Menu

Futbal

Mistrovství světa 1990

Taliansko – Československo

2:0

koniec (1:0)

12.04.2020, 14:00 • Stadio Olimpico, Řím • Tomáš Kubečka cz

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (15:27:52)
Oba týmy si na Mistrovství světa 1990 zajistily postup ze skupiny. Československo narazilo v osmifinále na Kostariku, zatímco domácí Itálie se střetla s Uruguayí.
Je konec! Itálie zvládla poslední duel v základní skupině a poráží Československo 2:0. Itálie se dostala do vedení už v 9. minutě, kdy se prosadil Salvatore Schilacci! Československo poté sice srovnalo obraz hry, ale na šanci si muselo počkat do úvodu druhého poločasu. Chovancovu ránu však Zenga vyrazil. Itálie si poté připravila několik možností, jenže dlouho nemohla najít recept na skvělého Stejskala. Až v 78. minutě přidal pojistku Roberto Baggio!

90

Konec zápasu.

89

De Agostini se probil na hranici velkého vápna, přehodil si míč na levačku, jenže jeho ránu nártem zablokoval skvěle postavený Kadlec.

88

Československo ještě zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, jenže tam byl připravený Maldini, který prodloužil centr mimo velké vápno.

87

Hra je přerušena! Jozef Chovanec zůstává po souboji na levé straně ležet na trávníku a drží se za levé koleno. Československý reprezentant už dnešní duel dohraje.

86

Kadlec zvládl hlavičkový souboj na hranici velkého vápna a dokázal odhlavičkovat míč do bezpečí. Tempo hry v závěrečných minutách hodně opadlo.

85

Československo se v závěrečných minutách snaží s dnešním duelem ještě něco udělat. Knoflíček odcentroval z levé strany, ale nikdo v bílém se k hlavičce nedostal.

84

Právě Knoflíček si došel pro další pobídku na levou stranu, ale ihned k němu přistoupil Paolo Maldini, který jej fantastickou hrou tělem odstavil.

83

Jozef Chovanec si řekl o přihrávku na střed, jenže místo individuálního průniku se rozhodl pro rozehrávku na levou stranu, kde o míč přišel Ivo Knoflíček.

82

Roberto Baggio je nyní při chuti! Autor druhé branky dnešního souboje si všiml vysokého postavení brankáře Stejskala a pokusil se jej přelobovat z poloviny hřiště. Jeho pokus byl moc vysoký.

81

Aktivní Berti doběhl přihrávku na pravou stranu hrací plochy, odkud odcentroval do pokutového území, ale jeho nepřesný centr odhlavičkoval Kadlec.

80

Fanoušci na zaplněném stadionu jsou nyní doslova ve varu! Domácí Itálie totiž dokázala vsítit další branku a 73 000 diváků nyní oslavuje Roberta Baggia.

78

78. Roberto BAGGIO - 2:0

78

Itálie právě vstřelila branku!
Domácí Itálie přidává pojistku na svém dnešním vítězství! ROBERTO BAGGIO si vzal míč na levé straně hrací plochy, obešel soupeře, na hranici velkého vápna se ještě zbavil Kadlece a přízemní střelou překonal Stejskala!

77

Důrazný Skuhravý se na hranici velkého vápna dostal k odraženému míči, špičkou kopačky si jej posunul před sebe, jenže z ostrého úhlu už neměl možnost zakončit.

76

Zaplněný stadion v Římě si užívá spanilou jízdu domácí Itálie, která si v základní skupině kráčí pro třetí vítězství. Československu už moc času na vyrovnání nezbývá.

75

Moravčík kouzlil s míčem u nohy na levé straně hrací plochy, jenže centr se mu svezl po vnějším nártu a míč prosvištěl do zámezí. Rozehrávat bude Zenga.

74

Schilacci sice odcentroval z levé strany do pokutového území, jenže Stejskal znovu prokázal fantastické čtení hry a bez problémů centr vyboxoval.

