Menu

Futbal

Anglická Premier League

Liverpool FC – Tottenham Hotspur

2:1

koniec (1:0)

31.03.2019, 17:30 • Anfield Road, Liverpool • 32. kolo • Lukáš Rastislav Ovšonka

Tipsport: 1.58 4.42 5.95

Sledovali sme dnes naozaj zaujímavý šláger 32. kola Premier League. Po úvodnom polčase viedli domáci jednogólovým rozdielom. Následne v druhej časti hry trochu znížili zo svojej aktivity a inkasovali v 70. minúte z kopačky Lucasa. Napokon však The Reds predsa len zvíťazili, keďže si v 90. minúte dal nešťastný vlastenec Alderweireld.
Liverpool sa teda ujíma líderskej pozície so ziskom 79 bodov.

Ďakujeme za pozornosť. (19:25:19)

90+6

Koniec zápasu.

90+6

Bezpečne zasiahol loptu z ľavej strany Alexander-Arnold. Prudko ju odkopol za postrannú čiaru.

90+5

Keďže na trávniku prebiehalo ošetrenie a zároveň sa predtým aj striedalo, druhý polčas sa o niečo natiahne. Na útočnej polovici sú s loptou hostia.

90+4

Potlesk si vyslúžil Fabinho, ktorý bojoval v súboji s protihráčom. Zrazili sa však nepríjemne, na trávnik vyrážajú ošetrovatelia.

90+3

Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Dejan Lovren.

90+3

Na Anfield Road sa však pomaličky schyľuje k veľkým oslavám. Ak Liverpool vyhrá, dostane sa na líderskú pozíciu v Premier League.

90+2

Všetko do útoku už vrhli hráči Tottenhamu. Son Hung-min bol vpredu, ale so svojimi spoluhráčmi si nerozumel. Všetko vyriešil brankár Alisson.

90+1

Rozhodcovia k druhému polčasu pridávajú ešte štyri minúty. Zároveň ešte môžu tréneri na oboch stranách využiť možnosť jedného striedania.

90

90. Toby Alderweireld (LIV) - 2:1

90

Liverpool dal gól!
The Reds idú po druhýkrát v zápase do vedenia! Po rohovom kope si domáci vytvorili ďalšiu príležitosť. Lopta sa na pravej strane dostala k Salahovi, ktorý ju hlavou poslal do malého vápna. Nešťastne si ju potom do bránky vrazil Toby Alderweireld.

89

Divock Origi prebiehal po ľavej strane. Cez protihráča sa nepresadil. Po dlhšej čase sledujeme ofenzívnu aktivitu zo strany domácich.

88

Opäť sme videli vzruch pred Alissonovou bránkou. Spoza protihráča poslal krásnu obaľovačku Dele Alliho, ktorá len prefrčala popri spojnici!

87

Na ľavej strane sa rozbiehal Danny Rose, ktorý dostal prihrávku od Alliho a chcel pokračovať. Rozhodol sa pre center, ktorý mu aleže vôbec nevyšiel.

86

Liverpoolskí fanúšikovia si museli na tribúnach zaplneného Anfield Road počas šance Sissoka poriadne vydýchnuť. Uvidíme, čo ešte predvedú tímy v závere polčasu.

85

85. Moussa Sissoko (TOT)

85

Obrovská šanca pre kohútov na vedenie v zápase! Dvojica hráčov hostí vybehla dopredu. Moussa Sissoko ťahal loptu, napokon sa z hranice šestnástky rozhodol pre strelu, ktorá skončila niekde na tribúne.

84

Alisson Becker si teraz v rozohrávke vôbec nerozumel s Matipom, ktorý ako stopér je dnes nevýrazný. Všetky akcie väčšinou smerovali cez Van Dijka a krajného obrancu Robertsona.

83

Divock Origi bol opäť raz aktívny na útočnej polovici a snažil sa získať loptu pre Sadia Maného. Napokon sa k nej senegalský ofenzívny hráč nedostal.

