Menu

Futbal

Španielska LaLiga

FC Sevilla – Deportivo Alavés

2:0

koniec (1:0)

04.04.2019, 19:30 • Estádio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla • 30. kolo • Michal Sadlek

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:27:40)
Držanie lopty: 65 % : 35 %.
Strely na bránu: 5:1.
Strely mimo: 6:2.
Rohy: 11:1.
Ofsajdy: 3:2.
Fauly: 13:19.
Sevilla predviedla v druhom polčase výborný výkon a úplne zaslúžene získava dnes všetky tri body. Alavésu nedovolila v útoku takmer nič a sama si vytvorila veľa nebezpečných príležitostí, po ktorých mohla mať na konte i viac strelených gólov ako dva. Hostia predviedli slabý výkon, ktorým domácich prakticky ani nepreverili. Po tomto výsledku si tak oba tímy svoje pozície v tabuľke vymenia – Sevilla bude šiesta s jednobodovou stratou na štvrté Getafe, Alavés klesne na siedme miesto.

90+6

Koniec zápasu.

90+6

Jony už sa na ihrisko nevráti, pretože zostáva na striedačke Alavésu. Zápas sa i tak už len dohráva.

90+5

Jony vypadá otrasene, za autovú čiaru ale odchádza našťastie po vlastných.

90+4

Escudero trafil odkopom Jonyho priamo do hlavy. Krídelník domácich musí byť ošetrený.

90+3

I Sarabia už hrá skôr na krásu. Jeho elegantná prihrávka sa dostala namiesto k Ben Yedderovi k Navarrovi, ktorý loptu rezolútne odkopol až na tribúnu.

90+2

Domáci majú loptu, už sa ale nikam neponáhľajú. Loptu si posúvajú obrancovia Sevilly.

90+1

Alavés sa konečne dostal k lopte, hneď po tom ju ale Brašanac nepresným nákopom poslal priamo k brankárovi Sorianovi. Hosťom sa dnešný zápas jednoducho nevydaril.

90

Bude sa hrať ešte päť minút.

90

Alavés sa nie a nie dostať k lopte. Sevilla má záver zápasu plne pod kontrolou a smeruje nezadržateľne za dôležitými tromi bodmi.

89

Kjaer si dobre nabehol na Sarabiov center, hlavou však loptu len jemne tečoval priamo do rukavíc brankára Pacheca.

88

Pacheco ale rozohral len na Roga, ktorý loptu posunul Navasovi. Strela kapitána Sevilly bola zablokovaná do autu. Následne Wakaso podrazil Ben Yeddera, domáci tak budú mať priamy kop z pravej strany.

87

Sarabia stále nemá dosť. Naviedol si loptu na stred a spoza šestnástky vystrelil, s jeho pokusom k ľavej tyči si však brankár Pacheco poradil.

86

Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Franco Vázquez, prichádza Quincy Promes.

86

Guidetti sa dostal k centru z pravej strane a našiel presne na zadnej tyči Jonyho, ktorého hlavička po odraze od zeme končí tesne nad Sorianovou bránou.

85

Sarabia si narazil loptu pred šestnástkou Alavésu s Ben Yedderom a potom poslal spätnou prihrávkou svojho spoluhráča do nábehu. Ben Yedderovi však center nevyšiel a loptu poslal priamo do rukavíc brankára Pacheca.

84

Ten rozohrali domáci na krátko a po krátkej kombinácii centroval sprava Sarabia. Loptu odvrátila obrana Alavésu, avšak znovu len k domácim hráčom.

83

Sevilla naďalej pokračuje vo svojom strojovom druhopolčasovom výkone. Navasov center zablokoval Duarte na rohový kop.

82

Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Munir, prichádza André Silva.

80

80. Pablo Sarabia (SEV) - 2:0

80

Sevilla dala gól!
Domáci zvyšujú svoj náskok! Twumasiho nezmyselnú prihrávku pätičkou zachytili domáci a po bleskovom prechode do útoku sa po prihrávke Ben Yeddera dostala lopta na pravú stranu k úplne voľnému PABLOVI SARABIOVI, ktorý strelou po zemi k tyči prekonal Pacheca.

