Menu

Futbal

Španielska LaLiga

CD Leganés – Levante UD

1:0

koniec (1:0)

04.03.2019, 21:00 • Estadio Municipal de Butarque • 26. kolo • Michal Sadlek

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:59:22)
Držanie lopty: 39 % : 61 %.
Strely na bránu: 3:4. Strely mimo: 8:8. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:10.
Levante zahralo veľmi dobrý druhý polčas, ktorému však chýbalo to hlavné – góly. Hostia svoje šance zahodili a napriek tomu, že takmer celú druhú polovicu strávili na útočnej polovici, tak z tohto tlaku nedokázali vyťažiť skoro nič. Keďže podobne dopadli i príležitosti domácich, tak sa zápas končí polčasovým výsledkom 1:0, o ktorom rozhodol víťazným gólom už v 13. minúte Óscara Rodrígueza. To, čo však predviedli domáci v závere zápasu so zdržovaním hry a žltými kartami, sme už dlho nevideli a určite by sa mal na záver tohto zápasu pozrieť španielsky futbalový zväz. Výsledok tohto zápasu však znamená, že po tomto kole sa Leganés posúva v tabuľke na 11. miesto. Levante je na 15. mieste.

90+6

Koniec zápasu.

90+5

Žltú kartu za nešportovné správanie dostáva Óscar Rodríguez (CD Leganés).

90+5

Braithwaite vletel do otvorenej obrany Levante a po obídení dvoch protihráčov našiel centrom Merina. Hlavička striedajúceho hráča zo záklonu končí nad bránou Fernándeza.

90+4

Domáci potiahli loptu dopredu a podržali ju nejakú dobu pri rohovej zástavke, kde získali ďalšie cenné sekundy.

90+3

Okrem brankára Levante sú všetci hráči na polovici Leganés. Rober posielal dlhý pas za obranu domácich na Mayorala, Cuéllar ale tentokrát dobre prečítal hru a loptu chytil.

90+2

Tí ju ale hneď stratili a po faule na Jasona získali hostia priamy kop. Campañov center odhlavičkovala obrana domácich, opäť ale len k hráčom Levante.

90+1

Vezo úplne pokazil ľahkú prihrávku na Jasona, hostia tak zadarmo darovali loptu domácim.

90

Bude sa hrať ešte päť minút.

90

Brankár Cuéllar si koleduje o druhú žltú kartu za zdržovanie hry. Lopta bola priamo za jeho bránou, on sa ale z nejakého nevysvetliteľného dôvodu rozhodol, že lopta pri rohovej zástavke je na odkop od brány vhodnejšia.

89

Center Levante z pravej strany doletel presne na hlavu nabiehajúceho Bardhiho, ten ale zblízka namieril nad domácu bránu.

87

Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho protihráča tvrdým sklzom dostáva Rodrigo Tarín (CD Leganés).

87

87. Aitor Fernández (LVN)

87

Domáci predviedli nádherný protiútok! Kravec sa dostal z ľavej strany cez Campañu k šestnástke hostí a oblúčikom ponad obrancov našiel Óscara Rodrígueza, ktorý z voleja trafil presúvajúceho sa gólmana Levante.

86

Žltú kartu za protesty dostáva i sám Jason (Levante UD).

86

Žltú kartu za protesty pri neodpískanom faule na Jasona dostáva Coke (Levante UD).

85

Hostia obliehajú pokutové územie domácich, tí im ale zatiaľ nedávajú priestor na prienik alebo kolmé prihrávky.

83

Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Dimitris Siovas, prichádza Juanfran.

82

Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Rúben Vezo (Levante UD).

82

Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Dimitris Siovas (CD Leganés).

82

Siovas sa už druhýkrát v priebehu niekoľkých minút posadil na trávnik a ukazuje, že nemôže pokračovať. Okolo neho vznikla veľká šarvátka, pretože hráči Levante si zjavne myslia, že simuluje a naťahuje čas.

80

Cuéllar znovu podbehol center a Mayoral, ktorý ho predskočil, posunul loptu Moralesovi. Kapitán hostí potom z voleja trafil od brvna do odkrytej brány domácich. Gól ale platiť nebude kvôli odpískanému faulu Mayorala.

79

Morales si narazil na ľavom krídle loptu s Lunom a následne v súboji s Nyomom vybojoval rohový kop pre Levante.

78

Kravec ich ale o loptu pripravil a založil rýchly protiútok. Óscar Rodríguez mal na oboch stranách voľných spoluhráčov, z cca 30 metrov však vystrelil a vôbec nie zle. Svojou strelou tesne minul bránu hostí.