82

Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Lucas Moura, prichádza Ben Davies.

81

Štandardku z útočnej polovice šikovne zahral Divock Origi. Nasmeroval to medzi dvoch brániacich hráčov v múre. Lopta sa poodrážala a napokon šla vedľa brány.

80

Lucas Moura si v súboji proti Salahovi jednoznačne pomohol rukami, i keď tiež bol rukami Salaha zasiahnutý. Kartovo potrestaný je len Moura.

79

79. Roberto Firmino (LIV)

79

Na centrovanú loptu do malého vápna si musel dať pozor brankár Lloris. Odrazila sa k Firminovi, ktorý zblízka zakončoval možno aj trochu nechcene, ale Lloris musel jednoznačne zasiahnuť.

78

Nový vietor na trávnik rozhodne priniesol Origi, ktorý prenikkol po ľavej strane a centroval do šestnástky. Liverpool získal rohový kop.

77

Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Jordan Henderson, prichádza Divock Origi.

77

Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza James Milner, prichádza Fabinho.

75

Šikovne to teraz kolmicou na pravé krídlo skúšal Mané, ktorý aj našiel Alexandra-Arnolda. Robertson im nabiehal k vzdialenejšej žrdi, ale k lopte sa už napokon nedostal.

73

Tottenham aj vďaka zvýšenému držaniu lopty a zjednodušeniu akcií a kombinácií dospel k vyrovnaniu stretnutia. Môžeme ešte určite čakať strhujúce divadlo.

72

Center Wijnalduma našiel pri bližšej žrdi voľného Mohameda Salaha. Jeho hlavička nakoniec smerovala mimo bránky.

70

70. Lucas Moura (TOT) - 1:1

70

Tottenham dal gól!
Spurs vyrovnávajú stava stretnutia! Po faule na Kanea v strede ihriska šli dopredu hostia. Skvelým centrom našiel Kane na pravom krídle Trippiera, ktorý ho posunul na LUCASA MOURU, ktorý zblízka bezpečne prekonal Allisona.

69

Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Davinson Sánchez, prichádza Son Hung-min.

69

Dobrou prudkou strelou sa svojim divákom prezentoval Mohamed Salah, ktorý pálil ľavačkou spoza vápna a nemieril to vôbec zle.

68

Hlavný rozhodca musel upokojiť vzplanuté vášne na útočnej polovici Liverpoolu, kedy sa rozohrával rohový kop. Lopta z kopačky Alexandera-Arnolda došla k Van Dijkovi, ale potom mu ušla.

67

Pomaly sa nám blíži sedemdesiata minúta stretnutia a zatiaľ ani jeden tréner nesiahol po striedaní. Uvidíme, čo zamýšľajú páni Klopp a Pochettino.

66

Z nasledujúceho rohového kopu sa chcel presadiť hlavičkovým zakončením Sánchez, ale lopta ho obišla. Tottenham nezakončil.

65

Po pravej strane šikovne Alderweireld naštartoval Eriksena, ktorý aj napokon poslal center smerom do vápna. Mal tam spoluhráčov, Van Dijk však bleskovo odvrátil.

64

Šikovne hru na ľavú stranu preniesol Eriksen. Našiel tam rozbehnutého Dannyho Rosea, ktorý odcentroval do vápna. Nabiehal mu Kane s Mourom. Ani jeden z nich napokon nezakončil.

63

Kohúti z Tottenhamu získali aut na vlastnej polovici. Zahral ho dirigent defenzívy Davinson Sánchez smerom na brankára Huga Llorisa.

61

Danny Rose si na ľavej strane od seba odtláčal Salaha. Ich súboj sa napokon pískal a bolo to v neprospech hráča Tottenhamu, ktorý fauloval.

60

Naplnila sa hodina hracieho času a môžeme konštatovať, že Liverpool zatiaľ srdnato vzdoruje útokom súpera, ktoré sa v posledných minútach zvyšujú.

