Menu

Futbal

Rakúska Bundesliga

RZ Pellets Wolfsberger AC – LASK Linz

0:3

koniec (0:3)

31.03.2019, 14:30 • Lavanttal-Arena, Wolfsberg • O titul • Jiří Polášek (@Pol45Jiri) cz

Tipsport: 3.8 3.43 1.97

Domácí fotbalisté po promrhaném prvním poločase zápas zvrátit nedokázali. LASK Linec totiž vedl po úvodním dějství vysoko 3:0 a ve druhé části hrál jednoznačně jen na údržbu vysokého náskoku. Tato hra mu vyšla na jedničku a hosté si tak odvážejí vítězství 3:0. (16:22:55)

90+3

Konec zápasu.

90+3

Hráči Wolfsbergeru nadále zkoušejí vstřelut alespoň čestný gól, to se jim ale již nepovede.

90+1

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

90

Domácí Marcel Ritzmaier kopal rohový kop. Centr do vápna ale hosté v pohodě odvrátili.

88

Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Thomas Goiginger, přichází Yusuf Otubanjo.

85

Žlutou kartu dostává Ash Kigbu (RZ Pellets Wolfsberger AC), který fauloval Klausse.

84

Po další střele z hranice vápna zasahoval opět brankář Alexander Schlager a znovu z toho bude rohový kop.

82

Vykřesat alespoň malou naději pro domácí chtěl nyní Michael Liendl, jeho tvrdá rána z hranice vápna mířila přesně do míst, kde byly ruce hostujícího gólmana. Následuje roh.

80

Zápas spěje do úplného závěru a nyní je již jasné, že vítězem zápasu budou s velkou pravděpodobností hosté.

77

Tlak domácího celku hodně povadl a nyní se hraje spíše ve středu pole. Hráči Wolfsbergeru se sice snaží, jenže k ohrožení brány soupeře se nedostávají.

75

Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Manfred Gollner, přichází Ash Kigbu.

73

Hosté drží balon daleko od brány. To je přesně to, co jim vyhovuje.

71

Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Joao Victor, přichází Dominik Frieser.

70

Teď tu byli ale s velkou šancí hosté! Klauss dostal za obranu balon přímo do běhu a svůj únik zakončil střelou do brankáře!

68

Hraje se stále hodně na polovině hostujícího celku. Domácí nehrají ve druhém poločase vůbec špatně, avšak až do zakončení se ne a ne dostat.

66

Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Kevin Friesenbichler, přichází Joshua Steiger.

64

Po přihrávce z levé strany dokázal hostující útočník Klauss dopravit míč do brány, jenže při zpracování zahrál rukou a jeho gól tedy neplatí!

63

63. Neuznaný gól hostů

63

Linz právě vstřelil branku!
Autorem branky je KLAUSS! Avšak gól nakonec neplatí!

61

Domácí mají nadále velkou územní převahu, do šancí se ale nedostávají.

60

Kevin Friesenbichler tvrdě srazil protihráče a balon teď mají hosté.

58

Sekou Koita padl k zemi uprostřed hřiště, faul se ale nepíská, což se domácím vůbec nelíbí.

57

Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Michael Novak, přichází Romano Schmid.

54

Domácí chtějí ve druhém poločase se zápasem něco udělat, potřebovali by ale rychle vstřelit gól.

52

Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Philipp Wiesinger, přichází Emanuel Pogatetz.

52

Po dalším centru do pokutového území Lince se snažil prosadit Gollner, jenže zahrál rukou a je pískáno.

50

Na přední tyči hlavičkoval špatně hlídaný Koita, míč poslal těsně vedle pravé tyče Schlagerovy brány.

49

Z levé strany se snažil centrovat domácí Schmitz, jeho pokus byl ale zblokovaný na roh.

46

Začal druhý poločas.
Hráči jsou na trávníku, druhý poločas může začít.
Tak po prvním poločase vidíme výrazný rozdíl ve skóre. Asi to i odpovídá předvedené hře. Sice bylo držení míče vyrovnané, Linz ale Wolfsberger přestřílel a hlavně: domácí z pěti střel ani jednou netrefili branku, zatímco hosté z osmi střel pětkrát. Zúročili to nejdříve v 17. minutě. Domácí se ale dokázali vzpamatovat, a v jednu chvíli dokonce Linz tlačili, a asi 4 minuty je vůbec nepustili přes polovinu. Poté ale přišly chybičky a hosté se trefili nejdříve v 30. a potom taky ve 44. minutě.

Musel by se stát pravděpodobně zázrak, aby dnes ještě AC Wolfsberger bodoval naplno. Uvidíme v druhém poločase, každopádně Linz si bere do druhé půle dobrý náskok a dobrou šanci na venkovní body.

45

První poločas skončil.

45

Nyní mohl kontrovat Wolfsberger, jenže centr byl trošku přetažený a jeho adresát již musel střílet z velkého úhlu. Linz tak do poločasu odejde 0 míči za zády svého gólmana.