77

Hostia majú, tak ako vo väčšine druhého polčasu, loptu pevne pod kontrolou a znovu sa krátkymi prihrávkami snažia prekombinovať k šestnástke Leganés.

75

Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Moses Simon, prichádza Roger Martí.

74

Na roh si dobre nabehol Braithwaite, ktorý sa ocitol úplne voľný v strede pokutového územia. Jeho hlavička končí tesne mimo brány Levante.

73

Na opačnej strane nacentroval Rodríguez na zadnú tyč na Kraveca, ktorý získal svojim zablokovaným centrom rohový kop pre domácich.

72

Lunovi sa konečne vydaril center a presnou prihrávkou našiel v strede pokutového územia úplne voľného Moralesa. Útočník hostí zo záklonu namieril mimo bránu domácich.

70

Žltú kartu za zdržovanie hry pri odkope od vlastnej brány dostáva brankár Iván Cuéllar (CD Leganés).

70

Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Diego Reyes, prichádza Rodrigo Tarín.

69

Mayoral získal loptu v strede poľa, prenesenie hry na opačnú stranu sa mu ale vôbec nevydarilo a loptu v podstate daroval domácim. Tí však predviedli rovnako mizernú rozohrávku a loptu znovu vrátili hosťom.

68

Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Guido Carrillo, prichádza Sabin Merino.

67

Levante predviedlo nádherný prechod do útoku na jeden dotyk a po prihrávke na ľavú stranu centroval Luna, znovu ale bol jeho center zablokovaný.

66

Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Erick Cabaco, prichádza Coke.

65

Žltú kartu za podkopnutie Mayorala zozadu dostáva Diego Reyes (CD Leganés).

65

Levante hrá skvelý druhý polčas a každou minútou tlačí domácich viac a viac. Domáci majú obrovský problém s presingom hostí.

64

Hostia získali priamy kop a rozohrali ho centrom do šestnástky, Cuéllar však center znovu minul. Tentokrát ale bola dôvodom zrážka so spoluhráčom Nyomom.

63

Strely: 7:9

62

62. Moses Simon (LVN)

62

Bardhi nacentroval na zadnú tyč, kde strieľal Moses. Jeho volej vyrazil Cuéllar, avšak len k Moralesovi, ktorého strelu zablokoval Omeruo.

61

Držanie lopty: 44 % : 56 %

60

Morales konečne dostal dobrú prihrávku za obranu Leganés, namiesto strely z dobrej pozície ale prihrával na opačnú stranu Mayoralovi. Ten trafil z ostrého uhla vybiehajúceho brankára domácich Cuéllara.

59

Óscar Rodríguez sa prekľučkoval po ľavom krídle až k šestnástke, center sa mu ale nevydaril a Rober ho odhlavičkoval. Následný pokus Recia spoza šestnástky letel priamo na Aitora Fernándeza, ktorý s ním nemal žiadny problém.

58

Prvýkrát v druhom polčase sa domáci usadili na dlhšiu dobu na útočnej polovici. Nyom našiel prihrávkou medzi obrancov Levante Rodrígueza, ten ale namieril mimo Fernándezovu bránu.

57

Simon na dvakrát vybojoval loptu v strede poľa, následne však poslal nepresný nákop na Moralesa.

56

Leganés je teraz pod drvivým tlakom a začína si koledovať o inkasovaný gól. Kravec zablokoval ďalší center Levante do autu.

55

Domácim sa v druhom polčase rozohrávka veľmi nedarí. Bardhi obral o loptu Péreza, následný Lunov center bol ale znovu zablokovaný.

54

Morales si nabiehal za kolmicou Simona zo stredu poľa, prihrávku už ale nedokázal spracovať na hracej ploche.

53

Hostia sú v druhom polčase výrazne aktívnejší ako domáci a postupne ich zatláčajú k ich bráne. Lunov center bol zablokovaný Nyomom a loptu následne odkopol do bezpečia Óscar Rodríguez.

52

Jason preniesol loptu na ľavú stranu, kde sa snažil prekľučkovať sa do pokutového územia Luna. obrancovia domácich ho ale zastavili. Celá táto akcia napokon končí centrom na Mayorala do ofsajdu.

50

Domáci získali priamy kop na útočnej polovici, rozohrávajú ich ale čím ďalej, tým horšie. Óscar Rodríguez nacentroval veľmi nepresne a poslal loptu za bránu Fernándeza.

