Menu

Futbal

Liga majstrov

Borussia Dortmund – Paríž Saint-Germain

2:1

koniec (0:0)

18.02.2020, 21:00 • Signal Iduna Park, Dortmund • Osemfinále • Michal Sadlek

Tipsport: 2.91 3.88 2.36

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:02:01)
Držanie lopty: 48 % : 52 %.
Strely na bránu: 3:3.
Strely mimo: 7:5.
Rohy: 3:3.
Ofsajdy: 2:3.
Fauly: 13:11.
Druhý polčas ponúkol skvelý futbal a napokon sa z tesného víťazstva radujú domáci. Tých dostal do vedenia svojim prvým gólom v drese Dortmundu v Lige majstrov nórsky supertalent Erling Häland, hostia ale nezložili zbrane a po peknom prieniku Mbappého a jeho prihrávke vyrovnal Neymar. Hneď vzápätí ale krásnou strelou dostal Borussiu svojim druhým gólom v zápase do vedenia Häland a napriek šanciam PSG v závere už domáci tím toto vedenie udržal. Do Paríža tak pôjde s jednogólovým náskokom, súčasne však i s inkasovaným gólom, takže PSG môže na postup stačiť i výhra 1:0.

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Na Neymarov center z rohu si na prednej tyči nabehol Thiago Silva, prudkou hlavičkou ale loptu nasmeroval tesne nad brvno Bürkiho brány.

90+2

Neymar si vymenil loptu pred šestnástkou Dortmundu so Sarabiom a potom ju posunul k Marquinhosovi. Brazílčanovu strelu z hranice pokutového územia zrazil jeden z brániacich domácich hráčov tesne mimo vlastnej brány.

90+1

Domáci hráči rozohrali priamy kop na krátko po zemi, ich kombinácia ale nemala dlhé trvanie. Häland si totiž spracovával prihrávku pred šestnástkou PSG v ofsajdovom postavení.

90

Nadstavený čas sú dve minúty.

90

Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Jadon Sancho, prichádza Marcel Schmelzer.

90

Reyna vysunul pomedzi dvojicu hráčov hosťujúceho tímu Guerreira, ktorého podrazil pri pokuse o kľučku Marquinhos. Priamy kop pre Borussiu z ľavej strany útočnej polovice.

89

Žltú kartu za protesty proti odpískaniu Gueyeho faulu dostáva Marco Verratti (Paríž Saint-Germain). I on vynechá odvetný zápas v Paríži.

88

Hostia sa naďalej tlačia dopredu, ich útoky sú ale plné nepresností. Po ďalšej strate lopty dokonca stiahol Gueye na trávnik pred šestnástkou Dortmundu Witsela, ktorý si rád posedí pár desiatok sekúnd na trávniku.

87

Žltú kartu za držanie prenikajúceho Reynu dostáva Thomas Meunier (Paríž Saint-Germain). Meunier vynechá kvôli žltým kartám odvetu v Paríži.

85

Sancho potiahol loptu do šestnástky PSG a prihrávkou doprava vysunul do nábehu Hakimího. Ten obstrelil brankára Navasa, zamieril ale mimo jeho brány a na zadnej tyči nebol na dorážku nikto v žltočiernom.

84

Neymar dobrým defenzívnym zákrokom obral v strede poľa o loptu Cana, hrací predmet sa ale vrátil po niekoľkých desiatkach sekúnd na kopačky domácich. Tí vyrážajú do rýchleho protiútoku.

83

Oba tímy si teraz striedajú v strede poľa kontrolu nad loptou a ani jeden z nich nie je schopný založiť kvalitnejší útok.

81

Nakoniec sa to Parížanom podarilo a bola z toho veľká šanca! Nákop na zadnú tyč sklepol jeden z hráčov PSG na prednú, kde sa k lopte pretlačil i trochu so šťastím Neymar a z ľavej strane trafil pravú tyč Bürkiho brány.

80

Hostia majú loptu stále pod kontrolou, cez výborne organizovaných obrancov Dortmundu sa ale nie a nie dostať do nebezpečnej streleckej pozície.

Borussia Dortmund – Paríž Saint-Germain

2:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 69. Häland, 77. Häland – 75. Neymar

Karty:   44. Witsel (DOR) – 54. Gueye (PSG), 59. Neymar (PSG), 87. Meunier (PSG), 89. Verratti (PSG)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:11.

Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek (C), Hummels, Zagadou – Hakimí, Can, Witsel, Guerreiro – Sancho (90. Schmelzer), T. Hazard (67. Reyna) – Häland.
Náhradníci: Hitz – Dahoud, M. Götze, Schmelzer, N. Schulz, Akanji, Reyna.

Paríž Saint-Germain: Navas – Meunier, Silva (C), Kimpembe, Kurzawa – Gueye, Marquinhos, Verratti – Di María (77. Sarabia), Mbappé, Neymar.
Náhradníci: S. Rico – Kehrer, Cavani, Icardi, Sarabia, Kouassi, Draxler.

Rozhodca: Lahoz – Devís, del Palomar (ESP)

Diváci: 66 099

Odveta: Paríž - Dortmund 2:0