73

Maldini si poradil se zpracováním těžké přihrávky na pravou stranu hrací plochy. Italský fotbalista následně rozjel další útok, ale nenašel nikoho v modrém.

72

Stopeři Itálie si vyměňují krátké přihrávky na vlastní polovině a snaží se uklidnit hru. Nikdo v bílém dresu Československa teď rozehrávku soupeře neatakuje.

71

Schilacci se s míčem u nohy otočil v blízkosti pokutového území a vyzkoušel své štěstí zakončením zpoza velkého vápna. Jeho rána však prolétla nad břevnem.

70

Nicola Berti fauloval rozběhnutého soupeře u pomezní čáry a dostává žlutou kartu.

69

Československo se sice dočkalo vyrovnaní, jenže branka nemůže platit kvůli ofsajdu, ve kterém stál Ivo Knoflíček.

68

Série standardních situací Itálie nadále pokračuje. Po dalším rohovém kopu se do zakončení tlačil Roberto Baggio, ale Skuhravý před ním stačil míč lehce přizvednout.

67

De Agostini se ujal rozehrávky přímého kopu Itálie z levé strany. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, odkud jej bez problémů vyboxoval Stejskal.

66

Itálie zahrávala další rohový kop. Tentokrát se jeho exekuce ujal Giannini, jenže jeho centr se snesl přímo do rukavic připraveného Stejskala.

65

Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází de Napoli, přichází Vierchowod.

64

Právě Ivan Hašek nyní nakopl míč za obranu Itálie, jenže jeho úmysl nepochopil nikdo v bílém dresu Československa. Pro míč si došel Zenga.

63

63. Obrovská šance Itálie a skvělý zákrok Ivana Haška na brankové čáře

63

Itálie mohla přidat druhou branku a pojistit si vedení! Baggio rozjel celou akci přihrávkou na Schilacciho, který našel Gianniniho, jež už překonal brankáře, ale Hašek vykopl míč z brankové čáry!

62

Střídající Griga se na levé straně hrací plochy pustil do souboje s Maldinim. Československý fotbalista přišlápl soupeři kopačku a dopustil se faulu.

61

Stejskal si dal pozor na vysoký centr z pravé strany hrací plochy, vystartoval za míčem na malé vápno a ukryl jej do připravených rukavic.

60

Je za námi hodina hry a domácí Itálie stále drží těsné jednobrankové vedení. Československo sice po změně stran zvýšilo aktivitu, ale ne a ne se dostat do šancí.

59

De Agostini se po rychlé přímočaré akci dostal na hranici velkého vápna, kde si přehodil míč na levačku, ale jeho rána nártem skončila v rukavicích brankáře.

58

Střídání v týmu Československo: ze hřiště odchází Weiss, přichází Griga.

57

Weiss si potáhl míč do blízkosti pokutového území, jenže v klíčovou chvíli si jej ukopl daleko od nohy a už nedokázal přesně zakončit.

56

Schilacci se ujal rozehrávky dalšího rohového kopu. Italové tentokrát zvolili rozehrávku do kombinace. Právě Schilacci následně upadl v pokutovém území, ale sudí ukazuje, že simuloval.

55

Rozehrávka rohového kopu se domácí Itálii vůbec nepovedla. Prudký centr přiletěl na značku pokutového kopu, kde s přehledem zasáhli obránci v bílém.

54

Na opačnou stranu sprintoval po pravém křídle Salvatore Schilacci, se kterým se vynikajícím tempem vrátil Kadlec a špičkou kopačky srazil centr na roh.

53

Chovanec získal odražený míč na polovině Itálie, našel Weisse, který se dokázal prosmýknout do pokutového území, jenže už nedostal prostor k zakončení.

52

Střídající de Agostini se ihned zapojil do akce domácího výběru. Italský fotbalista dostal přihrávku na pravou stranu, jenže jeho centr nenašel nikoho v modrém.