80

Hosťom sa stále nedarí udržať sa s loptou na útočnej polovici. Domáci hrajú v druhom polčase v obrane výborne a hráčov Alavésu nepustili prakticky k ničomu.

79

Držanie lopty: 58 % : 42 %

78

Konečne loptu získal Twumasi a potiahol ju na útočnú polovicu, domáci sa ale veľmi rýchlo vrátili a o loptu ho na svojej polovici obrali. Jesús Navas okamžite otáča hru.

77

Alavés by rád zaútočil, domáci ale držia loptu pod svojou kontrolou a snažia sa ju nepožičiavať hosťom.

75

Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Tomás Pina, prichádza Darko Brašanac.

75

Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Jonathan Calleri, prichádza John Guidetti.

74

Sarabia hrá skutočne výborný zápas. V strede poľa obral o loptu Pinu, prešiel cez troch protihráčov a až pred pokutovým územím Alavésu stratil loptu.

72

Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Roque Mesa, prichádza Marko Rog.

72

Mesa zostáva sedieť na zemi v strede poľa. Vypadá to na vynútené striedanie spôsobené faulom Wakasa ešte na začiatku tohto polčasu.

71

Sarabia centroval z priameho kopu na zadnú tyč, kde sa snažil o hlavičku Escudero. Ten loptu poslal výrazne mimo Pachecovu bránu.

70

Počet žltých kariet sa výrazne zvyšuje. Teraz dostáva žltú kartu Ximo Navarro (Deportivo Alavés), ktorý pri autovej čiare doslova skosil k zemi Munira. Táto karta má výrazný červený odtieň...

68

Ben Yedder zastavil na bránkovej čiare krásnu kolmú prihrávku Escudera, pri pokuse o prechod do šestnástky Alavésu mu však loptu do autu odkopol Laguardia.

67

Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Takaši Inuj, prichádza Patrick Twumasi.

67

Žltú kartu za zásah protihráča vysokou nohou vo vzdušnom súboji dostáva Borja Bastón (Deportivo Alavés).

66

Vázquez hľadal prihrávkou na ľavú stranu Munira, ten ale nacentroval priamo do Wakasa. Záložník hostí rozohral priamo na Sarabiu, ktorého strela končí vysoko nad Pachecovu bránu.

64

Navasov center preletel trochu prekvapivo cez niekoľkých hráčov Alavésu k Munirovi, ktorý sa snažil o strelu z prvej. Pachecovu bránu výrazne minul.

63

Hra sa v posledných minútach poriadne pritvrdila. Vázquez tvrdým sklzom odkopol Pinovi loptu v strede poľa, trafil však pri tom záložníka hostí i do nohy.

61

Calleri, ktorý sa zrazil s brankárom domácich Sorianom pri nábehu na nákop do šestnástky, musí byť ošetrený, Po krátkom ošetrení sa ale vráti do hry.

60

Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Tomás Pina (Deportivo Alavés).

59

Pina obral o loptu Munira a preniesol hru na polovicu Alavésu. Soriano vybehol ďaleko pred svoje pokutové územie a loptu odkopol do autu.

58

Sevilla si trpezlivo posúva loptu na útočnej polovici a snaží sa nájsť priestor v obrane hostí. Vázquez si nabiehal na prihrávku Mesu, v momente prihrávky ale stál v ofsajde.

57

Center vyboxoval brankár Alavésu Pacheho k Inujovi, ktorý ale zaváhal a zbytočne držal loptu pred vlastnou šestnástkou. Pokus o prenesenie hry na Jonyho bol nepresný a skončil v aute.

56

Domáci získali loptu a znovu prešli do útoku. Sarabia si narazil loptu s Navasom a následný center sprava zablokoval Duarte na rohový kop.

54

Žltú kartu dostáva Roque Mesa (FC Sevilla), ktorý zastavil faulom Wakasa v rýchlom protiútoku Alavésu.

