Menu

Futbal

Majstrovstvá Európy U21

Taliansko – Španielsko

3:1

koniec (1:1)

16.06.2019, 21:00 • Stadio Renato Dall'Ara, Bologna • Skupina A • Vojtěch Tůma cz

Ode mě je to vše, dobrou noc. (23:08:47)
Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:14.
Je dobojováno, Italové po skvělém obratu vstupují do domácího turnaje vítězně, Španělsko totiž poráží 3:1. Utkání se přitom nevyvíjelo pro Azzurrini vůbec dobře, už v deváté minutě se krásně trefil Dani Ceballos. Až do šestatřicáté minuty hosté na place dominovali, poté ale poziční chybu na brankové čáře vyrobil Unai Simón a rázem bylo zásluhou Federica Chiesy srovnáno. Tento moment by se dal označit jako klíčový, domácí převzali iniciativu a až do závěrečného hvizdu byli lepším týmem. Po přestávce je do vedení poprvé dostal dnes fantastický Federico Chiesa, definitivní pojistku přidal v závěru z penalty Lorenzo Pellegrini.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Italové se snaží dohrát utkání na obranné polovině svého soupeře, což se jim zatím daří, především pak díky důrazně si počínajícímu Federicu Dimarcovi.

90+3

O chvíli později hlavičkoval španělský útočník znovu. Tentokráte jeho zakončení chybělo více razance, Alex Meret si proto počínal naprosto bezproblémově.

90+2

Centr Aarona Martína přistál na hlavě střídajícího Rafaela Mira, který balon jen lehce lízl, ovšem i tak nadělal zasahujícímu Meretovi nepříjemné starosti.

90+1

Zajímavý průnik podnikl Lorenzo Pellegrini, v závěru své akce si ale balon poslal až příliš daleko od kopaček, čehož dokázal využít pohotový Jesús Vallejo.

90

Nastavovat se bude pět minut.

89

Barella se vrhl do otevřené obrany soupeře, nakonec přenechal míč Dimarcovi. Jeho střílený centr nikoho z Italů neoslovil, včas zasáhl Jorge Meré.

88

Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Kevin Bonifazi, přichází Alessandro Bastoni.

87

Lorenzo Pellegrini tvrdě a hlavně zbytečně zajel do Pabla Fonalse. Jak italský záložník z tohoto souboje vyvázl bez karty, je mi trochu záhadou.

86

Federico Chiesa pokračuje ve fantastickém výkonu, baví se fotbalem. Další z jeho průniků sice neskončil úspěchem, kličkovaná proti obráncům soupeře ale stála za to.

85

Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Mikel Oyarzabal, přichází Rafael Mir.

84

Na stadionu už se oslavuje, o výsledku tohoto utkání je s největší pravděpodobností rozhodnuto. Za výkon z konce první půle a z celého průběhu té druhé si Italové výhru zaslouží.

82

82. Lorenzo PELLEGRINI - 3:1

82

Itálie právě vstřelila branku!
Už nyní je jasné, že Italové vstoupí do domácího šampionátu vítězně, krátce před koncem totiž přidávají třetí gól. Penaltu si vzal na starost sám faulovaný LORENZO PELLEGRINI, jenž poslal míč do protipohybu brankáře Simona a rozjásal stadion v Boloni.

82

Žlutou kartu dostává Carlos Soler (Španělsko).

81

Rozhodčí má jasno, Soler se dopustil nedovoleného zákroku, Italové tak mají možnost pokutového kopu!

80

Orsolini odcentroval, za balonem se hnal Pellegrini, jenže po souboji se Solerem se pokoušel k zemi. Hra se přerušuje a sudí celou situaci ještě půjde zkontrolovat k videu.

79

Levý obránce La Rojity nakonec dostal míč do míst, kde se pohyboval Ceballos. Šikovný záložník si položil obránce, z dobré pozice ale branku přestřelil.

78

Mikel Merino vyslal do pokutového území vysoký centr, Mayorala si ovšem ohlídal Mancini. Španělsko ale zůstává u balonu, který má v držení Aaron Martín.

77

Španělé začínají tlačit, nic jiného už jim nezbývá. Po Pellegriniho faulu kopal standardní situaci Oyarzabal, jehož nedůrazný centr zneškodnil Mandragora.

76

Šikovnou průnikovou nahrávku pro Cutroneho vyslal Barella. Domácí záložník se mohl dostat do samostatného úniku, jenže k dosažení na balon mu ještě krok scházel.

