Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

TSG 1899 Hoffenheim – Bayer Leverkusen

4:1

koniec (1:1)

29.03.2019, 20:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • 27. kolo • Miroslav Kováčik

Tipsport: 2.34 3.99 2.88

Futbalisti Hoffenheimu zvíťazili v úvodnom zápase 27. kola najvyššej nemeckej súťaže nad Bayerom Leverkusen jednoznačne 4:1. Hrdinom zápasu bol Alžírčan Ishak Belfodil, ktorý dva góly strelil a o hetrik ho doslova obral v 79. minúte jeho spoluhráč Andrej Kramarič. Rozhodujúci moment však ide na konto hosťujúceho Svena Bendera, ktorý nešťastne tečoval do vlastnej siete strelu Nadiema Amiriho. Mimochodom, aj prvé vzájomné stretnutie v tejto sezóne sa skončilo víťazstvom zverencov Juliana Nagelsmana 4:1. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám pekný večer. (22:26:56)

90+2

Koniec zápasu.

90+1

Striedajúci David Otto centroval z pravej strany, ale našiel iba rukavice brankára Lukáša Hradeckého. Ten sa snažil ešte založiť rýchlu akciu hostí, ale jeho dlhý pas sa k útočníkom nedostal.

90

Riadny hrací čas sa nám v tejto chvíli vypršal. Hlavný rozhodca Harm Osmers už nechce príliš predlžovať trápenie Leverkusenu a pridáva iba 60 sekúnd. O majiteľovi troch bodov je dávno rozhodnuté.

88

Hostia sa dostali do zakončenia z nádejnej pozície, ale gól z toho nie je. Mitchell Weiser centroval z pravej strany, ale Kai Havertz hlavičkoval nad bránu skúseného gólmana Olivera Baumanna.

87

Ishak Belfodil dnes tri góly nestrelí, pretože tesne pred koncom ho strieda mladý tréner Julian Nagelsman. Za potlesku fanúšikov schádza alžírsky futbalista z hracej ploche a nahradzuje ho Ermin Bičakčić.

86

Ishak Belfodil sa naďalej snaží o strelenie hetriku. Teraz sa presadil individuálne cez Jonathana Taha, strieľal z ťažkého uhlu, ale napokon mieril len do bočnej siete svätyne Lukáša Hradeckého.

85

Hlavný rozhodca Harm Osmers opäť musí siahať do svojho vrecka. Kai Havertz dostáva úplne zbytočnú žltú kartu za odkopnutie lopty po ofsajdovom verdikte. Na mladom Nemcovi sa prejavuje frustrácia.

84

Julian Baumgartlinger je v dnešnom zápase veľmi nevýrazný. Myslím si, že ho v našom prenose spomíname vôbec po prvýkrát. Vystrelil spoza šestnástky, ale jeho strela mierila mimo bránu Olivera Baumanna.

83

Hostia sa tešili zo strelenia gólu, ale ten napokon pre ofsajd neplatí. Kai Havertz upratal loptu do siete po prihrávke Lucasa Alaria, ale práve striedajúci hráč bol krátko predtým tesne za obrannou líniou súpera.

82

Ishak Belfodil túži po hetriku z dnešného zápasu. Teraz sa snažil vystreliť spoza šestnástky, ale zozadu ho ostrým spôsobom zasiahol jeden z hráčov súpera. Na prekvapenie mnohých sa priamy kop nepíska.

80

Peter Bosz desať minút pred koncom využíva aj svoje posledné striedanie. Po výbornom prvom polčase sa z ihriska vytratil Leon Bailey, a tak ho na záverečnú časť stretnutia nahradzuje Lucas Alario.

79

79. Andrej Kramarić (HOF) - 4:1

79

Hoffenheim dal gól! Myslím si, že o osude zápasu je rozhodnuté. Nadiem Amiri zabojoval pri postrannej čiare a následne Kerem Demirbay kolmou prihrávkou založil brejk. David Otto posunul loptu na Ishaka Belfodila, ten prekonal gólmana súpera, no tesne pred bránkovou čiarou ešte loptu tečoval ANDREJ KRAMARIČ.