44

44. Joao VICTOR - 0:3

44

Linz právě vstřelil branku!
Autorem branky je JOAO VICTOR SANTOS SA. Ten se dostal k odraženému míči a vypadalo to na únik. Obránce ho doběhl a předehnal, SANTOS SA si s ním ale pohrál a vstřelil už třetí gól Linzu dnes.

43

Hosté míč ukradli, ale za malou chvíli o něj zase přišli. Wolfsberger se chtěl vydat zpět do útoku, odkud před chvílí musel prchat, ale zase přišel zbytečný ofenzivní faul.

42

Centr nebyl špatný, dokonce i našel cíl. Poté ale přišel další a ten už hosté vyhlavičkovali na rohový kop. Ten se rozehrál nakrátko.

41

Další faul se odehrál u poloviny hřiště. Odtud zkusí jeden z dvojice hráčů, která tam při míči stojí, centrovat do vápna. Uvidíme, jestli se něco stane nyní.

40

Hosté opět zahnali domácí Wolfsberger s míčem až k brance. Poté ale nepochopitelně faulovali a domácí si můžou pohodlně rozehrát.

39

I Ramsebner se připojil do kolotoče faulů, jeho byl ale dost tvrdý a tak vidí od rozhodčího žlutý trest.

38

Po rozehrávce Koflera se rychle dopředu dostal útok Wolfsbergeru. V šanci 3 proti čtyřem si útok chtěl se situací poradit centrem ze strany doprostřed, ale míč uklidil na roh obránce hostů hlavou.

37

Domácí jsou pravděpodobně frustrovaní z vývoje zápasu a přichází tak zbytečné fauly, za které by se možná dala pískat i žlutá karta. Rozehrává opět Linz.

36

Hra se přiostřuje. Nyní tam Sollbauer nepěkně narazil do protihráče a strčil ho k zemi. Hra pokračuje dále rozehrávkou hostů.

35

Friesenbichler dostává žlutou kartu za svůj faul loktem do hlavy Wiesingera. A mže být dost rád, že je karta jen žlutá.

34

Linz opět vybojoval míč u poloviny a nyní kombinuje před vápnem. Poté přichází i tvrdá střela Giogingera z blízkosti gólmana. Tu ale Kofler vytáhl.

33

Po získání míče domácími se snažil Koita najít spoluhráče přihrávkou do běhu, ta byla ale moc dlouhá a utekla mu za čáru.

32

Wiesinger při souboji s protihráčem špatně došlápl a nezvedal se. Na hřiště přišli lékaři, a ti si ho po chvíli odvádějí do zámezí, Linz tedy dočasně v deseti.

31

Linz je nyní opět aktivnější, jak už to po vstřeleném gólu bývá. Zatím si ale šanci nevytvořil, jen přebírá míče od domácích.

30

30. Maximilian ULLMANN - 0:2

30

Linz právě vstřelil branku!
Autorem branky je MAXIMILIAN ULLMANN. Tak i po herním zlepšení Wolfsbergeru opět vsítil gól Linz, respektive ULLMANN, který vyslal hezkou střelu, na kterou byl Kofler krátký.

28

Wernitznig byl faulován, docela tvrdě, ale rozhodčí jen odpískal faul. Kartu zatím nevytahuje.

27

Nyní získává žlutou kartu Trauner za faul.

26

Domácí už se pravděpodobně z inkasovaného gólu docela oklepali a začali zase pořádně hrát. A jde to znát! Linz k míči moc nepouštějí, a když jo, nepustí hráče k vápnu.

25

Viděli jsme docela kuriózní ruku. Ramsebner se pro míč doopravdy natáhl a odrazil ho zápěstím. Docela zajímavá situace.

24

Domácí z akce nic nevytěžili a míč jen přešel čáru. Schlager vykopl od branky, ale míč dostal do zámezí. Vrací se tak zpět k domácím

23

Mohli jsme nyní vidět povzbuzující fanoušky hostujícího týmu, kteří se drželi kolem ramen a skákali bez triček. Taková podpora asi Linzu svědčí, jelikož zatím vyhrávají a jsou v herní pohodě.

22

Wolfsberger vybojoval míč a hráči rychlými kombinacemi přešli až k vápnu. Liendl s číslem 10 na zádech vyslal hezkou zatočenou střelu, která ale branku minula.

21

Hosty gól nakopl a nyní jsou na míči mnohem sebevědomější a zkouší s ním zajímavé věci. Také se stupňuje jejich tlak v útoku.

19

Jen co se začalo zase hrát, přebrali míč hosté a jeden z hráčů se osamostatňoval v úniku. Doběhl ho však domácí fotbalista Leitgeb a získává žlutou kartu za faul přes nohy.

17

17. KLAUSS - 0:1

17

Linz právě vstřelil branku!
Autorem branky je KLAUSS. Po velmi hezky vystihnutém centru ze zmíněného přímého kopu si pro míč naběhl Klauss a nekompromisně ho poslal do branky.