51

Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Donadoni, přichází de Agostini.

50

Právě Knoflíček dostal šanci na reparát, když doběhl prudkou přihrávku na pravé křídlo, jenže jeho centr skončil v rukavicích italského brankáře.

49

Knoflíček dlouho otálel s rozehrávkou na polovině hrací plochy. Rychle se k němu přiblížil Paolo Maldini, který mu zamezil v rozehrávce.

48

48. Chovancův nepříjemný pozdrav

48

Zajímavé zakončení československého výběru! Chovanec natáhl ke střele zpoza velkého vápna a Zenga jeho pokus raději vyrážel nad břevno!

47

Aktivní Schilacci o sobě dal vědět také v úvodu druhého poločasu, kdy chtěl průnikovou přihrávkou oslovit Baggia, ale obrana Československa jeho pobídku zastavila.

46

Střídání v týmu Československo: ze hřiště odchází Němeček, přichází Bielik.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější domácí Italové, kteří vlétli do souboje o něco aktivněji a v deváté minutě se ujali vedení brankou Salvatoreho Schilacciho! Od té doby se dění na trávníku poněkud uklidnilo a Československo srovnalo obraz hry. Na nějakou větší šanci si ale musí počkat do druhé půle.

45

První poločas skončil.

44

Baggio fauloval v blízkosti rohového praporku a za odměnu dostává žlutou kartu.

43

Baggio si vzal míč ve středu hrací plochy a rozhodl se pro uklidnění rozehrávky. Československo brání v kompaktním bloku a nedává Italům moc prostoru.

42

Bílek je v posledních minutách hodně aktivní. Tentokrát našel prudkou přihrávkou Němečka, který místo průniku do blízkosti velkého vápna roztáhl hru na pravou stranu.

41

Československo si vybojovalo další rohový kop. Jeho exekuce se ujal Němeček, jenže dotírající Michal Bílek nehlavičkoval z malého vápna přesně.

40

Československo se okamžitě vydalo vpřed se snazou o bleskovou odpověď. Knoflíček sice dostal dobrou přihrávku do běhu, ale vinou špatného zpracování zapomněl míč za sebou.

39

Baggio si na hranici velkého vápna skvěle zpracoval Donadoniho centr z pravé strany, přehodil si míč na levačku, ale přízemní střelou daroval Stejskalovi snadný zákrok.

38

Donadoni si na vlastní polovině musel dát pozor na napadajícího Michala Bílka. Československý reprezentant dostal soupeře pod tlak, ale Ital si pomohl malou domů.

37

Itálie měla k dispozici exekuci přímého kopu ze zajímavé pozice. Jeho rozehrávky se ujal Roberto Baggio, jehož dělovku schoval Stejskal do rukavic.

36

Donadoni naznačil centr do pokutového území, ale místo něj si vychutnal kličku kolem Kiniera. Následně už ale nedokázal přihrávku adresovat spoluhráči.

35

Domácí brankář Zenga se musel po delší době zapojit do rozehrávky Itálie. Baresi poté prošel po levém křídle na polovinu soupeře, kde jej o míč obral Němeček.

34

Hra je opět přerušena! Po dalším z ostrých soubojů zůstává na trávníku ležet domácí Berti, který se drží za kotník. Podle všeho ale bude nadále pokračovat.

33

Baggio mohl postupovat středem hrací plochy dopředu, jenže místo prudké přihrávky zvolil poklidné přenesení hry na pravou stranu hřiště. Itálie pokračuje v postupném útoku.

32

Schilacci už cítil další obrovskou šanci, když postupoval sám na československého brankáře, ale jeho akci přerušil zdvižený praporek asistenta rozhodčího.

31

Knoflíček si tentokrát ukousl příliš velké sousto, když se s míčem u nohy tlačil mezi dva fotbalisty v modrých dresech Itálie. Akce Československa opět neměla dlouhého trvání.