54

Center z priameho kopu doletel na prednú tyč, kam si nabiehal Ben Yedder a ten ho hlavou poslal presne k bližšej tyči. Pacheco predviedol skvelý zákrok a loptu vyrazil presne na bránkovej čiare.

54

I do druhého polčasu vstúpila Sevilla výrazne aktívnejšie. Sarabia si obhodil na pravom krídle Duarteho, ktorý ho potom podrazil. Priamy kop pre Sevillu.

53

Strely: 9:3

52

Alavés začal druhý polčas veľmi agresívne. Bastón pri napádaní skočil Kjaerovi na nohu, tentokrát sa to ale obišlo bez karty.

51

Center z rohu sa dostal k Sarabiovi, ktorý ho posunul do druhej vlny Munirovi. Útočník domácich strelou z prvej tesne minul Pachecovu bránu.

50

Laguardia sa teraz predviedol v lepšom svete, keď sklzom odkopol loptu Sarabiovi na rohový kop. Na rohy vedie Sevilla 8:1.

49

Hráči Alavésu si neporozumeli pri rozohrávke a nepresnou prihrávku Laguardiu na Inuja v podstate darovali loptu domácim. Tí okamžite prechádzajú na útočnú polovicu.

48

Presne to sa i stalo. Mesa pokračuje v zápase. Kjaer po obnovení hry hľadal nákopom na hrot Vázqueza, pre toho však bol nákop dánskeho obrancu pridlhý.

47

Mesa je ošetrovaný na hracej ploche, vypadá to ale, že sa našťastie vráti do hry.

46

Hneď na začiatku druhého polčasu dostáva žltú kartu Mubarak Wakaso (Deportivo Alavés). Ten skočil v súboji o loptu surovo na nohu Mesovi. Wakaso môže byť za žltú kartu rád, prísnejší rozhodca by mu dal červenú...

46

Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 20:33.
Že by sme videli strhujúci zápas sa rozhodne povedať nedá, po prvom polčase však ide do kabín určite spokojnejšia domáca Sevilla, ktorá zásluhou gólu Roqueho Mesu vedie 1:0. Domáci boli aktívnejší, mali loptu častejšie na kopačkách a ich útočné situácie boli predsa len o niečo nebezpečnejšie, tento náskok sa teda dá asi považovať za zaslúžený. Ak chce dnes Alavés získať nejaké body, tak bude musieť v druhom polčase predviesť viac smerom dopredu.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Laguardia si nabiehal na center z priameho kopu, vo vzduchu však fauloval brankára domácich Soriana.

45+1

Žltú kartu za tvrdý sklz zboku do nôh Jonyho dostáva Sergio Escudero (FC Sevilla). I on vynechá ďalší zápas, čo pri veľkej maródke Sevilly znamená veľký problém...

45

Bude sa hrať ešte jednu minútu.

44

Ani táto štandardka sa však hosťom nevydarila. Nákop z priameho kopu skončil priamo za bránkovou čiarou.

43

Center z priameho kopu bez problémov odvrátila domáca obrana. V súboji o loptu sa potom v strede poľa zrazili Duarte a Sarabia, ktorí sa navzájom nevideli. Hlavný rozhodca vyhodnotil túto situáciu ako faul domáceho hráča.

42

Hneď po obnovení hry fauloval strelec gólu Mesa na ľavej strane prenikajúceho Calleriho. Priamy kop pre Alavés.

41

41. Roque Mesa (SEV) - 1:0

41

Sevilla dala gól!
Domáci otvárajú skóre! Alavésu sa vôbec nevydaril odkop a loptu získali domáci. Center do šestnástky posunul hlavou Duarte k Sarabiovi, ktorý ešte prihral hrací predmet do druhej vlny dobiehajúcemu ROQUEMU MESOVI a ten strelou z prvej vymietol pravý horný roh Pachecovej brány. Krásny gól!

39

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za protesty proti verdiktu hlavného rozhodcu pri faule v strede poľa Jesús Navas (FC Sevilla). Táto žltá karta je úplne zbytočná a hlavne vďaka nej Navas vynechá ďalší zápas v nedeľu vo Valladolide.

