnson pod tlakom napádajúcich hráčov City, odkopom okamžite vrátil loptu domácim. David Silva našiel centrom na zadnú tyč Mahreza, ktorý zblízka poslal loptu nad Fabiańského bránu.

3

Fabiański odkopol loptu na Carrolla na hrote, útočník hostí ale loptu stratil a domáci sa znovu posunuli na útočnú polovicu. Tam si posúvajú loptu a snažia sa prekombinovať k pokutovému územiu hostí.

2

City sa už usadilo na útočnej polovici a De Bruyne napriahol k prvej strele zo strednej vzdialenosti. Bránu Fabiańského minul.

1

Výkop zápasu mali hostia, ktorí ale po prvom nepresnom nákope na Carrolla na hrot útoku okamžite o loptu prišli.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Domáci Manchester City bude hrať v tradičných belasých dresoch, hostia v bordových.
Oba tímy práve nastupujú na trávnik, zápas sa tak o chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

Manchester City: Ederson – Danilo, Kompany (C), Otamendi, Zinčenko – De Bruyne, Gündoğan, D. Silva – Mahrez, Agüero, Sané.
Náhradníci: Muric – Foden, Mendy, B. Silva, Sterling, Walker, Sandler.

West Ham United: Fabiański – Fredericks, Diop, Ogbonna, Johnson – Obiang, Rice – Antonio, Nasri, Anderson – Carroll (C).
Náhradníci: Adrián – Diangana, J. Hernández, Lanzini, Noble, Snodgrass, Zabaleta.

Rozhodca: Attwell – Burt, Hatzidakis.
Vzájomné zápasy

V posledných sezónach je jasne úspešnejším tímom vo vzájomných súbojoch Manchester City, ktorý vyhral päť ligových vzájomných zápasov za sebou. West Ham naposledy vyhral nad svojim dnešným súperom v septembri 2015. V minulej sezóne vyhralo City doma 2:1 a vonku 4:1. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhralo v Londýne City jasne 4:0.
West Ham United

West Ham sa nachádza v pokojnom strede tabuľky, ďaleko od pohárových i zostupových priečok. Z deviateho miesta stráca na šiestu Chelsea už 14 bodov, naopak nad zostupovou zónou má náskok 12 bodov. Po dvoch prehrách za sebou dokázali hostia v posledných troch zápasoch za sebou zabodovať, keď okrem iného remizovali i s Liverpoolom 1:1. West Ham má najhorší útok z tímov v prvej polovici tabuľky (35 strelených gólov) a druhú najhoršiu obranu z týchto tímov (40 inkasovaných gólov). Vonku patria „kladivári“ medzi priemer Premier League, keď v 13 zápasoch na cudzích ihriskách získali len 15 bodov. Dnes by bol zisk čo len bodu na pôde Citizens asi obrovským prekvapením a úspechom.

Posledných 5 zápasov:
Bournemouth – West Ham 2:0
Wolverhampton – West Ham 3:0
West Ham – Liverpool 1:1
Crystal Palace – West Ham 1:1
West Ham – Fulham 3:1
Manchester City

Domáci sa po rozpačitom konci roku 2018 vrátili vďaka zaváhaniam Liverpoolu do boja o titul. Manchester City strácal pred týmto kolom na prvý Liverpool bod. Forma Citizens je výborná – v tomto kalendárnom roku stratili body len po prehre v Newcastli, inak vyhrali všetky zápasy. V poslednom ligovom kole navyše uštedrili Chelsea debakel 6:0 a v nedeľu získali prvú trofej v tejto sezóne, keď vo finále Ligového poháru porazili Chelsea opäť, tentokrát po penaltách. City má okrem toho jasne najproduktívnejší útok súťaže (74 strelených gólov) a druhú najlepšiu obranu ligy (len 20 inkasovaných gólov). Doma sú navyše najlepším tímom ligy, keď za celý doterajší priebeh sezóny stratili doma body len za prehru s Crystal Palace. Do tohto zápasu tak idú domáci ako jasný favorit.

Posledných 5 zápasov:
Huddersfield – Manchester City 0:3
Newcastle – Manchester City 2:1
Manchester City – Arsenal 3:1
Everton – Manchester City 0:2
Manchester City – Chelsea 6:0
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Manchester City – West Ham United. Stretnutie sa začne o 21:00.

Manchester City – West Ham United

1:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 59. Agüero (pen.)

Karty:   41. Fredericks (WHU), 87. Antonio (WHU)

Držení míče: 75 % : 25 %.
Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 11:1. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 8:2. Fauly: 2:6.

Manchester City: Ederson – Danilo, Kompany (C), Otamendi, Zinčenko – De Bruyne, Gündoğan, D. Silva – Mahrez (55. Sterling), Agüero (85. Foden), Sané (57. B. Silva).
Náhradníci: Muric – Foden, Mendy, B. Silva, Sterling, Walker, Sandler.

West Ham United: Fabiański – Fredericks, Diop, Ogbonna, Johnson (63. Zabaleta) – Obiang, Rice – Antonio, Nasri (46. Lanzini), Anderson (76. Diangana) – Carroll (C).
Náhradníci: Adrián – Diangana, J. Hernández, Lanzini, Noble, Snodgrass, Zabaleta.

Rozhodca: Attwell – Burt, Hatzidakis