Menu

Futbal

Majstrovstvá sveta žien

Švédsko – Thajsko

5:1

koniec (3:0)

16.06.2019, 15:00 • Allianz Riviera (Nice) • Skupina F • David Suchý cz

Fortuna: 1.0 45.0 50.0

Držení míče: 66 % : 34 %.
Střely na branku: 14:3. Střely mimo: 16:2. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:4. (16:54:00)
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Švédska, které svého soupeře porazilo poměrem 5:1. Švédsko mělo výraznou převahu už v prvním dějství, kde se hned třikrát radovalo z přesné trefy. Druhý poločas nabídl o něco poklidnější podívanou, avšak Švédsku se podařilo své vedení navýšit o další branku. Thajsko se snažilo útočit, přičemž v nastaveném čase přišlo kosmetické snížení stavu, avšak poté si Švédsko poradilo s penaltou.

90+6

Konec zápasu.

90+6

90+6. Elin RUBENSSONOVÁ - 5:1

90+6

Švédsko právě vstřelilo branku!
Tak přeci jenom ještě jedna branka! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavila ELIN RUBENSSONOVÁ, jenž zamířila k levé tyči, kam se vydala také Boonsingová, která na míč ale nedosáhla.

90+4

Žlutou kartu dostává Natthakarn Chinwongová (Thajsko).

90+4

Je tu pokutový kop pro Švédsko! V pokutovém území zahrála rukou Chinwongová.

90+1

90+1. Kanjana SUNGNGOENOVÁ - 4:1

90+1

Thajsko právě vstřelilo branku!
Tak přeci jenom tady máme kosmetické snížení stavu! Nákop směřoval na naběhnuvší KANJANU SUNGNGOENOVOU, jenž se se míčem dostala až do pokutového území, kde se jí povedlo propálit Lindahlovou. Thajsko se přeci jenom dočkalo čestné branky!

90+1

Ani tentokráte se brankářka Lindahlová nezapotila, zakončení totiž směřovalo vysoko nad branku. Budeme sledovat rozehrávku od branky.

90

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

89

Střídání v týmu Thajsko: ze hřiště odchází Silawan Intameeová, přichází Sudarat Chucheunová.

89

Také Švédsko mělo k dispozici volný kop. K míči se postavila Rubenssonová, jenž našla pouze hlavu Chinwongové.

88

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Thajsko se pokouší o čestnou branku, určitě můžeme počítat s nastavením.

87

Standardní situace nakonec nepřinesla nic nebezpečného, naopak Lindahlová nekompromisně vyhodila míč do strany, což přineslo zisk autu.

86

Khueanpetová to zkoušela přes blok protihráče, přičemž si faulem pomohla Rubenssonová. Na pořadu dne bude standardka pro Thajsko.

85

Brankářka Boonsingová odpálila míč daleko na druhou stranu, což se nesetkalo s úspěchem. Poté se daleko nedostal ani Intameeová.

84

Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Švédsko vede už o čtyři branky, navíc hráčky Thajska jsou i nadále naprosto neškodné.

81

Střídání v týmu Thajsko: ze hřiště odchází Orathai Srimaneeová, přichází Orapin Waenngoenová.

81

81. Lina HURTIGOVÁ - 4:0

81

Švédsko právě vstřelilo branku!
Najednou tu máme čtvrtou branku Švédska! Erikssonová si dokázala narazit na levé straně, poté zkoušela levačkou odcentrovat do pokutového území, kam si seběhla také LINA HURTIGOVÁ, jenž velice přesným zakončením zamířila mimo dosah Boonsingové.

79

Nejvýše do vzduchu se dostala Sembrantová, jenž navíc velice přesně přihrávala do strany na Hurtigovou, která vypálila pouze do boční sítě.

78

Thajsko mohlo podniknout rychlou protiakci, avšak Sungngoenová neměla šanci dostihnout balón. Místo toho se autového vhazování ujala Erikssonová.

77

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Anna Anvegårdová, přichází Mimmi Larssonová.

76

Do volného prostoru si seběhla Erikssonová, která okamžitě cpala míč pod sebe. Tam se nacházela Chinwongová, jenž zažehnala možné nebezpečí.

75

Ke střeleckému pokusu se dostala Nildhamrongová, jenž to zkoušela pravou nohou. Lindahlová neměla moc práce, posléze rychle rozehrála.

74

Anvegardová kolem sebe neměla potřebnou podporu spoluhráček, z čehož okamžitě pramenila ztráta míče. Thajsko si vybojovalo autové vhazování.