49

Po rýchlom protiútoku vznikol v šestnástke domácich veľký zmätok. Mayoralovu prihrávku nedokázal zakončiť Bardhi a ďalší hráč Levante potom ešte centroval pred bránu. Následne ešte centroval sprava Simon, ani nabiehajúci Bardhi či Mayoral nedookázali loptu zasiahnuť.

48

Bardhi prenikol po pravom krídle a nacentroval do šestnástky, tam ale stál pripravený Cuéllar, ktorý center bez problémov chytil.

47

Levante sa zatiaľ s rozohrávkou neponáhľa. Prakticky od výkopu si hostia prihrávajú na vlastnej polovici a do kombinácie zapojili i brankára Aitora Fernándeza.

46

Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 22:02.
Po vyrovnanom prvom polčase, v ktorom mal každý z tímov svoje príležitosti, vedie domáce Leganés 1:0. Domáci využili obrovské chyby hostí pri rozohrávke priameho kopu na útočnej polovici, a tak je zatiaľ jediným strelcom zápasu Óscar Rodríguez. Nehrá sa v extrémne vysokom tempe, vidíme ale pomerne dosť zaujímavých momentov. Oba tímy už trafili i bránkovú konštrukciu a okrem toho mali ešte i ďalšie šance na skórovanie, druhý gól sme už ale nevideli. Verme teda, že podobne bude vypadať i druhý polčas.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

Campaña nacentroval na zadnú tyč, Carrillo si ale dobre splnil obranné úlohy a loptu odhlavičkoval do autu.

44

Žltú kartu za podrazenie Jasona zboku dostáva Recio (CD Leganés). Hostia získavajú ďalší priamy kop.

42

42. Enis Bardhi (LVN)

42

Priamy kop nedokázal v dobrej pozícii zužitkovať Mayoral, lopta sa ale v pokračovaní akcie dostala k Bardhimu, ktorý strelou spoza šestnástky trafil pravú tyč Cuéllarovej brány!

41

A hostia po tomto zákroku okamžite prešli do protiútoku. Za svoju aktivitu bol odmenení, Carrillo sa totiž previnil faulom a daroval im priamy kop.

40

Carrillo sa presadil na pravom krídle a už takmer z bránkovej čiary centroval do bránkoviska Levante. Aitor Fernández skvele vyrazil loptu.

39

Braithwaite vyhral súboj o loptu s Campañom, potom ale namiesto prihrávky na nabiehajúceho Kraveca začal pred pokutovým územím kľučkovať a o loptu tak prišiel.

38

Podobne však dopadol i center Levante na opačnej strane. Jeho autorom bol Jason.

37

Pérez našiel prihrávkou na pravej strane Nyoma, ktorý nacentroval z prvej. Center bol ale privysoký pre všetkých hráčov v pokutovom území a skončil na opačnej strane v aute.

35

Campaña našiel peknou prihrávkou na ľavej strane Lunu, ktorý poslal do šestnástky vysoký center. Brankár domácich Cuéllar tentokrát vybehol zle a loptu nedokázal zasiahnuť, tá sa tak dostala na hranicu pokutového územia k voľnému Moralesovi. Útočník hostí z voleja namieril mimo.

34

Teraz však loptu získali hostia a Cabaco ju okamžite poslal dopredu na Moralesa. Ten hlavičkový súboj vyhral, lopta sa ale dokotúľala za bránkovú čiaru.

33

Leganés opäť zvyšuje v posledných minútach svoju útočnú aktivitu a zatláča hostí na ich polovicu. Po strate lopty je schopné ju okamžite získavať späť svojim presingom.

31

Rozohrávku priameho kopu si zobral na starosti Kravec, narozdiel od predošlých priamych kopov Leganés však tentokrát letel do šestnástky Levante nevydarený center, ktorý hosťujúca obrana bez problémov odhlavičkovala do bezpečia.

30

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za faul na Braithwaitea Erick Cabaco (Levante UD).

28

Bardhi vystrelil zo strednej vzdialenosti priamo na bránu, Cuéllar si ale postrážil priestor pri ľavej tyči a loptu chytil.

27

Jason bol faulovaný na útočnej polovici, priamy kop tak získavajú i hostia.

25

25. Guido Carrillo (LGS)

25

Center Óscara Rodrígueza z priameho kopu preletel celým pokutovým územím až na zadnú tyč, kde sa snažil loptu zasiahnuť v sklze Carrillo. Na presné zakončenie mu však chýbali asi dva kroky, a tak loptu len zblízka nadvihol nad bránu Levante.

24

Leganés po faule na pravom krídle útočnej polovice získava priamy kop.