78

Hostia nemohli pokračovať vo svojej akcii, pretože z ofsajdového postavenia nestihol vybehnúť Kai Havertz. Okrem toho sa réžia pozrela na trénera hostí, ktorý zrejme chystá posledné striedanie.

77

Leverkusen pomerne dlho držal loptu na svojich kopačkách. Následne sa Julian Brandt snažil dlhým centrom nájsť Kaia Havertza, ale mladý útočník bol dobre bránený dvojicou Benjamin Hübner a Kevin Vogt.

76

Kevin Volland poslal dobrý center do šestnástky súpera, ale tam nemal dostatočnú podporu svojich spoluhráčov. Navyše, na svojom mieste bol Kevin Vogt, ktorý loptu upratal mimo pokutového územia.

75

Julian Nagelsman posiela na trávnik druhého čerstvého hráča. Je ním David Otto, ktorý nahradil Leonarda Bittencourta. Ten dnes neodohral zlé stretnutie, ale do streleckej listiny sa nestihol zapísať.

74

Leon Bailey poslal v krátkom slede do šestnástky súpera hneď dva nebezpečné centre Ten druhý nedokázali domáci hráči upratať do bezpečia a mali šťastie, že volej Jonathana Taha nebol presný.

73

Na tribúne sme mohli vidieť aj Nica Schulza, ktorý rozhodol nedávne kvalifikačné stretnutie Nemecka na pôde Holandska. Dnes to zápasu nemôže zasiahnuť, pretože je vykartovaný.

71

Po rohovom kope hostí sa dostal do zakončenia jeden z hráčov v bielom drese. Trafil ale iba Kerema Demirbaya, ktorý následne poslal loptu do bezpečného priestoru. Hoffenheim sa zatiaľ dobre bráni.

70

Leon Bailey centroval z ľavej strany, no jeho pas zachytil Benjamin Hübner. Následne si však trošku nerozumel s Pavlom Kadeřábkom, a tak musel český obranca upratať loptu iba na rohový kop.

69

Kevin Volland je v druhom polčase zatiaľ prakticky neviditeľný. To ale môžeme tvrdiť aj v prípade Leona Baileyho či Kaia Havertza. Ten zakončoval už po 55 sekundách druhého dejstva, ale odvtedy nič.

68

Domáci mali k dispozícii priamy kop. Lukáš Hrádecký si postavil dvoch hráčov do múru a vyzeralo to na priame ohrozenie brány. Domáci však chceli prekvapiť súpera nacvičeným signálom, ale Benjamin Hübner nedokázal zakončiť po centri zľava.

66

Hoffenheim zatiaľ kontroluje svoj náskok a smeruje k tretej domácej výhre po sebe. Tentokrát by však išlo o súpera, ktorý nebojuje o záchranu, ale podobne ako on o účasť v pohárovej Európe na nadchádzajúcu sezónu.

65

Domáci so šťastím odvrátili nebezpečný center z pravej strany. Následne sa dostal k strele spoza šestnástky Julian Brandt, ale účastník vlaňajšieho svetového šampionátu trafil len Kerema Demirbaya.

64

Leverkusen prebral iniciatívu do svojich rúk, ale zatiaľ kombinuje príliš ďaleko od súperovej brány. Zatiaľ to ale vyzerá tak, že sa farmaceuti budú musieť zmieriť s druhou prehrou po sebe.

63

Leverkusen mal po treťom inkasovanom góle výhodu rohového kopu. Julian Brandt poslal center do šestnástky, neistý Oliver Baumann radšej zacúval späť, ale napokon situáciu vyriešil Benjamin Hübner.

61

61. Ishak Belfodil (HOF) - 3:1

61

Hoffenheim dal gól! Hráči v modrých dresoch zvyšujú svoj náskok. V strede ihriska zabojoval Pavel Kadeřábek a následne smerovala dlhá lopta na ISHAKA BELFODILA. Ten sa poľahky presadil cez nedôrazného Mitchella Weisera a strelou k pravej žrdi skóroval.

