Menu

Futbal

Juniorská liga sk. A – Čechy (CZ)

AC Sparta Praha – 1.FC Slovácko

2:1

koniec (1:0)

29.04.2019, 13:00 • TCM Strahov,Vaníčkova,Praha 6 • 5. kolo • Vendula Zdražilová cz

Tipsport: 1.6 4.8 3.16

Je dobojováno. Sparta ve druhém poločase své vedení navýšila, avšak hosté se dokázali vrátit do zápasu a byli soupeři na dostřel jediné branky. Ač se hodně snažili, vyrovnání se nedočkali a naopak Sparta dokráčela po těsné výhře 2:1 ke třem důležitým bodů. Hosté z Prahy odjedou s prázdnou. (14:53:15)

90+1

Konec zápasu.

90+1

Po nepřesné střele hostů končí míč v moci domácího brankáře, který ho odkopne daleko od své branky. Pak už sudí zápas nejspíše ukončí.

90+1

Hosté vybojovali další autové vhazování a zdrží se tak na polovině Sparty, spíše už to ale vypadá, že se nic nestane.

90+1

Sudí nastavují nad rámec řádné hrací doby ještě jednu minutu navíc.

90

Hosté v dalším útoku, narazili však na další obranný zákrok soupeře, který tak znovu nepustil Slovácko do žádného zakončení.

89

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Sláma, přichází Čajkovský.

89

Domácí zůstanou i nadále u míče. Po autu hostů budou zahrávat další autové vhazování.

88

Sparťané drží balon co nejdále od své branky a už se nikam neženou. V posledních minutách zápasu tak hájí nejtěsnější možný náskok.

86

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Ambler, přichází Flak.

86

Další dobrý obranný zákrok obránců Sparty, kteří srazili míč mimo po rodící se šanci na straně Slovácka. Hosté se tak stále snaží o vyrovnání, které ale nepřichází.

85

Radim Prokopec si seběhl mezi dva obránce Slovácka a pokusil se o střelu, ta ale končí jen na brankáři Vítu Nemravovi. Ten tak bude odkopávat míč na druhou stranu.

85

Další nebezpečná akce hostů. Ti se dostali do blízkosti domácí branky, ale jejich pokus nakonec končí znovu hodně vedle sparťanské branky.

83

Do další souhry Sparty vložil svoji kopačku jeden z hostů a hned poslal míč směrem dopředu. Slovácko na nic nečeká a jde do útočné akce.

83

Jeden z hostů unikl do pokutového území, kde však slibnou akci nedotáhl do konce. Podklouzl na vlhkém terénu a šance Slovácka tak skončila.

82

Žlutou kartu dostává Adam Řihák (1.FC Slovácko).

82

Slovácko dostalo soupeře pod tlak a opět hosté zaútočili, nyní si však vše pohlídala obrana Sparty a nepustila hosty k vyrovnání.

80

Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu. Sparťané už měli slibný dvoubrankový náskok, ale hosté dokázali snížit a stále jsou tak ve hře o body.

78

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Traoré, přichází Alhassan.

78

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Palečko, přichází Radwan.

78

78. Jakub REZEK - 2:1

78

Slovácko právě vstřelilo branku!
Nyní se to už hostům povedlo a ti se dostávají Spartě na dostřel jediného gólu. Po levé straně unikl JAKUB REZEK, jenž se dostal do těsné blízkosti Kotka a dokázal ho prostřelit – 2:1.

78

Na druhé straně se do akce před domácí branku dostávali hosté, ale opět před Kotkem nezahrozili.

76

Domácí hrají stále hodně aktivně a svou agilností si vybojovali další rohový kop.

74

Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Umeh, přichází Řihák.

73

73. Adam GABRIEL - 2:0

73

Sparta právě vstřelila branku!
Tuto standardní situaci domácí sice nevyužili, ale hned se vrátili zpět a založili další akci. V ní pak znovu hlavou zakončoval ADAM GABRIEL, jenž balon umístil kolem padajícího brankáře hostů, který se snažil zakročit – 2:0.