73

Až nyní se do zakončení dostala Janogyová, která ani v tomto případě nemířila zrovna přesně. Následně Boonsingová odkopla do bezpečí.

72

Phanchaová včas zastavila Janogyovou, přičemž špičkou kopačky poslala míč ven z hrací plochy. Hráčky Švédska poté přenášely hru na pravou stranu.

71

Na druhé straně se do nadějné šance dostávala Intameeová, avšak její pokus včas zablokovala Fischerová. Posléze musela z branky Lindahlová.

70

Sembrantová úspěšně přenesla hru na levou stranu, kde se nacházela Segerová, jenž tak dlouho pracoval s míčem, až o něj čistě přišla.

69

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Caroline Segerová, přichází Olivia Schoughová.

64

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na čtvrtou branku tohoto zápasu stále čekáme. Zdá se, že se Švédsko spokojilo s vedením o tři branky.

63

Do hlavičkového zakončení se drala Anvegardová, která na padající míč nakonec nedosáhla. Krátce poté si Thajsko vybojovalo volný kop.

62

K autovému vhazování se postavila Erikssonová, která raději přenesla hru na pravou stranu, kde Asllaniová nedokázala najít spoluhráčku.

61

Vracející se Srangthaisongová faulovala, avšak sudí ponechala výhodu. To přineslo centr, po kterém pálila daleko vedle branky Rubenssonová.

60

Pitsamaiová měla velké starosti s napadající Janogyovou, avšak to nakonec zvládla na jedničku. Švédsko opět okupuje útočnou polovinu.

59

Na jistotu se rozhodla zahrát Sembrantová, jenž raději poslala míč do rukavic brankářky Lindahlové. Ta pro změnu vyhodila balón do strany.

58

Švédsko si tak vyzkoušelo další rohový kop. Erikssonová cpala centr k přední konstrukci, kde se podařilo zasáhnout Intameeové do bezpečí.

57

Janogyová roztáhla hru na Erikssonovou, která posílala do pokutového území nadýchaný centr, na který nedosáhla žádná z hráček obou celků.

56

Střídání v týmu Thajsko: ze hřiště odchází Rattikan Thongsombutová, přichází Orathai Srimaneeová.

55

Nedovoleným zákrokem si pomohla Fischerová, která místo míče zasáhla Dangdovou. Thajsko bude rozehrávat z vlastní poloviny hrací plochy.

54

Rohový kop se nebezpečně snesl k hranici malého vápna, kde si v dobré pozici naskakoval Hurtigová, jenž hlavou o vlásek minula pravou tyč.

53

Glasová na pravé straně spolupracovala s Rubenssonovou, přičemž druhá jmenovaná našla svým centrem pouze nohu Srangthaisongové.

52

Na jistotu se rozhodla zahrát Phanchaová, jenž odkopávala na druhou stranu hrací plochy. Tam pro změnu číhala jedna z protihráček.

51

Nakonec se jednalo o nešťastný zásah míče do obličeje, na nic vážnějšího to ale nevypadá. Naopak to bude odkop právě od thajské branky.

50

Zdá se, že brankářka Boonsingová má menší zdravotní problémy, proto se v tuto chvíli nehraje. Na hrací plochu zamířil lékařský personál.

49

Posléze si k pokutovému území seběhla Hurtigová, která si navedla míč na levou nohu, avšak poté poslala hrací předmět kousek vedle branky.

48

Málem to bylo o čtyři branky! V pokutovém území se Asllaniová dostala do vyložené šance, avšak ještě lepší zákrok vytasila pozorná Boonsingová.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzalo na starost Švédsko, které bude pro změnu hrát zleva doprava.

46

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Fridolina Rolföová, přichází Madelen Janogyová.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem jednostrannou záležitost. Švédsko pochopitelně mělo více ze hry, navíc se celou dobu nacházelo na polovině soupeřek. Výsledkem byly tři přesné zásahy, což zatím stačí k pohodlí. Thajsko se většinu času pouze brání, navíc z jeho strany nepřišlo žádné větší nebezpečí, které by ohrozilo Lindahlovou.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Žlutou kartu dostává Taneekarn Dangdaová (Thajsko).

45

První poločas bude nastaven o jednu minutu.

43

Snad poprvé se hráči Thajska dostaly k pokutovému území. Tam se Singngoenová dostala k centru, který proletěl pouze vedle zadní tyče.

