Menu

Futbal

Primeira Liga

Boavista FC – CF OS Belenenses

2:0

koniec (0:0)

31.03.2019, 21:00 • Estádio do Bessa Século XXI, Porto (kapacita: 28.263 diváků) • 27. kolo • David Suchý cz

Tipsport: 2.52 2.95 2.86

Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 10:1. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 25:10. (23:25:28)
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Boavisty, která svého soupeře porazila poměrem 2:0. I ve druhém dějství jsme sledovali velice vyrovnanou podívanou, avšak v samotném úvodu byli aktivnější domácí, jenž se nakonec dočkali první branky, o kterou se postaral křídelník Njie. Následně se Belenenses chtělo dostat k náporu, což se ale vůbec nepovedlo. Boavista totiž předvedla velice zodpovědný výkon, díky kterému ještě navýšila své vedení.

90+8

Konec zápasu.

90+7

Boavista si připravila ještě jednu útočnou akci, ta nakonec nepřinesla nic nebezpečného.

90+6

Přichází ještě jedna žlutá karta, za zakopnutí míče jí uviděl střídající Perdigao.

90+4

Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Yusupha Njie, přichází Federico Falcone.

90+3

V tuto chvíli to bude pro hostující mužstvo nesmírně složité, prohrává totiž o dvě branky. Do konce zápasu nezbývá moc času.

90+2

90+2. MATEUS - 2:0

90+2

Boavista právě vstřelila branku!
Je tu definitivní tečka za dnešním zápasem! Ačkoliv hosté zahrávali rohový kop, tak domácí celek podnikl rychlý protiútok, který přinesl druhou branku. Kolmice totiž směřovala na MATEUSE, který obešel brankáře a poté zasunul míč do prázdné branky.

90+2

Ani ten nepřinesl nic dramatického, naopak si domácí zadák Talocha splnil obrannou povinnost. Na řadu ale přijde další rohový kop.

90+1

Hosté zahrávali rohový kop z levé strany, po kterém se do zakončení dostal Keita. Jeho ránu srazil protihráč, následovat bude další roh.

90

Druhý poločas bude nastaven o osm minuty.

90

Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází , přichází Perdigao.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Domácí stále vedou o jednu branku, ještě můžeme počítat s nastavením.

88

Nyní se trochu déle nehrálo, neboť si hlavní sudí ještě cosi vyřizoval s domácím trenérem. Nakonec to vypadá na vykázaní do hlediště.

85

Machado vhazoval od pravé postranní čáry, načež jeho kolega Njie zkoušel odcentrovat. Do dráhy letu míče se ale postavil Henrique.

84

Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Fábio Espinho, přichází Alberto Bueno.

83

Nyní přišla na řadu standardka pro hostující tábor. Přímý střelecký projektil směřoval na branku, kde si v poklidu počínal brankář Bracali.

82

Žlutou kartu dostává Nwankwo Obiora (Boavista FC).

81

Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, domácí stále vedou o jednu branku. Dočkáme se alespoň ještě jedné přesné trefy?

80

Bracali rozehrál dalekonosným odkopem, který doletěl až na druhou stranu hrací plochy. Tam se jeho celku podařilo vybojovat další aut.

79

Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Zakarya Bergdich, přichází Kiki.

78

Belenenses se opět usadilo s míčem na útočné polovině, kde to před malým momentem zkoušel centrem Viana, který rovněž neuspěl.

77

Na řadu přišel rohový kop, který opět nepřinesl nic moc závratného. Domácí chtěli podniknout rychlý protiútok, který faulem přerušil soupeř.

76

U postranní čáry se podařilo zasáhnout Affonsovi, který dobrým obranným zákrokem za sebe nepustil Bergdicha. Hosté tak budou alespoň vhazovat.

75

Žlutou kartu dostává Zakarya Bergdich (CF OS Belenenses).

75

Po delší době jsme se dočkali střeleckého pokusu. Costa si stehnem zpracoval míč, poté do něj udeřil levou nohou, avšak střela vystoupala nad.

74

Muriel dokázal včas schovat míč do své náruče, avšak poté ho odkopl přímo do míst, kde se nacházela smečka protihráčů, konkrétněji se míč dostal k Jubalovi.

73

Affonso nakonec musel za postranní čáru, jeho celek tak bude chvíli hrát v početní nevýhodě. Mezitím se o rozehrávku volného kopu stará Neris.