73

Po něm hosté opět posílají míč za zadní čáru a je tu v pořadí třetí roh v krátkém sledu po sobě. Pražané tak zůstávají u míče.

73

A další roh pro Pražany.

72

Z rohu velkého vápna chtěl centrovat jeden z hráčů Sparty, hosté mu však míč vypíchli a chtěli otočit hru na opačnou stranu. Avšak domácí se k balonu dostali zpět a zahrozili. Hosté ho pak zakopli na rohový kop.

71

Slovácko se vydalo do další akce před branku Pražanů, jenže střela Umeha skončila opět jen vysoko nad brankou Františka Kotka.

69

Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Krejčík, přichází Janša.

68

Žlutou kartu dostává Michal Miklík (1.FC Slovácko).

68

Stále je to boj a hosté se marně snaží o vyrovnání. Domácí zatím drží své těsné vedení a nyní jsou u míče, se kterým míří na hostující polovinu.

64

Z pravé strany centroval míč do vápna domácí Jakub Sláma, ale tam si dříve naběhl jeden z hostů a hlavou ho odvrátil do bezpečí.

62

Patrik Šimko se snažil přihrávkou vysunout spoluhráče. K němu míč sice mířil, ale nakonec ho do své moci získali Pražané a hned na to táhnou další svoji akci.

60

Po šedesáti minutách hry vedou domácí hráči stále o jednu branku, drží tak těsný náskok, hosté jsou však hodně aktivní a prahnou po vyrovnání.

59

Nestalo se tak, ale i přesto se sparťané dostali do ohrožení hostující brány, Slovácko však nebezpečnou situaci zvládlo.

58

Sparta po další akci díky hostům vybojovala rohový kop a z této standardní situace se tak pokusí ohrozit branku Slovácka.

56

Umeh kus před velkým vápnem střílel lobem a balon skončil jen těsně nad břevnem domácí branky. Následuje tak pouze odkop od ní, který provede Kotek.

54

Po pravé straně táhl akci jeden z hostů, nakonec ale nedostal míč do pokutového území. Obrana ho vytáhla ven, jenže hráči Slovácka se k míči dostali znovu.

52

Domácí znovu obléhali branku Slovácka, ale jejich střela, která mířila na Nemravovou branku byla sražena do bezpečí jen za cenu rohového kopu pro Pražany.

50

Sparťané se přesunuli do blízkosti hostujícího území. Jejich rozehrávku zachytil jeden z hostů a dostal míč do zámezí. Takže nyní budou mít autové vhazování hráči Sparty.

48

Nyní po další nepřesné střele hostů následoval pouze odkop od Kotkovy branky a do akce se tak vydává Sparta.

47

Hosté po změně stran šli hned do akce, avšak branku domácích svou střelou neohrozili.

46

Začal druhý poločas.
Dnešní utkání sleduje 50 diváků.
První část hry je za námi. Už to vypadalo, že se gólu nedočkáme, ale nakonec se to povedlo domácím v samotném závěru prvního poločasu, když se Pražané ujali vedení. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně ve 14:00.

45+1

První poločas skončil.

45

45. Adam GABRIEL - 1:0

45

Sparta právě vstřelila branku!
Nyní se to už povedlo a v závěru první části hry jdou domácí hráči do vedení. Po zahrání volného kopu z velké dálky se míč dostal na hlavu ADAMA GABRIELA, jenž ho usměrnil k tyči hostující branky – 1:0.

45

Další akce domácích skončila neúspěchem, ale Pražané nakonec ulovili míč zpět na své kopačky.

44

44. Šance na straně Pražanů

44

Z levé strany nebezpečně střílel Martin Palečko, bylo to sice z úhlu, přes to musel gólman hostů zasahovat. Srazil rukavicemi míč na rohový kop.

43

Následný centr do pokutového území dostala pryč hostující obrana a další možnost Sparty znemožnila.

42

Unikajícího hráče Sparty zastavil jeden z hostujících hráčů a sudí mu důrazně domlouvá. Následovat tak bude volný přímý kop pro Pražany.

