Menu

Futbal

Juniorská liga sk. A – Čechy (CZ)

FC Hradec Králové – AC Sparta Praha

0:2

koniec (0:1)

22.04.2019, 11:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • 4. kolo • David Suchý cz

Tipsport: 2.0 4.5 2.34

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Sparty, která svého soupeře porazila poměrem 2:0. V úvodu druhého dějství sice byl aktivnější domácí celek, avšak stále platilo, že směrem dopředu byla nebezpečnější Sparta, která se zčistajasna dostala do dvoubrankového vedení, což bylo pro domácí celek až příliš velké sousto. Votroci jakoby najednou úplně přestali hrát, zbytek zápasu se výhradně odvíjel na polovině domácího celku, Sparta si tak dvoubrankové vedení udržela až do konce. (12:47:00)

90+1

Konec zápasu.

90

Druhý poločas bude nastaven o jednu minutu.

90

Ještě jedna střela Sparty skončila na horní konstrukci.

89

Mohlo to být o tři branky! Domácí obrana si totiž nepohlídala náběh Gabriela, který v pokutovém území trefil pouze domácího brankáře do nohy.

88

Až nyní se domácí konečně dostali do zakončení, to ale vystoupalo vysoko nad branku. Vypadá to, že Hradec Králové nevstřelí ani jednu branku.

87

Za obranu si pokoušel naběhnout Vobejda, avšak na tuto prudkou nabídku vůbec nedosáhl. Kotek měl snadnou práci, navíc posléze vyhodil do strany.

86

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Jakub Sláma, přichází Lukáš Čajkovský.

83

Fiňkovi se podařilo vyvézt míč na druhou stranu hrací plochy, avšak poté jsme sledovali další nepřesnost z domácí strany. Jonášovi se navíc podařilo udržet balón.

82

Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Sparta stále vede o dvě branky. Domácí jakoby úplně přestali hrát, Kotek je totiž stále bez práce.

81

Vízek si hodil míč na pravou nohu, načež ho posílal k postranní lajně. Tam byl důraznější Penc, kterému se podařilo založit akci podél pravé autové čáry.

80

Ani domácí si zrovna neporozuměli, Šedivý totiž nedosáhl na prudkou přihrávku. Sparta tak mohla vhazovat, pro přihrávku si seběhl Abdelkader.

79

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Martin Palečko, přichází Basiru Alhassan.

78

Už to vypadalo, že se Prokopec dostane do slušné šance, avšak Sláma mu věnoval příliš nepřesnou kolmici. Jako první se k míči dostal domácí Gjinollari.

77

Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jakub Petřík, přichází David Šedivý.

76

Na pravou stranu si nabíhal Sláma, avšak přihrávka nakonec doletěla na protihráče před ním. Votroci mají velké problémy s přechodem do útoku.

75

Na zemi se ocitl Prokopec, hlavní sudí celou situaci uviděl. Pražané tak měli k dispozici standardní situaci, Gabriel jí rozehrál nakrátko na Jonáše.

74

Palečko se s míčem dostal na útočnou polovinu, kde celkem dlouho váhal. Nakonec si vybral Slámu, jenž nepřesně přihrával na kolegu Gabriela.

73

Bláha to zkoušel pravou nohou, avšak ani tentokráte nepropálil mohutný blok protihráčů. Aby toho nebylo málo, tak si tentýž hráč pomohl faulem.

72

Slámovi se přeci jenom podařilo odcentrovat z pravé strany, avšak na zadní tyči se nenacházel nikdo z kolegů. Až poté doběhl volný balón aktivní Bláha.

71

Až nyní musel zasahovat také brankář Kotek, kterému se nohou podařilo zlikvidovat přízemní zakončen. Na druhé straně bylo na pořadu dne ofsajdové postavení.

66

V tuto chvíli to bude pro domácí hráče nesmírně složité, budou muset dotahovat dvoubrankové manko. Do konce zápasu zbývá ještě hodně času.

65

65. PROKOPEC - 0:2

65

Sparta právě vstřelila branku!
Hosté se dostávají do dvoubrankového vedení! Dalekonosný nákop směřoval až do pokutového území, kde ho nedokázal odklidit jeden z domácích hráčů. K míči se tak dostal RADIM PROKOPEC, který nekompromisně uklidil míč pod horní konstrukci.