38

Sevilla sa znovu dostáva do tlaku. Navas sa presadil na pravej strany cez Duarteho, potom ale nacentroval mizerne a lopta preletela vysoko nad pokutovým územím Alavésu.

37

Escudero si dobre nabehol na prihrávku Vázqueza a z ľavej strany poslal pred bránu Alavésu nebezpečný strieľaný center. Pacheco s ním napokon nemal žiadne problémy.

36

Držanie lopty: 56 % : 44 %

35

35. Jonathan Calleri (DAL)

35

Obrovské šťastie pre Sevillu! Jony poslal peknú prízemnú prihrávku na Bastóna, ktorý sa však k lopte cez Kjaera nedostal. K lopte sa ale za ním dostal jeho kolega z útoku Calleri, ktorý trochu zaspal a následný pokus o kľučku na brankára Soriana mu už nevyšiel.

34

Obaja hráči Alavésu sú našťastie v poriadku a pokračujú v hre. V nej sa lopta znovu dostala na kopačky domácich, ktorí znovu útočia.

33

V hlavičkovom súboji po centri Sevilly sa zrazili hlavami spoluhráči Wakaso a Laguardia. Obaja musia byť teraz ošetrení.

32

Séria rohov Sevilly končí. Hostia tentokrát loptu odkopli do autu a po nepresnom prenesení Kjaera na Navasa i získavajú loptu.

31

Ani tento rohový kop však nepriniesol úspech. Loptu poslal jeden z brániacich hráčov Alavésu na prednej tyči znovu na rohový kop.

30

Navas prihrával medzi obrancov Alavésu, Navarro ale dokázal túto prihrávku zachytiť. Následne Navarro zrazil na ďalší rohový kop Sevilly Munirov center.

28

Lopta nebezpečne spadla priamo do stredu šestnástky, kde sa k nej snažil dostať Carriço. Obranca domácich ju ale zasiahol veľmi slabo v páde a brankár Alavésu Pacheco nemal problém túto strelu pokryť.

27

Sevilla postupne zvyšuje svoj tlak a tlačí hostí čoraz viac do obrany. Sarabia sa uvoľnil na pravej strane a už takmer z bránkovej čiary centroval pred bránu, Navarro však tento center zrazil na rohový kop. Na rohy vedie Sevilla aktuálne 5:0.

26

Strely na bránu: 1:0

25

Navasov center z pravej strany sa po odkope Laguardiu dostal znovu k Sarabiovi, ktorého strelu do stredu brány bez problémov pokryl Pacheco.

23

Wakasa obral o loptu Gonalons a okamžite hľadal svojim nákopom skvele hrajúceho Sarabiu. Ten si chcel obhodiť Duarteho, loptu si ale predkopol priďaleko a prišiel o ňu.

22

Sarabia poslal krásny center medzi obrancov z pravej stany na nabiehajúceho Munira, ktorý z dobrej pozície namieril hlavou tesne nad Pachecovu bránu.

21

Pacheco trochu podbehol center z rohového kopu, našťastie pre hostí však nebol za ním nikto z domácich hráčov. Lopta sa ale k hráčom Sevilly vrátila.

19

Munir sa po prihrávke Vázqueza ocitol v ofsajdovom postavení. Tento ofsajd bol vôbec prvým v doterajšom priebehu zápasu.

18

Okrem úvodných minút, kedy bola aktívnejšia domáca Sevilla, sledujeme zatiaľ nezáživný futbal, odohrávajúci sa prevažne medzi šestnástkami. Ani jeden z tímov nechce otvoriť hru, pretože strata bodov v boji o európske poháre by mohla byť fatálna.

17

Gonalons trafil vo vzdušnom súboji rukou do tváre Calleriho, hlavnému rozhodcovi však tento zákrok unikol. Domáci znovu kombinujú na útočnej polovici.

15

Carriçovi sa nevydaril sklz proti Callerimu, po tvrdom súboji o loptu však odkopol loptu dobiehajúci Mesa. Hostia sa pripravujú na dlhé autové vhadzovanie.