75

Na druhé straně kousek od vlastní šestnáctky zaváhal v rozehrávce Mancini. Jeho chybu se pokoušel potrestat Borja Mayoral, na Dimarca ovšem nevyzrál.

74

V neuvěřitelné pohodě hrající Chiesa vymyslel šikovnou kolmici okolo Aguirregabirii. Za míčem se hnal Cutrone, o chvíli dříve u něj ale byl Simón.

73

Nakonec nebude muset dojít k vynucenému střídání. Barella je naprosto v pořádku, Meré si z předchozího souboje odnesl ovázanou hlavu, také on je však schopen pokračovat.

72

Hra se přerušuje, protože v hlavičkovém souboji se nepříjemně srazil Jorge Meré s Barellou. Zasahovat musí zdravotníci, snad bude vše v pořádku.

71

Přímého kopu z levé strany hřiště se ujal Carlos Soler. Jeho centr mimo šestnáctku vyboxoval včas reagující Meret, nic nevzešlo ani z následného tlaku hostí.

70

Žlutou kartu dostává Riccardo Orsolini (Itálie).

69

Po zhlédnutí opakovaného záběru mohu říci, že Španělé se na rozhodčího zlobí oprávněně, skutečně se jednalo o nedovolený zákrok. Penalta by z toho nebyla, ale přímý kop z dobré pozice ano.

68

Oyarzabal se před šestnáctkou soupeře dral k balonu, byl ale zastaven Mancinim. Dle mého názoru se jednalo o jasný faul, sudí ale tuto situaci zřejmě viděl jinak.

67

Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Igor Zubeldia, přichází Pablo Fornals.

66

Domácí pokračují v aktivní hře. Orsolini motal hlavu Martínovi, nakonec si troufl na odvážný pokus levou nohou, míč ale do branky Španělska nezakroutil.

64

64. Federico CHIESA - 2:1

64

Itálie právě vstřelila branku!
Obrat je dokonán, domácí tým měl i na začátku druhého poločasu herní převahu a nyní je odměněn druhou trefou. Na načechraný pas si do šestnáctky seběhl Cutrone, jemuž se nepodařilo vypálit přes Valleja. Posléze se ale míč se štěstím dostal k FEDERICU CHIESOVI a ten jej s přehledem uklidil do sítě.

63

Španělé se vydali do přečíslení čtyř proti třem. Ceballosova prudká nahrávka oslovila Solera, který měl pálit, místo toho ale ještě zbytečně hledal obsazeného Mayorala.

62

V šestnáctce se po náběhu na zadní tyč ocitl naprosto osamocený Jesús Vallejo, jeho hlavička z dobré pozice avšak postrádala razanci, Meret nakonec nemusel vůbec zasahovat.

61

Merino si všiml na levé straně nehlídaného Martína. Jeho přízemní nabídka směřovala k Mayoralovi, před nímž na rohový kop stačil balon odvrátit Bonifazi.

60

Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Moise Kean, přichází Patrick Cutrone.

58

Ani obrana hostujícího výběru neměla s bráněním standardní situace výraznější problémy, balon do bezpečí odvrátil hlavičkující kapitán Vallejo.

57

Jeho akce nakonec skončila u Lorenza Pellegriniho, který zabojoval proti Aguirregabiriovi a tentokráte zajistil rohový kop pro domácí celek.

56

Z následného rohového kopu svěřenci trenéra de la Fuenteho nic nevytěžili, obrana Itálie si tentokráte počínala bezchybně. Míč vyváží Federico Dimarco.

55

55. Solerovu dělovku musel zneškodnit Meret.

55

Nyní ale hosté přispěchali s velice dobrou příležitostí. Aguirregabiria nahrál Oyarzabalovi, po jehož sklepnutí se do balonu opřel Carlos Soler. Meret se musel hodně činit, aby vytěsnil jeho pokus na roh.

54

Italové nepolevují a i nadále tlačí na svého, v posledních minutách znovu hodně pasivního soupeře. Chiesův pokus o průnik nevyšel, u míče Dani Ceballos.

53

Moc šancí zatím Moise Kean v dnešním utkání nedostává. Tentokráte prohrál hlavičkový souboj s Merém, další centr se stal snadnou kořistí pro Simóna.

52

Další obrovskou chybu předvedl Aaron Martín, jehož zpětný pas vystihl Kean. Útočník turínského Juventusu ale proti Vallejovi postrádal rychlost a o balon přišel.

