Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

FC Augsburg – Borussia Dortmund

2:1

koniec (1:0)

01.03.2019, 20:30 • WWK Arena, Augsburg • 24. kolo • Michal Sadlek

Tipsport: 5.98 4.43 1.58

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:33:45)
Držanie lopty: 32 % : 68 %.
Strely na bránu: 4:8. Strely mimo: 2:6. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:11.
Augsburg prvýkrát v histórii zdoláva doma Borussiu Dortmund a po asi najlepšom zápase v sezóne získava zaslúžene všetky tri body. Hostia sa cez skvele fungujúcu domácu obranu dostávali len s veľkými problémami a aj keď sa už s blížiacim sa koncom zápasu dostali do veľkých gólových príležitostí, tak ich vychytal muž zápasu, domáci brankár Kobel. Druhým hlavným hrdinom asi bol strelec dvoch gólov domácich Či Tong-won, pričom hlavne druhý gól bol ozdobou dnešného zápasu. Augsburg si ziskom troch bodov výrazne polepšil v boji o záchranu, keď odskočil 16. Stuttgartu na rozdiel 5 bodov. Naopak, Dortmund dal Bayernu možnosť sa naňho dotiahnuť, pretože pri náskoku 3 body stačí Bayernu vyhrať zajtra v Mönchengladbachu.

90+5

Koniec zápasu.

90+5

Hakimího centre dvakrát za sebou odhlavičkoval Khedira a to je asi definitívny koniec nádejí Borussie na body z Augsburgu.

90+4

Schmid zachytil prihrávku na pravom krídle a bez váhania odkopol loptu na polovicu Dortmundu do autu. Borussii už nezostáva veľa času.

90+3

Žltú kartu dostáva Achraf Hakimí (Borussia Dortmund).

90+2

Guerreiro nacentroval skvele na zadnú tyč, ale ani Zagadou, ani Sancho na loptu nedosiahli.

90+1

Philippov vysoký center sklepol Mario Götze za seba na Sancha, tomu ale lopta pri strele z voleja skĺzla po kopačke a ani nedoletela na domácu bránu.

90

Bude sa hrať ešte štyri minúty.

89

Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Daniel Baier, prichádza Felix Götze.

88

Götzemu sa po prihrávke z pravej strany otvoril priestor na strelu a prízemným pokusom z prvej mieril k ľavej tyči Kobelovej brány, domáci brankár ale predviedol ďalší skvelý zákrok a strelu vyrazil.

87

Córdova získal loptu a bez váhania ju odkopol na polovicu Dortmundu. Hráči Augsburgu už majú zjavne za cieľ len ubrániť svoj náskok.

86

Všetci hráči Augsburgu sú pri svojom pokutovom území. Žltá stena tak zablokovala strelu Witsela i Sancha.

84

Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund).

84

Žltú kartu za nešportové správanie dostáva André Hahn (FC Augsburg).

84

Po súboji pri autovej čiare vznikla šarvátka medzi Diallom a Hahnom o loptu, ktorá sa postupne rozšírila na pomerne veľkú skupinu. Rozhodcovia sa teraz snažia hráčov od seba oddeliť.

83

Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Či Tong-won, prichádza Sergio Córdova.

81

81. Paco Alcácer (DOR) - 2:1

81

Dortmund dal gól!
Hostia sa vracajú do zápasu! Teigl nepresne prihral svojim spoluhráčom v obrane a lopty sa zmocnil Sancho, ktorý prihrával pätičkou v šestnástke Augsburgu nabiehajúcemu Götzemu. Ten ešte posunul loptu doľava na PACA ALCÁCERA, ktorý z prvej strelou do protipohybu prekonal skvele chytajúceho Kobela.

79

Sancho obišiel Schmida a nabehol si na ľavej strane na kolmú prihrávku, z ostrého uhla ale namieril len do brankára Kobela.

78

Domáci sú v hlbokej obrane a všetci hráči Augsburgu sú maximálne vo vzdialenosti 30 metrov od svojej brány.

76

Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Jacob Bruun Larsen, prichádza Maximilian Philipp.

76

Počet striel u hostí sa s blížiacim sa koncom zápasu zvyšuje. Zo strednej vzdialenosti strieľal Diallo, namieril ale len na tribúnu.

