Menu

Futbal

Liga majstrov

Tottenham Hotspur – Ajax Amsterdam

0:1

koniec (0:1)

30.04.2019, 21:00 • Tottenham Hotspur Stadium • Semifinále • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Tipsport: 2.35 3.3 3.38

Veľké prekvapenie je na svete. Ajax Amsterdam vyhráva prvé semifinálové zápolenie na White Hart Lane proti Tottenhamu Hotspur. Hrdinom sa stal v pätnástej minúte Donny van de Beek. Holandský tím predviedol priam úžasný výkon v prvej polhodine. Potom síce Spurs logicky prebrali ofenzívny opraty, no Ajax nerobil v defenzíve chyby a všetko ubránil. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (23:01:00)

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Dušan Tadić si telom pokryl loptu v strede ihriska, fauloval ho Juan Foyth a Ajax môže guľatý nezmysel vyviesť po ušetrení niekoľkých sekúnd znova dopredu.

90+2

Ajax Amsterdam priam perfektne zvláda záver stretnutia. Tottenham sa nevie poriadne dostať na loptu, nie to ešte do vápna súpera.

90+1

Lucas Moura sa dostal k odrazenej lopte pred vápnom Ajaxu. Z prvej nasmeroval svoj pokus poriadne nepresne vedľa brány Onanu.

90

Nadstavujú sa 3 minúty. Posledná šanca pre Tottenham aspoň vyrovnať stretnutie a neísť do odvety s prehrou.

89

Po následnej kombinácii Spurs na útočnej polovici prišla nepresná prihrávka. Od vlastnej brány mohol odkopávať André Onana.

88

Dele Alli sa dostal k prihrávke vedľa šestnástky súpera. Okamžite bol pri ňom Nicolás Tagliafico a poslal loptu na aut. Tottenham sa nevie dostať do vápna domácich.

87

Striedanie v tíme AFC Ajax: z ihriska odchádza Hakím Zijach, prichádza Klaas-Jan Huntelaar.

86

Noussair Mazraoui dopadol rovnako, ako Moussa Sissoko pred chvíľou. Ani jeho lopta sa neujala. Spred malého vápna ju odstránil Davinson Sánchez.

85

Moussa Sissoko mal na pravej strane veľmi veľa voľného priestoru, no nevyťažil z neho nič. Centrovanú loptu si v malom vápne stiahol zo vzduchu André Onana.

84

Lucas Moura po pravej strane potiahol loptu do vápna súpera, jeho center pred bránu obrancovia Ajaxu rýchlo odkopli. Ďalší center späť Brazílčan predlžoval nepresne na Llorenteho.

83

Christian Eriksen poslal presný center do skupinky bielych dresov. Toby Alderweireld ale loptu nasmeroval nepresne mimo priestor troch žrdí Onanu.

82

Donny van de Beek fauluje niekoľko metrov pred vlastnou šestnástkou, priamy kop vhodný na center vybojoval Lucas Moura. Centrovať bude Christian Eriksen.

81

Ajax prišiel o loptu pred šestnástkou súpera. Rýchlo prešli dopredu domáci, avšak Noussair Mazraoui odkopol prihrávku do vápna amsterdamského tímu.

80

Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Kieran Trippier, prichádza Juan Foyth.

79

Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Danny Rose, prichádza Ben Davies.

78

David Neres obdržal presnú prihrávku pred malé vápno, kde ostal úplne sám a z prvej ľavačkou obstrelil Trippiera. Na jeho pokus nemal nárok ani Hugo Lloris, zastavila ho žrď.

Tottenham Hotspur – Ajax Amsterdam

0:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 15. van de Beek

Karty:   30. Tagliafico (AJA), 64. Veltman (AJA)

Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Alderweireld, D. Sánchez, Vertonghen (39. Moussa Sissoko) – Trippier (80. Foyth), Eriksen, Wanyama, Rose (79. Davies) – Alli, F. Llorente, Lucas Moura.
Náhradníci: Gazzaniga – Dier, Walker-Peters, Moussa Sissoko, Foyth, Davies, Skipp.

Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, de Ligt (C), Blind, Tagliafico – van de Beek, Schöne (66. Mazraoui), F. de Jong – Zijach (87. Huntelaar), Tadić, Neres.
Náhradníci: B. Varela – Sinkgraven, Huntelaar, Mazraoui, Magallán, Dolberg, de Wit.

Odveta: Amsterdam - Tottenham 2:3