60

Hodinu hry máme za sebou. Leverkusen po vlastnom góle Svena Bendera prehráva 1:2 a tréner Peter Bosz má už len jednu možnosť striedania. Podarí sa mu ešte vyrovnať skóre stretnutia?

59

59. Leon Bailey (LEV)

59

Leverkusen sa dostal do brejku. Prihrávku do priestoru ľavého krídla dostal Leon Bailey, dokázal zakončiť cez nedôrazného Pavla Kadeřábka, ale skutočne výborný reflexívny zákrok predviedol skúsený Oliver Baumann.

58

Mitchell Weiser teraz predviedol svoje individuálne kvality. Presadil sa cez Ishaka Belfodila, vystrelil spoza šestnástky a Oliver Baumann musel loptu vytlačiť iba na ďalší rohový kop farmaceutov.

57

Domáci hráči teraz chybovali v rozohrávke a takmer za to pykali. K strele spoza šestnástky sa dostal Julian Brandt, no keďže bola zbokovaná, bude nasledovať iba rohový kop Leverkusenu.

56

Tin Jedvaj teraz podporil ofenzívu hosťujúceho mužstva. Prenikol po ľavej strane do šestnástky súpera, poslal spätnú prihrávku pod seba, ale ani Kai Havertz, ani Kevin Volland nedokázali zakončiť.

54

Hra sa teraz momentálne odohráva najmä v strede ihriska. Vidíme pomerne veľké množstvo nepresností na oboch stranách. Osobne si myslím, že sa dnes ešte nejakých gólových momentov dočkáme.

53

Po prvom strelenom góle sa hráči Hoffenheimu stiahli. Teraz to vyzerá tak, že pokračujú vo svojej útočnej aktivite a snažia sa súpera zlomiť prípadným tretím streleným gólom. Leverkusen ale nič nemá prehrané.

52

52. Sven Bender (HOF) - 2:1

52

Hoffenheim dal gól! Domáci futbalisti majú znovu lepší vstup do polčasu a vypracovali si tesný náskok. Pavel Kadeřábek centroval z pravej strany, k strele sa dostal striedajúci Nadiem Amiri a loptu nešťastne tečoval do vlastnej siete SVEN BENDER.

51

Avizované striedanie domáceho celku je v týchto chvíľach realitou. Nadiem Amiri prichádza na trávnik miesto zraneného Joelintona, ktorého trápi poranený zrejme ľavý členok.

49

Ishak Belfodil vybojoval pre domáce farby rohový kop. Ešte predtým ale znovu zostáva sedieť na trávniku Joelinton a je jasné, že v dnešnom zápase dohral. Na lavičke sa už pripravuje Nadiem Amiri.

48

Tak vyzerá to tak, že Joelinton bude môcť pokračovať v dnešnom meraní síl. Brazílčan je pre mužstvo veľmi platný a na lavičke náhradníkov nie je veľa hráčov, ktorí by ho mohli nahradiť. Ádam Szalai je zranený.

47

Joelinton sa snažil zachytiť prihrávku súpera, ale mám pocit, že zle došliapol na ľavú nohu. S bolestivou grimasou zostáva ležať na hracej ploche a je reálne, že budeme svedkami tretieho núteného striedania.

46

Do druhého polčasu nastúpili obe mužstvá v rovnakej zostave, v akej prvé dejstvo ukončili. O prvú útočnú akciu po zmene strán sa postaral Kevin Volland, po jeho centri zakončoval z otočky Kai Havertz, ale vyznamenal sa Oliver Baumann.