30

Je za námi úvodní půlhodina závěrečného vystoupení Československa v základní skupině. Domácí Itálie zatím diktuje tempo utkání a zaslouženě vede.

29

Sám faulovaný Donadoni se následně ujal rozehrávky přímého kopu. Jeho krásný centr našel Maldiniho hlavu, ale druhý jmenovaný v pádu zamířil vysoko nad břevno.

28

Donadoni se znovu prosmýkl až na hranici velkého vápna, kde se mu pod nohy riskantně položil Jozef Chovanec. Československý fotbalista si musí dát na podobné zákroky pozor. Jednu žlutou kartu už totiž má.

27

Československo zahrávalo další rohový kop. Němeček našel zajímavým centrem prostor, kde se pohyboval Michal Bílek, ale jeho rána z voleje byla velmi nepřesná.

26

Na světě je první žlutá karta dnešního souboje. Za svůj ostrý zákrok ji dostává Chovanec.

25

Knoflíček tentokrát dostal prostor na levé straně hrací plochy, jenže pro změnu se nesetkal s podporou svých spoluhráčů. Italská obrana se mezitím stačila srovnat.

24

Roberto Baggio našel Gianniniho na levé straně, který chtěl vnějším nártem uvolnil Paolo Maldiniho, jenže akce italských hvězd neslavila úspěch.

23

Ivo Knoflíček chtěl pobavit zaplněný stadion svým technickým uměním, jenže patička se mu zrovna nepovedla a míč skončil v autu. Vhazuje Itálie.

22

Právě Knoflíček se nyní prosmýkl na hranici velkého vápna, odkud natáhl ke střele pravačkou, jenže jeho pokus skončil daleko vedle vzdálenější tyčky.

21

Kadlec prošel po pravém křídle na polovinu Itálie, prudkou přihrávkou za obranu chtěl rozběhnout Knoflíčka, ale skvěle hrající Maldini přihrávku zastavil.

20

Baresi vyslal průnikovou přihrávku mezi stopery Československa, ale Kinier si dal pobídku dobrý pozor a na poslední chvíli změnil dráhu prudké pobídky.

19

Bílek dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže měl velké problémy se zpracováním a míč mu utekl do autu. Vhazovat bude Itálie.

18

De Napoli si v souboji s Kadlecem na polovině hrací plochy přivodil nějaké zranění a nyní zůstává ležet na trávníku. Podle všeho bude potřebovat ošetření.

17

Schillaci prošel po pravém křídle až na hranici velkého vápna, odkud odcentroval na značku pokutového kopu, kde kraloval dobře postavený Kadlec.

16

Domácí fanoušci se opravdu skvěle baví! Zaplněný Olympijský stadion v Římě se dočkal rychlé branky domácí Itálie a 73 000 diváků už rozjíždí mexickou vlnu.

15

Michal Bílek vyslal z levé strany zajímavý centr do pokutového území, jenže zkušený Maldini si dal pozor na dotírajícího soupeře a nechal centr prosvištět do autu.

14

Další zranění na straně Československa. Moravčík se po souboji s Gianninim na pravé straně dlouho zvedal z trávníku. Nakonec ale rameno rozhýbe.

13

Československo se až nyní po obdržení úvodní branky dostalo do hry. Brankář Stejskal nakopl míč na pravou stranu, ale Kadlec míč dlouho neudržel.

12

Baggio vybídl krásnou přihrávkou Bertiho, který místo zakončení ještě hledal Schillaciho, jenže autor úvodní branky na jeho centr nedosáhl snad o jediný krok.

11

Itálie je po vstřelení úvodní branky dnešního souboje pořádně na koni. Domácí fotbalisté se opět vydali do útoku, jenže Maldiniho centr byl nepřesný.

9

9. Salvatore SCHILLACI - 1:0

9

Itálie právě vstřelila branku!
Domácí Itálie se rychle dostává do vedení! Itálie totiž zahrávala rohový kop. Se zakončením zpoza velkého vápna měla československá obrana problémy. K míči se dostal SALVATORE SCHILACCI a dopravil míč hlavou do sítě!