51

Střídající Merino zbytečně přišel o míč, a nabídl tak soupeř možnost útoku. Akci opět zakončoval Federico Chiesa, jehož technický pokus doputoval vedle vzdálenější tyče.

50

Zatím sledujeme stejný obrázek hry jako na konci prvního poločasu. Španělé se trápí v kombinaci, míč je neposlouchá, naopak Itálie oplývá aktivitou a diktuje tempo.

49

Žlutou kartu dostává Rolando Mandragora (Itálie).

48

Na druhé straně získala de la Fuenteho družina rohový kop. Nic zajímavého z něj nevzešlo, Jorge Meré se ve snaze o uvolnění prezentoval útočným faulem.

47

Dimarco vystihl španělskou rozehrávku, přeřadil na vyšší rychlostní stupeň a pláchl svému strážci. Bohužel pro Italy, Kean jeho záměr vůbec nepochopil.

46

Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Fabián Ruiz, přichází Mikel Merino.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je za námi. Zatím se hraje ve skvělém tempu, utkání rozhodně nepostrádá tvrdost a nasazení od všech zúčastněných. Začátek vyšel lépe španělskému výběru, o vedoucí trefu, která opravdu stála za to, se postaral Dani Ceballos. K vyrovnání pomohl Italům chybující Unai Simón, který nedostatečně utěsnil prostor u přední tyče a nechal do sítě doputoval pokus z ostrého úhlu od Federica Chiesy.

45+5

První poločas skončil.

45+4

Mancini dlouhým pasem přenesl hru až ke Chiesovi. Hodně aktivní záložník si znovu troufl na Aguirregabiriu, ten ale tentokráte jeho kličku skvěle přečetl.

45+3

Tvrdá hra z obou stran pokračuje. Hodně neohrabaně šel do souboje s Chiesou Carlos Soler, který může být rád, že jej hlavní sudí nepotrestal udělením žluté karty.

45+2

Prudký přízemní pokus vyslal na španělskou branku Dimarco. Unai Simón sice u bližší tyče zasáhl, znovu si ale nepočínal úplně přesvědčivě, balon zneškodnil až nadvakrát.

45+1

Nastavovat se budou hned čtyři minuty.

45

Po nezdařeném rohovém kopu mohl italské obraně pláchnout Mayoral. Výtečně se s ním vrátil bojující Federico Chiesa, který navíc vybojoval přímý kop.

44

Po vyrovnávací trefě se karty úplně obrátily. Najednou jsou to Italové, kdo na place dominuje, naopak Španělé působí hodně opařeným dojmem, nedaří se jim ve všech ohledech.

43

Calabresi zvedl ruku v souboji s Martínem až příliš vysoko, načež hlavní rozhodčí odpískal faul. Italský obránce by si měl dávat pozor, jednu kartu už dnes obdržel.

42

Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Nicolò Zaniolo, přichází Riccardo Orsolini.

41

Dobře to nevypadá se Zaniolem, který je zřejmě stále otřesen se srážky s brankářem Simónem. Je dost možné, že záložník římského AS bude muset střídat.

40

První poločas se pomalu blíží ke svému konci, zbývá odehrát už jen pět minut. Vydrží na hřišti vyrovnaný stav, nebo se před odchodem do šaten ještě někdo prosadí?

39

Po Pellegriniho centru od praporku vznikly v šestnáctce Španělska drobné zmatky, ve kterých se nejlépe zorientoval Vallejo, a alespoň na chvíli tak sobě i svým kolegům ulevil.

38

Diváci ženou domácí výběr kupředu. Italové v posledních minutách zvýšili aktivitu, dočkali se vyrovnání a nyní pokračují v nastoleném tempu. Uvidíme jejich další roh.

36

36. Federico CHIESA - 1:1

36

Itálie právě vstřelila branku!
Tak pozor, na stadionu v Bologni máme zničehonic vyrovnáno. Po přenesení hry na levou stranu se balonu ujal FEDERICO CHIESA. Záložník Fiorentiny předvedl parádní sóloakci, když si poradil s bránícím Aguirregabiriou a poté překvapil Simóna razantní střelou na bližší tyč. Tento gól si španělský brankář za rámeček nedá.

35

Pellegriniho roh mířil mimo šestnáctku, kousek za ní hlavičkoval Mancini, po jehož sklepnutí se k zakončení dostal Kean, z těžké pozice ale branku netrefil.

34

Chiesa si na centr přes dvojici protihráčů netroufl, přenechal balon Keanovi. Ani on to neměl jednoduché, za odvahu byl však odměněn, když pro svůj tým vybojoval roh.