41

Gozie Umeh dostal přihrávku na hranici velkého vápna a poté svou střelu poslal jen nad branku domácích. Kotek si ale na míč nakonec sáhl ve výskoku a ten končí na rohovém kopu pro hosty.

40

Přes zhuštěnou obranu hostů se znovu sparťané nedostali před Nemravu. Napodruhé se to už povedlo, Traorého střela skončila také jen na jednom z hostujících obránců.

39

Hosté ožili a znovu se dostali do další šance, z pravé strany poslal před branku míč Radim Olšanský, kapitán Slovácka ale poslal balon jen do připravené obrany.

37

Rýsovala se také akce domácích, ti však balon do blízkosti branky soupeře skrze obranu neprocpali. Hosté tak mohou opět do útočné akce.

36

36. Šance hostů

36

Jeden z hostů se nyní ocitl v těsné blízkosti před brankou Sparty, jeho zakončení ale zachytil Kotek, který tak podržel svůj tým. Míč v pádu vykopl pryč.

34

Brankář hostů nyní jistil domácí střelu z pravé strany, v pádu se snažil zachytit balon, ten ale nakonec skončil jen za zadní čárou. Nemrava tak bude odkopávat.

33

Patrik Šimko si nabíhal na centr z levé strany, jenže František Kotek si vyběhl více z branky a balon dostal pod kontrolu. Brankář Sparty tak bude mít další odkop.

32

Po další nepřesné střele Sparty získali hosté míč a postupně tak jdou do dalšího útoku na druhou stranu.

30

Po třiceti minutách hry jsme se zatím branky nedočkali. Oba celky si nevypracovaly žádnou větší příležitost, oba gólmani tak byli spíše bez větší práce ve svém brankovišti.

28

Slibná akce se rodila na straně Sparty. V pokutovém území však Radim Prokopec střílel zpoza obranu Slovácka a ta poté balon vyrazila mimo. Díky teči nohy jednoho z domácích skončil míč v zámezí.

26

Umeh lobem poslal míč k brankáři Sparty, ale ten nemusel zasahovat. Ten skončil vedle jeho branky a následuje tak další odkop.

24

Střela Sparty z pravé strany byla tečována hosty na rohový kop. Sparťané ho zahráli nedobře a znovu hosté dostali balon mimo ohrožení Nemravovy branky.

24

I jejich následný pokus neskončil dobře a odkop od své branky tak provede Kotek, který si už rovná míč.

23

Hosté nepustili domácí celek do žádné šance a převzali si v pohodě míč na svou stranu. A míří s ním hodně rychle před domácí branku.

21

Slovácko zahrávalo nebezpečný volný přímý kop po faulu domácího hráče a z dobré pozice pak tuto standardní situaci hosté neproměnili. Balon poslali jen k brankáři Kotkovi a ten ho vyboxoval do bezpečí.

20

Gozie Umeh držel dlouho míč u sebe, poté ho přízemní přihrávkou poslal směrem ke spoluhráčům před ním. Jenže ti na míč nedosáhli.

19

Filip Krejčík si poslal míč dopředu a sprintoval k němu. Avšak dříve u něj byl hráč Sparty, jenž mu dobře sekundoval a získal ho pak na svou stranu.

17

Vysoký centr Pražanů se snesl až před branku Nemravy, jenže obrana Slovácka ho odhlavičkovala do bezpečí. Pomohla tak výrazně hostujícímu brankáři, který nemusel zasahovat.

16

Jeden z hostů se snažil dostat míč z vlastní poloviny, ale přesně uprostřed hřiště ho zachytil domácí hráč, jenž tak nechává Spartu před brankou Slovácka.

15

Nepřesnosti na obou stranách. U míče jsou už ale domácí a směřují zase před branku Slovácka. Obrana hostů se tak rychle stahuje před branku Nemravy.

13

Ani tentokráte však branku Kotka neohrozili. Následuje tak jen pouze odkop od jeho zařízení.

12

Slovácko po další akci vybojovalo rohový kop. Po něm ale míč jen pokutovým územím prolétl a skončil na druhé straně, kde ho tečoval jeden ze sparťanů a hosté si roh zopakují.