64

Bláha si nejprve naváděl míč na pravou nohu, avšak poté zkoušel zakončit druhou nohou. Jeho rána směřovala do jednoho ze stojících protihráčů.

63

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Sparta stále vede nejtěsnějším možným způsobem. Druhý poločas tak trochu navazuje na ten první.

62

Vízek posílal daleko na druhou stranu prudký odkop, který se snášel na Vobejdu. Tomu se podařilo zpracovat míč, avšak následný centr odklízel Penc.

61

Posléze se rozhodl na jistotu zahrát obránce Penc, který poslal míč ven z hrací plochy. Domácí nyní jsou mírně aktivnější, k šanci to zatím nevede.

60

Votroci si vyzkoušeli rozehrávku rohového kopu z pravé strany. Na hranici malého vápna se podařilo zasáhnout Slámovi, jenž odklidil balón do bezpečí.

59

Už se opět pokračuje ve hře, mezitím musel hodně rychle spěchat s rozehrávkou brankář Vízek, který to nakonec zvládl pohotovým způsobem.

58

Žlutou kartu dostává Martin Palečko (AC Sparta Praha).

57

Jeden z hráčů Hradce se pokoušel odkopnout míč na druhou stranu, kde si faulem loktem pomohl Kropáček. Pochopitelně se jednalo o jednoznačný faul.

56

Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Pavel Brůža, přichází Daniel Prouza.

55

V pokutovém území skončil na zemi hostující Prokopec, avšak hlavní sudí faul neuviděl. Penalta to tedy nebude, naopak Vízek bude rozehrávat.

54

Kotek si zákrok nepřipsal, naopak se postaral o odkop od své svatyně. Ten zamířil ke středovému kruhu, kde se jeho celku podařilo vybojovat další aut.

53

Hodně nebezpečným pokusem to zkoušel Kropáček, který si seběhl až k hranici pokutového území, odkud pravou nohou zamířil kousek vedle branky.

52

O autové vhazování se postaral hostující Sláma, který vyprodukoval zpětnou přihrávku na Pence, jenž pro změnu vyslal malou dolů na brankáře Kotka.

51

Nakonec si Sparta vyzkoušela rohový kop z pravé strany, který pouze proletěl pokutovým územím. Naopak se k míči dostal brankář Kotek.

50

Sám na branku mohl uhánět Prokopec, kterého na poslední chvíli dokázal zakřižovat protihráč. Zakončení jsme neviděli, následovat bude rohový kop.

49

Pro volný balón si seběhl Gjinollari, který poté vyprodukoval zpětnou přihrávku na brankář Vízka, jenž mu okamžitě vrátil zpět na kopačku.

48

Do slušné příležitosti se dostal hostující Bláha, který si tak dlouho naváděl míč ke střele, až nakonec trefil pouze jednoho z bránících protihráčů Hradce.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Pavel Hájek, přichází Radwan Abdelkader.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral hostující kapitán Cabadaj. V prvním dějství jsme ale sledovali celkem vyrovnanou podívanou, přičemž směrem dopředu byl o něco nebezpečnější pražský celek, jenž dokonce mohl navýšit vedení. Votroci sice byli častěji na míči, avšak většinu času se s ním nacházeli na vlastní polovině, což nemohlo vést k ničemu nebezpečnějšímu.

45

První poločas skončil.

43

Následně to moc nedomyslel domácí Gjinollari, kterému se přeci jenom podařilo otřít balón o nohu jednoho z protihráčů. Domácí tak budou vhazovat.

42

Přenesení hry našlo u středového kruhu Kundrta, který ale v souboji prohrál. To nemuselo tolik vadit, neboť Tasićovi odskočil balón daleko od kopačky.

41

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

40

Na zadní tyči si dokázal seběhnout na centrovanou nabídku Bláha, kterému se nepodařilo zamířit mezi tři tyče. Brankář Vízek tak nemusel vůbec zasahovat.

36

To mohl být kuriózní vlastenec. Jeden z domácích ve snaze odkopnout míč zamířil pod břevno vlastní branky, Vízek ale dokázal včas reagovat.

35

Už to vypadalo, že Cabadaj vystihne včas přihrávku, avšak i tentokráte se jednalo o ofsajdové postavení. Navíc včas z branky vystartoval brankář Vízek.