72

Na hrací plochu se dostal také lékařský personál Boavisty, který si vzal do péče záložníka Affonsa. Na nic vážnějšího to ale nevypadá.

71

Njie nyní mohl postupovat do otevřené obrany, avšak ještě zkoušel spolupracovat s kolegou Costou, který se k prudké přihrávce nedostal.

70

Místo toho přišlo na řadu další autové vhazování. Njie se chtěl prodrat přes pravé křídlo, avšak nedovolený zákrok si nakonec nevymodlil.

69

Ljujić se svižným způsobem dostal až na útočnou polovinu, kde se mu podařilo roztáhnout hru. Avšak poté jeho celek chyboval.

65

Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Jonatan Lucca, přichází Matija Ljujić.

64

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Boavista stále vede nejtěsnějším možným rozdílem. I ve druhém dějství sledujeme vyrovnanou bitvu.

63

Hostující Santos si vzal na starost rozehrávku standardky ze třiceti metrů. Jeho centr dokázal pohlídat Jubal, který prodlužoval do autu.

62

Nyní si svůj náběh za obranu nedokázal pohlídat doposud jediný střelec tohoto zápasu Njie. Jednalo se o jasné ofsajdové postavení.

61

O dost lepším zakončením to zkoušel záložník Santos, který technickou střelou zamířil kousek vedle branky. Bracali ani tentokráte nezasahoval.

60

Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Nuno Coelho, přichází Alhassane Keita.

59

Aby toho nebylo málo, tak se o vzdušnou nabídku přihlásil Viana, jehož centr doplachtil do náruče brankáře Bracaliho, který si připsal snadnou práci.

58

Následně si Bergdich poradil s neposedným míčem, avšak hodně rychle k němu přistoupil pozorný Machado, který odvrátil balón do zámezí.

57

Posléze se na pravém křídle podařilo Machadovi vybojovat autové vhazování, které zanedlouho obstará jeho kolega Espinho.

56

Před malým momentem si míč na levou nohu potáhl Costa, který ale výrazně minul branku. Muriel jeho zakončení zkontroloval pohledem.

55

V tuto chvíli to bude mít hostující celek složité, bude muset dotahovat jednobrankové manko. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času.

54

Po kratší době přišel na řadu další nedovolený zákrok, tentokráte se o něj postaral domácí Njie, který v tomto utkání není příliš vidět.

53

53. Yusupha NJIE - 1:0

53

Boavista právě vstřelila branku!
Domácí se dostávají do zaslouženého vedení! Velký kus práce odvedl forvard da Costa, který na levém křídle nabral rychlost, díky které udržel míč na hrací ploše. Poté šajtlí našel naprosto volného YUSUPHU NJIEHO, jenž dopravil míč za brankáře Muriela.

52

Nyní si na zemi ocitl hostující Eduardo, hlavní sudí nakonec ponechal Belenenses výhodu. Hosté se s míčem dostali zpět na vlastní polovinu.

51

Na pořadu dne byl rohový kop pro Boavistu. K rozehrávce se postavil kapitán Espinho, po jehož vzdušné nabídce hlavičkoval nad Obiora.

50

Na opačné straně se do rozhozené obrany pokusil proniknout Santos, který nedokázal obejít protihráče, míč se nakonec jako poslední dotkl jeho kopačky.

49

Nyní musel pořádně zabrat hostující zadák Silva, který špičkou kopačky odehrál míč před napadajícím Costou. Muriel ihned rozehrál od branky.

48

Sasso nyní pracoval s míčem na vlastní polovině, kde jsme sledovali celkem dlouhou kombinaci, která nakonec nepřinesla vůbec nic.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nenabídl žádnou přesnou trefu. První poločas sice nabídl vyrovnanou podívanou, avšak směrem dopředu byla aktivnější Boavista, která si ke konci poločasu vytvořila slušnou šanci, avšak brankář Muriel odolal. Belenenses se dlouho dobu schovávalo na vlastní polovině, postupem času se rovněž začalo osmělovat, avšak k ohrožení domácí branky vůbec nedošlo. Doufejme, že druhý poločas bude atraktivnější.

45+3

První poločas skončil.

45+3

V pokutovém území dokázal zakončit da Costa, Muriel rukavicí vyrazil zakončení do zámezí.

45+2

Před malým momentem došlo k přenesení hry na pravou stranu, avšak Lucca pouze prodlužoval do rukavic brankáře Bracaliho.