42

42. Fridolina ROLFÖOVÁ - 3:0

42

Švédsko právě vstřelilo branku!
Rázem je to o tři branky! Za pokutovým územím se totiž dostala k míči FRIDOLINA ROLFÖOVA, jenž si navedla balón na levou nohu, díky čemuž propálila brankářku. Boonsingová si na míč sáhla, avšak ho vyrážela pouze do sítě.

41

Až poté dostala míč proti noze Hurtigová, avšak tento záměr přečetla pozorná Dangdaová, jenž razantním způsobem odklidila hrací předmět.

40

Na levé straně pracovala s míčem Phanchaová, jenž odkopávala pouze do zámezí. Následné autové vhazování nepřineslo žádné zakončení.

36

Centr nakonec směřoval na Intameeovou, jenž nedokázala prodloužit za sebe. Následně se stejná hráčka dostala do ofsajdu, míč pro Švédsko.

35

Jenomže Thajsko si hracího předmětu moc dlouho neužilo, což nemusí vadit. Faulem se totiž provinila Sembrantová, volný kop pro soupeřky.

34

Boonsingová si tak vyzkoušela další rozehrávku od své svatyně. Tentokráte jsme sledovali dalekonosný odkop na Khueanpetovou, jenž vybojovala aut.

33

K pokutovému území si seběhla nenápadná Hurtigová, která si na pravé straně vybrala Glasovou, po jejíž centru hlavičkovala vedle Asllaniová.

32

V krátkém časovém sledu přišel další faul, tentokráte se o něj postarala napadající Nildhamrongová. Standardní situace ale nebyla nebezpečná.

31

Erikssonová si příliš nevěřila na průnik podél autové čáry, místo toho zvolila přihrávku ke středovému kruhu, kde si faulem pomohla Srangthaisongová.

30

Na pořadu dne byl další rohový kop pro Švédsko. Do vzduchu se pokoušela dostat Anvegardová, avšak včas se podařilo zakročit Phanchaové.

29

Roztažení hry směřovalo na Segerovou, jenž raději uklidnila hru u levé autové čáry. Krátce poté se rozhodla spolupracovat s Rolfoovou.

28

Boonsingová opět mohla rozehrávat od své branky. Následně se její spoluhráčky dostaly ke středovému kruhu, kde se nacházela Fischerová.

27

Až nyní se do šance dostala Asllaniová, která si seběhla na parádní přihrávku od Fischerové, avšak poté zakončila kousek nad břevno.

26

Nepřesnou přihrávku vypustila ze své kopačky Asllaniová, která přihrávala pouze ven z hrací plochy. Phanchaová tak obstará autové vhazování.

25

Rolfoová nedokázala najít žádnou ze svých spoluhráček, což vedlo ke ztrátě míče. Následně Boonsginová obstarala dalekonosný odkop od branky.

24

Hrací předmět opět skončil za postranní lajnou, což znamenalo autové vhazování pro Švédsko. Hurtigová se prezentovala střelou nad.

23

Nakonec to z pravé strany zkoušela Glasová, která se sama pokoušela o zakončení. Střela narazila pouze do jedné ze stojících protihráček.

22

Chinwongová se vydala k půlící čáře, kde přihrávkou našla pouze nohu Rubenssonové. Švédsko se postupně dostává k opačné šestnáctce.

19

19. Kosovare ASLLANIOVÁ - 2:0

19

Švédsko právě vstřelilo branku!
Tak přeci jenom tady máme druhou branku tohoto zápasu! Brankářka Boonsingová si poradila s hlavičkou ke vzdálenější tyči, avšak míč vyrazila pouze ke KOSOVARE ASLLANIOVÉ, jenž s přehledem zakončila mimo dosah thajské brankářky.

16

Na opačné straně si do volného prostoru seběhla Sungngoenová, jenž přihrávku příliš uspěchala. Našla totiž pouze kopačku Sembrantové.

15

Hurtigová si na pravé straně seběhla pro vzdušnou nabídku, kterou našla hned první protihráčky. Pitsamaiová raději odklidila balón do bezpečí.

14

Až poté si útočným faulem pomohla napadající Asllaniová, čehož si všimla také hlavní sudí. O rozehrávku se postará sama Boonsingová.

13

K rozehrávce se postavila Erikssonová, jenž kroutila míč na přední tyč, kde zasahovala Intameeová. I přesto se Thajsko nedostalo do bezpečí.

12

U postranní čáry se podařilo čistým způsobem zasáhnout Chinwongové, jenž poslal míč do zámezí. Následovat bude rohový kop z pravé strany.