34

Hradec rozjížděl další kombinační souhru od vlastního pokutového území, přičemž na polovině číhala smečka protihráčů, které se daří odrážet ataky.

33

Na pořadu dne byl další rohový kop pro Hradec. Centrovaná nabídka se snášela na přední tyč, kde dokázal zasáhnout jeden z hráčů pražského celku.

32

Za volným míčem se pokoušel vyběhnout aktivní Prokopec, který byl zachycen v ofsajdové postavení. Jednalo se snad o metrový ofsajd hostů.

31

Aby toho nebylo málo, tak se s míčem pomazlil brankář Vízek, což už je očekávaný scénář. Domácí stále marně zkoušejí zaútočit středem hřiště.

30

Napadající Prokopec přeci jenom fauloval rozehrávajícího protihráče, čehož si pochopitelně všiml také hlavní sudí. Domácí rozehráli narychlo po zemi.

29

Palečkovi se ještě podrželo udržet míč na hrací ploše, což hrálo do karet dvojici protihráčů. Ta se ovšem daleko nedostala, s míčem tak hraje opět Sparta.

28

Hlavní sudí sice ponechal výhodu, avšak poté přeci jenom pískl do své píšťalky. Na zemi se totiž ocitl Prokopec, který se už zdá být v pořádku.

27

Hrací předmět se opět ocitl za brankovou čárou, domácí brankář tak mohl odkopávat. Pro přihrávku si seběhl Gjinollari, jenž roztáhl hru na levou stranu.

26

Až nyní jsme sledovali první výstrahu ze strany Hradce. Na prodloužený balón si totiž seběhl Kundrt, který z hranice velkého vápna mířila metr vedle.

25

S míčem si zahrál také brankář Vízek, který rozehrával na jistotu do strany. Gjinollari mu balón vrátil zpět na nohu, s čehož pramenil dalekonosný odkop.

24

Nyní to velice dobrým způsobem zvládl hostující Gabriel, jenž u postranní čáry odstrčil protihráče, díky čemuž svému celku vybojoval autové vhazování.

19

Podél autové čáry to zkoušel Penc, který s míčem narazil do jednoho z protihráčů. Následoval další nedovolený zákrok z hostující strany.

18

Na opačné straně se do vzdušného souboje pouštěl Bláha, který ale neuspěl. I tak se k volnému míči dostal Palečko, který pro změnu podklouzl.

17

Votroci opět rozehrávali od své šestnáctky, přičemž jsme opět sledovali dalekonosný nákop, pro který si doběhl brankář Kotek, jen byl faulován Kropáčkem.

16

Ten se vůbec nepovedl, neboť nabídka směřovala ven z hrací plochy. To vše znamená, že si hostující brankář Kotek vyzkouší první odkop od branky.

15

Domácí to ihned po rozehrávce zkoušeli dalekonosným nákopem na Vobejdu, před kterým odehrál balón Gabriel. Následovat bude aut z pravé strany.

14

V tuto chvíli to bude pro domácí celek hodně složité, bude muset dotahovat jednobrankové manko. Do konce zápasu ale zbývá ještě dostatek času.

13

13. CABADAJ - 0:1

13

Sparta právě vstřelila branku!
Zničehonic tu máme úvodní branku tohoto zápasu! Parádním způsobem to provedl hostující kapitán TOMÁŠ CABADAJ, který se s míčem dostal do pokutového území, kde si potáhl míč na levou nohu, načež placírkou zamířil přesně pod břevno.

13

Votroci si nakonec vybojovali vůbec první rohový kop. K oné rozehrávce se postavil Kundrt, jehož centr se zakroutil přímo do náruče brankáře Kotka.

12

Sparta to zkusila útokem středem hrací plochy, avšak tam narazila na početný blok protihráčů. K volnému míči se dostal Gjinollari, jenž rozehrál do strany.

11

Do volného prostoru si sbíhal Vobejda, ke kterému se včas dostal jeden z protihráčů. Míč doplachtil ven z hrací plochy, na řadu přijde další autové vhazování.

10

Až nyní se Finěk odhodlal k vyvezení míče, avšak ten přinesl pouze ztrátu míče. Tasić tak mohl vhazovat, jako adresáta přihrávky si vybral Hájka.