59

Po dlhšom čase sme videli aj akciu od domáceho tímu. Po protiútoku sa chcel presadiť Mohamed Salah, no nepodarilo sa mu to. Následne pálil aj Henderson, ale iba do protihráča.

58

Salah si na pravej strane neporadil s Eriksenom a dopredu ihneď vyrazili hostia. Eriksen napokon centroval z pravej strany, no nemieril presne.

57

Hráči Tottenhamu sa snažia pomaličky prebrať kontrolu nad zápasom. Jednoznačne čo potrebujú najviac je zjednodušenie kombinácie a akcií.

56

56. Christian Eriksen (TOT)

56

Tak toto boli obrovské šance pre hostí! Lopta sa od Rosea dostala do šestnástky ku Kaneovi, ktorý si posunul loptu a pálil. Alisson perfektne vyrážal. K odrazenej lopte sa ešte dostal Eriksen, ale trafil iba do protihráča!

55

Ako sa robí akcia jednoducho teraz predviedli domáci. Milner si spracoval loptu na pravej strane a posunul ju centrom do šestnástky smerom na Firmina. Jeho pokus však letel ponad bránku.

54

Hostia to skúsili pre zmenu z diaľky. Dlhý center z kopačky Alderweirelda hľadal v pokutovom území Kanea. Ten sa napokon neuvoľnil a nebolo z toho zakončenia.

53

Hráči Tottenhamu až príliš kombinovali a možno prepásli správny moment na zakončenie. Pred šestnástkou si medzi sebou menili loptu Kane, Alli a Moura. Napokon nedospeli k žiadnej strele.

52

Liverpool si takmer vytvoril príležitosť. Salah sa hľadal na hranici pokutového územia, dostal aj center, ale pred ním loptu zasiahol protihráč.

51

Trippier zakombinoval so Sissokom, hráči Tottenhamu aj naďalej držia loptu na svojich kopačkách, no na bránku sa akosi nehrnú.

50

Christian Eriksen zbrzdil akciu svojho tímu po pravej strane a napokon aj prišiel o loptu. Aut budú zahrávať domáci futbalisti.

49

Wijnaldum získal vďaka dobrému pohybu a ťahu na bránku rohový kop. Domáci zahrali nakrátko. Šikovne nacentroval James Milner na hlavičku Van Dijka, ktorého pokus letel ponad brvno.

48

Wijnaldum sa rozbehol po pravej strane ihriska. Dostal sa do kontaktu s Davinsonom Sánchezom. Kolumbijský stopér bol v súboji výraznejší.

47

K strele spoza pokutového územia sa dostal Christian Eriksen, ktorého zakončenie smerovalo ponad Alissonovu bránku.

46

Cez polčasovú prestávku sa ani jeden z trénerov neodhodlal k zmenám v zostavách. Oba tímy teda pokračujú v pôvodnom zložení, strany sa vymenili.

46

Začal sa druhý polčas.
S úvodným polčasom môžu byť rozhodne spokojnejší domáci, ktorí ovládli najmä prvú polovicu polčasu. V 16. minúte ich poslal do vedenia Firmino. Hra sa potom vyrovnala a viac z hry mali aj hostia. Uvidíme, čo si na nás tímy pripravia v druhom polčase, ktorý sa začne približne o 18:32.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Rozhodcovia ešte k prvému polčasu pridávajú jednu minútu. Zohľadnené zrejme bolo ošetrovanie Rosea na počiatku prvého polčasu.

45

Milner si tvoril priestor, následne nasmeroval loptu na Robertsona. Hranica šestnástky však bola až priveľmi prehustená.

44

Rose potiahol loptu po ľavej strane a posúval ju na Mouru, ktorý ešte hľadal Dele Alliho. Táto spolupráca už nevyšla, loptu berú Liverpoolčania.