45+1

Bergdich tak dlouho váhal s přihrávkou, až se k němu včas dostal napadající Machado, který zablokoval míč za cenu autového vhazování.

45

První poločas bude nastaven o tři minuty.

43

Zatím to vypadá, že nám první poločas branku nenabídne. Belenenses se pomalu a jistě snaží přelézt vlastní polovinu, domácím jim v tom brání.

42

Zdálo se, že si domácí obránce Talocha pomohl zákrokem v rámci pravidlům, avšak nakonec to bylo naopak. Hosté rozehráli po zemi na Sassa.

41

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

40

Na opačné straně si Boavista došla pro zisk standardní situace. K míči se nakonec postavil forvard Costa, jehož centr přinesl velký zmatek. Muriel vyrazil balón před sebe, domácí s dorážkou ale neuspěli.

39

Také hosté si vyzkoušeli rozehrávku rohového kopu, který směřoval na přední tyč. Zde nekompromisním způsobem zasahoval Neris.

34

34. Machado mířil vedle branky.

34

Hodně zajímavým zakončením to nyní zkoušel domácí Machado, který stočil míč metr vedle branky. Muriel nakonec nemusel zasahovat.

33

K němu se nakonec postavil právě Affonso, který kroutil míč do malého vápna, kde zasahoval Muriel. Jednalo se o rutinní práci brankáře.

32

Affonso si seběhl pro přihrávku k vlastní šestnáctce, načež to po chvilkovém driblinku zkoušel pasame na Machada, který vybojoval rohový kop.

31

Vianovi se absolutně nezdařil centr z pravé strany, ten totiž doplachtil daleko vedle branky soupeře. Bracali zkontroloval dráhu letu míče.

30

Hra byla opět přerušena, tentokráte to s agresivitou přehnal vracející se da Costa, který zezadu trefil do nohy hostujícího Prata Coelha.

29

Zatím hodně nenápadný Bergdich se ještě pokoušel zachytit míč na hrací ploše, což se nepovedlo. Bracali si tak vyzkouší další odkop.

28

Nyní přišel nedovolený zákrok ze strany domácího celku, konkrétněji se provinil Neris, který proti protihráči vystoupil z obranné linie.

27

Boavista si navíc vybojovala také rohový kop, který pouze proskákal pokutovým územím. Následná rána od Affonsa nebyla povedená.

26

Autového vhazování se ujal domácí Espinho, který si počkal na podporu svých spoluhráčů. Po krátké kombinaci došlo ke ztrátě balónu.

25

Sasso se rozhodl k vyvezení míče na druhou stranu, avšak tento záměr si nakonec rozmyslel. Místo toho přenášel hru k postranní lajně.

24

U postranní čáry se podařilo zasáhnout Talochovi, který raději na jistotu odklidil míč na druhou stranu. Belenenses je nyní o něco aktivnější.

19

Belenenses se s míčem přestěhovalo k blízkosti pokutového území, avšak tam se balón odrazil od nohy Veleze. Domácí tak budou vhazovat.

18

Na zemi se ocitl hostující Prata Coelho, který si dokráčel pro nedovolený zákrok protihráče. Na kartu je příliš brzo, následovat bude volný kop.

17

Najednou měl hodně prostoru kolem sebe Santos, který i přesto raději přihrával zpět na vlastní polovinu, kde se k balónu dostal zadák Sasso.

16

Navíc jsme sledovali další dalekonosný odkop od domácí branky, o který se postaral Bracali. Do vzduchu se dostával Costa, jenž souboj prohrál.

15

O autové vhazování se postaral Viana, který ve spolupráci se Silvou poslal míč na druhou stranu hrací plochy, kde nebyl nikdo ze spoluhráčů.

14

Na opačné straně to Bracali i tentokráte zkoušel rozehrávkou po zemi, která nepřinesla nic nebezpečného. Míč se dostal až na nohu Muriela.

13

K zakončení se ještě dokázal dostat záložník Affonso, který ale zamířil vysoko do ochozů stadionu. Hostující brankář tak nezasahoval.

12

Podél autové čáry nyní kombinoval domácí celek, načež do pokutového území přiletěl nebezpečný centr, který Muriel vyrážel pouze před sebe.

11

Středem hrací plochy si to namířil hostující Santos, který byl nedovoleně zastaven. Mimo jiné na zemi skončil také domácí Njie.