46

Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas dnešného stretnutia máme za sebou. V desiatej minúte sa dostali do vedenia domáci, keď z prvej strely na bránu súpera skóroval Ishak Belfodil. Náskok Hoffenheimu ale nevydržal dlho, konkrétne len sedem minút. Do streleckej listiny sa zapísal Kevin Volland, ktorý v minulosti pôsobil aj vo WIRSOL Rhein-Neckar Arene. V prvom dejstve ešte zaujali dve nútené striedania hostí, pretože sa zranili Karim Bellarabi a Lars Bender. Druhý polčas sa začne približne o 21:35 hod.

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Hostia sa snažili preniesť ťažisko hry na ľavú stranu, kde operuje bývalý trenčiansky futbalista Leon Bailey. Tentokrát sa Jamajčan k lopte nedostal, pretože pred ním bol dôraznejší Pavel Kadeřábek.

45+1

Domáci mali k dispozícii priamy kop po nedovolenom zákroku Mitchella Weisera. Exekútorom štandardnej situácie bol znovu Kerem Demirbay, ale hlavička Benjamina Hübnera smerovala vysoko nad bránu.

45

Riadny hrací čas prvého polčasu sa nám naplnil počas nevydarenej akcie Juliana Brandta, ktorý individuálne neprešiel cez stredu súperovej obrany. Okrem toho sme dostali informáciu, že sa pridávajú tri minúty.

44

Joshua Brenet poslal z ľavej strany dobrý center do šestnástky súpera. Ishak Belfodil v náročnej pozícii hlavičkoval cez Svena Bendera, ale jeho zakončenie nesmerovalo na bránu Lukáša Hrádeckého.

43

Prvý polčas pomaličky smeruje do svojho záveru. Po faule Kaia Havertza zostanú pri lopte zverenci Juliana Nagelsmana, ktorí striedajú dobré herné úseky s tými slabšími. Aj preto je skóre zatiaľ vyrovnané.

42

Hostia sa dostali do brejku. Po zblokovanej prihrávke mladého útočníka Kaia Havertza sa dostal do zakončenia volejom Julian Brandt, ale loptu poslal nad bránu Olivera Baumanna. Ten tak bude odkopávať.

41

Domáci futbalisti mali k dispozícii rohový kop. Kerem Demirbay poslal loptu do šestnástky, jeden z hráčov Leverkusenu smolne poslal loptu na vlastnú bránku, ale zároveň do miest, kde stál Lukáš Hrádecký.

40

Štyridsať minút dnešného zápasu máme za sebou. Videli sme dva góly a musím povedať, že je škoda, že teraz nám priebeh stretnutia narušili zranenia a následne aj zbytočné kontroverzie. Tempo hry tak upadlo.

38

Hlavný rozhodca Harm Osmers to napokon vyriešil šalamúnsky a obom spomínaným hráčom udelil žltú kartu. Benjamin Hübner s tým nie je spokojný, ale rovnako aj Leon Bailey bude zápas dohrávať pod hrozbou vylúčenia.

37

Teraz zbytočne splanuli vášne na ihrisku. Benjamin Hübner sa dostal do výmeny názorov s Leonom Baileym, ktorý sa následne teatrálne zrútil na trávnik. Hlavný rozhodca situáciu rieši a zrejme rozdá karty.

36

Sven Bender je druhým hráčom, ktorý predčasne končí v dnešnom zápase. Na jeho miesto prichádza mladý Mitchell Weiser, ktorý si zahral v drese mníchovského Bayernu či berlínskej Herthy.

35

Ďalšie problémy pre hosťujúceho trénera. Vyzerá to tak, že bude musieť druhýkrát v úvodnom polčase nútene striedať. Tentokrát má zdravotné problémy Lars Bender a zrejme nebude môcť pokračovať v zápase.

34

Domáci futbalisti si vypracovali ďalšiu dobrú streleckú príležitosť. Andrej Kramarič centroval z pravej strany, Leonardo Bittencourt sa pretlačil cez brániaceho Charlesa Aránguiza, ale mieril tesne vedľa.

33

Zápas sa nám teraz poriadne rozbehol a trošku viac začínajú hrýzť aj hráči v modrých dresoch. Tí sú remízovým kráľom súťaže a zatiaľ to vyzerá na ďalšiu deľbu bodov aj s Leverkusenom.