75

75. Gregor Kobel (AUG)

75

Guerreiro našiel fantastickým centrom z pravej strany za obranou Alcácera, ktorý loptu trafil úplne presne z prvej. Brankár Augsburgu ale predviedol zákrok zápasu a jeho strelu vyrazil tesne mimo svoju bránu. Tento zákrok bude v highlightoch tejto bundesligovej sezóny.

74

Na center Guerreira si najvyššie vyskočil Zagadou, hlavou ale poslal loptu vysoko nad Kobelovu bránu.

73

Hostia ešte zápas nezabalili a stále bojujú. Sanchov center bol zablokovaný na rohový kop.

72

Hakimí znovu rozohral veľmi zle, tentokrát to ale skončilo len centrom Schmida, ktorý bez problémov chytil brankár Bürki.

71

Ku Guerreirovi sa odrazila lopta po nevydarenom prieniku Alcácera, krídelník hostí ale z prvej namieril vysoko nad bránu domácich.

70

Augsburg hrá asi najlepší zápas sezóny a na hosťoch už vidieť trochu i frustráciu. Bruun Larsen vystrelil spoza šestnástky v dobrej pozícii slabo a hlavne priamo na Kobela.

68

68. Či Tong-won (AUG) - 2:0

68

FC Augsburg dal gól!
Obrovská chyba Hakimího viedla k druhému gólu domácich! Hakimí nezmyselným pasom cez stred ihriska prihral priamo do behu ČI TONG-WONOVI, ktorý si loptu potiahol k šestnástke Dortmundu a jemným oblúčikom cez Zagadoua preloboval brankára hostí.

66

Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Thomas Delaney, prichádza Paco Alcácer.

66

Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Marco Reus, prichádza Raphaël Guerreiro.

65

Či Tong-won podrazil na mokrom teréne tvrdo pri napádaní Dialla. Hlavný rozhodca mu dohovára.

64

Tempo zápasu v posledných minútach opadlo a obraz hry je veľmi monotónny. Dortmund útočí, ale k ničomu to zatiaľ nevedie.

63

Hostia však pokračujú v obliehaní pokutového územia Augsburgu. Götzeho pas na Reusa nebol presný a skončil v náručí domáceho brankára Kobela.

62

Hakimí hľadal prihrávkou za obranu Reusa, pred ním však loptu odkopol do autu Danso.

60

Sanchov pas bol veľmi nevydarený a prvý brániaci hráč Augsburgu ho bez problémov zastavil. Domáci sa ale ďaleko nedostali, pretože Delaney zastavil nákop domácich obrancov.

59

Teigl držal Hakimího, ktorý si nabiehal na Sanchovu prihrávku. Dortmund získava priamy kop.

58

Hostia postupne zvyšujú svoj tlak, stále ale v druhom polčase neprišla ich strela. Sancho to vyskúšal na pravom krídle individuálne, cez Teigla sa ale nedostal.

57

Gregoritch uvoľnil peknou prihrávkou Či Tong-wona, ten mu už ale nedokázal cez dvoch protihráčov v žltočiernom loptu vrátiť.

56

Witsel prihral pri rozohrávke priamo na Teigla, ten sa však s loptou ďaleko nedostal. Takisto prihral nepresne spoluhráčom a k lopte sa dostal Delaney.

55

Na pravej strane ihriska začína stáť voda. Na tej ľavej zase vypichol Max sklzom loptu prenikajúcemu Sanchovi.

53

Domáci rozohrali zle a Witsel hneď hľadal kolmou prihrávkou za obranu Reusa. Kapitán hostí ale vybiehal z ofsajdu, v akcii tak nemôže pokračovať.

52

Presing hráčov Augsburgu ale teraz urobil veľké problémy hosťom a Hakimího napokon pripravil Gregoritsch o loptu. Do pokutového územia však poslal veľmi nepresný center, ktorý doletel až do autu na druhej strane.

51

Schmidov center odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Dortmundu. Po autovom vhadzovaní domáci následne o loptu prišli, a tak môže v pokoji rozohrať ďalšiu útočnú akciu brankár Borussie Bürki.

50

Zagadou fauloval Či Tong-wona v hlavičkovom súboji. Domáci budú zahrávať priamy kop.

49

Domáci sa tak museli bleskovo vrátiť späť, napokon im ale pomohli hostia. Hakimímu sa veľmi nevydaril center sprava a bez problémov ho chytil brankár Augsburgu Kobel.