43

Po zákroku Wijnalduma na Rosea rozohrávali znovu hostia. Nepokúšali sa však o štandardku, rozohrali to nakrátko.

42

Držanie lopty sa v posledných minútach jednoznačne otočilo v prospech kohútov. Hostia sú pohodlne na lopte a domáci viacmenej vyčkávajú.

41

Opäť boli v akcii hostia. Eriksen chcel presunúť loptu na Alliho pohybujúceho sa v šestnástke, no veľmi mu to nevyšlo.

40

Napokon sa podarilo hosťom založiť celkom sľubnú šancu. Center pred vápnom si spracoval Lucas Moura a z half-voleja vypálil. Mieril mimo bránky.

39

Tottenham sa snaží začať nový útok postupnou rozohrávkou. Liverpoolskí futbalisti začali zase omnoho viac napádať vyššie až v predšestnástkových priestoroch.

37

37. Sadio Mané (LIV)

37

Tak teraz to bolo opäť zaujímavé zo strany domácich hráčov. Sadio Mané si za hranicou pokutového územia spracoval prihrávku a pálil. Jeho obaľovačka letela popri spojnici.

36

Teraz zavaril v defenzíve Van Dijk, ktorý urýchlene musel trieliť dozadu. Harry Kane naštartoval kontraútok po pravej strane, centroval pred bránku, kde šiel Moura, no bol to výrazne nepresný center.

34

Sadio Mané sa chcel presadiť po ľavej strane. Dostal sa do súboja s Aldereireldom, ktorý uspel v súboji a dokázal zneškodniť protivníka.

33

33. Dele Alli (TOT)

33

Prvýkrát v tomto zápase sa brankárovi Alissonovi pripomenul Dele Alli. Vymenil si loptu s Eriksenom a pálil spoza šestnástky. Lopta letela nebezpečne tesne ponad brvno.

32

Najsilnejším článkom hostí je momentálne dirigent defenzívy Davinson Sánchez. Vpredu sú zatiaľ hostia málo úspešní a nepresadzujú sa.

31

Šikovne si teraz na útočnej polovici zbiehal Roberto Firmino. Dlhý center sa mu nepodarilo napokon spracovať, jasne zasiahol Sánchez.

30

Henderson preniesol hru na ľavú stranu, kde už operoval Milner, ktorý chcel kombinovať s Robertsonom. Spurs si tentokrát dobre pokrývali hráčov.

29

Celkom nebezpečne to teraz asi po prvýkrát vyzeralo aj po akcii hostí. Danny Rose posielal loptu z ľavej strany smerom do vápna, kde si nabiehal Lucas Moura. Dostal sa do súboja, o faul sa však nejednalo.

28

Hráči Liverpoolu použili zaujímavú taktiku. Natlačili sa vo veľkom počte k bránkovej čiare a odtiaľ vybiehali. Lopta bola šikovne zatočená a smerovala do bočnej konštrukcie. Lloris teda zasahovať nemusel.

27

Center z ľavej strany z kopačky Robertsona jednoznačne odvrátil stopér Alderweireld. Liverpool bude zahrávať svoj druhý rohový kop v zápase.

26

O loptu srdnato na útočnej polovici bojoval James Milner. Proti hráčom Tottenhamu sa presadiť napokon dokázal a Liverpool môže pokojne rozohrať.

25

Naplnila sa dvadsiata piata minúta riadnej hracej doby. Liverpool stále pôsobí v zápase lepšie, domácich divákov teda rozhodne teší výkon "červených"

24

Firmino si šikovne priťukol loptu s Mohamedom Salahom, ktorého aj vyzýval k zakončeniu. Salah napokon strieľal, ale len mimo bránky.

23

Po nevydarenom nábehu Maného získali loptu futbalisti Tottenhamu, ktorí sa pomaličky snažia založiť útok zo zabezpečenej obrany.