32

Domáci futbalisti sa tešili z gólu, ale ten napokon platiť nemôže. Lukáš Hradecký predviedol skutočne fantastický zákrok po hlavičke Benjamina Hübnera, ale následná dorážka Ishaka Belfodila už bola z tesného ofsajdu.

31

Domáci hráči budú zahrávať rohový kop. Ishak Belfodil odviedol dobrú prácu, následne z pravej strany centroval Pavel Kadeřábek, ale pred Keremom Demirbayom upratal loptu do bezpečia Jonathan Tah.

30

Polhodinu hry nám ukončil nedovolený zákrok Floriana Grillitscha, po ktorom hlavný rozhodca prvýkrát siaha do svojho vrecka. Domáceho hráča napomína žltou kartou po faule na prenikajúceho Kaia Havertza.

29

Šanca na strane Hoffenheimu. Leonardo Bittencourt dostal vynikajúci diagonálny pas do priestoru ľavého krídla. Následne posunul loptu na Andreja Kramariča, ale ten z tesnej blízkosti mieril len do brankára Lukáša Hradeckého.

27

Teraz sme boli svedkami niekoľkých ostrejších zákrokov v strede ihriska. Napokon sa píska až nedovolený zákrok Joshuu Breneta, a tak budú môcť založiť novú útočnú akciu hráči, prezývaní farmaceuti.

26

Až teraz sme svedkami striedania hostí. Karim Bellarabi nemôže pre zdravotné problémy pokračovať v zápase a na trávniku ho nahradí Charles Aránguiz, ktorý mal cez týždeň reprezentačné povinnosti.

25

Kevin Volland si potiahol loptu po pravej strane bližšie k osi ihriska. Následne vystrelil technicky cez brániaceho obrancu, ale našiel iba pripraveného Olivera Baumanna. Ten si pripisuje rutinný zákrok.

24

Tak nie, Karim Bellarabi krívajúc opúšťa trávnik a smeruje rovno do šatne. Hosťujúci tréner Peter Bosz tak bude musieť ešte v prvom dejstve nútene striedať. Zatiaľ hrá Leverkusen v početnom oslabení.

23

Karim Bellarabi zostáva ležať na hracej ploche a už sú pri ňom hosťujúci lekári. Zrejme utŕžil nejaký úder v predošlom súboji, ale po krátkom ošetrení by mal pokračovať v dnešnom stretnutí.

22

Teraz sa domáci dostali do zakončenia. Kerem Demirbay sa oprel do loptu, ľavačkou vypálil spoza šestnástky, ale lopta mierila tesne vedľa brány. Bol tak však teč, a tak bude nasledovať rohový kop.

21

Hoffenheim pokračuje vo veľmi nevýraznom výkone. Hoci už dokázal skórovať, loptu drží na kopačkách prakticky minimálne a iba v jednom prípade sa dostal pred šestnástku gólmana Lukáša Hradeckého.

20

Hostia sa mohli dostať do vedenia. Julian Brandt posunul loptu na Karima Bellarabiho, ten vystrelil z vnútra šestnástky, ale trošku dezorientovaný Kevin Volland nedokázal nie príliš vydarenú strelu usmerniť do siete.

19

V doterajšom priebehu stretnutia sme videli dve strely do priestoru troch žrdí a obe skončili za chrbátmi gólmanov. Uvidíme, koľko presných zásahov dnes uvidíme – v prvom meraní síl ich bolo dovedna päť.

17

17. Kevin Volland (LEV) - 1:1

17

Bayer Leverkusen dal gól! Vedenie domácemu tímu dlho nevydržalo. Center z ľavej strany prepadol až na Juliana Brandta, ten následne loptu vrátil do šestnástky súpera a KEVIN VOLLAND presnou hlavičkou cez Joelintona zaznamenáva dvanásty gól v sezóne.