11

Sledovali jsme odkop od branky Thajska, avšak Sungngoenová se daleko s míčem nedostala. Naopak Erikssonová se žene na druhou stranu.

10

Posléze si drzým způsobem seběhla do zakončení Rolfoová, jenž v tomto případě mířila vedle branky. Boonsingová tak nemusela zasahovat.

9

K zakončení se dostala Rolfoová, jenž to zkoušela levou nohou. Míč směřoval doprostřed branky, což bylo snadné sousto pro Boonsingovou.

8

Segerová si přispěchala pro přihrávku na levou stranu, načež vyprodukovala zpětnou přihrávku na vlastní stranu, kde se nacházela Fischerová.

7

Na první branku tohoto zápasu jsme nečekali vůbec dlouho, v tuto chvíli jsou na tahu hráčky Thajska, které mají na vyrovnání hodně času.

6

6. Linda SEMBRANTOVÁ - 1:0

6

Švédsko právě vstřelilo branku!
Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! K rozehrávce standardní situace se postavila Rubenssonová, která v pokutovém území dokázala najít dobře postavenou LINDU SEMBRANTOVOU, jenž velice přesně zamířila do opuštěné svatyně.

5

Nedovoleným zákrokem si pomohla Pchanchová, jenž poslal k zemi jednu z protihráček. Následovat bude standardní situace pro Švédsko.

4

Na druhé straně si obrannou povinnost splnila Sembrantová, jenž navíc konstruktivně rozehrála k postranní lajně, kde se nacházela Glasová.

3

Na levé straně hrací plochy operovala Asllaniová, která narazila do jedné z protihráček. K autovému vhazování se tedy bude moci postavit Erikssonová.

2

Hlavní sudí poprvé pískla do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzalo Thajsko, jenž bude hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Fotbalistky Švédska mají za sebou jedno utkání v rámci tohoto turnaje, v roli favorita utkání si dokázaly poradit s reprezentací Chile, která ale vzdorovala hodně dlouho. Jediné dvě branky totiž přišly v samotné koncovce utkání, tři body tak bralo Švédsko. Thajsko je jedním z nejslabších mužstev tohoto šampionátu, což se potvrdilo také v prvním skupinovém zápasu. Thajsko se totiž utkalo s velice silnou Amerikou, která svému soupeři nasázela hned třináct branek, což je opravdu hodně vysoký rozdíl.
Forma Švédska:

Švédsko – Jižní Korea 1:0
Rakousko – Švédsko 0:2
Švédsko – Německo 1:2
Kanada – Švédsko 1:0 na penalty
Portugalsko – Švédsko 2:1
Forma Thajska:

Belgie – Thajsko 6:1
Francie – Thajsko 3:0
Nigérie – Thajsko 3:0
Itálie – Thajsko 4:1
Thajsko – Mexiko 1:2
Ve skupině F se celek Švédska utká s týmem Thajska. Bude se jednat o první vzájemné utkání.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Švédsko – Thajsko

5:1

koniec (3:0)

Späť na online

Góly: 6. Sembrantová, 19. Asllaniová, 42. Rolföová, 81. Hurtigová, 90+6. Rubenssonová (pen.) – 90+1. Sungngoenová

Karty:   45+1. Dangdaová (THA), 90+4. Chinwongová (THA)

Držení míče: 66 % : 34 %.
Střely na branku: 14:3. Střely mimo: 16:2. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:4.

Švédsko: Lindahlová – Glasová, Fischerová, Sembrantová, Erikssonová – Rubenssonová, Anvegårdová (77. Larssonová), Segerová (C) (69. Schoughová) – Hurtigová, Asllaniová, Rolföová (46. Janogyová).
Náhradníci: Falková, Mušovićová – Anderssonová, Björnová, Blacksteniusová, Ilestedtová, Jakobssonová, Janogyová, Larssonová, Roddarová, Schoughová, Zigiottiová Olmeová.

Thajsko: Boonsingová – Phanchaová, Chinwongová, Sornsaiová, Srangthaisongová – Dangdaová, Intameeová (89. Chucheunová), Khueanpetová, Nildhamrongová, Thongsombutová (56. Srimaneeová, 81. Waenngoenová) – Sungngoenová (C).
Náhradníci: Charoenyingová, Sornpaová – Boothduangová, Chucheunová, Pengngamová, Phetwisetová, Saengchanová, Saengkoonová, Srimaneeová, Waenngoenová, Sritalaová, Philawanová.

Rozhodca: Mukasangaová – Rakotozafinorová, Kulcsarová