22

Priestor sa na pravom krídle otváral pred Mohamedom Salahom, ktorý sa len veľmi tesne vyhol ofsajdu. Nedokázal už však zakončovať. Dobrým obranným sklzom sa blysol Davinson Sánchez.

21

Všetky ukazovatele zatiaľ hovoria v prospech Liverpoolu. The Reds majú vyššie percentuálne držanie lopty a aj viackrát ohrozili bránku súpera.

20

Robertson v pokutovom území našiel Salaha, ktorý posúval ďalej loptu. Tá sa dostala napokon do šestnáskového poloblúka k Sadiovi Maném a ten pálil. Jeho oblúčik letel tesne vedľa brány.

19

Kohúti z Tottenhamu zatiaľ v zápase nepôsobia veľmi organizovane. Ich defenzíva je zväčšia chaotická a v útoku sú to zatiaľ len také naslepo nakopávané lopty.

18

Robertsn sa napokon odhodlal k ďalšiemu centru, ktorý z ľavej strany nasmeroval do šestnástky. Odvrátil do Sánchez, ale potom sa spoza vápna dostal k strele Alexander-Arnold. Jeho delovka half-volejom tesne prefrčala popri pravej žrdi!

17

Na Anfield Road sa rozhodne tešia domáci priaznivci, ktorí už spievajú starú známu hymnu You Will Never Walk Alone.

16

16. Roberto Firmino (LIV) - 1:0

16

Liverpool dal gól!
The Reds idú do vedenia. Mäkký center z ľavej strany z kopačky Robertsona našiel v pokutovom území hlavičku ROBERTA FIRMINA a ten jednoznačne loptu iba nasmeroval do zeme a potom do brány.

15

Centrovaná lopta z ľavej strany od Alexandera-Arnolda bola pekne prenesená až ku Robertsonovi, ktorý to môže vyskúšať z opačnej strany.

14

Odkop z kopačky Dele Alliho nenašiel na útočnej polovici nikoho z dvojice Harry Kane alebo Lucas Moura.

13

Alexander-Arnold sa z pravej strany pokúšal nasmerovať do šestnástky prudkú loptu, po ktorú si zbiehal Mané. Zakročiť však pred ním dokázal Davinson Sánchez.

12

Na hrote si chystal pozíciu Harry Kane. Presnú loptu však nedostal, lepšie povedané bolo mu zabránené v spracovaní lopty zo strany van Dijka.

11

Lucas Moura si v pokutovom území hľadal voľný priestor. Podarilo sa napokon vypáliť Moussovi Sissokovi, ktorý podporil útok a strieľal spoza šestnástky. Strele výrazne chýbala presnosť.

10

Wijnaldum sa uvoľňoval na útočnej polovici a pýtal si loptu od Alexandera-Arnolda. Dostal ju, ale ihneď ju musel vrátiť späť.

9

Prihrávka Robertsona z ľavej strany nenašla Firmina ani Maného. Akciu môžu postupne rozbehnúť hostia, ktorí zatiaľ nemusia odolávať aktívnemu pressingu zo strany Liverpoolu.

8

Hlavný rozhodca napomínal Lucasa Mouru, aby sa vzdialil od Alexandera-Arnolda, ktorý rozohrával loptu na obrannej polovici.

7

Už dlhšiu dobu sa spoluhráčom ukazoval voľný James Milner. Prihrávku nakoniec nedostal, keďže jeho spoluhráči nepreniesli hru na ľavú stranu.

6

Salah chcel zrýchliť priebeh hry počas krídelnej akcie na pravej strane. The Reds o loptu prišli a rýchlo vyrazili do protiútoku hostia. Lucas Moura si vypýtal loptu, ale bolo mu zabránené v zakončení.

5

Sadio Mané si na útočnej polovici spracúval dlhý center, ale v súboji si napokon pomohol aj rukami, a tak to hlavný rozhodca odpískal.