16

Leonardo Bittencourt sa teraz poriadne hnevá na čiarového rozhodcu. Ten totiž ukazuje, že domáci hráč si počínal nedovolene v súboji s nemeckým reprezentačným obrancom Jonathanom Tahom.

15

Hráči Hoffenheimu si teraz nerozumeli v kombinácii, a tak je lopta znovu v rukaviciach Lukáša Hradeckého. Pri lopte budú znovu futbalisti Leverkusenu, ktorí ju držia na kopačkách 69% hracieho času.

14

Hostia mali výhodu rohového kopu, ale strelecky sa nedokázali presadiť. Na druhej strane to jeden z hráčov v modrom drese skúšal strelou z veľkej diaľky, ale netrafil bránku fínskeho gólmana Lukáša Hradeckého.

12

Stále sledujeme rovnaký obrázok hry. Leverkusen kombinuje na polovici ihriska a snaží sa prekabátiť obranu tímu pod vedením Juliana Nagelsmana. Ten vedie gólom Alžírčana Ishaka Belfodila.

11

Leverkusen po inkasovanom góle drží loptu na svojich kopačkách, ale zatiaľ je ďaleko od brány Olivera Baumanna. Trošku mi to pripomína zápas v Dortmunde, kde boli v úvode lepší, no takisto inkasovali.

10

10. Ishak Belfodil (HOF) - 1:0

10

Hoffenheim dal gól! Hostia boli v úvode zápasu aktívnejším tímom, ale sú to oni, kto inkasoval ako prvý. Domáci rozohrali výbornú akciu po ľavej strane, Andrej Kramarič posunul loptu na ISHAKA BELFODILA, ktorý z hranice šestnástky trafil presne k pravej žrdi.

9

Leon Bailey je jednoznačne najaktívnejším mužom úvodnej desaťminútovky zápasu. Teraz si to pripravil na strelu pravačkou spoza šestnástky, ale za dobrý blok pochválime Kevina Vogta.

8

Teraz sa črtala šanca pre hostí. Leon Bailey sa snažil prvým dotykom zrýchliť akciu prihrávkou na Kevina Vollanda, ale na svojom mieste bol obranca Kevin Vogt. Novú akciu môže rozohrať Hoffenheim.

7

Zatiaľ čakáme na prvý strelecký pokus na jednu či druhú bránu. Každopádne, už sme videli jednu dobrú šancu Leverkusenu, respektíve výborný obranný zákrok stopéra Benjamina Hübnera.

6

Leon Bailey sa snažil presadiť individuálne. Na ľavej strane doslova vytancoval domáceho krajného obrancu Pavla Kadeřábka, ale napokon dokázal český reprezentant jeho strelu zblokovať.

5

Joelinton sa snažil napádať rozohrávku súpera, ale Sven Bender si dokázal poradiť. Zatiaľ možno konštatovať jednoznačnú územnú prevahu hostí, ktorí majú v jarnej časti pomerne solídnu formu.

4

Hostia mali po predošlej situácii rohový kop, ale do zakončenia sa nedostali. Každopádne, loptu budú mať v nasledujúcich sekundách na svojich kopačkách, keďže v strede poľa fauloval Florian Grillitsch.

3

Leverkusen zaútočil po ľavej strane, keď prihrávku do krídelného priestoru dostal Leon Bailey. Ten prvým dotykom hľadal pred bránkou Kevina Vollanda, ale pred ním upratal loptu na rohový kop Benjamin Hübner.

2

Úvodné sekundy stretnutia sú v znamení pomalej rozohrávky hráčov hostí. Zatiaľ sme sa nedostali ani pred jednu bránku, ale vo všeobecnosti sa očakáva gólovo bohaté stretnutie.

1

Úvodný výkop dnešného zápasu mali hostia z Leverkusenu. Lars Bender bol napádaný na pravej strane, ale napokon vybojoval autové vhadzovanie. V základnej zostave hostí nastupuje aj jeho brat Sven.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Brenet, Vogt (C), Hübner – Kadeřábek, Grillitsch, Bittencourt, Demirbay – Kramarić, Joelinton – Belfodil.
Náhradníci: Stolz – Amiri, Baumgartner, Bičakčić, Nuhu, Otto, S. Posch.