14

Sarabia si spracoval dlhú prihrávku z vlastnej polovice a posunul loptu za seba na strelu Ben Yedderovi. Pokus útočníka domácich z hranice šestnástky Alavésu zablokoval Navarro.

13

Laguardia sa pokúsil nákopom do pokutového územia nájsť nabiehajúceho Pinu, ten však nemal žiadnu šancu túto prihrávku spracovať.

12

Navas s Munirom zadržali faulom prenikajúceho Bastóna. Hostia sa nepokúsili o nákop smerom dopredu, namiesto toho sa snažia trochu upokojiť hru prihrávkami na vlastnej polovici.

11

Hostia sa tiež snažili o ohrozenie domácej brány. Po rýchlom prechode do útoku sa dostal k centru z pravej strany Martín, jeho nákop ale bez väčších problémov chytil domáci brankár Soriano.

10

Strely: 2:0

9

Druhý rohový kop domácich priniesol prvú väčšiu šancu Sevilly. Vázquez si dobre nabehol na prihrávku Ben Yeddera z ľavej strany, osamotený v strede pokutového územia Alavésu však namieril nad Pachecovu bránu.

8

Center z rohového kopu odhlavičkovala obrana Alavésu k Munirovi, ktorého strelu z voleja zrazil nad svoju bránu Navarro.

7

Sevilla je od začiatku zápasu aktívnejšia a i teraz pokračuje vo svojej kombinácii. Sarabia hľadal prihrávkou do šestnástky hostí Ben Yeddera, pred ním však loptu odkopol na prvý rohový kop domácich jeden z brániacich hráčov Alavésu.

6

Munir posunul kolmicou loptu za obranu Alavésu na Sarabiu, proti ktorému ale dobre vybehol brankár hostí Pacheco. Ten prepustil loptu za seba za bránkovú čiaru, aby mohol odkopávať od brány.

5

Nepresný nákop na Munira zo stredu poľa skončil u brankára Alavésu Pachecha. Ten svojim odkopom poslal loptu na opačnú stranu k svojmu náprotivkovi Sorianovi.

4

Domáci naďalej držia loptu. Zatiaľ sa nijak neponáhľajú s prechodom do útoku a trpezlivo si prihrávajú v strede poľa.

3

Laguardia získal po faule v strede poľa konečne loptu pre Alavés, nepresným pasom na spoluhráčov na hrote útoku ju ale v podstate len odovzdal späť domácim.

2

Hostia vytlačili domácich naspäť na ich polovicu, o loptu ich ale neobrali. Sevilla sa tak po chvíli opäť prekombinovala na polovicu Alavésu, ktorý sa ešte nedostal od začiatku zápasu k lopte.

1

Výkop zápasu mali domáci, ktorí sa okamžite usadili na útočnej polovici a začínajú svoju prvú postupnú kombináciu.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Domáca Sevilla bude hrať v bielych dresoch, Alavés v tmavozelených.
Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

FC Sevilla: Soriano – Navas (C), Carriço, Kjaer, Escudero – Sarabia, Mesa, Gonalons, F. Vázquez – Ben Yedder, Munir.
Náhradníci: Díaz Sánchez – Amadou, Sergi Gómez, Gil, André Silva, Rog, Promes.

Deportivo Alavés: Pacheco (C) – Martín, Navarro, Laguardia, R. Duarte – Inuj, Pina, Wakaso, Jony – Bastón, Calleri.
Náhradníci: Sivera – Brašanac, Ely, Guidetti, Rolán, Twumasi, Vigaray.