23

23. Jason (LVN)

23

Nyoma obral o loptu Bardhi a následným kolmým pasom našiel Mayorala, ktorý dokázal obísť dvoch obrancov Leganés. Potom prihral do stredu šestnástky priamo na nabiehajúceho Jasona, ktorý trafil vybiehajúceho Cuéllara.

22

Domáci sa tiež trochu pripomenuli svojou útočnou aktivitou hosťom, Cabaco ale dokázal prenikajúcemu Braithwaiteovi loptu na ľavom krídle odkopnúť.

20

Kravec si zbiehal na ľavom krídle na kolmicu Siovasa, mladý Ukrajinec ale tentokrát nedokázal túto rýchlu prihrávku chytiť.

19

Vezo to teda skúsil trochu zúfalým nákopom na Moralesa, bol však úplne nepresný, a tak sa stal korisťou brankára domácich Cuéllara.

18

Levante sa zobudilo až po inkasovanom góle a zrazu je schopné sa usadiť na útočnej polovici. Domáci ale zatiaľ veľmi dobre pokrývajú všetky voľné priestory a hostí do blízkosti svojho pokutového územia nepúšťajú.

17

Zareagovali strieľaným centrom Simona z pravej strany, ktorý ešte skúšal zasiahnuť hlavou Mayoral, namieril však len mimo domácu bránu.

16

Domáci sa dočkali zaslúženého úvodného gólu. Uvidíme, ako na tento vývoj zareagujú hostia.

15

Strely: 3:1
Strely na bránu: 3:0

13

13. Óscar Rodríguez (LGS) - 1:0

13

Tím Leganés práve strelil gól!
Séria obrovských chýba hostí končí vedúcim gólom Leganés! Levante rozohralo priamy kop po zemi do stredu, kde loptu zachytil Reyes a ten s loptou okamžite vyštartoval dopredu. Proti nákopu vybehol pred svoju šestnástku brankár Levante Fernández, nedokázal však loptu odhlavičkovať ďaleko od svojej brány. Domáci teda poslali loptu znovu dopredu a ÓSCAR RODRÍGUEZ, stojaci pred pokutovým územím, ju z voleja poslal presne k ľavej tyči odkrytej brány.

11

Bardhiho obral o loptu Recio, ktorý hneď hľadal prihrávkou na ľavé krídlo za obranu Carrilla. Útočník Leganés však túto prihrávku nedokázal spracovať na vlastnej polovici a lopta tak skončila za bránkovou čiarou.

10

10. Martin Braithwaite (LGS)

10

Nádherná akcia domácich končí ďalšou nepremenenou šancou domácich! Kravec si skvele nabehol na kolmú prihrávku na ľavej strane a z prvej prihral do stredu šestnástky Levante, kde bol úplne voľný Braithwaite. Dánsky útočník ale z prvej z penaltového bodu namieril mimo.

9

Domáci sú zatiaľ častejšie pri lopte a v úvode zápasu sú aktívnejší. Hostia sa prakticky ešte nedostali na útočnú polovicu a i teraz sú zoradení v obranných šíkoch na vlastnej polovici.

8

Simon zachytil prihrávku hráča Leganés pred vlastnou šestnástkou, obišiel troch protihráčov a založil rýchly protiútok, na ktorého konci bol zablokovaný center Bardhiho.

7

Hosťujúca obrana odvrátila rohový kop, avšak len na polovicu domácich, kde môže rozohrať akciu domácich brankár Leganés Cuéllar.

6

6. Óscar Rodríguez (LGS)

6

Óscar Rodríguez zaskočil všetkých svojou rozohrávkou a trafil nádhernou strelou z priameho kopu brvno brány Levante!

5

I oni ale predviedli nepresnú prihrávku v strede poľa a loptu získali pre svoj postupný útok domáci. Po faule Campañu v hlavičkovom súboji na Recia získava Leganés svoj prvý priamy kop v zápase.

4

Hostia sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú a prihrávajú si na vlastnej polovici. Domáci im to neexistujúcim presingom výrazne uľahčujú.

3

Leganés sa postupne posunulo k šestnástke Levante, jeho akcia ale skončila po slabom centri Kraveca. Ten sa stal ľahkou korisťou brankára hostí Aitora Fernándeza.

2

Domáci si pri prechode neporozumeli a po nepresnej prihrávke v strede poľa loptu stratili. Hostia však rozohrali podobne mizerne, a tak môžu kombinovať na útočnej polovici znovu domáci.