Bayer Leverkusen: Hrádecký – L. Bender, Tah, Jedvaj, S. Bender – Bellarabi, Baumgartlinger, Brandt – Havertz, Volland, Bailey.
Náhradníci: R. Özcan – Aránguiz, Alario, Dragović, Kohr, Paulinho, Weiser.

Rozhodcovia: Harm Osmers – Thomas Gorniak, Robert Kempter – Florian Badstübner.
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z nemeckej najvyššej futbalovej súťaže. Wirsol Rhein-Neckar Arena bude dnes dejiskom atraktívneho zápasu, v ktorom domáci Hoffenheim privíta farmaceutov z Leverkusenu.

HOFFENHEIM

Futbalistom Hoffenheimu patrí v tabuľke až deviate miesto so ziskom 38 bodov. Sú remízovým kráľom súťaže, keďže dosiahli už jedenásť nerozhodných výsledkov. Doma prehrali len tri z trinástich duelov a ostatné dva proti mužstvám z chvostu tabuľky vyhrali. Pred reprezentačnou prestávkou remizovali v Stuttarte 1:1, keď ich jediný gól zaznamenal Andrej Kramarič. Ten je s trinástimi gólmi šiestym najlepším kanonierom súťaže, ale pre zranenie kolena je jeho štart otázny. Kvôli žltým kartám bude chýbať Nico Schultz a žalúdočné problémy trápia maďarského útočníka Ádama Szalaia. Ústrednou postavou prvého vzájomného duelu v tomto ročníku bol Talian Vincenzo Grifo. Pri výhre 4:1 dosiahol bilanciu jeden gól a dve asistencie, no momentálne už oblieka dres Freiburgu.

LEVERKUSEN

Bayer Leverkusen figuruje v tabuľke na šiestom mieste s náskokom štyroch bodov pred svojim dnešným súperom. Ak sa pozrieme na formu z ostatných desiatich duelov zistíme, že len mníchovský Bayern nazbieral viac bodov. Z posledných piatich zápasov vonku vyhrali zverenci Petra Bosza až štyri, pričom nebodovali len vo výbornom dueli na pôde Dortmundu 2:3. Po vypadnutí z Európskej ligy sa farmaceuti môžu sústrediť už len na ligovú súťaž a vybojovanie si miestenky v pohárovej Európe. Najlepším strelcom tímu je skúsený Kevin Volland. Na konte má jedenásť presných zásahov, o jeden viac než Kai Havertz. Ani hostia dnes nenastúpia v kompletnom zložení. Zdravotne fit nie je Lars Bender a pre žlté karty sa na ihrisko nedostane Brazílčan Wendell.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

TSG 1899 Hoffenheim – Bayer Leverkusen

4:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 10. Belfodil, 52. S. Bender (vla.), 61. Belfodil, 79. Kramarić – 17. Volland

Karty:   30. Grillitsch (HOF), 38. Hübner (HOF) – 38. Bailey (LEV), 85. Havertz (LEV)

Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 8:6.

TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Brenet, Vogt (C), Hübner – Kadeřábek, Grillitsch, Bittencourt (75. Otto), Demirbay – Kramarić, Joelinton (51. Amiri) – Belfodil (87. Bičakčić).
Náhradníci: Stolz – Amiri, Baumgartner, Bičakčić, Nuhu, Otto, S. Posch.

Bayer Leverkusen: Hrádecký – L. Bender (C) (36. Weiser), Tah, Jedvaj, S. Bender – Bellarabi (26. Aránguiz), Baumgartlinger, Brandt – Havertz, Volland, Bailey (80. Alario).
Náhradníci: R. Özcan – Aránguiz, Alario, Dragović, Kohr, Paulinho, Weiser.

Rozhodca: Harm Osmers – Thomas Gorniak, Robert Kempter – Florian Badstübner