33

O chvíli později zpoza vápna pálil Lorenzo Pellegrini. Tento pokus už by Unaie Simóna stoprocentně zaměstnal, jenže to by s včasným blokem nesměl přijít Meré.

32

Svěřenci trenéra Di Biagia se po dlouhé době dostali k delší kombinaci na soupeřově polovině. Jako správný kapitán to na sebe vzal Mandragora, jehož rána levačkou se mezi tři tyče nevešla.

31

Všichni účastníci předchozí kolize se zdají býti v pořádku. Sudí vyhodnotil situaci tak, že nedovoleného zákroku se dopustil Zaniolo, rozehrávat tak budou Španělé.

30

Pro centr z levé strany si vyběhl Unai Simón, který se při vyboxování míče do bezpečí srazil se Zaniolem a Martínem. Na trávník tak znovu přibíhá zdravotnická četa.

29

Domácí se museli bránit dalšímu španělského obléhání. Ruiz se štěstím nahrál Mayoralovi, který toho proti oběma italským stoperům mnoho nevymyslel.

28

Lorenzo Pellegrini tak dlouho tlačil na Ceballose, až jej za výrazného přispění rukou stáhl k zemi. Jasný faul, celá situace se ale obejde bez karty.

27

Španělé zatím hrají výborně, svého soupeře převyšují především ve středu pole, kde řádí hlavně Ceballos. Jeho další akce započala u jesliček Mandragorovi, stopku jí vystavil až Calabresi.

26

Jak jsem již zmínil, Italové by určitě potřebovali uklidnit své emoce. Keanova reakce na Vallejův faul byla zbytečná, Zaniolův úder loktem na Merého rovněž.

25

Žlutou kartu dostává Nicolò Zaniolo (Itálie).

24

Žlutou kartu dostává Jesús Vallejo (Španělsko).

24

Ani druhý rohový kop Španělska nepředstavoval pro Azzurrini výraznější nebezpečí, balon mimo pokutové území s přehledem odvrátil Lorenzo Pellegrini.

23

Carlos Soler po několika naznačeních vypálil z podobné pozici jako při gólové situace Ceballos. Rána to byla zajímavá, nad branku míč tečoval Mancini.

22

Moise Kean se snažil ze všech sil, balon ale na hrací ploše už nezastihl. Opět je u něj patrná velká frustrace, útočník Juventusu by se potřeboval trochu uklidnit a zkoncentrovat.

21

Mikel Oyarzabal svůj centr hodně přetáhl, míč do malého vápna vracel v záklonu hlavičkující Borja Mayoral, jenže nikoho z kolegů jeho přihrávka neoslovila.

20

Aguirregabiria na pravé straně pláchl svému strážci, jeho centr se do šestnáctky nedostal jen díky včasnému bloku od Bonifaziho. Rohový kop pro La Rojitu.

19

Zatím se hraje ve velkém tempu, hráči si nedají nic zadarmo. Je poznat, že zápas je pro oba týmy hodně pikantní, sledujeme celou řadu tvrdých soubojů.

18

Mandragora zvedl hlavu, všiml si nabíhajícího Keana a právě k němu směřoval svůj vzdušný pas. Nic nebezpečného z této situace nevzešlo, včas totiž zareagoval Simón.

17

Aguirregabiria se míče, který putoval do zámezí, dotkl jako poslední. Rohový kop ale domácí kopat nebudou, hodně zbytečného faulu se totiž dopustil Moise Kean.

16

Ceballos se zdá býti v pořádku, drobný zdravotní problém zřejmě rozhýbal. Nyní si narazil se Zubeldiou a sám se vydal vstříc obraně soupeře, přes Pellegriniho ale nepřešel.

15

Hra se opět přerušuje. Znovu je to ze zdravotních důvodů, po střetu s Keanem se tentokráte z trávníku nezvedá Fabián Ruiz. Z ochozů stadionu se snáší pískot.

14

Fabián Ruiz se prokličkoval až do pokutového území, jeho nahrávka přes obránce doputovala až před poloprázdnou branku, kde Mayoralovi zakončení znemožnil Dimarco.

13

Zatím vše nasvědčuje tomu, že Ceballos na place zůstane. Je ovšem potřeba zmínit, že záložník Realu Madrid nevypadá stoprocentně fit. Více nám napoví nadcházející okamžiky.

12

Hrdina předchozího okamžiku Ceballos se po střetu s Calabresim, který byl potrestán hlavním sudím, nezvedá z trávníku. Už k němu míří zdravotníci, snad nejde o nic vážného.