9

Vízek se po kratší době opět seznámil s hracím předmětem, načež ho tentokráte rozehrál po zemi do strany. Votroci se trápí při přechodu do útoku.

8

Domácí brankář nakonec zkoušel odkopnout na pravou stranu hrací plochy, avšak míč se snesl pouze do zámezí. Pražané tak budou moci vhazovat.

7

Nyní měl s rozehrávkou menší starosti domácí Finěk, který se nakonec odvážil ke zpětné přihrávce na brankáře Vízka, jenž v tuto chvíli váhá s rozehrávkou.

6

Kundrtovi se ještě podařilo udržet míč na hrací ploše, avšak důrazným způsobem ho ještě dohrál napadající Bláha. O faul se dle sudího nejednalo.

5

Petříkovi se podařilo uspět ve vzdušném souboji, načež prodlužoval míč za sebe, kde číhal Vobejda. Jeho centr pouze proletěl pokutovým územím.

4

Následně se o rozehrávku volného kopu postaral domácí Soukeník, který našel vedle stojícího Vobejdu, jenž po souboji s protihráčem opět skončil na zemi.

3

Hned v úvodu utkání jsme sledovali centrovanou nabídku v podání Petříka, avšak jeden z protihráčů hravě zasáhl. Posléze aut vybojoval hostující Bláha.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Hradec Králové: Vízek – Gjinollari, Petřík, Kundrt, Bičiště, Soukeník, Kropáček, Vobejda, Locker (C), Brůža, Finěk
Náhradníci: Mach – Prouza, Šedivý, Šeba

AC Sparta Praha: Kotek – Gabriel, Penc, Jonáš, Tasić, Palečko, Sláma, Cabadaj (C), Prokopec, Hájek, Bláha
Náhradníci: Pecháček – Čajkovský, Alhassan, Traoré, Abdelkader

Rozhodčí: Vodrážka – Koval, Melichar.
AC Sparta Praha

Na opačné straně stojí pražská Sparta, která si zatím vede tak trochu kolísavě. Po třech odehraných zápasech se nachází až na sedmé pozici, což se příliš nečekalo. Pražané sice zvládli úvodní kolo proti Plzni, která prohrála poměrem 1:2, avšak poté se Sparta dočkala pouze jediného bodu. Nejprve remizovala na půdě Brna, které dokonce vedlo už 3:0, avšak mohutný nápor Sparty ve druhém dějství přinesl právě vyrovnávací branku. Sparta příliš nezvládla ani poslední duel, tentokráte na vlastním stadionu hostila Mladou Boleslav, která v poslední dvanáctiminutovce udeřila hned dvakrát (2:0).
FC Hradec Králové

Fotbalisté Hradce Králové mají za sebou tři zápasy v rámci skupiny o titul, avšak zvládli pouze jeden z nich. Hned v prvním kole se uskutečnila přestřelka na půdě Liberce, který nakonec zvítězil poměrem 3:2. V dalším kole přišla doposud jediná výhra Hradce, ten totiž na vlastní půdě dokázal porazit Bohemians výsledkem 2:1. Minulé kolo Hradci vůbec nevyšlo, doposud suverénní Sigma kralovala i v tomto zápase, navíc svému soupeři nasázela hned sedm branek, přičemž se logicky jednalo o zcela jednoznačnou výhru. Votroci by tak měli v tomto utkání zabrat.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga nám vstoupila do závěrečné fáze soutěže, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Hradec Králové a AC Sparta Praha.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

FC Hradec Králové – AC Sparta Praha

0:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 13. Cabadaj, 65. Prokopec

Karty:   58. Palečko (SPA)

FC Hradec Králové: Vízek – Gjinollari, Petřík (77. Šedivý), Kundrt, Bičiště, Soukeník, Kropáček, Vobejda, Locker (C), Brůža (56. Prouza), Finěk
Náhradníci: Mach – Prouza, Šedivý, Šeba

AC Sparta Praha: Kotek – Gabriel, Penc, Jonáš, Tasić, Palečko (79. Alhassan), Sláma (86. Čajkovský), Cabadaj (C), Prokopec, Hájek (46. Abdelkader), Bláha
Náhradníci: Pecháček – Čajkovský, Alhassan, Traoré, Abdelkader

Rozhodca: Vodrážka – Koval, Melichar