10

S míčem si zahrál také domácí brankář Bracali, který rozehrál na jistotu po zemi. Jeho celek se pomalu a jistě dostává na druhou stranu hřiště.

9

Aby toho nebylo málo, tak se po hlavičkovém souboji ocitli na zemi hned dva hráči. Na nic vážného to nevypadá, brzo se bude pokračovat.

8

Vypadá to, že Eduardo bude moci pokračovat ve hře. Mezitím to Boavista zkoušela po pravém křídle, Njie si ale neporadil s prudkou nahrávkou.

7

Tak nakonec se na zemi ocitl Eduardo, se kterým to nevypadá příliš dobře. Za postranní lajnou se připravuje jeden z případných náhradníků.

6

Na zeleném pažitu nyní skončil hostující Velez, který si vyžádal lékařské ošetření. Několik desítek vteřin se tak hrát nebude.

5

Tak nakonec hlavní sudí ukázal, že se bude zahrávat rohový kop. K němu se postavil Espinho, po jehož nabídce nepovedeně zakončoval Costa.

4

Na opačné straně to manévrem na pravou nohu zkoušel Machado, který nakonec neuspěl. Muriel tak bude moci odkopávat od své branky.

3

Hned v úvodu zápasu jsme sledovali dalekonosný pas v podání Viany, který na druhé straně málem našel kolegu Licu.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Boavista FC: Bracali – E. Machado, Jubal, Neris, Talocha – Espinho – Obiora, Gustavo, Ra. Costa, Mateus – Njie.
Náhradníci: Giovanaz – Bueno, Falcone, Carraça, Cardoso, Perdigao, Tahar.

CF OS Belenenses: Muriel – Viana, G. Silva, Sasso, Bergdich – Coelho, Santos, Henrique – Licá, Lucca, da Silva.
Náhradníci: Mika – Cleylton, Kiki, Dálcio, Sagna, Keita, Ljujić.

Rozhodčí: Nuno Miguel – Godinho, Pereira.
CF OS Belenenses

Na opačné straně stojí sympaticky hrající Belenenses, kterému pro změnu patří sedmá pozice. Belenenses má na svém kontě osmatřicet bodů, přičemž na pohárové pozice ztrácí propastných sedmnáct bodů. Hostující tým tohoto zápasu neprohrál poslední čtyři ligové zápasy, poslední porážka přišla v polovině února, kdy Belenenses celkem překvapivě nestačilo na Maritímo, které si odvezlo vítězství 1:0. Belenenses je pátým nejlepším celkem v rámci venkovních zápasů, ze třinácti zápasů dokázal hned čtyři z nich zvítězit, dalších sedm zápasů skončilo nerozhodným výsledkem.
Boavista FC

Fotbalisté Boavisty letos předvádějí celkem nepovedené výkony, které momentálně stačí pouze na třináctou pozici. Boavista má na svém kontě šestadvacet bodů, přičemž náskok na sestupové pásmo činí pouze jeden jediný bod. Boavista v posledních třech zápasech nezískala ani jeden bod, poslední zisk bodů přišel koncem měsíce února, tehdy Boavista na svém stadionu dokázala porazit Rio Ave poměrem 1:0. Domácí celek dnešního utkání se řadí na devátou pozici tabulky domácích mužstev, Boavista na svém stánku odehrála třináct zápasů, přičemž zvítězila v šesti případech.
Zdravím všechny fanynky a fanoušky portugalské Primeira Ligy. V tomto zápase proti sobě nastoupí Boavista FC a CF OS Belenenses.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Boavista FC – CF OS Belenenses

2:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 53. Njie, 90+2. Mateus

Karty:   82. Obiora (BOA), 90+6. Perdigao (BOA) – 75. Bergdich (BLN)

Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 10:1. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 25:10.

Boavista FC: Bracali – E. Machado, Jubal, Neris, Talocha – Espinho (C) (84. Bueno) – Obiora, Gustavo, Ra. Costa, Mateus – Njie (90+4. Falcone).
Náhradníci: Giovanaz – Bueno, Falcone, Carraça, Cardoso, Perdigao, Tahar.

CF OS Belenenses: Muriel – Viana, G. Silva (C), Sasso, Bergdich (79. Kiki) – Coelho (60. Keita), Santos, Henrique – Licá, Lucca (65. Ljujić), Velez.
Náhradníci: Mika – Cleylton, Kiki, Dálcio, Sagna, Keita, Ljujić.

Rozhodca: Nuno Miguel – Godinho, Pereira