4

Vertonghen na obrannej polovici nezahral veľmi dobre. Lopty sa zmocnil Mané, ktorý nabíjal za hranicou šestnástky Mohamedovi Salahovi, ktorý prudko pálil, ale mieril ponad bránku.

3

Úvod zápasu bol teda mierne narušený ošetrením hráča Spurs, ale už pokračujeme v aktívnom futbale. O prienikovú akciu sa pokúšajú domáci.

2

Alexander-Arnold odkopol loptu za postrannú čiaru, keďže sa hlavný rozhodca prišiel bližšie pozrieť na poraneného Rosea.

1

Stretnutie zahájil úvodným výkopom Dele Alli. Tottenham hrá v úvodnom polčase zľava doprava. Liverpool z opačnej strany.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Hráči sú už nachystaní a pripravení vybehnúť na trávnik. Chelsea bude hrať v červených dresoch a Spurs v bielych.
Úvodné zostavy:

Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Milner, Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané.
Náhradníci: Mignolet – Lovren, Fabinho, Keïta, Lallana, Origi, Shaqiri.

Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Alderweireld, D. Sánchez, Vertonghen – Trippier, Eriksen, Moussa Sissoko, Alli, Rose – Kane, Lucas Moura.
Náhradníci: Gazzaniga – Davies, Foyth, F. Llorente, Skipp, Son Hung-min, Wanyama.

Rozhodca: Atkinson – Child, Betts.
Prajem vám príjemný nedeľný podvečer a vítam vás pri sledovaní druhého zápasu dnešného programu anglickej Premier League. Liverpool FC dnes na Anfield Road privíta Tottenham Hotspur. Stretnutie sa začína o 17:30 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

Liverpool FC
Dnes nás na Anfield Road určite môže čakať mimoriadne zaujímavé stretnutie. Domáci Liverpool sa v tabuľke nachádza na 2. mieste so ziskom 76 bodov a skóre 70:18. Na vedúci Manchester City stráca len jediný bod a má práve zápas s Tottenhamom k dobru. Ak by Liverpool zvíťazil, dostal by sa jasne na líderskú pozíciu. V prospech Liverpoolu hovoria posledné víťazstvá. The Reds zdolali v lige naposledy Fulham 1:2 a Burnley 4:2. Aj keď išlo o kvalitatívne nižšie tímy, víťazstvá rozhodne netreba podceňovať.

Tottenham Hotspur
Spurs sa v tabuľke Premier League nachádzajú hneď za Liverpoolom na treťom mieste, no na druhý Liverpool strácajú priepastných 15 bodov. Tottenham má teda na konte 61 bodov a skóre 57:32. V neprospech Tottenhamu momentálne hovorí slabá forma. Z posledných piatich zápasov najvyššej anglickej súťaže vyhrali Spurs iba jeden, trikrát prehrali a raz remízovali. Posledná prehra sa zrodila 9. marca na trávniku Southamptonu, kde prehral Tottenham tesne 2:1.

Posledný vzájomný zápas medzi týmito celkami sa odohral 15. septembra 2018. The Reds vtedy zdolali Spurs tesne 1:2.

Prajem vám príjemné sledovanie a pekný športový zážitok.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

Liverpool FC – Tottenham Hotspur

2:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 16. Firmino, 90. Alderweireld (vla.) – 70. Lucas Moura

Karty:   80. Lucas Moura (TOT)

Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Milner (77. Fabinho), Henderson (C) (77. Origi), Wijnaldum – M. Salah (90+3. Lovren), Firmino, Mané.
Náhradníci: Mignolet – Lovren, Fabinho, Keïta, Lallana, Origi, Shaqiri.

Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Alderweireld, D. Sánchez (69. Son Hung-min), Vertonghen – Trippier, Eriksen, Moussa Sissoko, Alli, Rose – Kane, Lucas Moura (82. Davies).
Náhradníci: Gazzaniga – Davies, Foyth, F. Llorente, Skipp, Son Hung-min, Wanyama.

Rozhodca: Atkinson – Child, Betts