11

Žlutou kartu dostává Arturo Calabresi (Itálie).

10

No, s takovým začátkem utkání domácí reprezentace určitě nepočítala. Trochu si ale o gól koledovala, v předchozích minutách se nemohla dlouho vymanit ze sevření svého soupeře.

9

9. Dani CEBALLOS - 0:1

9

Španělsko právě vstřelilo branku!
Panečku, utkání nám začíná pěkně zostra, španělský tým se už na začátku deváté minuty dostává do vedení. Fabián Ruiz nalezl DANIHO CEBALLOSE, který nic nevymýšlel, kolem bránícího protivníka si přehodil balon na pravačku a nekompromisním způsobem jej poslal do šibenice Meretovy svatyně. Krásná trefa.

8

Nakonec se hosté k šestnáctce soupeře dostali. Stalo se tak po centru Aarona Martína, na který si marně naskakoval Mayoral, před nímž balon odhlavičkoval Bonifazi.

7

Manciniho riskantní rozehrávku přes přehuštěný střed hřiště vystihl Zubeldia, jenž se rozhodl nespěchat a uklidnil hru pasem pro brankáře Simóna.

6

Začátek se nese v duchu řady nepřesností. Zpracování nevyšlo ani Federicu Chiesovi, na druhé straně zase postup španělské družiny zastavila Ceballosova špatná nahrávka.

5

Fabián Ruiz nejprve nasadil jesličky Pellegrinimu a poté přenesl hru k Solerovi, který doplatil na špatný první dotek, načež jej o míč připravil Dimarco.

4

O chvíli později se po levé straně protáhl Dimarco. Adresátem jeho nabídky byl sbíhající si Kean, balon ovšem dolétl pouze do míst, kam si vyběhl Simón.

3

Po Meretově výkopu se míče ujal Moise Kean, kterému spěchal na pomoc Zaniolo. Záložník AS Řím byl však včas dostoupen a posléze nucen akci Itálie pozdržet.

2

V úvodních okamžicích utkání jsme viděli po jednom faulu na každé straně. Nejprve domácí kapitán Mandragora nedovoleně atakoval Martína, o chvíli později si za hranou pravidel počínal Ruiz.

1

Nizozemský arbitr Gözübüyük foukl do píšťalky, dnešní utkání evropského šampionátu do jednadvaceti let mezi Itálií a Španělskem může začít! Rozehrávky se ujali domácí fotbalisté, kteří nastupují v modrých dresech, naopak La Rojita bude hrát v červeném.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Itálie: Meret – Calabresi, Mancini, Bonifazi, Dimarco – Barella, Mandragora (C), L. Pellegrini – Zaniolo, Kean, Chiesa.
Náhradníci: Audero, Montipò – Gi. Pezzella, Tonali, Cutrone, Bastoni, Orsolini, Adjapong, Bonazzoli, Romagna, Locatelli, Murgia.

Španělsko: Simón – Martín, J. Vallejo (C), Meré, Aaron Martín – Zubeldia – Soler, D. Ceballos, Ruiz, Oyarzabal – B. Mayoral.
Náhradníci: Sivera, D. Martín – Núñez, Merino, M. Vallejo, Lirola, Pedraza, Mir, Olmo, Firpo, Roca, Fornals.

Rozhodčí: Serdar Gözübüyük – Charles Schaap, Jan de Vries.
Španělská nominace

Brankáři: Antonio Sivera (Deportivo Alavés), Unai Simón (Athletic Bilbao), Dani Martín (Sporting Gijón).

Obránci: Jesús Vallejo (Real Madrid), Aarón Martín (Mohuč), Jorge Meré (Kolín nad Rýnem), Unai Núñez (Athletic Bilbao), Martín Aguirregabiria (Deportivo Alavés), Pol Lirola (Sassuolo), Junior Firpo (Betis Sevilla).

Záložníci: Fabián Ruiz (Neapol), Carlos Soler (Valencia), Mikel Merino (Real Sociedad), Dani Ceballos (Real Madrid), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Igor Zubeldia (Real Sociedad), Alfonso Pedraza (Villarreal), Marc Roca (Espanyol Barcelona), Pablo Fornals (West Ham United).