1

Výkop zápasu mali domáci, ktorí loptu posunuli dozadu a svoj útok začínajú od brankára Cuéllara.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Domáci budú hrať v tradičných modrobielych dresoch, hostia vo svetlozelených.
Oba tímy práve nastupujú na trávnik, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

CD Leganés: Cuéllar – D. Reyes, Omeruo, Siovas – Nyom, Recio, R. Pérez (C), V. Kravec – Braithwaite, Óscar Rodríguez – Carrillo.
Náhradníci: Lunin – El Zhar, Merino, Santos, Juanfran, Vesga, Tarín.

Levante UD: Aitor Fernández – Vezo, Rober, Cabaco – Jason, Campaña, Simon, Luna – E. Bardhi, B. Mayoral – Morales (C).
Náhradníci: Olazábal – Chema, Coke, Dwamena, Pedro López, Martí, Molina.

Rozhodca: Gil Manzano.
Vzájomné zápasy

Dnes uvidíme štvrtý vzájomný zápas týchto dvoch tímov v Primera Division. Leganés v predošlých zápasoch nedokázalo Levante streliť ani jeden gól. V minulej sezóne Levante remizovalo doma 0:0 a vonku vyhralo 3:0. Prvý vzájomný zápas tejto sezóny vyhralo Levante doma 2:0.
Levante UD

Hostia sú len o skóre za Leganés na 14. mieste. Ich forma však má od ideálu ďaleko a tabuľkou sa skôr postupne zosúvajú. Od začiatku novembra vyhralo Levante len trikrát a napriek tomu, že je veľmi útočne založeným tímom, tak v troch z posledných piatich zápasov nedalo gól. Domáci majú tretí najlepší útok ligy (37 strelených gólov), súčasne ale i najhoršiu obranu súťaže (45 inkasovaných gólov), Vonku je Levante deviatym najúspešnejším tímom súťaže, keď v 13 zápasoch na cudzích ihriskách získalo 15 bodov. Z posledných ôsmich zápasov vonku však vyhralo Levante len jeden.

Posledných 5 zápasov:
Sevilla – Levante 5:0
Levante – Getafe 0:0
Alavés – Levante 2:0
Celta Vigo – Levante 1:4
Levante – Real Madrid 1:2
CD Leganés

Leganés si dobrými výsledkami výrazne polepšilo v boji o záchranu a odskočilo od priameho súboja o prežitie. Na 14. mieste majú domáci náskok 7 bodov na 18. Villarreal a sú o skóre pred svojim dnešným súperom. Forma domácich je pomerne dobrá – z posledných siedmich zápasov prehrali len dva (v Barcelone a v San Sebastiane). Čo sa však Leganés nedarí, je strieľanie gólov. Len tri tímy strelili menej gólov, ako práve Leganés, ktoré má na svojom konte 26 strelených gólov. Naopak, z tímov v druhej polovici tabuľky má Leganés najmenší počet inkasovaných gólov (31) a celkovo v jeho zápasoch nepadá v priemere veľa gólov. Na svojom štadióne prehralo Leganés z 12 zápasov len jeden, uhralo však až šesť remíz.

Posledných 5 zápasov:
Leganés – Eibar 2:2
Vallecano – Leganés 1:2
Leganés – Betis 3:0
Real Sociedad – Leganés 3:0
Leganés – Valencia 1:1
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu CD Leganés – Levante UD, ktorý uzavrie program 26. kola španielskej Primera Division. Stretnutie sa začne o 21:00.

CD Leganés – Levante UD

1:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 13. Óscar Rodríguez

Karty:   44. Recio (LGS), 65. D. Reyes (LGS), 70. Cuéllar (LGS), 82. Siovas (LGS), 87. Tarín (LGS), 90+5. Óscar Rodríguez (LGS) – 30. Cabaco (LVN), 82. Vezo (LVN), 86. Coke (LVN), 86. Jason (LVN)

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:8. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:10.

CD Leganés: Cuéllar – D. Reyes (70. Tarín), Omeruo, Siovas (83. Juanfran) – Nyom, Recio, R. Pérez (C), V. Kravec – Braithwaite, Óscar Rodríguez – Carrillo (68. Merino).
Náhradníci: Lunin – El Zhar, Merino, Santos, Juanfran, Vesga, Tarín.

Levante UD: Aitor Fernández – Vezo, Rober, Cabaco (66. Coke) – Jason, Campaña, Simon (75. Martí), Luna – E. Bardhi, B. Mayoral – Morales (C).
Náhradníci: Olazábal – Chema, Coke, Dwamena, Pedro López, Martí, Molina.

Rozhodca: Gil Manzano

Diváci: 9 758