16

Santos Sa byl nepěkně přišlápnut v běhu, takže se chvíli proletěl vzduchem. Pak sebou prásknul o zem. Hosté zahrávají rohový kop z kraje pokutového území.

15

Čtvrt hodiny hry za námi. Oba týmy hrají vyrovnaný fotbal a udělaly si už nějaké šance. Zatím ale žádné výrazné ohrožení branky jak jedné, tak druhé nepřišlo.

14

Když se hra přesunula zpět k bráně Schlagera, vybojoval jeden z hráčů domácích míč a vyslal přihrávku na svého kolegu před brankou, ten ale v běhu už míč netrefil dobře a Schlager měl jednoduchou prácičku.

13

Byli jsme svědky perfektně zahraného míče z rohového kopu, který přesně sedl na hlavu jednomu z hráčů. Ten už ale ne tak perfektně hlavičkoval a flekatou kouli vyslal nad branku.

12

Na druhé straně se k míči ve vápnu dostal Goiginger a zkoušel vystřelit zatočenou střelu. Z velkého úhlu však minul.

11

Rýsovala se další hezká šance domácích, ale ani ta nebyla úspěšná a nakonec vlastně ani neohrozila Schlagerovu svatyni.

9

Hráči Wolfsbergeru si s míčem hráli, ale do útoku se nedostali. Následně se zvýšil presink hostů a fotbalisté v černých dresech se museli s míčem stáhnout až ke své brance.

8

Následný rohový kop byl už zahrán mnohem lépe, když míč přiletěl do vápna a zde ho hlavou trefil Gollner. Jenže poslal míč vysoko nad branku.

7

Pár metrů od rohového praporku se tedy zahrával přímý kop proti brance hostů. Byl nacentrován do vápna, kde ale pohotově zareagovala obrana hráčů v pruhovaných dresech.

6

Domácí získali dobrý míč před šestnáctkou soupeře. Sice pak byli zahnáni do rohu, kde jeden z hráčů nasadil svému soupeři jesličky, ale pak byl faulován a hra se přerušila.

5

Faul v podání domácích. Hosté okamžitě rozehráli a mířili k vápnu, kde byl ale faulován Klauss. Rozhodčí si nevšiml a nechal hru dále pokračovat. Po chvíli ale přerušil, když viděl, že ležící Klauss se stále drží za nohu a nezvedá se.

4

Na druhou stranu se nyní vydal hostující celek. Nabíhající Santos Sa ale neodhadl vzdálenost, míč si moc předkopl a už ho nedostihl před čarou.

3

Domácí se snažili zamrazit soupeře dobře sehranou akcí s centrem z křídla na konci. Jenže centr pokryl brankář hostů.

2

Oba celky začaly velmi aktivně. Prvního faulu se dopustili hráči klubu LASK Linz. Po rozehrávce ale míč ukradli pro sebe.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Novak, Sollbauer, Gollner, Schmitz – Wernitznig, Leitgeb, Ritzmaier, Liendl – Koita, Friesenbichler.
Náhradníci: Soldo – Rnić, Kigbu, Schmid, Sprangler, Nutz, Steiger.

LASK Linz: Schlager – Ramsebner, Trauner, Wiesinger – Ranftl, Holland, Michorl, Ullmann – Goiginger, Klauss, Joao Victor.
Náhradníci: Gebauer – Frieser, Haudum, Jamnig, S. Tetteh, Otubanjo, Pogatetz..
Postup do předkola Evropské ligy ovšem atakuje i Wolfsberger. Tým, pro nějž je úspěchem i samotná účast ve skupině o titul je zatím čtvrtý a bude bojovat o jedno z pěti pohárových míst.
Fotbalisté LASK Linz letos nečekaně směřují do Ligy mistrů. Zatím mají osmibodový náskok před týmy od třetího do šestého místa, které mají shodně po patnácti bodech. Celek z Linze navíc vyhrál v Bundeslize pětkrát v řadě.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

RZ Pellets Wolfsberger AC – LASK Linz

0:3

koniec (0:3)

Späť na online

Góly: 17. Klauss, 30. Ullmann, 44. Joao Victor, 63. Klauss

Karty:   19. Leitgeb (WAC), 35. Friesenbichler (WAC), 85. Kigbu (WAC) – 27. Trauner (LIN), 39. Ramsebner (LIN)

RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Novak (57. Schmid), Sollbauer, Gollner (75. Kigbu), Schmitz – Wernitznig, Leitgeb, Ritzmaier, Liendl – Koita, Friesenbichler (66. Steiger).
Náhradníci: Soldo – Rnić, Kigbu, Schmid, Sprangler, Nutz, Steiger.

LASK Linz: Schlager – Ramsebner, Trauner, Wiesinger (52. Pogatetz) – Ranftl, Holland, Michorl, Ullmann – Goiginger (88. Otubanjo), Klauss, Joao Victor (71. Frieser).
Náhradníci: Gebauer – Frieser, Haudum, Jamnig, S. Tetteh, Otubanjo, Pogatetz.

Rozhodca: Altmann – Staudinger, Gamper