48

Delaney stratil loptu a domáci okamžite vyrazili do rýchleho protiútoku. Hahnov center letel presne na strelca zatiaľ jediného gólu Či Tong-wona, tomu však pri spracovaní lopta odskočila za bránkovú čiaru.

47

Borussia sa hneď od začiatku druhého polčasu natlačila na útočnú polovicu, stále sa jej ale nedarí dostať sa do streleckého zakončenia.

46

Výkop druhého polčasu v hustom daždi mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym ďalším striedaniam.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 21:33.
Augsburg prekvapivo vedie po prvom polčase nad Dortmundom 1:0, výsledok je však asi zaslúžený. Augsburg je snáď okrem držania lopty Dortmundu vyrovnaný súper a až na dve veľké gólové príležitosti v závere polčasu nepustili domáci hostí v útoku prakticky do ničoho. Borussia bude musieť v druhom polčase poriadne pridať, pretože tento výkon jej na výhru v dnešnom zápase určite stačiť nebude.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Po malom závare a niekoľkých odrazoch pred bránou Augsburgu skončila lopta u brankára domácich Kobela. Domáci už sa snažia dohrať prvý polčas s loptou na kopačkách.

45+1

Ku Ja-Čeol fauloval na pravej strane Hakimího, Dortmund tak získal ďalší priamy kop.

45

Bude sa hrať ešte dve minúty.

44

Reus napádal rozohrávku domácich, viac však, ako donútiť domácich rozohrať do autu, sa mu nepodarilo.

43

Priamy kop získali i domáci. Max ho ale rozohral veľmi mizerným centrom, ktorý bez problémov chytil brankár Borussie Bürki.

42

Götze nádherným pasom našiel presne medzi obrancami nabiehajúceho Bruuna Larsena, ktorý si loptu spracoval a potom zblízka trafil vybiehajúceho brankára domácich Kobela do hrude.

41

Reusov center predĺžil Bruun Larsen za seba, kam si nabiehali Delaney a Zagadou. Delaney zasiahol loptu pred lepšie postaveným Zagadouom, zblízka ale poslal loptu vysoko nad Kobelovu bránu.

40

Po faule Ku Ja-Čeola na Zagadoua získava Dortmund priamy kop.

39

Kombinácia Borussie končí po útočným faule kapitána Reusa. Vysoký a agresívny presing hostí ale okamžite získal loptu späť pre Dortmund.

38

Hostia majú znovu loptu pevne pod kontrolou, znovu sa im ale nedarí sa priblížiť k bráne domácich. Borussia si posúva loptu zo strany na stranu, bloky v domácej obrane sa ale posúvajú s ňou.

37

Držanie lopty: 32 % : 68 %

36

Center letel na zadnú tyč na volej Hahnovi, ten sa ale pri nábehu previnil útočným faulom.

35

Augsburg je (možno trochu prekvapivo) Dortmundu až na držanie lopty vyrovnaným súperom a hostí nepustil takmer do ničoho. Navyše po faule na Maxa na polovici Borussie získavajú domáci priamy kop.

34

Či Tong-won je už za autovou čiarou, hra tak môže pokračovať. Kobel poriadne zahral na nervy domácim fanúšikom, keď si najprv kľučkou obhodil napádajúceho Reusa a potom prihrával Schmidovi tesne ponad nohu dobiehajúceho Götzeho. Domácemu brankárovi sa ale rozohrávka podarila.

32

Hakimí podrazil tvrdým a hlavne zbytočným sklzom pri stredovej čiare Či Tong-wona. Hlavný rozhodca Hakimímu výrazne dohovára, Kórejčan je medzitým ošetrovaný.

31

Ďalšia rýchla kombinácia hostí viedla k ďalšiemu streleckému pokusu. Diallov center z ľavej strany doletel presne na hlavu Reusa, ten ale bránu Kobela svojou hlavičkou netrafil.

29

Po prieniku Reusa strieľal z druhej vlny Witsel, jeho strelu ale zablokoval Ku Ja-Čeol. Hostia reklamujú ruku, spomalený záber ale odhalil, že Kórejčan zastavil strelu hruďou.

28

Witsel hľadal pasom za obranu nabiehajúceho Sancha, preňho ale bola táto prihrávka pridlhá, a tak skončila v rukaviciach domáceho brankára Kobela.

27

Götzeho prienik sa nevydaril, loptu tak získali domáci. Opäť ju ale pod tlakom okamžitého presingu hostí nedokázali dlho udržať.