Rozhodca: Martínez Munuera.
Vzájomné zápasy

Od návratu Alavésu medzi španielsku elitu v sezóne 2016/2017 sa nestalo, že by domáci tím vo vzájomnom súboji prehral. Z piatich vzájomných zápasov v tejto dobe vyhrala Sevilla dva, Alavés jeden a dva sa skončili remízou. Veľa gólov v zápasoch Sevilly a Alavésu nepadá, maximum boli 3. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne na pôde Alavésu sa skončil remízou 1:1.
Deportivo Alavés

Alavés už má svoju krízu zdá sa za sebou. V poslednom kole v sobotu síce doma podľahol Atléticu Madrid jasne 0:4, predtým ale neprehral šesť zápasov za sebou, pričom v nich dostal len štyri góly. Je teda otázne, či bola prehra s Atléticom náhodným výpadkom alebo začiatkom nového prepadu. Každopádne, Alavés je pred týmto zápasom na šiestom mieste, ktoré je posledné postupové do európskych pohárov, o bod pred Sevillou. Len dva tímy (Leganés a Valladolid) strelili menej gólov ako Alavés, ten ale drží na horných priečkach skvelá obrana (35 inkasovaných gólov). Na štvrté Getafe stráca Alavés tri body, prípadnou dnešnou výhrou by sa tak hostia vrátili do priameho boja o Ligu majstrov.

Posledných 5 zápasov:
Alavés – Celta Vigo 0:0
Villarreal – Alavés 1:2
Alavés – Eibar 1:1
Huesca – Alavés 1:3
Alavés – Atlético Madrid 0:4
FC Sevilla

Domáci nezažívajú vôbec dobré obdobie. Po výbornej prvej časti sezóny, kedy chvíľu dokonca ligu i viedli, sa dostali do veľkej krízy. Od začiatku roku prehrali v lige už sedemkrát, pričom z posledných šiestich zápasov hneď štyrikrát. Vrcholom bola prehra 1:2 na pôde poslednej Huescy a vypadnutie so Slaviou Praha v osemfinále Európskej ligy po výsledkoch 2:2 doma a 3:4 po predĺžení vonku. Po poslednej porážke 0:1 v nedeľu doma s Valenciou Sevilla prvýkrát vypadla mimo pohárové priečky na siedme miesto. Aby problémov nemala Sevilla dosť, tak trpí veľkou maródkou, kvôli ktorej bude domácim chýbať osem hráčov zo základnej zostavy alebo lavičky. Dnes ale i tak v priamom súboji s konkurentom o európske poháre musí vyhrať, pretože na Alavés stráca jeden bod. Doma patrí Sevilla medzi najsilnejšie tímy ligy, keď je v bilancii domácich zápasov na šiestom mieste. Uvidíme, či túto bilanciu dnes potvrdí.

Posledných 5 zápasov:
FC Sevilla – FC Barcelona 2:4
Huesca – FC Sevilla 2:1
FC Sevilla – Real Sociedad 5:2
Espanyol – FC Sevilla 0:1
FC Sevilla – Valencia 0:1
Vítame Vás pri on-line prenose zo zápasu 30. kola španielskej Primera Division, v ktorom sa stretnú FC Sevilla a Deportivo Alavés. Stretnutie sa začne o 19:30.

FC Sevilla – Deportivo Alavés

2:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 41. Mesa, 80. Sarabia

Karty:   39. Navas (SEV), 45+1. Escudero (SEV), 54. Mesa (SEV) – 46. Wakaso (DAL), 60. Pina (DAL), 67. Bastón (DAL), 70. Navarro (DAL)

Držení míče: 65 % : 35 %.
Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:19.

FC Sevilla: Soriano – Navas (C), Carriço, Kjaer, Escudero – Sarabia, Mesa (72. Rog), Gonalons, F. Vázquez (86. Promes) – Ben Yedder, Munir (82. André Silva).
Náhradníci: Díaz Sánchez – Amadou, Sergi Gómez, Gil, André Silva, Rog, Promes.

Deportivo Alavés: Pacheco (C) – Martín, Navarro, Laguardia, R. Duarte – Inuj (67. Twumasi), Pina (75. Brašanac), Wakaso, Jony – Bastón, Calleri (75. Guidetti).
Náhradníci: Sivera – Brašanac, Ely, Guidetti, Rolán, Twumasi, Vigaray.

Rozhodca: Martínez Munuera

Diváci: 33 212