8

Baggio získal odražený míč na polovině hrací plochy, roztáhl hru na pravou stranu, ale Stejskal vyrazil ven z branky a bez problémů si došel pro vysoký centr.

7

Italská obrana musela poprvé v úvodních minutách dnešního souboje vyhlásit pohotovost. Do pokutového území totiž přiletěl centr z levé strany, ale Maldini míč odhlavičkoval.

6

Knoflíček prošel po levé straně na polovinu Itálie, poslal průnikovou přihrávku za obranu, jenže rozběhnutý Moravčík byl nedovoleným způsobem poslán k zemi.

5

Donadoni prošel po levém křídle do blízkosti pokutového území, kde si přehodil míč na levou nohu, ale jeho centr zablokoval dobře postavený Kadlec.

4

Hra je přerušena! Domácí Baggio zůstává po souboji s Kinierem ležet na trávníku a drží se za levé stehno. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.

3

Poprvé v utkání se do útoku vydalo také Československo. Bílek prošel po levé straně na polovinu Itálie, jenže přihrávkou na Knoflíčka připravil svůj výběr o míč.

2

Do rozehrávky Itálie se nyní musel zapojit také brankář Zenga. Za jeho vysokým nákopem sprintoval Roberto Baggio, ale skákavou pobídku na hřišti nedohnal.

1

Domácí Itálie obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale akce po pravé straně skončila přihrávkou do autu.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už jsou na hrací ploše. Domácí Itálie bude hrát v modrém, zatímco Československo oblékne bílé dresy.
Úvodní sestavy:

Itálie: Zenga, Baresi, Bergomi, Ferri, Maldini, Berti, de Napoli, Giannini, Donadoni, Baggio, Schilacci

Československo: Stejskal – Kadlec, Kinier, Hašek, Bílek, Chovanec, Moravčík, Weiss, Němeček, Skuhravý, Knoflíček

Rozhodčí: Joel Quiniou (FRA) – Marcel van Langenhove (BEL), George Smith (SCO).
Itálie

Domácí Itálie také zvládla úvodní dva duely v základní skupině bez ztráty kytičky. Na úvod přehrála 1:0 Rakousko a stejným výsledkem si poradila také s USA. Všechny duely domácí reprezentace navíc sledovalo v Římě více než 73 000 diváků.
Československo

Československý výběr šel do posledního zápasu základní skupiny proti Itálii v dobrém rozpoložení. V úvodním duelu totiž rozstřílel výběr USA vysoko 5:1. Ve druhém zápase si pak poradil 1:0 s Rakouskem, když se z penalty prosadil Michal Bílek. S jistotou postupu do další fáze šampionátu si mužstvo kolem Skuhravého, Bílka, Luhového či Ivana Haška mohlo vychutnat poslední duel proti domácí Itálii na zaplněném stadionu v Římě.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! V době pandemie koronaviru Vám na onlajnech přinášíme textového přenosy z historických zápasů. Dnes se společně podíváme na duel Mistrovství světa 1990 mezi Itálií a Československem. Začínáme ve 14 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

Taliansko – Československo

2:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 9. Schilacci, 78. Baggio

Karty:   44. Baggio (ITA), 70. Berti (ITA) – 26. Chovanec (CSR), 29. Skuhravý (CSR)

Taliansko: Zenga, Baresi, Bergomi, Ferri, Maldini, Berti, de Napoli (65. Vierchowod), Giannini, Donadoni (51. de Agostini), Baggio, Schilacci

Československo: Stejskal – Kadlec, Kinier, Hašek, Bílek, Chovanec, Moravčík, Weiss (58. Griga), Němeček (46. Bielik), Skuhravý, Knoflíček

Rozhodca: Joel Quiniou (FRA) – Marcel van Langenhove (BEL), George Smith (SCO)

Diváci: 73 303