Útočníci: Borja Mayoral (Levante), Manu Vallejo (Cádiz), Rafa Mir (Las Palmas), Dani Olmo (Dinamo Záhřeb).
Španělsko

Celek z Pyrenejského poloostrova bude na letošním šampionátu do jednadvaceti let obhajovat finálovou účast. Před dvěma lety Španělsko skončilo těsně pod vrcholem, když v souboji o titul podlehlo výběru Německa. La Rojita bude i tentokráte patřit k největším favoritům, což je patrné už jen při pohledu na třiadvacetičlennou nominaci. Kapitán Vallejo s Danim Ceballosem patří do širšího kádru Realu Madrid, Pablo Fornals před pár dny přestoupil do anglického West Hamu a kvalitní výkony už několik sezon předvádějí také Mikel Oyarzabal či Carlos Soler. Svou sílu ukázali svěřenci Luise de la Fuenteho už v kvalifikaci. Z deseti utkání základní skupiny posbírali sedmadvacet bodů, zaváhali jen proti Severnímu Irsku a dohromady nastříleli jednatřicet branek.
Italská nominace

Brankáři: Emil Audero (Sampdoria), Lorenzo Montipò (Benevento), Alex Meret (Neapol).

Obránci: Arturo Calabresi (Bologna), Giuseppe Pezzella (Janov), Kevin Bonifazi (SPAL), Alessandro Bastoni (Parma), Federico Dimarco (Parma), Gianluca Mancini (Atalanta), Claud Adjapong (Sassuolo), Filippo Romagna (Cagliari).

Záložníci: Sandro Tonali (Brescia), Lorenzo Pellegrini (AS Řím), Nicolò Zaniolo (AS Řím), Rolando Mandragora (Udinese), Nicolò Barella (Cagliari), Manuel Locatelli (Sassuolo), Alessandro Murgia (SPAL).

Útočníci: Patrick Cutrone (AC Milán), Riccardo Orsolini (Bologna), Federico Chiesa (Fiorentina), Federico Bonazzoli (Padova), Moise Kean (Juventus).
Itálie

Azzurrini se coby pořadatelé evropského mistrovství nemuseli vypořádávat s nástrahami kvalifikačních bojů. Konečná nominace se tak skládala během přípravných zápasů, kterých Italové od začátku roku 2018 odehráli hned dvanáct. Výsledkově to nebylo úplně ono, svěřenci trenéra Di Biagia uspěli pouze třikrát, momentálně za sebou táhnou už čtyři duely trvající sérii bez vítězství, když podlehli Anglii s Německem a remizovali s Rakouskem a Chorvatskem. Před dvěma lety došli modrobílí do semifinále, kde poměrem 1:3 nestačili na svého dnešního soupeře, kterému tak mají co vracet. K úspěchu před vlastními fanoušky by Italům měla pomoci především ofenzivní esa, obrany soupeře budou zaměstnávat třeba Patrick Cutrone, Federico Chiesa či Moise Kean.
Příjemný nedělní večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní kopané! Ani v červnu nejsme ochuzeni o zajímavé fotbalové akce, na evropském kontinentu se bude pozornost v následujících týdnech ubírat k šampionátu do jednadvaceti let. My se v tomto online přenosu společně zaměříme na souboj domácí Itálie se Španělskem, začátek je naplánován na 21:00.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Taliansko – Španielsko

3:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 36. Chiesa (Barella), 64. Chiesa (Barella), 82. L. Pellegrini (pen.) – 9. D. Ceballos (Ruiz)

Karty:   11. Calabresi (ITA), 25. Zaniolo (ITA), 49. Mandragora (ITA), 70. Orsolini (ITA) – 24. J. Vallejo (ESP), 82. Soler (ESP)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:14.

Taliansko: Meret – Calabresi, Mancini, Bonifazi (88. Bastoni), Dimarco – Barella, Mandragora (C), L. Pellegrini – Zaniolo (42. Orsolini), Kean (60. Cutrone), Chiesa.
Náhradníci: Audero, Montipò – Gi. Pezzella, Tonali, Cutrone, Bastoni, Orsolini, Adjapong, Bonazzoli, Romagna, Locatelli, Murgia.

Španielsko: Simón – Martín, J. Vallejo (C), Meré, Aaron Martín – Zubeldia (67. Fornals) – Soler, D. Ceballos, Ruiz (46. Merino), Oyarzabal (85. Mir) – B. Mayoral.
Náhradníci: Sivera, D. Martín – Núñez, Merino, M. Vallejo, Lirola, Pedraza, Mir, Olmo, Firpo, Roca, Fornals.

Rozhodca: Serdar Gözübüyük – Charles Schaap, Jan de Vries