26

Borussia je znovu pred pokutovým územím Augsburgu, domáca obrana ale hrá zatiaľ skvele a hosťom veľa nedovolila.

24

24. Či Tong-won (AUG) - 1:0

24

FC Augsburg dal gól!
Domáci prekvapivo otvárajú skóre! Schmid si obhodil Zagadoua a poslal prízemnú prihrávku do stredu pokutového územia. Lopta sa dostala k ČI TONG-WONOVI, ktorého prvý pokus zablokoval Hakimí, potom už ale Kórejčan trafil nechytateľne do šibenice Bürkiho brány.

23

Hostia znovu zatlačili domácich na ich polovicu, tí sú ale zatiaľ zoradení v pevnom obrannom bloku a nedovoľujú hráčom Dortmundu dostať sa bližšie k ich šestnástke.

22

Hahn bol pri napádaní rozohrávky Dortmundu až príliš aktívny a v súboji o loptu podrazil Witsela. Hlavný rozhodca mu dohovára.

21

Na Reusov center z priameho kopu si najvyššie vyskočil Zagadou, hlavou ale poslal loptu len priamo na gólmana Augsburgu Kobela.

20

Hakimí bol faulovaný na pravom krídle, Borussia tak získava štandardku zo zauímavej pozície.

18

Prekvapivé striedanie domácich, Stafylidis totiž nevypadá, že by mal nejaký problém. Možno má ale nejaký svalový problém, ktorý mu bráni pokračovať v zápase.

17

Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Konstantinos Stafylidis, prichádza Georg Teigl.

16

Držanie lopty: 32 % : 68 %
Strely: 2:3

15

Sanchov center z rohového kopu brankárovi domácich Kobelovi vypadol, rýchlo ale loptu chytil. Domáci sa však okamžite dostali pod presing hostí.

14

Sancho si skvele nabehol na center Hakimího, jeho pokus z hranice pokutového územia ale zablokoval na rohový kop Danso.

12

Hostia preto okamžite vyrazili dopredu a za pár sekúnd už prišlo zakončenie Bruuna Larsena. Strela mladého Dána sa však stala ľahkou korisťou pre brankára Augsburgu Kobela.

11

Kapitán Augsburgu Baier potiahol loptu k šestnástke Dortmundu, tam ju ale v súboji s Hakimím stratil.

10

Domáci ale tiež predviedli rýchlosť svojich protiútokov. Ten posledný zakončil strelou spoza šestnástky Gregoritsch, loptu však poslal na tribúnu za bránou Bürkiho.

9

Hostia postupne podľa očakávania získavajú prevahu. Diallo sa dvoma autovými vhadzovaniami posunul ďalej od vlastnej brány.

8

Bruun Larsen našiel prihrávkou na stred nabiehajúceho Reusa, ktorý síce obišiel obrancu Khediru, potom ale proti nemu dobre vybehol Kobel. Brankár domácich loptu chytil.

6

Na opačnej strane si skvele nabehol na prihrávku za obranu od Baiera Hahn, na loptu ale pred bránou Bürkiho nedosiahol, a tak skončila za bránkovou čiarou.

5

Reus dobre preniesol hru na pravú stranu na Sancha, potom ale pri nábehu na jeho center fauloval Dansa. Augsburg však loptu dlho neudržal a okamžite po rozohrávke faulu ju vrátil späť hosťom.

4

Borussia sa usadila na útočnej polovici a postupnou kombináciou sa približuje k bráne domácich.

3

Hostia rozohrali veľmi zle a Ku Ja-Čeol obral o loptu Zagadoua. Domáci ale gólovú príležitosť nezískali. Či Tong-won, ktorý si nabehol na prihrávku svojho kórejského kolegu, stál v postavení mimo hru.

2

Danso netrafil loptu a Götze za ním poslal peknú kolmicu na nabiehajúceho Reusa. Kapitán hostí sa ale k lopte nedostal, ako prvý bol totiž pri nej brankár Augsburgu Kobel.

1

Výkop zápasu mali domáci, ktorý predviedli veľmi zaujímavú rozohrávku. Okamžite totiž odkopli loptu priamo do autu k rohovej zástavke.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o chvíľu začne. Domáci Augsburg bude hrať v bielych dresoch, hostia v žltých.
Úvodné zostavy:

FC Augsburg: Kobel – Schmid, Danso, R. Khedira, Stafylidis, Max – Ku Ja-Čeol, Či Tong-won, Baier (C) – Gregoritsch, Hahn.
Náhradníci: Giefer – Callsen-Bracker, Córdova, Götze, Janker, Stanić, Teigl.