10

Traoré nedosáhl na vysoký centr z pravé strany. Do zakončení se sice nedostal, avšak k míči ano. A poté chtěl rychle rozehrát, jenže hosté poslali míč do autu. Vhazovat tak bude Sparta.

9

Autové vhazování měli tentokráte k dispozici hosté ze Slovácka, kteří od vlastního brankáře šli do akce. Jenže na polovině hřiště je o balon obrali hráči Sparty. Ti tak otáčejí hru.

8

Nyní už byla střela domácích o něco nebezpečnější. Traoré dostal přihrávku dovnitř pokutového území a jeho střela z první zaletěla jen těsně vedle levé tyče z pohledu hostujícího brankáře.

7

Po střele hostů zasahovala obrana Sparty a míč má nyní ve své moci František Kotek, jenž ho za malý okamžik pošle odkopem zpět do hry.

5

Prokopec vyslal Traorého a ten po levé straně táhl další akci sparťanů. Jenže ta nakonec skončila neúspěchem, Traoréovu přihrávku nikdo nezpracoval.

5

Další nepřesný útok Sparty znamenal ztrátu míče. Hosté tak z vlastní poloviny zakládají svůj útok a obránci domácího celku se tak musejí vracet zpět.

3

Traoré podržel míč a poté ho posouval na spoluhráče, hosté jejich souhru vystihli a zakopli ho do zámezí. Sparta tak bude zahrávat autové vhazování.

1

Tomáš Cabadaj po zisku míče chtěl vystřelit z hranice velkého vápna, ale díky mokrému terénu se mu to nepovedlo a střela pak neměla takovou razanci.

1

Utkání právě začalo.
Před samotným výkopem byla minutou ticha uctěna památka dnes zesnulému reprezentantovi Josefu Šuralovi, jenž zemřel na následky dopravní nehody v Turecku při cestování se svým týmem.
Úvodní sestavy:

AC Sparta Praha: Kotek – Gabriel, Penc, Sváta, Ambler, Palečko, Sláma, Cabadaj (C), Prokopec, Hájek, Traoré
Náhradníci: Janáček – Radwan, Alhassan, Čajkovský, Flak

1.FC Slovácko: Nemrava – Olšanský (C), Šimko, Jamný, Miklík, Umeh, Sadílek, Rezek, Krejčík, Obdržálek, Harba
Náhradníci: Dzeminskyy – Janša, Řihák

Rozhodčí: Julínek – Fišer, Váňa.
Hosté ze Slovácka jsou na tom o něco hůře. Se čtyřmi body jsou na sedmé pozici a zatím to nevypadá, že by mohli ohrozit týmy umístěné výše. Avšak ještě je do konce dost utkání a ve hře důležité body. Dnes se pokusí na Spartě uspět. Slovácko naposledy doma prohrálo 0:5 s Olomoucí.
Sparťané jsou na pátém místě se sedmi body a stále mají šanci uspět. Na první Olomouc ztrácejí pět bodů. Naposledy se Spartě dařilo, když vyhrála na půdě Hradce 2:0.
Hezké pondělní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes pokračuje Juniorská liga a její skupina o titul. Prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat utkání mezi týmy AC Sparta Praha a 1.FC Slovácko.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

AC Sparta Praha – 1.FC Slovácko

2:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 45. Gabriel, 73. Gabriel – 78. Rezek

Karty:   68. Miklík (SLO), 82. Řihák (SLO)

AC Sparta Praha: Kotek – Gabriel, Penc, Sváta, Ambler (86. Flak), Palečko (78. Radwan), Sláma (89. Čajkovský), Cabadaj (C), Prokopec, Hájek, Traoré (78. Alhassan)
Náhradníci: Janáček – Radwan, Alhassan, Čajkovský, Flak

1.FC Slovácko: Nemrava – Olšanský (C), Šimko, Jamný, Miklík, Umeh (74. Řihák), Sadílek, Rezek, Krejčík (69. Janša), Obdržálek, Harba
Náhradníci: Dzeminskyy – Janša, Řihák

Rozhodca: Julínek – Fišer, Váňa

Diváci: 50