Borussia Dortmund: Bürki – Hakimí, Akanji, Zagadou, A. Diallo – Witsel, Delaney – Sancho, Reus (C), Bruun Larsen – M. Götze.
Náhradníci: Hitz – Alcácer, Guerreiro, Philipp, Toprak, Weigl, M. Wolf.

Rozhodca: Stieler – Jöllenbeck, Gittelmann.
Vzájomné zápasy

Vo vzájomných bundesligových zápasoch je jasne lepší Dortmund, ktorý z 15 zápasov vyhral 9. 5 zápasov sa skončilo remízou a len raz, vo februári 2015, sa z výhry radoval Augsburg. Augsburg nikdy nezdolal Dortmund doma, jeho jediná výhra sa totiž zrodila v zápase vonku. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne doma vyhrala Borussia 4:3.
Borussia Dortmund

Dortmund Bundesligu stále vedie, po troch remízach za sebou sa ale jeho náskok pred druhým Bayernom zmenšil už len na tri body. Borussia za celú sezónu prehrala len jeden zápas, na jar má však bilanciu 3 výhry – 3 remízy a okrem toho vypadla z pohára či prehrala v Londýne v osemfinále Ligy majstrov s Tottenhamom 0:3. Hostia sú však stále najproduktívnejším tímom s 57 strelenými gólmi. Vonku sú tretím najlepším tímom súťaže a v zápasoch na cudzích ihriskách majú najlepšiu obranu (len 8 inkasovaných gólov). Do zápasu s Augsburgom tak idú ako jasný favorit.

Posledných 5 zápasov:
Dortmund – Hannover 5:1
Frankfurt – Dortmund 1:1
Dortmund – Hoffenheim 3:3
Norimberg – Dortmund 0:0
Dortmund – Leverkusen 3:2
FC Augsburg

Domáci v tejto sezóne bojujú tvrdo o záchranu a len to, že trojica Stuttgart – Hannover – Norimberg má v tejto sezóne ešte horšiu formu, ich drží na poslednej nezostupovej 15. priečke. Pred 16. Stuttgartom majú aktuálne náskok 2 body, pred 17. Hannoverom 4 body. Forma Augsburgu má od ideálu veľmi ďaleko – domáci od konca októbra vyhrali jeden jediný ligový zápas (na začiatku februára nad Mainzom) a za túto dobu získali len tri body. Ich prepad tabuľkou po sľubnom začiatku tak bol úplne logický. Pred dnešným zápasom s lídrom súťaže nie je povzbudením ani fakt, že Augsburg je druhým najhorším tímom v domácich zápasoch. Domáci tak idú do tohto zápasu ako jasný outsider.

Posledných 5 zápasov:
Mönchengladbach – Augsburg 2:0
Augsburg – Mainz 3:0
Brémy – Augsburg 4:0
Augsburg – Bayern 2:3
Freiburg – Augsburg 5:1
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu FC Augsburg – Borussia Dortmund, ktorý otvorí program 24. kola nemeckej Bundesligy. Stretnutie sa začne o 20:30.

FC Augsburg – Borussia Dortmund

2:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 24. Či Tong-won, 68. Či Tong-won – 81. Alcácer

Karty:   84. Hahn (AUG) – 84. Guerreiro (DOR), 90+3. Hakimí (DOR)

Držení míče: 32 % : 68 %.
Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 2:6. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:11.

FC Augsburg: Kobel – Schmid, Danso, R. Khedira, Stafylidis (17. Teigl), Max – Ku Ja-Čeol, Či Tong-won (83. Córdova), Baier (89. Götze) – Gregoritsch, Hahn.
Náhradníci: Giefer – Callsen-Bracker, Córdova, Götze, Janker, Stanić, Teigl.

Borussia Dortmund: Bürki – Hakimí, Akanji, Zagadou, A. Diallo – Witsel, Delaney (66. Alcácer) – Sancho, Reus (66. Guerreiro), Bruun Larsen (76. Philipp) – M. Götze.
Náhradníci: Hitz – Alcácer, Guerreiro, Philipp, Toprak, Weigl, M. Wolf.

Rozhodca: Stieler – Jöllenbeck, Gittelmann

Diváci: 30 660